Google Home handleiding: Zo kun jij jouw huis slim maken!

Deze blogpost bevat een handleiding voor Google Home in je smart home. Hierin wordt uitgelegd hoe je Google Home in kunt stellen en kunt gebruiken. Of je nu nieuw bent of je kennis wilt vergroten, deze handleiding geeft een overzicht van wat je kunt verwachten en belangrijke informatie om jouw Smart Home van Google slimmer te maken. We begeleiden je stap voor stap bij het instellen en het gebruiken van jouw verbonden huis.

Een handleiding voor Google Home is handig om routines in te stellen en slimme apparaten te bedienen. Met duidelijke instructies en praktische tips haal je het maximale uit deze krachtige tool voor huis automatisering. De Google Home app biedt veel mogelijkheden voor de controle over je huis. Of je nu routines instelt, apparaten bedient of antwoorden op je vragen krijgt, deze gids helpt je daarbij. 

Kennismaken met de Google Home Mini in de app

De Google Home Mini is een slimme speaker die je helpt bij het bedienen van je slimme apparaten, het afspelen van muziek, het stellen van vragen en nog veel meer. Hieronder vertellen wij hoe jij de Google Home Mini in de app kunt leren kennen.

Google Home handleiding

Wil jij jouw apparaten in huis op een slimme manier kunnen bedienen?

Google Smart Home

Met behulp van Google Home kun jij jouw apparaten met behulp van de stem, de app of via het internet bedienen.

 • Dat is niet meer naar de schakelaar hoeven lopen
 • Apparaten razendsnel kunnen bedienen
 • Je slimme apparaten met de stem kunnen bedienen
 • Zonder van de bank af te komen al jouw slimme apparaten beheren
 • Zelfs als je niet thuis bent jouw slimme apparaten kunnen bedienen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Functies

FunctieBeschrijving
SpraakbedieningMet de Google Home Mini kun je spraakopdrachten geven om verschillende taken, zoals het afspelen van muziek, het stellen van vragen en het bedienen van slimme apparaten uit te voeren.
Muziek afspelenJe kunt de Google Home Mini gebruiken om muziek van verschillende streamingdiensten, zoals Spotify, YouTube Music en Google Play Music af te spelen.
Slimme apparaten bedienenMet de Google Home Mini kun je verschillende slimme apparaten zoals slimme lampen, thermostaten en beveiligingscamera’s in je huis bedienen.
Informatie opvragenJe kunt de Google Home Mini vragen stellen en informatie, zoals het weer, verkeersinformatie, nieuws en sportuitslagen opvragen.

Voordelen

 • Handsfree bediening van slimme apparaten
 • Via spraakopdrachten kun je muziek gemakkelijk afspelen 
 • Snelle toegang tot informatie en antwoorden op vragen

Nadelen

 • Vereist een stabiele internetverbinding
 • Kan gevoelig zijn voor achtergrondgeluiden
 • Beperkte integratie met sommige apps en diensten

Stapsgewijze instructies om de Google Home Mini via de app te configureren

Voordat jij de Google Home Mini voor een slim leven kunt gebruiken moet je deze eerst via de Google Home app instellen. Met de Nest Hub kun je gemakkelijk routines maken om je dagelijkse taken te automatiseren. Volg de onderstaande eenvoudige stappen om met het maken van routines aan de slag te gaan en je slimme leven met de Google Nest Hub voor de besturing van slimme apparaten in huis te beheren.

 1. Download en open de Google Home-app op je smartphone of tablet om de Nest Hub te gebruiken en routines te maken.
 2. Log op hetzelfde Google-account als waarmee je je Google Home Mini en Nest Hub voor een slim leven wilt verbinden in.
 3. Druk in de linkerbovenhoek van het startscherm van de Google Nest Hub app op het pluspictogram om een nieuw apparaat aan Google Smart home toe te voegen.
 4. Druk vervolgens op “Apparaat instellen” en selecteer “Nieuw apparaat toevoegen” om de Google Nest Hub te beheren en je slimme apparaten te bedienen.
 5. Kies uit de lijst met beschikbare apparaten voor “Google Home” en volg de instructies op het scherm om verder te gaan met het installatieproces van je slimme leven.

Nu is je Google Home Mini met de Nest Hub app verbonden en kun jij hem voor je slimme huis gebruiken! Nu kun je van alle functies en mogelijkheden die de Google Nest Hub voor een slim leven biedt genieten.

De functies en de mogelijkheden van de Google Home Mini verkennen

Vooral als je naar een slimme levensstijl zoekt, biedt de Google Home Mini een breed scala aan functies die je dagelijks leven gemakkelijker kunnen maken. Met de Google Home Hub kun je van nog meer functionaliteit en gemak in je smart home genieten. Hieronder staan enkele van de meest populaire functies waarvan je met de Google Nest Hub kunt profiteren.

Google Home handleiding en in het dagelijkse leven gebruiken
 • Handsfree bediening met de Google Nest Hub: Je kunt zonder dat je fysiek iets aan hoeft te raken met slechts een spraakopdracht muziek afspelen, vragen stellen, timers instellen, en slimme apparaten bedienen.
 • Muziek en media: Stream je favoriete muziek via populaire streamingdiensten zoals Spotify, YouTube Music en Google Play Music naar de Google Home hub. Daarnaast kun je podcasts beluisteren en als de televisie compatibel is met de Google Home Mini kun jij jouw televisie zelfs bedienen. De Google Home Mini werkt namelijk als een hub voor al jouw slimme apparaten.
 • Slimme huisintegratie: Verbind je slimme apparaten, zoals verlichting, thermostaten en beveiligingssystemen, met de Google Home Mini om ze met eenvoudige spraakopdrachten te bedienen. Je kunt zelfs routines maken waarmee je meerdere acties tegelijkertijd uit kunt voeren.
 • Informatie en antwoorden: Stel vragen aan de Google Home Mini en ontvang op basis van informatie wat op het internet te vinden is direct antwoorden. Zo kun je het weerbericht met de Google Nest Hub opvragen , verkeersinformatie controleren en nog veel meer.
 • Dagelijkse planning: Vraag de Google Home Mini om je agenda-items voor de dag te herinneren, timers voor koken of andere taken in te stellen, boodschappenlijstjes te maken en zelfs wekkers in te stellen.

Hoe kun je spraakopdrachten aan de Google Home Mini geven?

De Google Home Mini is een handige slimme speaker waarmee je spraakopdrachten kunt geven om verschillende taken uit te voeren. Hieronder staan enkele manieren waarop je spraakopdrachten aan de Google Home Mini kunt geven:

 1. Activeer de Google Home Mini door “Hey Google” of “Ok Google” te zeggen. Dit zal de speaker activeren en gereed maken om naar je opdrachten te luisteren.
 2. Geef eenvoudige opdrachten zoals het afspelen van muziek, het stellen van vragen of om taken uit te voeren. Enkele opdrachten die je kunt geven zijn: “Hey Google, speel wat ontspannende muziek af” of “Ok Google, wat is het weer vandaag?”
 3. Gebruik specifieke opdrachten om slimme apparaten in je huis te bedienen. Als je slimme lampen hebt, kun je zeggen: “Hey Google, zet de woonkamerlampen aan.”
 4. Gebruik routines om meerdere taken tegelijk uit te voeren. Hiermee kun je bijvoorbeeld een routine genaamd “Goedemorgen” instellen waarbij de Google Home Mini je begroet, het weerbericht voorleest en de slimme thermostaat de temperatuur aanpast.
 5. Vraag bij dagelijkse taken, zoals het maken van een boodschappenlijstje, het instellen van een timer of het vertalen van woorden om hulp. Bijvoorbeeld: “Ok Google, voeg melk aan mijn boodschappenlijstje toe” of “Hey Google, stel een timer voor 10 minuten in.”
 6. Gebruik spraakopdrachten om informatie op te zoeken: Enkele voorbeelden hiervan zijn het stellen van vragen over feiten, het zoeken naar recepten of de dichtstbijzijnde restaurants vinden. Een van de opdrachten die je hiervoor kunt gebruiken is: “Hey Google, hoe lang duurt het om een ei te koken?” of “Ok Google, waar is het dichtstbijzijnde Italiaanse restaurant?”
 7. Personaliseer de instellingen van je Google Home Mini door middel van spraakopdrachten. Enkele voorbeelden van dingen die je kunt veranderen om jouw apparaat te personaliseren zijn: de naam van de speaker, de taal of de muziekservice waarmee je naar muziek wilt luisteren.

Door spraakopdrachten aan de Google Home Mini te geven kun je op een eenvoudige en handige manier taken uitvoeren en informatie opzoeken. Met de juiste opdrachten kun jij jouw slimme speaker optimaal benutten en van de vele mogelijkheden die het biedt genieten. Probeer het zelf en ontdek hoe spraakopdrachten je leven gemakkelijker kunnen maken!

Speaker of scherm voor de Google Nest of Google Home instellen

Nu je de Google Nest of Home hebt gekocht, is het tijd om het apparaat in te stellen. Je kunt de speaker of het scherm eenvoudig en binnen enkele minuten instellen. Volg gewoon de onderstaande stappen om aan de slag te gaan:

Een speaker of scherm op je Google Nest of Home apparaat aansluiten en instellen

Wil je het maximale uit je Google Nest of Home apparaat halen? Je Google Nest Hub speaker of scherm aansluiten en instellen is een geweldige manier om de functionaliteit van de Google Home te vergroten. Hieronder staan eenvoudige instructies om je met de Google Nest Hub op weg te helpen.

 1. Controleer de compatibiliteit: Niet alle speakers en schermen kunnen met Google Nest of Home worden gebruikt. Zorg ervoor dat je Google Nest Hub apparaat compatibel is voordat je verder gaat. De meest populaire opties zijn de Google Nest Hub en Chromecast, maar er zijn ook andere merken die met Google Assistant werken beschikbaar.
 2. Plaatsing van de Google Nest Hub: Kies afhankelijk van waar je de Google Nest Hub het meeste wilt gebruiken de juiste locatie. Wil je bijvoorbeeld muziek in de woonkamer luisteren? Plaats dan daar de speaker. Als je een camera aan je Google Nest- of Home apparaat hebt gekoppeld, overweeg dan voor beveiligingsdoeleinden om deze in de slaapkamer te plaatsen.
 3. Verbinding maken: Sluit de speaker op een stopcontact aan en zorg ervoor dat deze met hetzelfde wifi-netwerk als je Google Nest- of Home apparaat verbonden is. Volg hiervoor de instructies in de handleiding van de Google Nest Hub speaker.
 4. Instellingen configureren: Ga op je telefoon naar de app van Google Home en volg de stappen om het nieuwe apparaat toe te voegen. Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van de Google Nest Hub app voor een soepele installatie hebt geïnstalleerd.
 5. Spraakopdrachten instellen: Nadat je de speaker succesvol hebt aangesloten en geconfigureerd, kun je spraakopdrachten voor de bediening van het apparaat instellen. Hierdoor kun je met eenvoudige spraakcommando’s muziek afspelen, vragen stellen en slimme apparaten in huis bedienen.

Compatibele speakers en schermen voor Google Nest of Home

Google Nest of Home is compatibel met verschillende speakers en schermen die je kunt gebruiken om je ervaring te verbeteren. Hier zijn enkele populaire opties:

 • Google Nest Hub: Dit is een slim scherm waarmee je niet alleen toegang tot Google Assistant hebt, maar ook foto’s kunt bekijken, video’s af kunt spelen en andere slimme apparaten in huis kunt bedienen.
 • Chromecast: Met Chromecast kun je inhoud vanaf je telefoon, tablet of computer naar iedere tv met een HDMI-poort streamen. Het is een geweldige manier om entertainment naar een groter scherm te brengen.
 • Andere merken: Naast de officiële Google apparaten zijn er ook andere merken die compatibel zijn met Google Nest of Home, zoals Sonos One, JBL Link-serie en Lenovo Smart Display.

Het kiezen van de juiste speaker of scherm hangt van jouw behoeften en budget af. Overweeg factoren zoals geluidskwaliteit, beeldkwaliteit (indien van toepassing), prijsklasse en beschikbare functies voordat je een beslissing neemt.

De Google Home-app downloaden en installeren

De Google Home-app is de centrale hub voor het beheren en het bedienen van je Google Nest- of Home-apparaten. Of je nu een slimme speaker, een slim scherm of andere slimme apparaten hebt, de Google Home-app is van essentieel belang om ze te configureren en te bedienen. Hieronder bespreken we waar je de officiële app kunt downloaden, hoe je deze op je smartphone of tablet kunt installeren, en welke vereisten en compatibiliteit er voor het gebruik ervan zijn.

Google Home handleiding - Google Nest Hub

Waar kun je de officiële Google Home-app downloaden?

Om de Google Home-app te downloaden, heb je toegang tot een app store die op jouw apparaat beschikbaar is nodig. Voor Android-gebruikers kun je naar de Google Play Store gaan. Voor iOS-gebruikers is de app in de Apple App Store beschikbaar. Hieronder staan de stappen om de app te vinden:

 1. Open de app store op jouw smartphone of tablet.
 2. Zoek naar “Google Home” in de zoekbalk van de app store.
 3. Druk op het juiste resultaat dat met “Google Home” door Google LLC overeenkomt.
 4. Druk op “Download” (Android) of “Get” (iOS) om het downloadproces te starten.

Stapsgewijze instructies om de app op je smartphone of tablet te installeren

Nadat je de Google Home-app hebt gedownload, moet je deze installeren voordat je hem kunt gebruiken. Volg de onderstaande eenvoudige stappen om aan de slag te gaan:

 1. Zoek het gedownloade APK-bestand (Android) of druk op de app om het installatieproces te starten (iOS).
 2. Volg de instructies op het scherm om door het installatieproces te navigeren.
 3. Wacht totdat de app volledig op jouw apparaat is geïnstalleerd.

Opmerking: Zorg ervoor dat je tijdens het installatieproces toestemming voor eventuele vereiste machtigingen geeft. Dit kan onder andere toegang tot locatiegegevens of de microfoon zijn.

Vereisten en compatibiliteit van apparaten om de Google Home-app te kunnen gebruiken

Voordat je met de Google Home-app aan de slag kunt, moet je ervoor zorgen dat jouw apparaat aan bepaalde vereisten en compatibiliteitseisen voldoet. Hieronder staan enkele belangrijke punten die je in overweging kunt nemen:

 • Besturingssysteem: Controleer of jouw smartphone of tablet door het besturingssysteem waarop je de Google Home-app wilt gebruiken wordt ondersteund. De app is zowel voor Android- als iOS-apparaten beschikbaar.
 • Versie: Zorg ervoor dat jouw besturingssysteem met de nieuwste versie up-to-date is voordat je de Google Home-app installeert. Dit helpt bij een soepele werking en compatibiliteit met andere apps en apparaten.
 • Connectiviteit: Om de Google Home-app optimaal te kunnen gebruiken, moet jouw apparaat met een stabiel Wi-Fi netwerk verbonden zijn. Zorg ervoor dat je toegang tot een stabiele internetverbinding hebt voordat je met de installatie begint.
 • Comptabiliteit van het apparaat: Niet alle slimme apparaten zijn compatibel met de Google Home-app. Controleer of jouw specifieke apparaat wordt ondersteund voordat je de app installeert.

Uitleg over het instellen van je Google Home Mini in de app

Nu je een Google Home Mini hebt gekocht, is het tijd om deze in te stellen en met de Google Home-app op je smartphone te koppelen. Je Google Home Mini kan eenvoudig en in enkele minuten worden ingesteld. Volg de onderstaande stappen om aan de slag te gaan:

Gedetailleerde instructies om een specifieke Google Home Mini via de app in te stellen

De Google Home Mini kan eenvoudig via de Google Home-app op je smartphone worden ingesteld. Volg de onderstaande gedetailleerde instructies om ervoor te zorgen dat jij jouw nieuwe slimme luidspreker probleemloos kunt gebruiken:

Google Home handleiding en via de Google Home app installeren
 1. Download en open de Google Home-app op je smartphone.
 2. Zorg ervoor dat je met hetzelfde Google-account als waarmee je jouw Google Home Mini wilt koppelen bent ingelogd.
 3. Druk in de linkerbovenhoek van het startscherm op het “+”-teken om een nieuw apparaat toe te voegen.
 4. Selecteer “Apparaat instellen” en vervolgens “Nieuw apparaat”.
 5. Kies uit de lijst met beschikbare apparaten voor “Google”.
 6. Volg de instructies op het scherm om via Bluetooth de verbinding met je Google Home Mini tot stand te brengen.

Wil jij jouw apparaten in huis op een slimme manier kunnen bedienen?

Google Smart Home

Met behulp van Google Home kun jij jouw apparaten met behulp van de stem, de app of via het internet bedienen.

 • Dat is niet meer naar de schakelaar hoeven lopen
 • Apparaten razendsnel kunnen bedienen
 • Je slimme apparaten met de stem kunnen bedienen
 • Zonder van de bank af te komen al jouw slimme apparaten beheren
 • Zelfs als je niet thuis bent jouw slimme apparaten kunnen bedienen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Andere smart home-apparaten aan je Google Home Mini koppelen

Een van de geweldige functies van de Google Home Mini is dat het aan andere slimme apparaten in huis kan worden gekoppeld, zodat je ze via je luidspreker met spraakopdrachten kunt bedienen. Hieronder staan de stappen die je moet nemen om je andere Google Assistant apparaten aan je Google Home Mini te koppelen:

 1. Open de Google Home-app op je smartphone.
 2. Druk in de linkerbovenhoek van het startscherm op het “+”-teken om een nieuw apparaat toe te voegen.
 3. Selecteer “Apparaat instellen” en vervolgens “Nieuw apparaat”.
 4. Kies het merk van het smart home apparaat dat je wilt koppelen.
 5. Volg de instructies op het scherm om de verbinding met het apparaat te maken en autoriseer de Google Home-app om toegang tot de gegevens van het apparaat te krijgen.
 6. Zodra het apparaat is gekoppeld, kun je spraakopdrachten gebruiken om het apparaat via je Google Home Mini te bedienen.

Tips om de instellingen en routines op Google Home te personaliseren

Google Home biedt verschillende opties om de instellingen en routines aan jouw persoonlijke voorkeuren aan te passen. Hieronder staan enkele handige tips om het meeste uit deze functies te halen:

 1. Pas je spraakopdrachten aan: Google Home reageert standaard op “Hey Google” of “Ok Google”, maar je kunt deze opdracht naar iets dat voor jou gemakkelijker te onthouden is aanpassen. Ga naar de Google Home-app, druk op je apparaat en selecteer “Instellingen”. Onder “Algemeen” vind je de optie om de spraakopdracht aan te passen.
 2. Personaliseer je routines: Met routines kun je met één spraakopdracht meerdere acties tegelijkertijd uitvoeren. Ga naar de Google Home-app en druk in het menu op “Routines”. Hier kun je bestaande routines bewerken of nieuwe routines maken. Voeg bijvoorbeeld een routine voor ’s ochtends toe waarbij Google Home je favoriete muziek afspeelt, het nieuws voorleest en de lichten aandoet.
 3. Gebruik de “Mijn dag” functie: Met de “Mijn dag” functie kun je een samenvatting van je dagelijkse agenda, het weer, het nieuws en meer krijgen. Ga naar de Google Home-app, druk op je apparaat en selecteer “Instellingen”. Onder “Algemeen” vind je de optie “Mijn dag”. Hier kun je de informatie die je wilt horen selecteren en de volgorde aanpassen.
 4. Pas de omgevings modus aan: Google Home heeft een omgevingsmodus waarbij het apparaat foto’s op het scherm toont als het niet in gebruik is. Ga naar de Google Home-app, druk op je apparaat en selecteer “Instellingen”. Onder “Algemeen” vind je de optie “Omgevingsmodus”. Hier kun je de foto’s en kunstwerken die je wilt tonen selecteren.
 5. Stel je voorkeuren voor muziek en media in: Ga naar de Google Home-app, druk op je apparaat en selecteer “Instellingen”. Hier kun je de standaard muziek- en videodiensten en je voorkeuren voor het afspelen van media instellen. Zo kun je aangeven dat je altijd je favoriete afspeellijst wilt horen als je vraagt om muziek af te spelen.

Met deze tips kun je de instellingen en routines op Google Home personaliseren en het apparaat naar jouw behoeften en voorkeuren aanpassen. Probeer ze uit en ontdek hoe je Google Home nog beter voor jou kunt laten werken.

Verbinding met Bluetooth-apparaten van verschillende merken maken

Met Google Home kun je Bluetooth-apparaten eenvoudig verbinden en bedienen. Open de Google Home-app, ga naar instellingen en selecteer ‘Apparaten’. Voeg je gewenste Bluetooth-apparaten toe en bedien ze vervolgens via je Google Home met je stem. Speel je favoriete muziek af of voer met slechts een paar spraakopdrachten handsfree telefoongesprekken.

Hoe kun je Bluetooth-apparaten met je Google Nest of Home verbinden?

De functie waarmee je Bluetooth-apparaten met je Google Nest of Home kunt verbinden is erg handig om jouw slimme apparaten naadloos te integreren. Om dit te doen, moet je de onderstaande eenvoudige stappen volgen:

Google Home handleiding en via bluetooth verbinden
 1. Plaats het Bluetooth-apparaat dat je wilt koppelen binnen het bereik van je Google Nest of Home.
 2. Open de Google Home-app op je smartphone of tablet en selecteer het apparaat dat je wilt verbinden.
 3. Navigeer naar de instellingen van het apparaat en zoek naar de optie om via Bluetooth te verbinden.
 4. Schakel Bluetooth op zowel het apparaat als op je Google Nest of Home in.
 5. Selecteer in de Google Home-app het gewenste Bluetooth-apparaat uit de lijst met beschikbare apparaten.

Compatibele Bluetooth-apparaten van verschillende merken die kunnen worden gekoppeld

Met Google Nest of Home kun je verschillende merken Bluetooth-apparaten koppelen om jouw smart home ervaring compleet te maken. Hieronder staan enkele voorbeelden van compatibele apparaten:

 • Slimme lampen: Je kunt slimme lampen zoals Philips Hue, LIFX en IKEA TRÅDFRI via Bluetooth aan je Google Nest of Home-netwerk toevoegen.
 • Slimme speakers: Merken zoals Sonos, Bose en JBL bieden met ondersteuning voor Google Nest of Home de mogelijkheid om de speakers via Bluetooth te verbinden.
 • Slimme thermostaten: Populaire thermostaat merken zoals Honeywell en Ecobee kunnen via Bluetooth ook aan je Google Nest of Home worden gekoppeld.
 • Slimme beveiligingsapparaten: Apparaten zoals slimme deursloten, video deurbellen en beveiligingscamera’s van merken zoals August, Ring en Arlo kunnen met je Google Nest of Home worden verbonden.

Problemen bij het verbinden van Bluetooth-apparaten met je Google Nest of Home oplossen

Hoewel het verbinden van Bluetooth-apparaten met je Google Nest of Home over het algemeen een eenvoudig proces is, kunnen er soms problemen optreden. Hieronder staan enkele veelvoorkomende problemen en de mogelijke oplossingen:

 1. Slechte signaalsterkte: Als het Bluetooth-apparaat zich te ver van je Google Nest of Home bevindt, kan dit tot een zwak signaal leiden. Probeer het apparaat voor een betere verbinding dichterbij te plaatsen.
 2. Incompatibiliteit: Niet alle Bluetooth-apparaten zijn compatibel met Google Nest of Home. Controleer de specificaties van het apparaat om ervoor te zorgen dat deze ondersteuning voor de verbinding via Bluetooth biedt.
 3. Verbindingsproblemen: Soms kan er een tijdelijke storing in de verbinding tussen je Bluetooth-apparaat en Google Nest of Home optreden. Probeer beide apparaten opnieuw op te starten en probeer vervolgens om de verbinding opnieuw te maken.
 4. Firmware-updates: Zorg ervoor dat zowel je Google Nest of Home als het Bluetooth-apparaat met de nieuwste firmware-updates up-to-date zijn. Deze updates bevatten vaak bugfixes en prestatieverbeteringen die kunnen helpen om verbindingsproblemen op te lossen.

Problemen bij het instellen van je speaker of scherm oplossen

Als je een nieuwe luidspreker of scherm in gaat stellen kan dat soms problemen met zich meebrengen. Gelukkig zijn er verschillende veelvoorkomende problemen waar je tegenaan kunt lopen en de mogelijke oplossingen om ze te verhelpen. Hieronder staan enkele tips om je bij het verbeteren van de installatie-ervaring te helpen.

De verbinding tijdens de installatie herstellen

Wanneer je problemen tijdens de installatie van je speaker of scherm ondervindt, kan het handig zijn om de verbinding te herstellen voordat je andere stappen onderneemt. Hieronder staan enkele manieren waarop je dit kunt doen:

 1. Controleer de wifi-verbinding: Zorg ervoor dat je apparaat met een stabiel wifi-netwerk is verbonden. Een zwak signaal of storing kan soms met de installatie interfereren. Probeer indien mogelijk voor een betere verbinding dichter bij de router te gaan zitten.
 2. Schakel Bluetooth in: Als je Bluetooth voor de installatie gebruikt, controleer dan of deze functie op zowel je apparaat als op het apparaat waarmee je de verbinding tot stand wilt brengen is ingeschakeld. Soms kan het uitschakelen en weer inschakelen van Bluetooth helpen om eventuele verbindingsproblemen op te lossen.
 3. Reset de apparaten: Als alle andere opties niet werken, kun je overwegen om zowel je speaker/scherm als het apparaat waarmee je wilt verbinden, terug naar de fabrieksinstellingen te zetten. Dit kan helpen om eventuele configuratieproblemen op te lossen en een schone start mogelijk te maken.

Tips om de firmware en de software van Google Home bij te werken

Voor een optimale werking van het apparaat en om van alle nieuwste functies en  beveiligingsupdates te kunnen profiteren is het belangrijk dat jij de firmware en de software van je Google Home regelmatig naar de nieuwste versie bijwerkt. Hieronder staan enkele tips om je bij het updaten van de firmware en de software van je Google Home te helpen:

Google home handleiding update uitvoeren
 1. Controleer regelmatig op updates: Ga op je smartphone naar de Google Home-app en controleer of er nieuwe updates voor je apparaat beschikbaar zijn. Google brengt regelmatig updates uit om de prestaties te verbeteren en nieuwe functies toe te voegen.
 2. Verbind je Google Home met een stabiel wifi-netwerk: Zorg ervoor dat je Google Home met een betrouwbaar en stabiel wifi-netwerk verbonden is. Voor het downloaden en het installeren van updates heb je een goede internetverbinding nodig.
 3. Laat je Google Home ’s nachts aanstaan: Het is een goed idee om je Google Home ’s nachts aan te laten staan, zodat het updates wanneer deze beschikbaar zijn automatisch kan downloaden en installeren. Op deze manier hoef je niet handmatig naar updates te zoeken.
 4. Controleer de firmwareversie: Ga naar de instellingen van je Google Home-app en controleer de firmwareversie van je apparaat. Vergelijk dit met de nieuwste beschikbare firmwareversie op de website van Google. Als er een nieuwe versie beschikbaar is, volg dan de instructies om je firmware bij te werken.
 5. Zorg voor voldoende opslagruimte: Controleer of je Google Home voldoende opslagruimte heeft om de updates te downloaden en te installeren. Als je apparaat bijna vol is, verwijder dan onnodige bestanden of apps om ruimte vrij te maken.
 6. Herstart je Google Home: Als je bij het bijwerken van de firmware of software  problemen ondervindt, kan het helpen om je Google Home opnieuw op te starten. Schakel het apparaat uit, wacht een paar seconden en schakel het vervolgens weer in.
 7. Neem contact met de klantenservice op: Als je bij het updaten van de firmware of software van je Google Home problemen blijft ondervinden, neem dan voor verdere ondersteuning en begeleiding contact met de klantenservice van Google op.

Door de firmware en de software van je Google Home regelmatig bij te werken, zorg je ervoor dat je apparaat optimaal blijft presteren en dat je van de nieuwste functies en beveiligingsupdates kunt profiteren. Volg deze tips zodat je Google Home altijd up-to-date is.

Conclusie van de “Google Home Handleiding”

In dit artikel hebben we een uitgebreide handleiding voor het instellen en het gebruiken van je Google Home Mini gegeven. We hebben besproken hoe je de Google Home-app kunt downloaden en kunt installeren, hoe je de speaker of het scherm voor Google Nest of Home in kunt stellen, en hoe je problemen bij het instellen van je speaker of scherm op kunt lossen. Daarnaast hebben we uitgelegd hoe je Bluetooth-apparaten van verschillende merken met je Google Home Mini wilt verbinden.

Met deze handleiding ben je nu goed op weg om je Google Home Mini optimaal te kunnen gebruiken. Of je nu van handsfree muziek afspelen wilt genieten, slimme apparaten in huis wilt bedienen of vragen aan de spraakassistent wilt stellen, deze gids heeft alle informatie die je nodig hebt. Zorg ervoor dat je alle stappen zorgvuldig volgt en als er nog steeds vragen zijn, kun je voor referentie altijd naar deze handleiding terugkeren.

Veel gestelde vragen

Kan ik meerdere Google Home Mini’s in mijn huis gebruiken?

Ja, je kunt meerdere Google Home Mini’s in huis gebruiken. Je kunt ze eenvoudig  aan hetzelfde Google-account toevoegen en ze vervolgens via stemopdrachten individueel bedienen.

Kan ik mijn Spotify-account aan mijn Google Home Mini koppelen?

Ja, je kunt jouw Spotify-account aan jouw Google Home Mini koppelen. Hierdoor kun je muziek met behulp van spraakopdrachten eenvoudig via Spotify afspelen.

Kan ik mijn Google Home Mini gebruiken om slimme apparaten in huis te bedienen?

Ja, je kunt jouw Google Home Mini gebruiken om slimme apparaten, zoals slimme lampen, thermostaten en beveiligingssystemen in huis te bedienen. Zorg ervoor dat de apparaten compatibel zijn met Google Assistant en volg de instructies in de handleiding om ze te koppelen.

Kan ik mijn Google Home Mini zonder internetverbinding gebruiken?

De meeste functies van de Google Home Mini vereisen een actieve internetverbinding om goed te kunnen werken. Hoewel sommige basisfuncties, zoals het afspelen van lokaal opgeslagen muziek zonder internetverbinding kunnen worden gebruikt, is het aanbevolen om voor een optimale ervaring altijd verbonden te zijn.

Kan ik mijn stemgegevens uit mijn Google-account verwijderen?

Ja, als je dit wilt, kun jij jouw stemgegevens uit jouw Google-account verwijderen. Ga naar de instellingen van jouw account en zoek naar de optie om jouw activiteit- en spraakgegevens te beheren. Van daaruit kun je specifieke gegevens of alle gegevens die aan jouw spraakopdrachten zijn gekoppeld verwijderen.

Wil jij jouw apparaten in huis op een slimme manier kunnen bedienen?

Google Smart Home

Met behulp van Google Home kun jij jouw apparaten met behulp van de stem, de app of via het internet bedienen.

 • Dat is niet meer naar de schakelaar hoeven lopen
 • Apparaten razendsnel kunnen bedienen
 • Je slimme apparaten met de stem kunnen bedienen
 • Zonder van de bank af te komen al jouw slimme apparaten beheren
 • Zelfs als je niet thuis bent jouw slimme apparaten kunnen bedienen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg