Hoe werkt Skype? | Stapsgewijze handleiding

Wil je makkelijk met vrienden, familie of collega’s communiceren? Met Skype kun je met één druk op de knop contact maken. Met een microfoon en skypetegoed kun je waar je ook bent spraak- en video-oproepen maken en altijd in contact blijven. Daarnaast kun je door skypetegoed te gebruiken met Skype eenvoudig wereldwijd naar vaste en mobiele nummers bellen. Of je nu een Windows gebruiker bent of een ander platform gebruikt, Skype biedt de ideale mogelijkheid voor het voeren van gesprekken.

Wat Skype nog handiger maakt, is dat het op verschillende apparaten, zoals een headset met microfoon voor je pc en zonder abonnement beschikbaar is. Of je nu een pc of smartphone gebruikt, je kunt altijd toegang tot deze fantastische tool hebben. Bovendien is Skype gratis te downloaden en eenvoudig te gebruiken. Je hebt alleen een internetverbinding nodig en je kunt direct aan de slag!

Wil je weten wanneer een headset bij Skype precies van pas kan komen en hoe je deze optimaal kunt gebruiken? Lees dan verder voor handige tips en tricks waarmee  jij het meeste uit deze communicatietool kunt halen.

Hoe Skype werkt

Skype is een populaire app waarmee je wereldwijd met elkaar kunt communiceren. Je kunt met vrienden, familie en zakelijke contacten waar ze ook zijn bellen, chatten en videobellen. Skype gebruikt Voice over IP (VoIP) technologie, waardoor spraak- en videocommunicatie via internet mogelijk is. Voordat je Skype kunt gebruiken, moet je de app op je computer, smartphone of tablet downloaden en installeren. 

Daarna maak je een account aan met een geldig e-mailadres en wachtwoord. Voeg contacten aan je Skype lijst toe door hun gebruikersnaam of e-mailadres in te voeren. Daarna kun je met mensen uit jouw lijst met contacten communiceren. 

Hoe werkt skype en hoe kun je daarmee naar mensen van over de hele wereld bellen

Met Skype kun je zowel met spraak als video gratis naar andere Skype-gebruikers van over de hele wereld bellen. Je hebt alleen een goede internetverbinding, een microfoon en een webcam nodig als je wilt videobellen. Voor bellen naar vaste of mobiele nummers biedt Skype betaalde diensten tegen redelijke tarieven. Naast bellen en videobellen biedt Skype ook chatfuncties. Hierdoor kun je tekstberichten naar individuele contacten sturen of groepsgesprekken starten. 

Wil jij gemakkelijk met anderen in contact kunnen blijven?

Chatten met andere gebruikers via Skype

Met Skype kun je gemakkelijk met anderen in contact blijven.

 • Dat is: Elkaar zelfs als je niet bij elkaar in de buurt bent via beeldbellen kunnen zien
 • Berichten met anderen uit kunnen wisselen
 • Foto’s, video’s en documenten met anderen uit kunnen wisselen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Gebruik een internetverbinding om oproepen te plaatsen

Een van de belangrijkste kenmerken van Skype is dat het een internetverbinding gebruikt voor het plaatsen van oproepen. Dit betekent dat je een stabiele internetverbinding nodig hebt om Skype te kunnen gebruiken. Of je nu via wifi of mobiele data verbonden bent, zolang je toegang tot het internet hebt, kun je Skype gebruiken.

Het voordeel hiervan is dat je geen traditionele telefoonlijn nodig hebt om met anderen te kunnen praten. Met Skype kun je naar vaste telefoonnummers, maar ook naar andere Skype-gebruikers van over de hele wereld bellen. Zolang beide partijen een werkende internetverbinding hebben, kunnen ze via spraak- of video-oproepen met elkaar communiceren.

Voice over IP (VoIP) technologie voor spraakgesprekken gebruiken

Een ander belangrijk aspect van hoe Skype werkt, is het gebruik van Voice over IP (VoIP) technologie voor spraakgesprekken. Met VoIP kun je spraakcommunicatie via het internet in plaats van via traditionele telefonienetwerken verzenden.

Wanneer je een spraakoproep via Skype plaatst, wordt jouw stem gecodeerd en vervolgens in datapakketten verdeeld die via het internet worden verzonden. Deze datapakketten worden vervolgens aan de ontvangende kant gedecodeerd, zodat de persoon met wie je praat jouw stem kan horen.

VoIP-technologie biedt verschillende voordelen. Het is vooral bij internationale gesprekken vaak goedkoper dan traditionele telefoongesprekken. Bovendien kun je door VoIP te gebruiken spraakgesprekken met een betere geluidskwaliteit voeren, omdat de audiogegevens digitaal worden verzonden en minder onderhevig aan storingen zijn.

Via webcams met hoge kwaliteit videobellen

Met Skype kun je videobellen en op een hoogwaardige manier met behulp van webcams communiceren. Of je nu je familie wilt zien die ver weg woont, een zakelijke vergadering wilt bijwonen of gewoon met vrienden wilt kletsen, Skype maakt het allemaal mogelijk. Dankzij geavanceerde technologieën en betrouwbare verbindingen verlopen je gesprekken soepel en kun je van heldere beeld- en geluidskwaliteit genieten. Het voelt alsof je echt face-to-face met elkaar praat, maar dan gewoon vanuit je eigen huis. Met Skype hoef je geen belangrijke momenten te missen, omdat je altijd met de mensen die voor jou belangrijk zijn in contact kunt blijven.

Via Skype bellen

Skype is een populaire communicatietool waarmee je wereldwijd kunt bellen en videobellen. Het biedt een eenvoudige en handige manier om waar ze zich ook bevinden met vrienden, familie en collega’s in contact te blijven. Maar hoe werkt Skype eigenlijk? Hieronder bespreken we de verschillende aspecten van het bellen via Skype.

Mogelijkheid om zowel nationale als internationale gesprekken te voeren

Met Skype kun je zonder extra kosten zowel nationale als internationale gesprekken voeren. Dit betekent dat je gratis naar andere Skypegebruikers van over de hele wereld kunt bellen. Of het nu om een kort gesprek of een uitgebreide videochat gaat, Skype maakt het mogelijk om ongeacht de afstand met dierbaren in contact te blijven.

Voordat je via Skype kunt bellen, moet je eerst de software op je computer of mobiele apparaat downloaden. Zodra je op je account bent ingelogd, kun je contactpersonen aan je lijst toevoegen. Je kunt mensen op hun gebruikersnaam zoeken of hun telefoonnummer invoeren als ze nog geen Skype-account hebben.

Wat is Skype

Als je naar vaste telefoonnummers of mobiele nummers buiten het Skype-netwerk wilt bellen, heb je beltegoed nodig of kun je voor een abonnement bij Skype kiezen. Met behulp van skype tegoed kun je prepaid minuten kopen waarmee je naar landen van over de hele wereld tegen voordelige tarieven kunt bellen. Dit is handig wanneer je iemand wilt bereiken die geen toegang tot Skype heeft of wanneer je naar een telefoonnummer in een ander land wilt bellen.

Gesprekken kunnen zonder extra kosten naar andere Skypegebruikers wereldwijd worden geplaatst

Een van de grootste voordelen van Skype is dat je gratis naar andere Skypegebruikers, waar ter wereld ze zich ook bevinden kunt bellen. Dit betekent dat je gemakkelijk contact met vrienden, familieleden en collega’s kunt maken zonder dat je je zorgen hoeft te maken over hoge telefoonrekeningen.

Om een gesprek met een andere Skypegebruiker te starten, hoef je alleen maar hun gebruikersnaam te kennen. Je kunt ze vinden door in het adresboek van Skype te zoeken of door hun gebruikersnaam in te voeren. Zodra je de juiste persoon hebt gevonden, kun je op de belknop drukken om het gesprek te starten.

Tijdens een Skype-gesprek kun je verschillende functies en opties gebruiken om je ervaring te verbeteren. Een populaire functie is videobellen met behulp van een webcam. Hiermee kun je elkaar zien terwijl je praat, inclusief lichaamstaal en gezichtsuitdrukkingen. 

Voor een optimale ervaring tijdens het videobellen is het belangrijk dat je webcam goed is ingesteld en dat je in een goed verlichte ruimte bent, zodat de ander duidelijk kan zien wat er gebeurt. Je kunt ook je scherm delen om documenten of presentaties te laten zien. Videobellen met Skype biedt een interactieve en visuele manier om ongeacht de afstand met elkaar te communiceren.

Veel gestelde vragen over Skype bellen

Hoe kan ik beltegoed aan mijn account toevoegen?

Wil je graag beltegoed aan je Skype-account toevoegen, zodat je naar vaste en mobiele telefoonnummers over de hele wereld kunt bellen? Dat is heel eenvoudig! Volg gewoon de onderstaande stappen:

 1. Open de Skype app op je computer, smartphone of tablet.
 2. Log in met je accountgegevens van Skype.
 3. Druk in het menu aan de linkerkant van het scherm op het tabblad ‘Beltegoed’.
 4. Kies het bedrag dat je aan je account toe wilt voegen. Afhankelijk van hoeveel belminuten je nodig hebt zijn er verschillende opties beschikbaar.
 5. Selecteer een betaalmethode om de transactie te voltooien. Je kunt met creditcard, PayPal of andere beschikbare betaalmethoden betalen.

Zodra de betaling is voltooid, wordt het beltegoed automatisch aan je account toegevoegd en kun je naar telefoonnummers van over de hele wereld bellen.

Kan ik mijn bestaande telefoonnummer bij het gebruik van Skype behouden?

Ja, absoluut! Als je al een telefoonnummer hebt dat je graag wilt behouden terwijl je Skype gebruikt, kun je dit gemakkelijk doen door de functie ‘Skype-nummer’ te gebruiken. Met een Skype-nummer kun jij jouw bestaande nummer aan jouw Skype-account koppelen, zodat mensen jou via dat nummer kunnen bereiken.

Hieronder vertellen we in enkele stappen hoe je dit kunt doen:

 1. Ga naar de officiële Skype-website en log in op je account.
 2. Druk in het menu aan de linkerkant van het scherm op de optie ‘Skype-nummer’.
 3. Volg de instructies om jouw bestaande telefoonnummer aan jouw Skype-account te koppelen. Dit kan inhouden dat je een verificatieproces moet doorlopen om te bewijzen dat jij de eigenaar van het nummer bent.
 4. Zodra je telefoonnummer is gekoppeld, kun je instellen hoe oproepen via jouw Skype-account naar dit nummer worden doorgeschakeld.

Skype is een veelgebruikte tool waarmee internetgebruikers kunnen bellen, chatten en videochatten. Het heeft verschillende voordelen, zoals kostenbesparing en flexibiliteit. Een belangrijk pluspunt is dat je je huidige telefoonnummer kunt behouden en tegelijkertijd alle functies van Skype kunt gebruiken. 

Je kunt je telefoonnummer aan je Skype-account koppelen, zodat mensen je zowel via je traditionele telefoonlijn als Skype kunnen bereiken. Dit vergemakkelijkt de overgang naar Skype en maakt deze naadloos. Daarnaast kun je met Skype wereldwijd tegen lage tarieven bellen en gratis naar andere Skype-gebruikers bellen. Bovendien kun je met Skype videochatten, waardoor je niet alleen kunt horen, maar ook kunt zien met wie je communiceert.

Welke apparaten ondersteunen Skype?

Skype is voor verschillende apparaten beschikbaar, waardoor je altijd en overal met vrienden, familie of collega’s kunt bellen. Hieronder staan enkele apparaten waarop Skype wordt ondersteund:

 • Computers (Windows, Mac, Linux)
 • Smartphones (iOS, Android, Windows Phone)
 • Tablets (iOS, Android, Windows)
 • Smart TVs
 • Game consoles (Xbox One)
 • Amazon Echo devices
 • Wearable devices (Apple Watch, Android Wear)

Mobiel adresboek met Skype contactenlijst synchroniseren

Wil je al je contactpersonen op één plek beheren? Met Skype kun je je mobiele adresboek gemakkelijk met je contactenlijst van Skype synchroniseren. Hierdoor kun je of je nu op je telefoon, tablet of computer bent altijd en overal toegang tot al je contactinformatie hebben. Hieronder bespreken we hoe dit proces werkt en hoe het jou kan helpen om georganiseerd te blijven.

Hoe werkt skype en hoe kun je daarmee naar mensen uit jouw contactpersonenlijst bellen

Contactpersonen uit je mobiele adresboek naar je Skype contactenlijst importeren

Het importeren van contactpersonen uit je mobiele adresboek naar je Skypecontactenlijst is een eenvoudig proces dat slechts enkele stappen vereist. Volg de onderstaande instructies om de contacten van je mobiele telefoon naar skype te importeren:

 1. Open de Skype-app op je apparaat.
 2. Navigeer naar de instellingen van de app.
 3. Zoek naar de optie ‘Contactpersonen importeren’ of iets vergelijkbaars.
 4. Kies het adresboek dat je wilt importeren (bijvoorbeeld Google Contacts of Apple Contacts).
 5. Geef toestemming voor het delen van gegevens tussen beide platforms.
 6. Wacht terwijl Skype alle contactgegevens importeert.
 7. Zodra het proces is voltooid, zie je al je mobiele contactpersonen in de Skype contactenlijst staan.

Met deze eenvoudige stappen kun jij al jouw belangrijke contactpersonen gemakkelijk aan Skype toevoegen, zodat ze altijd binnen handbereik zijn.

Houd je contactinformatie up-to-date door automatische synchronisatie tussen beide platforms

Een van de voordelen van het synchroniseren van je mobiele adresboek met Skype is dat je contactinformatie altijd up-to-date blijft. Wanneer je wijzigingen in je mobiele adresboek aanbrengt, zoals een nieuw contact toevoegen of een bestaand contact wijzigen, zal Skype deze wijzigingen automatisch met je Skype contactenlijst synchroniseren. Dit betekent dat je nooit meer handmatig wijzigingen in beide platforms hoeft door te voeren – alles wordt automatisch voor je gedaan.

Stel je bijvoorbeeld voor dat je een nieuw telefoonnummer aan een bestaand contactpersoon op je telefoon hebt toegevoegd. Zodra de synchronisatie plaatsvindt, zal dit nieuwe nummer direct in Skype beschikbaar zijn. Op deze manier hoef jij niet langer verschillende lijsten bij te houden en kun jij erop vertrouwen dat al jouw contactinformatie altijd actueel is.

Direct vanuit je mobiele adresboek chatten

Met de Skypemobile-app kun je berichten sturen, bellen en videobellen. De app is voor zowel iOS als Android beschikbaar. Je kunt een account aanmaken of met een bestaand account inloggen. Je kunt je telefoonnummer aan je account koppelen, zodat anderen je op Skype kunnen vinden. Je kunt via je adresboek contact met vrienden en familie maken. Zo kun je berichten sturen, bellen of videochatten. Skype werkt overal ter wereld, zolang de andere persoon Skype op hun smartphone, tablet of computer heeft. Daarnaast kun je bestanden en je scherm tijdens een gesprek delen.

Wil jij gemakkelijk met anderen in contact kunnen blijven?

Chatten met andere gebruikers via Skype

Met Skype kun je gemakkelijk met anderen in contact blijven.

 • Dat is: Elkaar zelfs als je niet bij elkaar in de buurt bent via beeldbellen kunnen zien
 • Berichten met anderen uit kunnen wisselen
 • Foto’s, video’s en documenten met anderen uit kunnen wisselen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Stuur via de mobiele app van Skype direct berichten naar je contactpersonen

Een van de handige functies van Skype is dat het naadloos met het adresboek op je smartphone integreert. Dit betekent dat zodra je de app hebt geïnstalleerd en op je Skype account bent ingelogd, al je contactpersonen automatisch worden gesynchroniseerd. Je kunt nu direct met wie je maar wilt chatten, gewoon door hun naam in jouw adresboek te selecteren.

Stel dat je een vriend wilt vragen om samen koffie te gaan drinken. In plaats van een aparte chatapp te openen en zijn gebruikersnaam in te voeren, hoef je alleen maar naar het adresboek op je telefoon te gaan, zijn naam te selecteren en een bericht via Skype te sturen. Het gesprek wordt automatisch gestart en jullie kunnen direct chatten.

Chatgesprekken worden automatisch met andere apparaten gesynchroniseerd

Een ander voordeel van Skype is dat al jouw chatgesprekken automatisch met al jouw apparaten waarop Skype is geïnstalleerd worden gesynchroniseerd. Dit betekent dat wanneer jij een chatgesprek op je smartphone start, je het gesprek op je tablet of computer kunt voortzetten. Je hoeft dus niet steeds van apparaat te wisselen om in de conversatie bij te blijven.

Stel dat je onderweg bent en een belangrijk chatgesprek met een collega hebt. Zodra je thuiskomt en achter je computer gaat zitten, kun je gewoon verder chatten alsof er niets is gebeurd. Dit maakt Skype een handige tool voor mensen die veel onderweg zijn en toch contact met anderen willen houden.

Skype installeren

Gemakkelijke manier om snel contact met je vrienden en familie te leggen

Naast de mogelijkheid om direct vanuit het mobiele adresboek te chatten, biedt Skype nog veel meer functies die het gemakkelijk maken om snel contact met vrienden en familie te leggen. Zo kun je naast tekstberichten ook spraak- en videogesprekken voeren. Dit maakt het mogelijk om zelfs als jullie ver van elkaar verwijderd zijn elkaar echt te zien en te horen.

Een handige functie van Skype is het delen van bestanden tijdens een gesprek. Dit bespaart tijd en stelt beide partijen in staat om tegelijkertijd naar het bestand te kijken en eventuele wijzigingen te bespreken. Het delen van bestanden via Skype is eenvoudig en intuïtief. Je hoeft alleen maar op het pictogram voor bestandsdeling te klikken, het bestand te selecteren en te verzenden. Je kunt zelfs meerdere bestanden tegelijkertijd delen. Met Skype kun je foto’s, documenten en video’s gemakkelijk met je contacten delen.

Veel gestelde vragen over chatten in Skype

Kan ik bestanden tijdens een chatgesprek delen?

Ja, je kunt bestanden tijdens een chatgesprek in Skype delen. Of je nu een document, afbeelding of video wilt delen, het proces is eenvoudig en intuïtief. Volg de onderstaande stappen om bestanden via Skype te delen:

 1. Open het chatgesprek met de persoon waarmee je wilt communiceren.
 2. Duk onderaan het chatvenster op het pictogram voor het bijvoegen van bestanden.
 3. Blader door je computer om het gewenste bestand te vinden en selecteer het bestand.
 4. Druk op ‘Openen’ om het geselecteerde bestand naar de chat te uploaden.

Zodra het bestand is geüpload, kan de andere persoon in de chat erop drukken om het te downloaden en te bekijken. Dit maakt samenwerking en informatie-uitwisseling tijdens je gesprekken in Skype veel gemakkelijker.

Zijn mijn chatberichten veilig en versleuteld?

Ja, Skype zorgt ervoor dat je chatberichten veilig zijn door end-to-end encryptie te gebruiken. Dit betekent dat alleen jij en de persoon waarmee je communiceert toegang tot de inhoud van jullie berichten hebben. Derden kunnen jouw berichten niet onderscheppen of lezen.

Skype gebruikt ook beveiligingsmaatregelen zoals automatische meldingen wanneer er verdachte activiteiten op jouw account worden gedetecteerd. Daarnaast kun je zelf extra beveiligingsinstellingen zoals een sterk wachtwoord en tweestapsverificatie configureren.

Het is echter belangrijk op te merken dat als je chatberichten naar andere platforms of apparaten worden doorgestuurd, de end-to-end encryptie mogelijk niet langer van toepassing is. Zorg er daarom voor dat je altijd betrouwbare apparaten en platforms gebruikt om je chatgesprekken privé te houden.

Kan ik via Skype groepsgesprekken voeren?

Ja, met Skype kun je groepsgesprekken met meerdere mensen tegelijkertijd voeren. Dit is handig wanneer je met een team wilt overleggen, vrienden voor een online bijeenkomst uit wil nodigen of gewoon gezellig met een grotere groep mensen wilt kletsen.

Om een groepsgesprek in Skype te starten, moet je de onderstaande stappen volgen:

 • Open Skype op je computer of mobiele apparaat.
 • Druk in de linkerbovenhoek van het scherm op ‘Nieuw chatbericht’.
 • Typ in het zoek vak de namen van de personen waarmee je een groepsgesprek wilt starten.
 • Selecteer de namen uit de lijst met contacten.
 • Druk op de knop ‘Chat starten’ om het groepsgesprek te starten.

Conclusie: Hoe werkt Skype

Nu je weet hoe Skype werkt, kun je gemakkelijk met vrienden en familie van over de hele wereld bellen en chatten. Met Skype kun je zolang je een goede internetverbinding hebt gratis via het internet bellen. Je kunt ook tegen lage tarieven naar vaste en mobiele nummers bellen. Daarnaast biedt Skype handige functies zoals het synchroniseren van je mobiele adresboek met je Skypecontactenlijst, zodat je gemakkelijk contact met al je vrienden en familieleden kunt houden.

Wat is skype

Dus waar wacht je nog op? Download de Skype app op je computer of telefoon en begin vandaag nog met het genieten van alle voordelen die Skype te bieden heeft. Bellen en chatten was nog nooit zo eenvoudig!

Veel gestelde vragen over Skype:

Kan ik met meerdere personen tegelijkertijd videochatten?

Ja, met Skype kun je met maximaal 50 personen tegelijkertijd videochatten. Dit is handig voor groepsgesprekken of vergaderingen op afstand.

Kan ik mijn scherm tijdens een gesprek delen?

Ja, in Skype kun je je scherm tijdens een gesprek gemakkelijk delen. Dit is handig als je iets aan de persoon waarmee je praat wilt laten zien.

Kan ik bestanden via Skype verzenden?

Ja, in Skype kun je bestanden naar andere gebruikers verzenden. Dit kunnen documenten, foto’s, video’s en meer zijn.

Is mijn privacy tijdens het gebruik van Skype beschermd?

Ja, Skype neemt de privacy van gebruikers serieus. Je kunt je instellingen aanpassen waardoor alleen de mensen waar jij contact mee wilt hebben contact met je op kunnen nemen.

Kan ik Skype op mijn mobiele telefoon gebruiken?

Ja, Skype is voor zowel iOS- als Android-apparaten als app beschikbaar. Je kunt dus op je mobiele telefoon via Skype gemakkelijk bellen en chatten.

Wil jij gemakkelijk met anderen in contact kunnen blijven?

Chatten met andere gebruikers via Skype

Met Skype kun je gemakkelijk met anderen in contact blijven.

 • Dat is: Elkaar zelfs als je niet bij elkaar in de buurt bent via beeldbellen kunnen zien
 • Berichten met anderen uit kunnen wisselen
 • Foto’s, video’s en documenten met anderen uit kunnen wisselen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg