Hoe werkt OneDrive in Windows 10 & 11: Zo kun je OneDrive optimaal gebruiken! 

Ben je ooit gefrustreerd geweest wanneer je belangrijke bestanden of foto’s in een OneDrive omgeving verloor? Met OneDrive kun je informatie voor jouw werk veilig bewaren en delen. Heb je moeite gehad om documenten onderweg vanuit de OneDrive omgeving met anderen te delen? Of heb je problemen ondervonden tijdens het delen van informatie via de taakbalk? Dan is OneDrive misschien wel de oplossing voor het delen van bestanden via van SharePoint waar je naar zoekt. Met OneDrive kun je synchronisatie tussen verschillende apparaten eenvoudig instellen, zodat je ongeacht wanneer en waar je verbinding maakt altijd toegang tot de meest recente versie van je bestanden hebt.

OneDrive is een cloudopslag dienst die door Microsoft wordt aangeboden. Met een OneDrive omgeving kun je al jouw bestanden veilig en gemakkelijk opslaan, synchroniseren en delen. Wanneer je OneDrive voor werk gebruikt, kun je van de handige functionaliteiten die het biedt profiteren. Maar hoe werkt OneDrive precies en waarom zou je het gebruiken? OneDrive is een online opslagruimte die je kunt gebruiken om al je bestanden veilig op te slaan en overal toegang tot de bestanden te hebben, ongeacht wanneer en waar je bent. Met de cloudomgeving van OneDrive kun je bestanden gemakkelijk delen en met anderen samenwerken. 

Met OneDrive kun je niet alleen jouw documenten, foto’s en video’s in de Windows omgeving van jouw pc bewaren, maar ook vanaf ieder apparaat, zoals de computer, smartphone of tablet toegang tot de bestanden krijgen. Wanneer je OneDrive gebruikt, heb je jouw bestanden altijd en overal bij de hand. Dit maakt een OneDrive omgeving op je Windows pc voor zowel persoonlijk gebruik als voor school- of werkdoeleinden handig.

Een van de belangrijkste kenmerken van OneDrive is de mogelijkheid om bestanden in een Windows omgeving eenvoudig met anderen te delen. Dit maakt het delen van bestanden in de cloud handig voor schoolprojecten. Of het nu om samen met collega’s op je Windows PC aan een project werken of het delen van vakantiefoto’s met familie en vrienden via de cloud gaat, met OneDrive kun je bestanden veilig en gemakkelijk via links verzenden.

In deze blogpost zullen we een introductie tot de functionaliteit van OneDrive voor Windows pc’s in de cloud en de voordelen die het bewaren van bestanden in de Cloud biedt geven. Dus als je wilt weten hoe je jouw bestanden in een OneDrive omgeving kunt beveiligen, organiseren en overal toegang tot de bestanden kunt hebben, blijf dan rustig lezen! Of je OneDrive nu voor werk of op je computer gebruikt, het organiseren van bestanden in mappen op OneDrive is een handige manier waarmee je alles geordend kunt houden.

Voordelen van OneDrive

OneDrive is een cloudopslag dienst van Microsoft waarmee je waar je ook bent en welk apparaat je ook gebruikt eenvoudig toegang tot al je bestanden hebt. Hieronder bespreken we de voordelen van OneDrive voor zowel zakelijke als persoonlijke doeleinden.

Hoe werkt OneDrive en hoe kun je hiermee bestanden in de Cloud bewaren

Wil jij je bestanden veilig in de Cloud kunnen bewaren?

Hoe werkt OneDrive en hoe kun je hiermee bestanden in de Cloud bewaren

Met OneDrive kun jij al je bestanden veilig in de Cloud bewaren.

 • Dat is: vanaf ieder apparaat aan je documenten kunnen werken
 • Je kunt via het internet je bestanden beheren
 • Geen gedoe met externe harde schijven of USB-sticks

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Op ieder apparaat met een internetverbinding toegang tot de bestanden

Een groot voordeel van OneDrive is dat je zolang je een internetverbinding hebt altijd en overal toegang tot je bestanden hebt. Of je nu op kantoor werkt, onderweg bent of thuis ontspant, al jouw documenten, foto’s en video’s zijn met de OneDrive map slechts een paar klikken verwijderd. Dit maakt het zelfs als je niet fysiek op kantoor aanwezig bent gemakkelijker om efficiënter te werken en productief te blijven. Met de OneDrive app en de cloud kun je bestanden eenvoudig delen en synchroniseren, zodat je waar je ook bent altijd toegang tot je documenten hebt. Bovendien kun je al je bestanden met de OneDrive map georganiseerd houden en snel vinden wanneer je ze nodig hebt.

Automatische back-up en beveiliging van bestanden

Met OneDrive hoef je je geen zorgen te maken over het verliezen van belangrijke bestanden. Alle wijzigingen die je aan documenten in OneDrive voor werk aanbrengt worden automatisch in de OneDrive map in de cloud opgeslagen. Dit betekent dat zelfs wanneer je apparaat crasht of wordt gestolen, je gegevens op je OneDrive omgeving veilig zijn en gemakkelijk kunnen worden hersteld. Bovendien biedt OneDrive geavanceerde beveiligingsfuncties zoals tweestapsverificatie en mogelijkheden om specifieke mappen of bestanden met anderen te delen, terwijl jij de controle behoudt over wie er toegang tot deze bestanden heeft.

Documenten eenvoudig delen en eenvoudig samen aan documenten werken

Met OneDrive kun je bestanden zowel binnen als buiten jouw organisatie gemakkelijk met anderen delen. Of het nu om het delen van een presentatie met collega’s of het versturen van foto’s naar vrienden en familie gaat, met OneDrive is dit proces snel en eenvoudig. Met OneDrive kun je zelf bepalen wie toegang tot welke bestanden en mappen heeft, en daarnaast kun je instellen of anderen in gedeelde documenten wijzigingen aan mogen brengen. Hierdoor kun je met OneDrive efficiënter met anderen aan projecten werken en dankzij het OneDrive mappen systeem krijgt iedereen altijd toegang tot de meest recente versie van een bestand.  

Met een Microsoft-account aanmelden om toegang tot OneDrive te krijgen

Voordat je OneDrive kunt gebruiken moet je met een Microsoft-account aanmelden. Wanneer je al een account voor Outlook.com, Xbox Live, Skype of andere Microsoft-services hebt, kun je dit account gebruiken om op OneDrive in te loggen. Als je nog geen OneDrive account hebt, kun je er een eenvoudig maken door naar de website van Microsoft te gaan en jezelf voor OneDrive te registreren.

Zodra je bent aangemeld, heb je toegang tot alle functies en mogelijkheden die OneDrive biedt. Dit omvat het uploaden en delen van bestanden via je OneDrive via zowel de webinterface als de desktop-applicatie, het maken van mappenstructuren en het openen en het bewerken van bestanden.

Bestanden naar je persoonlijke cloudopslag ruimte uploaden

Eén van de belangrijkste functies van OneDrive is de mogelijkheid om bestanden naar je persoonlijke cloudopslag ruimte up te loaden. Hierdoor kun je zolang je maar met het internet verbonden bent met behulp van OneDrive op je apparaat altijd en overal toegang tot deze bestanden hebben.

Je kunt bestanden eenvoudig naar OneDrive uploaden. Bestanden kunnen via de web interface worden geüpload door simpelweg naar de juiste map te navigeren en op ‘Uploaden’ te klikken. Vervolgens kun je één of meerdere bestanden die je wilt uploaden selecteren. Daarnaast kun je de desktop-applicatie voor Windows of Mac OS gebruiken. Met deze applicatie kunnen mappen op jouw computer automatisch met je OneDrive opslag worden gesynchroniseerd, zodat je bestanden altijd up-to-date zijn.

Hoe werkt OneDrive en bestanden in de Cloud bewaren

Mappenstructuur maken en in OneDrive organiseren

Om je bestanden georganiseerd te houden, is het handig om een mappenstructuur in OneDrive te maken. Op deze manier kun je de gewenste bestanden gemakkelijk vinden en ordenen. In OneDrive, de cloud opslagdienst van Microsoft kan een nieuwe map eenvoudig worden aangemaakt. Je kunt een nieuwe map via de webinterface aanmaken door naar de gewenste locatie te navigeren en op ‘Nieuw’ te klikken. Vervolgens selecteer je ‘Map’ en geef je de map een naam. Daarnaast kun je in de Cloud sub mappen aanmaken waardoor je nog meer structuur aan kunt brengen.

Bestanden via OneDrive delen

Of het nu om collega’s, vrienden of familie gaat, met OneDrive kun je bestanden gemakkelijk met anderen delen. Hieronder bespreken we hoe je bestanden via OneDrive kunt delen en welke handige functies er beschikbaar zijn.

Bestanden met specifieke personen delen

Een van de manieren waarmee je bestanden via OneDrive kunt delen is door e-mailuitnodigingen te gebruiken. Met de cloud kun je specifieke personen uitnodigen om toegang tot een bepaald bestand of een hele map op jouw OneDrive omgeving te krijgen. Hiermee kun je bestanden veilig en eenvoudig delen en samenwerken. Je kunt hun e-mailadressen invoeren en aangeven welke machtigingsniveaus zoals lezen, bewerken of downloaden ze hebben.

Een andere optie is het genereren van links waarmee je de bestanden kunt delen. Met deze links kunnen mensen toegang tot de gedeelde bestanden in je OneDrive omgeving krijgen zonder dat ze een account nodig hebben. Je kunt tussen het genereren van een link die door iedereen kan worden geopend, of een link die alleen voor specifieke personen met wie je de link hebt gedeeld toegankelijk is kiezen.

In realtime samen aan documenten werken

Eén van de geweldige functies van OneDrive is dat je in realtime samen met meerdere gebruikers tegelijkertijd aan documenten kunt werken. Dankzij de OneDrive map in de cloud kun je zelfs als je niet fysiek bij elkaar bent efficiënt samenwerken.

Wanneer je een document in jouw OneDrive omgeving opent, kunnen anderen die ook toegang tot hetzelfde document hebben tegelijkertijd wijzigingen aan hetzelfde document aanbrengen. Met de cloud kun je elkaars wijzigingen direct zien en via opmerkingen in het document met elkaar communiceren. Hierdoor kun je gemakkelijk feedback geven, ideeën uitwisselen en met behulp van OneDrive samen tot een eindresultaat komen.

Beheer en controle over gedeelde bestanden

Met OneDrive heb je volledige controle over de bestanden die je hebt gedeeld. Je kunt machtigingsniveaus voor specifieke personen instellen, zodat je precies kunt bepalen wat ze met de gedeelde bestanden wel of niet kunnen doen.

Bestanden met behulp van OneDrive met anderen delen

Bijvoorbeeld, wanneer je een belangrijk document met jouw collega’s wilt delen, kun je ervoor kiezen om hen alleen leestoegang te geven. Op deze manier kunnen ze het document op je OneDrive omgeving bekijken, maar geen wijzigingen aanbrengen.

Bestanden in OneDrive herstellen of verwijderen

Je hebt per ongeluk een belangrijk bestand uit je OneDrive map verwijderd en nu ben je in paniek. Geen zorgen, OneDrive heeft een handige functie waarmee je verwijderde bestanden uit de Prullenbak kunt herstellen. Wanneer je per ongeluk een bestand hebt verwijderd, kun je het snel terughalen door naar de Prullenbak te gaan. Volg hiervoor de onderstaande eenvoudige stappen:

 1. Ga naar de OneDrive website en log op je account in.
 2. Klik in het linkermenu op “Prullenbak”.
 3. Blader in je OneDrive omgeving door de lijst met verwijderde bestanden om het gewenste bestand te vinden.
 4. Selecteer het bestand dat je van de cloud wilt herstellen door erop te klikken.
 5. Klik bovenaan het scherm op “Herstellen”.

En voilà! Je hebt zojuist succesvol een verwijderd bestand uit de Prullenbak van OneDrive hersteld.

Verschillende versies van een bestand bekijken en herstellen

Misschien wil je soms naar een eerdere versie van een document terugkeren of zien welke wijzigingen er door verschillende personen zijn aangebracht. Gelukkig kun je met OneDrive verschillende versies van een bestand bekijken en indien nodig herstellen. Volg de onderstaande stappen om toegang tot een eerdere versie van een document te krijgen:

 1. Navigeer naar de locatie waar het betreffende document in OneDrive is opgeslagen.
 2. Klik met de rechtermuisknop op het bestand en selecteer “Versiegeschiedenis” in het contextmenu.
 3. Er wordt nu een zijpaneel geopend waarin je alle beschikbare versies van het document kunt bekijken.
 4. Blader door de lijst met versies en klik op een specifieke versie om deze te bekijken.
 5. Als je besluit om naar een eerdere versie terug te gaan, klik dan bovenaan het scherm op “Herstellen”.

Nu kun je verschillende versies van een bestand gemakkelijk bekijken en wanneer dat nodig is naar een eerdere versie teruggaan.

Bestanden permanent vanuit OneDrive verwijderen

Wanneer je bestanden permanent uit OneDrive wilt verwijderen, moet je begrijpen hoe dit werkt en wat de gevolgen daarvan zijn. Permanente verwijdering betekent dat het bestand niet meer beschikbaar is en niet kan worden hersteld. Dit kan handig zijn voor het verwijderen van gevoelige of verouderde documenten om zo ruimte vrij te maken. 

Volg hiervoor eenvoudigweg de volgende stappen: 

 1. Ga naar de OneDrive website of open de app.
 2. Zoek het bestand en klik met de rechtermuisknop (of tik langdurig) om het contextmenu te openen
 3. Kies “Verwijderen” of het prullenbak pictogram en bevestig de permanente verwijdering

Let op: andere gebruikers kunnen het bestand niet meer openen en eventuele wijzigingen gaan verloren. Denk dus goed na voordat je bestanden permanent verwijdert.

OneDrive opslagruimte beheren

Wil je weten hoeveel ruimte je momenteel in OneDrive gebruikt en hoeveel er nog beschikbaar is? Geen probleem! Je kunt de opslagruimte eenvoudig controleren. Volg hiervoor de onderstaande stappen:

 1. Open de OneDrive app op je computer of ga naar de website van OneDrive.
 2. Log op je account in als dat nog niet automatisch is gebeurd.
 3. Klik of tik rechtsboven in het scherm op het pictogram van de app of de naam van je account.
 4. Zoek naar de optie ‘Opslag’ of ‘Opslagruimte’ en klik erop.

Nu zou je een overzicht moeten zien van hoeveel opslagruimte je momenteel gebruikt en hoeveel er nog beschikbaar is. Dit kan handig zijn om te bepalen of je meer ruimte nodig hebt of dat je bestanden moet verwijderen om ruimte vrij te maken.

Wil jij je bestanden veilig in de Cloud kunnen bewaren?

Hoe werkt OneDrive en hoe kun je hiermee bestanden in de Cloud bewaren

Met OneDrive kun jij al je bestanden veilig in de Cloud bewaren.

 • Dat is: vanaf ieder apparaat aan je documenten kunnen werken
 • Je kunt via het internet je bestanden beheren
 • Geen gedoe met externe harde schijven of USB-sticks

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Opslagruimte vrijmaken door onnodige bestanden te verwijderen of archiveren

Wanneer je merkt dat je in OneDrive bijna geen vrije opslagruimte meer hebt, kan het tijd zijn om wat opruiming te houden! Hieronder staan enkele manieren waarop je ruimte vrij kunt maken:

 • Verwijder onnodige bestanden: Ga door al je mappen en bekijk welke bestanden niet langer nodig zijn. Verwijder ze permanent uit OneDrive om ruimte vrij te maken.
 • Archiveer oude bestanden: Wanneer je bepaalde bestanden niet wilt verwijderen, maar ze ook niet vaak gebruikt, kun je ze archiveren. Dit betekent dat ze nog steeds in OneDrive beschikbaar zijn, maar niet langer met je lokale apparaten worden gesynchroniseerd. Hierdoor kun je ruimte op je computer of andere apparaten besparen.

Onnodige bestanden opruimen en ouder bestanden archiveren kan een geweldige manier zijn om wat kostbare opslagruimte in OneDrive vrij te maken.

Upgrademogelijkheden voor extra opslagcapaciteit verkennen

Als de standaard opslagruimte van OneDrive niet genoeg is, kun je overwegen om naar een betaald abonnement te upgraden. Met meer opslagruimte kun je al je bestanden veilig bewaren en delen. Daarnaast krijg je extra functies zoals offline toegang tot bestanden, automatische back-ups van foto’s en video’s, en de mogelijkheid om per ongeluk verwijderde bestanden te herstellen. 

Opslagruimte beheren

Een betaald abonnement biedt ook een betere klantenondersteuning. Je kunt via de officiële website van OneDrive, waar je verschillende opties op basis van je opslagbehoefte kunt kiezen eenvoudig upgraden. Denk bij het kiezen van het juiste abonnement aan je toekomstige opslagbehoeften. Met een betaald abonnement kun je OneDrive optimaal gebruiken georganiseerd en productief blijven.

Verschillende abonnementsopties voor OneDrive

OneDrive is een populaire cloudopslag dienst van Microsoft waarmee je al jouw bestanden veilig kunt bewaren en vanaf verschillende apparaten toegang tot deze bestanden krijgen. Of je nu een gratis abonnement wilt of bereid bent om voor extra functies en opslagruimte te betalen, OneDrive biedt verschillende abonnementsopties waarmee aan jouw behoeften kan worden voldaan.

Gratis basisabonnement met beperkte opslagcapaciteit

Voor degenen die gewoonweg een eenvoudige manier nodig hebben voor het bewaren en het delen van bestanden, biedt OneDrive een gratis basisabonnement. Met dit abonnement krijg je zonder kosten toegang tot 5 GB aan opslagruimte. Dit is perfect als je alleen maar af en toe wat foto’s of documenten in de map van jouw OneDrive omgeving wilt bewaren.

Hoewel het gratis abonnement qua opslagruimte beperkt is, kun je nog steeds van alle belangrijke functies van OneDrive profiteren. Je kunt bestanden gemakkelijk uploaden, mappen maken om de bestanden georganiseerd te houden en ze met anderen delen. Bovendien kun je of het nu een computer, smartphone of tablet is vanaf ieder apparaat toegang tot je bestanden krijgen.

Betalende abonnementsopties met meer opslagruimte en extra functies

Als je behoefte hebt aan meer opslagruimte dan dat het gratis basis abonnement biedt, heeft OneDrive ook verschillende betalende opties beschikbaar. Deze betaalde abonnementen bieden niet alleen meer opslagruimte, maar ook extra functies die je workflow kunnen verbeteren.

Een van de populaire betaalde abonnementsopties is het Office 365-abonnement. Met dit abonnement krijg je niet alleen toegang tot uitgebreide opslagruimte, maar ook tot de volledige suite van Microsoft Office-apps, zoals Word, Excel en PowerPoint. Dit stelt je in staat om documenten te maken, bewerken en delen zonder dat je extra software hoeft aan te schaffen.

Mogelijkheid om maandelijks of jaarlijks voor het abonnement te betalen

Wanneer je voor een betaald OneDrive abonnement kiest, heb je de flexibiliteit om te bepalen hoe vaak je wilt betalen. Zo kun je afhankelijk van jouw voorkeur en budget maandelijks of jaarlijks betalen.

Integratie van OneDrive met andere Microsoft-producten

OneDrive is een krachtige cloudopslag dienst die naadloos met verschillende Microsoft-producten integreert. Deze integratie biedt jouw als gebruiker tal van voordelen, waaronder automatische synchronisatie tussen OneDrive en populaire Office toepassingen zoals Word, Excel en PowerPoint.

Hoe werkt OneDrive en hoe kun je die met andere office programma's integreren

Automatische synchronisatie tussen OneDrive en Microsoft Office toepassingen

Met OneDrive kun je als gebruiker jouw bestanden eenvoudig met Microsoft Office toepassingen synchroniseren. Dit betekent dat wijzigingen die in een Word-document, Excel spreadsheet of PowerPoint presentatie worden aangebracht automatisch op zowel de computer als in de cloud worden bijgewerkt. Hierdoor kun je ongeacht het apparaat dat je gebruikt altijd toegang tot de meest recente versie van je bestanden hebben.

Daarnaast kun je dankzij deze integratie documenten makkelijk met anderen delen. Je kunt bestanden eenvoudig via OneDrive delen en collega’s uitnodigen om samen aan dezelfde documenten te werken. Of het nu om het bewerken van een rapport in Word of het maken van complexe berekeningen in Excel gaat, met behulp van OneDrive zorgt worden alle wijzigingen naadloos gesynchroniseerd.

Via Outlook.com of de Outlook desktop applicatie heb je direct toegang tot je OneDrive bestanden

Een ander voordeel van de integratie van OneDrive is de directe toegang tot je bestanden via Outlook.com of de Outlook desktopapplicatie. Dit betekent dat je bijlagen rechtstreeks vanuit je OneDrive account eenvoudig aan e-mails toe kunt voegen. Het maakt niet uit of het om een foto, een presentatie of een groot Excel-bestand gaat, je kunt ze allemaal gemakkelijk toevoegen zonder dat je je zorgen over bestandslimieten hoeft te maken.

Bovendien kun je dankzij de integratie van OneDrive en Outlook.com al je e-mailbijlagen automatisch in je OneDrive account bewaren. Dit helpt bij het organiseren en het beheren van je bestanden, waardoor je wanneer dat nodig is snel toegang tot belangrijke documenten hebt.

Integratie met Windows Verkenner voor naadloze toegang tot bestanden op je computer

Als OneDrive gebruiker kun je niet alleen via de web interface, maar ook via Windows Verkenner toegang tot jouw bestanden krijgen. Dit betekent dat je de bestanden op je computer kunt openen en bewerken alsof ze lokaal zijn opgeslagen. Het enige verschil is dat deze bestanden eigenlijk met je OneDrive account in de Cloud worden gesynchroniseerd. Door deze naadloze integratie hoef je niet langer tussen verschillende applicaties heen en weer te schakelen om toegang tot je bestanden te krijgen. 

Met slechts een paar klikken kun je ongeacht waar je bent alle bestanden op je computer bekijken en beheren. Bovendien worden de wijzigingen die je aanbrengt automatisch met je OneDrive account gesynchroniseerd, zodat je of je nu op je computer, laptop of zelfs je mobiele apparaat werkt altijd de meest recente versie van je bestanden hebt. Door deze handige functie kun je zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het verliezen van gegevens of het niet kunnen openen van belangrijke bestanden gemakkelijker dan ooit productief blijven en efficiënt met anderen samenwerken.

Conclusie van “Hoe werkt OneDrive”

Nu je meer te weten bent gekomen over hoe OneDrive werkt, kun je optimaal van de voordelen die het biedt profiteren. Met OneDrive kun je al je bestanden veilig opslaan en of het nu op je computer, smartphone of tablet is overal toegang tot je bestanden in de OneDrive omgeving hebben. Je kunt bestanden eenvoudig met anderen delen en zelfs in real-time samen aan documenten werken.

Cloud opslag en bestanden tussen verschillende apparaten synchroniseren

Het beheren van je opslagruimte en het herstellen of verwijderen van bestanden is met OneDrive ook heel eenvoudig. En als kers op de taart integreert OneDrive naadloos met andere Microsoft-producten, zoals Word, Excel en PowerPoint.

Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag met OneDrive en ontdek zelf hoe handig en efficiënt het is om al je bestanden veilig te bewaren en altijd bij de hand te hebben!

Veel gestelde vragen over OneDrive

Hoeveel opslagruimte krijg ik bij een gratis OneDrive-account?

Bij een gratis OneDrive account ontvang je standaard 5 GB aan opslagruimte. Dit biedt voldoende ruimte om documenten, foto’s en video’s op te slaan. Wanneer je meer ruimte nodig hebt, kun je voor extra opslagcapaciteit naar een betaald abonnement upgraden.

Kan ik mijn bestanden met mensen die geen OneDrive hebben delen?

Ja, dat kan zeker! Met OneDrive kun je bestanden zelfs met mensen die geen eigen OneDrive account hebben via een link delen. Je kunt instellen of ze de bestanden alleen kunnen bekijken of ook kunnen bewerken. Op deze manier kun je ongeacht het platform dat ze gebruiken gemakkelijk met anderen samenwerken.

Kan ik OneDrive gebruiken op mijn mobiele apparaten?

Absoluut! OneDrive heeft apps voor zowel iOS als Android beschikbaar. Hiermee kun je eenvoudig toegang tot je bestanden krijgen en ze vanaf je smartphone of tablet beheren. Met de OneDrive map heb je waar je ook bent al je belangrijke documenten altijd binnen handbereik.

Wat gebeurt er met mijn bestanden als ik per ongeluk iets in OneDrive verwijder?

Geen paniek! Wanneer je een bestand per ongeluk in OneDrive verwijdert, wordt het naar de prullenbak verplaatst. Je kunt het bestand voordat het permanent wordt verwijderd gemakkelijk vanuit de prullenbak herstellen. Dit geeft je gemoedsrust en zorgt ervoor dat je belangrijke bestanden nooit per ongeluk kwijtraakt.

Kan ik OneDrive zonder internetverbinding gebruiken?

Hoewel een internetverbinding nodig is om toegang tot nieuwe of recent gewijzigde bestanden in OneDrive te krijgen, kun je wel offline toegang tot eerder gesynchroniseerde bestanden hebben. Dit betekent dat je zelfs zonder internetverbinding nog steeds toegang tot belangrijke documenten die in OneDrive zijn opgeslagen hebt.

Wil jij je bestanden veilig in de Cloud kunnen bewaren?

Hoe werkt OneDrive en hoe kun je hiermee bestanden in de Cloud bewaren

Met OneDrive kun jij al je bestanden veilig in de Cloud bewaren.

 • Dat is: vanaf ieder apparaat aan je documenten kunnen werken
 • Je kunt via het internet je bestanden beheren
 • Geen gedoe met externe harde schijven of USB-sticks

Dit is nog maar een topje van de ijsberg