Wat kun je met Google home speakers

In de laatste jaren zijn er veel verschillende technologische ontwikkelingen geweest. Met deze technische ontwikkelingen zijn er veel nieuwe producten en toepassingen bijgekomen en zijn bestaande producten steeds verder verbeterd.

Door deze ontwikkelingen zijn ook de speakers veranderd. Speakers kunnen hierdoor tegenwoordig zelfs via het internet worden bediend. In dit artikel vertellen we wat Google Home speakers zijn en wat je hiermee kunt doen.

Hoe werken Google Home speakers?

Google Home speakers zijn slimme speakers van Google. Deze speakers kunnen overal in huis worden geplaatst. Speakers staan vaak in het zicht. Daarom heeft Google bij het ontwikkelen van de Google Home speakers goed over het uiterlijk nagedacht. Zo hebben deze speakers de vorm van een cilinder en kan de onderkant van de speaker in verschillende kleuren worden afgewerkt.

Het is zelfs mogelijk om de onderkant van de speaker voor een andere kleur te verwisselen. De intelligentie zit in het bovenste gedeelte van de speaker verwerkt. Naast de intelligentie zit er aan de bovenkant van de speaker een microfoon verwerkt.

Met deze microfoon kan naar er naar de stem worden geluisterd. Op deze manier kan er op de spraakcommando’s worden gereageerd.

Om op de spraakcommando’s te kunnen reageren werken de speakers met behulp van Google Assistant.

In het artikel: “Wat is Google Assistant?” staat beschreven waarvoor Google Assistant kan worden gebruikt.

Google home speaker smart home

Naast de microfoon zitten er aan de bovenkant van de speaker ook LEDS in de behuizing verwerkt. Deze Leds kunnen draaien en in vier verschillende kleuren oplichten. Met deze leds geeft de speaker aan of hij aan het luisteren is of dat er een actie wordt uitgevoerd. Ook handmatig kunnen er acties worden uitgevoerd.

Voor de handmatige bediening hebben de speakers een aanraak gevoelig vlak aan de bovenkant van de behuizing verwerkt. Natuurlijk kunnen de speaker ook worden gebruikt voor het luisteren naar geluiden. Om naar geluiden te kunnen luisteren heeft deze speaker een 2-inch driver en twee passieve basradiatoren.

Door de combinatie van de verschillende speakers kan er met een goede geluidskwaliteit naar muziek, films en andere geluiden worden geluisterd. Voor het opnemen van geluiden wordt er een ‘far-field’ microfoon gebruikt. Hiermee kunnen stemmen op een grotere afstand worden herkend. Google Assistant Commando’s kunnen hierdoor ook op een grotere afstand worden ingesproken. De slimme Google speakers werken zowel met Android – als iOS-software. 

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van de Google Home speaker?

In de afgelopen jaren zijn er veel verschillende technische ontwikkelingen geweest. Door deze technische ontwikkelingen zijn apparaten steeds slimmer geworden. Niet alleen de apparaten zijn slimmer geworden. Ook de manier waarop producten kunnen worden bediend is door deze ontwikkelingen veranderd.

Google home speaker

Zo zijn er tegenwoordig verschillende apparaten die via het internet kunnen worden bediend. Producten die via het internet kunnen worden bediend worden ook wel slimme producten genoemd.

Als er meerdere slimme apparaten in een huis zijn wordt dat ook wel het slimme huis genoemd. Om apparaten in het slimme huis makkelijker te kunnen bedienen heeft Google heeft de Google Home speaker ontwikkeld.

Met behulp van deze speaker kunnen apparaten via Google Assistant zelfs met spraakcommando’s worden bediend. Ben jij benieuwd voor welke mogelijkheden de Goolge Home speaker kan worden gebruikt?

Google Home speakers koppelen

Google Home speakers kunnen met een digitaal apparaat zoals de tablet of mobiele telefoon worden bediend. Voordat de slimme speakers kunnen worden bediend moet er een app op het digitale apparaat worden geïnstalleerd. De manier waarop een app op het digitale apparaat kan worden geïnstalleerd is afhankelijk van het besturingssysteem waarmee het digitale apparaat werkt.

Voor apparaten die met het besturingssysteem Android werken moet de app vanuit de Google Play Store worden geïnstalleerd. Terwijl een app bij apparaten die met het besturingssysteem iOS van Apple werken vanuit de Apple App Store moet worden geïnstalleerd.

Nadat de App op het apparaat is geïnstalleerd kan de Google Home app worden gestart. Voordat er met deze app kan worden gewerkt moet er een Google account zijn aangemaakt.

Het Google account bestaat uit een gebruikersnaam (e-mail adres dat op @gmail.com) eindigt en een wachtwoord.

Slimme Google Home speaker toevoegen

Wanneer dit account nog niet is aangemaakt moet deze tijdens de installatie worden aangemaakt. In het artikel: “Google account aanmaken” staat beschreven hoe dit account stapsgewijs kan worden aangemaakt. Nadat de gegevens van het Google account zijn ingevoerd kan de slimme speaker aan de app worden gekoppeld. Hiervoor moet de slimmer speaker eerst worden ingeschakeld.

Nadat de slimme speaker is ingeschakeld kan deze binnen de app worden gevonden door op het plusje te drukken. Om vervolgens met de speaker te kunnen werken moet de speaker met het internet worden verbonden.

Door de speaker met het internet te verbinden kan de speaker een verbinding tussen het digitale apparaat en de Google Home speaker maken. Als de speaker met het digitale apparaat is verbonden wordt er een geluid voor de bevestiging afgespeeld.

Google home speaker instellen

Nadat de speaker met de app is verbonden kan de locatie van de speaker worden opgegeven. Door producten aan een kamer toe wijzen kunnen producten per kamer worden bediend. Dit kan erg handig zijn wanneer je de verlichting in de slaapkamer wilt inschakelen. Door de commando: “Google zet de verlichting in de slaapkamer aan” te geven zal de verlichting in de slaapkamer worden ingeschakeld. 

Voor het herkennen van spraakcommando’s werkt de Google Home speaker met de spraak gestuurde toepassing Google Asisstant. In het artikel: “Wat is Google Assistant?” staat de spraak gestuurde toepassing Google Assistant uitgebreid beschreven.  

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van de Google Home speaker?

In de afgelopen jaren zijn er veel verschillende technische ontwikkelingen geweest. Door deze technische ontwikkelingen zijn apparaten steeds slimmer geworden. Niet alleen de apparaten zijn slimmer geworden. Ook de manier waarop producten kunnen worden bediend is door deze ontwikkelingen veranderd.

Google home speaker

Zo zijn er tegenwoordig verschillende apparaten die via het internet kunnen worden bediend. Producten die via het internet kunnen worden bediend worden ook wel slimme producten genoemd.

Als er meerdere slimme apparaten in een huis zijn wordt dat ook wel het slimme huis genoemd. Om apparaten in het slimme huis makkelijker te kunnen bedienen heeft Google heeft de Google Home speaker ontwikkeld.

Met behulp van deze speaker kunnen apparaten via Google Assistant zelfs met spraakcommando’s worden bediend. Ben jij benieuwd voor welke mogelijkheden de Goolge Home speaker kan worden gebruikt?

Google home speaker koppelen aan tv

Wanneer je naar de televisie gaat kijken moet je kunnen horen wat er wordt gezegd. Om te kunnen horen wat er wordt gezegd heb je een speaker nodig. Vaak zit er in de behuizing van een televisie een speaker ingebouwd.

De kwaliteit van deze speaker is afhankelijk van het type en merk van de televisie. In de meeste gevallen is de geluidskwaliteit van de speakers waarmee de televisie is uitgerust redelijk te noemen. Wanneer je liever met betere geluidskwaliteit naar de tv wilt kunnen kijken kunnen er losse speakers op de tv worden aangesloten. 

Wanneer Google Home speakers op de televisie worden aangesloten brengt dat verschillende voordelen met zich mee.

Zo kan het geluid worden verbeterd en daarnaast kan de televisie met behulp van Google Assistant worden bediend.

Zo kan er makkelijker tussen programma’s worden gezapt, een YouTube video opgestart of het volume van de tv worden geregeld. 

Google home speaker smart tv

Op oudere televisies zitten vaak geen apps. Hierdoor zijn de mogelijkheden bij een oudere televisie beperkt. Om de functionaliteiten van de televisie uit te kunnen breiden moet er een mediaspeler op de televisie worden aangesloten. Nadat er een mediaspeler op de televisie is aangesloten kunnen apps zoals YouTube, Videoland, Pathé thuis ook op oudere televisies worden gebruikt.

De Google Chromecast is een voorbeeld van een mediaspeler waarmee extra functies op de tv kunnen worden toegevoegd. In het artikel: “Wat is de Google Chromecast?” Staat beschreven hoe deze werkt en welke mogelijkheden dit levert. 

Muziek luisteren met de Google Home speakers

In de laatste jaren zijn er veel verschillende technologische ontwikkelingen geweest. Door deze ontwikkelingen is ook de manier waarop naar muziek kan worden geluisterd veranderd. Zo kan er tegenwoordig via het internet naar muziek worden geluisterd. Voor het luisteren naar muziek via het internet zijn tegenwoordig twee verschillende opties.

Zo kan er online naar de radio worden geluisterd en kan er met behulp van streamingdiensten naar een eigen afspeellijst worden geluisterd. Bijna iedere radiozender heeft tegenwoordig een eigen online streaming website.

Daarnaast zijn er websites waarop een overzicht van de verschillende radio zenders staan. Een voorbeeld hiervan is de website: www.Nederland.fm.

Als je liever naar de eigen muziek wilt luisteren kan er een streamingdienst zoals Spotify worden gebruikt. Voordat Spotify kan worden gebruikt moet er een account zijn aangemaakt.

Binnen dit account kunnen afspeellijsten worden gemaakt zodat je jouw favoriete muziek gemakkelijk kunt vinden. In het artikel: “Wat is Spotify?” staat alles over deze muziekdienst beschreven.

Google Home smart speaker

Google Home speakers veilig gebruiken

Met behulp van de Google Home speakers kunnen alle producten in huis met het internet worden verbonden. Het is hierdoor mogelijk om producten in huis vanuit huis en vanaf andere locaties via het internet te kunnen bedienen.  

Doordat er steeds meer producten aan het internet hangen brengt het internet ook steeds meer gevaren met zich mee. Zo kan het voorkomen dat het huisnetwerk wordt gehackt en de producten ineens door anderen worden bediend. Natuurlijk wil je dit het liefste voorkomen.

Om de gevaren van het internet te beperken is het belangrijk dat ieder apparaat zoals een laptop, computer, tablet en mobiele telefoon wordt beveiligd. Voor het beveiligen van deze producten kan er een virusscanner worden geïnstalleerd.

Een virusscanner kan de kwaadaardige websites en programma’s herkennen en een seintje geven wanneer er een kwaadaardig programma wordt gevonden. Nadat de virusscanner een kwaadaardig programma heeft gevonden kan hij deze automatisch verwijderen. Op deze manier kan de computer met behulp van een virusscanner tegen de gevaren van het internet worden beveiligd.  

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van de Google Home speaker?

In de afgelopen jaren zijn er veel verschillende technische ontwikkelingen geweest. Door deze technische ontwikkelingen zijn apparaten steeds slimmer geworden. Niet alleen de apparaten zijn slimmer geworden. Ook de manier waarop producten kunnen worden bediend is door deze ontwikkelingen veranderd.

Google home speaker

Zo zijn er tegenwoordig verschillende apparaten die via het internet kunnen worden bediend. Producten die via het internet kunnen worden bediend worden ook wel slimme producten genoemd.

Als er meerdere slimme apparaten in een huis zijn wordt dat ook wel het slimme huis genoemd. Om apparaten in het slimme huis makkelijker te kunnen bedienen heeft Google heeft de Google Home speaker ontwikkeld.

Met behulp van deze speaker kunnen apparaten via Google Assistant zelfs met spraakcommando’s worden bediend. Ben jij benieuwd voor welke mogelijkheden de Goolge Home speaker kan worden gebruikt?

Geef een reactie