Wil jij weten hoe je bestanden in iCloud drive kunt bewaren?

In de laatste jaren zijn er veel technische ontwikkelingen geweest. Door deze technische ontwikkelingen zijn er steeds meer mensen en apparaten met het internet verbonden. Met het groeiende aantal gebruikers wordt het internet voor steeds meer toepassingen gebruikt. Enkele toepassingen waarvoor het internet kan worden gebruikt zijn onder andere:

  • Zoeken naar informatie
  • Bekijken van een video
  • Luisteren naar muziek
  • Delen van informatie met anderen

Naast de toepassingen waarvoor het internet kan worden gebruikt kunnen bestanden tegenwoordig ook in een online opslagruimte worden bewaard. Een online opslagruimte wordt ook wel de cloud genoemd. Apple heeft voor het bewaren van bestanden op het internet een eigen clouddienst ontwikkeld. De clouddienst van Apple wordt ook wel de Apple iCloud drive genoemd. In dit artikel vertellen we hoe deze online opslag kan worden gebruikt.

Wat is iCloud drive?

Wanneer er aan documenten zoals tekstdocumenten, presentaties of berekeningen wordt gewerkt kan het handig zijn als deze bestanden op het internet kunnen worden opgeslagen.

Bijvoorbeeld om vanaf verschillende locaties via het internet te kunnen werken of om bestanden gemakkelijk met anderen te kunnen delen. Voor het bewaren van bestanden op het internet wordt vaak een online-opslagruimte gebruikt.

Wat is iCloud Drive

Een online opslagruimte wordt ook wel de cloud genoemd. Er zijn tegenwoordig verschillende bedrijven die een eigen cloud oplossing hebben. Enkele van deze cloudoplossingen zijn onder andere:

Voordat een cloudoplossing kan worden gebruikt moet er een account worden aangemaakt. Het account dat voor de cloud kan worden gebruikt kan per cloudoplossing verschillen. Voor de cloud van Apple waar we het in dit artikel over gaan hebben moet er een e-mailadres dat op @icloud eindigt zijn aangemaakt. Nadat dit account is aangemaakt kan iedere dienst van Apple worden gebruikt. 

Wil jij weten hoe je bestanden in iCloud kunt bewaren?

In de laatste jaren zijn er veel verschillende technische ontwikkelingen geweest. Door deze technische ontwikkelingen is het internet steeds belangrijker geworden. Bestanden die normaal op de computer zouden worden opgeslagen kunnen tegenwoordig zelfs op het internet in de Cloud worden opgeslagen.

Wat is iCloud Drive

Apple heeft een eigen clouddienst ontwikkeld. De clouddienst van Apple wordt ook wel de iCloud genoemd. Om met de iCloud te kunnen werken moet er een Aple account zijn aangemaakt.

Het Apple account bestaat uit een wachtwoord en een gebruikersnaam. Dit account kan worden herkend aan een e-mail adres dat op @icloud eindigt. Met dit account kunnen alle diensten van Apple worden gebruikt.

iCloud Drive activeren

iCloud Drive is een dienst van Apple. Hierdoor kan deze cloudopslag op Apple apparaten zoals de MacBook, iMac, iPhone en de iPad direct worden gebruikt. Voordat deze clouddienst op een apparaat met een ander besturingssysteem kan worden gebruikt moet daarvoor een app of programma worden geïnstalleerd.

Om bestanden na de installatie in de cloud van Apple te kunnen bewaren moet iCloud Drive worden geconfigureerd. Tijdens de configuratie van de cloud wordt er om het e-mailadres behorende bij het iCloud account gevraagd.

Het e-mailadres dat voor icloud kan worden gebruikt eindigt altijd op @icloud.com. Door met de gegevens van dit account bij iCloud in te loggen kunnen kunnen de bestanden vanaf ieder apparaat dat met het internet is verbonden worden bekeken.

Hierdoor kan er op een laptop of computer aan een document worden begonnen en vervolgens op een tablet of mobiele telefoon verder worden gewerkt. Dit kan erg handig zijn om onderweg nog even aan een document te kunnen werken of het document te bekijken.

iCloud drive activeren

Bestanden via iCloud Drive delen

Wanneer er met anderen wordt samengewerkt kan het handig zijn als de bestanden met anderen kunnen worden gedeeld. Bijvoorbeeld om te laten zien wat jij hebt gedaan of om anderen aan dezelfde documenten te laten werken.

Voordat bestanden via iCloud Drive kunnen worden gedeeld moet er een map worden geselecteerd. Nadat de map of het bestand is geselecteerd kan worden ingesteld met wie deze bestanden kunnen worden gedeeld.

Voor het delen van deze bestanden of mappen kan er vervolgens een uitnodiging naar de map worden verstuurd. Wijzigingen die binnen deze gedeelde map worden aangebracht zullen vervolgens direct met anderen worden gedeeld.

Bestand delen via iCloud Drive

Wanneer een map wordt gedeeld kan er uit verschillende opties worden gekozen. Zo kan een volledige map of alleen specifieke bestanden met anderen worden gedeeld. Daarnaast kunnen bestanden ook afzonderlijk worden gedeeld. Hierdoor zullen alleen de gewenste met anderen worden gedeeld. Voor het delen van bestanden en mappen zijn binnen iCloud Drive verschillende opties beschikbaar.

Voor bestanden en mappen die gedeeld mogen worden kan een link worden aangemaakt. De mappen en / of bestanden kunnen op deze manier alleen via een gedeelde map worden geopend. Dit is vooral erg handig om een map / bestand met meerdere mensen te kunnen delen. Hierbij moet wel op de inhoud worden gelet. Alles wat in deze map wordt geplaatst kan namelijk door anderen worden bekeken.

Daarnaast kunnen bestanden uit een map worden gedeeld zonder dat er wijzigingen aangebracht mogen worden. Voor de blokkade op ongewenste wijzigingen kunnen bestanden en mappen op een beveiligde manier worden gedeeld. Hiervoor moet de optie Alleen lezen worden geactiveerd.

Samenwerken aan iCloud Drive bestanden

Wanneer mensen voor een map of bestand met beheerrechten zijn uitgenodigd kan er samen worden gewerkt. Als iemand een bestand veranderd wordt deze wijziging automatisch via iCloud met anderen gesynchroniseerd. Hierdoor heeft iedereen altijd laatste en actuele bestand bij de hand.

Het beste voorbeeld is een map waarin verschillende documenten staan. Als een bestand wordt bewerkt wordt dat bestand vervolgens bij iedereen naar de nieuwe versie bijgewerkt. Als iemand zonder beheerrechten een bestand wijzigt worden deze wijzigingen niet opgeslagen. Deze optie wordt ook wel (alleen lezen) genoemd.

Wil jij weten hoe je bestanden in iCloud kunt bewaren?

In de laatste jaren zijn er veel verschillende technische ontwikkelingen geweest. Door deze technische ontwikkelingen is het internet steeds belangrijker geworden. Bestanden die normaal op de computer zouden worden opgeslagen kunnen tegenwoordig zelfs op het internet in de Cloud worden opgeslagen.

Wat is iCloud Drive

Apple heeft een eigen clouddienst ontwikkeld. De clouddienst van Apple wordt ook wel de iCloud genoemd. Om met de iCloud te kunnen werken moet er een Aple account zijn aangemaakt.

Het Apple account bestaat uit een wachtwoord en een gebruikersnaam. Dit account kan worden herkend aan een e-mail adres dat op @icloud eindigt. Met dit account kunnen alle diensten van Apple worden gebruikt.

Gedeelde bestanden en mappen beheren

Mappen en / of bestanden die met anderen zijn gedeeld kunnen binnen de Bestanden app worden bekeken. Bij de mappen en bestanden die door jouw zijn gedeeld staat “gedeeld door mij” met daaronder een lijstje met mensen die voor dat bestand zijn uitgenodigd.

Als beheerder kunnen de instellingen voor de gedeelde bestanden en / of mappen worden gewijzigd. Hiervoor moet de map of het bestand worden geselecteerd. Vervolgens komt er een menu tevoorschijn. Binnen dit menu staat de optie “deel” en toon personen. Daarna kunnen de opties voor het delen worden gewijzigd. Hiermee kan worden ingesteld of de wijziging voor iedereen of voor specifieke personen moet worden getoond.

Is iCloud drive veilig?

Alle bestanden die binnen iCloud Drive worden opgeslagen worden met een gecodeerde indeling binnen de cloud bewaard. Voor deze codering maken veel voorzieningen van Apple gebruik van een end-to-end-encryptie. Dit betekent dat de gegevens die binnen de cloud zijn opgeslagen alleen vanaf vertrouwde apparaten waarop met een Apple ID is ingelogd kunnen worden bekeken.

Soms worden iCloud gegevens op servers van externe partners zoals Amazon Web Services of de cloud van Google opgeslagen.

Deze externe partners zijn niet in het bezit van de sleutels die nodig zijn voor het ontgrendelen van de gegevens. Hierdoor kunnen de gegevens niet via deze externe partners worden bekeken.

Is iCloud Drive veilig

Voor het beveiligen van de gegevens via end-to-end-encryptie wordt twee-staps-verificatie gebruikt. Doordat er met twee-staps-verificatie wordt gewerkt kunnen de gegevens die binnen iCloud drive zijn opgeslagen alleen met een code die voor jouw bekend is worden bekeken. Voordat de tweestaps-verificatie kan worden gebruikt moet er een toegangscode en een Apple ID worden ingesteld. Met deze beveiliging kan zelfs Apple de opgeslagen gegevens niet bekijken.

Persoonlijke gegevens beveiligen

In de laatste jaren zijn er veel technische ontwikkelingen geweest die elkaar allemaal snel hebben opgevolgd. Door deze technische ontwikkelingen is het internet steeds belangrijker geworden. Met behulp van deze technische ontwikkelingen zijn er steeds meer toepassingen waarvoor het internet kan worden gebruikt. Enkele toepassingen waarvoor het internet kan worden gebruikt zijn onder andere:

  • Zoeken naar informatie
  • Bekijken van een video
  • Delen van bestanden De communicatie met anderen
  • Bestanden in de online opslagruimte (de cloud) bewaren

Omdat het internet voor steeds meer toepassingen kan worden gebruikt worden er ook steeds vaker persoonlijke gegevens via het internet gedeeld. Doordat persoonlijke gegevens via het internet worden gedeeld hangen er ook steeds meer gevaren aan het internet.

Ondanks dat de nieuwe mogelijkheden van het internet handig zijn weten ook internetcriminelen het internet te gebruiken. Internetcriminelen maken tegenwoordig neppe websites (kwaadaardige websites) waarmee virussen ongemerkt naar de computer kunnen worden gedownload.

Door een goede virusscanner op het apparaat zoals een mobiele telefoon, tablet, computer of laptop te installeren wordt er een melding gegeven wanneer een kwaadaardige website wordt bezocht. Zelfs wanneer de kwaadaardige websites worden herkend kan er onverhoopt een computervirus op de computer belanden. Bijvoorbeeld door een besmette USB-stick op de computer aan te sluiten.

Wanneer de virusscanner een computervirus heeft herkend wordt daar een melding van gegeven. Binnen deze melding wordt aangegeven om welk bestand het gaat. Mocht het een ongewenst bestand zijn dan kan deze automatisch van het apparaat worden verwijderd. Op deze manier zijn alle bestanden tegen de gevaren van buitenaf beschermd. 

Wil jij weten hoe je bestanden in iCloud kunt bewaren?

In de laatste jaren zijn er veel verschillende technische ontwikkelingen geweest. Door deze technische ontwikkelingen is het internet steeds belangrijker geworden. Bestanden die normaal op de computer zouden worden opgeslagen kunnen tegenwoordig zelfs op het internet in de Cloud worden opgeslagen.

Wat is iCloud Drive

Apple heeft een eigen clouddienst ontwikkeld. De clouddienst van Apple wordt ook wel de iCloud genoemd. Om met de iCloud te kunnen werken moet er een Aple account zijn aangemaakt.

Het Apple account bestaat uit een wachtwoord en een gebruikersnaam. Dit account kan worden herkend aan een e-mail adres dat op @icloud eindigt. Met dit account kunnen alle diensten van Apple worden gebruikt.

Geef een reactie