Hoe werkt een MacBook: De complete handleiding

Onder laptopgebruikers is de MacBook een populaire keuze. Het heeft goede luidsprekers en er zijn verschillende modellen beschikbaar. In dit artikel bespreken we de belangrijkste kenmerken van de MacBook en waarom het een aantrekkelijke laptop is. MacBooks bieden veel functies en mogelijkheden, en je kunt optionele accessoires kopen om het nog persoonlijker te maken.

De MacBook en iPad bieden dezelfde intuïtieve ervaring, krachtige prestaties en slanke ontwerpen. Deze Apple producten hebben ook optionele luidsprekers en geavanceerde functies voor creatief werk. Hierdoor is een Apple laptop perfect voor zowel studenten als professionals.

In dit artikel bespreken we de MacBook, met zijn gebruiksvriendelijke interface, lange batterijduur en handige tips. We kijken ook naar de optionele camera en hoe deze werkt. Of je nu bekend bent met MacBooks of niet, deze pagina biedt nuttige informatie om je ervaring met je MacBook te verbeteren. Ontdek hoe je de opslagruimte van je MacBook uit kunt breiden door extra opslagruimte toe te voegen.

De functies en de mogelijkheden van een MacBook

De MacBook is een krachtige en veelzijdige laptop met een slank design, indrukwekkend Retina display, krachtige processor, voldoende opslagruimte en gebruiksvriendelijk macOS besturingssysteem. Hierdoor is deze Apple laptop Ideaal voor het multitasken, het bewaren van bestanden en om handige functies zoals Siri te gebruiken. Deze laptop is geschikt voor studenten, professionals, mensen die naar een gebruiksvriendelijke laptop zoeken en entertainmentliefhebbers.

Hoe werkt een MacBook voor thuiswerken

Is jouw laptop te oud om snel te kunnen werken?

Hoe werkt een MacBook voor thuiswerken

Met een MacBook kun jij de mogelijkheden van de digitale wereld optimaal benutten

 • Dat is foto’s en video’s in topkwaliteit bekijken
 • Razendsnel met de nieuwste apps werken
 • In hoge kwaliteit met anderen communiceren
 • Bestanden met andere Apple apparaten delen
 • Snel aan grafische toepassingen kunnen werken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Het retina display biedt een hoge resolutie voor scherpe beelden

Het retina display van een MacBook heeft een heldere en scherpe beeldkwaliteit. Dit beeldscherm toont heldere kleuren en indrukwekkende details tijdens het bewerken van foto’s of het bekijken van video’s.

 • Het retina display van de MacBook heeft een hoge pixeldichtheid, waardoor individuele pixels voor het menselijk oog niet zichtbaar zijn. 
 • Dit zorgt voor levensechte beelden en teksten die haarscherp worden weergegeven.
 • Of je nu met tekstverwerkers, spreadsheets of grafische programma’s werkt, het retina display verbetert de leesbaarheid en de visuele ervaring.

Krachtige processor en snelle prestaties voor multitasking

De krachtige processor, die voor snelle prestaties zorgt is een ander belangrijk aspect van de MacBook. Of je nu meerdere programma’s tegelijkertijd gebruikt of intensieve taken uitvoert, de MacBook kan het zonder vertraging aan.

 • De nieuwste generatie Intel processoren bieden voldoende rekenkracht om zelfs de meest veeleisende taken aan te kunnen.
 • Doordat de MacBook soepel tussen verschillende applicaties kan schakelen zonder dat dit ten koste van de prestaties gaat kun je moeiteloos multitasken.
 • Of je nu met videobewerking, fotobewerking of complexe berekeningen bezig bent, de krachtige processor in combinatie met voldoende RAM-geheugen zorgt voor een vlotte ervaring.

Lange batterijduur om de hele dag door zonder opladen te werken

De lange batterijduur is een van de grootste voordelen van een MacBook. Dankzij deze grote accu kun je de hele dag door werken zonder dat je de accu op hoeft te laden.

 • Afhankelijk van het model en waarvoor de Apple laptop wordt gebruikt kan een MacBook op één volle lading tot wel 12 uur meegaan.
 • Dit betekent dat je onderweg, tijdens vergaderingen of in koffietentjes kunt werken zonder dat jij je zorgen over een lege batterij hoeft te maken.
 • De efficiëntie van mac OS en de geoptimaliseerde hardware dragen bij aan een langere batterijduur, wat ideaal is voor mensen die vaak onderweg zijn.

Geavanceerde beveiligingsfuncties om je gegevens te beschermen

Naast indrukwekkende prestaties biedt een MacBook geavanceerde beveiligingsfuncties waarmee jouw gegevens tegen ongewenste toegang zijn beschermd.

 • Met de Touch ID van de MacBook Air kun je met behulp van je vingerafdruk snel en veilig inloggen. Hierdoor hoef je geen ingewikkelde wachtwoorden te onthouden.
 • FileVault versleutelt al jouw bestanden automatisch, waardoor ze voor anderen ontoegankelijk zijn.
 • macOS wordt regelmatig met beveiligingsupdates bijgewerkt waardoor jouw MacBook tegen nieuwe bedreigingen beschermd blijft.

Met deze functies en mogelijkheden biedt een MacBook een krachtige en betrouwbare computerervaring.

Het besturingssysteem van een MacBook

macOS is het besturingssysteem waar een MacBook op draait. Dit besturingssysteem is speciaal voor Apple computers ontworpen en heeft een gebruiksvriendelijke interface met apps zoals Safari waarmee je op internet kunt voor surfen, Mail om e-mails te verzenden en te ontvangen en iMessage om berichten met andere Apple-gebruikers uit te wisselen. Naast de standaard apps kun je ook extra apps via de App Store voor Mac downloaden. macOS zorgt ervoor dat je probleemloos kunt werken en van alle mogelijkheden van deze krachtige laptop kunt genieten.

Hoe werkt een MacBook met MacOS als besturingssysteem

macOS: het intuïtieve besturingssysteem van Apple

Het besturingssysteem, genaamd macOS is een van de belangrijkste aspecten van een MacBook. Dit besturingssysteem is door Apple ontwikkeld en staat bekend om zijn intuïtieve interface en krachtige functionaliteit.

Op je MacBook door het Dock, Finder en Launchpad navigeren

Met macOS kun je gemakkelijk door verschillende functies en programma’s op je MacBook navigeren. Het Dock, dat zich onderaan het scherm bevindt is hierbij een handig hulpmiddel. In het Dock kun je snelkoppelingen naar veelgebruikte programma’s plaatsen, zodat je ze met één druk gemakkelijk kunt openen.

Apple Finder is een ander essentieel onderdeel van macOS. Dit is de bestandsbeheerder van je MacBook, waarmee je eenvoudig door mappen en bestanden kunt bladeren. Daarnaast kun je met Finder ook snel naar specifieke documenten of programma’s zoeken.

macOS biedt de mogelijkheid om via Launchpad toegang tot al jouw geïnstalleerde applicaties te krijgen. Launchpad geeft in één scherm, vergelijkbaar met het startscherm op een iPhone of iPad een overzichtelijke weergave van al je apps. Hierdoor kun je snel en efficiënt tussen verschillende programma’s wisselen.

Handige sneltoetsen om efficiënter op je MacBook te werken

Om efficiënter op een MacBook te kunnen werken zijn er talloze handige sneltoetsen beschikbaar. Deze sneltoetsen kunnen je helpen om sneller te navigeren, tekst te bewerken en functies binnen programma’s te gebruiken.

Enkele voorbeelden van veelgebruikte sneltoetsen zijn:

 • Command + C: kopieert geselecteerde tekst of bestanden
 • Command + V: plakt gekopieerde tekst of bestanden
 • Command + Z: maakt de laatste actie ongedaan
 • Command + Tab: schakelt tussen geopende programma’s
 • Command + Spatiebalk: opent Spotlight, waarmee je op je MacBook snel naar bestanden, programma’s en andere informatie kunt zoeken 

Door deze sneltoetsen te gebruiken kun je tijdens het gebruik van je MacBook. efficiënter werken waardoor je tijd kunt besparen.

Updates installeren en naar de nieuwste versie van macOS upgraden

Om ervoor te zorgen dat je MacBook optimaal blijft presteren, is het belangrijk dat je updates regelmatig installeert. Apple brengt regelmatig nieuwe versies van macOS met verbeteringen op het gebied van beveiliging, prestaties en functionaliteit uit.

Updates kunnen eenvoudig worden geïnstalleerd. Wanneer er een update beschikbaar is krijg je daar automatisch een melding van. Door op deze melding te klikken en de instructies te volgen, kun je de update gemakkelijk installeren.

Daarnaast kun je naar de nieuwste versie van macOS upgraden. De nieuwste versie van macOS kun je via de App Store op je MacBook installeren. Binnen deze App Store kun je de nieuwste versie van macOS die compatibel is met jouw specifieke model vinden.

Upgraden naar de nieuwste versie van macOS biedt verschillende voordelen zoals nieuwe functies, verbeterde prestaties en een betere beveiliging waardoor jouw bestanden beter beveiligd zijn.

Verken je nieuwe Macbook en ontdek nieuwe functies

Ontdek de functies van je nieuwe Macbook en stel hem naar jouw voorkeuren in. Pas de taal, toetsenbord en de instellingen voor het trackpad aan. Verleng de batterijduur door energie-instellingen aan te passen en blijf voor nieuwe functies en beveiligingspatches met software-updates up-to-date.

Het bureaubladachtergrond en screensaver op je MacBook aanpassen

Je hebt zojuist een gloednieuwe Macbook aangeschaft, gefeliciteerd! Nu is het tijd om de vele functies van dit geweldige apparaat te verkennen. Een van de eerste dingen die je wilt doen, is je bureaubladachtergrond en screensaver personaliseren. Gelukkig kun je dit op een MacBook heel eenvoudig doen.

Hoe werkt een MacBook en achtergrond instellen

Om je bureaubladachtergrond aan te passen moet je met de rechtermuisknop op het bureaublad drukken en vervolgens op de optie “Bureaubladachtergrond wijzigen” drukken. Je kunt uit de standaardafbeeldingen die al beschikbaar zijn kiezen of ervoor kiezen om een eigen foto of afbeelding toe te voegen. Met slechts een paar drukken kun jij jouw MacBook helemaal naar jouw smaak maken.

Vergeet ook niet om je screensaver aan te passen. Ga naar “Systeemvoorkeuren” en selecteer vervolgens “Bureaublad en schermbeveiliging”. Hier kun je verschillende opties voor screensavers, zoals bewegende beelden of diavoorstellingen van jouw foto’s vinden. Kies degene die bij jou past en geniet op jouw MacBook van een persoonlijke touch.

Siri, de spraakgestuurde assistent op je MacBook gebruiken

Een andere handige functie die je op jouw MacBook kunt gebruiken is Siri – de spraakgestuurde assistent. Siri kan je met verschillende taken en vragen helpen, waardoor het gebruik van jouw MacBook nog eenvoudiger wordt.

Om Siri te activeren moet je in de menubalk bovenaan het scherm op het Siri pictogram drukken of de sneltoets “Command + Spatiebalk” gebruiken. Zodra Siri actief is, kun je gewoon tegen jouw MacBook praten en vragen stellen. Zo kun je vragen om een bestand te openen, een herinnering in te stellen of zelfs om een grapje te vertellen.

Bestanden met behulp van mappen en tags op je Macbook organiseren

Om efficiënt op jouw MacBook te kunnen werken is een goede organisatie van jouw bestanden van essentieel belang. Gelukkig biedt macOS verschillende tools, zoals mappen en tags waarmee je de bestanden en mappen gemakkelijk kunt organiseren.

Met mappen kun jij jouw bestanden op basis van onderwerpen of projecten categoriseren en ordenen. Door met de rechtermuisknop te klikken en “Nieuwe map” te selecteren kun je eenvoudig nieuwe mappen maken. Sleep vervolgens de relevante bestanden naar de juiste map om alles georganiseerd te houden.

Daarnaast kun je ook tags aan jouw bestanden toewijzen. Tags zijn labels die je kunt gebruiken om bestanden over verschillende categorieën heen te organiseren. Bijvoorbeeld, als je aan meerdere projecten werkt, kun je voor ieder project een tag maken en deze aan relevante bestanden toewijzen. Op deze manier kun je alle bestanden die bij een bepaald project horen snel vinden.

Apple producten met een MacBook koppelen en bedienen

De integratie met andere Apple producten is een voordeel van een MacBook. Met de ingebouwde functies kun jij jouw iPhone, iPad, Apple Watch en andere apparaten eenvoudig koppelen en bedienen. Hierdoor kun je bestanden, berichten en telefoongesprekken via je MacBook delen. Daarnaast kun je bestanden met AirDrop draadloos overzetten. Door andere Apple producten met je MacBook te koppelen en te bedienen krijg je een efficiënte gebruikerservaring.

Via de Continuity-functie op je Macbook met iPhone, iPad of Apple Watch verbinden

De mogelijkheid om naadloos met en andere Apple-apparaten te verbinden en ze te bedienen is een van de geweldige functies van een MacBook. Met behulp van de Continuity-functie kun jij jouw iPhone, iPad of Apple Watch aan jouw MacBook koppelen en van handige integraties tussen deze apparaten profiteren.

Met Continuity kun je zelfs als je telefoon ergens anders in huis ligt via je MacBook telefoongesprekken beantwoorden en sms-berichten ontvangen. Dit is vooral handig als je aan het werk bent en niet steeds naar je iPhone wilt reiken om oproepen te beantwoorden of berichten te lezen. Je kunt dit eenvoudig doen door ervoor te zorgen dat al je apparaten met hetzelfde Apple ID zijn ingelogd en zich binnen het bereik van elkaar bevinden.

Bestanden met behulp van AirDrop op je Macbook tussen apparaten delen

AirDrop is een andere handige functie waarmee een MacBook aan andere Apple-apparaten kan worden gekoppeld. Met AirDrop kun je bestanden draadloos tussen verschillende apparaten delen. Hierdoor kun je foto’s vanaf je iPhone naar je MacBook verzenden of documenten tussen een iPad en een iMac delen.

Hoe werkt een MacBook en bestanden via airdrop delen

AirDrop kan gemakkelijk worden gebruikt. Zorg ervoor dat Bluetooth en Wi-Fi op zowel de MacBook als het andere apparaat aan staan. Open Apple Finder op de MacBook, zoek het bestand dat je wilt delen, druk met de rechtermuisknop op het bestand dat je wilt delen en selecteer ‘Deel’ en vervolgens ‘AirDrop’. Kies het gewenste apparaat uit de lijst en het bestand wordt draadloos naar het andere Apple apparaat overgedragen.

Handoff gebruiken om naadloos tussen apparaten te schakelen

Handoff is nog een handige functie die ervoor zorgt dat je moeiteloos tussen verschillende Apple-apparaten kunt schakelen. Met Handoff kun je op je iPhone aan een e-mail beginnen en deze vervolgens naadloos zonder dat je gegevens verliest op je MacBook voortzetten.

Om Handoff te kunnen gebruiken, moeten al je apparaten met hetzelfde Apple ID zijn ingelogd en binnen het bereik van elkaar zijn. Zorg ervoor dat Bluetooth op al je apparaten is ingeschakeld. Tijdens het werken op één apparaat verschijnt er automatisch een pictogram op andere gekoppelde apparaten. Druk simpelweg op dit pictogram om verder te gaan waar je gebleven was.

Is jouw laptop te oud om snel te kunnen werken?

Hoe werkt een MacBook voor thuiswerken

Met een MacBook kun jij de mogelijkheden van de digitale wereld optimaal benutten

 • Dat is foto’s en video’s in topkwaliteit bekijken
 • Razendsnel met de nieuwste apps werken
 • In hoge kwaliteit met anderen communiceren
 • Bestanden met andere Apple apparaten delen
 • Snel aan grafische toepassingen kunnen werken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Apps op een MacBook installeren en gebruiken

De App Store is de plek op je MacBook waar je allerlei apps kunt vinden en downloaden. Of je nu productief wilt zijn, creatieve projecten wilt maken of gewoon wat ontspanning zoekt, er is voor elk wat wils. Hieronder zullen we bespreken hoe je apps via de App Store kunt downloaden, kunt installeren en bespreken we enkele populaire apps voor verschillende doeleinden.

Apps via de App Store op je MacBook downloaden en installeren

Dankzij de App Store kunnen apps op je MacBook eenvoudig worden gedownload en geïnstalleerd. Volg de onderstaande stappen om een app te installeren:

 1. Open de App Store op je MacBook.
 2. Blader door de verschillende categorieën of gebruik het zoekvak om naar specifieke apps te zoeken.
 3. Druk op de app die je wilt downloaden.
 4. Druk op ‘Download’ of ‘Koop’ om het download- of aankoopproces te starten.
 5. Voer indien nodig je Apple ID-wachtwoord in om het proces te voltooien.

En dat is alles! De app wordt gedownload en op je MacBook geïnstalleerd. Nadat de app is geïnstalleerd kun jij deze direct gebruiken.

Populaire productiviteits-apps voor werk en studie op je MacBook

Als het om productiviteit gaat zijn er voor je MacBook tal van handige apps beschikbaar. Hieronder staan enkele populaire opties:

 • Microsoft Office: Met programma’s zoals Word, Excel en PowerPoint kun je documenten maken, spreadsheets beheren en presentaties ontwerpen.
 • Evernote: Een notitie-app waarmee je eenvoudig aantekeningen kunt maken, ideeën vast kunt  leggen en je gedachten kunt organiseren.
 • Slack: Een communicatieplatform dat teamchat, bestandsdeling en samenwerking op één plek mogelijk maakt.
 • Trello: Een projectmanagementtool waarmee je taken toe kunt wijzen, deadlines in kunt stellen en de voortgang van projecten kunt volgen.

Creatieve apps voor foto’s, video’s en muziek op je Macbook

Als je graag creatief met foto’s, video’s of muziek bezig bent, zijn er verschillende apps beschikbaar die je bij het bewerken en het creëren van prachtige content kunnen helpen. Hieronder staan enkele aanbevelingen:

Hoe werkt een MacBook en afbeeldingen bewerken
 • Adobe Photoshop: Een krachtige fotobewerkingssoftware waarmee je afbeeldingen kunt retoucheren, filters toe kunt passen en grafische ontwerpen kunt maken.
 • iMovie: Een gebruiksvriendelijke videobewerkings app waarmee je clips kunt combineren, overgangen toe kunt voegen en professioneel ogende films kunt maken.
 • GarageBand: Met deze app kun je muziek maken door instrumenten te spelen of virtuele instrumenten te gebruiken. Het is perfect voor zowel beginners als ervaren muzikanten.

Games spelen en entertainment apps op je MacBook gebruiken

Als je een Macbook hebt, kun je van een breed scala aan games en entertainment apps genieten. Of je nu een fan van avontuurlijke actiespellen, strategische puzzelspellen of ontspannende muziek- en videobewerkings-apps bent , er is voor elk wat wils. Hieronder staan enkele tips en opties om optimaal van games en entertainment-apps op je Macbook te genieten:

Games op je MacBook spelen

 • Steam: Steam is een populair platform voor het downloaden en het spelen van games op je MacBook. Het biedt een enorme bibliotheek met games, van indie-titels tot grote AAA-titels. Daarnaast kun je van multiplayer-games genieten en met andere spelers communiceren.
 • App Store: De App Store op je MacBook heeft een brede selectie aan games, variërend van casual puzzelspellen tot uitdagende strategiegames. Je kunt de beoordelingen en recensies van andere gebruikers bekijken om de beste games te vinden.
 • Online gaming: Er zijn tal van online gaming-platforms waar je van multiplayer-games met andere spelers over de hele wereld kunt genieten. Enkele voorbeelden van populaire opties zijn World of Warcraft en League of Legends.

Entertainment apps op je MacBook gebruiken

 • Netflix: Met de Netflix app kun jij op jouw MacBook van jouw favoriete tv-shows en films genieten. Je kunt door een breed scala aan genres bladeren en op basis van je kijkgeschiedenis aanbevelingen ontvangen.
 • Spotify: Met de Spotify app kun je op je MacBook naar jouw favoriete muziek luisteren en afspeellijsten maken. Je hebt toegang tot miljoenen nummers en kunt ze offline beluisteren.
 • Adobe Creative Cloud: Als je geïnteresseerd bent in het bewerken van foto’s, video’s of het maken van grafisch ontwerp, is de Adobe Creative Cloud een geweldige optie. Het biedt apps zoals Photoshop, Premiere Pro en Illustrator om aan al je creatieve behoeften te voldoen.

Of je nu een hardcore gamer bent of gewoon met wat entertainment-apps wilt ontspannen, je Macbook biedt talloze mogelijkheden. Ontdek de verschillende opties en geniet op je MacBook van eindeloos plezier!

Apps op een MacBook opstarten en afsluiten

Apps kunnen op een MacBook gemakkelijk worden geopend en afgesloten. Dubbelklik op het Dock pictogram of zoek de app in Launchpad om hem te openen. Om een app af te sluiten moet je linksboven in het venster op het rode kruisje drukken of de sneltoets Command + Q gebruiken. Sluit apps regelmatig af om prestaties te verbeteren en geheugen vrij te maken.

Apps op je MacBook via het Dock, Launchpad of Finder openen

Apps kunnen op een MacBook op verschillende manieren worden geopend. Een van de meest gebruikelijke methodes is via het Dock. Het Dock is de handige balk onderaan je scherm waarin je vaak gebruikte apps voor snelle toegang kunt plaatsen. Je kunt een app eenvoudig openen door in het Dock erop te drukken.

Macbook Mission control

Een andere manier om apps te openen is via Launchpad. Met Launchpad krijg je al jouw geïnstalleerde apps in een overzicht van een rasterweergave te zien. Dit is het beste met de indeling op een iPhone of iPad te vergelijken. Je kunt naar Launchpad gaan door op het raket pictogram in het Dock te drukken of door op het trackpad met drie vingers omhoog te vegen.

Je kunt Apple Finder gebruiken als je liever naar specifieke apps wilt zoeken. Open de Finder en druk vervolgens in de zij balk op ‘Toepassingen’ om een lijst met al je geïnstalleerde apps te zien. Als jij jouw gewenste app hebt gevonden kun je deze openen door op de gewenste app te dubbelklikken.

Multitasking met meerdere apps tegelijkertijd op je MacBook

Eén van de voordelen van werken met een MacBook is dat je gemakkelijk met meerdere apps tegelijkertijd kunt multitasken. Hierdoor kun je efficiënter werken en productiever zijn.

Om meerdere apps tegelijkertijd te gebruiken, kun je simpelweg naar de gewenste app gaan en deze zoals eerder besproken openen. Vervolgens kun je naar een andere app gaan door op het Dock, Launchpad of de Finder te drukken. Daarnaast kun je de Mission Control-functie gebruiken om een overzicht van al jouw openstaande apps te krijgen en snel tussen deze apps te schakelen.

Split View is een andere handige functie voor multitasking. Met Split View kun je twee apps naast elkaar tonen, zodat je gemakkelijk informatie kunt kopiëren en plakken of gegevens kunt vergelijken zonder dat je iedere keer tussen vensters heen en weer hoeft te schakelen. Om Split View te activeren moet je linksboven in een venster op het groene bolletje drukken en het venster vervolgens naar de linkerkant of de rechterkant van het scherm slepen.

Met behulp van Mission Control tussen openstaande apps schakelen

Op de MacBook is Mission Control een handige functie waarmee je snel tussen openstaande apps en vensters kunt schakelen. Het geeft je een visueel overzicht van al je actieve apps en bureaubladen, zodat je gemakkelijk kunt navigeren.

Hieronder vertellen we over verschillende methodes waarmee je Mission Control kunt openen:

 • Veeg op het trackpad met drie vingers omhoog.
 • Druk gelijktijdig op de F3-toets (of Fn + F3 als deze aan Exposé is toegewezen).
 • Druk in het Dock (het pictogram met drie vensters) op het Mission Control-pictogram.

In Mission Control worden alle openstaande apps bovenaan het scherm als miniaturen weergegeven. Je kunt eenvoudig naar een andere app gaan door erop te drukken. Daarnaast kun je meerdere bureaubladen maken en tussen deze bureaubladen schakelen om je workflow georganiseerd te houden.

Conclusie: Alles wat je moet weten over hoe een MacBook werkt

In deze blogpost hebben we alles behandeld wat je moet weten over hoe een MacBook werkt. We hebben naar de verschillende functies en mogelijkheden van een MacBook, het besturingssysteem, het verkennen van je nieuwe MacBook en het koppelen en het bedienen van andere Apple producten gekeken. Daarnaast hebben we besproken hoe je apps op een MacBook kunt installeren en gebruiken en hoe je apps op kunt starten en af kunt sluiten.

Nu je alle essentiële informatie hebt over hoe een MacBook werkt, ben je goed uitgerust om dit krachtige apparaat optimaal te gebruiken. Of je nu een student bent die notities voor college maakt, een professional die creatieve projecten uitvoert of gewoon iemand die van multimedia-ervaringen wil genieten, met een MacBook zijn de mogelijkheden eindeloos.

Hoe werkt een MacBook

Aarzel niet om je nieuwe MacBook verder te ontdekken en te experimenteren. Er is altijd iets nieuws te leren en te verkennen. Blijf van software-updates en nieuwe functies op de hoogte om het meeste uit je apparaat te halen. Veel succes en veel plezier met jouw MacBook avontuur!

Veel gestelde vragen

Hoe kan ik mijn bestanden tussen mijn MacBook en iPhone synchroniseren?

Om bestanden tussen je Macbook en iPhone te synchroniseren, kun je de iCloud functie gebruiken. Zorg ervoor dat beide apparaten op hetzelfde iCloud account zijn ingelogd. Ga vervolgens op je MacBook naar ‘Systeemvoorkeuren’, selecteer ‘Apple ID’ en druk op ‘iCloud’. Schakel de gewenste opties voor het synchroniseren van bestanden zoals foto’s, documenten en notities in. Op je iPhone kun je dezelfde iCloud instellingen onder ‘Instellingen’ > ‘[jouw naam]’ > ‘iCloud’ vinden.

Kan ik een extern beeldscherm op mijn MacBook aansluiten?

Ja, je kunt een extern beeldscherm op je MacBook aansluiten. Afhankelijk van het model van je MacBook, heb je mogelijk een adapter nodig om de verbinding tussen de verschillende poorten op de MacBook en de poorten op het externe beeldscherm te maken. Sluit eenvoudigweg de kabels aan en volg de instructies van het externe beeldscherm om deze als tweede scherm in te stellen.

Hoe kan ik mijn MacBook naar de nieuwste versie van macOS updaten?

Om je MacBook naar de nieuwste versie van macOS bij te werken moet je linksboven in het scherm naar het Apple-menu en kies je vervolgens voor ‘Over deze Mac’. Druk vervolgens op ‘Software-update’ om te controleren of er updates beschikbaar zijn. Als er updates beschikbaar zijn, volg dan de instructies op het scherm om ze te installeren.

Kan ik Microsoft Office op een MacBook gebruiken?

Ja, Microsoft Office kan op een MacBook worden gebruikt. Je kunt Microsoft Office-producten zoals Word, Excel en PowerPoint via de officiële website van Microsoft of via de Mac App Store downloaden. Zodra je ze hebt geïnstalleerd, kun je ze zoals je gewend bent op je MacBook gebruiken.

Hoe kan ik op mijn MacBook een screenshot maken?

Om een screenshot op een MacBook te maken moet je tegelijkertijd op de toetsen ‘Shift’, ‘Command’ en ‘3’ drukken. De screenshot wordt automatisch als een afbeeldingsbestand op het bureaublad opgeslagen. Als je slechts een deel van het scherm wilt vastleggen, kun je in plaats daarvan de toetsen ‘Shift’, ‘Command’ en ‘4’ indrukken en het gewenste gebied vervolgens met de muis of het trackpad selecteren.

Is jouw laptop te oud om snel te kunnen werken?

Hoe werkt een MacBook voor thuiswerken

Met een MacBook kun jij de mogelijkheden van de digitale wereld optimaal benutten

 • Dat is foto’s en video’s in topkwaliteit bekijken
 • Razendsnel met de nieuwste apps werken
 • In hoge kwaliteit met anderen communiceren
 • Bestanden met andere Apple apparaten delen
 • Snel aan grafische toepassingen kunnen werken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg