Hoe werkt AirDrop? – Gebruik op iPhone, iPad of Mac!

Wil je weten hoe je AirDrop op je iPhone of andere Apple-apparaten kunt gebruiken? Geen zorgen, in dit artikel leggen wij stap voor stap uit hoe je bestanden met AirDrop gemakkelijk kunt delen. Dus als je gegevens zonder gedoe met kabels en verbindingen snel tussen apparaten wilt overzetten, dan is AirDrop de oplossing!

Stel je voor: je wilt een foto met een vriend delen, maar je hebt geen wifi. Geen probleem, met AirDrop kan je de foto gemakkelijk delen. Normaal zou dit via berichten of e-mail minuten duren, maar met AirDrop is dit direct gedaan. Met AirDrop kies je eenvoudigweg de foto, kies je de naam van je vriend en voilà! De foto verschijnt direct op zijn scherm.

Dus, als je wilt ontdekken hoe deze handige functie werkt en hoe jij deze functie kunt gebruiken, dan ben je hier aan het juiste adres. Laten we beginnen!

Hoe werkt AirDrop op iOS-apparaten?

AirDrop is een handige functie die alleen op iOS-apparaten, zoals de iPhone en iPad beschikbaar is, waarmee je bestanden snel en eenvoudig met andere gebruikers in de buurt kunt delen. Met AirDrop kun je bestanden gemakkelijk tussen apparaten delen zonder dat je het bestand hoeft te selecteren en de ontvanger hoeft te kiezen. Hieronder zullen we uitleggen hoe AirDrop en de technologie erachter werkt, hoe je hiermee bestanden kunt verzenden, en hoe de beveiliging van AirDrop je privacy beschermt.

Hoe werkt AirDrop op de iphone en hoe kun je hiermee een video delen

Wil jij je bestanden gemakkelijk tussen andere Apple apparaten kunnen delen?

Voordelen Dropbox als cloudopslag dienst

Met AirDrop kun jij al je bestanden gemakkelijk met andere Apple apparaten in de buurt delen.

 • Dat is geen gedoe met externe harde schijven
 • Geen last van e-mail limieten
 • Bestanden zoals foto’s video’s en documenten gemakkelijk met anderen kunnen delen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Technologie achter AirDrop

AirDrop gebruikt zowel Bluetooth als Wi-Fi om bestanden tussen apparaten te verzenden. Wanneer je een bestand via AirDrop wilt delen, zoekt je apparaat automatisch naar andere apparaten in de buurt waarop AirDrop is ingeschakeld. Dit gebeurt via Bluetooth. Zodra een ander apparaat wordt gedetecteerd, wordt er een directe peer-to-peer Wi-Fi-verbinding tussen de twee apparaten tot stand gebracht.

Bestanden via Bluetooth en Wi-Fi verzenden

Wanneer de peer-to-peer Wi-Fi-verbinding tot stand is gebracht, kun je bestanden zoals een foto, video of document eenvoudig naar het andere apparaat verzenden. Het mooie aan AirDrop is dat het niet uitmaakt wat voor type bestand je wilt delen – alles kan worden overgedragen. Bovendien kunnen er meerdere bestanden tegelijkertijd worden verstuurd.

Om een ​​bestand via AirDrop te verzenden hoef je alleen maar het gewenste item te selecteren en vervolgens in de app waarin het zich bevindt op “Delen” te drukken. Je krijgt dan een lijst met beschikbare AirDrop-ontvangers in de buurt te zien. Kies het gewenste apparaat en het bestand wordt direct verzonden.

Beveiliging van AirDrop

AirDrop is met beveiliging en privacy in gedachten ontworpen. Wanneer je een bestand via AirDrop deelt, wordt er een versleuteling toegepast waardoor alleen jij en de geselecteerde ontvanger toegang tot het bestand hebben. Dit betekent dat andere mensen in de buurt geen toegang tot jouw bestanden hebben.

Bovendien heb je volledige controle over wie jouw bestanden via AirDrop kan sturen. Je kunt uit drie opties kiezen: “Iedereen”, “Alleen contacten” of “Uit”. Wanneer je voor “Iedereen” kiest, kunnen alle apparaten in de buurt jouw apparaat detecteren en bestanden naar jouw apparaat sturen. Als je echter voor “Alleen contacten” kiest, kunnen alleen personen die in jouw contactenlijst staan ​​bestanden via AirDrop naar jou sturen.

Kortom, AirDrop is een handige functie op iOS-apparaten waarmee je bestanden snel en eenvoudig met andere gebruikers in de buurt kunt delen.

Stapsgewijze instructies om AirDrop op je iOS-apparaat in te stellen

AirDrop is een handige functie waarmee je bestanden draadloos tussen Apple-apparaten in de buurt kunt delen. AirDrop kan eenvoudig op je iPhone of iPad worden ingesteld. Volg hiervoor de onderstaande stappen:

 1. Open het Bedieningspaneel door vanaf de onderkant van het scherm omhoog te vegen (voor iPhones met een Home-knop) of veeg vanaf de rechterbovenhoek van het scherm (voor iPhones zonder Home-knop en iPads) naar beneden.
 2. Druk lang op het vakje ‘Netwerkinstellingen’ bovenaan het Bedieningspaneel.
 3. Druk op ‘AirDrop’.
 4. Kies uit de opties: ‘Uit’, ‘Alleen contacten’ of ‘Iedereen’. Wanneer je AirDrop met iedereen wilt kunnen gebruiken moet je hier voor ‘Iedereen’ kiezen.

Nu heb je AirDrop succesvol op je iOS-apparaat ingesteld.

Bestanden met andere Apple-apparaten in de buurt delen

Met AirDrop kun je bestanden, zoals foto’s, video’s, documenten en meer gemakkelijk met andere Apple-gebruikers in de buurt delen. Volg de onderstaande stappen om bestanden via AirDrop te versturen:

Hoe werkt AirDrop op de iphone
 1. Open de app waaruit je het bestand wilt delen, bijvoorbeeld Foto’s, Bestanden of Notities.
 2. Zoek het bestand dat je wilt versturen en druk erop.
 3. Druk op het deel icoon (een vierkantje met een pijl omhoog) onderaan het scherm.
 4. Er komt nu een lijst met beschikbare ontvangers tevoorschijn. Kies het apparaat waar je het bestand naartoe wilt versturen.
 5. Op het ontvangende apparaat verschijnt een melding met de vraag of het bestand mag worden ontvangen. Om het bestand te ontvangen moet de ontvanger AirDrop op zijn apparaat hebben ingeschakeld en op ‘Accepteer’ drukken.

Nu kun je bestanden moeiteloos via AirDrop met andere Apple-apparaten in de buurt delen.

Ontdek handige tips voor een soepele ervaring met het gebruik van AirDrop

Om AirDrop optimaal te kunnen gebruiken, delen wij hieronder enkele handige tips:

 1. Zorg ervoor dat zowel jij als de persoon waarmee je bestanden wilt delen, AirDrop op hun apparaten hebben ingeschakeld. AirDrop kan worden ingeschakeld door naar het Bedieningspaneel te gaan en op het AirDrop-icoontje te drukken. Daarnaast is het belangrijk dat je apparaat afhankelijk van je voorkeur voor iedereen of alleen voor je contacten zichtbaar is. 
 2. Controleer of je Wi-Fi en Bluetooth zijn ingeschakeld. AirDrop gebruikt deze draadloze technologieën voor het verzenden van bestanden. Zonder een werkende verbinding kunnen bestanden niet worden overgedragen. 
 3. Houd er rekening mee dat AirDrop alleen tussen Apple-apparaten die zich binnen een bepaalde afstand van elkaar bevinden werkt. Dit betekent dat je in de buurt van de persoon met wie je bestanden wilt delen moet zijn. Idealiter zou je binnen 9 meter moeten zijn, maar dit kan afhankelijk van de signaalsterkte verschillen. 
 4. Controleer of je apparaat voldoende is opgeladen voordat je AirDrop gebruikt. Het verzenden van bestanden via AirDrop kan veel energie verbruiken, dus het is belangrijk dat je batterij voldoende is opgeladen om de overdracht te voltooien. 
 5. Als je problemen bij het gebruik van AirDrop ondervindt, probeer dan eerst beide apparaten opnieuw op te starten en schakel AirDrop vervolgens opnieuw in. Dit kan vaak helpen om eventuele technische problemen die op kunnen treden op te lossen.

Wat kun je met AirDrop in iOS doen?

AirDrop is een handige functie die alleen op Apple-apparaten beschikbaar is en waarmee je gemakkelijk verschillende soorten bestanden met andere apparaten in de buurt kunt delen. Of je nu foto’s, video’s, documenten of zelfs apps wilt delen, Met AirDrop kan dit snel en eenvoudig. Hieronder bespreken we wat je allemaal met AirDrop in iOS kunt doen.

Verstuur foto’s, video’s, documenten en meer naar andere Apple-apparaten via AirDrop

Een van de belangrijkste functies van AirDrop dat je verschillende soorten bestanden met andere Apple-apparaten kunt delen. Of je nu een foto van een recente vakantie wilt delen of een belangrijk document naar een collega moet versturen, met AirDrop kun je dit snel en draadloos doen. Om bestanden via AirDrop te kunnen verzenden, moet je de onderstaande eenvoudige stappen volgen:

 1. Open het bestand dat je wilt delen.
 2. Druk op het deelicoon (het vierkantje met de pijl omhoog) onderaan het scherm.
 3. Kies “AirDrop” uit de lijst met opties.
 4. Selecteer het apparaat waar je het bestand naar wilt verzenden.
 5. Wacht totdat de ontvanger het verzoek heeft geaccepteerd en het bestand heeft ontvangen.

Met AirDrop kun je niet alleen afbeeldingen en documenten, maar ook video’s, muziekbestanden en nog veel meer versturen. Het is een handige manier om inhoud zonder gedoe met kabels of externe opslagapparaten snel te delen.

Deel contactgegevens via AirDrop eenvoudig met vrienden of collega’s

Een andere handige functie van AirDrop is de mogelijkheid om contactgegevens met andere mensen in je directe omgeving te delen. Of je nu een nieuwe vriend aan je adresboek toe wilt voegen of zakelijke contacten wilt uitwisselen, AirDrop maakt het proces snel en gemakkelijk.

Volg deze stappen om contactgegevens via AirDrop te delen:

 1. Open de Contacten-app op je iOS-apparaat.
 2. Zoek naar het contact dat je wilt delen.
 3. Druk op het deel icoon onderaan het scherm.
 4. Kies “AirDrop” uit de lijst met opties.
 5. Kies het apparaat waarnaar je de contactgegevens wilt verzenden.

Op deze manier kun je contactinformatie snel en efficiënt zonder gedoe met visitekaartjes of handmatige invoer uitwisselen.

Gebruik de mogelijkheid om apps, kaarten en andere inhoud te delen

AirDrop is een handige functie op Apple-apparaten zoals iPhones, iPads en Macs. Met AirDrop kunnen gebruikers bestanden, contactgegevens, apps, kaarten en andere inhoud delen. Dit maakt het gemakkelijk om apps en kaarten met vrienden te delen, zonder dat ze deze handmatig hoeven te downloaden.

Hoe werkt Airdrop en hoe kun je hiermee inhoud delen

Met AirDrop kan inhoud tussen Apple-apparaten snel en gemakkelijk, zonder internetverbinding of gegevensuitwisseling worden gedeeld. Het enige wat je nodig hebt, is dat beide apparaten binnen elkaars bereik zijn en AirDrop op de apparaten is ingeschakeld. Met slechts een paar drukken op het scherm kun je foto’s met familie delen, nieuwe apps uitproberen en kaarten snel met reisgenoten delen.

Hoe werkt AirDrop op Mac-apparaten?

AirDrop is een handige functie die op zowel iOS- als macOS-apparaten beschikbaar is, waarmee je bestanden eenvoudig met andere Apple-gebruikers in de buurt kunt delen. Hieronder vertellen we hoe AirDrop op Mac-apparaten werkt en welke stappen je moet volgen om het probleemloos te kunnen gebruiken.

Technologie achter AirDrop

Het eerste wat je moet begrijpen, is dat macOS dezelfde technologie als iOS gebruikt om bestanden via AirDrop te delen. Deze technologie heet “peer-to-peer Wi-Fi” en gebruikt zowel Bluetooth als Wi-Fi om een directe verbinding tussen apparaten tot stand te brengen. Dit betekent dat je geen internetverbinding nodig hebt om bestanden via AirDrop te delen, wat handig kan zijn wanneer je onderweg bent of geen toegang hebt tot een netwerk.

Met andere Apple-apparaten verbinden

Wanneer je AirDrop wilt gebruiken, moeten zowel jouw Apple apparaat zoals de Mac, iPhone of iPad als het andere Apple-apparaat waarmee je bestanden wilt delen, zich binnen elkaars bereik bevinden. Volg de onderstaande stappen om jouw Apple apparaat met andere Apple-apparaten te verbinden:

 1. Schakel Bluetooth op beide apparaten in.
 2. Open Finder op jouw Mac en klik linksboven in het menu op “AirDrop”.
 3. Wacht even terwijl jouw Mac naar andere apparaten in de buurt zoekt.
 4. Zodra het gewenste apparaat in de lijst wordt weergegeven, sleep je de bestanden die je wilt delen naar het pictogram van dat apparaat.
 5. Het andere Apple-apparaat zal een melding ontvangen en vragen of het de bestanden wil accepteren. Als dit wordt bevestigd, worden de bestanden via AirDrop overgedragen.

Instellingen voor probleemloos gebruik

Om ervoor te zorgen dat je AirDrop zonder problemen op jouw Apple apparaat kunt gebruiken, zijn er een paar instellingen die je moet controleren:

 • Controleer in het Finder-menu of “AirDrop” is ingeschakeld.
 • Controleer of jouw Mac voor andere apparaten zichtbaar is door in het AirDrop-venster voor “Iedereen” of “Alleen contactpersonen” te kiezen.
 • Schakel eventuele firewalls of beveiligingsinstellingen uit die mogelijk met AirDrop interfereren.

Door deze instellingen te controleren en correct in te stellen, kun je ervoor zorgen dat AirDrop op jouw Mac soepel werkt en kun je bestanden gemakkelijk met andere Apple-apparaten in de buurt delen. Kortom, de AirDrop functie op Apple apparaten gebruikt peer-to-peer Wi-Fi-technologie om bestanden direct tussen apparaten te delen.

Wil jij je bestanden gemakkelijk tussen andere Apple apparaten kunnen delen?

Voordelen Dropbox als cloudopslag dienst

Met AirDrop kun jij al je bestanden gemakkelijk met andere Apple apparaten in de buurt delen.

 • Dat is geen gedoe met externe harde schijven
 • Geen last van e-mail limieten
 • Bestanden zoals foto’s video’s en documenten gemakkelijk met anderen kunnen delen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

AirDrop op MacBook of iMac instellen en gebruiken

AirDrop is een handige functie waarmee je bestanden tussen Apple-apparaten, zoals iPhones, iPads en Mac-computers kunt delen. Hioeronder bespreken we hoe je AirDrop in kunt stellen en op je MacBook of iMac gebruiken. Volg de onderstaande stappen om aan de slag te gaan.

Hoe werkt Airdrop en hoe kun je dit op verschillende apparaten gebruiken

AirDrop op je MacBook of iMac instellen

 1. Open het Finder-venster op je Mac-computer.
 2. Druk linksboven van het scherm in de menubalk op ‘Finder’.
 3. Selecteer ‘Voorkeuren’ in het vervolgkeuzemenu.
 4. Ga naar het tabblad ‘Algemeen’.
 5. Controleer of het selectievakje naast ‘Schakel AirDrop in voor deze computer’ is aangevinkt en vink deze indien nodig aan.

Nu heb je AirDrop succesvol op je MacBook of iMac ingesteld en kun je bestanden met andere Apple-apparaten delen.

Bestanden met andere Apple-apparaten delen

 1. Open het Finder-venster op je Mac-computer.
 2. Klik linksboven in het scherm in de menubalk op ‘AirDrop’.
 3. Controleer of AirDrop op zowel jouw Mac als het Apple-apparaat waarmee je bestanden wilt delen is ingeschakeld en schakel deze functie anders in.
 4. Als het goed is zou je nu een lijst met beschikbare apparaten die zich binnen bereik bevinden moeten zien.
 5. Sleep het gewenste bestand eenvoudigweg naar het pictogram van het doelapparaat om het bestand te delen.

Op deze manier kun je bestanden snel en gemakkelijk tussen je MacBook of iMac en andere Apple-apparaten delen.

Handige tips voor als je AirDrop op je Mac-computer gebruikt

 • Zorg ervoor dat zowel jouw Mac als het doelapparaat zich binnen een redelijke afstand bevinden om een succesvolle AirDrop-verbinding tot stand te brengen.
 • Als je tijdens het instellen van AirDrop voor de optie ‘Iedereen’ in plaats van ‘Contacten’ kiest, kun je bestanden niet alleen met je contactpersonen, maar met alle apparaten die zich binnen bereik bevinden delen.
 • Schakel Bluetooth en Wi-Fi op zowel jouw Mac als het doelapparaat in om de beste prestaties tijdens het gebruik van AirDrop te garanderen.
 • Wanneer je tijdens  het verbinden met andere apparaten via AirDrop problemen ondervindt, probeer dan beide apparaten opnieuw op te starten en controleer of ze up-to-date zijn met de nieuwste software-updates.

Met deze handige tips kun je optimaal gebruikmaken van AirDrop op je MacBook of iMac. Het is een geweldige functie om snel bestanden te delen tussen verschillende Apple-apparaten zonder gedoe met kabels of externe opslagapparaten.

Wat kun je met AirDrop doen op een Mac?

Met AirDrop op een Mac heb je verschillende opties voor het delen en het overzetten van bestanden tussen Apple-apparaten. Of je nu documenten, muziek of andere inhoud wilt versturen, met AirDrop is het allemaal mogelijk. Daarnaast kun je met deze functie foto’s en video’s snel vanaf je iPhone naar je Mac overzetten. Hieronder bespreken we uitgebreid wat je allemaal met AirDrop kunt doen.

Bestanden via AirDrop tussen verschillende Mac computers delen

Met AirDrop kun je bestanden tussen verschillende Mac-computers die zich binnen bereik bevinden gemakkelijk delen. Het enige wat je nodig hebt, is een actieve internetverbinding en de Bluetooth functie moet op beide apparaten zijn ingeschakeld. Volg de onderstaande stappen om bestanden te delen:

Hoe werkt Airdrrop en hoe kun je hiermee bestanden delen
 1. Open Finder op beide Macs.
 2. Druk in de zijbalk van Finder op “AirDrop”.
 3. Zorg ervoor dat “Sta toe dat ik wordt ontdekt door” op “Iedereen” of “Contacten” is ingesteld.
 4. Sleep het gewenste bestand naar de foto van de ontvanger die in het AirDrop-venster wordt weergegeven.
 5. Druk op “Verzend” om het bestand te verzenden.

Verstuur documenten, muziek en andere inhoud naar andere Apple-apparaten in de buurt

Met AirDrop kun je niet alleen bestanden tussen Macs, maar ook naar andere Apple-apparaten zoals iPhones en iPads die zich binnen bereik bevinden delen. Dit is vooral handig als je een document of muziek snel met iemand in de buurt wilt delen. Volg de onderstaande stappen om inhoud naar een ander Apple-apparaat te verzenden:

 1. Open de app waarin het bestand of de inhoud zich bevindt.
 2. Druk op het deel icoon (meestal een pijl omhoog) en kies “AirDrop”.
 3. Selecteer het gewenste apparaat uit de lijst die wordt weergegeven.
 4. Druk op “Verzend” om het bestand of de inhoud te verzenden.

Gebruik de mogelijkheid foto’s en video’s snel vanaf je iPhone naar je Mac over te zetten

Een andere handige functie van AirDrop is dat je foto’s en video’s snel vanaf je iPhone naar je Mac over kunt zetten. Dit is vooral handig als je veel foto’s hebt gemaakt en ze op je computer wilt bewerken. Volg deze stappen om foto’s en video’s over te zetten:

 1. Open de Foto’s app op je iPhone
 2. Kies de foto’s en video’s die je wilt overzetten
 3. Druk op de deelknop
 4. Zoek en druk op het AirDrop-icoon
 5. Selecteer je Mac in de lijst met beschikbare apparaten
 6. Accepteer het AirDrop-verzoek op je Mac
 7. De foto’s en video’s worden nu naar je Mac overgezet.

Conclusie: AirDrop op al je apparaten optimaal gebruiken

Gefeliciteerd! Je hebt nu een goed inzicht gekregen in hoe AirDrop op zowel iOS-apparaten als Mac apparaten werkt. Met AirDrop kun je bestanden zoals foto’s, video’s, documenten of websites eenvoudig en snel tussen je apparaten delen. Het is een handige functie die je bij het overzetten van bestanden veel tijd en gedoe kan besparen.

Nu je weet hoe AirDrop werkt, is het tijd om deze functie optimaal te kunnen gebruiken. Schakel AirDrop op al je apparaten in en experimenteer met de verschillende beschikbare opties. Probeer bijvoorbeeld eens een foto vanaf je iPhone naar je MacBook te sturen, of deel een document tussen twee iPads. Je zult versteld staan ​​van hoe gemakkelijk en snel het proces kan zijn.

Hoe werkt Airdrop en hoe kun je hiermee media bestanden delen

Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag met AirDrop en ervaar zelf hoe handig deze functie voor het delen van bestanden tussen al je Apple-apparaten kan zijn!

Veel gestelde vragen over AirDrop

Hoeveel apparaten kunnen tegelijkertijd met AirDrop verbinden?

Je kunt maximaal 7 apparaten tegelijkertijd met AirDrop verbinden. Dit betekent dat je bestanden zonder problemen tussen meerdere iPhones, iPads en Macs kunt delen.

Kan ik bestanden met mensen die geen Apple-apparaat hebben delen?

Nee, helaas niet. AirDrop werkt alleen tussen Apple-apparaten die zich binnen elkaars bereik bevinden. Wanneer je bestanden met mensen wilt delen die geen Apple-apparaat hebben, kun je overwegen om ze via e-mail of een andere bestandsoverdracht methode te verzenden.

Kan ik de bestanden die ik via AirDrop ontvang in een specifieke map bewaren?

Ja, je kunt kiezen waar je de ontvangen bestanden wilt bewaren. Bij het ontvangen van een bestand wordt er standaard gevraagd waar je het wilt opslaan. Zo kun je het bestand direct in de Downloads-map of een andere locatie naar keuze laten plaatsen.

Kan ik AirDrop zonder internetverbinding gebruiken?

Ja, AirDrop werkt via Bluetooth en Wi-Fi Direct, dus je hebt geen internetverbinding nodig om bestanden tussen apparaten te delen. Zorg er wel voor dat Bluetooth en Wi-Fi op beide apparaten zijn ingeschakeld.

Kan AirDrop veilig worden gebruikt?

Ja, AirDrop kan veilig worden gebruikt. Het gebruikt versleutelde verbindingen en vereist dat beide apparaten toestemming geven voordat een bestand wordt gedeeld. Zorg er echter altijd voor dat je alleen bestanden van mensen die je vertrouwt, accepteert om potentiële beveiligingsrisico’s te minimaliseren.

Wil jij je bestanden gemakkelijk tussen andere Apple apparaten kunnen delen?

Voordelen Dropbox als cloudopslag dienst

Met AirDrop kun jij al je bestanden gemakkelijk met andere Apple apparaten in de buurt delen.

 • Dat is geen gedoe met externe harde schijven
 • Geen last van e-mail limieten
 • Bestanden zoals foto’s video’s en documenten gemakkelijk met anderen kunnen delen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg