Google Nest Hello installatie in 5 minuten

De Google Nest Hello deurbel is een slimme huishoudelijke service met veel functies en voordelen. Je kunt via video zien wie er voor je deur staat en dankzij de ingebouwde speaker en microfoon met ze communiceren. Het verbetert de beveiliging van je huis en biedt gemak en gemoedsrust. 

We bespreken hoe de installatie van de Google Nest deurbel en de Nest Aware service jouw huis veiliger kunnen maken. We benadrukken belangrijke punten die je in overweging moet nemen voordat je met de installatie van jouw Google Nest Hello video deurbel begint. Deze wifi deurbel met camera is een goede optie om het huis te beveiligen.

Of je nu nieuw bent in de wereld van slimme deurbellen of je huidige systeem wilt upgraden, deze post zal je begeleiden bij het installeren van een video deurbel met wifi. Nadat je de Google Nest Hello installatie hebt voltooid kun je de deurbel eenvoudig via de Nest app bedienen.

Stapsgewijze instructies voor de installatie van de Nest Deurbel (netvoeding)

Om jouw Google Nest Hello video deurbel op netvoeding aan te sluiten heb je een aantal materialen en gereedschappen nodig. Zorg ervoor dat wanneer je met de installatie van je video deurbel begint dat je de volgende items bij de hand hebt:

Deze gereedschappen heb je voor de Google Nest Hello installatie nodig
 • De Google Nest Hello deurbel
 • Wanneer je een bestaande bedrading met een bel transformator (8 V – 24 V) hebt, kun je deze tijdens het installeren van de Google Nest video deurbel gebruiken.
 • Een schroevendraaier (meestal een kruiskopschroevendraaier)
 • Een draadstripper of schaar
 • Draadmoeren (indien nodig)
 • De Nest Hello wordt met de Nest Connector, een handig apparaatje waarmee je video’s kunt bekijken als iemand aanbelt geleverd.

Wil jij altijd weten wat er bij jouw voordeur gebeurd?

activiteitszone instellen voor de Google Nest Hello videodeurbel

Met behulp van Google Nest Hello deurbel kun jij zowel vanuit huis als op afstand de voordeur in de gaten houden.

 • Dat is niet meer van de bank hoeven komen om te weten wie er voor de deur staat
 • Via een app voor de slimme deurbel met anderen die voor de deur staan communiceren
 • Altijd kunnen zien wat er bij jouw thuis gebeurt
 • Kunnen zien wat er in het verleden is gebeurd

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Op jouw bestaande bedrading aansluiten

Volg de onderstaande gedetailleerde stappen om jouw bestaande bedrading op de juiste manier op de Google Nest Hello video deurbel aan te sluiten.

 1. Schakel de stroom bij jouw bel transformator eerst uit zodat er tijdens het installatieproces van je Google Nest video deurbel geen elektrische spanning aanwezig is.
 2. Verwijder vervolgens jouw oude deurbel en zoek voor jouw Nest deurbel naar de draden die uit de muur komen. Deze draden moeten met de terminals op jouw oude bel transformator verbonden zijn om de nest deurbel te kunnen installeren. 
 3. Pak nu je nieuwe Google Nest Hello deurbel en verwijder het frontpaneel voorzichtig door op het onderste gedeelte te drukken en naar voren te trekken. Door deze simpele handeling uit te voeren kun je de video deurbel eenvoudig installeren.
 4. Zoek aan de onderkant van de nest deurbel naar een klein gaatje en steek er een paperclip in om de resetknop in te drukken. Dit is handig als je de Nest deurbel wilt resetten of als er tijdens het installatieproces met de Nest app problemen optreden.
 5. Sluit nu je bestaande bedrading op de Nest Connector die bij je Google Nest Hello deurbel wordt geleverd aan. Zorg ervoor dat je de juiste draad volgens de instructies in de Nest app op de juiste terminal aansluit.
 6. Bevestig de Nest Connector vervolgens aan de achterkant van je Google deurbel door deze stevig vast te klikken.
 7. Plaats het frontpaneel van de deurbel nu voorzichtig terug op zijn plaats en zorg ervoor dat het goed vastklikt.
 8. Schakel ten slotte de stroom bij je bel transformator weer in en controleer of alles correct is aangesloten door op de belknop te drukken en naar het geluid van je nieuwe Google Nest Hello te luisteren.

Tips voor een veilige installatie

Als jij de Google Nest Hello op netvoeding aan gaat sluiten is het belangrijk dat jij enkele veiligheidstips in gedachten houd. Je moet ervoor zorgen dat je de juiste stappen volgt, zodat je jezelf en je eigendommen beschermt.

 • Zorg ervoor dat jij altijd eerst de stroom uitschakelt voordat je de draden aansluit om elektrische schokken bij het installeren van een nest deurbel te voorkomen.
 • Volg alle instructies in de Nest app nauwkeurig op zodat je iedere stap correct uitvoert.
 • Als jij over een bepaalde stap bij het installeren van jouw Nest deurbel twijfelt, raadpleeg dan altijd de Nest app of huur een professionele elektricien in zodat alles veilig en correct wordt geïnstalleerd.

De installatie van de Nest Deurbel (batterij) op Android

Om met de installatie van jouw Google Nest Hello deurbel te beginnen, moet je ervoor zorgen dat de batterij volledig is opgeladen. Je moet er zeker van zijn dat je de batterij volledig oplaadt voordat je met de installatie van je Google Nest Hello deurbel op batterij begint. Volg de onderstaande instructies om de batterij van de Nest deurbel in te stellen en op te laden.

 1. Verwijder het beschermkapje aan de achterkant van jouw Nest Deurbel om toegang tot het batterijcompartiment te krijgen.
 2. Neem de meegeleverde oplaadbare lithium-ionbatterij en plaats deze in het compartiment van de Nest deurbel.
 3. Sluit het compartiment van de deurbel door het beschermkapje van de nest deurbel terug te plaatsen.

Het is belangrijk dat je de batterij goed oplaadt voordat je verder gaat met de installatieprocedure. 

Hoe kun je de verbinding tussen jouw Android-apparaat en de Google Home-app voor installatie via Bluetooth maken?

Om jouw Google Nest Hello deurbel met jouw Android-apparaat te kunnen bedienen, moet je een Bluetooth-verbinding tussen jouw apparaat en de Google Home-app tot stand brengen. Je moet ervoor zorgen dat je een goede Bluetooth-verbinding hebt om je deurbel te bedienen. Hieronder staan de stappen die je hiervoor moet volgen:

 1. Schakel bluetooth op zowel je Android-apparaat als op je Google Nest Hello deurbel in.
 2. Open de Google Home-app op jouw Android-apparaat.
 3. Druk in het startscherm van de app op het “+” -symbool om een nieuw apparaat toe te voegen. 
 4. Selecteer “Nieuw apparaat instellen” en volg vervolgens de instructies op het scherm om de verbinding met je Google Nest Hello deurbel via Bluetooth tot stand te brengen.

Stappen om de draadloze verbinding tussen jouw Android-apparaat en de Google Nest Hello deurbel tot stand te brengen

Nu je een Bluetooth-verbinding tussen jouw Android-apparaat en de Google Home-app hebt gemaakt, kun je de draadloze verbinding tussen jouw apparaat en de Google Nest Hello deurbel instellen. Nu kun je je Android-apparaat via Bluetooth en de Google Home-app eenvoudig met de Google Nest Hello deurbel verbinden. Hieronder staan de stappen die je hiervoor moet volgen:

Google Nest installatie en met bluetooth verbinden
 1. Open de Google Home-app op jouw Android-apparaat.
 2. Druk in de rechterbovenhoek van het startscherm van de app op het pictogram voor “Apparaten”.
 3. Selecteer je Google Nest Hello-deurbel in de lijst met beschikbare apparaten.
 4. Volg vervolgens de instructies op het scherm om de verbinding met je Wi-F netwerk tot stand te brengen en andere relevante instellingen in te stellen.

Zodra je deze stappen hebt voltooid, is je Android-apparaat draadloos met je Google Nest Hello deurbel verbonden.

Tips voor een soepele installatieprocedure bij batterijvoeding

Bij het installeren van de Google Nest Hello-deurbel met batterijvoeding zijn er enkele tips die je kunnen helpen om het proces soepeler te laten verlopen.

 • Zorg ervoor dat je over voldoende batterijvermogen beschikt voordat je met de installatie begint. Een volledig opgeladen batterij zorgt ervoor dat je niet halverwege hoeft te stoppen. Met een opgeladen batterij kun je ononderbroken doorgaan.
 • Plaats de Google deurbel  binnen het bereik van een goed Wi-Fi signaal om een stabiele verbinding te garanderen. Je moet ervoor zorgen dat je de Nest Deurbel binnen het bereik van een goed Wi-Fi signaal plaatst om een stabiele verbinding te garanderen.
 • Controleer de batterijstatus regelmatig  in de Google Home-app zodat je de batterij niet leeg raakt.

De deurbel via een QR-code aan de app koppelen

De Google Nest Hello deurbel kan eenvoudig aan de Google Home app worden gekoppeld. Nadat de deurbel aan de Google Home app is gekoppeld kun je de slimme deurbel gemakkelijk bedienen en meldingen op je smartphone ontvangen. Dit kan handig zijn als je niet thuis bent en wilt weten wie er voor je deur staat. Hieronder staan stapsgewijze instructies om dit koppelingsproces succesvol af te ronden. 

Stapsgewijze instructies om de QR-code te scannen

 1. Zorg ervoor dat je op zowel je smartphone als op de Google Nest Hello deurbel een stabiele internetverbinding hebt.
 2. Open de Google Home-app op jouw smartphone.
 3. Druk in de linkerbovenhoek van het startscherm op het “+”-teken om een nieuw apparaat aan je collectie toe te voegen.
 4. Druk op “Apparaat instellen” en selecteer “Heb je al iets ingesteld?” om de Nest Hello video deurbel, in te stellen.
 5. Navigeer naar beneden en druk op “Nest”.
 6. Selecteer “Deurbellen” en druk vervolgens op “Google Nest Hello”.
 7. Volg nu de instructies in de app zodat je Google Nest Hello deurbel op de juiste manier is geïnstalleerd en indien nodig de draden op de juiste manier hebt aangesloten.
 8. Wanneer er gevraagd wordt om een QR-code te scannen moet jij jouw smartphone dicht bij de QR-code die zich in of bij je Google Nest Hello deurbel bevindt houden.
 9. Zodra de QR-code is gescand, zal de Google Home-app de deurbel detecteren en het koppelingsproces voltooien.

Het belang van een stabiele internetverbinding

Als je de Google Nest Hello deurbel aan de Google Home-app gaat koppelen is een stabiele internetverbinding van essentieel belang. Een trage of instabiele verbinding kan tot problemen bij het voltooien van het koppelingsproces leiden. Je wilt immers niet dat je de hele tijd moet wachten of dat de verbinding plotseling wegvalt. Zorg ervoor dat jouw smartphone en deurbel beide met een betrouwbaar wifi-netwerk verbonden zijn voordat je de QR-code gaat scannen.

Google Nest Hello installatie en vervolgens gebruiken om het huis in de gaten te houden

Problemen die bij het koppelen op kunnen treden en hoe je deze problemen op kunt lossen

Hoewel het koppelingsproces over het algemeen soepel verloopt, kunnen er af en toe je problemen optreden. Hieronder staan enkele veelvoorkomende problemen die voor kunnen komen en hoe je deze problemen op kunt lossen.

 1. De QR-code wordt niet gescand: Controleer of je smartphonecamera goed werkt en of er voldoende licht is om de QR-code duidelijk te kunnen lezen. Probeer indien nodig verschillende hoeken voor een betere scan uit. Je moet met verschillende hoeken experimenteren om de beste scan te krijgen.
 2. Verbindingsproblemen: Als jij je smartphone niet met de Google Nest Hello deurbel kunt verbinden, controleer dan of beide apparaten correct op wifi zijn aangesloten. Probeer jouw router opnieuw op te starten om eventuele netwerkproblemen met de deurbel op te lossen. Dit kan helpen om problemen met de verbinding russen de Google home app en de Google video deurbel op te lossen. Vergeet niet om te controleren of er eventuele updates zijn en de instellingen voor de nest app op de juiste manier zijn ingesteld.
 3. Meldingen werken niet: Als je op jouw smartphone geen meldingen ontvangt, controleer dan of de meldingen in zowel de Google Home-app als in de instellingen van jouw smartphone zijn ingeschakeld. Je kunt dit controleren door in zowel de Google Home-app als op je smartphone naar de instellingen voor de meldingen te gaan. Zorg ervoor dat meldingen voor de gewenste apps zijn ingeschakeld en dat er geen beperkingen zijn ingesteld die het ontvangen van meldingen kunnen blokkeren. Zorg er ook voor dat je de juiste machtigingen aan de Google Home-app hebt gegeven.

Problemen oplossen bij installatie: resetten naar fabrieksinstellingen, belgeluid

Het kan voorkomen dat je tijdens of na de installatie van jouw Google Nest Hello deurbel problemen ondervindt. Gelukkig zijn er enkele stappen die jij kunt nemen om deze problemen op te lossen en ervoor te zorgen dat jouw deurbel normaal functioneert. Hieronder bespreken we enkele veelvoorkomende problemen en bieden we mogelijke oplossingen.

Naar fabrieksinstellingen resetten

Als jij merkt dat jouw Google Nest Hello na de installatie niet goed werkt, kan het helpen om de deurbel naar de fabrieksinstellingen terug te zetten. Dit kan eventuele softwareproblemen met de deurbel verhelpen en ervoor zorgen dat jouw Google deurbel nest weer optimaal functioneert. Volg de onderstaande stappen om jouw Google Nest Hello naar de fabrieksinstellingen te resetten:

 1. Ga naar de “Instellingen” van jouw Google Nest app.
 2. Selecteer het tabblad “Apparaat”.
 3. Zoek in de lijst met apparaten naar jouw Google Nest Hello.
 4. Druk naast jouw Google Nest Hello op het instellingenpictogram (meestal een tandwiel).
 5. Navigeer naar beneden en selecteer “Fabrieksinstellingen herstellen”.
 6. Bevestig dat je door wilt gaan met het resetten van jouw Google Nest Hello.

Houd er rekening mee dat het resetten naar de fabrieksinstellingen al jouw aangepaste instellingen, wifi netwerk gegevens en andere persoonlijke voorkeuren zal verwijderen. Zorg ervoor dat jij deze informatie bij de hand hebt voordat jij de Google Nest Hello video deurbel gaat resetten.

Wil jij altijd weten wat er bij jouw voordeur gebeurd?

activiteitszone instellen voor de Google Nest Hello videodeurbel

Met behulp van Google Nest Hello deurbel kun jij zowel vanuit huis als op afstand de voordeur in de gaten houden.

 • Dat is niet meer van de bank hoeven komen om te weten wie er voor de deur staat
 • Via een app voor de slimme deurbel met anderen die voor de deur staan communiceren
 • Altijd kunnen zien wat er bij jouw thuis gebeurt
 • Kunnen zien wat er in het verleden is gebeurd

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Problemen met betrekking tot het belgeluid

Een ander veelvoorkomend probleem dat bij de installatie van de Google Nest Hello op kan treden is een slecht of geen belgeluid. Wanneer jij merkt dat je geen meldingen ontvangt als iemand op jouw de nest deurbel aanbelt, zijn hier enkele mogelijke oplossingen die je met behulp van de de nest app kunt proberen.

 1. Controleer of het volume van jouw telefoon is ingeschakeld en niet is gedempt.
 2. Controleer of de beltoon in de Google Nest app op de juiste manier is ingesteld.
 3. Zorg ervoor dat jouw wifi signaalsterkte voor een goede verbinding tussen jouw telefoon en de Google Nest Hello deurbel voldoende is.
 4. Probeer de Google Nest Hello opnieuw aan jouw apparaat te koppelen door de stappen die eerder zijn besproken te volgen.

Als geen van deze oplossingen heeft gewerkt, kun je voor verdere assistentie bij het oplossen van het probleem met het belgeluid contact met de technische ondersteuning opnemen.

Controleren op software-updates en deze installeren

Bij het verhelpen van eventuele installatieproblemen met jouw Google Nest Hello deurbel spelen software updates een belangrijke rol. Het is belangrijk dat jij regelmatig controleert of er nieuwe updates beschikbaar zijn en deze indien nodig te installeren. Volg de onderstaande stappen om software-updates voor jouw Google Nest Hello uit te voeren:

 1. Open de Google Nest app op jouw telefoon.
 2. Ga naar “Instellingen” en selecteer het tabblad “Apparaat”.
 3. Zoek in de lijst met apparaten naar jouw Google Nest Hello.

Gegevensverwerking en werkwijze

De Google Nest Hello deurbel en gerelateerde services verwerken persoonlijke gegevens op verschillende manieren om de functionaliteit van het apparaat te verbeteren. Het is belangrijk om te begrijpen welke gegevens er worden verzameld en hoe ze worden gebruikt en hoe jij jouw privacy kunt beschermen.

Google Nest installatie en persoonsgegevens verzamelen

Persoonsgegevens verzamelen en gebruiken

Als je de Google Nest Hello gebruikt kunnen er bepaalde persoonsgegevens worden verzameld om de functionaliteit van het apparaat mogelijk te maken. Deze gegevens kunnen informatie zoals jouw naam, adres, e-mailadres en andere relevante contactinformatie bevatten. Ze kunnen ook betrekking op jouw interacties met de deurbel, zoals wanneer jij een oproep ontvangt of een video bekijkt hebben.

Deze gegevens worden gebruikt om de werking van de Google Nest Hello te verbeteren. Door inzicht te krijgen in hoe mensen het apparaat gebruiken, kan Google updates en verbeteringen aanbrengen die bij de behoeften van gebruikers aansluiten. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat er op basis van feedback nieuwe functies worden toegevoegd of bestaande functies worden aangepast.

Privacy instellingen en bescherming van persoonlijke gegevens

Het is belangrijk dat jij bij het gebruik van de Google Nest Hello-deurbel zorgvuldig met jouw privacy instellingen omgaat. Hiermee kun jij controleren welke gegevens worden gedeeld en met wie ze worden gedeeld. Zo kun je ervoor kiezen dat bepaalde gegevens privé blijven en alleen voor jouw eigen account toegankelijk zijn.

Daarnaast is het belangrijk dat jij jouw persoonlijke gegevens tegen ongeautoriseerde toegang beschermd. Zorg ervoor dat jij sterke wachtwoorden gebruikt en deze regelmatig wijzigt. Houd ook de beveiligingsupdates van zowel de Google Nest Hello als jouw netwerkapparaten up-to-date om mogelijke kwetsbaarheden te verminderen.

Beveiligingsmaatregelen voor gegevensbescherming

Google heeft verschillende beveiligingsmaatregelen genomen waardoor jouw persoonsgegevens tijdens het gebruik van de Google Nest Hello deurbel veilig blijven. Dit omvat versleuteling van gegevens tijdens het verzenden van de opgenomen beelden naar de Google Home app en dat ze veilig in de cloud worden opgeslagen. Daarnaast heeft Google strenge toegangscontroles voor de verzamelde gegevens waardoor jij jouw gegevens veilig kunt bewaren.

Bovendien worden er regelmatig audits en controles uitgevoerd waardoor alle beveiligingsprotocollen effectief zijn en aan de geldende privacywetgeving voldoen. Google neemt de privacy van gebruikers serieus en streeft ernaar om een veilige omgeving voor het gebruik van hun producten te bieden.

Privacy voorkeuren aanpassen

Om controle te houden over welke gegevens worden gedeeld, kun jij jouw privacy voorkeuren in de instellingen van de Google Nest app aanpassen. Hier kun je specifieke opties met betrekking tot het delen van gegevens met derden of andere apparaten in jouw netwerk selecteren.

Vooral als jij jouw privacy voorkeuren wilt wijzigen of nieuwe functies in wilt schakelen is het raadzaam om deze instellingen regelmatig te controleren en bij te werken.

Conclusie Google Nest Hello installatie

In deze blogpost zijn stapsgewijze instructies gegeven voor de installatie van de Google Nest Hello videodeurbel. Van het aansluiten op netvoeding tot het koppelen van de Google deurbel via een QR-code aan de app, alle belangrijke stappen zijn behandeld. Daarnaast zijn er tips gegeven om problemen met de de nest app en de nest Hello op te lossen. Daarnaast is er informatie over gegevensverwerking en werkwijze met betrekking tot de de nest app en de nest Hello verstrekt. 

Met behulp van deze blogpost kun je de Google Nest Hello videodeurbel zelf eenvoudig en veilig installeren. Volg gewoon de stapsgewijze instructies en gebruik de handige tips om eventuele problemen op te lossen. Door de videodeurbel aan de app te koppelen, heb je waar je ook bent altijd controle over wie er voor je deur staat. Mis geen bezoeker en verhoog je veiligheid met deze handige functies. 

Google Nest Hello installatie

Veel gestelde vragen

Kan ik de Google Nest Hello videodeurbel ook draadloos gebruiken?

Nee, de Google Nest Hello videodeurbel moet op netvoeding worden aangesloten om goed te functioneren.

Werkt de Google Nest Hello met mijn bestaande bedrading?

Ja, in veel gevallen kan de Google Nest Hello op de bestaande bedrading van een traditionele bel worden aangesloten.

Kan ik de Google Nest Hello videodeurbel zonder abonnement gebruiken?

Ja, je kunt de basisfuncties van de Google Nest Hello videodeurbel zonder abonnement gebruiken. Een abonnement biedt echter extra functies zoals de mogelijkheid om videobeelden op te slaan.

Is de Google Nest Hello compatibel met mijn smartphone?

De Google Nest Hello is compatibel met zowel Android- als iOS-apparaten. Controleer wel of jouw toestel aan de systeemvereisten voldoet.

Hoe kan ik mijn belgeluid aanpassen?

In de app kun je het belgeluid van de Google Nest Hello videodeurbel naar jouw voorkeur aanpassen. Ga naar instellingen en zoek naar de geluidsinstellingen om dit te wijzigen.

Wil jij altijd weten wat er bij jouw voordeur gebeurd?

activiteitszone instellen voor de Google Nest Hello videodeurbel

Met behulp van Google Nest Hello deurbel kun jij zowel vanuit huis als op afstand de voordeur in de gaten houden.

 • Dat is niet meer van de bank hoeven komen om te weten wie er voor de deur staat
 • Via een app voor de slimme deurbel met anderen die voor de deur staan communiceren
 • Altijd kunnen zien wat er bij jouw thuis gebeurt
 • Kunnen zien wat er in het verleden is gebeurd

Dit is nog maar een topje van de ijsberg