Harde schijf overzetten naar nieuwe pc – Handige tips

Bij het migreren naar een nieuwe computer is het overzetten van bestanden van de ene pc naar de andere een belangrijke stap. Het overbrengen van bestanden kan op verschillende manieren worden gedaan, zoals door het image van de oude pc naar de nieuwe overzetten. Maar pas op! Dit kan problemen veroorzaken wanneer de hardware van beide computers niet overeenkomt. Om compatibiliteitsproblemen te voorkomen is het verstandig zowel het besturingssysteem als de programma’s op de pc te installeren  

Met behulp van een netwerk of plug-and-play programma kan het proces worden vereenvoudigd en versneld. Maar waarom zou je überhaupt een oude computer naar een nieuwe willen overzetten? En hoe zit dat in verschillende situaties, zoals bij het verplaatsen van de harde schijf naar een nieuwe laptop of computer met Windows 10?

In dit artikel bespreken we alles wat je over harde schijf overzetten naar nieuwe pc moet weten. Van migratie tot programma’s en netwerken, we hebben alle informatie die je nodig hebt om deze klus te klaren!

Op welke manieren kun je bestanden overzetten? Welke bestanden

Wanneer je een nieuwe computer hebt gekocht, wil je waarschijnlijk alle bestanden van de oude computer naar de nieuwe overzetten. Dit kan op verschillende manieren worden gedaan, zoals via een externe harde schijf, cloudopslag of een netwerkkabel. Het is belangrijk om te weten welke bestanden er moeten worden overgezet en hoe dit het beste kan worden gedaan.

Bestanden van de harde schijf overzetten naar nieuwe pc

Wil jij gemakkelijk naar een nieuwe pc over kunnen stappen?

Migratiesoftware

Door de harde schijf naar de nieuwe computer over te zetten kun jij snel met je nieuwe computer aan de slag.

 • Dat is geen gedoe met het installeren van programma’s
 • Direct je bestanden en instellingen kunnen gebruiken
 • Alle gegevens gemakkelijk kunnen behouden

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Externe harde schijf

Voor het overzetten van bestanden wordt vaak een externe harde schijf gebruikt. Voordat bestanden kunnen worden overgedragen moet de externe harde schijf op de USB-poort van de computer worden aangesloten. Nadat het opslagapparaat op de computer is aangesloten kun je stapsgewijs de belangrijke bestanden selecteren, kopiëren en vervolgens op de harde schijf plakken. Om de bestanden vervolgens op de nieuwe computer te krijgen moet de harde schijf op de nieuwe computer / laptop worden aangesloten en de bestanden vanaf het opslagapparaat naar de gewenste locatie op de nieuwe computer worden gekopieerd. 

Cloudopslag

Een andere mogelijkheid is om gebruik te maken van cloudopslag zoals Google Drive, Dropbox of OneDrive. Hierbij uploadt je de bestanden naar de cloud en kun je ze vervolgens op de nieuwe computer downloaden. Dit is vooral handig als je over een externe harde schijf niet beschikt of als je geen tijd heeft om deze te gebruiken.

Netwerkkabel

Als beide computers met hetzelfde netwerk zijn verbonden, kun je de bestanden ook met behulp van een netwerkkabel overzetten. Hiervoor moet je eerst op beide computers delen inschakelen en vervolgens kun je bestanden eenvoudigweg slepen en tussen beide apparaten neerzetten.

Bepaal welke bestanden belangrijk zijn

Voordat je met het overzetten van de bestanden begint, is het belangrijk om te bepalen welke bestanden belangrijk zijn en welke niet. Dit kan je helpen om te voorkomen dat er onnodige bestanden worden overgezet die alleen maar ruimte op de nieuwe computer innemen. Maak een lijst van alle mappen en bestanden die je wilt overzetten en controleer of er dubbele exemplaren zijn.

Zoek naar ontbrekende bestanden

Als je niet zeker weet waar bepaalde bestanden zich op de oude computer bevinden, kun je een programma gebruiken waarmee je naar ontbrekende bestanden kunt zoeken. Voor het zoeken naar specifieke mappen of bestandstypen zijn verschillende programma’s beschikbaar.

Zorg voor een back-up

Wat je ook doet, zorg ervoor dat je voordat je met het overzetten begint een back-up van al je belangrijke bestanden hebt gemaakt. Dit kan worden gedaan door een kopie van de harde schijf te maken of door gebruik van cloudopslag te maken. Het is beter om bij het verplaatsen van gevoelige informatie zoals persoonlijke foto’s en financiële documenten veilig te spelen en extra voorzichtigheid te nemen.

Nadat de bestanden naar de nieuwe computer zijn overdragen is het raadzaam om alles nogmaals te controleren om er zeker van te zijn dat alle gewenste informatie correct is overgezet. Verwijder vervolgens alle onnodige mappen en dubbele exemplaren op de nieuwe computer om ruimte vrij te maken. Met deze tips kun je de bestanden veilig en efficiënt naar de nieuwe computer overzetten.

Maak een back-up van je oude pc en schijfimage

Wanneer je een nieuwe computer koopt, wil je natuurlijk graag al je bestanden en instellingen behouden. Het overzetten van de harde schijf van je oude computer naar de nieuwe kan dan een goede oplossing zijn. Maar voordat je met het overzetten begint, is het belangrijk om eerst een back-up van je oude pc te maken en een schijfimage te creëren. In deze sectie bespreken we waarom dit zo belangrijk is en hoe je dit kunt doen.

schijfimage maken om de harde schijf overzetten naar nieuwe pc

Waarom moet ik een back-up maken?

Een back-up maken van je oude computer voordat je de harde schijf overzet naar de nieuwe pc is erg belangrijk. Als er tijdens het overzetten iets misgaat, bijvoorbeeld als de harde schijf beschadigd raakt of als er gegevens verloren gaan, kun je altijd op de back-up terugvallen. Hierdoor hoef jij niet bang te zijn dat jouw kostbare bestanden verloren gaan.

Hoe maak ik een back-up?

Er zijn verschillende manieren om een back-up van jouw oude computer te maken. Een veelgebruikte methode is het gebruikmaken van externe harde schijven of cloudopslagdiensten zoals Google Drive of Dropbox. Hieronder volgen de stappen voor het maken van een back-up:

 1. Sluit jouw externe harde schijf aan op jouw computer.
 2. Open Windows Verkenner en selecteer “Deze pc”.
 3. Zoek naar de map die jij wilt kopiëren (bijvoorbeeld ‘Documenten’ of ‘Afbeeldingen’).
 4. Klik met de rechtermuisknop op de map en selecteer “Kopiëren”.
 5. Ga naar jouw externe harde schijf en klik met de rechtermuisknop op een lege ruimte.
 6. Selecteer “Plakken” om de map naar jouw externe harde schijf te kopiëren.

Wat is een schijfimage?

Een schijfimage is een exacte kopie van de oude computer, inclusief alle bestanden, programma’s en instellingen. Hierdoor kun je alles gemakkelijk naar de nieuwe pc overzetten zonder dat je bang bent iets kwijt te raken.

Hoe maak ik een schijfimage?

Het maken van een schijfimage kan even duren, maar het is zeker de moeite waard als jij al jouw bestanden wilt behouden. Hieronder volgen de stappen voor het maken van een schijfimage:

 1. Sluit jouw externe harde schijf op jouw computer aan.
 2. Open Windows Verkenner en selecteer “Deze pc”.
 3. Zoek naar “Back-upinstellingen” en open dit programma.
 4. Klik op “Een systeemkopie maken” in het linker menu.
 5. Selecteer jouw externe harde schijf als doellocatie voor de systeemkopie.
 6. Volg verder de instructies die door het programma worden gegeven.

Conclusie

Het maken van een back-up van je oude computer voordat je de harde schijf naar je nieuwe pc overzet is erg belangrijk om gegevensverlies bij eventuele beschadiging van de harde schijf te voorkomen. Daarnaast is het maken van een schijfimage een goede manier om ervoor te zorgen dat je al jouw bestanden en instellingen gemakkelijk naar jouw nieuwe pc kunt overzetten. Zorg er dus voor dat je deze stappen volgt voordat je met het overzetten van de harde schijf begint!

Opstartbare media maken voor een nieuwe computer, schoon uw nieuwe pc op voor een frisse start

Als je net een nieuwe computer of laptop hebt gekocht, wil je de programma’s waarschijnlijk zo snel mogelijk installeren en de gegevens zo snel mogelijk overzetten. Maar voordat je begint, zijn er een paar belangrijke stappen die je moet nemen om ervoor te zorgen dat de nieuwe pc optimaal presteert en vrij is van onnodige bestanden en programma’s.

opstartbare disk maken om de harde schijf overzetten naar nieuwe pc

Maak opstartbare media om uw nieuwe computer te installeren

Voordat je met het instellen van de nieuwe computer begint, is het belangrijk om opstartbare media te maken. Dit kan in de vorm van een USB-stick of DVD zijn waarop je de installatiebestanden plaatst. Hiermee kun je de nieuwe computer eenvoudig installeren zonder dat u eerst alle software hoeft te downloaden.

Schoon uw nieuwe pc op voor een frisse start

Wanneer je de nieuwe pc voor het eerst aanzet, is deze meestal met allerlei onnodige bestanden en programma’s gevuld die niet alleen ruimte in beslag nemen, maar ook de prestaties kunnen vertragen. Het is daarom verstandig om deze bestanden en programma’s te verwijderen voordat je met de nieuwe laptop / computer gaat werken.

Om de bestanden van de computer te kunnen verwijderen moet je de ongebruikte programma’s opzoeken. Hiervoor gaat u naar “Instellingen” > “Systeem” > “Opslag”. Hier kun je zien welke bestanden en programma’s veel ruimte innemen. Verwijder wat niet nodig is door de naam met behulp van een druk op de linkermuis te selecteren en druk vervolgens met de linkermuis knop op de “Verwijderen” knop.

Wil jij gemakkelijk naar een nieuwe pc over kunnen stappen?

Migratiesoftware

Door de harde schijf naar de nieuwe computer over te zetten kun jij snel met je nieuwe computer aan de slag.

 • Dat is geen gedoe met het installeren van programma’s
 • Direct je bestanden en instellingen kunnen gebruiken
 • Alle gegevens gemakkelijk kunnen behouden

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Verwijder onnodige bestanden en programma’s van uw nieuwe laptop

Naast het verwijderen van onnodige bestanden en programma’s, is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de nieuwe computer vrij is en blijft van virussen en malware. Het wordt daarom altijd sterk aanbevolen om direct na de installatie van de computer een antivirusprogramma zoals Norton, ESET Nod32 of McAfee te installeren zodat je systeem tegen bedreigingen is beschermd.

Gebruik een USB-stick of kabel om bestanden van je oude naar de nieuwe pc over te zetten

Als je bestanden van je oude naar uw nieuwe pc wilt overzetten, kun je dit met behulp van een USB-stick of kabel doen. Sluit de USB-stick op je oude computer aan en kopieer de bestanden die je naar de stick wilt overzetten. Vervolgens sluit je de stick op je nieuwe computer aan en kopieer je de bestanden naar de gewenste locatie.

Zorg ervoor dat je de nieuwste updates en drivers op je nieuwe computer installeert

Om ervoor de werking van de computer te optimaliseren is het belangrijk dat je alle beschikbare updates en drivers installeert. Update kunnen via “Instellingen” > “Update & Beveiliging” > “Windows Update” worden gevonden en geïnstalleerd.

Start nu je nieuwe pc op en begin met het configureren van de instellingen

Nadat je de bestanden hebt overgezet, antivirussoftware, stuurprogramma’s voor hardware en programma’s / apps hebt geïnstalleerd kun je eindelijk beginnen met het configureren van de instellingen op de nieuwe machine. Op deze manier zorg je ervoor dat de nieuwe computer in gebruik kan worden genomen!

configuratie voor de nieuwe pc

Handmatige overdracht met een externe harde schijf: handmatig bestanden en gegevens overzetten

Het overzetten van bestanden en gegevens van de oude naar de nieuwe pc kan een tijdrovende klus zijn. Gelukkig is er een gemakkelijke manier om dit te doen zonder dat je internetverbinding of andere apparaten nodig hebt. Het enige wat je nodig hebt, is een externe harde schijf.

Een externe harde schijf kan worden gebruikt voor handmatige overdracht van bestanden en gegevens van de oude naar de nieuwe pc.

Een externe harde schijf is een draagbaar opslagapparaat dat met je computer via USB of Thunderbolt-poorten kan worden verbonden. Het is in staat om grote hoeveelheden data op te slaan, variërend van enkele gigabytes tot meerdere terabytes. Dit maakt het ideaal voor het overzetten van grote aantallen bestanden en gegevens.

Bestanden eenvoudig naar een nieuwe pc met een externe harde schijf overzetten.

Het proces begint met de oude pc op de externe harde schijf via USB- of Thunderbolt-poorten aan te sluiten. Vervolgens kun je alle gewenste bestanden en gegevens naar de externe harde schijf kopiëren. Nadat je alle bestanden hebt gekopieerd, kun je de externe harde schijf van de oude pc loskoppelen en op de nieuwe pc aansluiten. Daarna kun je alle bestanden op de nieuwe pc terugzetten.

Externe harde schijven zijn in verschillende maten en capaciteiten beschikbaar, waardoor ze geschikt zijn om grote hoeveelheden data over te zetten

Er zijn verschillende soorten externe harde schijven met verschillende maten en capaciteiten beschikbaar. Sommige hebben een opslagcapaciteit van slechts 500 GB, terwijl er op andere tot wel 8 TB aan bestanden kunnen worden opgeslagen. Het is belangrijk om te bepalen welke grootte het beste bij je behoeften past voordat je er een aanschaft.

Hoewel automatische overdrachtsopties zoals USB-kabels beschikbaar zijn, kan handmatige overdracht met een externe harde schijf handig zijn als er geen internetverbinding of andere apparaten beschikbaar zijn.

Hoewel er automatische overdrachtsopties zoals USB-kabels beschikbaar zijn, kan handmatige overdracht met behulp van een externe harde schijf in sommige situaties nog steeds handig zijn. Bijvoorbeeld wanneer er geen internetverbinding is of wanneer er geen andere apparaten beschikbaar zijn waarmee bestanden automatisch kunnen worden overgezet.

Voor het handmatig overzetten van bestanden tussen computers is het gebruik van een externe harde schijf relatief eenvoudig. Om de gegevens handmatig over te kunnen zetten hoeft de externe harde schijf alleen met behulp van een USB of Thunderbolt kabel op de oude pc worden aangesloten, de gewenste bestanden naar de externe harde schijf gekopieerd en vervolgens op de nieuwe pc worden aangesloten om zo de bestanden over te kunnen zetten. Met het grote aanbod aan maten en capaciteiten, is er altijd wel een externe harde schijf die bij jouw behoeften past.

Windows XP, Windows Vista en Windows 7/8/10: Windows overzetten naar identieke hardware

Het overzetten van een besturingssysteem zoals Windows XP, Vista of 7/8/10 naar een nieuwe computer kan lastig zijn. Vooral als de nieuwe computer identiek is aan de oude computer, kan het proces ingewikkeld lijken. In deze sectie bespreken we hoe je Windows XP, Vista en 7/8/10 naar identieke hardware zonder extra hardware kunt overzetten en gebruiken.

Windows installeren nadat je de harde schijf overzetten naar nieuwe pc

Een Microsoft OEM-licentie gebruiken

Om Windows naar identieke hardware over te zetten heb je een Microsoft OEM-licentie nodig. Dit type licentie wordt bij de aankoop van een nieuwe computer geleverd en is alleen geldig voor de originele hardware waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd.

Als je een nieuwe computer hebt gekocht die identiek is aan de oude computer, kun je de OEM-licentie gebruiken om het besturingssysteem op de nieuwe computer opnieuw te installeren. Het proces is vrij eenvoudig en vereist geen extra hardware.

Compatibiliteit van hardware en software

Bij het overzetten van Windows naar identieke hardware moet er rekening worden gehouden met de compatibiliteit van de hardware en software. Als de nieuwe computer niet helemaal identiek is aan de oude computer, kan dit bij het installeren van het besturingssysteem problemen veroorzaken.

Voordat je met het installatieproces begint is het belangrijk dat alle benodigde drivers beschikbaar zijn. Dit betekent dat je moet controleren welke drivers nodig zijn voor de hardware van de nieuwe computer en deze voordat je begint met het installeren van het besturingssysteem moet downloaden.

Stap-voor-stap handleiding

Hieronder vind je een stap-voor-stap handleiding voor het overzetten van Windows XP, Vista of 7/8/10 naar identieke hardware:

 1. Maak een back-up van alle belangrijke bestanden en gegevens die op de oude computer staan.
 2. Verwijder de harde schijf uit de oude computer en installeer deze in de nieuwe computer.
 3. Start de nieuwe computer op en zorg ervoor dat het BIOS is ingesteld om vanaf de harde schijf op te starten.
 4. Plaats de Windows-installatie-cd/dvd in het cd/dvd-station en start de computer opnieuw op.
 5. Volg de instructies op het scherm om Windows te installeren.
 6. Installeer alle benodigde drivers voor de hardware van de nieuwe computer.
 7. Kopieer alle belangrijke bestanden en gegevens terug naar de harde schijf.

Met deze stappen zou je Windows XP, Vista of 7/8/10 zonder extra hardware te gebruiken naar identieke hardware over moeten kunnen zetten.

Conclusie

Het overzetten van Windows XP, Vista of 7/8/10 naar identieke hardware kan lastig lijken, maar met een Microsoft OEM-licentie en door rekening te houden met compatibiliteit kun je dit proces vrij eenvoudig maken. Het volgen van onze stap-voor-stap handleiding zou je moeten helpen bij het succesvol overzetten van Windows naar identieke hardware zonder dat je daarvoor extra hardware hoeft te gebruiken.

Cloudopslag: OneDrive, Google Drive of Dropbox, overdracht via cloudopslag

Als je een nieuwe pc hebt gekocht, wil je natuurlijk al je bestanden en documenten meenemen naar het nieuwe apparaat. Een van de manieren om dit te doen is door gebruik te maken van cloudopslag. In deze sectie bespreken we de voordelen van cloudopslag en welke diensten je voor het overzetten van bestanden kunt gebruiken.

Cloud opslag

Voordelen van cloudopslag

Cloudopslag heeft ten opzichte van andere methodes om bestanden naar een nieuwe pc over te zetten verschillende voordelen. Hieronder bespreken we de belangrijkste voordelen:

 • Geen fysieke harde schijf nodig: Bij het gebruik van cloudopslag hoef je geen fysieke harde schijf te gebruiken om bestanden over te kunnen zetten. Dit scheelt tijd en moeite omdat de bestanden niet eerst naar een externe harde schijf gekopieerd hoeven te worden.
 • Altijd toegang tot je bestanden: Wanneer je gebruik maakt van cloudopslag heb je altijd toegang tot al jouw bestanden, waar ter wereld jij ook bent.
 • Automatische backups: Veel cloudopslagdiensten bieden automatische backups aan waardoor jouw belangrijke documenten altijd veilig zijn opgeslagen.
 • Eenvoudig delen met anderen: Met behulp van clouddiensten kun je bestanden eenvoudig met anderen delen zonder dat ze toegang tot jouw computer hoeven te hebben.

Populaire clouddiensten

Voor het overzetten van bestanden naar een nieuwe pc zijn verschillende clouddiensten beschikbaar. Hieronder bespreken we de meest populaire diensten:

Wil jij gemakkelijk naar een nieuwe pc over kunnen stappen?

Migratiesoftware

Door de harde schijf naar de nieuwe computer over te zetten kun jij snel met je nieuwe computer aan de slag.

 • Dat is geen gedoe met het installeren van programma’s
 • Direct je bestanden en instellingen kunnen gebruiken
 • Alle gegevens gemakkelijk kunnen behouden

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Google Drive

Google Drive is een clouddienst van Google waarmee je bestanden kunt opslaan, delen en bewerken. Het is een handige manier om al jouw documenten, foto’s, video’s en andere bestanden veilig in de cloud te bewaren. Binnen Google Drive kun je mappen eenvoudig aanmaken om zo jouw bestanden georganiseerd te houden.

Dropbox

Dropbox is een andere populaire clouddienst die het beste met Google Drive kan worden vergeleken. Het biedt dezelfde functionaliteiten als Google Drive en heeft daarnaast ook nog extra functies zoals het synchroniseren van bestanden tussen verschillende apparaten.

Overdracht via cloudopslag

Om bestanden over te zetten naar een nieuwe pc via cloudopslag kun je het beste als volgt te werk gaan:

 1. Maak een account aan bij de gewenste clouddienst.
 2. Upload alle benodigde bestanden naar de cloud.
 3. Download de clouddienst-applicatie op je nieuwe pc.
 4. Log in met jouw accountgegevens om toegang te krijgen tot jouw bestanden.
 5. Download alle benodigde bestanden naar jouw nieuwe pc.

Zorg ervoor dat je voldoende opslagruimte hebt in de cloud om al jouw belangrijke bestanden veilig op te slaan. Maak bijvoorbeeld een map aan waarin jij al jouw belangrijke documenten plaatst en deze vervolgens naar jouw nieuwe pc overzet. Zo ben je er zeker van dat je al jouw belangrijke bestanden altijd bij de hand hebt, waar ter wereld jij ook bent.

Exporteer/importeer e-mails, contacten en agenda’s

Als je een nieuwe pc hebt gekocht en je wilt je e-mails, contacten en agenda’s vanuit Outlook overzetten naar de nieuwe computer, dan is het exporteren en importeren van een .pst-bestand de makkelijkste manier om dit te doen.

Exporteer je e-mails, contacten en agenda’s vanuit Outlook naar een .pst-bestand

Om te beginnen moet je eerst alle gegevens die je wilt overzetten exporteren naar een .pst-bestand. Volg deze stappen:

 1. Open Outlook op de oude pc.
 2. Klik op “Bestand” in het bovenste menu.
 3. Klik op “Openen & Exporteren”.
 4. Klik op “Importeren/Exporteren”.
 5. Selecteer “Naar bestand exporteren” en klik op “Volgende”.
 6. Selecteer “Outlook-gegevensbestand (.pst)” en klik op “Volgende”.
 7. Selecteer de map die je wilt exporteren (bijv. Postvak IN) en vink het vakje aan om ook submappen te exporteren.
 8. Kies waar je het .pst-bestand wilt opslaan (bijv. USB-stick of externe harde schijf) en geef het bestand een naam.
 9. Klik op “Voltooien” om het exportproces te starten.

Kopieer het .pst-bestand naar de nieuwe pc via een USB-stick of externe harde schijf

Nu je jouw gegevens hebt geëxporteerd naar een .pst-bestand, moet je dit bestand kopiëren naar de nieuwe pc via bijvoorbeeld een USB-stick of externe harde schijf. Volg deze stappen:

 1. Sluit de USB-stick of externe harde schijf aan op de oude pc.
 2. Zoek het .pst-bestand dat je hebt geëxporteerd en kopieer dit naar de USB-stick of externe harde schijf.
 3. Verwijder de USB-stick of externe harde schijf veilig van de oude pc.

Importeer het .pst-bestand in Outlook op de nieuwe pc om je e-mails, contacten en agenda’s te herstellen

Nu kun je het .pst-bestand importeren in Outlook op de nieuwe pc om jouw e-mails, contacten en agenda’s te herstellen. Volg deze stappen:

 1. Open Outlook op de nieuwe pc.
 2. Klik op “Bestand” in het bovenste menu.
 3. Klik op “Openen & Exporteren”.
 4. Klik op “Importeren/Exporteren”.
 5. Selecteer “Vanuit een ander programma of bestand importeren” en klik op “Volgende”.
 6. Selecteer “Outlook-gegevensbestand (.pst)” en klik op “Volgende”.
 7. Blader naar het .pst-bestand dat je hebt gekopieerd naar de nieuwe pc en selecteer dit bestand.
 8. Kies wat je wilt importeren (bijv. Postvak IN) en vink het vakje aan om ook submappen te importeren.
 9. Kies waar je de geïmporteerde gegevens wilt plaatsen (bijv. een nieuw aangemaakte map) en klik op “Voltooien”.

Vergeet niet om je mail accounts opnieuw in te stellen op de nieuwe pc, anders ontvang je geen nieuwe mails meer

Het is belangrijk om te onthouden dat je na het overzetten van jouw e-mails, contacten en agenda’s naar de nieuwe pc, ook jouw mail accounts opnieuw moet instellen. Anders ontvang je geen nieuwe mails meer. Volg deze stappen:

 1. Open Outlook op de nieuwe pc.
 2. Klik op “Bestand” in het bovenste menu.
 3. Klik op “Info”.
 4. Klik op “Accountinstellingen”.
 5. Kies “Account toevoegen” om een nieuw account toe te voegen of klik op het bestaande account en vervolgens op “Wijzigen” om de instellingen aan te passen.
 6. Voer de gevraagde gegevens in (bijv. naam, e-mailadres, wachtwoord) en klik op “Volgende”.

Betaalde oplossingen voor het overzetten van bestanden

Het overzetten van bestanden en data naar een nieuwe pc kan een tijdrovende en stressvolle taak zijn. Gelukkig zijn er betaalde migratiesoftware-oplossingen beschikbaar waarmee het proces makkelijker wordt gemaakt.

Voordelen van betaalde migratiesoftware

Betaalde migratiesoftware biedt ten opzichte van gratis opties verschillende voordelen. Ten eerste bieden betaalde applicaties vaak meer functies en ondersteuning dan gratis tools. Dit kan handig zijn als je specifieke behoeften hebt bij het overzetten van bestanden, zoals het overdragen van geïnstalleerde applicaties of selectieve mappen en bestanden.

Migratiesoftware

Ten tweede kunnen kabels zoals USB-kabels worden gebruikt voor de bestandsoverdracht tussen computers. Deze kabels kunnen met de software worden meegeleverd of apart worden aangeschaft.

Ten derde kan het gebruik van betaalde migratiesoftware de stress verminderen die gepaard gaat met het overzetten naar een nieuwe pc. Het is tenslotte fijn om te weten dat je alles zonder dataverlies veilig over kunt brengen.

Migratie-opties

Bij het gebruik van betaalde migratiesoftware zijn verschillende opties beschikbaar. Hieronder staan ​​enkele mogelijkheden:

 • Gebruik maken van gespecialiseerde software: Er zijn verschillende softwareprogramma’s beschikbaar die specifiek gericht zijn op gegevensoverdracht tussen computers, zoals EaseUS Todo PCTrans, PCmover Express en Zinstall WinWin.
 • Gebruik maken van cloudopslag: Als je bestanden in de cloud bewaard, kun je deze gemakkelijk naar een nieuwe pc overbrengen. Cloudopslagservices zoals Dropbox, Google Drive en OneDrive bieden opties voor het synchroniseren van bestanden tussen apparaten.
 • Gebruik maken van externe harde schijven: Externe harde schijven kunnen worden gebruikt om gegevens tussen computers over te zetten. Je kunt eenvoudigweg de oude harde schijf op de nieuwe pc aansluiten en bestanden kopiëren.

Het belang van selectiviteit

Sommige migratiesoftware bieden de mogelijkheid om mappen en bestanden voor overdracht te selecteren. Dit is handig wanneer je niet alle gegevens over wilt zetten of als er beperkte ruimte op de nieuwe pc beschikbaar is.

Het is belangrijk om bij het overzetten van gegevens selectief te zijn, dit kan namelijk helpen bij het verminderen van onnodige rommel op de nieuwe pc. Het kan ook helpen bij het voorkomen van problemen met prestaties en compatibiliteit.

Conclusie

Met behulp van betaalde migratiesoftware-oplossingen kan het overzetten van bestanden naar de nieuwe pc minder stressvol zijn. Deze software biedt ten opzichte van gratis opties verschillende voordelen, waaronder meer functies en ondersteuning, gebruiksgemak en minder stress. Door selectief te zijn bij het overzetten van gegevens kun je problemen met compatibiliteit en prestaties voorkomen.

Conclusie: Kies de beste methode die past bij jouw behoeften

Het overzetten van bestanden van een oude harde schijf naar een nieuwe pc kan op verschillende manieren worden gedaan. Zo kun je kiezen voor het maken van een back-up van de oude pc en schijfimage, het handmatig overzetten van bestanden met een externe harde schijf of het gebruik maken van cloudopslag zoals OneDrive, Google Drive of Dropbox. Ook is er de mogelijkheid om e-mails, contacten en agenda’s te exporteren/importeren.

Als je geen technische kennis hebt of weinig tijd wilt besteden aan het overzetten van bestanden, dan zijn er betaalde oplossingen beschikbaar die dit werk voor je kunnen doen. Het is belangrijk om te kiezen voor de methode die het beste bij jouw behoeften past.

Voordat je begint met het overzetten van bestanden is het slim om eerst je nieuwe pc schoon te maken voor een frisse start. Daarnaast is het verstandig om na te denken welke bestanden en gegevens je precies over wilt zetten.

Kortom, er zijn verschillende manieren om bestanden naar een nieuwe pc over te zetten. Kies de methode die bij jouw situatie en behoeften past. Vergeet niet om eerst goed na te denken welke bestanden je precies wilt overzetten en maak altijd een back-up voordat je met de verplaatsing van de bestanden begint.

Succes met het overzetten!

Wil jij gemakkelijk naar een nieuwe pc over kunnen stappen?

Migratiesoftware

Door de harde schijf naar de nieuwe computer over te zetten kun jij snel met je nieuwe computer aan de slag.

 • Dat is geen gedoe met het installeren van programma’s
 • Direct je bestanden en instellingen kunnen gebruiken
 • Alle gegevens gemakkelijk kunnen behouden

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Geef een reactie