Herstelpunt maken Windows 10 – Stapsgewijze handleiding

Wist je dat je met Windows 10 het venster instellingen kunt gebruiken om tijdens de installatie een herstelpunt te maken voor Windows 10? Dit is een handige functie die je kan helpen wanneer er op je computer iets niet goed gaat. Met behulp van herstelpunten kun je terug naar een eerder moment, voordat de problemen zijn ontstaan. Je kunt ook voor het uitvoeren van deze stappen ook geavanceerde opties gebruiken.

Een herstelpunt maken voor Windows 10 is eenvoudig en vereist slechts een paar stappen. Je kunt dit doen zodat je altijd terug naar de fabrieksinstellingen kunt wanneer je Windows opnieuw moet installeren. Je hoeft alleen maar het volgende venster te openen, op de knop te klikken en de aanwijzingen te volgen. Zo simpel is het!

Door met enige regelmaat een herstelpunt te maken voor Windows 10 zorg je ervoor dat je altijd een veilig punt hebt wanneer er bij het installeren van nieuwe software of het aanpassen van instellingen iets misgaan waar je naar terug kunt keren. Dus waar wacht je nog op? Ga nu aan de slag en bescherm je systeem met herstelpunten! Deze stappen zijn van essentieel belang wanneer je Windows opnieuw installeert. Maak altijd een herstelpunt voordat je Windows opnieuw gaat installeren, zodat je altijd een back-up van je systeem hebt.

Let op: dit gaat over Windows 10. Andere versies kunnen verschillende stappen hebben. Bij de installatie van Windows 10, moet je naar het de instellingen gaan. Binnen de instellingen zijn verschillende keuzes voor het maken van een herstelpunt beschikbaar.

Vergeet niet om voor extra systeembeveiliging van Windows regelmatig herstelpunten te maken. Het kost weinig moeite en kan veel problemen tijdens de installatie of het opnieuw opstarten van het besturingssysteem voorkomen. Volg de stappen uit dit artikel om de herstelprocedure veilig uit te kunnen voeren.

Voordelen van het hebben van herstelpunten in Windows 10

 • Eenvoudig naar een vorige stabiele staat van het systeem terugkeren: Met herstelpunten in Windows 10 kun je snel en eenvoudig naar een vorige versie van je besturingssysteem terugkeren. Deze functie kan handig zijn wanneer er zich na het installeren van nieuwe software of updates problemen voordoen. Je kunt dit doen door de veilige modus te activeren en op de knop herstellen te klikken.
 • Bescherming tegen onverwachte softwarefouten en crashes: Herstelpunten fungeren als een soort back-up voor je systeem. Als er onverwachtse fouten optreden of je computer crasht, kun je met behulp van deze stappen een herstelpunt gebruiken en je systeem naar een werkende staat herstellen. Hierdoor biedt het bescherming tegen mogelijke gegevensverlies en downtime. 
 • Flexibiliteit om installatiewijzigingen zonder gegevensverlies ongedaan te maken: Stel dat je wijzigingen aan instellingen, drivers of andere configuraties op de pc hebt aangebracht en dit tot problemen heeft geleid. Met behulp van een herstelpunt kun je deze wijzigingen zonder dataverlies in de veilige modus gemakkelijk ongedaan maken. Je kunt als het ware teruggaan naar het moment voordat de wijzigingen werden doorgevoerd.

Met de opties voor herstelpunten in Windows 10, zoals de instellingen in Windows en de veilige modus, heb je verschillende voordelen tot je beschikking. Je kunt eenvoudig naar een vorige stabiele staat terugkeren, je bent tegen softwarefouten en crashes beschermt, en hebt de flexibiliteit om wijzigingen zonder gegevensverlies ongedaan te maken.

Hestelpunt maken Windows 10 zo doe je dat

Dit alles draagt bij aan een betere gebruikerservaring en zorgt ervoor dat je met vertrouwen op je Windows 10 systeem kunt werken. Met behulp van de functies die je binnen de instellingen van Microsoft kunt vinden, kun je deze functie gemakkelijk vinden en gebruiken.

Wil jij je bestanden tegen een computer crash beschermen?

Hestelpunt maken Windows 10 om problemen te kunnen verhelpen

Door een herstel punt met Windows 10 te maken kun jij al je belangrijke bestanden bij een crash herstellen.

 • Dat is: je bestanden bij een computercrash terug kunnen halen
 • Geen angst dat je bestanden bij een computercrash verliest
 • Al je bestanden veilig kunnen houden

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Zelf een systeemherstelpunt maken in Windows 10

Het maken van een herstelpunt in Windows 10 is een belangrijke functie waarmee jij jouw pc veilig kunt houden. Hieronder staan de stappen waarmee je zelf een herstelpunt kunt maken in Windows 10.

 1. Open het venster Instellingen door op de Startknop te klikken en vervolgens op het tandwielpictogram te drukken. Hier kun je de zoekfunctie van Windows gebruiken om de pc naar de fabrieksinstellingen terug te zetten. Wanneer je problemen ondervindt, kun je ook proberen om de pc in de veilige modus op te starten.
 2. Selecteer ‘Bijwerken en beveiliging’ in het instellingenvenster.
 3. Klik in het linkerpaneel op ‘Systeemherstel‘.
 4. In het systeemherstel venster kun je tussen de ‘Veilige modus’ knop, ‘De pc opnieuw instellen’, of ‘Teruggaan naar de vorige versie van Windows’ kiezen. Kies voor ‘De pc opnieuw instellen’ als je de veilige modus niet wilt gebruiken.
 5. Klik op ‘Aan de slag’ onder het kopje ‘Een herstelpunt maken’ om een herstelpunt te maken in Windows 10.
 6. Geef het herstelpunt een logische naam, zodat je op een later tijdstip gemakkelijk kunt zien waarvoor het herstelpunt is gemaakt. Nadat het herstelpunt is gemaakt moet je op de knop met de tekst: “voltooien” drukken om het herstelpunt te voltooien. Onthoud de naam van het herstelpunt goed.
 7. Klik op ‘Maken’ om het herstelpunt daadwerkelijk te maken.

Het is belangrijk om te onthouden dat alleen beheerders op de pc toegang tot deze functie hebben. Voordat je het herstelpunt kun maken in Windows 10 moet je daarom met een account die over beheerdersrechten beschikt inloggen. Wanneer je met een normaal account bent ingelogd is deze functie niet beschikbaar.  

Met behulp van deze eenvoudige stappen kun je zelf een systeemherstelpunt maken in Windows 10. Het kan handig zijn om regelmatig herstelpunten aan te maken, vooral wanneer je grote wijzigingen aan je computer aanbrengt, zoals het installeren van nieuwe software of het upgraden naar een nieuwe versie van Windows. Op deze manier kun je altijd naar een stabiele en werkende versie van je systeem terugkeren wanneer er onverhoopt iets misgaat. Het wordt daarom aanbevolen om met enige regelmaat een herstelpunt van het systeem te maken.

Dus waar wacht je nog op? Maak vandaag nog tijdens de installatie van Windows een herstelpunt en bescherm jezelf tegen onverwachte problemen op je pc! Je kunt het herstelpunt zowel tijdens de herstelprocedure als in de veilige modus gebruiken.

Waarom zou je hulp nodig hebben bij het maken van herstelpunten in Windows 10?

Een herstelpunt maken in Windows 10 kan voor sommige gebruikers complex en technisch zijn. Hierdoor kan het maken van een herstelpunt intimiderend overkomen. Het is belangrijk om te weten waarom je bij dit proces op de pc hulp zou kunnen gebruiken. Hieronder geven wij een aantal redenen:

 • Risico op verkeerde configuratie of verlies van gegevens: Wanneer je niet precies weet hoe je een herstelpunt moet maken, bestaat het risico dat je per ongeluk iets verkeerd configureert of dat zelfs gegevens verloren gaan. In dergelijke gevallen kan het handig zijn om advies en begeleiding van een expert te krijgen, zodat deze fouten kunnen worden voorkomen.
 • Specifieke situaties of problemen: Er zijn momenten waarop je specifieke situaties of problemen hebt die bij het maken van een herstelpunt extra aandacht vereisen. Bijvoorbeeld wanneer je recentelijk software hebt geïnstalleerd die mogelijk met andere programma’s conflicteert, of als je merkt dat bepaalde systeeminstellingen niet goed werken. In deze gevallen kan het raadzaam zijn om de hulp van een expert in te schakelen.
 • Graag advies willen hebben: Sommige gebruikers vinden het gewoon prettig om bij het maken van herstelpunten in Windows 10 wat extra begeleiding te krijgen. Dit kan helpen om meer vertrouwen te krijgen en eventuele twijfels weg te nemen.

Kortom, hoewel het mogelijk is om zelf een herstelpunt te maken in Windows 10, zijn er verschillende redenen waarom je hulp zou kunnen gebruiken. Of het nu om complexiteit en technische aard, risico op fouten of verlies van gegevens gaat, of gewoon behoefte aan advies en begeleiding heeft, het kan nuttig zijn om de expertise van anderen in te schakelen wanneer je een herstelpunt wilt maken.

Het belang van systeemherstel en hoe het bij computerproblemen kan helpen

Herstellen naar een vorig herstelpunt kan problematische updates of installaties corrigeren. Systeemfouten, malware-infecties en prestatieproblemen kunnen met behulp van systeemherstel worden opgelost. Hierdoor kun je gemoedsrust en vertrouwen in de stabiliteit van het systeem krijgen.

Voor het herstellen van problemen die zich op de computer voor kunnen doen is systeemherstel van essentieel belang. Door naar een eerder herstelpunt terug te gaan kun je problematische updates of installaties die mogelijk tot storingen in het systeem hebben geleid ongedaan maken. Dit kan variëren van softwarefouten tot instellingswijzigingen die onbedoeld zijn gewijzigd.

Daarnaast kan systeemherstel ook andere veelvoorkomende computerproblemen oplossen. Malware-infecties kunnen zich verspreiden en schade aan de bestanden en instellingen aanrichten. Met behulp van een herstelpunt kan het systeem naar een staat waarin de infectie nog niet aanwezig was worden teruggezet. Hierdoor kun je deze zonder verdere schade toe te brengen effectief en veilig verwijderen.

Hestelpunt maken Windows 10 om problemen te kunnen verhelpen

Bovendien kan systeemherstel ook bij het verbeteren van de algehele prestaties van de computer nuttig zijn. Als je merkt dat het systeem langzamer dan normaal werkt of als bepaalde programma’s regelmatig vastlopen, kan terugkeren naar een vorig herstelpunt deze problemen oplossen. Door ongewenste wijzigingen in instellingen of configuraties ongedaan te maken, kun je de oorspronkelijke functionaliteit van de computer herstellen.

Kortom, voor het oplossen van problemen en het verbeteren van de systeembeveiliging en prestaties is systeemherstel een waardevol hulpmiddel. Het biedt gebruikers gemoedsrust en vertrouwen in de stabiliteit van hun computersysteem. Of het nu om problematische updates, malware-infecties of prestatieproblemen gaat, met behulp van systeemherstel kun jij de computer snel weer optimaal laten functioneren.

Wil jij je bestanden tegen een computer crash beschermen?

Hestelpunt maken Windows 10 om problemen te kunnen verhelpen

Door een herstel punt met Windows 10 te maken kun jij al je belangrijke bestanden bij een crash herstellen.

 • Dat is: je bestanden bij een computercrash terug kunnen halen
 • Geen angst dat je bestanden bij een computercrash verliest
 • Al je bestanden veilig kunnen houden

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Windows met behoud van apps en persoonlijke bestanden herstellen

Als je problemen met je Windows 10 computer ervaart, wil je deze misschien zonder gegevensverlies herstellen. Gelukkig biedt Windows een handige functie waarmee je het systeem kunt herstellen terwijl je persoonlijke bestanden en apps op de pc behouden blijven. Hieronder staan enkele belangrijke punten die je over her herstellen van de pc moet weten.

 • Wanneer je Windows met behoud van apps en persoonlijke bestanden op de pc herstelt, worden alleen de systeembestanden gewijzigd. Je persoonlijke bestanden zoals documenten, foto’s en video’s blijven onaangetast.
 • Deze optie is vooral handig wanneer je met ernstige problemen of fouten op je computer te maken hebt. Het softwareproblemen oplossen of beschadigde systeembestanden herstellen.
 • Voordat je dit proces uit kunt voeren, moet je de computer eerst in veilige modus opstarten. Hiervoor moet je Windows opnieuw opstarten en tijdens het opstartproces meerdere keren op de F8 toets drukken totdat het menu “Geavanceerde opties” verschijnt. Kies binnen deze geavanceerde opties voor de “Veilige modus“.
 • Nadat je de computer in de veilige modus hebt opgestart, moet je via het startmenu naar “Instellingen” gaan. Om het startmenu op te starten moet je op de Startknop van het toetsenbord drukken en vervolgens binnen het startmenu naar “Instellingen” navigeren.
 • In het instellingenmenu selecteer je “Bijwerken en beveiliging” en vervolgens “Herstel” om de herstelprocedure op de pc uit te kunnen voeren.
 • Onder de sectie ‘Deze pc opnieuw instellen’ kies je de optie ‘Aan de slag’.
 • Er wordt nu gevraagd of je de persoonlijke bestanden wilt behouden of dat je alles volledig van de computer wilt verwijderen. Om de pc met behoud van de bestanden te kunnen herstellen moet je hier voor de optie “Persoonlijke bestanden behouden” kiezen.
 • Volg vervolgens de instructies op het scherm zodat het herstelproces kan worden voltooid.

Met deze eenvoudige stappen kun je Windows herstellen terwijl je apps en persoonlijke bestanden veilig blijven. Het is een handige functie waarmee je problemen zonder gegevensverlies op kunt lossen.

Conclusie: Herstelpunt maken in Windows 10

Het maken van herstelpunten in Windows 10 biedt verschillende voordelen. Je kunt als er problemen op de pc zijn de computer hiermee naar een vorige stabiele staat herstellen. Dit kan handig zijn bij softwareproblemen, updates die niet goed werken of andere onverwachte situaties.

Gelukkig kan een systeemherstelpunt in Windows 10 eenvoudige worden gemaakt. Hierdoor kun jij deze taak zelf eenvoudig uitvoeren. Door herstelpunten met enige regelmaat te maken, zorg je ervoor dat er altijd een recente back-up is waarop je terug kunt vallen. 

Maar wat als je bij het maken van herstelpunt hulp nodig hebt? Geen zorgen, er zijn genoeg bronnen en handleidingen beschikbaar waarmee je stap voor stap door het proces kan worden begeleid. Het is belangrijk om te begrijpen waarom het maken van herstelpunten van essentieel belang is en hoe je hiermee computerproblemen op kunt lossen.

Hestelpunt maken Windows 10 voor het herstellen van jouw computer

Systeemherstel is van groot belang omdat het je problemen snel en zonder dataverlies op kan lossen. Door problemen met de computer te herstellen zal de computer weer soepel draaien en eventuele fouten herstellen. Daarnaast kun je Windows met behulp van systeemherstel met behoud van apps en persoonlijke bestanden herstellen.

Dus waar wacht je nog op? Maak vandaag nog een herstelpunt in Windows 10, zodat je altijd op mogelijke problemen bent voorbereid en de computer zelfs in veilige modus met vertrouwen kunt blijven gebruiken.

Veelgestelde vragen

Hoe vaak moet ik een herstelpunt maken?

Het wordt aanbevolen om regelmatig herstelpunten in de veilige modus van Windows te maken, vooral wanneer je belangrijke wijzigingen op de computer aanbrengt, zoals het installeren van nieuwe software of het uitvoeren van updates.

Kan ik meerdere herstelpunten hebben?

Ja, je kunt meerdere herstelpunten hebben. Windows 10 slaat oudere herstelpunten automatisch op en verwijdert deze wanneer de schijfruimte vol raakt.

Wat gebeurt er tijdens een systeemherstel met mijn bestanden?

Tijdens een systeemherstel worden alleen systeembestanden en instellingen naar een eerdere staat teruggezet. Je persoonlijke bestanden blijven onaangetast.

Kan ik een herstelpunt gebruiken als mijn computer niet meer opstart?

Ja, je kunt een herstelpunt proberen te gebruiken wanneer de computer niet meer opstart. Start de computer in de veilige modus op en probeer vervolgens het gewenste herstelpunt te selecteren.

Zal het gebruik van een herstelpunt al mijn problemen oplossen?

Hoewel een herstelpunt veel problemen kan verhelpen, is het geen garantie dat alle problemen kunnen worden opgelost.

Wil jij je bestanden tegen een computer crash beschermen?

Hestelpunt maken Windows 10 om problemen te kunnen verhelpen

Door een herstel punt met Windows 10 te maken kun jij al je belangrijke bestanden bij een crash herstellen.

 • Dat is: je bestanden bij een computercrash terug kunnen halen
 • Geen angst dat je bestanden bij een computercrash verliest
 • Al je bestanden veilig kunnen houden

Dit is nog maar een topje van de ijsberg