Grote bestanden versturen via WhatsApp – Zo kun jij grote bestanden via WhatsApp versturen

Wil je zonder beperkingen grote bestanden versturen via WhatsApp? Ontdek hier verschillende methoden hoe je dit kunt doen. WhatsApp is niet alleen een populaire berichtenapp, maar je kunt deze app ook gebruiken om grote bestanden te versturen, wat efficiënter is dan e-mail. Met specifieke functies voor bestandsdeling en geavanceerde technologieën, is WhatsApp een beter alternatief voor het verzenden van grote bestanden.

WhatsApp wordt door miljoenen mensen van over de hele wereld gebruikt omdat het vanwege zijn eenvoudige interface en end-to-end encryptie een betere kwaliteit heeft. Maar wanneer het op het verzenden van grote bestanden aankomt, kunnen er beperkingen voor de kwaliteit van bestanden optreden. Gelukkig zijn er verschillende manieren om zelfs als er limieten zijn jouw belangrijke documenten, video’s of foto’s in hoge kwaliteit met anderen te delen. Deze manieren zoals het delen van bestanden via de Cloud kunnen de limieten moeiteloos omzeilen.

Wil je weten hoe je grote bestanden kunt versturen via WhatsApp? En nog beter, wil je weten hoe je grote bestanden van hoge kwaliteit kunt verzenden via WhatsApp? Blijf dan bij ons en ontdek handige tips en trucs om zonder problemen bestanden van hoge kwaliteit naar vrienden, familie of collega’s te sturen! Daarnaast kun je ook nog meer handige tips en trucs ontdekken.

WhatsApp bestanden versturen: Methoden en limieten

Er zijn ook verschillende manieren zoals via de Cloud om kwaliteit foto’s, video’s en documenten te versturen via WhatsApp. Het is een handige functie waarmee je media snel en gemakkelijk met je vrienden en familie kunt delen. Ook kun je hiermee al je favoriete foto’s en video’s delen. 

Hieronder zullen we naar de verschillende methoden kijken die beschikbaar zijn om grote bestanden te versturen via WhatsApp en welke beperkingen er voor het verzenden van grote bestanden gelden. WhatsApp biedt verschillende manieren om bestanden zoals foto’s, video’s en documenten te verzenden. Het is echter belangrijk om te weten dat er beperkingen zijn bij het verzenden van grote bestanden via WhatsApp. 

Zo kun je grote bestanden versturen via WhatsApp

Heb jij problemen bij het uitwisselen van bestanden via Whatsapp?

Hoe werkt we transfer en hoe kun je bestanden via WeTransfer delen

Met Whatsapp kun je grote bestanden tot wel 100MB per keer versturen en ontvangen.

 • Dat is: geen limiet met e-mail bijlagen
 • Bestanden kunnen gemakkelijk met anderen worden uitgewisseld
 • Bestanden kunnen zonder gedoe met het limiet van de e-mail worden uitgewisseld

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Beperkte grootte van bestanden

WhatsApp heeft een maximale bestandsgrootte van 100 MB. Dit betekent dat als je meerdere bestanden wilt verzenden, dat ieder bestand niet groter dan 100 MB mag zijn. Als je een bestand wilt delen dat groter is dan 100 MB, moet je alternatieve methoden zoals cloudopslag of mail drop gebruiken. Hoewel 100 MB voldoende is voor de meeste dagelijkse toepassingen, kan het soms voor het delen van lange video’s of grote documenten beperkingen met zich meebrengen. Daarnaast is het belangrijk dat je genoeg opslagruimte hebt om de bestanden zonder problemen op te kunnen slaan.

Alternatieve methoden voor grote bestanden

Wanneer je grote bestanden wilt versturen via WhatsApp, zijn er verschillende alternatieve methoden beschikbaar. Hieronder staan enkele opties:

 1. Gebruik cloudopslag diensten zoals Google Drive, Dropbox of OneDrive om grote bestanden te uploaden en de link via WhatsApp te delen. Door Cloudopslag diensten te gebruiken kun je grote bestanden eenvoudig delen zonder de grote bestanden te versturen via WhatsApp.
 2. Comprimeer het bestand: Wanneer je het formaat van het bestand zonder al te veel kwaliteitsverlies kunt verkleinen, kun je het bestand comprimeren voordat je het via WhatsApp deelt. Dit is handig als het bestand te groot is voor verzending via WhatsApp. Dit is handig als het bestand te groot is om via WhatsApp te verzenden. Er zijn verschillende apps en online tools beschikbaar waarmee bestanden kunnen worden gecomprimeerd. 
 3. Gebruik een speciale app: Er zijn ook speciale apps beschikbaar waarmee je grote bestanden kunt delen via WhatsApp. Deze apps gebruiken geavanceerde compressietechnieken of peer-to-peer-verbindingen om grote bestanden snel en efficiënt te kunnen verzenden. Dit is handig als je veel bestanden moet verzenden of als je haast hebt.

Internetverbinding en dataverbruik

Bij het verzenden van grote bestanden via WhatsApp moet je rekening houden met de internetverbinding en het dataverbruik. WhatsApp is niet bedoeld voor het verzenden van grote bestanden zoals documenten of spreadsheets. Overweeg andere platforms zoals Google Drive of WeTransfer als je een groot bestand wilt delen. Verzenden van grote bestanden kan vooral zonder wifi-verbinding veel data verbruiken. Zorg ervoor dat je genoeg data of een goede wifi-verbinding hebt voordat je de bestanden gaat verzenden.

Als je een beperkte databundel hebt, kan het versturen van grote bestanden, zoals een e-book, ervoor zorgen dat je snel door je maandelijkse limiet heengaat. Zorg er dus voor dat je met wifi verbonden bent of controleer je databundel voordat je grote bestanden via WhatsApp verstuurt.

Bij het verzenden van grote bestanden via WhatsApp moet je over een stabiele internetverbinding beschikken. Grote bestanden vereisen meer bandbreedte en kunnen met een trage of instabiele verbinding langer duren of mislukken. Een stabiele verbinding zorgt voor consistent en foutloos verzenden. Gebruik betrouwbaar Wi-Fi in plaats van mobiele data voor een snellere en betrouwbaardere verbinding. Controleer ook andere apparaten op hetzelfde netwerk en schakel ze tijdens het verzenden uit om de volledige bandbreedte te kunnen benutten. Controleer ten slotte de bestandsgrootte voordat je de bestanden verzendt.

Wil je grote videobestanden via WhatsApp delen, maar loop je tegen de maximale bestandsgrootte van 16 MB aan? Geen zorgen, er zijn verschillende manieren om dit probleem op te lossen. Een handige oplossing is het gebruik van downloadlinks naar cloudopslag diensten zoals Google Drive, Dropbox, WeTransfer of OneDrive. Met deze diensten kun je grote bestanden uploaden en via een link delen. 

Voordat je de video via streamingdiensten kunt delen moet je de video naar een cloudopslag dienst uploaden. Dit kan eenvoudig via de website of de app van de gekozen dienst worden gedaan door de video te selecteren en te uploaden. Zodra de upload voltooid is, krijg je een unieke link die je via WhatsApp kunt delen. 

Het voordeel van het delen van een downloadlink is dat ontvangers de video kunnen downloaden wanneer het hen uitkomt. In plaats van de video direct te versturen via WhatsApp, kunnen ze simpelweg op de link klikken en de video naar hun apparaat downloaden. Dit biedt meer flexibiliteit en voorkomt dat ontvangers moeten wachten totdat de video volledig is gedownload voordat ze hem kunnen bekijken. 

Bij het kiezen van een cloudopslag dienst is het belangrijk dat je naar jouw persoonlijke behoeften kijkt. Er zijn verschillende populaire opties, zoals Google Drive, Dropbox en OneDrive beschikbaar, die allemaal betrouwbare en gebruiksvriendelijke platforms bieden. Google Drive wordt vaak vanwege de naadloze integratie met andere Google-services gekozen, terwijl Dropbox om zijn eenvoudige interface en gebruiksgemak bekendstaat. OneDrive is een andere optie van Microsoft die je kunt overwegen en naast het delen van bestanden ook met Office apps kunt werken. Hierdoor is OneDrive ideaal als je met anderen wilt kunnen samenwerken.

Cloudopslag diensten voor het bewaren en het delen van grote video’s

Een van de meest populaire opties voor het opslaan en het delen van grote videobestanden zijn cloudopslag diensten zoals Google Drive, Dropbox en OneDrive. Deze platforms bieden gebruikers de mogelijkheid om bestanden online op te slaan en vervolgens met anderen te delen.

Met deze diensten kun je grote videobestanden gemakkelijk naar de cloud uploaden. Het enige wat je hoeft te doen is een account bij de gewenste dienst, zoals Google Drive aanmaken, en vervolgens de video naar jouw account uploaden. Zodra de video is geüpload, kun je een downloadlink genereren waarmee je de video met anderen kunt delen.

Video's als grote bestanden versturen via WhatsApp

Hoe werkt het?

Nu vraag je je misschien af hoe deze methode precies werkt. Het proces is eigenlijk heel eenvoudig:

 1. Maak een account bij een cloudopslag dienst naar keuze, zoals Google Drive aan.
 2. Upload de grote video naar jouw account.
 3. Zodra de upload is voltooid, ga je naar het bestand in jouw cloudopslag.
 4. Zoek naar de optie om een downloadlink voor het bestand te genereren.
 5. Kopieer de gegenereerde link.
 6. Open WhatsApp en ga naar het chatgesprek waarin je de video wilt delen.
 7. Plak de gekopieerde link in het chatbericht.

Nu kunnen jouw vrienden of familieleden de link openen en de video vanuit jouw cloudopslag downloaden. Het is een handige manier om grote videobestanden te delen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over beperkingen op WhatsApp.

Voordelen van deze methode

Downloadlinks voor cloudopslag diensten gebruiken biedt ten opzichte van het direct versturen van grote videobestanden via WhatsApp verschillende voordelen:

 • Beperkingen vermijden: WhatsApp heeft wat betreft de grootte van bestanden die je kunt versturen beperkingen. Door een downloadlink te gebruiken, kun je deze beperkingen omzeilen en toch grote video’s met anderen delen.
 • Opslagcapaciteit: Cloudopslag diensten bieden vaak gratis opslagruimte variërend van enkele gigabytes tot tientallen gigabytes of zelfs meer aan gebruikers.

Dropbox: Grote bestanden versturen via WhatsApp

Dropbox is een cloudopslag dienst die met WhatsApp kan worden geïntegreerd. Hiermee kun je grote bestanden op een eenvoudige manier naar Dropbox uploaden en de link zonder beperkingen voor het verzenden van grote bestanden via WhatsApp delen. Met Dropbox kun je bestanden van iedere grootte veilig opslaan en met anderen delen. 

Je hoeft alleen maar de gewenste bestanden naar je Dropbox-account te uploaden. Vervolgens kun je de link kopiëren en via WhatsApp delen. Ontvangers kunnen het bestand vanuit hun eigen Dropbox-account of als gastgebruiker zonder een account aan te maken downloaden. Dit is vooral handig voor mensen zonder Dropbox-account die toch grote bestanden willen ontvangen. 

Dropbox heeft ten opzichte van andere methodes zoals WeTransfer verschillende voordelen. Zo heb je bij Dropbox geen limiet aan de bestandsgrootte, kun je eerdere versies van een bestand bekijken, kun je mappen delen en blijven de bestanden in de Cloud staan, totdat jij ze zelf verwijdert. Ieder bestand wat je naar Dropbox uploadt wordt versleuteld opgeslagen, waardoor je privacy gewaarborgd blijft. Kortom, Dropbox is een uitstekende keuze om zonder beperkingen grote bestanden te versturen via WhatsApp. 

Verhoogde limiet: Video’s tot 100 GB via WhatsApp versturen

WhatsApp heeft de limiet voor het verzenden van video’s onlangs tot 100 GB verhoogd. Dit betekent dat je nu grotere video’s als ooit tevoren kunt delen. Voorheen was de limiet beperkt tot enkele megabytes, maar met deze nieuwe update kun je enorme bestanden verzenden zonder dat je jezelf zorgen hoeft te maken over de grootte.

Deze verhoogde limiet opent een wereld van mogelijkheden voor WhatsApp-gebruikers. Hierdoor kun je langere video’s, films of zelfs volledige concertregistraties met jouw vrienden en familie delen. Je hoeft je niet langer zorgen over het comprimeren van je video’s te maken of externe diensten te gebruiken voor het versturen van grote bestanden. Met deze nieuwe functie kun je een video ongeacht de grootte gewoon rechtstreeks via WhatsApp versturen.

Het is echter belangrijk om op te merken dat niet alle apparaten en internetverbindingen voor het verzenden of ontvangen van zulke grote bestanden geschikt zijn. Een video van 100 GB kan behoorlijk wat bandbreedte vereisen en als je verbinding niet stabiel genoeg is, kan het verzenden van zo’n video lang duren of zelfs mislukken. Het is daarom belangrijk dat zowel je apparaat als de verbinding aan de vereisten voldoen voordat je een video van deze grootte probeert te versturen.

Wanneer je over de geschiktheid van je apparaat of verbinding twijfelt, zijn er verschillende dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. Ten eerste is het belangrijk dat je apparaat voldoende opslagruimte beschikbaar heeft om de video op te kunnen slaan voordat je deze verzendt. Een video van 100 GB neemt ruimte in beslag, dus controleer dit altijd voordat je begint.

Daarnaast is het voor het verzenden en het ontvangen van grote bestanden dat je een snelle en stabiele internetverbinding voor de overdracht hebt. Wanneer je internetverbinding traag of instabiel is, kan het verzenden van zo’n grote video problematisch zijn. Het is daarom belangrijk dat je met een betrouwbaar Wi-Fi-netwerk verbonden bent of een mobiele data-verbinding met een goede dekking en snelheid gebruikt.

Een andere factor waar je rekening mee moet houden is de compatibiliteit van het ontvangende apparaat. Niet alle apparaten kunnen bestanden van 100 GB ontvangen en afspelen. Controleer daarom altijd of het apparaat waar je de video naar wilt versturen geschikt is voor het ontvangen en zo’n grote bestandsgrootte af kan spelen.

Heb jij problemen bij het uitwisselen van bestanden via Whatsapp?

Hoe werkt we transfer en hoe kun je bestanden via WeTransfer delen

Met Whatsapp kun je grote bestanden tot wel 100MB per keer versturen en ontvangen.

 • Dat is: geen limiet met e-mail bijlagen
 • Bestanden kunnen gemakkelijk met anderen worden uitgewisseld
 • Bestanden kunnen zonder gedoe met het limiet van de e-mail worden uitgewisseld

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Google Drive en OneDrive: Alternatieve opties voor grote bestanden

Naast Dropbox zijn er andere cloudopslag diensten zoals Google Drive en OneDrive die ook kunnen worden gebruikt voor het delen van grote bestanden via WhatsApp. Deze diensten bieden gratis opslagruimte waarin je bestanden kunt uploaden en vervolgens via links in WhatsApp-chats kunt delen.

Optie 1: Google Drive

Google Drive is een populaire keuze als het om het delen van grote bestanden via WhatsApp gaat. Met Google Drive kun je documenten, foto’s, video’s en andere soorten bestanden gemakkelijk naar de cloud uploaden. Vervolgens kun je een link genereren waarmee je het gedeelde bestand in een WhatsApp-chat kunt delen.

Google Drive heeft verschillende voordelen. Ten eerste biedt het 15 GB gratis opslagruimte, wat voor de meeste gebruikers meer dan genoeg is. Als je echter behoefte hebt aan meer ruimte, kun je tegen betaling naar een groter opslag abonnement upgraden.

Cloudopslag als alternatief voor grote bestanden versturen via WhatsApp

Een ander voordeel van Google Drive is dat veel mensen al met deze dienst bekend zijn, omdat ze mogelijk al een Gmail-account hebben. Hierdoor hoef je alleen maar met je Google account bij Google Drive in te loggen voordat je de bestanden kunt uploaden en een link naar de grote bestanden kunt versturen via WhatsApp.

Voordat je grote bestanden via Google Drive kunt delen, moet je de gewenste bestanden eerst naar je persoonlijke schijf uploaden. Vervolgens kun je met de rechtermuisknop op het bestand klikken en in het contextmenu op “Delen” drukken. Hierdoor wordt er een link gegenereerd die je kunt kopiëren en in een WhatsApp-chat kunt plakken. Zorg ervoor dat de ontvangers toegang tot de gedeelde bestanden hebben voordat je de links verstuurt.

Optie 2: OneDrive

Een handige manier om grote bestanden te delen via WhatsApp is door OneDrive, de cloudopslag dienst van Microsoft te gebruiken. Met OneDrive kun je gratis opslagruimte krijgen waarin je jouw bestanden kunt uploaden en via links kunt delen. Dit betekent dat je niet langer beperkt bent tot het verzenden van kleine bestanden via WhatsApp, maar dat je ook grote bestanden gemakkelijk met je contacten kunt delen. 

Het mooie van OneDrive is dat het niet alleen een opslagdienst, maar ook een samenwerkingsplatform is. Zo kun je via OneDrive in real-time samen met anderen aan documenten werken, waardoor deze dienst erg handig is als je met meerdere mensen aan een project werkt. 

Of het nu om het bewerken van een Word-document, het maken van een spreadsheet in Excel of het creëren van een presentatie in PowerPoint gaat, met OneDrive kun je efficiënt samenwerken en wijzigingen die in bestanden of mappen zijn aangebracht direct zien.

Daarnaast kan OneDrive naadloos met andere Microsoft-producten worden geïntegreerd. Dit betekent dat je bestanden die in OneDrive zijn opgeslagen gemakkelijk kunt openen en met de bijbehorende Microsoft apps kunt bewerken. Op deze manier kun je nog eenvoudiger aan documenten werken en heb je altijd toegang tot de meest recente versie van je bestanden. 

Om grote bestanden met behulp van OneDrive via WhatsApp te verzenden, hoef je je je bestanden alleen maar naar je persoonlijke opslagruimte op OneDrive te uploaden. Nadat de bestanden zijn geüpload kun je een link genereren en via WhatsApp delen. Je contacten kunnen vervolgens eenvoudig op de link klikken om het bestand te downloaden of te bekijken.

Bestanden met Sunshine direct binnen WhatsApp delen

Sunshine is een app die speciaal is ontworpen om grote bestanden te versturen met WhatsApp. Met behulp van deze handige app kun je bestanden tot 5 GB rechtstreeks vanuit de app verzenden, zonder dat je externe cloudopslag diensten hoeft te gebruiken. Hierdoor kunnen grote bestanden sneller en gemakkelijker dan ooit tevoren via WhatsApp worden gedeeld.

Sunshine kan naadloos met WhatsApp worden geïntegreerd, waardoor je grote bestanden moeiteloos naar individuen of groepen kunt versturen. Of het nu om foto’s, video’s, presentaties of andere documenten gaat, Sunshine zorgt ervoor dat je ze snel en efficiënt met je contacten op WhatsApp kunt delen.

Wanneer je regelmatig grote bestanden wilt versturen via WhatsApp, dan is Sunshine voor jou de ideale app. Het biedt een snelle en eenvoudige manier om bestanden zonder gedoe met externe opslagdiensten of beperkingen qua bestandsgrootte met anderen te delen.

Met Sunshine hoef je niet langer met het uploaden van grote bestanden naar een cloudopslag dienst en de link vervolgens via WhatsApp te delen te worstelen. In plaats daarvan kun je de gewenste bestanden gewoon rechtstreeks vanuit de app selecteren en verzenden naar wie je maar wilt.

De voordelen van Sunshine zijn duidelijk:

 • Gebruiksgemak: Met slechts een paar tikken kun je zonder extra stappen grote bestanden via WhatsApp verzenden.
 • Snelheid: Doordat er geen tussenkomst is van externe opslagdiensten, kunnen bestanden direct worden verstuurd en ontvangen.
 • Geen beperkingen qua bestandsgrootte: Met een limiet van 5 GB kun je ongeacht de grootte vrijwel ieder type bestand delen.
 • Geïntegreerd met WhatsApp: Sunshine werkt naadloos met WhatsApp samen, waardoor je geen extra apps hoeft te openen of te gebruiken.

Probeer Sunshine vandaag nog als je naar een snelle en eenvoudige manier zoekt voor het delen van grote bestanden via WhatsApp. Het zal je verbazen hoeveel tijd en moeite je kunt besparen door deze handige app te gebruiken. Vergeet het gedoe met externe cloudopslag diensten en deel je grote bestanden met Sunshine voortaan rechtstreeks vanuit WhatsApp.

Conclusie: Efficiënt grote bestanden versturen via WhatsApp

Als het om het versturen van grote bestanden via WhatsApp gaat, zijn er verschillende methoden en limieten waar je rekening mee moet houden. Een populaire optie is het verzenden van grote video’s via downloadlinks met behulp van cloudopslag diensten zoals Dropbox, Google Drive en OneDrive. Deze diensten bieden alternatieve opties voor het verzenden van grote bestanden zonder de beperkingen van WhatsApp. Bovendien kun je met behulp van de Sunshine app bestanden direct via WhatsApp delen.

Het is belangrijk dat je onthoudt dat de limieten voor het verzenden van bestanden via WhatsApp kunnen variëren en van factoren zoals de versie van WhatsApp die je gebruikt en de opslagruimte op je apparaat afhankelijk zijn. Het is altijd een goed idee om te controleren of je de nieuwste versie van WhatsApp hebt geïnstalleerd en of je voldoende ruimte beschikbaar hebt voordat je grote bestanden verstuurt.

Grote bestanden versturen via WhatsApp

Wil je grote bestanden efficiënt via WhatsApp versturen? Overweeg dan om cloudopslag links of directe bestandsdeling via WhatsApp met behulp van Sunshine te gebruiken. Vergeet niet dat je altijd rekening moet houden met de limieten en mogelijkheden van zowel WhatsApp als de gebruikte cloudopslag dienst.

Veel gestelde vragen

Hoe groot mogen de bestanden zijn die ik via WhatsApp kan versturen?

De maximale grootte voor het versturen van een individueel bestand via WhatsApp is 100 MB. Houd er echter rekening mee dat sommige apparaten afhankelijk van de beschikbare opslagruimte mogelijk lagere limieten hebben.

Kan ik grote video’s via WhatsApp versturen zonder dat ik ze hoef te comprimeren?

Hoewel WhatsApp video’s automatisch comprimeert voor het verkleinen van de bestandsgrootte, kun je grote video’s met behulp van cloudopslag diensten via downloadlinks verzenden. Hierdoor blijft de oorspronkelijke kwaliteit van de video behouden.

Welke cloudopslag diensten kan ik gebruiken om grote bestanden te versturen via WhatsApp?

Populaire cloudopslag diensten zoals Dropbox, Google Drive en OneDrive bieden mogelijkheden om grote bestanden via WhatsApp te delen. Je kunt een downloadlink genereren en deze link vervolgens via een WhatsApp-bericht delen.

Hoe kan ik bestanden met Sunshine direct binnen WhatsApp delen?

Met Sunshine kun je bestanden rechtstreeks via WhatsApp delen zonder dat je externe cloudopslag diensten hoeft te gebruiken. Zo kun je het gewenste bestand eenvoudigweg selecteren en het rechtstreeks naar de persoon of groep waarmee je chat verzenden.

Moet ik voor het gebruik van cloudopslag diensten zoals Dropbox of Google Drive betalen?

De meeste cloudopslag diensten bieden gratis opslagruimte aan, maar hebben ook betaalde abonnementsopties voor extra opslagcapaciteit. Je kunt de gratis aangeboden opslagruimte gebruiken of naar een betaald abonnement upgraden als je meer ruimte nodig hebt.

Heb jij problemen bij het uitwisselen van bestanden via Whatsapp?

Hoe werkt we transfer en hoe kun je bestanden via WeTransfer delen

Met Whatsapp kun je grote bestanden tot wel 100MB per keer versturen en ontvangen.

 • Dat is: geen limiet met e-mail bijlagen
 • Bestanden kunnen gemakkelijk met anderen worden uitgewisseld
 • Bestanden kunnen zonder gedoe met het limiet van de e-mail worden uitgewisseld

Dit is nog maar een topje van de ijsberg