13 tips om beter met Google te zoeken

Zou je willen weten hoe je effectiever met Google kunt zoeken? Wil je weten hoe je naar afbeeldingen kunt zoeken, of ben je benieuwd hoe je betere zoekresultaten over specifieke onderwerpen op kunt zoeken? Dan is dit artikel het geschikte artikel voor jou. In dit artikel behandelen wij namelijk alles met betrekking tot het zoeken op Google zodat jij doeltreffender met Google kunt zoeken!

13 Tips om beter te zoeken met Google

Het internet staat boordevol informatieve informatie over allerlei verschillende onderwerpen. Wanneer je dan iets op wilt zoeken komt het soms voor dat het enorm veel tijd kost om het juiste antwoord op die vraag of zoekopdracht te vinden. Als je dan weet hoe je op een snelle en efficiënte manier kunt zoeken scheelt dat veel tijd en ergernis. Om efficiënt te kunnen zoeken heeft Google een aantal functies ingebouwd waardoor het zoekproces enorm kan worden versneld.

Wil jij efficiënter naar informatie kunnen zoeken?

In de afgelopen jaren zijn er veel verschillende technische ontwikkelingen geweest. Door deze technische ontwikkelingen is het internet een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Hierdoor wordt er steeds meer informatie via het internet gedeeld. Voor het zoeken naar informatie op het internet wordt een zoekmachine gebruikt.

Google zoeken uitgelicht

Google is een van de grootste bedrijven achter de zoekmachine Google Door slim met Google te zoeken kun je binnen enkele seconden veel informatie over verschillende onderwerpen vinden. Ben jij benieuwd hoe je makkelijk en efficiënt naar nuttige informatie op het internet kunt zoeken?

Exact zoeken Google

Wanneer je op zoek bent naar een specifiek onderwerp, waarbij je wilt dat de woordcombinatie waarnaar je zoekt exact in de resultaten te vinden is, dan kan je exact zoeken binnen Google. Om exact te kunnen zoeken binnen Google moeten de woorden binnen aanhalingstekens worden geplaatst.

Zo kan je bijvoorbeeld zoeken met de woorden: “Hoe werkt het internet?”. Waarna je alleen de resultaten te zien krijgt met “Hoe werkt het internet” in de titel. Op deze manier weet je zeker dat alleen de gewenste resultaten tevoorschijn komen.

Gericht zoeken met Google

Als je gaat zoeken op basis van de juiste zoektermen komen de meest geschikte resultaten tevoorschijn. Maar het zoeken kan nog beter door gebruik te maken van de AROUND () functie. Door middel van de AROUND () functie kan je bijvoorbeeld zoeken naar een Engelse cursus volgen in Amerika. Maar dan kan het wel gebeuren dat er teveel artikelen tevoorschijn komen waar beiden woorden in voorkomen.

Zelfs wanneer deze niets met elkaar gemeen hebben. Als je dan met de AROUND () functie gaat zoeken (waarbij de twee zoektermen binnen aanhalingstekens geplaatst worden) kan je veel gerichter zoeken. Neem als voorbeeld “Engelse cursus” (3) “Amerika”  Hierbij komen alleen de zoekresultaten tevoorschijn waarbij er een Engelse cursus in Amerika is. Hierbij is het wel belangrijk dat de zoektermen binnen de aanhalingstekens geplaatst worden omdat het anders niet werkt.

Google zoeken gericht op een onderwerp

Misschien is het je al opgevallen dat er in dit voorbeeld tussen de haakjes bij AROUND een getal staat. Dit getal geeft aan binnen hoeveel woorden het tweede woord moet staan. In ons voorbeeld moet Amerika binnen 3 woorden na Engelse les staan. Afhankelijk van hoe gericht je wilt zoeken kan dit getal aangepast worden om zo te bepalen hoe gericht er moet worden gezocht.

Uitsluiten van websites of woorden

Wanneer je op zoek bent naar een specifiek onderwerp, maar je weet dat die website waarnaar je op zoek bent niet de juiste informatie geeft die je hebben wilt, dan kan je ervoor kiezen om de zoekwoorden hiervoor aan te passen. Stel dat je een bank wilt kopen, maar liever de winkel Seats and Sofas vermijdt, dan kan je tijdens de zoekopdracht binnen Google: bank kopen -Seats and Sofas.nl invoeren.

Nu komen er bij resultaten verschillende winkels tevoorschijn waar banken kunnen worden gekocht. Maar binnen deze resultaten zullen de banken van Seats and Sofas niet tevoorschijn komen. Ditzelfde trucje kan met specifieke woorden. Echter kan het dan wel voorkomen dat ook de nuttige informatie niet getoond wordt omdat het woord achter een minteken te vinden is.   

Woorden of getallen belangrijk maken

Google zal uit zichzelf standaard de losse cijfers, letters en veel voorkomende woorden negeren. Echter, kan het voorkomen dat deze van belang zijn voor jouw zoekopdrachten binnen Google. Je kan er dan voor kiezen dat deze woorden worden meegenomen in de zoekresultaten. Hiervoor moet je de zoekwoorden combinatie binnen aanhalingstekens plaatsen.

Of een plusteken ervoor zetten. Zo kan je bijvoorbeeld zoeken naar een 32 inch televisie als je de andere televisies niet in de resultaten wilt hebben. Hiervoor kan je dan zoeken op “32 “ televisie “ of +32 ” televisie. Hierdoor maak je het woord of cijfer belangrijk binnen de zoekopdracht.

Google ik doe een gok met wildcard

Soms kan het voorkomen dat je niet helemaal zeker bent of je met de zoekopdracht wel de gewenste resultaten zult krijgen. Hiervoor kan je binnen het zoeken met Google een Wildcard gebruiken. Wanneer je een * voor het zoekwoord plaatst. Een Wildcard maak je door een tekentje voor een woord te zetten. Zoals *kat. Hiermee komen er andere zoekresultaten tevoorschijn dan wanneer je alleen kat in zou vullen.

Met Google zoeken binnen website

Als je op een website bent en je hebt daar allemaal waardevolle informatie kunnen vinden, kan het soms voorkomen dat je op zoek wilt gaan naar een specifiek onderwerp.

Bij sommige websites is er al een zoekfunctie te vinden op de website zelf en kan je daar je zoekopdracht invullen.

Hier kun je dan naar je specifieke informatie zoeken. Maar ook als een website deze functie niet heeft, dan kan je binnen Google op zoek gaan naar alle informatie die op die website staat.

Met google zoeken binnen een website

Om alles van een website te kunnen vinden kan je namelijk in plaats van bij Google zoeken naar een onderwerp: Site:computerlesvoorbeginners.nl invoeren. Hierna krijg je alle pagina’s te zien die door deze website geschreven zijn. Dit is voornamelijk een erg handige oplossing als er binnen de website zelf geen zoekfunctie te vinden is.

Synoniemen opzoeken

Wanneer je op zoek gaat binnen Google naar een bepaald zoekwoord kan het voorkomen dat er bij het synoniem van dat woord nog veel meer nuttige informatie gevonden kan worden.

Maar als je alleen op zoek gaat naar jouw zoekwoord blijven deze resultaten achterwege. Om deze resultaten alsnog op te kunnen zoeken kan er binnen Google aangegeven worden dat je ook op zoek bent naar de synoniemen van jouw zoekopdracht.

naar synoniemen met Google zoeken

Om de synoniemen binnen Google te kunnen zoeken kan je de tilde (~) voor het zoekwoord plaatsen. Bijvoorbeeld als je op zoek gaat naar ~computer binnen het zoekveld van Google, dan komen ook de resultaten van PC en Laptop tevoorschijn.

Verdiepende informatie zoeken met Google Scholar

Google Scholar

Als jij je wilt verdiepen in een specifiek onderwerp of iets aan het onderzoeken bent, dan kan Google Scholar je hier een handje bij helpen. Met Google Scholar wordt het namelijk mogelijk om verscheidene onderwerpen te onderzoeken waarbij volledige teksten van wetenschappelijke boeken en artikelen beschikbaar zijn. Op deze manier kan je meer verdiepende en informatieve informatie vinden dan wanneer je alleen via Google zou zoeken.

Wil jij efficiënter naar informatie kunnen zoeken?

In de afgelopen jaren zijn er veel verschillende technische ontwikkelingen geweest. Door deze technische ontwikkelingen is het internet een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Hierdoor wordt er steeds meer informatie via het internet gedeeld. Voor het zoeken naar informatie op het internet wordt een zoekmachine gebruikt.

Google zoeken uitgelicht

Google is een van de grootste bedrijven achter de zoekmachine Google Door slim met Google te zoeken kun je binnen enkele seconden veel informatie over verschillende onderwerpen vinden. Ben jij benieuwd hoe je makkelijk en efficiënt naar nuttige informatie op het internet kunt zoeken?

Google automatisch aanvullen

Wanneer je bij Google wilt zoeken naar een onderwerp, maar je niet precies weet hoe je dit specifieke onderwerp het beste op kunt zoeken, dan kan je in Google de spatie balk indrukken.

Wanneer je dit gedaan hebt zal Google automatisch woorden aanvullen. Op die manier kun je specifieker zoeken naar de gewenste informatie en zal de zoekopdracht een stuk korter duren.

Automatisch woorden aanvullen

Zoeksuggesties

Als je bij Google gezocht hebt naar een onderwerp en je hebt het einde van de pagina bereikt, zie je hier altijd een aantal gerelateerde zoekwoorden staan. Dit zijn de zoeksuggesties die relevant zijn aan het onderwerp waarop je gezocht hebt.

Zoeksugesties voor Google zoeken

Doordat deze zoeksuggesties gerelateerd zijn aan de opdrachten die je binnen Google doet, kan je op een eenvoudige manier veel meer relevante informatie vinden, zodat je makkelijker naar informatie kunt zoeken waar je echt iets aan hebt. Door deze zoeksuggesties zou het kunnen dat je hier eerder de informatie vindt waarnaar je op zoek was, dan via de eigen zoekopdracht waarmee je op zoek wilde gaan naar een bepaald onderwerp.

Google geavanceerd zoeken

Naast de mogelijkheden om te zoeken op basis van de functies die we hierboven hebben besproken, kan je binnen Google ook gebruik maken van bovenstaande opdrachten zonder dat je hier iets voor hoeft te doen. Om dit voor elkaar te krijgen kan je gebruik maken van geavanceerd zoeken.

geavenceerd zoeken
Gegevens invullen om geavenceerd te kunnen zoeken

Met het geavanceerde zoeken worden de zogenaamde zoek commando ’s door Google zelf ingevuld. Maar ook met de standaard zoek methodes probeert Google het zo makkelijk mogelijk voor je te maken waardoor je op eenvoudige wijze naar afbeeldingen, video’s en andere dingen kunt zoeken. Verder is er binnen Google ook nog de mogelijkheid om te filteren op Tools zoals land, taal, periode of woord voor woord.

Google afbeelding zoeken

Als je op zoek bent naar informatie over een product, waarbij je eigenlijk meer hebt aan een andere afbeelding dan het plaatje wat je voor je ziet, dan kan je binnen Google kiezen om te zoeken naar afbeeldingen. In ons voorbeeld gaan we op zoek naar Auto’s. Als je nu in de resultaten kijkt zie je allemaal foto’s van auto’s voorbij komen.

Zoeken op afbeelding
Voorbeeld resultaten tijdens het Google zoeken op afbeelding

Google zoeken op afbeelding

Heb je bijvoorbeeld een foto, waarvan je graag gerelateerde afbeeldingen wilt zien, die lijken op de afbeelding die je op Google wilt zetten? Dan kan je de afbeelding van je computer naar de zoekbalk uploaden.

Nadat je de foto bij Google online hebt gezet wordt er gezocht naar iedere foto die in die categorie onderverdeeld zit. Bijvoorbeeld als je een foto van een kat online hebt gezet komen er verschillende foto ’s van katten te voorschijn die lijken op de kat die jij online hebt gezet. Het soort kat wat jij online hebt gezet zal er dan vast wel tussen staan.

Foto uploaden om naar gerelateerde informatie te zoeken

Meer plezier met de computer beleven?

Als je al een tijdje met de computer werkt weet je wel dat je enorm veel met een computer doen kunt. Om meer uit je computer te kunnen halen of om er sneller mee te kunnen werken zal het hebben van een boek als naslagwerk voor het computer gebruik je veel gemak kunnen bezorgen.

Nu zijn er natuurlijk enorm veel boeken op de markt te vinden waardoor het een hele moeilijke keuze is om het juiste boek hieruit te kiezen. Om het zoeken op internet gemakkelijker te maken hebben we een lijst samengesteld met de beste boeken die op dit gebied te vinden zijn.

Zo kun je spelenderwijs leren en lezen en hoef je niet bang te zijn dat je de problemen waarvoor je soms komt te staan niet zelf op kunt lossen. En hierdoor kun je meer genieten van de wondere wereld met de computer.

Wil jij efficiënter naar informatie kunnen zoeken?

In de afgelopen jaren zijn er veel verschillende technische ontwikkelingen geweest. Door deze technische ontwikkelingen is het internet een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Hierdoor wordt er steeds meer informatie via het internet gedeeld. Voor het zoeken naar informatie op het internet wordt een zoekmachine gebruikt.

Google zoeken uitgelicht

Google is een van de grootste bedrijven achter de zoekmachine Google Door slim met Google te zoeken kun je binnen enkele seconden veel informatie over verschillende onderwerpen vinden. Ben jij benieuwd hoe je makkelijk en efficiënt naar nuttige informatie op het internet kunt zoeken?

Geef een reactie