Google Nest Abonnement – Alles over Nest Aware

Een Google Nest abonnement is voor het Google Nest-ecosysteem van essentieel belang. Met dit abonnement krijg je de toegang tot vele voordelen en functies die de beveiliging en het gemak in huis verbeteren. Je ontvangt meldingen en opnames van gebeurtenissen in en rondom je huis. Zelfs zonder abonnement kun je als 1e generatie gebruiker tot 30 dagen naar de videogeschiedenis terugkijken.

Hoe werkt het? Het Nest Aware abonnement detecteert beweging, geluid en andere gebeurtenissen met geavanceerde algoritmen. Het slaat 30 dagen videogeschiedenis op en stuurt direct meldingen naar je smartphone of tablet. Zonder abonnement kun je alleen de laatste zeven dagen videogeschiedenis terugkijken. De beelden worden voor later gebruik automatisch in de cloud opgeslagen. 

Of je nu naar extra beveiliging voor je huis zoekt, of gewoon wat meer gemoedsrust wilt hebben, met het nieuwe Nest Aware-abonnement haal je het beste uit jouw Google Nest-apparaten. 

Wat krijg je bij een Nest Aware-abonnement?

Met het Google Nest abonnement haal je het meeste uit je beveiligingscamera’s. Je kunt de beveiligingscamera met behulp van netvoeding op het stopcontact aansluiten, zodat je geen batterijen hoeft te vervangen. Je kunt opmerkingen aan je opnamen toevoegen en belangrijke details markeren. Daarnaast bewaart het Google Nest abonnement je opnamen en kun je beelden tot 30 dagen terugkijken.

Google Nest Abonnement afsluiten om alle mogelijkheden van Google Nest apparaten te kunnen gebruiken

Wil jij de beelden van je videodeurbel terug kunnen kijken?

Ring video deurbel app

Door een Google Nest abonnement af te sluiten kun jij jouw ervaring met de Google deurbel naar een hoger niveau tillen.

 • Dat is kunnen zien wat er bij je voordeur gebeurde toen je niet thuis was
 • 60 dagen aan beelden die door de video deurbel zijn opgenomen terug kunnen kijken
 • Beelden bij een incident als bewijsmateriaal kunnen gebruiken
 • Zelfs als je niet thuis bent een oogje in het zeil kunnen houden

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Continue opname van beveiligingscamera’s

Met het Google Nest abonnement kun je continu opnames met je beveiligingscamera’s maken. Dit betekent dat de camera’s en de Nest deurbel 24/7 video’s opnemen. In tegenstelling tot standaardabonnementen waarbij alleen clips bij bewegingsdetectie worden opgenomen, kun je met een Google Nest abonnement altijd terugkijken naar wat er is gebeurd.

De 1e Nest Cam Indoor met netvoeding is handig om verdachte gebeurtenissen rondom je huis of eigendommen te monitoren. Met continue opname heb je altijd een volledig overzicht van wat er gebeurt, zonder dat jij je zorgen over een lege batterij hoeft te maken.

Meldingen voor personen en activiteitszones instellen

Een bijkomend voordeel van een Google Nest abonnement is dat je de mogelijkheid hebt om meldingen voor personen in te stellen. Hierdoor kun je altijd op de hoogte blijven van wie er bij je huis is. Met deze functie kan de Nest Doorbell camera mensen van andere bewegende objecten onderscheiden, zodat je een specifieke waarschuwing krijgt wanneer er iemand in beeld komt.

Je kunt activiteitszones binnen het Google Nest abonnement instellen. Hiermee kun je specifieke gebieden in het camerabeeld van de Nest deurbel aanwijzen waarop je extra wilt letten. Als er in deze zones beweging wordt gedetecteerd, ontvang je direct een melding van de Nest deurbel en Nest camera op in de app. Dit is handig om bijvoorbeeld te weten wanneer iemand je oprit betreedt of rondom je voordeur loopt.

Toegang tot videogeschiedenis

Met Nest Aware heb je de toegang tot de volledige videogeschiedenis van je beveiligingscamera’s. Zelfs als er geen recente gebeurtenissen zijn geweest kun je eerdere opnames bekijken. Dit kan handig zijn als je iets hebt gemist of wilt controleren wat er eerder is gebeurd.

Met Nest Aware kun je ook clips downloaden en met anderen delen. Als er bijvoorbeeld een incident heeft plaatsgevonden en je wilt dit aan de politie laten zien, kun je de relevante video-clip eenvoudig downloaden en delen.

Kosten en noodzaak van het Google Nest abonnement

Prijzen en abonnementsplannen voor het Google Nest abonnement

Met het Google Nest abonnement krijg je extra functies en opslagruimte voor je Google Nest apparaten. Er zijn verschillende abonnementsplannen met ieder hun eigen prijs beschikbaar. De kosten hangen van het aantal camera’s dat je hebt en de opslagruimte die je nodig hebt af.

 • Het basis abonnement, genaamd Nest Aware, kost bijvoorbeeld €5 per maand (of €50 per jaar) voor één camera. Dit omvat 30 dagen aan videogeschiedenis en intelligente meldingen.
 • Voor extra functies zoals gezichtsherkenning en activiteitszones is er een duurder abonnement genaamd Nest Aware Plus. Dit Google Nest abonnement kost €10 per maand (of €100 per jaar) voor één camera in de Nest Aware en de Nest Aware Plus abonnementen.

Waarom heb je voor volledige functionaliteit een abonnement nodig?

Hoewel sommige basisfuncties van de Google Nest-camera’s zonder Google Nest abonnement beschikbaar zijn, biedt het abonnement extra voordelen die de algehele functionaliteit verbeteren. Hieronder staan enkele redenen waarom een abonnement noodzakelijk kan zijn:

Google Nest Abonnement voor beveiligingscamera gebruiken
 1. Langere videogeschiedenis: Met een Nest Aware-abonnement krijg je de toegang tot wel 30 dagen in plaats van slechts een paar uur zonder abonnement tot langere opnames van je camera’s.
 2. Intelligente meldingen: Met het abonnement kun je specifieke gebeurtenissen waarvan je meldingen wilt ontvangen, zoals beweging in bepaalde zones of het detecteren van een persoon markeren.
 3. Gezichtsherkenning: Met Nest Aware Plus kun je gezichten in je opnames laten herkennen en meldingen ontvangen wanneer bekende personen worden gedetecteerd.
 4. Activiteitszones: Je kunt specifieke gebieden waarop je wilt letten, bijvoorbeeld alleen de voordeur of de achtertuin instellen, zodat je geen onnodige meldingen krijgt.

Het abonnement is vooral handig als je meerdere camera’s hebt geïnstalleerd of als je geavanceerdere functies wilt gebruiken om de beveiliging en het gemak van je huis te verbeteren.

Google Nest abonnement: functies voor verschillende producten

Met het Nest Aware abonnement kun je van een aantal interessante functies die specifiek voor verschillende producten van Google Nest zijn ontworpen profiteren. Of je nu een thermostaat, camera of deurbel hebt, er zijn specifieke voordelen en mogelijkheden beschikbaar om je slimme huis ervaring naar een hoger niveau te tillen.

Ondersteunde producten met Nest Aware-functionaliteit

Het Google Nest abonnement is compatibel met verschillende apparaten van Google Nest, waaronder thermostaten, camera’s en deurbellen. Dit betekent dat als je van de extra functionaliteiten die het abonnement biedt wilt profiteren je niet beperkt bent tot slechts één type apparaat. Hierdoor kun jij jouw slimme huis zonder dat je je zorgen hoeft te maken volledig naar eigen wens inrichten en aanpassen.

Specifieke functies voor thermostaten, camera’s en deurbellen

Het Google Nest abonnement biedt voor verschillende apparaten verschillende functies. Met het abonnement voor de Google Nest Cam Indoor krijg je bijvoorbeeld toegang tot continue opname, meldingen voor personen en de mogelijkheid om zones in te stellen. De Google Nest Cam Outdoor heeft vergelijkbare functies, maar is ook weerbestendig. Voor de Google Nest Hello videodeurbel is het Nest Aware-abonnement van essentieel belang, omdat je daarmee 24/7 videoregistratie en gezichtsherkenning krijgt.

Thermostaten

Met het Nest Aware abonnement krijg je extra energiebesparende functies voor je thermostaat. Bijvoorbeeld de ‘Thuis/Afwezig’-detectie, waarbij de thermostaat op basis van of er mensen thuis zijn automatisch wordt aangepast. Daarnaast ontvang je meldingen over energieverbruik en handige tips om nog meer energie te besparen.

Camera’s

Met het Nest Aware-abonnement voor camera’s krijg je extra functies. Je ontvangt direct een melding als er iets in het gezichtsveld van de camera beweegt. Je kunt ook zones zoals de voordeur of de achtertuin instellen waarop de camera extra alert moet zijn.

Google nest abonnement voor de slimme deurbel gebruiken

Deurbellen

Met Nest Aware-abonnement krijg je voor jouw slimme deurbel, extra voordelen zoals gezichtsherkenning om te zien wie er voor de deur staat voordat er wordt aangebeld, en 24/7 videogeschiedenis om terug te kunnen kijken wat er rondom jouw huis is gebeurd.

Integratie met andere slimme apparaten

Een ander voordeel van het Google Nest abonnement is de naadloze integratie met andere slimme apparaten in huis. Zo kun je automatische routines en scenario’s creëren om meerdere apparaten tegelijkertijd te activeren of uit te schakelen.

Google koppelt het Nest Aware-abonnement aan het huishouden

Het abonnement binnen het gezin delen

Een van de geweldige voordelen van het Google Nest abonnement is de mogelijkheid om het abonnement binnen je gezin te delen. Met dit abonnement kun je niet alleen van alle functies en voordelen profiteren, maar ook je gezinsleden toevoegen, zodat zij toegang tot dezelfde functionaliteiten hebben.

Het Google Nest abonnement kan eenvoudig en handig met je gezin worden gedeeld. Je kunt de gezinsleden simpelweg aan jouw abonnement toevoegen, waardoor ze toegang tot dezelfde functies en voordelen als jij krijgen. Dit betekent dat iedereen in huis van geavanceerde beveiligingsfuncties zoals continue opname, intelligente meldingen en persoonsdetectie kan profiteren.

Gezinsleden aan het abonnement toevoegen

Met Google Nest Aware kun je meerdere gebruikers aan jouw abonnement toevoegen. Dit betekent dat ieder gezinslid zijn of haar eigen account kan hebben en toegang tot de beveiligingscamera’s en andere apparaten die aan jouw Nest-account zijn gekoppeld kan krijgen.

Door gezinsleden aan jouw Google Nest abonnement toe te voegen, kunnen zij hun eigen instellingen beheren en aangepaste meldingen op basis van hun voorkeuren ontvangen. Dit zorgt voor ieder lid van het gezin voor een gepersonaliseerde ervaring, terwijl ze toch van gedeelde functionaliteiten zoals video-opnames in de cloud en activiteitszones kunnen profiteren.

Wil jij de beelden van je videodeurbel terug kunnen kijken?

Ring video deurbel app

Door een Google Nest abonnement af te sluiten kun jij jouw ervaring met de Google deurbel naar een hoger niveau tillen.

 • Dat is kunnen zien wat er bij je voordeur gebeurde toen je niet thuis was
 • 60 dagen aan beelden die door de video deurbel zijn opgenomen terug kunnen kijken
 • Beelden bij een incident als bewijsmateriaal kunnen gebruiken
 • Zelfs als je niet thuis bent een oogje in het zeil kunnen houden

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Toegangscontrole voor meerdere gebruikers beheren

Met het Google Nest abonnement kun je gezinsleden toevoegen en controle over de toegang voor gebruikers in jouw huishouden hebben. Als hoofdgebruiker kun je instellingen aanpassen, toegang verlenen of intrekken, en het abonnement voor alle toegevoegde gebruikers beheren.

Dit is vooral handig als je meerdere camera’s of andere apparaten hebt die aan jouw Nest-account gekoppeld zijn. Je kunt aan ieder gezinslid specifieke rechten en machtigingen toewijzen, zodat ze alleen toegang tot de apparaten en functies die voor hen relevant zijn hebben. Op deze manier behoud je de controle over wie wat kan zien en doen binnen jouw huis.

Google Nest Abonnement met gezinsleden delen

Voorbeeld:

Met een Google Nest-abonnement kun je niet alleen zien wie er voor je deur staat en met die persoon via je smartphone communiceren , maar ook beelden tot wel 30 dagen in de cloud opslaan en gezichtsherkenning gebruiken. Dit biedt extra veiligheid en bespaart tijd.

Stappenplan: Een account voor Nest Aware aanmaken

Een Google-account registreren of inloggen als je er al een hebt

Voordat je Nest Aware kunt gebruiken, heb je een Google-account nodig. Als je al een account hebt, kun je direct inloggen en verder gaan naar de volgende stap. Als je nog geen account hebt, maak er dan een op de officiële website van Google aan door op “Account maken” te drukken. Volg de instructies en vul alle benodigde gegevens in.

Selecteer de juiste producten om te koppelen aan je account

Nu je een Google-account hebt of bent ingelogd, is het tijd om de juiste producten die je aan jouw Nest Aware-abonnement wilt koppelen te selecteren.  Download de Nest-app eerst via de App Store of Google Play Store op jouw smartphone. Open vervolgens de app en log met jouw Google-accountgegevens in.

Als je al ingelogd bent, zal de app je vragen om jouw Nest-product toe te voegen. Volg gewoon de instructies op het scherm om dit te doen. Zorg ervoor dat je het juiste model dat compatibel is met Nest Aware selecteert.

Voltooi de betaling en activeer jouw abonnement

Nu komt het spannende gedeelte – het voltooien van de betaling en het activeren van jouw Google Nest abonnement! Binnen de Nest-app kun je eenvoudig door het proces navigeren.

 1. Open allereerst de app en ga naar het tabblad “Instellingen”.
 2. Zoek in het menu naar “Abonnement” of “Nest Aware”.
 3. Druk op de optie om een abonnement te nemen en selecteer het gewenste plan.
 4. Volg de instructies om jouw betalingsgegevens in te vullen. Zorg ervoor dat je alle vereiste velden correct invult.
 5. Bevestig de betaling en wacht totdat jouw abonnement is geactiveerd.

Zodra je deze stappen hebt voltooid, ben je officieel voor Nest Aware aangemeld! Nu kun je van alle voordelen die dit abonnement biedt, zoals 24/7 videogeschiedenis, intelligente meldingen en meer genieten.

Belangrijke punten om te onthouden

 • Zorg ervoor dat je tijdens het registreren van jouw account en het voltooien van de betaling een stabiele internetverbinding hebt.
 • Controleer zorgvuldig welke producten compatibel zijn met Nest Aware voordat je ze aan jouw account koppelt.
 • Houd er rekening mee dat er afhankelijk van jouw behoeften en budget voor Nest Aware verschillende prijsplannen beschikbaar zijn.

Welke producten werken met Nest Aware?

Specifieke modellen van beveiligingscamera’s, thermostaten en deurbellen zijn compatibel met Nest Aware. Het is belangrijk om te weten welke apparaten worden ondersteund  voordat je een abonnement afsluit. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende producten die met Nest Aware werken:

Google nest abonnement voor de besturing van Google Assistent apparaten gebruiken

Beveiligingscamera’s

 • De Nest Cam Indoor is een populaire keuze voor thuisbeveiliging. Met Nest Aware kun je 24/7 live videostreams bekijken, meldingen bij activiteiten ontvangen en zelfs terugkijken wat er gebeurd is.
 • De Nest Cam IQ-serie biedt geavanceerde functies zoals gezichtsherkenning en supersight, waardoor je nog gedetailleerdere beelden krijgt. Deze camera’s zijn ook compatibel met Nest Aware.

Thermostaten

 • De Google Nest Thermostat E en de derde generatie van de Google Nest Learning Thermostaat kunnen beide aan Nest Aware worden gekoppeld. Met deze combinatie kun je niet alleen de temperatuur in huis regelen, maar ook energie besparen doordat handige functies zoals de temperatuur op basis van jouw leefpatroon automatisch aanpassen worden gekoppeld.

Deurbellen

 • De Google Nest Hello Video Doorbell is een slimme deurbel die naadloos met andere Google Nest-producten integreert. Met een Google Nest abonnement kun je niet alleen via live videostreams zien wie er voor de deur staat, maar ook meldingen ontvangen wanneer er beweging wordt gedetecteerd of wanneer er iemand aanbelt.

Het is belangrijk om te weten dat niet alle modellen van beveiligingscamera’s, thermostaten en deurbellen compatibel zijn met Nest Aware. Controleer daarom de specificaties van jouw apparaat voordat je een abonnement afsluit.

Functievereisten voor ieder ondersteund apparaat type

Ieder ondersteund apparaat type heeft specifieke functievereisten om optimaal van Nest Aware te kunnen profiteren. Hieronder staan enkele belangrijke punten die je in gedachten moet houden:

 • Voor beveiligingscamera’s is een goede internetverbinding van essentieel belang. Zorg ervoor dat je thuis een stabiele en snelle internetverbinding hebt om live videostreams zonder vertraging te kunnen bekijken.
 • Voor thermostaten moet je ervoor zorgen dat jouw verwarmingssysteem compatibel is met de Google Nest Thermostat E of de derde generatie van de Google Nest Learning Thermostat.
 • Bij deurbellen moet je controleren of jouw bestaande bedrading voldoet aan de vereisten voor installatie van de Google Nest Hello Video Doorbell.

Conclusie van het Nest Aware-abonnement

Dit artikel gaat over Google Nest abonnementen. We hebben de beschikbare functies, kosten, noodzaak en het aanmaken van een account besproken. Met een Nest Aware abonnement krijg je extra voordelen zoals continue opname, intelligente meldingen en persoonsdetectie. Overweeg of deze functies waardevol zijn voor jouw behoeften en budget.

Een Nest Aware-abonnement kan de moeite waard zijn als je je huis beter wilt beveiligen en met Google Nest-producten wilt monitoren. Het biedt continu opnemen en geavanceerde functies voor je slimme apparaten. Overweeg de kosten en functionaliteit voordat je beslist of dit abonnement voor jou geschikt is. 

Google nest abonnement voor Google Nest apparaten gebruiken

Veel gestelde vragen

Kan ik mijn bestaande Google Nest apparaten met een Nest Aware-abonnement gebruiken?

Ja, veel bestaande Google Nest apparaten kunnen in combinatie met een Google Nest abonnement worden gebruikt. Controleer echter altijd de compatibiliteit voordat je een abonnement afsluit.

Wat gebeurt er als ik mijn Nest Aware abonnement stop?

Als jij je Google Nest abonnement stopt, verlies je de toegang tot de extra functies die bij het abonnement horen. Je de basisfunctionaliteit nog steeds gebruiken, maar geavanceerde functies zoals continue opname en persoonsdetectie zijn niet langer beschikbaar.

Kan ik mijn Nest Aware-abonnement met andere mensen in mijn huishouden delen?

Ja, je kunt je Nest Aware-abonnement met andere mensen in je huishouden delen. Door hen via de Nest-app uit te nodigen kunnen ze ook van de voordelen van het abonnement profiteren.

Zijn er verschillende abonnementsniveaus beschikbaar voor Nest Aware?

Ja, Google biedt afhankelijk van je behoeften en budget verschillende abonnementsniveaus voor Nest Aware. Er zijn opties voor zowel individuele apparaten als meerdere apparaten in een huis.

Hoe kan ik voor mijn Nest Aware-abonnement betalen?

Je kunt via creditcard of betaalpas voor je Nest Aware-abonnement betalen. Google accepteert verschillende betaalmethoden om aan jouw voorkeuren te voldoen.

Wil jij de beelden van je videodeurbel terug kunnen kijken?

Ring video deurbel app

Door een Google Nest abonnement af te sluiten kun jij jouw ervaring met de Google deurbel naar een hoger niveau tillen.

 • Dat is kunnen zien wat er bij je voordeur gebeurde toen je niet thuis was
 • 60 dagen aan beelden die door de video deurbel zijn opgenomen terug kunnen kijken
 • Beelden bij een incident als bewijsmateriaal kunnen gebruiken
 • Zelfs als je niet thuis bent een oogje in het zeil kunnen houden

Dit is nog maar een topje van de ijsberg