iCloud backup terugzetten: Handige Tips voor iPhone & iPad

Het is belangrijk dat je regelmatig een back-up van je gegevens maakt, aangezien back-ups bij herstel van onschatbare waarde zijn. Met iCloud back-ups kun jij al je belangrijke informatie eenvoudig herstellen wanneer dat nodig is. In deze blogpost ontdek je hoe gemakkelijk het is om een iCloud back-up terug te zetten en weer toegang tot al je waardevolle foto’s, berichten en bestanden te krijgen.

Het herstellen van een iCloud-back-up kan een vlotte en stressvrije ervaring zijn, wat na de angst om al je gegevens te verliezen een verademing is. Ontdek hoe jij je informatie snel en gemakkelijk veilig kunt stellen en in de wetenschap dat je gegevens altijd beveiligd zijn zodat je van gemoedsrust kunt genieten.

Hoe kun je een iCloud backup terugzetten via de iCloud instellingen

Om een iCloud backup terug te zetten op je iPad, iMac, MacBook, iPhone of Mac Mini moet je op het desbetreffende apparaat naar de iCloud instellingen gaan. Hier vind je de optie om een back-up terug te zetten en kun je kiezen welke gegevens je wilt herstellen.

iCloud backup terugzetten en wat is iCloud

Het proces van het terugzetten van een iCloud backup kan afhankelijk van het apparaat dat je gebruikt variëren. Op een iPhone of iPad navigeer je bijvoorbeeld naar ‘Instellingen’ > ‘[Je naam]’ > ‘iCloud’ > ‘iCloud reservekopieën’. Vervolgens moet je de gewenste back-up selecteren en op ‘Herstel’ drukken.

Wil jij je belangrijke bestanden veilig stellen en gemakkelijk terug kunnen zetten?

iCloud Backup controleren

Met een iCloud backup kun jij al je belangrijke informatie en instellingen veilig in de Cloud bewaren en tussen andere apparaten synchroniseren.

 • Dat is: je gegevens gemakkelijk kunnen herstellen
 • Altijd toegang tot je belangrijke gegevens
 • Snel met je nieuwe apparaat aan de slag

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

iTunes gebruiken om iCloud backup terug te zetten

Naast de mogelijkheid om een backup via de iCloud instellingen terug te zetten, kun je iTunes gebruiken om de backup terug te zetten. Door op je computer met iTunes te verbinden en je iPhone of iPad aan te sluiten, krijg je de optie om een eerdere iCloud backup terug te zetten.

Wanneer draadloze verbindingen problemen veroorzaken of als er in je iCloud onvoldoende opslagruimte beschikbaar is, kan iTunes een handig alternatief zijn. Toch is het belangrijk op te merken dat het proces van het herstellen van een back-up via iTunes, in tegenstelling tot het eenvoudig terugzetten van je meest recente iCloud back-up enige betrokkenheid en aandacht vereist.

iCloud reservekopie op iPhone en iPad maken

Automatische back-up in de cloud

Met een iCloud reservekopie hoef jij je geen zorgen te maken dat je gegevens verliest. Alles wordt automatisch in de cloud opgeslagen, waardoor je zonder gegevensverlies naadloos naar een nieuw apparaat over kunt stappen.

Je waardevolle apps en bestanden zijn veilig en toegankelijk wanneer je ze nodig hebt. Stel je voor dat je iPhone plotseling defect raakt; met een iCloud backup kun jij al je gegevens gemakkelijk op een nieuw apparaat herstellen.

iCloud-opslag gebruiken

Door iCloud opslag te gebruiken kun je selectief kiezen welke apps en gegevens er in een backup worden opgeslagen. Dit betekent dat jij de controle hebt over wat er in de cloud wordt bewaard en beschermd.

Met slechts een paar tikken kun jij ervoor zorgen dat al je belangrijke informatie veilig is, klaar om terug te worden gezet wanneer dat nodig is. Het proces is eenvoudig en efficiënt, waardoor je reservekopieën moeiteloos kunt beheren.

Fabrieksinstellingen van een iPhone of een iPad via een iCloud reservekopie terugzetten

Waarom het terugzetten naar fabrieksinstellingen via een iCloud back-up een slimme keuze is

Als jij je iPhone of iPad met behulp van een iCloud reservekopie naar de fabrieksinstellingen terug wilt zetten, zijn er verschillende voordelen. Een belangrijk voordeel is dat al je gegevens, zoals contacten, foto’s en apps, behouden blijven. Dit betekent dat alles na het herstellen van je apparaat weer op dezelfde plek als voorheen staat.

iCloud backup terugzetten op verschillende Apple apparaten

Door je iCloud back-up terug te zetten, geef je je apparaat een frisse start en kun je eventuele problemen oplossen. Hierdoor kun je de prestaties en efficiëntie van je apparaat verbeteren. Je kunt selectief kiezen welke gegevens je wilt herstellen en kostbare informatie veilig in de cloud bewaren. Maak regelmatig back-ups en behoud controle over wat je herstelt.

Stappen om je iPhone met een iCloud back-up volledig te herstellen

 1. Ga op je iPhone naar de ‘Instellingen’.
 2. Druk bovenaan op je naam.
 3. Kies ‘iCloud’ en vervolgens voor ‘iCloud reservekopie’.
 4. Zorg ervoor dat de schakelaar bij ‘iCloud reservekopie’ aanstaat.
 5. Druk nu op ‘Maak nu reservekopie’.
 • Voordeel: Alles wordt zonder handmatige overdracht automatisch teruggezet.
 • Voordeel: Na het herstelproces behoudt jij al je gegevens en instellingen.

Nadat je deze stappen hebt voltooid zal je iPhone of iPad een back-up in iCloud maken die je later kunt gebruiken om je apparaat volledig te herstellen zoals het apparaat eerder was ingesteld.

Overzicht van de inhoud van een iCloud reservekopie

Gegevens en bestanden in iCloud-back-up

Het is belangrijk dat je regelmatig een back-up van je iPhone, iPad of ander Apple apparaat maakt. iCloud biedt hiervoor een handige en veilige oplossing. In je iCloud back-up worden naast contacten en foto’s ook video’s, berichten, apps die je uit de App Store hebt gedownload en instellingen bewaard. Zo kun je belangrijke gegevens gemakkelijk vanuit je iCloud back-up herstellen als er iets misgaat.

Een iCloud back-up terughalen biedt verschillende voordelen, waaronder het gemak van het proces. Met slechts enkele klikken kun je de back-up op je iPhone, iPad of ander Apple apparaat terugzetten, waardoor je snel weer toegang tot al je belangrijke gegevens hebt. Dit bespaart niet alleen tijd, maar zorgt er ook voor dat waardevolle informatie veilig wordt bewaard in de cloud, zonder angst voor verlies.

Het is handig om te weten dat je gegevens selectief uit je iCloud back-up kunt herstellen. Je hoeft niet alle gegevens terug te zetten, maar alleen wat nodig is. Zo kun je ervoor kiezen om specifieke foto’s of berichten in plaats van de hele back-up te herstellen. Deze flexibiliteit maakt het proces efficiënter en handiger.

Informatie in iCloud back-up controleren en beheren

Wil jij weten welke apps gegevens in je iCloud reservekopie hebben opgeslagen? Open de instellingen app op je iPhone of iPad, ga naar iCloud en kies ‘Beheer opslag’. Hier zie je welke gegevens door de verschillende apps worden opgeslagen. Door alleen waardevolle data te behouden en onnodige gegevens te verwijderen kun jij je iCloud opslag optimaliseren en efficiënt gebruiken.

Een oude iCloud reservekopie kiezen

Gebruik de opties in iCloud

Als je een iCloud backup wilt terugzetten moet je op je apparaat naar de ‘Instellingen’  en bovenaan op je naam drukken. Kies vervolgens voor ‘iCloud’ en selecteer ‘Reservekopie’. Hier kun je verschillende reservekopieën zien die beschikbaar zijn om te herstellen. Kies degene die je wilt gebruiken.

Om apps en gegevens opnieuw in te stellen moet je de gewenste reservekopie selecteren en de schuifregelaar voor ieder item dat je wilt herstellen inschakelen. Voordat je verder gaat met het herstelproces is het belangrijk dat je alle benodigde apps en gegevens hebt geselecteerd.

Opgeslagen gegevens terugzetten

Zodra je een oude iCloud-reservekopie hebt gekozen en alle benodigde items hebt geselecteerd, moet je op ‘Herstel nu’ drukken. Je apparaat zal dan de geselecteerde apps, instellingen en gegevens vanuit de iCloud reservekopie downloaden.

iCloud backup terugzetten en bestanden herstellen

Nadat het downloaden is voltooid, zullen al je vorige instellingen worden hersteld zoals ze waren toen de reservekopie werd gemaakt. Dit omvat niet alleen apps en hun inhoud, maar ook persoonlijke instellingen zoals achtergronden, lay-outs en voorkeuren.

Beveiliging en privacy bij iCloud backups

Beveiligingsmaatregelen van Apple

Apple neemt beveiligingsmaatregelen om je gegevens in iCloud back-ups te beschermen. Dit omvat versleuteling van je informatie tijdens de overdracht en bij het bewaren van je bestanden, gegevens en instellingen op hun servers. Deze maatregelen zorgen ervoor dat alleen jij toegang tot je back-up gegevens hebt.

Met tweestapsverificatie voeg je een extra beveiligingslaag aan je reservekopieën toe. Hierdoor heb je voor het inloggen naast een wachtwoord ook een vertrouwd apparaat of telefoonnummer nodig om toegang tot je account te krijgen. Hierdoor wordt ongeautoriseerde toegang tot je iCloud back-ups nog moeilijker.

Privacy-instellingen en -opties

Het is belangrijk dat jij je privacy instellingen voor iCloud back-ups goed beheert. Door deze instellingen op de juiste manier in te stellen, behoud je de controle over welke gegevens er via iCloud worden opgeslagen en worden gedeeld. Je kun aangeven welke apps wel of geen back-ups mogen maken, waardoor je meer grip op je persoonlijke gegevens krijgt.

Apple biedt extra functies, zoals het versleutelen van data voor analyse aan. Hierdoor blijft je privacy gewaarborgd terwijl Apple toch waardevolle informatie kan verzamelen om hun diensten te verbeteren. Dit zorgt ervoor dat je gegevens anoniem voor analyse worden gebruikt, zonder dat deze gegevens direct aan jou worden gekoppeld.

Oude iCloud-reservekopieën verwijderen

Ruimte vrijmaken

Heb jij in iCloud te weinig opslagruimte? Dan is het tijd om oude, onnodige iCloud back-ups te verwijderen. Door dit regelmatig te doen, maak je ruimte  voor nieuwe back-ups vrij en voorkom je dat je apparaat vol raakt.

Om deze reservekopieën te verwijderen moet je op je apparaat naar de instellingen en bovenaan op je naam drukken. Vervolgens moet je ‘iCloud’ selecteren en daarna voor ‘Opslag’ kiezen. Hier zie je een lijst met al je back-ups. Kies degenen die oud zijn of die je niet meer nodig hebt en druk op ‘Verwijder reservekopie’.

 • Voorkomt dat iCloud vol raakt
 • Maakt ruimte vrij voor nieuwe back-ups

De iCloud back-up zonder gegevensverlies selectief verwijderen

Vooral als je in de loop der tijd meerdere back-ups hebt gemaakt kan het terugzetten van iCloud back-ups soms verwarrend zijn. Het is belangrijk dat je bij het verwijderen van oude back-ups selectief te werk gaat, zodat je belangrijke gegevens niet per ongeluk kwijtraakt. Neem de tijd om iedere back-up zorgvuldig te controleren voordat je deze definitief verwijdert. Op deze manier kun je er zeker van zijn dat belangrijke informatie niet verloren gaat.

Een handige tip is om eerst een overzicht van de verschillende back-ups die in je iCloud opslag beschikbaar zijn te maken. Identificeer welke back-ups de meest recente en relevante gegevens die je wilt herstellen bevatten. Door deze gegevens vooraf te markeren, voorkom je dat je de verkeerde back-up per ongeluk verwijdert.

Overweeg om belangrijke data veilig te stellen door externe opslag te gebruiken voordat je een iCloud back-up herstelt. Controleer de status van je back-ups regelmatig zodat je er zeker van kunt zijn dat al je gegevens up-to-date en veilig zijn opgeslagen. Door proactief te handelen, minimaliseer je het risico op dataverlies en ben je goed op onverwachte situaties voorbereid.

Wil jij je belangrijke bestanden veilig stellen en gemakkelijk terug kunnen zetten?

iCloud Backup controleren

Met een iCloud backup kun jij al je belangrijke informatie en instellingen veilig in de Cloud bewaren en tussen andere apparaten synchroniseren.

 • Dat is: je gegevens gemakkelijk kunnen herstellen
 • Altijd toegang tot je belangrijke gegevens
 • Snel met je nieuwe apparaat aan de slag

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Reservekopie maken en via iTunes op Mac of PC overzetten

Reservekopie Maken

Om je belangrijke gegevens veilig te houden en gemakkelijk te kunnen herstellen, is het belangrijk dat je regelmatig een iCloud back-up maakt. Dit kan via iTunes op je Mac of PC. Hiermee kun je extra beveiliging voor je foto’s, contacten en instellingen creëren. Sluit je apparaat op de computer aan, open iTunes en maak een reservekopie door bij het pictogram bij het apparaat op “Maak nu reservekopie” te drukken. Door dit te doen wordt er een momentopname van al je gegevens gemaakt.

iCloud backup terugzetten en reservekopie maken

Een iCloud-back-up kan eenvoudig worden gemaakt en kan in het geval van verlies of beschadiging van je apparaat veel stress en zorgen wegnemen. Door regelmatig back-ups te maken, minimaliseer je het risico op gegevensverlies en zorg je ervoor dat je altijd toegang tot de meest recente versie van je informatie hebt. Daarnaast is het handig om te controleren of je in je iCloud-account voldoende opslagruimte hebt om alle benodigde gegevens op te kunnen slaan.

Door deze eenvoudige stappen te volgen en je iCloud-back-up regelmatig bij te werken, kun je met een gerust hart van alle voordelen van een veilige en betrouwbare gegevensopslag genieten. Door je back-ups proactief te beheren kun jij al je waardevolle digitale bezittingen beschermen.

Via iTunes overzetten

Wanneer jij je apparaat vanuit de iCloud reservekopie wilt herstellen moet je het apparaat weer op dezelfde computer aansluiten en iTunes openen. Kies voor “Herstel iPhone” en selecteer de meest recente reservekopie die in iCloud is gemaakt. Hierdoor worden al je apps, berichten en andere gegevens naar hun vorige staat teruggezet.

Een handige tip is om altijd te controleren of de reservekopie die wordt gebruikt up-to-date is. Zo weet je zeker dat alle recente wijzigingen en toevoegingen aan je gegevens naar je apparaat worden hersteld.

Automatische opslag in iCloud

Met automatische iCloud back-ups worden je gegevens veilig in de cloud opgeslagen, zodat je, zelfs bij verlies of diefstal van je apparaat altijd toegang tot belangrijke informatie hebt. Ga simpelweg op je apparaat naar de instellingen, druk op je naam en schakel de iCloud reservekopieën voor regelmatige back-ups en gemoedsrust in.

Als je een reservekopie in iCloud wilt maken is het belangrijk dat je genoeg beschikbare opslagruimte hebt. Je kunt de beschikbare ruimte in de iCloud instellingen controleren. Als je te weinig ruimte hebt, overweeg dan om extra opslagruimte voor een kleine vergoeding aan te schaffen. Zo blijven al je gegevens veilig en kun jij je apparaat zorgeloos blijven gebruiken.

Door regelmatig iCloud back-ups te maken, bereid jij je goed op onverwachte situaties voor en kun je gegevens in het geval van gegevensverlies snel herstellen. Het is een eenvoudige, maar effectieve manier om gemoedsrust te krijgen en ervoor te zorgen dat je belangrijke informatie veilig blijft.

WhatsApp geschiedenis via een reservekopie naar je nieuwe iPhone overzetten

iCloud opties gebruiken

Om je WhatsApp geschiedenis bij het overstappen naar een nieuwe iPhone veilig te houden, is het belangrijk dat je vertrouwd raakt met de iCloud backup opties. Maak regelmatig een reservekopie van je gegevens, zoals berichten en media, om up-to-date te blijven en om bij het overzetten naar een nieuw apparaat geen belangrijke informatie te verliezen.

Het overzetten van je WhatsApp-geschiedenis naar een nieuwe iPhone via iCloud is makkelijk en snel. Maak een reservekopie van je gegevens en herstel deze op je nieuwe apparaat. Zo heb je snel weer toegang tot al je chats, afbeeldingen en video’s. Reguliere iCloud-back-ups zijn handig bij onverwachte situaties zoals verlies of diefstal van je huidige apparaat.

Je kunt je WhatsApp-gegevens en andere belangrijke informatie op je iPhone veilig stellen door de iCloud-reservekopie opties te gebruiken. Doordat alles veilig in de Cloud wordt opgeslagen hoef jij niet bangt te zijn dat je belangrijke gegevens verliest en heb jij wanneer dat nodig is altijd gemakkelijke toegang bij je bestanden. Het is belangrijk dat je regelmatig reservekopieën maakt zodat al je gegevens veilig zijn.

Vermijd iTunes om de Whatsapp geschiedenis over te zetten

Het is belangrijk dat je de juiste methode kiest om je WhatsApp-geschiedenis tussen iPhones over te zetten. Hoewel iTunes een optie is, kan het, vooral als het om het selectief herstellen van specifieke gegevens van apps zoals WhatsApp gaat beperkingen hebben. Het wordt daarom sterk aanbevolen om iCloud opslag voor een soepeler en minder gecompliceerd proces te gebruiken.

Met iCloud opslag kun jij je WhatsApp geschiedenis gemakkelijk tussen Apple-apparaten overzetten zonder dat je daar externe software voor hoeft te gebruiken. Je hebt de volledige controle over welke gegevens, zoals chats en media je voor een naadloze overdracht naar je nieuwe iPhone wilt herstellen. Profiteer van de voordelen van deze geïntegreerde dienst en behoud alleen hetgeen wat voor jou echt belangrijk is.

Door iCloud opslag te gebruiken vermijd je het risico op gegevensverlies tijdens het overzetten van de gegevens. Omdat iCloud regelmatig back-ups maakt en synchroniseert, ben je van een veilige en betrouwbare manier verzekerd om je WhatsApp-geschiedenis over te zetten zonder dat je het risico loopt dat belangrijke informatie verloren gaat.  

Tips voor het maken van een backup van je foto’s via USB-kabel

Een backup van je foto’s maken

Om ervoor te zorgen dat je geen risico loopt om belangrijke gegevens te verliezen, is het belangrijk dat je regelmatig een back-up van je iCloud gegevens maakt. Door een back-up van je foto’s, contacten, berichten en andere belangrijke informatie te maken, kun je ervoor zorgen dat al deze waardevolle gegevens veilig worden bewaard en in het geval van verlies of beschadiging van je apparaat. gemakkelijk kunnen worden hersteld.

Je kunt een iCloud back-up eenvoudig en snel maken. Sluit simpelweg een USB-kabel op je computer aan en open de instellingen om een back-up te maken. Als je de back-up maakt is het belangrijk dat je apparaat met een betrouwbaar Wi-Fi-netwerk is verbonden zodat de back-up soepel verloopt en al je gegevens op de juiste manier worden opgeslagen.

iCloud backup terugzetten en foto's terughalen

Door regelmatig back-ups te maken, zorg je ervoor dat je altijd de meest recente versie van je gegevens bij de hand hebt. Dit is vooral handig als je van plan bent om naar een nieuw apparaat over te stappen of als je huidige apparaat beschadigd raakt of als je het apparaat verliest. Met een actuele back-up hoef jij je geen zorgen te maken over het verliezen van belangrijke informatie en kun je snel weer met al je gegevens aan de slag.

Waarom zijn aparte backups belangrijk?

Voor specifieke gegevens, zoals WhatsApp-berichten is het belangrijk dat je naast reguliere iCloud back-ups ook aparte back-ups maakt. Als aparte back-ups ontbreken kan het voorkomen dat je waardevolle informatie verliest als je naar een nieuwe iPhone overstapt. Zorg ervoor dat je belangrijke herinneringen en zakelijke communicatie veiligstelt door regelmatig aparte back-ups te maken.

Door regelmatig specifieke gegevens, zoals WhatsApp-berichten apart te back-uppen, garandeer je dat je, ongeacht de situatie met je apparaat altijd toegang tot deze informatie hebt. Dit kan van pas komen als je gegevens per ongeluk wist of als er technische problemen optreden. Met een aparte back-up van je WhatsApp-berichten kun jij al je conversaties en media zonder enige moeite moeiteloos en snel herstellen.

Het is verstandig om naast iTunes ook aparte back-ups te maken. Zo kun je snel bij je belangrijke gegevens en minimaliseer je het risico op dataverlies. Voor veilige toegang tot contacten, foto’s, notities en documenten kun je specifieke gegevens in iCloud bewaren. Op deze manier kun je precies herstellen wat je nodig hebt, waardoor je tijd en moeite kunt besparen.

Tips om de gegevens van je iPhone effectief te backuppen

Belangrijke bestanden identificeren

Als je een iCloud back-up wilt terugzetten is het belangrijk dat je weet welke gegevens voor jouw belangrijk zijn. Denk hierbij aan contacten, foto’s, berichten en gegevens van apps. Door deze bestanden te identificeren, zorg je ervoor dat je de belangrijkste informatie niet verliest.

Een handige tip is om regelmatig door je iPhone te gaan en te bepalen welke gegevens voor jou waardevol zijn. Maak een lijst van de items die je absoluut wilt behouden en prioriteer ze op basis van hun belang voor je dagelijkse gebruik.

Belangrijkste overwegingen bij het maken van reservekopieën

Wanneer je een back-up naar iCloud maakt , is het slim om prioriteit aan de meest cruciale bestanden te geven. Zorg ervoor dat deze gegevens als eerste met iCloud worden gesynchroniseerd om er zeker van te zijn dat ze altijd veilig zijn opgeslagen.

Om je iCloud back-up soepel te laten verlopen en al je gegevens veilig op te slaan, is het belangrijk dat je de juiste instellingen op je iPhone instelt. Ga hiervoor naar de instellingen, navigeer naar back-up opties en kies welke apps en data prioriteit moeten hebben. 

Controleer regelmatig of de back-up correct werkt en of er in je iCloud opslag genoeg ruimte beschikbaar is. Maak vooraf een overzicht van belangrijke apps en documenten die je wilt behouden. Volg deze stappen om ervoor te zorgen dat al je waardevolle gegevens veilig worden opgeslagen.

Afsluitende gedachten

Je hebt nu alle belangrijke informatie over het maken en het terugzetten van iCloud back-ups op je Apple-apparaten. Door regelmatig back-ups te maken, zorg je ervoor dat je waardevolle gegevens, zelfs als er iets met je apparaat gebeurt veilig zijn. Vergeet niet om oude back-ups op te schonen en te controleren of je de juiste reservekopie selecteert wanneer dat nodig is.

iCloud backup terugzetten

Blijf je back-ups proactief beheren en bescherm zo je belangrijke bestanden en herinneringen. Neem de tijd om deze processen te begrijpen en toe te passen, zodat je altijd op onverwachte situaties bent voorbereid. Door deze eenvoudige stappen te volgen, kun je, wetende dat je gegevens veilig zijn met een gerust hart van je Apple-apparaten genieten.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik een iCloud reservekopie van mijn iPhone maken?

Om een iCloud reservekopie te maken moet je naar de Instellingen > [je naam] > iCloud > iCloud reservekopie. Schakel de optie in en druk op ‘Maak nu reservekopie’. Zorg ervoor dat je in je iCloud account voldoende opslagruimte hebt.

Kan ik de WhatsApp geschiedenis via een reservekopie naar een nieuwe iPhone overzetten?

Ja, je kunt je nieuwe iPhone instellen door een iCloud-reservekopie van je oude iPhone te selecteren. Kies tijdens het instellen simpelweg voor ‘Zet iCloud-reservekopie terug’ en selecteer de juiste backup om ook je WhatsApp-gegevens over te zetten.

Hoe kan ik oude iCloud reservekopieën verwijderen?

Ga hiervoor naar de Instellingen > [je naam] > Druk op ‘iCloud’ > Druk onderaan het scherm op ‘Beheer opslag’. Kies vervolgens voor ‘Reservekopieën’ en selecteer de oude backup die je wilt verwijderen. Om de back-up uiteindelijk te verwijderen moet je op ‘Verwijder reservekopie’ drukken.

Moet ik bij het maken van een iCloud backup extra beveiligingsmaatregelen nemen?

Om je Apple ID en daarmee je backups extra te beveiligen, is het verstandig om tweestapsverificatie aan te zetten. Dit doe je door naar Instellingen > \[je naam\] > Wachtwoord en beveiliging te gaan en het daar in te schakelen.

Hoe kun je foto’s op een effectieve manier met een USB-kabel back-uppen?

Verbind je iPhone via een USB-kabel met je computer, open iTunes of Finder (voor macOS) en sleep foto’s eenvoudigweg handmatig naar je computer. Zorg ervoor dat er voor alle foto’s die je wilt kopiëren genoeg ruimte beschikbaar is.

Wil jij je belangrijke bestanden veilig stellen en gemakkelijk terug kunnen zetten?

iCloud Backup controleren

Met een iCloud backup kun jij al je belangrijke informatie en instellingen veilig in de Cloud bewaren en tussen andere apparaten synchroniseren.

 • Dat is: je gegevens gemakkelijk kunnen herstellen
 • Altijd toegang tot je belangrijke gegevens
 • Snel met je nieuwe apparaat aan de slag

Dit is nog maar een topje van de ijsberg