Google deurbel: Ontdek alles wat jij moet weten!

De Google Nest deurbel is een slimme toevoeging aan je huis. Het biedt geavanceerde functionaliteit en toegang tot dagenlange videogeschiedenis. Met de deurbel met camera kun je altijd zien wie er voor je deur staat en met andere apparaten in huis samenwerken. Met een Nest Aware abonnement kun je op afstand communiceren en meldingen ontvangen.

Met de Google nest deurbel kun je vooraf instellen hoe en wanneer je video meldingen via de app wilt ontvangen, zodat je altijd op de hoogte blijft zonder constant naar je telefoon te hoeven kijken. Bovendien kan de Google Home app eenvoudig en snel worden geïnstalleerd, waardoor iedereen probleemloos van alle voordelen die deze slimme deurbel te bieden heeft kan genieten.

Kortom, als je naar een hoogwaardig product, zoals een video deurbel, met uitstekende functionaliteit en connectiviteit zoekt, hoef je niet verder dan de Google deurbel te zoeken. Het is tijd om je huis met deze slimme video deurbel naar een hoger niveau te tillen. Dit innovatieve product zal jouw beveiligingsbehoeften vervullen.

Verschillen tussen Google Nest Hello en Google Nest deurbel (batterij)

Functies van Google Nest Hello

De Google Nest Hello is een bekabelde videodeurbel die je direct op je bestaande deurbelbedrading aan kunt sluiten. Hij heeft geavanceerde functies om je huis te beveiligen en gemakkelijk met bezoekers te communiceren. Met de 24/7 livestreaming in HD-kwaliteit kun je dag en nacht zien wat er voor je deur gebeurt. De camera ondersteunt ongeacht het licht HDR voor heldere beelden.

Daarnaast heeft de Google Nest Hello gezichtsherkenningstechnologie, waarmee hij bekende gezichten van onbekende personen kan onderscheiden. Hierdoor kun je specifieke meldingen ontvangen wanneer familieleden of vrienden aanbellen, terwijl andere meldingen worden gefilterd. Dit helpt om valse alarmmeldingen te verminderen en alleen relevante notificaties te ontvangen.

Wat is de Google deurbel

Verder beschikt deze videodeurbel over tweeweg-audio, waardoor je via de app op je smartphone naar degene die voor je deur staat, kunt praten en luisteren. Op deze manier kun je via de smart deurbel die je op je deur installeert instructies aan bezorgers geven of met bezoekers communiceren als je niet thuis bent.

Wil jij altijd weten wat er bij jouw voordeur gebeurd?

activiteitszone instellen voor de Google Nest Hello videodeurbel

Met behulp van Google deurbel kun jij zowel vanuit huis als op afstand de voordeur in de gaten houden.

 • Dat is niet meer van de bank hoeven komen om te weten wie er voor de deur staat
 • Via een app voor de slimme deurbel met anderen die voor de deur staan communiceren
 • Altijd kunnen zien wat er bij jouw thuis gebeurt
 • Kunnen zien wat er in het verleden is gebeurd

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Functies van Google Nest deurbel (batterij)

De batterij aangedreven Google deurbel Nest heeft vergelijkbare functies als de bekabelde Google Nest Hello, maar werkt op oplaadbare batterijen. Hierdoor is er geen bedrading nodig en kun je de deurbel flexibeler plaatsen.

Een ander verschil is dat de batterijversie geen livestreaming zoals de Google Nest Hello biedt. In plaats daarvan stuurt hij meldingen naar je smartphone wanneer er activiteit wordt gedetecteerd. Dit betekent dat je niet altijd live kunt meekijken. De batterijduur varieert afhankelijk van het gebruik en instellingen en gaat over het algemeen enkele maanden mee voordat hij moet worden opgeladen.

Voordelen van een bekabelde deurbel vs. Google Nest deurbel (batterij)

Betrouwbaarheid en continuïteit bij bekabelde deurbellen

Een van de belangrijkste voordelen van een bekabelde deurbel, zoals de Google Nest Hello, is de betrouwbaarheid en continuïteit die het biedt. Omdat bekabelde deurbellen op het elektriciteitsnet worden aangesloten, zijn ze altijd klaar voor gebruik zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het vervangen van batterijen. Dankzij de slimme deurbel van Nest mis je geen belangrijke momenten, zoals het ontvangen van een pakketje of het begroeten van bezoekers. Installeer de Nest deurbel en blijf via de Nest app altijd op de hoogte.

Voordelen van een bekabelde deurbel:

 • Geen gedoe met het vervangen van batterijen
 • Zonder onderbrekingen altijd klaar voor gebruik 
 • Betrouwbare stroomtoevoer voor continue functionaliteit

Met een bekabelde deurbel heb je op onverwachte momenten geen last van lege batterijen. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je net die ene belangrijke oproep mist omdat de batterij toevallig leeg is geraakt. Dit geeft gemoedsrust en verzekert je ervan dat je altijd verbonden bent met wat er buiten gebeurt.

Bij bekabelde modellen heb je geen gedoe met het vervangen van batterijen

Eén nadeel waar veel mensen bij batterij aangedreven opties, zoals de Google Nest-deurbel (batterij) tegenaan lopen, is het gedoe met het regelmatig moeten vervangen of opladen van batterijen. Vooral als je vergeet om de batterijen op tijd te vervangen en daardoor cruciale momenten mist kan dit behoorlijk frustrerend zijn.

Nadelen van een batterij aangedreven deurbel:

 • Regelmatig batterijen vervangen of opladen
 • Mogelijkheid om bij lege batterijen belangrijke momenten te missen 

Vooral als het een specifiek type betreft dat niet overal verkrijgbaar is kan het vinden van de juiste batterijen voor je deurbel soms lastig zijn. Dit kan in extra kosten en ongemakken bij het onderhouden van je deurbel systeem resulteren.

Flexibiliteit en eenvoudige installatie van de Google deurbel met een batterij aangedreven optie

De Google deurbel biedt vooral met de batterij aangedreven optie flexibiliteit en gemak bij de installatie. Hierdoor kun jij de deurbel op iedere gewenste locatie installeren zonder dat jij je zorgen hoeft te maken over het aansluiten op een stroombron. Hieronder staan enkele voordelen en stappen om de deurbel eenvoudig te installeren:

Google deurbel bekabeld aansluiten
VoordelenNadelen
Gemakkelijke installatie zonder bedradingBatterijen moeten regelmatig worden vervangen
Flexibele plaatsingsoptiesIn vergelijking met bedrade deurbellen hebben deze modellen beperkte functies 
Geen professionele installatie vereistBij langdurig gebruik minder betrouwbaar

Voordelen:

 • Geen bedrading nodig: De batterij aangedreven optie van de Google deurbel kun je gemakkelijk installeren zonder dat jij je zorgen hoeft te maken over het aansluiten op een stroombron. Dit biedt flexibiliteit bij het kiezen van de installatieplek.
 • Flexibele plaatsingsopties: Omdat de deurbel draadloos is, kun je deze op iedere gewenste plek installeren. Als je de voordeur wilt verplaatsen kun je de deurbel op een andere plek in jouw huis plaatsen.
 • Geen professionele installatie vereist: Je hoeft geen professionele installateur in te huren om de Google deurbel te installeren. Met de eenvoudige instructies kun jij de deurbel zelf installeren, wat tijd en geld bespaart.

Nadelen:

 • Batterijen moeten regelmatig worden vervangen: Aangezien de deurbel op batterijen werkt, moeten de batterijen regelmatig worden vervangen. Dit kan een extra kostenpost zijn en vereist periodiek onderhoud.
 • Beperkte functies in vergelijking met bedrade deurbellen: Hoewel de Google deurbel met een batterij aangedreven optie handig is, biedt het mogelijk niet dezelfde geavanceerde functies als bedrade deurbellen. Het kan in termen van videokwaliteit, opslagmogelijkheden en integratiemogelijkheden met andere slimme apparaten beperkter zijn.
 • Minder betrouwbaar bij langdurig gebruik: Batterijen hebben een beperkte levensduur en kunnen na verloop van tijd minder betrouwbaar worden. Dit kan op de lange termijn in uitval van de deurbel of verminderde prestaties resulteren.

Installatiestappen voor de Google deurbel

De Google deurbel is een flexibele en eenvoudig te installeren deurbel die met een batterij aangedreven optie wordt geleverd. Met deze deurbel kun jij waar jij ook bent jouw deur gemakkelijk in de gaten houden en met bezoekers communiceren. Hieronder vind je de installatiestappen die je moet volgen om jouw Google deurbel in gebruik te nemen:

 1. Laad de batterijen van de deurbel op voordat je met de installatie begint. Dit zorgt ervoor dat jij de deurbel zodra deze is geïnstalleerd direct kunt gebruiken.
 2. Zoek een geschikte locatie voor de deurbel. Het is belangrijk om een plek te kiezen waar de deurbel goed zicht op de voordeur heeft en waar jij een duidelijk beeld van bezoekers kunt krijgen. Zorg er ook voor dat de deurbel binnen het bereik van jouw wifi-netwerk valt.
 3. Bevestig de deurbel met behulp van de meegeleverde bevestigingsmaterialen aan de muur of deurpost. Zorg ervoor dat de deurbel stevig is bevestigd en niet wiebelt of losraakt.
 4. Download de Google Home-app op jouw smartphone of tablet en volg de instructies om de deurbel aan jouw wifi-netwerk te koppelen. Zorg ervoor dat jij de juiste wifi inloggegevens invoert om een succesvolle verbinding tot stand te kunnen brengen.
 5. Nadat de deurbel met jouw wifi-netwerk is verbonden, kun jij de instellingen in de Google Home-app aanpassen. Zo kun je de beltoon instellen, meldingen ontvangen en de deurbel aan andere slimme apparaten in jouw huis koppelen.
 6. Test de deurbel door op de belknop te drukken en controleer of je een melding op jouw smartphone of tablet ontvangt. Je zou ook de live videostream moeten kunnen bekijken en via de ingebouwde luidspreker en microfoon met de bezoeker kunnen communiceren.

Met deze eenvoudige installatiestappen kun jij jouw Google deurbel snel en gemakkelijk in gebruik nemen. Geniet van de flexibiliteit en gemoedsrust die deze deurbel zowel thuis als onderweg biedt.

Installatiestappen voor de Google deurbel

Vooral met de batterij aangedreven versie biedt de Google deurbel flexibiliteit en een eenvoudige installatie. Hieronder staan de stappen die je moet volgen om de Google deurbel te installeren:

 1. Plaats de deurbel: Kies een geschikte locatie voor de deurbel. Zorg ervoor dat deze op een plek wordt gemonteerd waar je een goed zicht op de voordeur hebt en waar bezoekers de deurbel gemakkelijk kunnen vinden.
 2. Bevestig de montageplaat: Gebruik de meegeleverde schroeven en pluggen om de montageplaat aan de muur te bevestigen. Zorg ervoor dat de montageplaat stevig is bevestigd en waterpas staat.
 3. Sluit de deurbel aan: Bevestig de deurbel aan de montageplaat door deze erop te schuiven en stevig vast te klikken. Bij het monteren van de deurbel is het belangrijk dat de deurbel goed vastzit en niet los kan raken.
 4. Verbind met wifi: Volg de instructies in de Google Home-app om de deurbel met je wifi-netwerk te verbinden. Zorg ervoor dat je de juiste wifi inloggegevens invoert en volg de stappen op het scherm om de verbinding tot stand te brengen.
 5. Pas de instellingen aan: Nadat de deurbel met wifi is verbonden, kun je de instellingen in de Google Home-app aanpassen. Hier kun je bijvoorbeeld meldingen instellen, de gevoeligheid van de bewegingssensor aanpassen en andere voorkeuren configureren.
 6. Test de deurbel: Zodra alles is geïnstalleerd en geconfigureerd, kun je de deurbel testen. Druk op de belknop of activeer de bewegingssensor om te controleren of de deurbel goed werkt en je meldingen op je smartphone of tablet ontvangt.

Met deze eenvoudige installatiestappen kun je de Google deurbel snel en gemakkelijk installeren en van de flexibiliteit en gemak die het biedt genieten. Of je nu voor de batterij aangedreven optie of een bekabelde installatie kiest, de Google deurbel is een handige toevoeging aan je slimme huis.

Wil jij altijd weten wat er bij jouw voordeur gebeurd?

activiteitszone instellen voor de Google Nest Hello videodeurbel

Met behulp van Google deurbel kun jij zowel vanuit huis als op afstand de voordeur in de gaten houden.

 • Dat is niet meer van de bank hoeven komen om te weten wie er voor de deur staat
 • Via een app voor de slimme deurbel met anderen die voor de deur staan communiceren
 • Altijd kunnen zien wat er bij jouw thuis gebeurt
 • Kunnen zien wat er in het verleden is gebeurd

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Belangrijke functies van de Google Nest deurbel (batterij)

De Google Nest deurbel (batterij) biedt een scala aan handige functies die ervoor zorgen dat je zelfs als je niet thuis bent altijd op de hoogte bent van wie er voor je deur staat. Hieronder bespreken we enkele belangrijke functies van deze slimme deurbel.

HD-video-opname en live weergave via de smartphone

Met de Google Nest deurbel (batterij) kun je rechtstreeks op je smartphone van HD-video-opnames en live beelden genieten. Dit betekent dat je waar je ook bent altijd kunt zien wie er voor je deur staat. Of het nu om een pakketbezorger, een vriend of zelfs ongewenste bezoekers gaat, met deze functie ben jij altijd in controle.

Met de Google deurbel bekijken wie er voor de deur staat

Enkele voordelen van deze functie zijn onder andere:

 • Haarscherpe video’s: De HD-video-opname zorgt voor heldere en gedetailleerde beelden, zodat je geen enkel detail mist.
 • Real-time weergave: Met live weergave kun je zonder vertraging direct zien wat er bij jouw voordeur gebeurt.
 • Toegang op afstand: Dankzij de mogelijkheid om via je smartphone toegang tot de beelden te krijgen, kun jij overal ter wereld een oogje in het zeil houden.

Tweeweg-audio voor de communicatie met bezoekers

Een andere handige functie van de Google Nest deurbel (batterij) is tweeweg-audio. Hiermee kun jij zelfs als je niet thuis bent gemakkelijk met bezoekers die voor je deur staan communiceren. Of het nu om een bezorger met instructies, een vriend die op je wacht of iemand die ongewenst is gaat, jij kunt direct met behulp van de Nest app via de Google deurbel met ze praten. De Nest Deurbel kan gemakkelijk worden geïnstalleerd en via de Nest app worden bediend.

Enkele voordelen van deze functie zijn onder andere:

 • Gemakkelijke communicatie: Met tweeweg-audio kun jij zonder de deur te openen direct met bezoekers praten.
 • Afwezigheid simuleren: Als je niet thuis bent, kun je via deze functie doen alsof je wel aanwezig bent door met degene voor de deur te praten.
 • Handige berichten: Stuur via de app snelle berichten, zoals “Ik kom eraan” of “Laat het pakketje maar bij de buren achter” naar bezoekers.

Bewegingsdetectie en meldingen op je mobiele apparaat

De Google Nest deurbel (batterij) is met bewegingsdetectie waarmee je meldingen op je mobiele apparaat ontvangt zodra er beweging bij jouw voordeur wordt gedetecteerd uitgerust. Dit is vooral handig als er onverwachte bezoekers zijn of als er verdachte activiteiten worden waargenomen.

Stapsgewijze handleiding voor het installeren van een batterij aangedreven model

Een Google Nest deurbel (batterij) kan relatief eenvoudig worden geïnstalleerd. Nadat jij dit slimme apparaat van Google hebt geïnstalleerd kun jij zelfs als je niet thuis bent jouw huis beveiligen en op de hoogte blijven van wie er aan je deur staat. Hieronder staat een stapsgewijze handleiding om je bij het installeren van dit batterij aangedreven model te helpen:

 1. Download en installeer de Nest app op je smartphone of tablet. Deze app zal als jouw centrale hub dienen om jouw Google Nest-deurbel te beheren en te configureren.
 2. Zorg ervoor dat je over alle benodigde tools en benodigdheden beschikt voordat je met de installatie begint. Dit omvat onder andere een boormachine, schroevendraaier, meetlint, waterpas en eventuele extra bekabeling wat nodig kan zijn.
 3. Kies voor jouw Google Nest deurbel een geschikte locatie. Idealiter moet deze zich op ooghoogte bevinden, zodat mensen gemakkelijk met degene die aanbelt kunnen communiceren. Zorg ervoor dat er geen obstakels zijn die het zicht op de Google nest deurbel kunnen blokkeren. 
 4. Markeer de positie met behulp van een potlood of marker waar jij jouw Google Nest deurbel wilt monteren.
 5. Boor volgens de instructies in de handleiding van jouw specifieke model gaten op de gemarkeerde posities.
 6. Bevestig de montageplaat met behulp van schroeven op de muur en zorg ervoor dat deze stevig is bevestigd.
 7. Sluit de draden volgens de instructies in de handleiding op de juiste aansluitpunten op de montageplaat aan. Zorg ervoor dat je alle verbindingen goed vastdraait om een stabiele elektrische verbinding te garanderen.
 8. Plaats jouw Google Nest deurbel nu op de montageplaat en zorg ervoor dat deze stevig vastzit.
 9. Schakel vervolgens het batterijcompartiment van jouw Google Nest deurbel in door de bijgeleverde batterijen volgens de instructies in de handleiding te plaatsen.
 10. Open de Nest app nu op je smartphone of tablet en volg de instructies om jouw Google Nest deurbel met jouw wifi-netwerk en andere apparaten in huis te koppelen.
 11. Test ten slotte jouw Google Nest deurbel door op de belknop te drukken en te controleren of je meldingen op je smartphone of tablet ontvangt.

Conclusie: Alles wat je moet weten over “Google deurbel”

In dit artikel vergelijken we de Google Nest Hello met de Google Nest deurbel op batterij. We kijken ook naar de voordelen van een bekabelde deurbel ten opzichte van de batterij variant, de belangrijke functies en de installatie. Beide opties hebben afhankelijk van jouw behoeften en situatie hun eigen voordelen.

Als je een slimmere en geavanceerdere optie wilt, is de Google Nest Hello een goede keuze. Het heeft een bekabelde verbinding en biedt betrouwbare prestaties en gezichtsherkenning. Wanneer je flexibiliteit en eenvoudige installatie belangrijk vindt, is de Google Nest deurbel op batterij een geschikte keuze.

Google deurbel

Bij het kiezen van een slimme deurbel, zoals de Nest Deurbel, is het belangrijk om te overwegen welke functies voor jou het belangrijkst zijn. Denk aan stroomvoorziening, installatiegemak, extra functies en prijs. Lees ook reviews en ervaringen van andere gebruikers om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Veel gestelde vragen

Kan ik mijn bestaande bel met behulp van een Google Nest-deurbel tot een slimme bel transformeren?

Ja, als je al een bekabelde bel hebt, kun je deze mogelijk tot een slimme bel transformeren door een Google Nest-deurbel te installeren. Let er wel op dat je de compatibiliteit van je bestaande bel en de vereisten van de Google Nest deurbel controleert voordat je aan de installatie begint.

Kan ik meerdere Google Nest-deurbellen in mijn huis installeren?

Ja, je kunt meerdere Google Nest deurbellen in je huis installeren. Hierdoor kun je verschillende ingangen of verdiepingen bewaken en op meerdere apparaten meldingen ontvangen.

Heeft de Google Nest deurbel op batterij dezelfde functies als de bekabelde versie?

Over het algemeen biedt de Google Nest deurbel op batterij dezelfde kernfuncties als de bedrade versie, zoals tweerichtingscommunicatie en meldingen bij activiteit. In termen van prestaties en extra functies kunnen er echter kleine verschillen zijn, dus het is belangrijk om de specificaties van ieder model zorgvuldig te vergelijken voordat je een keuze maakt.

Moet ik voor een Google Nest-deurbel een abonnement hebben?

Hoewel een abonnement niet vereist is om de basisfuncties van een Google Nest deurbel te kunnen gebruiken, kan het afsluiten van een abonnement extra functionaliteiten zoals continue video opnames en gezichtsherkenning ontgrendelen. Het is raadzaam om de beschikbare abonnementsopties te bekijken en te bepalen welke functies voor jou relevant zijn voordat je besluit om een abonnement af te sluiten.

Kan ik de Google Nest deurbel met andere slimme apparaten in mijn huis integreren?

Ja, de Google Nest deurbel kan met andere slimme apparaten die compatibel zijn met het Google Assistant ecosysteem worden geïntegreerd.

Wil jij altijd weten wat er bij jouw voordeur gebeurd?

activiteitszone instellen voor de Google Nest Hello videodeurbel

Met behulp van Google deurbel kun jij zowel vanuit huis als op afstand de voordeur in de gaten houden.

 • Dat is niet meer van de bank hoeven komen om te weten wie er voor de deur staat
 • Via een app voor de slimme deurbel met anderen die voor de deur staan communiceren
 • Altijd kunnen zien wat er bij jouw thuis gebeurt
 • Kunnen zien wat er in het verleden is gebeurd

Dit is nog maar een topje van de ijsberg