iCloud Drive app op iPhone en iPad gebruiken

Als je naar een handige manier zoekt om al je bestanden veilig en georganiseerd te houden, dan is de iCloud Drive-app precies wat je nodig hebt. Met deze app kun je al je documenten, foto’s, en andere bestanden moeiteloos in de cloud opslaan, zodat ze altijd binnen handbereik zijn. Of je nu onderweg bent of achter je bureau zit, met de iCloud Drive-app heb je altijd de toegang tot al je belangrijke informatie.

Naast het bewaren van je belangrijke bestanden, kun je met de iCloud Drive-app bestanden ook eenvoudig met vrienden, familie of collega’s delen. Het is een geweldige manier om samen aan projecten te werken of om simpelweg herinneringen te delen. Bovendien wordt alles wat je in iCloud Drive opslaat automatisch met al je Apple-apparaten gesynchroniseerd, waardoor het gebruik van verschillende apparaten naadloos verloopt. Ontdek hoe deze app je digitale leven kan transformeren.

Wat is iCloud Drive en de mogelijkheden

iCloud is Apple’s online opslagdienst voor mensen die Apple-apparaten gebruiken. Met iCloud Drive kun je bestanden bewaren en vanuit de cloud bewerken, net als bij andere cloud-opslag apps. Via iCloud Drive kun je op verschillende apparaten, zoals je iPhone, MacBook, iMac, Mac Mini en de iPad de toegang tot je bestanden krijgen. Dit betekent dat jij je documenten, foto’s en video’s, ongeacht het apparaat dat je gebruikt altijd binnen handbereik hebt.

Ontwikkelaars kunnen de optie van iCloud Drive in hun apps integreren, zodat jij als gebruiker bestanden rechtstreeks vanuit de app zelf kunt bewerken. Dit maakt het gemakkelijk om naadloos aan projecten of taken te werken zonder dat je tussen verschillende apps hoeft te schakelen.

Wat is de iCloud Drive app en de mogelijkheden

Wil jij je belangrijke bestanden veilig in de Cloud bewaren?

Wat is de iCloud Drive app en de mogelijkheden

Met behulp van de iCloud Drive app kun jij vanaf je mobiele telefoon, computer en tablet de toegang tot je bestanden in iCloud krijgen.

 • Dat is je bestanden vanaf ieder apparaat kunnen beheren
 • Bestanden gemakkelijk met anderen kunnen delen
 • Bestanden gemakkelijk over verschillende apparaten kunnen synchroniseren

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Verschil tussen iCloud en iCloud Drive

Opslag van gegevens

iCloud slaat verschillende soorten gegevens, zoals contacten, agenda’s en foto’s op. Het is een handige manier om al je belangrijke informatie te bewaren en tussen al je Apple-apparaten te synchroniseren. Aan de andere kant is iCloud Drive specifiek ontworpen om bestanden en documenten op te slaan. Dit betekent dat je met iCloud Drive, ongeacht het apparaat dat je gebruikt, gemakkelijk toegang tot al je bestanden hebt.

Daarnaast kun je met iCloud back-ups van al je iOS-apparaten, waaronder iPhone, iPad en iPod Touch maken. Deze back-up bevat niet alleen alle instellingen en gegevens van het apparaat, maar ook de apps die erop zijn geïnstalleerd. Hierdoor kun je alle inhoud bij verlies of vervanging van een apparaat eenvoudig herstellen.

Integratie met apparaten

Een ander verschil tussen iCloud en iCloud Drive ligt in de integratie met apparaten. Terwijl iCloud naadloos met verschillende Apple-diensten zoals Mail, Agenda’s en Foto’s samenwerkt, biedt iCloud Drive een specifiekere functionaliteit voor bestandsopslag.

Als je bijvoorbeeld een document op je Apple computer of iPad maakt en dit in iCloud Drive opslaat, kun je er later gemakkelijk via je iPhone bij. Dit zorgt voor een vlotte ervaring waarbij je bestanden, ongeacht het Apple-apparaat dat jij gebruikt, altijd binnen handbereik zijn.

iCloud Drive op je iPhone en iPad installeren

Wil jij al je bestanden op één plek bewaren en vanaf al je apparaten eenvoudig toegang tot deze bestanden hebben? Met de iCloud Drive app voor iPhone en iPad is dat nu mogelijk! Met deze handige app kun jij al je documenten, foto’s, video’s en meer moeiteloos opslaan en tussen al je Apple-apparaten synchroniseren. De installatie van de iCloud Drive app is eenvoudig en biedt talloze voordelen. Hieronder leggen we uit hoe je iCloud Drive op je iPhone en iPad kunt installeren.

 1. Ga op je iPhone of iPad naar de instellingen.
 2. Druk bovenaan de instellingen op je naam.
 3. Kies in de lijst met opties voor “iCloud”.
 4. Schakel iCloud Drive in door de schuifknop naast “iCloud Drive” naar rechts te schuiven.

Vergelijkingstabel:

FunctieiCloud Drive op iPhone en iPad
Opslagruimte5 GB gratis
BestandssynchronisatieAutomatische synchronisatie van bestanden tussen apparaten
Toegang tot bestandenVanaf ieder apparaat heb je met iCloud Drive de toegang tot je bestanden
Bestanden delenDe mogelijkheid om bestanden met anderen te delen

Voordelen:

 • Vanaf ieder apparaat heb je met iCloud Drive eenvoudige toegang tot je bestanden
 • Bestanden kunnen automatisch tussen apparaten worden gesynchroniseerd

Nadelen:

 • Beperkte gratis opslagruimte van 5 GB
 • Mogelijke kosten om de opslagruimte uit te breiden

Nadat je de iCloud Drive-app op je iPhone of iPad hebt geïnstalleerd kun jij je bestanden via de Bestanden app op iOS apparaten beheren, bekijken en bewerken. Voor MacOS apparaten kun je de bestanden via de Apple Finder app openen, bekijken en bewerken. Bovendien kun je de bestanden die je in de Bestanden app of de Apple Finder app opslaat direct in iCloud bewaren, waardoor al je bestanden meteen over al je apparaten worden gesynchroniseerd.

iCloud Drive op een Mac gebruiken

Naar iCloud Drive navigeren

Als je Apple Finder op je Mac opent en ‘iCloud Drive’ in de navigatiebalk selecteert, krijg je vanaf je Mac direct de toegang tot al je iCloud-bestanden. Hier kun je gemakkelijk door alle bestanden die met iCloud zijn gesynchroniseerd bladeren.

Als je iCloud Drive opent, verschijnen alle gesynchroniseerde bestanden en mappen. Dit omvat ook de bestanden die vanaf andere apparaten zoals je iPhone o je iPad zijn geüpload. Hierdoor zijn je bestanden op al je gekoppelde apparaten altijd naadloos toegankelijk.

Sleep de gewenste bestanden vervolgens simpelweg naar de map iCloud Drive om ze te uploaden. Het is een snelle en efficiënte manier om ervoor te zorgen dat al je belangrijke documenten veilig in iCloud Drive worden bewaard, zodat ze wanneer jij dat wilt beschikbaar zijn.

Offline beschikbaarheid van bestanden

Wanneer je Apple Finder op je Mac opent en ‘iCloud Drive’ in de navigatiebalk selecteert, krijg je vanaf je Mac direct de toegang tot al je iCloud-bestanden. Hier kun je gemakkelijk door alle bestanden bladeren die met iCloud zijn gesynchroniseerd.

Als je iCloud Drive opent, verschijnen alle gesynchroniseerde bestanden en mappen. Dit omvat ook de bestanden die vanaf andere apparaten zoals je iPhone o je iPad zijn geüpload. Hierdoor zijn je bestanden op al je gekoppelde apparaten altijd naadloos toegankelijk.

Met behulp van deze functie kun je, zelfs als er tijdelijk geen internetverbinding beschikbaar is ongestoord aan belangrijke documenten blijven werken. Dit zorgt, vooral voor mensen die regelmatig onderweg zijn of op locaties werken waar de internetverbinding niet altijd stabiel is voor gemoedsrust en flexibiliteit.

iCloud drive app en offline met bestanden werken

Met deze eenvoudige stappen kun je iCloud Drive op moeiteloos in je dagelijkse workflow met je je Mac integreren, waardoor het beheren en het openen van je digitale inhoud soepel verloopt.

Bestanden in iCloud Drive beheren en organiseren

In de iCloud Drive-app kun je bestanden makkelijk beheren door ze te verplaatsen, te bewerken en te verwijderen. Je kunt mappen aanmaken om gerelateerde bestanden te groeperen en tags gebruiken om zonder dat je door al je documenten hoeft te bladeren snel toegang tot specifieke bestanden te krijgen. Dit helpt je om je opslagruimte georganiseerd en efficiënt te gebruiken.

Om ervoor te zorgen dat je iCloud opslag niet vol raakt, is het belangrijk dat je regelmatig oude bestanden verwijderd. Daarnaast kun je bestanden naar andere apps die met iCloud Drive zijn geïntegreerd verplaatsen, waardoor je flexibel kunt zijn bij het openen en het bewerken van je documenten. Door oude items rechtstreeks uit je iCloud-opslag te verwijderen, kun je een georganiseerde en opgeruimde digitale ruimte met alleen relevante content behouden.

Met de optie om bestanden direct in de iCloud Drive app te bewerken, heb je zonder dat je extra software hoeft te downloaden meer controle over je bestanden. Daarnaast kun je bestanden naadloos tussen verschillende apparaten die aan hetzelfde Apple ID account zijn gekoppeld delen, waardoor je gemakkelijk met anderen samen kunt werken. Dit geldt voor de iPhone, de iPad, de Mac en zelfs Windows-computers waarop de officiële iCloud software is geïnstalleerd. Hieronder staan de functies, de voordelen en de nadelen van de iCloud Drive app

Functies

Bestanden in iCloud Drive beheren en organiseren
Gemakkelijke toegang tot bestanden vanaf elk apparaat
Mogelijkheid om mappen en bestanden te ordenen
Delen van bestanden met anderen

Voordelen

Bestanden in iCloud Drive beheren en organiseren
Handige synchronisatie tussen apparaten
Efficiënte manier om bestanden te structureren
Eenvoudig delen van bestanden met collega’s of vrienden

Nadelen

Bestanden in iCloud Drive beheren en organiseren
Beperkte opslagruimte bij gratis versie
Vereist internetverbinding voor toegang tot bestanden
Kan verwarrend zijn om bestanden te vinden als de organisatie niet goed is
 1. Open de iCloud Drive-app op je apparaat.
 2. Blader door de mappen en bestanden om te zien wat er momenteel in je iCloud Drive staat.
 3. Maak nieuwe mappen aan om bestanden volgens je voorkeuren te organiseren.
 4. Sleep bestanden naar de juiste mappen om ze te ordenen.
 5. Gebruik de zoekfunctie om specifieke bestanden snel te vinden.
 6. Deel bestanden met anderen door ze via de e-mail uit te nodigen of door een link te genereren.

Met de iCloud Drive app kun jij al je bestanden veilig opslaan en organiseren, waardoor je, waar je ook bent, altijd eenvoudig toegang tot je bestanden hebt. Door mappen aan te maken, blijft alles netjes geordend en overzichtelijk.

Wil jij je belangrijke bestanden veilig in de Cloud bewaren?

Wat is de iCloud Drive app en de mogelijkheden

Met behulp van de iCloud Drive app kun jij vanaf je mobiele telefoon, computer en tablet de toegang tot je bestanden in iCloud krijgen.

 • Dat is je bestanden vanaf ieder apparaat kunnen beheren
 • Bestanden gemakkelijk met anderen kunnen delen
 • Bestanden gemakkelijk over verschillende apparaten kunnen synchroniseren

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Je workflow optimaliseren door je bestanden op meerdere apparaten te synchroniseren

Mac Documenten map en het bureaublad met iCloud synchroniseren

Als Mac gebruiker kun je van de mogelijkheid om je Documenten map en bureaublad met iCloud Drive te synchroniseren profiteren. Dit betekent dat al je bestanden automatisch naar iCloud worden geüpload en op al je Apple-apparaten beschikbaar zijn. Stel je voor dat je een document op het bureaublad van je MacBook opslaat – dankzij de synchronisatie zal dit bestand direct op bijvoorbeeld jouw iPhone of iPad beschikbaar zijn.

Met deze handige functie hoef je bestanden niet meer handmatig over te zetten of documenten via de e-mail naar verschillende apparaten te sturen om aan dezelfde bestanden te kunnen werken. Het bewerken en het openen van bestanden is net zo eenvoudig als op je Mac. Door simpelweg via een webbrowser op Windows bij iCloud Drive in te loggen, kun je ook daar de toegang tot dezelfde bestanden die met je Mac zijn gesynchroniseerd krijgen.

De ontwikkeling biedt zelfs ondersteuning voor iPhone-apps die iCloud gebruiken, waardoor de naadloze integratie tussen apparaten wordt versterkt. Dit betekent dat wanneer app-ontwikkelaars ervoor kiezen om iCloud-functionaliteiten aan hun apps toe te voegen, jij , ongeacht het apparaat dat je gebruikt van een soepele overgang tussen het werken aan projecten of taken binnen die apps kunt profiteren.

Veiligheid en privacy van je gegevens in iCloud Drive

End-to-end encryptie

iCloud Drive app biedt voor alle overgedragen gegevens end-to-end encryptie, wat betekent dat alleen jij de toegang tot de inhoud van je bestanden hebt. Dit zorgt ervoor dat zelfs als derden toegang tot je gegevens proberen te krijgen, ze deze zonder de juiste sleutel niet kunnen lezen.

Om al je gegevens tijdens het synchroniseren tussen verschillende apparaten veilig te houden is deze functie van essentieel belang. Stel je voor dat je een belangrijk document op je Mac opslaat en later via je iPhone de toegang tot dat bestand wilt hebben. Dankzij end-to-end encryptie ben jij de enige die dit document kan openen, waardoor je privacy volledig beschermd blijft.

Twee-factor-authenticatie

Met twee-factor authenticatie voegt iCloud Drive een extra beveiliging laag toe om ervoor te zorgen dat alleen jij (of iemand met jouw specifieke goedkeuring) toegang tot jouw account heeft. Als deze functie is ingeschakeld, ontvang je iedere keer als er wordt geprobeerd om op een nieuw apparaat of via de website in te loggen een verificatiecode op een ander geregistreerd apparaat.

Dit betekent dat zelfs als iemand anders jouw wachtwoord zou achterhalen, ze zonder de extra verificatiecode nog steeds geen toegang tot je account hebben. Door deze extra stap toe te voegen wordt het voor onbevoegden bijna onmogelijk om de toegang tot je persoonlijke informatie te krijgen.

Permissies voor gedeelde bestanden instellen

Een andere handige beveiligingsfunctie van iCloud Drive is de mogelijkheid om permissies voor gedeelde bestanden in te stellen. Hiermee kun je precies controleren wie welke acties met de bestanden die je met anderen hebt gedeeld uit kan voeren.

Stel bijvoorbeeld dat je een map met foto’s wilt met vrienden of familieleden delen. Met iCloud Drive kun jij bepalen of zij ze alleen mogen bekijken, commentaar mogen plaatsen of zelfs wijzigingen in deze foto’s aan mogen brengen. Door deze controle behoud jij altijd het laatste woord over wat er met jouw gedeelde content gebeurt.

iCloud drive app en de toegang tot bestanden instellen

Tips om iCloud Drive efficiënt te gebruiken

Maak regelmatig back-ups en herstel per ongeluk verwijderde bestanden

Het is belangrijk dat je regelmatig back-ups van je belangrijke bestanden naar iCloud Drive maakt. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je gegevens, zelfs als er iets met je apparaat gebeurt, veilig zijn. Daarnaast kun je de prullenbak in iCloud Drive gebruiken om per ongeluk verwijderde bestanden te herstellen. Dit biedt gemoedsrust, wetende dat je een extra beveiliging laag hebt om je waardevolle informatie te behouden.

Controleer de beschikbare opslagruimte en upgrade indien nodig

Een andere handige tip is om de beschikbare opslagruimte in iCloud Drive regelmatig te controleren. Als je merkt dat de ruimte bijna vol is, overweeg dan om deze naar een groter plan uit te breiden. Hierdoor voorkom je dat je tegen problemen aanloopt wanneer je nieuwe bestanden wilt uploaden of back-ups wilt maken.

Afsluitende gedachten

Gefeliciteerd! Je hebt nu een diepgaand inzicht in iCloud Drive en hoe je het optimaal kunt benutten. Door iCloud Drive op al je apparaten te installeren, kun je bestanden moeiteloos beheren, organiseren en synchroniseren. Vergeet niet om regelmatig back-ups te maken en de privacy-instellingen te controleren om ervoor te zorgen dat je gegevens veilig zijn. Met deze kennis kun je nu efficiënter werken en van de voordelen van iCloud Drive profiteren.

iCloud drive app en bestanden op de server bewaren

Nu je bekend bent met alle mogelijkheden van iCloud Drive, is het tijd om deze kennis in de praktijk te brengen. Ga aan de slag, organiseer je bestanden, en ervaar zelf hoe iCloud Drive je digitale leven kan vereenvoudigen. Blijf op de hoogte van eventuele updates en nieuwe functies, zodat je altijd het maximale uit iCloud Drive kunt halen!

Veel gestelde vragen

Wat is iCloud Drive en wat zijn de mogelijkheden?

iCloud Drive is een cloudopslag dienst van Apple waarmee je bestanden veilig op kunt slaan en tussen al je Apple-apparaten kunt synchroniseren. Het biedt mogelijkheden voor het bewaren, het organiseren en het delen van documenten, foto’s en andere bestanden.

Wat is het verschil tussen iCloud en iCloud Drive?

iCloud biedt verschillende diensten, waaronder opslag van back-ups, foto’s, contacten en meer. iCloud Drive is specifiek gericht op het opslaan en het beheren van bestanden in de cloud. Het werkt als een traditionele mapstructuur waarin je allerlei soorten bestanden kunt bewaren.

Hoe kan ik iCloud Drive op mijn iPhone en iPad installeren?

Je kunt iCloud Drive eenvoudig installeren door naar ‘Instellingen’ te gaan en daar ‘Apple ID’ te selecteren. Vervolgens kies je voor iCloud en uiteindelijk voor iCloud Drive. Schakel dit in om op je iPhone of iPad de toegang tot de service te krijgen.

Hoe kan ik iCloud Drive op een Mac gebruiken?

Op een Mac kun je iCloud Drive gebruiken door naar de Finder te gaan, daar in het bovenste menu “Ga” gevolgd door “Thuis” te selecteren. Vervolgens moet je onder Favorieten op “iCloud Drive” drukken om de toegang tot al je bestanden te krijgen.

Hoe kan ik mijn bestanden beheren en organiseren in iCloud Drive?

Je kunt je bestanden eenvoudig beheren door ze binnen iCloud drive naar mappen te slepen of door nieuwe mappen aan te maken. Daarnaast kun je tags aan documenten toevoegen, zodat je ze gemakkelijk terug kunt vinden. Dit helpt bij het organiseren van al jouw informatie.

Wil jij je belangrijke bestanden veilig in de Cloud bewaren?

Wat is de iCloud Drive app en de mogelijkheden

Met behulp van de iCloud Drive app kun jij vanaf je mobiele telefoon, computer en tablet de toegang tot je bestanden in iCloud krijgen.

 • Dat is je bestanden vanaf ieder apparaat kunnen beheren
 • Bestanden gemakkelijk met anderen kunnen delen
 • Bestanden gemakkelijk over verschillende apparaten kunnen synchroniseren

Dit is nog maar een topje van de ijsberg