Wat is Google Meet en wat kun je ermee?

In de afgelopen jaren zijn er veel verschillende technische ontwikkelingen geweest. Met deze technische ontwikkelingen zijn de bestaande producten veranderd en zijn er nieuwe producten bijgekomen. Ook de manier waarop er kan worden vergaderd is door deze technische ontwikkelingen veranderd. Er kan tegenwoordig zelfs via het internet worden vergaderd.

Voor de communicatie met anderen heeft Google Google Meet ontwikkeld. Met behulp van Google Meet kan in gesprek met een persoon of met een groep worden gehouden. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van Google meet? In dit artikel vertellen we alles over over de mogelijkheden van deze dienst.

Wat is Google Meet?

Google Meet is het communicatie-platform van Google. Dit communicatie-platform kan worden gebruikt voor het versturen van berichten, bellen zonder beelden en zelfs het videobellen behoort tot de mogelijkheden. Met al deze communicatie mogelijkheden kan Google Meet met andere communicatieplatformen zoals: Skype, FaceTime, Zoom, Facebook Messenger worden vergeleken.

Google Meet is een gratis communicatie-platform waarmee zowel individuele als groepsgesprekken kunnen worden gehouden.

Bij de gratis variant zit er een limiet op het aantal gebruikers die aan de groep kunnen worden toegevoegd.

Om met grotere groepen te kunnen communiceren moet er een abonnement op Google Meet worden afgesloten. Vooral voor zakelijk doeleinden kan dit erg handig zijn. 

Wat is Google Meet

Een communicatie-platform kan vanaf verschillende apparaten worden gebruikt. Om deze vanaf de computer of laptop te kunnen gebruiken is er geen apart programma nodig. Google Meet kan bij de computer namelijk direct via de webbrowser worden gebruikt. 

Voordat deze dienst via de telefoon of tablet kan worden gebruikt moet er een app op de mobiele telefoon of tablet worden geïnstalleerd. Deze app moet bij apparaten die met het besturingssysteem Android werken vanuit de Google Play Store worden gedownload. Bij apparaten die met iOS werken moet de app vanuit de Apple App Store worden gedownload. 

Ben jij benieuwd hoe je Google Meet kunt gebruiken?

In de afgelopen jaren zijn er vele technische ontwikkelingen geweest. Door deze technische ontwikkelingen is het internet steeds belangrijker geworden. Ook het aantal mogelijkheden waarvoor het internet kan worden gebruikt is met deze technische ontwikkelingen toegenomen. Het internet kan tegenwoordig zelfs voor de communicatie met anderen worden gebruikt.

Google meet op de computer

Voor de communicatie met anderen heeft Google de communicatie dienst Google meet ontworpen. Met deze app kunnen zowel individuele als groepsgesprekken worden gehouden.

Om met meerderen tegelijkertijd te kunnen communiceren kan er via Google Meet een agendapunt voor de vergadering worden gemaakt. Daarnaast kan er zowel met als zonder beelden met anderen worden gecommuniceerd. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van deze dienst?

Hoe kun je Google Meet op de computer gebruiken?

Voordat het communicatie-platform Google Meet op de computer of laptop kan worden gebruikt moet de website van het communicatie-platform van Google worden geopend. Wanneer deze website is geopend kan er een nieuw gesprek worden gestart door met de linkermuisknop op de knop met de tekst: “Een vergadering starten” worden gedrukt. 

Nadat er op deze knop is gedrukt moet er met het Google account worden ingelogd. Het Google account bestaat uit een combinatie van een gebruikersnaam (e-mail adres dat op @gmail.com) eindigt en een daarbij behorend wachtwoord.

Wanneer dit account nog niet is aangemaakt moet deze worden aangemaakt.  In het artikel: “Google-account aanmaken” staat in simpele stappen beschreven hoe dit account kan worden aangemaakt. 

Nadat er met het Google account is ingelogd komt er een melding tevoorschijn. In deze melding wordt gevraagd of de camera en de microfoon gebruikt mogen worden.

Google meet op de computer

Voor het videobellen moeten zowel de microfoon als de camera worden ingeschakeld. De camera en microfoon kan worden ingeschakeld door met de linkermuisknop op de knop met de tekst: “Toestaan” te drukken. Nadat de microfoon en webcam zijn ingeschakeld zie je jezelf in beeld. Dit wordt ook wel het voorbereidingsscherm genoemd. Dit scherm is voor anderen niet zichtbaar.

Binnen dit scherm kunnen enkel instellingen voor de microfoon en webcam worden nagekeken en ingesteld. Tijdens het gesprek met anderen kan de microfoon worden uitgeschakeld. Bijvoorbeeld om iets te kunnen zeggen wat anderen niet mogen horen of om echoën te voorkomen.

Voor het in en uitschakelen van de microfoon moet met de linker muisknop op het icoon van de microfoon worden gedrukt. Naast de microfoon kan ook de webcam worden in en uitgeschakeld. Voor het in en uitschakelen van de webcam moet op het icoon van de webcam worden gedrukt. 

Andere instellingen kunnen worden gevonden door met de linkermuisknop op de drie witte puntjes rechts onderin het scherm te drukken. Door hierop te drukken wordt er een menu geopend. Binnen dit menu staat een woord met de tekst: “Instellingen”. Nadat hierop is gedrukt kan de microfoon en camera die tijdens het gebruik van het programma moet worden gebruikt worden ingesteld. 

Google meet via de app

Om met behulp van Google Meet vanaf de mobiele telefoon of tablet te kunnen communiceren moet de app behorende bij Google Meet worden geïnstalleerd. Deze app kan bij apparaten zoals de mobiele telefoon / tablet die met het besturingssysteem Android werken alleen vanuit de Google Play Store worden gedownload.

Bij apparaten van Apple moet hiervoor de Apple App Store worden gebruikt. Voordat er met Google Meet kan worden gecommuniceerd moet de app na de installatie worden geopend. Hiervoor moet op het pictogram van Google Meet worden gedrukt. Als de app is geopend kan er een gesprek worden gestart. Hiervoor moet op de knop met de tekst: “Nieuwe vergadering” worden gedrukt. 

Door op de knop met de tekst: “Nieuwe vergadering” te drukken wordt er een menu met twee opties getoond.

Binnen dit menu kan de tijd waarop vergadering moet starten worden ingesteld. Hier kan voor direct of op een later tijdstip worden gekozen. Vervolgens wordt er een link voor de vergadering aangemaakt. 

Nadat deze link is aangemaakt kun je anderen voor het gesprek uitnodigen door de link met anderen te delen.  Soms heb je voor deze uitnodiging een code nodig.

Google meet app

Voor het plannen van een gesprek dat in de toekomst zal gebeuren kan de Google Agenda worden gebruikt. Door deze link naar anderen te versturen kan de afspraak direct in de Google Agenda worden opgeslagen. Hiervoor moet de afspraak wel door de anderen worden bevestigd. 

Ben jij benieuwd hoe je Google Meet kunt gebruiken?

In de afgelopen jaren zijn er vele technische ontwikkelingen geweest. Door deze technische ontwikkelingen is het internet steeds belangrijker geworden. Ook het aantal mogelijkheden waarvoor het internet kan worden gebruikt is met deze technische ontwikkelingen toegenomen. Het internet kan tegenwoordig zelfs voor de communicatie met anderen worden gebruikt.

Google meet op de computer

Voor de communicatie met anderen heeft Google de communicatie dienst Google meet ontworpen. Met deze app kunnen zowel individuele als groepsgesprekken worden gehouden.

Om met meerderen tegelijkertijd te kunnen communiceren kan er via Google Meet een agendapunt voor de vergadering worden gemaakt. Daarnaast kan er zowel met als zonder beelden met anderen worden gecommuniceerd. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van deze dienst?

Google Meet gesprek plannen

Wanneer Google Meet voor vergaderingen of op een afgesproken tijd voor de communicatie wordt gebruikt kan er een afspraak via Google Meet worden gemaakt. Tijdens het maken van een afspraak kunnen mensen worden uitgenodigd. Hiervoor kan een link naar de afspraak worden gemaakt. Deze uitnodiging voor het gesprek kan via de link naar anderen worden verstuurd.

Mensen die deze link hebben ontvangen kunnen deze uitnodiging vervolgens op verschillende manieren openen.

Deze link kan vanuit de Google agenda, GMAIL (mail van Google) of via de website of de app behorende bij Google Meet worden geopend. 

Groepsgesprek met Google Meet

Gesprek opnemen

Bij vergaderingen of belangrijke gesprekken is het handig als de gesprekken kunnen worden opgenomen. Door gesprekken op te nemen kunnen deze op een later moment worden afgeluisterd. Voor het opnemen van een gesprek moet binnen Google Meet op de drie puntjes onderin het scherm worden gedrukt.

Als het gesprek wordt opgenomen wordt er aan de deelnemers van het gesprek om een bevestiging gevraagd. Pas nadat iedereen uit het gesprek heeft bevestigd dat het gesprek mag worden opgenomen wordt de opname gestart. Als de opname is gestart komt er een rood rondje met daaronder de tekst RECORD tevoorschijn.

Nadat het gesprek is beëindigd wordt de opname naar de persoon die het gesprek heeft gestart en degene die het gesprek heeft opgenomen verstuurd. Hierdoor kan de starter van het gesprek zien wat er allemaal is opgenomen. Gesprekken opnemen is erg handig om op een later tijdstip aantekeningen van het gesprek te kunnen maken. 

Persoonlijke gegevens van een gesprek beschermen

Wanneer er met een digitaal apparaat zoals een computer, laptop, tablet of mobiele telefoon op internet wordt gezocht kan het voorkomen dat er een kwaadaardige website wordt bezocht. Vanaf deze kwaadaardige website kan vervolgens een virus naar de computer worden gedownload. Dit virus kan vervolgens verschillende vervelende gevolgen met zich meebrengen.

Door de computer met een goede virusscanner te beveiligen kunnen kwaadaardige websites worden herkend en automatisch van de computer worden verwijderd. Op deze manier kunnen de belangrijke en persoonlijke gegevens op de computer worden beveiligd. 

Ben jij benieuwd hoe je Google Meet kunt gebruiken?

In de afgelopen jaren zijn er vele technische ontwikkelingen geweest. Door deze technische ontwikkelingen is het internet steeds belangrijker geworden. Ook het aantal mogelijkheden waarvoor het internet kan worden gebruikt is met deze technische ontwikkelingen toegenomen. Het internet kan tegenwoordig zelfs voor de communicatie met anderen worden gebruikt.

Google meet op de computer

Voor de communicatie met anderen heeft Google de communicatie dienst Google meet ontworpen. Met deze app kunnen zowel individuele als groepsgesprekken worden gehouden.

Om met meerderen tegelijkertijd te kunnen communiceren kan er via Google Meet een agendapunt voor de vergadering worden gemaakt. Daarnaast kan er zowel met als zonder beelden met anderen worden gecommuniceerd. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van deze dienst?

Geef een reactie