iCloud Drive: Zo haal je het maximale uit je bestanden

Welkom bij onze blog over iCloud Drive! Als jij voor al je bestanden naar een veilige en handige opslagdienst zoekt, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel bespreken we de voordelen Cloud Drive, hoe je het kunt gebruiken om bestanden naadloos tussen apparaten te delen, en waarom het voor zowel persoonlijk als zakelijk gebruik een slimme keuze is. Daarnaast behandelen we de online opslagruimte en de opslagdienst.

Met de opkomst van cloud opslagdiensten heeft iCloud Drive zijn stempel gedrukt door betrouwbare gegevensopslag te bieden die perfect met Apple-apparaten, iOS-apps en MacOS apps integreert. iCloud Drive is een opslagdienst waarmee je eenvoudig de toegang tot al je belangrijke documenten en media kunt krijgen. Blijf lezen terwijl we over alles wat jij  over dit krachtige platform moet weten vertellen.

Wat is iCloud Drive en hoe werkt het

Bestanden synchroniseren en opslaan

iCloud Drive is een cloud opslagdienst van Apple waarmee je bestanden op kunt slaan, kunt organiseren en tussen al je Apple-apparaten kunt synchroniseren. Dit betekent dat wanneer je een bestand op bijvoorbeeld je iPhone toevoegt, wijzigt of verwijdert, deze wijzigingen automatisch op al je andere apparaten die met hetzelfde iCloud-account zijn verbonden worden doorgevoerd.

iCloud Drive synchroniseren

Dit maakt het gemakkelijk om vanaf ieder apparaat de toegang tot je documenten, afbeeldingen en andere bestanden te krijgen zonder dat jij ze handmatig over hoeft te zetten of e-mails naar jezelf hoeft te versturen. Stel je voor dat jij terwijl je onderweg naar huis bent een belangrijk document op je MacBook bewerkt. Zodra je thuiskomt en naar je iMac overschakelt, kun je het bewerkte document daar voor verdere bewerking openen.

Wil jij jouw belangrijke bestanden veilig in de Cloud bewaren?

iCloud Drive op verschillende apparaten gebruiken

Door bestanden in iCloud Drive te bewaren kun jij je bestanden vanaf ieder Apple apparaat dat met het internet verbonden is gemakkelijk bewaren en beheren

 • Dat is overal toegang tot jouw bestanden
 • Bestanden kunnen gemakkelijk met anderen worden gedeeld
 • Bestanden kunnen over verschillende apparaten worden gesynchroniseerd

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

De iCloud Drive opslagruimte optimaliseren

Met iCloud Drive kun jij je opslagruimte optimaliseren door minder gebruikte bestanden automatisch naar de cloud te verplaatsen. Hierdoor kun jij ruimte op je iPhone of iPad besparen, terwijl al je bestanden via iCloud Drive altijd toegankelijk blijven. Het kan naadloos met andere Apple-apparaten integreren en biedt een hoog niveau van beveiliging voor je bestanden.

Door deze functie kun jij op al je apparaten van meer vrije ruimte genieten zonder dat jij je zorgen over het verliezen van de toegang tot bepaalde bestanden hoeft te maken. Stel je voor dat je favoriete vakantiefoto’s veilig in de cloud staan, terwijl er nog steeds voldoende ruimte is om nieuwe herinneringen vast te leggen.

Met iCloud Drive van Apple krijg je op al je Apple-apparaten extra opslagruimte. Hierdoor kun je belangrijke bestanden in de cloud opslaan, synchroniseren en automatische back-ups maken. Daarnaast kun je samen met anderen aan documenten werken, wat zowel voor individueel gebruik als in teamverband handig is. iCloud Drive is een waardevolle toevoeging aan het Apple-ecosysteem waarmee je bestanden overal veilig en georganiseerd kunt beheren.

iCloud Drive inschakelen en op je apparaten instellen

Apparaten aan iCloud Drive koppelen

Om iCloud Drive in te schakelen moet jij je apparaat met iCloud verbinden en op hetzelfde Apple ID inloggen. Ga hiervoor naar Instellingen, druk op je naam en selecteer iCloud. Schuif de schakelaar voor iCloud Drive naar rechts om het in te schakelen. Nu kun je bestanden veilig in de cloud opslaan en er vanaf ieder gekoppeld apparaat toegang toe krijgen, waardoor jij je bestanden tussen al je Apple apparaten heel eenvoudig kunt beheren.

Om iCloud Drive te activeren moet jij je apparaat met iCloud verbinden en met hetzelfde Apple ID inloggen. Ga hiervoor naar de Instellingen, kies iCloud en zet iCloud Drive aan. Hiermee kun jij al je bestanden veilig in de cloud opslaan waardoor je vanaf ieder gekoppeld apparaat de toegang tot je bestanden kunt krijgen krijgen. Met iCloud Drive kun je efficiënter werken zonder dat jij je zorgen over het verliezen van belangrijke bestanden hoeft te maken.

Om iCloud Drive optimaal te kunnen gebruiken is het belangrijk dat al je apparaten met hetzelfde Apple ID zijn aangemeld. Hierdoor worden al je Apple-apparaten en de iCloud naadloos gesynchroniseerd, waardoor je zonder dat je bestanden handmatig over hoeft te zetten of externe opslagapparaten hoeft te gebruiken gemakkelijk toegang tot je bestanden hebt. iCloud Drive is een krachtige tool voor de synchronisatie, samenwerking en back-up van bestanden.

Bestanden in iCloud Drive beheren en gebruiken

Je bestanden organiseren

Wanneer je iCloud Drive gebruikt, is het handig om je bestanden in mappen te organiseren. Op deze manier creëer je een gestructureerd overzicht, waardoor je eenvoudig vindt wat je nodig hebt. Stel dat je werk gerelateerde, school- en persoonlijke documenten hebt; door ze in aparte mappen te plaatsen, behoud je een geordende scheiding. Zo kun je op elk gewenst moment snel de juiste bestanden terugvinden.

Door mappen in iCloud Drive aan te maken kun jij je bestanden georganiseerd houden. Ga hiervoor naar iCloud Drive, maak een nieuwe map aan en geef deze een duidelijke naam. Sleep vervolgens de gewenste bestanden naar de juiste map en gebruik sub mappen voor een nog betere ordening. Hierdoor kun je de benodigde bestanden snel vinden en iCloud Drive overzichtelijk houden.

Door mappen in iCloud Drive aan te maken kun jij je bestanden georganiseerd houden. Ga hiervoor naar iCloud Drive, maak een nieuwe map aan, geef deze een duidelijke naam en sleep vervolgens de gewenste bestanden naar deze map. Voor een nog betere ordening kun je sub mappen gebruiken. Op deze manier kun je snel vinden wat je nodig hebt en kun jij je iCloud Drive overzichtelijk houden.

Direct toegang tot bewerken

Als je bestanden regelmatig bewerkt en deelt biet iCloud Drive vele voordelen. Hiermee kun je bestanden, waar je ook bent op ieder gekoppeld apparaat openen en bewerken. Bijvoorbeeld, als je onderweg bent, kun je een presentatie die in iCloud Drive staat snel wijzigen. Met slechts een paar drukken op je apparaat, kun je het bestand openen en meteen bewerken.

Bovendien, kun je bestanden door de naadloze integratie van iCloud Drive met andere Apple-applicaties moeiteloos in apps zoals Pages, Numbers en Keynote openen en bewerken. Dit betekent dat je niet alleen de toegang tot je bestanden hebt, maar ook zonder gedoe met het delen van bestanden via e-mail of andere methoden direct samen met anderen aan documenten, spreadsheets en presentaties kunt werken .

Met iCloud Drive kun jij al je bestanden veilig in de cloud opslaan en ze vanaf ieder apparaat dat met het internet is verbonden openen. De interface is gebruiksvriendelijk, waardoor je mappen gemakkelijk kunt organiseren en bestanden eenvoudig kunt delen. Je gegevens zijn goed beveiligd, wat het voor zowel persoonlijk als zakelijk gebruik ideaal maakt. Bij het beheren en het delen van bestanden zorgt iCloud Drive op al je Apple apparaten voor een naadloze ervaring.

Bestanden eenvoudig via iCloud Drive met anderen delen

Met iCloud Drive kun je bestanden eenvoudig delen en met anderen samenwerken. Je bepaalt zelf wie er toegang tot de gedeelde bestanden heeft en wat ze ermee kunnen doen. De bestanden worden automatisch op al je gekoppelde apparaten gesynchroniseerd, waardoor het delen van bestanden via iCloud Drive handig en betrouwbaar is.

iCloud Drive en bestanden

iCloud Drive is een handige manier om bestanden en foto’s, zowel voor persoonlijk als zakelijk gebruik op te slaan en te delen. Doordat je documenten met behulp van gedeelde mappen kunt delen wordt zowel de privacy als de veiligheid verbeterd en kun je gemakkelijker met anderen samenwerken. Bovendien kun je vakantiefoto’s gemakkelijk delen en werkt het naadloos met andere Apple-apparaten samen, waardoor het gedoe met het overdragen van bestanden tussen apparaten verleden tijd is.

Offline met iCloud Drive-bestanden werken

Bestanden lokaal opslaan

Wanneer je bestanden in iCloud Drive gebruikt, kun je ze voor offline toegang lokaal op je apparaat opslaan. Dit betekent dat zelfs als je geen internetverbinding hebt, dat je nog steeds de toegang tot je bestanden hebt. Door bestanden lokaal op te slaan, kun je ze openen en bewerken zonder dat je afhankelijk van een constante internetverbinding hoeft te zijn.

Het proces om bestanden lokaal op te slaan is eenvoudig. Je hoeft alleen maar naar het gewenste bestand in de iCloud Drive app te gaan en het naar je apparaat te downloaden. Hierdoor wordt een kopie van het bestand gemaakt die voor wanneer dat nodig is voor offline gebruik beschikbaar is.

Naadloze offline bewerking

De mogelijkheid om documenten offline te bewerken is een ander groot voordeel van het werken met iCloud Drive-bestanden. Als je een bestand offline bewerkt en het apparaat vervolgens weer met het internet verbindt, worden alle wijzigingen automatisch met de versie in de cloud gesynchroniseerd.

Stel jij jezelf eens voor dat je onderweg bent en in een belangrijk document snel wat aanpassingen moet maken. Met iCloud Drive kun je dit gemakkelijk doen, wetende dat zodra er weer verbinding is, al je wijzigingen veilig worden bijgewerkt en worden gesynchroniseerd.

Toegang zonder internetverbinding

iCloud Drive geeft je, zelfs offline naadloze toegang tot al je bestanden. Dit betekent dat je, zelfs zonder wifi of mobiele data overal en altijd kunt werken. Stel je voor dat je onderweg naar een belangrijke vergadering bent en je presentatie snel wilt bekijken. Met iCloud Drive is dat zelfs, zonder internetverbinding geen probleem. Dit is vooral handig voor als je vaak onderweg bent of als je regelmatig reist.

Door iCloud Drive te gebruiken kun jij je bestanden op verschillende apparaten, zoals je iPhone, iPad of Mac openen en bewerken. Hierdoor kun je naadloos tussen apparaten overschakelen zonder dat jij je zorgen over het verliezen van de meest recente versie van je documenten hoeft te maken. Dit maakt het gemakkelijk om, zelfs als je onderweg of in een omgeving met beperkte connectiviteit bent productief te blijven.

Met iCloud Drive kun je bestanden gemakkelijk met anderen, waar ze zich ook bevinden delen. Hierdoor kun je efficiënter samenwerken en heeft iedereen altijd de toegang tot de nieuwste versie van een bestand. Bovendien is er een naadloze integratie met andere Apple-apparaten, waardoor jij altijd de toegang tot je bestanden hebt.

Verwijderde bestanden herstellen en de opslagruimte optimaliseren

Verwijderde bestanden herstellen

Als je bestanden per ongeluk verwijdert uit de prullenbak in iCloud Drive, geen zorgen. Je kunt ze eenvoudig herstellen en zelfs een back-up maken van al je bestanden. Zo hoef je je geen zorgen te maken als je iets per ongeluk verwijdert. iCloud Drive is dus een handige oplossing voor dit probleem.

In iCloud Drive kunnen verwijderde bestanden heel eenvoudig worden hersteld. Als je bestanden per ongeluk hebt verwijderd, hoef je niet in paniek te raken. Ga gewoon in iCloud Drive naar de prullenbak en selecteer welke bestanden je wilt herstellen. Met slechts een paar drukken zijn ze , zonder gedoe of ingewikkelde stappen weer terug waar ze thuishoren. iCloud Drive is betrouwbaar en handig voor het beheren en het herstellen van bestanden.

Opslagruimte optimaliseren

Met iCloud Drive kun je ruimte op je apparaat vrijmaken en je bestanden beter organiseren. Door oude foto’s, video’s en grote bestanden naar iCloud Drive te verplaatsen, houd jij je apparaat opgeruimd en maak je ruimte voor nieuwe inhoud. Dit zorgt ervoor dat alleen recente content direct toegankelijk is, waardoor je efficiënt kunt werken.

Je kunt iCloud Drive gebruiken om al je bestanden veilig op te slaan en op al je apparaten te synchroniseren, zodat je altijd en overal de toegang tot je documenten, foto’s, video’s en andere belangrijke bestanden hebt. Door bestanden naar iCloud Drive te verplaatsen, voorkom je dat je apparaat vol raakt met onnodige bestanden en zorg je voor een soepelere werking zonder opslagproblemen.

Bovendien biedt iCloud Drive handige opties om bestanden met anderen te delen. Je kunt documenten, foto’s of andere bestanden eenvoudig via een link delen, waardoor je nog makkelijker met anderen samen aan projecten kunt werken of herinneringen met vrienden en familie nog eenvoudiger kunt delen. Door de mogelijkheden van iCloud Drive te gebruiken kun je dus niet alleen ruimte besparen en je apparaat georganiseerd houden, maar ook van handige functies profiteren.

Onnodige bestanden verwijderen

Om iCloud Drive goed te laten werken en ruimte vrij te maken, is het belangrijk dat je onnodige bestanden regelmatig verwijderd. Zo voorkom je dat de opslag vol raakt en kun je van iCloud Drive blijven profiteren. Verwijder oude of zelden gebruikte bestanden, zoals projectbestanden, overbodige foto’s en gedownloade mediabestanden, om ruimte voor nieuwe gegevens vrij te maken.

iCloud Drive gebruiken en bestanden herstellen

Maak regelmatig back-ups van je bestanden voordat je ze uit iCloud Drive verwijdert. Dit minimaliseert het risico op gegevensverlies, zorgt voor betere organisatie en toegankelijkheid van je bestanden, en helpt bij het beheren van de opslagruimte. Stel een regelmatig schema, bijvoorbeeld wekelijks of maandelijks voor back-ups in, om recent gewijzigde bestanden altijd veilig te kunnen bewaren.

Binnen iCloud Drive kun je mappen en labels gebruiken om je bestanden te organiseren. Dit helpt je om efficiënter te werken en om belangrijke documenten snel te vinden. Door bestanden per project, klant of type te groeperen en labels zoals ‘belangrijk’ of ‘urgent’ toe te voegen, kun jij je digitale werkstroom optimaliseren. Door deze handige tips te gebruiken kun jij het meeste uit iCloud Drive halen.

Wil jij jouw belangrijke bestanden veilig in de Cloud bewaren?

iCloud Drive op verschillende apparaten gebruiken

Door bestanden in iCloud Drive te bewaren kun jij je bestanden vanaf ieder Apple apparaat dat met het internet verbonden is gemakkelijk bewaren en beheren

 • Dat is overal toegang tot jouw bestanden
 • Bestanden kunnen gemakkelijk met anderen worden gedeeld
 • Bestanden kunnen over verschillende apparaten worden gesynchroniseerd

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Het verschil tussen iCloud en iCloud Drive uitgelegd

Het onderscheid begrijpen

Het is belangrijk dat je het verschil tussen iCloud en iCloud Drive begrijpt. iCloud wordt voor back-ups, het delen van foto’s en het synchroniseren van contacten gebruikt, terwijl iCloud Drive zich op het opslaan en het organiseren van bestanden in mappen richt. Hierdoor kun je vanaf ieder apparaat dat aan je Apple ID is gekoppeld gemakkelijk bij je documenten. iCloud Drive is uniek omdat het bestanden in mappen, vergelijkbaar met een traditionele computer kan organiseren. Het ondersteunt verschillende bestandstypen en biedt de optie om bestanden met anderen te delen.

Hoewel beide diensten nauw met elkaar verbonden zijn, vervult iCloud Drive een specifiekere rol als een soort virtuele harde schijf waarop je documenten, afbeeldingen, video’s en andere soortgelijke bestanden kunt bewaren.

Voorbeeld:

 • Als je belangrijke bestanden die in iCloud waren opgeslagen per ongeluk hebt verwijderd, kun je deze via de prullenbak in de app of via de website herstellen. Echter, als deze bestanden zich in jouw iCloud Drive bevinden, dan kan dit proces anders verlopen.

De samenwerking tussen diensten

Hoewel ze verschillende doelen hebben, werken zowel iCloud als iCloud Drive samen om een naadloze gebruikerservaring te bieden. Wanneer je bijvoorbeeld een foto met je iPhone of iPad maakt, wordt deze automatisch op iCloud naar je gedeelde fotobibliotheek geüpload. Van daaruit kun je deze foto in je persoonlijke mapstructuur binnen iCloud Drive opslaan.

Dit betekent dat hoewel ze aparte functies (back-up versus bestandsbeheer) hebben, ze toch complementair aan elkaar zijn – waardoor jij zonder gedoe gemakkelijk de toegang tot al je gegevens hebt.

Voorbeeld:

 • Stel dat je meerdere presentaties voor werk moet maken; dankzij de samenwerking tussen beide services kun jij moeiteloos de toegang tot alle benodigde afbeeldingen die via iCloud zijn gesynchroniseerd krijgen, terwijl jij tegelijkertijd de mappenstructuur binnen iCloud Drive kunt gebruiken om alles netjes georganiseerd te houden.

Overzicht van abonnementsmodellen en prijzen

Verschillende abonnementsopties

Wanneer je extra opslagruimte nodig hebt voor je bestanden in iCloud Drive, biedt Apple verschillende abonnementsopties aan. Deze opties variëren in opslagniveaus en prijzen, zodat je het meest geschikte plan kunt kiezen voor jouw behoeften. De beschikbare niveaus omvatten bijvoorbeeld 50 GB, 200 GB en zelfs 2 TB aan opslagruimte.

Als je regelmatig foto’s maakt of video’s opneemt met je iPhone of iPad, kan een groter opslagniveau handig zijn voor het bewaren van al deze kostbare herinneringen. Het is belangrijk om te overwegen hoeveel ruimte je momenteel gebruikt en hoe snel deze ruimte in de toekomst kan toenemen.

Bijvoorbeeld, als jullie vaak grote bestanden delen tussen apparaten of veel documenten bewaren die constant worden bijgewerkt, dan kan een groter iCloud Drive-abonnement de moeite waard zijn.

Prijzen vergelijken

Het is belangrijk dat je de prijzen van verschillende iCloud Drive-abonnementen met elkaar vergelijkt, zodat je niet alleen voldoende opslagruimte, maar ook waar voor je geld krijgt. Door de maandelijkse kosten voor iedere extra opslagniveau te evalueren, kun je bepalen welk plan binnen je budget past.

Het is ook belangrijk dat je onthoudt dat sommige plannen gezinsdeling ondersteunen, waardoor alle gezinsleden van dezelfde extra opslagruimte kunnen profiteren. Dit kan voordelig zijn als je in je gezin meerdere mensen met verschillende Apple apparaten hebt die allemaal dezelfde iCloud-opslag gebruiken.

Bekijk ook of Apple andere bundels met extra iCloud Drive-opslag en voordelen, zoals het Apple One-abonnement aanbiedt. Hiermee krijg je de toegang tot Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade en meer tegen een lagere prijs dan wanneer je ze apart zou kopen. Nu heb je een goed begrip van de verschillende abonnementsmodellen en de prijzen voor de verschillende abonnementen voor iCloud Drive.

iCloud Drive is via het internet en verschillende apparaten toegankelijk

Via icloud.com

Met iCloud Drive kun jij je bestanden eenvoudig via het internet en verschillende apparaten openen. Je kunt vanaf iedere webbrowser op icloud.com inloggen. Daar kun jij al je opgeslagen bestanden bekijken, bewerken en beheren.

iCloud Drive op verschillende apparaten gebruiken

Als je bijvoorbeeld een presentatie op een computer die niet van jezelf is wilt voorbereiden, kun je gewoon op icloud.com inloggen, waarbij je direct de toegang tot al je presentaties, afbeeldingen en andere documenten die in iCloud Drive zijn opgeslagen heeft. Dit biedt flexibiliteit en gemak omdat het betekent dat je niet aan één specifiek apparaat gebonden bent om de toegang tot je bestanden te krijgen.

De officiële iCloud-app gebruiken

Naast de toegang via een webbrowser biedt Apple ook de officiële iCloud-app waarmee je vanaf je iPhone of iPad eenvoudig de toegang tot je bestanden krijgt. Met deze app kun je foto’s, video’s, documenten en andere soorten bestanden die in iCloud Drive zijn opgeslagen bekijken.

Stel je voor dat je onderweg naar een belangrijke vergadering bent en je realiseert je dat je cruciale presentatiebestand nog thuis ligt. Als jij je iPhone waarop je de iCloud-app hebt geïnstalleerd bij je hebt, kun je dit probleem eenvoudig omzeilen door via de app rechtstreeks naar het benodigde bestand te navigeren. Dit zorgt ervoor dat je bestanden, ongeacht waar je bent altijd binnen handbereik zijn

Moeiteloos tussen apparaten synchroniseren

Een van de grote voordelen van iCloud Drive is dat je bestanden moeiteloos tussen al je Apple-apparaten die aan dezelfde Apple ID gekoppeld zijn kunt synchroniseren. Als jij een nieuw document op je MacBook maakt, zal dit zonder dat je daar extra stappen voor hoeft te nemen automatisch op je iPhone of iPad beschikbaar zijn, .

Dit betekent dat wanneer je op één apparaat aan een project begint en later op een ander apparaat verder gaat, je geen tijd hoeft te verspillen aan het overzetten of het kopiëren van bestanden. Alles wordt via iCloud Drive naadloos gesynchroniseerd, waardoor je zelfs als je onderweg bent moeiteloos kunt werken.

Tips om het maximale uit iCloud Drive te halen

Bestanden synchroniseren

Voor een gemakkelijke toegang tot al je bestanden, kun jij al je apparaten met iCloud Drive synchroniseren. Of je nu op je iPhone, iPad of Mac werkt, al je documenten en media worden automatisch bijgewerkt en gesynchroniseerd. Stel je voor dat je op je Mac een belangrijk bestand opslaat en dat dit bestand, zonder gedoe met kabels of handmatig overzetten direct op al je andere apparaten beschikbaar is.

Met iCloud Drive kun je mappen met andere mensen die iCloud gebruiken delen. Dit betekent dat jij en je collega’s, vrienden of familieleden gemakkelijk samen aan projecten kunnen werken door bestanden in gedeelde mappen te plaatsen. Deze gedeelde mappen zijn ideaal om documenten gezamenlijk te bewerken, fotoalbums te delen of gewoon om informatie snel uit te wisselen.

Online opslagruimte beheren

Je kunt iCloud Drive net als Dropbox gebruiken om informatie online te delen en op te slaan. Met de mogelijkheid om verschillende soorten bestanden zoals afbeeldingen, video’s, presentaties en meer in de cloud op te slaan, heb jij waar ter wereld je ook bent altijd de toegang tot je belangrijke gegevens. Het is alsof jij een draagbare harde schijf hebt die nooit verloren kan gaan.

Door mapstructuren slim te gebruiken kun jij je digitale leven zoals nooit tevoren organiseren. Maak specifieke mappen voor werkdocumentatie, persoonlijke foto’s, financiële gegevens of welk ander type informatie dan ook dat voor jou relevant is aan. Zo behoud jij niet alleen een gestructureerde online opslagomgeving, maar kun jij wanneer dat nodig is ook snel vinden wat jij nodig hebt

Ontdek handige tips om het maximale uit iCloud Drive te halen om je online opslagruimte  efficiënt te beheren. Door regelmatig back-ups naar iCloud te maken voorkom jij verlies van belangrijke data bij storingen met je apparaten of als jij je Apple apparaat verliest.

Afsluitende Gedachten

Nu je een grondig inzicht hebt gekregen in wat iCloud Drive is en hoe je het op al je apparaten kunt gebruiken, ben je klaar om het maximale uit deze handige tool te halen. Door bestanden te beheren, offline te werken, opslagruimte te optimaliseren en handige tips te gebruiken, kun jij je ervaring met iCloud Drive echt naar een hoger niveau tillen.

iCloud Drive

Zorg ervoor dat je alle functies en mogelijkheden van iCloud Drive volledig benut, zodat je bestanden moeiteloos kunt delen, kunt bewaren en op al je apparaten kunt openen. Blijf op de hoogte van eventuele updates of nieuwe functies om altijd het beste uit iCloud Drive te halen. Ga nu aan de slag en ontdek zelf hoe iCloud Drive je digitale leven kan vereenvoudigen!

Veel gestelde vragen

Wat is iCloud Drive en hoe werkt het?

iCloud Drive is een cloud opslagdienst van Apple waarmee je bestanden veilig op kunt slaan en tussen al je apparaten kunt synchroniseren. Het werkt naadloos met iOS, macOS en Windows samen.

Hoe kan ik iCloud Drive op mijn apparaten inschakelen?

Ga naar Instellingen > [je naam] > iCloud > iCloud Drive en schakel het in. Op een Mac moet je de Systeemvoorkeuren open, op je ‘Apple ID’ drukken, ‘iCloud’ selecteren en ‘iCloud Drive’ aanvinken.

Hoe kan ik bestanden in iCloud Drive beheren?

Je kunt bestanden beheren door ze in Apple Finder of Windows Verkenner naar de gewenste map te slepen. Daarnaast kun je bestanden via de Bestanden-app op iOS-apparaten ordenen en organiseren.

Kan ik met mijn iCloud Drive-bestanden offline werken?

Ja, zolang je vooraf terwijl er een internetverbinding was de toegang tot de bestanden hebt gehad. De wijzigingen die offline worden aangebracht, worden gesynchroniseerd zodra het apparaat weer met het internet is verbonden.

Hoe kan ik verwijderde bestanden uit iCloud Drive herstellen?

Ga naar www.icloud.com, log met je Apple ID in, open “Instellingen” en druk op “Herstel bestand”. Volg vervolgens de instructies om het verwijderde bestand terug te halen.

Wat zijn de abonnementsmodellen en prijzen voor iCloud-opslag?

Apple biedt verschillende abonnementsopties voor extra opslagruimte bovenop de gratis 5 GB. De prijzen kunnen afhankelijk van het gekozen abonnement variëren.

Wil jij jouw belangrijke bestanden veilig in de Cloud bewaren?

iCloud Drive op verschillende apparaten gebruiken

Door bestanden in iCloud Drive te bewaren kun jij je bestanden vanaf ieder Apple apparaat dat met het internet verbonden is gemakkelijk bewaren en beheren

 • Dat is overal toegang tot jouw bestanden
 • Bestanden kunnen gemakkelijk met anderen worden gedeeld
 • Bestanden kunnen over verschillende apparaten worden gesynchroniseerd

Dit is nog maar een topje van de ijsberg