Hoe werkt WeTransfer? Alles wat jij over WeTransfer moet weten!

WeTransfer is een handige dienst voor het overdragen van bestanden waarmee je grote bestanden snel naar collega’s, vrienden of familieleden kunt verzenden. Je kunt de bestanden vanaf je computer uploaden en ze vervolgens via sociale mediaplatforms delen of naar een specifiek adres sturen. Met WeTransfer kun je grote bestanden zoals foto’s, video’s, presentaties en andere documenten efficiënt en gemakkelijk delen, Het maakt niet uit waar je bent, WeTransfer maakt het proces naadloos.

Wanneer je WeTransfer voor de eerste keer gaat gebruiken hoef je geen account aan te maken. Dit maakt het een snelle oplossing voor eenmalige bestandsoverdrachten. Je kan gewoon naar de website gaan en direct bestanden uploaden en verzenden.

Wat WeTransfer ook handig maakt, is dat je bestanden niet alleen kunt verzenden, maar ook kunt ontvangen. Naast het versturen van bestanden kun je ook links genereren waarmee anderen bestanden met jouw kunnen delen. 

WeTransfer is een gebruiksvriendelijke service voor het verzenden en het ontvangen van grote bestanden. Het beschermt de privacy van gebruikers met end-to-end encryptie en verbeterd de gebruikerservaring door gepersonaliseerde advertenties te tonen. Wanneer je bestanden snel en gemakkelijk wilt delen, is WeTransfer de juiste keuze!

Hoe werkt WeTransfer?

WeTransfer is een online platform dat het verzenden van grote bestanden gemakkelijk maakt. Het gebruikt cloudopslag om bestanden te uploaden en met anderen te delen. Of je nu foto’s, video’s, documenten of andere bestanden wilt versturen, WeTransfer biedt een eenvoudige en snelle oplossing.

Hoe werkt wetransfer

Heb jij problemen met het delen van bestanden?

Hoe werkt we transfer en hoe kun je bestanden via WeTransfer delen

Met WeTransfer kun jij gemakkelijk grote bestanden delen.

 • Dat is: geen limiet met e-mail bijlagen
 • Bestanden kunnen gemakkelijk met anderen worden gedeeld
 • Bestanden worden voor een korte tijd op de servers van WeTransfer bewaard
 • Gemakkelijk foto’s, video’s en bestanden met anderen delen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Bestanden zonder registratie verzenden

Een van de grootste voordelen van WeTransfer is dat je bestanden gratis kunt versturen zonder dat jij je hoeft te registreren. Dit betekent dat je direct zonder gedoe met het aanmaken van een account aan de slag kunt. Gewoon naar de website gaan, je bestand selecteren en verzenden maar!

Met WeTransfer kun je bestanden tot 2 GB gratis versturen. Dit is perfect voor het delen van grote fotoalbums, presentaties of andere media-bestanden die te groot zijn om via e-mail te versturen. Het enige wat je nodig hebt, is het e-mailadres van de ontvanger.

Werking van WeTransfer

Hoe werkt WeTransfer precies? Laten we eens in detail naar de stappen die je voor het verzenden van bestanden moet volgen kijken:

 1. Ga naar de website van WeTransfer (www.wetransfer.com).
 2. Druk op “Voeg de foto(‘s) toe” om de eerste gewenste foto te selecteren.
 3. Je kunt meerdere bestanden tegelijkertijd selecteren door op “Meer toevoegen” te drukken.
 4. Nadat je alle gewenste bestanden hebt geselecteerd, voer je het e-mailadres waar je de bestanden naartoe wilt sturen in.
 5. Wanneer je een bevestiging wilt ontvangen zodra de bestanden zijn verzonden moet jij je eigen e-mailadres invoeren.
 6. Druk op “Transfer” om het uploadproces te starten.

WeTransfer upload de geselecteerde bestanden vervolgens naar hun cloudopslag. Dit kan afhankelijk van de grootte van de bestanden en de snelheid van je internetverbinding even duren.

Zodra de upload is voltooid, genereert WeTransfer een downloadlink die je met de ontvanger kunt delen. Deze link wordt ook naar het opgegeven e-mailadres gestuurd. De ontvanger kan op deze link drukken en het bestand naar zijn of haar apparaat downloaden.

WeTransfer Pro

Naast de gratis versie biedt WeTransfer ook een betaalde versie genaamd WeTransfer Pro. Met WeTransfer Pro krijg je toegang tot extra functies en voordelen, zoals:

 • Wachtwoordbeveiliging: Je kunt een wachtwoord voor je transfer instellen, zodat alleen mensen met het juiste wachtwoord toegang tot het gedownloade bestand hebben.
 • Grotere bestandsgrootte: Met wetransfer pro kun je tot wel (tot 20 GB) per keer versturen
 • Langere bewaartermijn (tot 1 jaar)
 • Wachtwoordbeveiliging voor bestanden: Je kunt een extra beveiligingslaag toevoegen door een wachtwoord voor de bestanden in te stellen
 • Aanpasbare achtergronden en e-mailsjablonen: Je kunt de transfer een persoonlijk tintje geven door een achtergrond en e-mailsjabloon in te stellen.
 • Ontvangstbevestiging voor de verzonden bestanden: Je krijgt een bericht wanneer de bestanden zijn ontvangen
 • Persoonlijke URL voor het delen van bestanden: Je kunt een persoonlijke link maken waardoor jij jouw transfer een persoonlijke touch kunt geven
 • Prioritaire ondersteuning van de klantenservice: Je krijgt een hogere prioriteit bij de klantenservice
 • Tijdens het gebruik van WeTransfer worden er met de betaalde versie geen advertenties weergegeven: Met de gratis versie krijg je reclame te zien, terwijl deze bij de betaalde variant niet worden getoond.
 • Mogelijkheid om meerdere ontvangers aan een verzending toe te voegen: Je kunt in plaats van een ontvanger meerdere ontvangers toevoegen. Hierdoor kun je de bestanden gemakkelijker naar meerdere mensen tegelijkertijd worden verzonden.

Met WeTransfer kun je bestanden door middel van een downloadlink eenvoudig delen. Deze transfer link functionaliteit maakt het mogelijk om grote bestanden, zoals foto’s, video’s of zelfs hele websites, snel en gemakkelijk met vrienden, collega’s of andere ontvangers te delen. Hieronder bespreken we hoe je met behulp van WeTransfer bestanden via een transfer linkt kunt versturen.

Voordat je een downloadlink kunt maken moet je naar de website van WeTransfer gaan (www.wetransfer.com). Hier kun je uit de gratis versie waarmee je 2GB per transfer kunt versturen kiezen of een betaald abonnement gebruiken waarmee je grotere bestanden tot wel 20 GB kunt kunt versturen en extra functies tot de beschikking krijgt. Volg de onderstaande stappen om een downloadlink te genereren en te verzenden:

Hoe werkt wetransfer en download link maken
 1. Druk op de knop “Voeg bestand(en) toe” om de gewenste bestanden die je wilt delen te selecteren.
 2. Zodra je de gewenste bestanden hebt geselecteerd, moet je op de knop “Transfer link” drukken.
 3. Vul het e-mailadres van de ontvanger(s) waar je de downloadlink naartoe wilt sturen in.
 4. Voeg eventueel een bericht voor de ontvanger(s) toe om extra context of instructies mee te geven.
 5. Deuk op de knop “Verstuur” om de downloadlink en het bericht naar de ontvanger(s) te verzenden.

De ontvangende partij kan zonder account downloaden

Eén van de voordelen van WeTransfer is dat de ontvanger zicht niet bij WeTransfer aan hoeven te melden om de bestanden te kunnen downloaden. Zodra de ontvanger de e-mail met de downloadlink ontvangt, kan hij of zij eenvoudig op de link klikken en direct toegang tot de bestanden krijgen. Doordat er geen gedoe met het aanmaken van een account of het inloggen op een platform is, is WeTransfer heel gebruiksvriendelijk voor het delen van bestanden.

Via e-mail en andere communicatiemiddelen delen

Naast het versturen van downloadlinks via de e-mail, biedt WeTransfer ook opties om de link via sociale media of andere communicatiemiddelen te delen. Nadat je de downloadlink hebt gegenereerd, kun je deze via platforms zoals Facebook, Twitter of LinkedIn delen. Daarnaast kun je de link kopiëren en in andere chat-apps zoals WhatsApp of Slack plakken, zodat je direct met vrienden, collega’s of klanten kunt communiceren.

Het kan voorkomen dat een verzonden link door verschillende redenen, zoals een verkeerd verkeerde ingevoerd e-mailadres of technische problemen bij het afleveren van de e-mail niet bij de ontvanger aankomt.

Grote bestanden met WeTransfer verzenden

WeTransfer is een handige tool waarmee je grote bestanden kunt verzenden die niet als bijlage in een e-mail kunnen worden toegevoegd. Of het nu gaat om foto’s, video’s, presentaties of andere documenten gaat, met WeTransfer kun je grote bestanden snel en gemakkelijk delen.

Bestandsgrootte en limieten

Met WeTransfer kun je bestanden tot 2 GB gratis verzenden. Wanneer je behoefte aan meer opslagruimte hebt, kun je ook voor de betaalde versie van WeTransfer Plus kiezen, waarbij je bestanden tot wel 20 GB per keer kunt versturen. Dit is vooral handig wanneer je regelmatig grote hoeveelheden gegevens moet verzenden.

Hoe werkt wetransfer en grote bestanden versturen

Snelle uploads en downloads

Een van de voordelen van WeTransfer is dat het compressietechnieken gebruikt om grote bestanden sneller te kunnen uploaden en te downloaden. Hierdoor hoef je niet lang te wachten, totdat jouw bestand naar de cloud is geüpload of door de ontvanger is gedownload. Zo kun jij tijd besparen waardoor je efficiënter kunt werken.

Hoe werkt WeTransfer?

WeTransfer kan eenvoudig en zelfs zonder technische kennis worden gebruikt. Volg de onderstaande stappen om grote bestanden met WeTransfer te verzenden:

 1. Ga via jouw webbrowser naar de website van WeTransfer (www.wetransfer.com).
 2. Druk op de knop “Voeg jouw bestanden toe” om het gewenste bestand te selecteren.
 3. Sleep het geselecteerde bestand naar het aangegeven gebied op de website.
 4. Voer het e-mailadres van de ontvanger in het veld “E-mail naar” in.
 5. Voeg jouw eigen e-mailadres in het veld “Jouw e-mail” toe.
 6. Schrijf in het veld “Bericht” een optioneel bericht voor de ontvanger.
 7. Druk op de knop “Transfer starten” om het uploadproces te starten.

Zodra het uploadproces is voltooid, ontvangt de ontvanger een e-mail met een downloadlink naar het bestand. De link blijft meestal zeven dagen geldig, waarna deze automatisch wordt verwijderd uit de WeTransfer-server.

Heb jij problemen met het delen van bestanden?

Hoe werkt we transfer en hoe kun je bestanden via WeTransfer delen

Met WeTransfer kun jij gemakkelijk grote bestanden delen.

 • Dat is: geen limiet met e-mail bijlagen
 • Bestanden kunnen gemakkelijk met anderen worden gedeeld
 • Bestanden worden voor een korte tijd op de servers van WeTransfer bewaard
 • Gemakkelijk foto’s, video’s en bestanden met anderen delen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Extra functies en opties

Naast het verzenden van grote bestanden biedt WeTransfer ook extra functies en opties om jouw ervaring te verbeteren:

 • Wachtwoordbeveiliging: Je kunt een wachtwoord voor jouw overdracht instellen, zodat alleen mensen met het juiste wachtwoord toegang tot jouw bestanden hebben.
 • Ontvangstbevestiging: Met WeTransfer Plus kun je een ontvangstbevestiging ontvangen wanneer jouw bestand door de ontvanger is gedownload.

De iOS-app Collect by WeTransfer gebruiken

Collect by WeTransfer is een handige iOS-app waarmee je al je foto’s, video’s en andere content op één plek kunt verzamelen. Of je nu herinneringen wilt bewaren, inspiratie op wilt doen of bestanden met anderen wilt delen, deze app maakt het gemakkelijk en efficiënt.

Content gemakkelijk toevoegen

Met Collect by WeTransfer kun je content eenvoudig aan je verzameling toevoegen. Je hebt verschillende opties tot je beschikking:

 1. Slepen en neerzetten: Sleep gewoon de bestanden die je toe wilt voegen naar de app. Dit kan vanaf je iPhone zelf zijn, maar ook vanuit andere apps of mappen op je apparaat.
 2. Directe camera-opname: Je kunt rechtstreeks met de camera van je iPhone een foto maken en deze direct aan je collectie toevoegen. Dit is handig wanneer je iets zonder gedoe snel vast wilt kunnen leggen.

Verzamelde content eenvoudig delen

Content die is verzameld kan gemakkelijk via verschillende communicatiemiddelen zoals WeTransfer, WhatsApp, Facebook of Twitter worden gedeeld. Hierdoor kun jij jouw creaties of interessante inhoud moeiteloos met vrienden, collega’s of het grote publiek delen.

Hoe werkt wetransfer en hoe kun je hiermee verzamelde content delen
 • WeTransfer: Met slechts een paar drukken kun jij jouw verzamelde bestanden naar WeTransfer uploaden en een downloadlink genereren die vervolgens via e-mail kan worden gedeeld.
 • WhatsApp: Als veelgebruikte berichtenapp biedt WhatsApp een snelle en directe manier om bestanden te delen. Met Collect by WeTransfer kun jij je verzamelde content eenvoudig naar WhatsApp sturen en met individuele contacten of groepen delen.
 • Facebook: Wanneer jij jouw creaties met een breder publiek wilt delen, kun je de verzamelde content rechtstreeks vanuit de app op Facebook plaatsen. Zo kunnen al jouw vrienden en volgers ervan genieten.
 • Twitter: Wil je iets snel en kort delen? Dan is Twitter een uitstekende keuze. Je kunt jouw verzamelde bestanden direct vanuit de app op Twitter posten en ze voor iedereen zichtbaar maken.

Of je Collect by WeTransfer nu professioneel gebruikt om samen aan projecten te werken, of gewoon persoonlijke herinneringen wilt bewaren, deze iOS-app biedt alle tools die je nodig hebt om content te verzamelen en in een handomdraai te delen.

Dus waar wacht je nog op? Download de app vandaag nog op je iPhone en ontdek zelf hoe gemakkelijk het is om al jouw favoriete foto’s, video’s en andere content op één plek te hebben!

Alternatieven voor WeTransfer

Andere platforms voor het verzenden van grote bestanden

Voor het verzenden van grote bestanden zijn verschillende alternatieve platforms, zoals Dropbox en Google Drive beschikbaar. Deze platforms bieden vergelijkbare functionaliteiten als WeTransfer, maar hebben ieder hun eigen unieke kenmerken en voordelen.

Dropbox

Dropbox is een bekend platform dat niet alleen dienst doet als een cloudopslag dienst, maar ook als een handige manier om bestanden te delen. Met Dropbox kun je mappen eenvoudig aanmaken en bestanden uploaden die je vervolgens met anderen kunt delen. Het heeft een intuïtieve gebruikersinterface en biedt de mogelijkheid om samen met collega’s of vrienden aan documenten te werken. Daarnaast kun je zolang er een internetverbinding is vanaf ieder apparaat toegang tot je bestanden krijgen.

Eén van de voordelen van Dropbox ten opzichte van WeTransfer is dat het in de gratis versie meer opslagruimte biedt. Terwijl WeTransfer beperkt is tot 2GB per transfer, geeft Dropbox je 2GB gratis opslagruimte bij het aanmaken van een account. Daarnaast kun je extra ruimte verdienen door vrienden uit te nodigen of door aan promoties deel te nemen.

Google Drive

Google Drive is ook een populaire keuze als alternatief voor WeTransfer. Het maakt deel uit van het brede scala aan diensten die Google biedt en heeft veel functionaliteiten die bij het delen van grote bestanden handig kunnen zijn. Met Google Drive kun je niet alleen bestanden uploaden en delen, maar ook in realtime samenwerken aan documenten, spreadsheets en presentaties.

Eén van de voordelen van Google Drive is dat het naadloos met andere Google-apps zoals Gmail en Google Docs integreert. Dit maakt het gemakkelijk om bestanden direct vanuit je e-mail te uploaden of om ze in Google Docs te openen en te bewerken. Bovendien biedt Google Drive bij het aanmaken van een account  15GB gratis opslagruimte, wat aanzienlijk meer is dan WeTransfer.

Verschillende opties met hun eigen voor- en nadelen

Hoewel Dropbox en Google Drive populaire alternatieven voor WeTransfer zijn, zijn er nog veel andere platforms beschikbaar die je kunt overwegen. Hieronder vind je een lijst met verschillende opties en hun eigen unieke kenmerken:

 • Microsoft OneDrive: Een cloudopslag dienst die het beste met Dropbox en Google Drive kan worden vergeleken. Maar als je Microsoft producten zoals Outlook of Office gebruikt kan deze cloudopslag dienst worden geïntegreerd. 
 • Send Anywhere: Een platform dat zich richt op snelle en veilige bestandsoverdracht zonder registratie of limieten op bestandsgrootte.
 • Firefox Send: Als je naar een veilige manier zoekt waarmee je bestanden kunt delen, dan is Firefox send een goed alternatief voor het versturen en het ontvangen van grote bestanden. Het heeft end-to-end encryptie en de optie om de link met een wachtwoord te beveiligen. Daarnaast kun je instellen dat de link na een bepaalde tijd of aantal downloads vervalt. Het nadeel is de limiet van 2,5 GB en dat je maar een bestand tegelijkertijd kunt delen.

Problemen met het versturen van bestanden via e-mailbericht

Wanneer je grote bestanden als bijlage in een e-mail wilt versturen kan dit vanwege de beperkingen voor de bestandsgrootte problemen opleveren. Meestal hebben e-mails een limiet van rond de 25 MB voor de grootte van bijlagen. Wanneer je een foto of video die groter dan deze limiet is wil delen, loop je tegen problemen aan. Het kan zijn dat je e-mailprovider weigert om het bericht te verzenden omdat het te groot is, of dat de ontvanger het bericht niet kan ontvangen omdat hun mailbox beperkingen heeft.

E-mails met grote bijlagen kunnen ook problemen bij de ontvangst en levering ervan veroorzaken. Vooral als de internetverbinding traag is kan het lang duren voordat een e-mail met een grote bijlage door de ontvanger wordt gedownload. Bovendien kunnen sommige e-mailproviders grote bijlagen automatisch comprimeren waardoor er ruimte op hun servers kan worden bespaard. Deze compressie kan ten koste van de kwaliteit van het bestand gaan. Wanneer je belangrijke foto’s of documenten wilt versturen die ongewijzigd moeten blijven, is het verzenden via e-mail mogelijk niet ideaal.

Gelukkig zijn er alternatieve methoden waarmee grote bestanden kunnen worden verstuurd zonder dat deze problemen optreden. Een populaire optie is het online platform WeTransfer waarmee je grote bestanden gemakkelijk naar anderen kunt verzenden. Met WeTransfer kun je bestanden tot wel 2 GB gratis verzenden zonder dat je een account aan hoeft te maken.

WeTransfer werkt heel eenvoudig:

 1. Ga naar wetransfer.com in je webbrowser.
 2. Druk op de knop “Voeg bestanden toe” om de bestanden die je wilt versturen te selecteren.
 3. Voer het e-mailadres van de ontvanger in het veld “E-mail naar” in.
 4. Voer je eigen e-mailadres in het veld “Je e-mail” in, zodat je een bevestiging krijgt wanneer de ontvanger het bestand heeft gedownload.
 5. Wanneer je dat wilt, kun je ook een bericht voor de ontvanger aan de bestanden toevoegen, maar dit is optioneel.
 6. Druk op de knop “Transfer starten” om de bestanden te verzenden.

Nadat je de bovenstaande stappen hebt voltooid upload WeTransfer je bestanden naar hun servers. Dit kan afhankelijk van de grootte en snelheid van je internetverbinding even duren. Zodra de upload is voltooid, ontvangt de ontvanger een e-mail met een downloadlink naar het bestand. Ze kunnen op deze link drukken om direct zonder enige beperkingen toegang tot het bestand te krijgen.

Conclusie: Hoe werkt WeTransfer – Samenvatting en afsluiting

In deze blogpost hebben we een gedetailleerd overzicht gegeven over hoe WeTransfer werkt. We hebben besproken hoe je grote bestanden via een transfer link en met behulp van WeTransfer kunt verzenden. Daarnaast hebben we de iOS-app Collect by WeTransfer behandeld en alternatieven voor WeTransfer besproken. Tot slot hebben we aandacht aan mogelijke problemen bij het versturen van bestanden via e-mailberichten besteed .

Hoe werkt we transfer en hoe kun je bestanden via WeTransfer delen

WeTransfer is een gebruiksvriendelijk platform waarmee je grote bestanden gemakkelijk en veilig kunt delen. Met de mogelijkheid om tot 2GB aan bestanden gratis te verzenden, biedt WeTransfer voor zowel persoonlijk als zakelijk gebruik een handige oplossing. Of je nu foto’s, video’s of documenten wilt versturen, met WeTransfer kan dit eenvoudig en efficiënt.

Veel gestelde vragen

Is WeTransfer veilig?

Ja, WeTransfer neemt beveiliging serieus en gebruikt versleutelingstechnologie om ervoor te zorgen dat je bestanden veilig worden verzonden. Bovendien worden de gedownloade bestanden na zeven dagen automatisch van de servers van WeTransfer verwijderd .

Kan ik meerdere ontvangers aan mijn transfer toevoegen?

Ja, je kunt meerdere ontvangers aan je transfer toevoegen door simpelweg hun e-mailadressen in te voeren. Daarnaast kun jij de transfer personaliseren door een bericht toe te voegen.

Is er een limiet voor de bestandsgrootte bij WeTransfer?

Ja, bij de gratis versie van WeTransfer is er een limiet van 2GB per transfer. Wanneer je grotere bestanden wilt verzenden, kun je naar een betaald abonnement upgraden. Met het betaalde abonnement kun je tot 20 GB aan bestanden per transfer versturen.

Kan ik mijn transfers volgen en controleren of ze zijn gedownload?

Ja, met een betaald abonnement heb je toegang tot functies zoals ontvangstbevestigingen en het volgen van transfers. Hiermee kun je zien of je bestanden succesvol door de ontvangers zijn gedownload.

Kan ik WeTransfer op mijn mobiele apparaat gebruiken?

Ja, WeTransfer heeft een app voor zowel iOS- als Android waarmee je bestanden eenvoudig via je mobiele apparaat kunt verzenden en ontvangen.

Heb jij problemen met het delen van bestanden?

Hoe werkt we transfer en hoe kun je bestanden via WeTransfer delen

Met WeTransfer kun jij gemakkelijk grote bestanden delen.

 • Dat is: geen limiet met e-mail bijlagen
 • Bestanden kunnen gemakkelijk met anderen worden gedeeld
 • Bestanden worden voor een korte tijd op de servers van WeTransfer bewaard
 • Gemakkelijk foto’s, video’s en bestanden met anderen delen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg