HP Chromebook 11 G8 EE review ervaringen

Wil jij een laptop of een tablet waarmee je een geruime tijd aan de basistaken kunt werken? Met de HP Chromebook 11 G8 EE haal je een laptop in huis die uitermate geschikt is voor het werken aan educatieve doeleinden.

Om aan de educatieve doeleinden te werken is dit model uitgerust met componenten met goede eigenschappen en een goede accu. Met dit model kun je tot wel 6 uur zonder oplader onderweg aan de basistaken werken. Benieuwd naar de prestaties van deze laptop? Wij hebben hem getest en vertellen in dit artikel over onze bevindingen. 

Werken met de HP Chromebook 11 G8 EE

Voordat een laptop / computer kan worden gebruikt om taken op uit te voeren moet er een programma op de computer / laptop worden geïnstalleerd. Voor het installeren van een app / programma moet er een besturingssysteem op de computer / laptop aanwezig zijn. Het besturingssysteem is voor de computer de belangrijkste software om te kunnen werken en wordt gebruikt voor:

 • Installeren van een programma / app
 • Herkennen van de apparaten die op de computer zijn aangesloten 
 • Bewaren van de bestanden op de harde schijf
 • Starten van de computer

De HP Chromebook 11 G8 EE behoort tot de categorie Chromebook en werkt hierdoor met het besturingssysteem Chrome OS.

Het besturingssysteem Chrome OS is het besturingssysteem van Google en werkt voor het grootste gedeelte via het internet.

Werken met de HP Chromebook 11 G8 EE

Doordat de meeste functies op een Chromebook via het internet werken is de internetverbinding een van de belangrijkste dingen voor de Chromebook. Werken met een app op een Chromebook kan het beste worden vergeleken met het uitvoeren van een taak via een website. Doordat de Chromebook voor het grootste gedeelte via het internet werkt kan de Chromebook alleen worden gebruikt om aan basistaken te werken zoals: 

 • Zoeken naar informatie op het internet
 • Versturen en ontvangen van E-mail
 • Spelen van kleine spelletjes
 • Werken aan documenten zoals een presentatie, een tekstdocument of het maken van berekeningen in een spreadsheet
 • Muziek luisten met een app zoals Spotify
 • Kijken naar een video

Ben je opzoek naar het ideale werkpaard voor onderweg?

In de afgelopen jaren zijn er veel technische ontwikkelingen geweest. Door deze technische ontwikkelingen kan de computer voor steeds meer toepassingen worden gebruikt. Om ook onderweg aan toepassingen te kunnen werken heeft Google een eigen type laptop ontwikkeld. Voor dit type laptop heeft Google het besturingssysteem ChromeOS ontwikkeld.

Uiterlijk van de HP Chromebook 11 G8 EE

Bij het besturingssysteem ChromeOS staat werken via het internet centraal. Hierdoor kan het internet voor zowel het zoeken naar informatie en het werken aan toepassingen worden gebruikt.

Doordat er bij dit besturingssysteem veelal via het internet wordt gewerkt heeft de computer minder goede specificaties nodig om snel te kunnen werken. Het is hierdoor zelfs mogelijk om een gehele dag met de HP Chromebook 11 G8 EE aan toepassingen te werken.

Chromebook installeren: de voorbereidingen

Wanneer je de Chromebook wilt gaan gebruiken om aan een basistaak te gaan werken moet daarvoor het besturingssysteem Chrome OS worden geïnstalleerd. Voordat het besturingssysteem Chrome OS op de laptop geïnstalleerd kan worden moeten er enkele voorbereidingen worden getroffen. Deze voorbereidingen bestaan uit: 

 • Het verbinden van de laptop met het internet
 • De gegevens behorende bij het Google account invoeren

Om de Chromebook met het internet te kunnen verbinden heb je de gegevens van de internetverbinding nodig. De gegevens van de internetverbinding bestaan uit:

HP Chromebook 11 G8 EE installeren
 • De netwerknaam (SSID)
 • Het wachtwoord

Als de gegevens van de internetverbinding niet gewijzigd zijn staan deze gegevens op de sticker aan de achterkant van het modem. Wanneer je de juiste gegevens van de internetverbinding hebt ingevoerd kan de laptop met het internet worden verbonden. Om de laptop met het internet te verbinden moet je met de linkermuisknop op de knop met de tekst: “Verbinden” drukken. Nadat de laptop eenmaal met het internet is verbonden kun je door naar de volgende stap. 

In de volgende stap wordt er om de gegevens van het Google account gevraagd. De gegevens van het Google account bestaan uit een gebruikersnaam en een wachtwoord. Voor de gebruikersnaam van het Google account wordt een e-mail adres gebruikt wat op @gmail.com eindigt. Het Google account kan vervolgens worden gebruikt voor: 

 • Versturen van een e-mail met Gmail 
 • Bewaren van bestanden in Google Drive
 • Installeren van een app vanuit de Google Play Store en Chrome Web Store
 • Video’s bekijken met YouTube
 • Navigeren met Google Maps

Als je de diensten van Google in het verleden nog niet hebt gebruikt moet er een nieuw Google account worden aangemaakt. Dit account is een vereiste om met de Chromebook te kunnen werken. In het artikel: “Google account aanmaken” staat middels een stappenplan beschreven hoe je het Google account aan kunt maken.  

Installatie van Chrome OS: de installatieprocedure

Nadat alle voorbereidingen voor de installatie van Chrome OS voltooid zijn kan de installatie van het besturingssysteem op de HP Chromebook 11 G8 EE worden gestart. Het installeren van Chrome OS verloopt middels enkele stappen. Om door te kunnen naar de volgende stap moet er in iedere stap een bevestiging worden gegeven. Deze bevestiging geef je door met de linkermuisknop op de knop met de tekst: “Bevestigen”, “Akkoord”, “OK” of “Volgende” te drukken. 

Als je aan het einde van de installatie bent gekomen is de laptop meteen klaar voor gebruik. Om de laptop na de installatie voor verschillende basistaken te kunnen gebruiken worden de apps bij het installeren van Chrome OS op de laptop geïnstalleerd. Hierdoor kan de laptop na de installatie meteen worden gebruikt voor:

 • Presentaties maken met Google Slides
 • Afspraken maken in Google Kalender
 • Berekeningen maken in Google Sheets
 • De internetbrowser Google Chrome gebruiken om op het internet naar informatie te zoeken
 • Het installeren van apps vanuit de Google Play Store en de Chrome Web Store
 • Kijken naar een video via het internet met YouTube

Apps voor de Chromebook

Omdat een Chromebook voor het grootste gedeelte via het internet werkt, werken de apps die op de Chromebook gebruikt en geïnstalleerd kunnen worden ook via het internet. Om een app op een Chromebook te kunnen installeren kan er gebruik gemaakt worden van de Google Play Store en de Chrome Web Store. Voor het installeren van een app vanuit de Google Play Store en de Chrome Web Store is een internetverbinding en een Google account nodig. 

De installatie van een app vanuit de Google Play Store en de Chrome Store verloopt namelijk via het internet.

De app die vanuit de Google Play Store en de Chrome Web Store wordt gedownload wordt aan het Google account gekoppeld.

Apps op de HP Chromebook 11 G8 EE vanuit de Google Play Store installeren

Door deze koppeling is het makkelijker om dezelfde app op verschillende apparaten te kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld wanneer voor als je de geïnstalleerde app op een ander apparaat zoals een mobiele telefoon of tablet wilt kunnen gebruiken.

Daarnaast kun de geïnstalleerde apps middels de Googel Play Store gemakkelijk naar de nieuwste versie worden bijgewerkt. Binnen de Google Play Store zijn verschillende categorieën apps te vinden. Bij deze categorieën zijn apps te vinden die kunnen worden gebruikt voor onder andere: 

 • Video app waarmee je online naar een video kunt kijken
 • Werken met de apps van Google aan documenten 
 • Muziek luisteren met apps voor entertainment zoals Spotify
 • Video bellen met apps / programma’s voor de communicatie
 • Kleine bewerkingen aan foto’s of video’s maken met apps uit de Google Play Store
 • E mailen met bijvoorbeeld de app van Google (Gmail) of Outlook

Apps op de Chromebook installeren

Voordat er met een app op de Chromebook aan een taak gewerkt kan worden zal de app eerst moeten worden geïnstalleerd. Voor het installeren van een app op de Chromebook moet de Google Play Store of de Chrome Web Store worden gebruikt. 

Als je een app vanuit de Google Play Store of de Chrome Web Store wilt gaan openen moet de store eerst worden geopend.

Om de store te kunnen openen moet je met de linkermuisknop op de snelkoppeling naar de store drukken. 

Door de store te openen krijg je een overzicht met apps te zien. Bovenaan het overzicht met apps is een invoerveld te vinden.

Apps zoeken in de Google Play Store

Aan de rechterkant van het invoerveld staat een knop met een vergrootglas. Hierdoor kan het invoerveld als zoekveld gebruikt worden. Een app kan op twee manieren gezocht worden. Zo kun je een app zoeken door: 

 • De naam van het gewenste programma invoeren
 • Een categorie waarbinnen het gewenste programma valt invoeren

Door te zoeken op de naam van het gewenste programma komt de gewenste app direct tevoorschijn. Als je naar de categorie zoekt krijg je een overzicht met de apps die binnen de gewenste categorie vallen. Hierdoor krijg je de keuze uit verschillende apps die je voor de taak kunt installeren. 

Om het programma te kunnen installeren moet je de gewenste app openen door met de linkermuisknop op de snelkoppeling naar het gewenste programma te drukken.

Als het programma is geopend komt er een venster tevoorschijn waarbinnen een knop met de tekst: “Installeren” staat. Wanneer je met de linkermuisknop op de tekst met de tekst: “Installeren” drukt, wordt de app op de Chromebook geïnstalleerd.

Tijdens de installatie van het gewenste programma wordt er een snelkoppeling naar het programma gemaakt. Met behulp van deze snelkoppeling kun je het programma eenvoudig terugvinden. Hierdoor kan het programma snel worden gebruikt om aan de gewenste taak te werken. 

Ben je opzoek naar het ideale werkpaard voor onderweg?

In de afgelopen jaren zijn er veel technische ontwikkelingen geweest. Door deze technische ontwikkelingen kan de computer voor steeds meer toepassingen worden gebruikt. Om ook onderweg aan toepassingen te kunnen werken heeft Google een eigen type laptop ontwikkeld. Voor dit type laptop heeft Google het besturingssysteem ChromeOS ontwikkeld.

Uiterlijk van de HP Chromebook 11 G8 EE

Bij het besturingssysteem ChromeOS staat werken via het internet centraal. Hierdoor kan het internet voor zowel het zoeken naar informatie en het werken aan toepassingen worden gebruikt.

Doordat er bij dit besturingssysteem veelal via het internet wordt gewerkt heeft de computer minder goede specificaties nodig om snel te kunnen werken. Het is hierdoor zelfs mogelijk om een gehele dag met de HP Chromebook 11 G8 EE aan toepassingen te werken.

Het uiterlijk van de HP Chromebook 11 G8 EE

De HP Chromebook 11 G8 EE  is een compacte laptop voor educatieve doeleinden met een opvallende kleur behuizing. Dit model heeft als een van de weinige laptops een groene kleur. 

De groene kleur behuizing is bij dit model nog niet alles. Het formaat van de behuizing is bij dit model compact.

Voor het compacte formaat van de behuizing zitten er dunne randen om het beeldscherm en is de behuizing erg dun. 

Uiterlijk van de HP Chromebook 11 G8 EE

Het compacte formaat van de behuizing zorgt ervoor dat het gewicht van deze laptop laag kan blijven. Door het lichte gewicht behuizing van 1.3KG kan de laptop overal gebruikt worden. Bijvoorbeeld om onderweg of op een locatie buitenshuis aan basistaken te kunnen werken. Bijvoorbeeld voor het maken van aantekeningen, het werken aan presentaties, het zoeken naar informatie op het internet of om onderweg naar een video te kunnen kijken. 

Bediening

Als je de computer / laptop wilt gaan gebruiken voor het werken aan de basistaken is het belangrijk dat je de computer / laptop kunt bedienen. Om de computer / laptop te kunnen bedienen moet de computer zijn uitgerust met componenten voor de bediening. De componenten die minimaal nodig zijn om aan taken te kunnen werken bestaan uit:

 • Een toetsenbord
 • Computermuis 
 • Beeldscherm

Bij de HP Chromebook 11 G8 EE zijn alle componenten aanwezig die gebruikt kunnen worden voor het bedienen van de computer.

Een van de belangrijkste componenten is het toetsenbord. Het toetsenbord kan worden gebruikt voor het invoeren van letters en cijfers. 

computer bediening

Dit model laptop is uitgerust met een toetsenbord waarbij de letters met de QWERTY indeling zijn gepositioneerd. Bij een toetsenbord met de QWERTY indeling staan de letters Q,W,E,R,T,Y aan de bovenkant van het toetsenbord en kunnen van links naar rechts gelezen worden.

Binnen Europa is deze indeling van de toetsen op het toetsenbord de meest gebruikte indeling. Naast het invoeren van letters en cijfers moeten er ook taken uitgevoerd kunnen worden. Bijvoorbeeld voor het openen van bestanden, programma’s en het selecteren van karakters in een document. Om de computer te kunnen bedienen is een muis nodig. Het type muis wat voor dit model wordt gebruikt is een glazen plaatje wat ook wel het touchpad wordt genoemd.

Met het touchpad kan de computer worden bediend alsof er op een tablet of een mobiele telefoon wordt gewerkt. In vergelijking met een losse muis kan er op een touchpad minder nauwkeurig worden gewerkt. Om nauwkeurig en langdurig achter de computer te kunnen werken is het aan te bevelen om een losse muis met de Chromebook te verbinden. Voor het verbinden van een losse muis zijn er bij dit model 2USB poorten aanwezig. 

Snelheid

Als je met de laptop of computer aan verschillende taken wilt gaan werken is het handig als je niet lang hoeft te wachten. Hier is bij het ontwikkelen van de HP Chromebook 11 G8 EE goed over nagedacht. Om vlot aan de taken te kunnen werken is dit model uitgerust met goede componenten en werkt dit model met het lichte gewicht besturingssysteem Chrome OS. Bij Chrome OS werken veel taken via het internet. Hierdoor bepalen de componenten alleen hoe snel er met een app aan de taken gewerkt kan worden.

Voor het werken met de apps heeft dit model een goede processor en 4GB werkgeheugen. De processor is het hart van de computer en wordt gebruikt voor het uitvoeren van de berekeningen. De snelheid waarin de berekeningen uitgevoerd kunnen worden, worden aangegeven in GHZ. Hoe hoger de snelheid is waarin berekeningen kunnen worden uitgevoerd, hoe sneller de taken op de computer / laptop kunnen worden uitgevoerd.

De snelheid van de processor van dit model is 2.8 GHZ. Met deze snelheid kunnen de meeste taken erg snel worden uitgevoerd. Naast de snelheid waarin berekeningen kunnen worden uitgevoerd heeft een laptop een geheugen nodig om bestanden tijdens het werken op te kunnen slaan.

De bestanden die tijdens het werken op de computer / laptop worden bewaard worden op het tijdelijk geheugen van de computer bewaard. Het tijdelijk geheugen wordt ook wel het werkgeheugen genoemd. Door bestanden tijdens het werken aan taken op het werkgeheugen te bewaren kunnen de wijzigingen aan documenten ongedaan gemaakt worden. Een voorbeeld waarvoor het werkgeheugen gebruikt kan worden is tijdens het werken aan een tekstdocument of het werken aan een presentatie. 

Het beeldscherm van de HP Chromebook 11 G8 EE

Als je met de computer aan taken wilt werken is het belangrijk om te kunnen zien wat er op de computer / laptop gebeurt. Om te kunnen zien wat er op de computer / laptop gebeurt moet de computer / laptop zijn voorzien van een beeldscherm. 

De HP Chromebook 11 G8 EE heeft een beeldscherm met een beeldschermformaat van 11.6 inch.

Het beeldschermformaat van 11.6 inch is te vergelijken met het formaat van een tablet.

In vergelijking met een tablet kan er door het toetsenbord en het touchpad efficiënter aan de taken gewerkt worden.  

Beeldscherm van de HP Chromebook 11 G8 EE

Met een laptop met een beeldschermformaat van 11.6 inch kan goed aan de basistaken gewerkt worden. Door het formaat van 11.6 inch is dit model het ideale werkpaard voor tijdens de studie. Bijvoorbeeld voor het maken van aantekeningen, het maken van berekeningen, het zoeken naar informatie of het bekijken van een video. 

Om op iedere locatie binnen en buitenshuis aan taken te kunnen werken is dit model voorzien van een mat beeldscherm. Op een mat beeldscherm kunnen de beelden zelfs zonder weerspiegelingen worden bekeken. Hierdoor kan dit model gebruikt worden om zelfs in het zonnetje aan taken te werken. 

Ben je opzoek naar het ideale werkpaard voor onderweg?

In de afgelopen jaren zijn er veel technische ontwikkelingen geweest. Door deze technische ontwikkelingen kan de computer voor steeds meer toepassingen worden gebruikt. Om ook onderweg aan toepassingen te kunnen werken heeft Google een eigen type laptop ontwikkeld. Voor dit type laptop heeft Google het besturingssysteem ChromeOS ontwikkeld.

Uiterlijk van de HP Chromebook 11 G8 EE

Bij het besturingssysteem ChromeOS staat werken via het internet centraal. Hierdoor kan het internet voor zowel het zoeken naar informatie en het werken aan toepassingen worden gebruikt.

Doordat er bij dit besturingssysteem veelal via het internet wordt gewerkt heeft de computer minder goede specificaties nodig om snel te kunnen werken. Het is hierdoor zelfs mogelijk om een gehele dag met de HP Chromebook 11 G8 EE aan toepassingen te werken.

Geluid van de HP Chromebook 11 G8 EE

Wanneer je de computer / laptop gebruikt voor educatieve doeleinden is het belangrijk dat er naar geluiden geluisterd kan worden. Bijvoorbeeld voor het luisteren naar muziek, het kijken naar een video of voor tijdens de communicatie. Voor het luisteren naar geluiden zijn speakers nodig. De HP Chromebook 11 G8 EE is uitgerust met speakers die de geluiden in een basiskwaliteit laten horen. Met deze geluidskwaliteit kunnen de geluiden soms wat hol en blikkerig klinken.

Als je naar de prijs-kwaliteitsverhouding gaat kijken zijn de speakers voldoende te noemen. Soms kan het fijn zijn als de geluiden in een goede geluidskwaliteit kunnen worden beluisterd. Hiervoor kunnen losse speakers met de laptop worden verbonden. Losse speakers kunnen bij dit model worden verbonden door: 

 • Draadloze speakers met de laptop verbinden door gebruik te maken van de bluetooth 5.0 verbinding
 • Bedraad aansluiten van geluidsapparaten door gebruik te maken van de 3.5mm jack 

De kwaliteit waarin er naar het geluid geluisterd kan worden is afhankelijk van de specificaties van de speakers die met de laptop zijn verbonden. 

De HP Chromebook 11 G8 EE gebruiken voor communicatie

De computer, laptop, tablet en mobiele telefoon worden steeds vaker gebruikt om via het internet met elkaar te kunnen communiceren. De manier waarop we met elkaar via het internet kunnen communiceren is onder te verdelen in twee categorieën namelijk: 

 • Versturen van berichten 
 • Bellen met en zonder beelden. Bellen met beelden wordt ook wel videobellen genoemd. 

Wanneer je berichten naar elkaar wilt gaan versturen heb je aan een gebruikersaccount en een internet voldoende.

Een gebruikersaccount voor het versturen van berichten kan uit een gebruikersnaam of een e-mail adres met een daarbij behorend wachtwoord bestaan. 

Videobellen

Als je de computer wilt gaan gebruiken om met elkaar te bellen heb je naast een internetverbinding en een gebruikersaccount ook componenten nodig. De componenten die je voor het videobellen nodig hebt bestaan uit: 

 • De webcam om elkaar tijdens het videobellen te kunnen zien
 • Een microfoon om de geluiden op te kunnen nemen
 • Speakers om de anderen tijdens de communicatie te kunnen horen
 • Het beeldscherm om elkaar tijdens de communicatie te kunnen zien

De HP Chromebook 11 G8 EE is uitgerust met ieder component wat voor de communicatie gebruikt kan worden. De microfoon van dit model kan de geluiden in een goede geluidskwaliteit opnemen waardoor anderen je tijdens de communicatie goed en helder kunnen verstaan. 

De beelden die met de webcam van dit model opgenomen kunnen worden zijn in HD-Ready beeldkwaliteit. De HD-ready beeldkwaliteit kan goed gebruikt worden om de beelden tijdens de communicatie scherp in beeld te krijgen. 

Door de combinatie van de goede webcam en de goede microfoon is dit model een ideaal werkpaard voor tijdens de communicatie. Bijvoorbeeld om online met vrienden, kennissen of collega’s te kunnen videobellen of voor tijdens een vergadering.

App voor de communicatie

Voordat de computer / laptop kan worden gebruikt om met elkaar te communiceren moet er een app op de computer / laptop worden geïnstalleerd. Doordat de computer steeds vaker voor de communicatie wordt gebruikt zijn er tegenwoordig verschillende apps beschikbaar. Enkele apps die het vaakst voor het bellen en het videobellen worden gebruikt zijn onder andere:

 • Zoom 
 • Microsoft Teams
 • Skype

Om een app voor de communicatie te kunnen gebruiken moet de app op de Chromebook worden geïnstalleerd.

Voor het installeren van een app voor de communicatie moet de Google Play Store worden gebruikt. Hiervoor moet de Google Play Store eerst worden geopend.

De Google Play Store kan worden geopend door met de linkermuisknop op de snelkoppeling naar de Store drukken. 

App voor de communicatie met de HP Chromebook 11 G8 EE

Deze snelkoppeling naar de Google Play Store is aan een driehoekje met daaronder de tekst: Play Store te herkennen. Door de Play Store te openen komt er een overzicht met populaire apps tevoorschijn. Bovenaan het overzicht met populaire apps staat een invoerveld met een knop waarop een vergrootglas staat. Door een naam of categorie in te voeren en vervolgens op de knop met het vergrootglas te drukken kan er naar het gewenste programma / app worden gezocht. 

Als je het gewenste programma / app hebt gevonden kan dit op de Chromebook worden geïnstalleerd. Om de gewenste app te kunnen installeren moet het programma worden geopend door op de snelkoppeling naar het programma te drukken.

Na het openen van het gewenste programma / app zal er een nieuw venster worden geopend. In dit venster staat een knop met de tekst: “Installeren”. Door met de linkermuisknop op deze knop te drukken wordt het programma geïnstalleerd. Tijdens het installeren wordt een snelkoppeling gemaakt waardoor de app / programma snel gevonden kan worden en daardoor snel kan worden gebruikt voor de communicatie. 

Account voor de communicatie gebruiken

Voordat een app voor de communicatie kan worden gebruikt moet je over een account voor de gewenste app beschikken. Na het openen van de app die je voor de communicatie wilt gaan gebruiken krijg je hier twee opties voor. De keuzes voor het account bestaan uit: 

 • Een bestaande gebruikersnaam en het daarbij behorende wachtwoord gebruiken om aan te melden
 • Het aanmaken van een nieuw account

Door de met de linkermuisknop op de link met de tekst: ”Een nieuw account aanmaken” te drukken wordt je door de procedure geleid waarin het account kan worden aangemaakt.

Bij het aanmaken van een gebruikersaccount wordt er om persoonlijke informatie en informatie voor het account gevraagd. 

Account aanmaken

De persoonlijke informatie wordt gebruikt om het account aan een persoon te kunnen koppelen. Daarnaast worden deze gegevens gebruikt voor het herstellen van de account gegevens. Bijvoorbeeld om een wachtwoord herstel naar het opgegeven e-mail adres toe te kunnen sturen. 

De gegevens die voor het account gebruikt worden bestaan uit een gebruikersnaam en een wachtwoord. Met deze account gegevens kun je vervolgens op iedere computer / laptop, mobiele telefoon en tablet bij dezelfde app inloggen. Een gebruikersnaam kan het best met een telefoon nummer worden vergeleken. In plaats van 10 cijfers kan een gebruikersnaam bestaan uit: 

 • Letters
 • Cijfers
 • Leestekens

De gebruikersnaam wordt gebruikt om elkaar terug te vinden en contact met elkaar op te kunnen nemen.

Ben je opzoek naar het ideale werkpaard voor onderweg?

In de afgelopen jaren zijn er veel technische ontwikkelingen geweest. Door deze technische ontwikkelingen kan de computer voor steeds meer toepassingen worden gebruikt. Om ook onderweg aan toepassingen te kunnen werken heeft Google een eigen type laptop ontwikkeld. Voor dit type laptop heeft Google het besturingssysteem ChromeOS ontwikkeld.

Uiterlijk van de HP Chromebook 11 G8 EE

Bij het besturingssysteem ChromeOS staat werken via het internet centraal. Hierdoor kan het internet voor zowel het zoeken naar informatie en het werken aan toepassingen worden gebruikt.

Doordat er bij dit besturingssysteem veelal via het internet wordt gewerkt heeft de computer minder goede specificaties nodig om snel te kunnen werken. Het is hierdoor zelfs mogelijk om een gehele dag met de HP Chromebook 11 G8 EE aan toepassingen te werken.

Accuduur

Om buitenshuis aan taken te kunnen werken moet de laptop zijn voorzien van een accu. De tijd dat er op de accu gewerkt kan worden is afhankelijk van de specificaties van de accu en wordt aangegeven in WH. De HP Chromebook 11 G8 EE is voorzien van een accu met een accucapaciteit van 47WH.

Dit model kan met deze accu tot wel 6 uur lang zonder oplader gebruikt worden om aan de verschillende taken te werken. Als de laptop voor het kijken naar een video of het werken aan de zwaardere taken wordt gebruikt zal dit meer van de accu vragen. Ook dan kun je met dit model tot wel 4 uur vooruit.

Doordat de accu na een tijd gewerkt te hebben leeg is moet de accu worden opgeladen om de laptop te kunnen gebruiken.

Opladen van de accu van de HP Chromebook 11 G8 EE duurt ongeveer 1.5 uur en kan op twee verschillende manieren. Zo kun je de accu van dit model opladen door:

 • De meegeleverde netvoeding gebruiken
 • Een powerbank met de USB-C poort van de laptop verbinden. Doordat de laptop met een powerbank opgeladen kan worden kun je de laptop zelfs onderweg opladen.
Accu van de Chromebook

De combinatie van de accu waarmee je tot wel 6 uur aan de basistaken kunt werken en de korte tijd die de accu nodig heeft om opgeladen te worden maken dit model een ideaal werkpaard voor onderweg. Bijvoorbeeld voor het maken van aantekeningen, het zoeken naar informatie of voor het kijken naar een video.

Bestanden opslaan

Om aan documenten te kunnen werken moeten de bestaande en gewijzigde bestanden kunnen worden bewaard. Voor het bewaren van bestanden wordt er bij de HP Chromebook 11 G8 EE gebruik gemaakt van de cloud.

Doordat deze laptop tot de categorie Chromebook behoort, wordt de online opslagruimte van Google gebruikt voor het bewaren van de bestanden. De online opslagruimte (cloud) van Google wordt ook we Google Drive genoemd. 

Bestanden en documenten in Google Drive bewaren levert verschillende voordelen op. Bij deze voordelen kun je onder andere denken aan:

Bestanden van de HP Chromebook 11 G8 EE in de cloud bewaren
 • Tijdens het werken aan documenten worden de wijzigingen met enige regelmaat als reservekopie bewaard. Door deze reservekopie is het mogelijk om de wijzigingen die aan het document gemaakt zijn ongedaan te maken
 • Ieder bestand wat binnen Google Drive is bewaard kan vanaf iedere computer die is verbonden met het internet worden benaderd
 • Met de apps van Google die binnen Google Drive aanwezig zijn kun je vanaf iedere computer aan de documenten werken. 

Om de bestanden die in Google Drive staan opgeslagen vanaf een andere computer te kunnen benaderen moet er met de gegevens van het Google account op de website van Google Drive worden ingelogd. Nadat je bij Google Drive bent ingelogd krijg je een overzicht te zien met alle bestanden en documenten die je op de computer hebt bewaard.

Het account wat nodig is om bij de bestanden in Google Drive te komen is hetzelfde account als het account wat wordt gebruikt voor onder andere het ontgrendelen van de laptop en het installeren van een app vanuit de Google Play Store.

Zonder internet op de HP Chromebook 11 G8 EE werken

Als je de Chromebook op plaatsen wilt gebruiken waar geen internetverbinding in de buurt is kan er alsnog aan de basistaken worden gewerkt. Om zonder internetverbinding aan de basistaken te kunnen werken is de HP Chromebook 11 G8 EE uitgerust met een interne opslagruimte. De grootte van de opslagruimte van dit model laptop is 32GB groot. De opslagruimte van 32GB is voldoende voor het bewaren van de belangrijkste bestanden. 

Als je de laptop vaak gebruikt om zonder internetverbinding te kunnen werken, dan kan de opslagruimte van 32GB onvoldoende zijn. Hiervoor is er een mogelijkheid om de interne opslagruimte te vergroten door een externe harde schijf of USB stick met de laptop te verbinden.

Voor het verbinden van een USB-opslag apparaat is dit model uitgerust met 4 USB poorten. Van deze USB poorten zijn er 2 verschillende versies aanwezig namelijk: 

Zonder internet met de Chromebook werken
 • 2* USB-A poort
 • 2* USB-C poorten

Iedere aanwezige USB poort kan worden gebruikt om apparaten met de laptop te verbinden en voor het razendsnel uitwisselen van bestanden. Naast het uitwisselen van bestanden en het verbinden van apparaten kunnen de USB poorten worden gebruikt voor onder andere:

 • Het aansluiten van een tweede beeldscherm
 • De accu van de Chromebook opladen door een powerbank met de laptop te verbinden

Draadloze verbindingen

Voor een Chromebook zijn internetverbinding erg belangrijk. De internetverbinding wordt namelijk gebruikt om iedere functie van de Chromebook te kunnen benutten. Om een verbinding met een internetverbinding te kunnen maken moet de laptop zijn uitgerust met een netwerkadapter. 

De netwerkadapter van de HP Chromebook 11 G8 EE kan alleen een verbinding met draadloze internetverbindingen maken.

Om de verbinding met een draadloze internetverbinding tot stand te kunnen brengen zijn de gegevens van de internetverbinding nodig. Deze gegevens bestaan uit:

Chromebook met een draadloze verbinding verbinden
 • De netwerknaam (SSID)
 • Het wachtwoord (WPA of WPA2 key)

Naast de internetverbinding kunnen apparaten ook onderling draadloos met de Chromebook worden verbonden. Voor de draadloze verbinding tussen apparaten maakt dit model gebruik van bluetooth 5.0. Bluetooth 5.0 is een van de nieuwste bluetooth versies waardoor dit model kan worden verbonden met de nieuwste draadloze apparaten zoals: 

 • Het verbinden van draadloze geluidsapparatuur met de Chromebook
 • Een printer draadloos met de laptop verbinden
 • Gegevens uitwisselen met mobiele apparaten zoals een tablet of mobiele telefoon
 • Een horloge (sport horloge of smartwatch) met de laptop verbinden

Ben je opzoek naar het ideale werkpaard voor onderweg?

In de afgelopen jaren zijn er veel technische ontwikkelingen geweest. Door deze technische ontwikkelingen kan de computer voor steeds meer toepassingen worden gebruikt. Om ook onderweg aan toepassingen te kunnen werken heeft Google een eigen type laptop ontwikkeld. Voor dit type laptop heeft Google het besturingssysteem ChromeOS ontwikkeld.

Uiterlijk van de HP Chromebook 11 G8 EE

Bij het besturingssysteem ChromeOS staat werken via het internet centraal. Hierdoor kan het internet voor zowel het zoeken naar informatie en het werken aan toepassingen worden gebruikt.

Doordat er bij dit besturingssysteem veelal via het internet wordt gewerkt heeft de computer minder goede specificaties nodig om snel te kunnen werken. Het is hierdoor zelfs mogelijk om een gehele dag met de HP Chromebook 11 G8 EE aan toepassingen te werken.

Geef een reactie