iCloud-foto’s terugzetten op iPhone: stapsgewijze handleiding

Als jij je foto’s per ongeluk van je iPhone hebt verwijderd of een nieuwe iPhone hebt gekregen en jij al jouw iCloud-foto’s terug wilt halen, dan ben je hier aan het juiste adres. In deze blogpost laten we je zien hoe jij al je iCloud-foto’s eenvoudig en snel op je iPhone terugzet. Het proces is eenvoudig en kan binnen enkele minuten worden voltooid, zodat jij weer van al je waardevolle herinneringen kunt genieten.

Vooral als jij jouw belangrijke momenten wilt koesteren kan het herstellen van jouw iCloud-foto’s op je iPhone een verademing zijn. Of het nu om vakantiefoto’s, familiekiekjes of andere speciale herinneringen gaat, met deze eenvoudige stappen heb jij zo weer de toegang tot al jouw foto’s. Blijf lezen om te ontdekken hoe jij al jouw kostbare herinneringen gemakkelijk naar jouw iPhone terug kunt halen.

Bij iCloud aanmelden

Op het iCloud pictogram drukken

Wanneer jij jouw iCloud-foto’s op je iPhone terug wilt zetten, zijn er enkele eenvoudige stappen die je kunt volgen om al jouw waardevolle herinneringen veilig op jouw apparaat te herstellen. Allereerst is het belangrijk om te weten dat iCloud een handige en betrouwbare manier biedt om al je foto’s, video’s en documenten op te slaan en te beheren. Met iCloud kun jij van al jouw foto’s een back-up maken, waardoor je gemoedsrust hebt dat je herinneringen, zelfs als er iets met je telefoon gebeurt veilig zijn.

Voordat je kunt beginnen moet je op jouw apparaat naar het pictogram van iCloud zoeken en hierop drukken. Dit pictogram kun je gewoonlijk binnen de instellingen van je iPhone vinden. Zodra je op het iCloud-pictogram drukt, wordt je naar de toegang tot je iCloud-account, waar je met je Apple ID en wachtwoord in kunt loggen doorgestuurd. Het is belangrijk dat je apparaat met een stabiel wifi-netwerk is verbonden, zodat je de foto’s soepel zonder extra kosten voor mobiele data gemakkelijk terug kunt halen.

iCloud-foto's terugzetten op iPhone en foto's herstellen

Nadat jij met jouw iCloud account hebt ingelogd moet je naar de foto-optie en de mogelijkheid om foto’s terug te zetten selecteren. Hier kun je kiezen welke specifieke foto’s je op je iPhone wilt herstellen. Het handige van deze functie is dat het herstellen van foto’s vanuit iCloud ervoor zorgt dat al je recente en oude foto’s veilig op je apparaat worden teruggezet, waardoor je altijd de toegang tot al je waardevolle herinneringen hebt. Dit houdt in dat al je waardevolle herinneringen veilig op je apparaat worden teruggezet, zodat je er altijd toegang toe hebt.

Wil jij al jouw foto’s overal bij de hand hebben?

iCloud-foto's bekijken

Met iCloud-foto’s kun jij al jouw foto’s en afbeeldingen over al je apparaten synchroniseren

 • Dat is: jouw afbeeldingen en foto’s veilig in iCloud bewaren
 • Foto’s en video’s gemakkelijk met anderen kunnen delen
 • Al je herinneringen op al je apparaten kunnen bekijken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Bij iCloud aanmelden

Wanneer je de toegang tot de iCloud-interface krijgt, kun je de optie “Aanmelden bij iCloud” eenvoudig selecteren. Hier wordt het aanmeldingsproces waarbij jij je inloggegevens in moet voeren gestart. Nadat je bent aangemeld, heb je de toegang tot al je opgeslagen gegevens en backups, inclusief de foto’s die in iCloud staan en die je op je iPhone kunt herstellen. Het proces om foto’s vanuit iCloud naar je iPhone te herstellen is moeiteloos en effectief. Nadat je bij iCloud bent aangemeld kun je naar de foto’s sectie waar je de optie om foto’s te herstellen zult vinden.

Voordat je met het herstelproces begint is het belangrijk dat je controleert of er op je iPhone voldoende opslagruimte beschikbaar is om alle geselecteerde foto’s succesvol te kunnen downloaden. Het is handig om te weten dat iCloud een back-up van al je foto’s en video’s maakt, zodat ze veilig zijn opgeslagen en gemakkelijk op een nieuw apparaat of nadat je een apparaat naar de fabrieksinstellingen hebt terug gezet kunnen worden teruggezet.

Naast alle foto’s kun je specifieke foto’s kiezen die je terug wilt zetten. Hierdoor heb je meer controle over welke foto’s naar je iPhone worden hersteld. Met deze functie kun je nauwkeurig bepalen welke foto’s je terug wilt halen, waardoor onnodige ruimte door het downloaden van overbodige afbeeldingen kan worden bespaard.

De gebruikersgegevens invoeren

Op het moment dat jij jouw iCloud-foto’s op je iPhone terug wilt zetten, is het belangrijk dat je weet hoe dit proces werkt. Nadat je ervoor hebt gekozen om je iCloud-foto’s terug te zetten, zal er mogelijk worden gevraagd om je gegevens van jouw iCloud-account in te voeren. Deze gegevens omvatten doorgaans je Apple ID en wachtwoord. Het is van essentieel belang dat jij deze gegevens correct invoert, aangezien dit de sleutel tot een succesvolle verbinding met iCloud en de toegang tot al je bestanden en media is.

Zodra je deze gegevens hebt ingevoerd, zal je iPhone al jouw opgeslagen foto’s vanuit iCloud downloaden. Dit proces kan, afhankelijk van de hoeveelheid foto’s die moeten worden gedownload en de snelheid van je internetverbinding enige tijd in beslag nemen. Om het downloaden van de bestanden en foto’s soepel te laten verlopen is het belangrijk dat je tijdens dit proces geduldig blijft, dat je iPhone met een stabiele internetverbinding verbonden is en dat de accu voldoende is opgeladen.

Naast het invoeren van de gegevens van jouw iCloud-account, zijn er nog enkele dingen waar je bij het terugzetten van je iCloud-foto’s op je iPhone rekening mee moet houden. Controleer bijvoorbeeld of je op je iPhone voldoende opslagruimte hebt om alle foto’s te kunnen ontvangen of maak indien nodig ruimte vrij. Als je te weinig opslagruimte hebt, kun je overwegen om onnodige bestanden en apps te verwijderen of een groter opslagabonnement voor iCloud aan te schaffen.

De stappen op het scherm volgen

Zodra alle benodigde gegevens zijn ingevoerd en geverifieerd, ben je klaar om verder te gaan. Het is belangrijk dat je iPhone met een een stabiel netwerk, bij voorkeur wifi verbonden is, aangezien dit voor een soepel herstelproces van cruciaal belang is. Een stabiele internetverbinding zorgt ervoor dat het terughalen van je iCloud-foto’s soepel verloopt en voorkomt onderbrekingen tijdens het proces. Daarnaast is het belangrijk dat de accu van jouw iPhone voldoende hebt opgeladen of dat jij jouw toestel aan de oplader hebt aangesloten, zodat het herstelproces niet door een lege batterij wordt onderbroken.

Wanneer je met een stabiel netwerk verbonden bent en jouw iPhone voldoende is opgeladen, kun je eenvoudig de stappen die op het scherm verschijnen volgen om al jouw waardevolle iCloud-foto’s met succes op jouw iPhone terug te zetten. Het herstellen van de foto’s kan afhankelijk van de hoeveelheid foto’s die jij terug wilt zetten en de snelheid van je internetverbinding even duren. Wees geduldig en laat het proces zonder onderbrekingen voltooien.

Het terughalen van iCloud-foto’s op je iPhone is een handige manier om al je waardevolle herinneringen veilig te stellen en om ze op al je apparaten toegankelijk te maken. Met de iCloud-fotobibliotheek kun je van een naadloze ervaring waarbij al je foto’s automatisch tussen al je Apple-apparaten worden gesynchroniseerd genieten. Dit betekent dat wanneer je op één apparaat een foto maakt of bewerkt, deze automatisch op al je andere gekoppelde apparaten beschikbaar is.

In iCloud de toegang tot je foto’s

Het iCloud pictogram gebruiken

Om op jouw iPhone de toegang tot je iCloud-foto’s te krijgen moet je het instellingenmenu openen op het pictogram van iCloud drukken. Dit pictogram heeft de vorm van een witte wolk op een blauwe achtergrond en is gemakkelijk te herkennen. Zodra je hierop drukt, wordt de interface voor iCloud-foto’s, waar jij al je opgeslagen afbeeldingen kunt bekijken en beheren geopend.

iCloud is een cloud opslagdienst van Apple waarmee jij foto’s, video’s, documenten en andere bestanden veilig op kunt slaan en tussen jouw apparaten kunt synchroniseren. Met iCloud-foto’s kun jij al jouw foto’s automatisch uploaden en in de cloud bewaren, zodat je ze gemakkelijk kunt openen en vanaf ieder gekoppeld apparaat kunt delen.

Een van de voordelen van iCloud-foto’s is dat het een naadloze ervaring voor het beheren en het herstellen van jouw foto’s biedt. Als jij bijvoorbeeld per ongeluk een foto van jouw iPhone verwijdert, kun jij deze eenvoudig vanuit jouw iCloud-opslag terughalen. Bovendien gebruikt iCloud-foto’s slimme technologieën om jouw foto’s op datum, locatie en gezichten te organiseren, waardoor het gemakkelijker wordt om specifieke afbeeldingen terug te vinden.

Met iCloud-foto’s kun je waardevolle opslagruimte op jouw iPhone besparen, omdat de afbeeldingen in de cloud worden opgeslagen en het geheugen van jouw apparaat niet langer belasten. Op deze manier kan de beschikbare ruimte op jouw telefoon efficiënter worden gebruikt.

De gewenste foto selecteren

Wanneer jij een foto vanuit jouw iCloud reservekopie wilt herstellen kun je deze afbeelding selecteren door simpelweg op de afbeelding te drukken. Zodra je dit doet, wordt de geselecteerde foto naar jouw apparaat gedownload en in jouw lokale galerij beschikbaar gesteld. Dit proces maakt het eenvoudig om specifieke afbeeldingen zonder gedoe of complexe stappen terug te halen.

iCloud-foto's terugzetten op iPhone en bestanden naar jouw iPhone downloaden

Als jij meerdere foto’s wilt herstellen, kun je ze één voor één selecteren en naar jouw apparaat downloaden. Dit geeft jouw de volledige controle over welke specifieke beelden jij vanuit jouw iCloud-opslag terug wilt zetten.

iCloud foto’s via albums of algemene opslag herstellen

Je kunt iCloud gebruiken om foto’s die in een album of in jouw algemene foto-opslag zijn opgeslagen te herstellen. Door binnen de iCloud-interface door verschillende mappen en albums te bladeren, kun je gericht naar specifieke afbeeldingen die je terug wilt halen zoeken.

Met deze aanpak kun je efficiënt door al jouw opgeslagen foto’s navigeren en ze met slechts een paar drukken naar jouw apparaat terughalen. Op deze manier kun je tijd en moeite bij het vinden van bepaalde afbeeldingen tussen al jouw gearchiveerde foto’s besparen.

De netwerkverbinding controleren

Werkt het niet? Controleer dan eerst of jouw netwerkverbinding stabiel is voordat je verder gaat met het herstelproces. Een trage of instabiele internetverbinding kan problemen bij het downloaden van grote hoeveelheden gegevens zoals foto’s veroorzaken.

Om de volledige toegang tot al jouw opgeslagen foto’s en reservekopieën te krijgen moet je controleren of jij bij iCloud met de juiste gegevens bent ingelogd. Nadat je succesvol bent aangemeld, kun je het herstelproces zonder onderbrekingen of foutmeldingen soepel laten verlopen.

Foto’s en video’s verwijderen

Tikken op het pictogram

Als jij je afvraagt hoe je iCloud-foto’s op je iPhone terug kunt zetten, dan is het belangrijk om te weten dat iCloud een handige manier biedt om al je foto’s en video’s op te slaan en te beheren. Door de iCloud-fotobibliotheek te gebruiken worden al je foto’s en video’s automatisch naar iCloud geüpload, waardoor je ze veilig kunt bewaren en op al je apparaten gemakkelijk toegang tot al je herinneringen hebt. Dit betekent dat wanneer je een foto per ongeluk verwijdert of als je een specifieke foto terug wilt halen, je dit eenvoudig via iCloud kunt doen.

Om iCloud-foto’s op je iPhone terug te zetten moet je de Foto’s-app openen en onderaan het scherm op ‘Albums’ drukken. Vervolgens moet je ‘Gedeeld’ selecteren en ‘iCloud-foto’s’ kiezen. Hier zie je al je foto’s die met iCloud zijn gesynchroniseerd. Het handige aan deze methode is dat je niet alleen de toegang tot de foto’s die lokaal op je iPhone zijn opgeslagen, maar ook tot alle foto’s die in de cloud zijn bewaard hebt. Dit betekent dat zelfs als je een foto niet lokaal op je apparaat hebt, je deze nog steeds vanuit iCloud kunt bekijken en terughalen.

De mogelijkheid om ruimte op je iPhone vrij te maken door foto’s en video’s alleen in de cloud te bewaren is een handige functie van iCloud-foto’s. Dit kan vooral nuttig zijn wanneer jij tegen de limiet van jouw opslagruimte van je apparaat aanloopt. Door simpelweg de optie ‘Optimaliseer iPhone-opslag’ in te schakelen, worden foto’s en video’s automatisch door kleinere versies vervangen, waardoor er op de iPhone meer ruimte beschikbaar komt.

Foto’s en video’s selecteren

Het beheren van je iCloud-foto’s op jouw iPhone kan, vooral als het om het herstellen van verwijderde items gaat soms verwarrend zijn. Gelukkig heeft iCloud een handige prullenbak functie die het beste met de prullenbak op je computer kan worden vergeleken. Wanneer je een foto of video verwijdert, belandt deze eerst in de prullenbak, waar het tijdelijk wordt bewaard voordat het permanent wordt verwijderd. Het is belangrijk om te onthouden dat deze prullenbak ruimte in beslag neemt, dus het is verstandig om deze regelmatig te controleren en leeg te maken.

Een handige tip bij het beheren van je iCloud-foto’s is om de prullenbak regelmatig te controleren en leeg te maken. Op deze manier kun je voorkomen dat je onnodige ruimte verspilt en kun jij tegelijkertijd een georganiseerde fotobibliotheek behouden. Bovendien kun je specifieke foto’s en video’s permanent uit de prullenbak verwijderen, waardoor je nog meer ruimte voor nieuwe herinneringen vrijmaakt.

Wanneer je een belangrijke foto per ongeluk hebt verwijderd, kun je deze binnen 30 dagen gemakkelijk vanuit iCloud terughalen. Hiervoor moet je de map ‘Onlangs verwijderd’ binnen de Foto’s-app op je iPhone openen. Hier worden alle verwijderde items tijdelijk opgeslagen voordat ze permanent worden verwijderd. Vanuit deze map kun je specifieke foto’s en video’s selecteren en ze naar jouw fotobibliotheek herstellen. Dit is een handige manier om per ongeluk verwijderde items zonder veel gedoe terug te krijgen.

iCloud foto’s definitief verwijderen

Wanneer je besluit om foto’s en video’s van iCloud op je iPhone te verwijderen, is het belangrijk dat je voorzichtig te werk gaat. Voordat je de media definitief verwijdert, is het sterk aanbevolen om eerst een back-up te maken. Op deze manier voorkom je dat je waardevolle herinneringen verliest en kun je met een gerust hart verdergaan. Het proces van het selecteren van de items die je wilt verwijderen is eenvoudig, maar het is belangrijk dat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt voordat je de definitieve verwijdering bevestigt.

Een back-up van je iCloud-foto’s en video’s kan op verschillende manieren worden gemaakt Zo kun je de iCloud-fotobibliotheek, waar al je foto’s en video’s automatisch worden gesynchroniseerd en in iCloud worden opgeslagen gebruiken. Een andere methode is je foto’s en video’s handmatig naar een externe opslag, zoals een computer of externe harde schijf exporteren. Door regelmatig back-ups te maken, zorg je ervoor dat zelfs als er iets met je apparaat gebeurt, je nog steeds de toegang tot al je waardevolle herinneringen hebt.

iCloud-foto's terugzetten op iPhone en foto uit album verwijderen

Zodra je de gewenste foto’s en video’s die je wilt verwijderen hebt geselecteerd, kun je de definitieve verwijdering van deze media-items van je apparaat bevestigen door eenvoudigweg op de knop ‘Verwijderen’ te drukken. Door deze stappen te volgen maak je niet alleen ruimte op je iPhone vrij, maar kun jij jouw fotobibliotheek ook georganiseerd houden.

Waarom is een reservekopie in iCloud belangrijk?

Wanneer je foto’s en video’s van je iPhone wilt verwijderen, is het belangrijk dat je eerst een reservekopie in iCloud maakt. Hierdoor worden al jouw waardevolle herinneringen veilig opgeslagen voordat je ze definitief verwijdert. Door regelmatig een reservekopieën in iCloud te maken, kun jij jezelf goed op onverwachte situaties, zoals per ongeluk verwijderde foto’s of een defecte telefoon voorbereiden. Door deze voorzorgsmaatregelen te nemen, voorkom je veel spijt en heb je gemoedsrust, wetende dat je kostbare media altijd veilig zijn.

Met iCloud kun je gemakkelijk een back-up van je apparaat maken en al je foto’s en video’s veilig in de cloud opslaan. Door regelmatig back-ups te maken kun je belangrijke herinneringen, zelfs als er iets met je telefoon gebeurt tegen verlies beschermen. Het is geruststellend om te weten dat al je waardevolle media, ongeacht de situatie veilig zijn opgeslagen.

Als jij een back-up van je gegevens wilt maken moet jij de Instellingen op jouw iPhone openen. Druk binnen de instellingen bovenaan op je naam en kies voor iCloud. Kies daarna voor ‘iCloud-reservekopie’ en zorg ervoor dat de schakelaar naast ‘iCloud-reservekopie’ is ingeschakeld. Door deze eenvoudige stappen te volgen, kun je er zeker van zijn dat al je foto’s en video’s veilig in iCloud worden opgeslagen. Het is belangrijk om dit regelmatig te doen, zodat je gegevens altijd beschermd zijn.

Voorkomen dat je foto’s en video’s verliest

Om al jouw kostbare herinneringen, zelfs als er iets met jouw apparaat gebeurd veilig te stellen, is het belangrijk dat jij in iCloud regelmatig backups van jouw foto’s en video’s maakt. iCloud-foto’s kunnen gemakkelijk op jouw iPhone worden teruggezet, maar er zijn enkele dingen waar je rekening mee moet houden.

Allereerst heb je voor een vlotte overdracht van de foto’s en video’s vanuit iCloud naar je iPhone een goede internetverbinding nodig. Controleer of jouw apparaat met wifi verbonden is, aangezien het terugzetten van een grote hoeveelheid foto’s en video’s veel data kan verbruiken. Als je een snelle verbinding hebt, zal het proces veel sneller verlopen, terwijl je bij een langzame verbinding wat meer geduld nodig hebt.

Daarnaast is het belangrijk dat je in iCloud voldoende opslagruimte hebt, zodat de reservekopieën kunnen worden gemaakt en terug kunnen worden gezet. Je kunt dit controleren door de ‘Instellingen’ op je iPhone te openen, bovenaan op jouw naam te drukken en vervolgens voor ‘iCloud’ en ‘Beheer opslag’ te kiezen. Controleer of er genoeg ruimte voor de reservekopie die je terug wilt zetten beschikbaar is en maak indien nodig extra ruimte vrij door onnodige bestanden te verwijderen of op een externe locatie zoals een harde schijf op te slaan.

Naast het terughalen van iCloud-foto’s op je iPhone is het verstandig dat je regelmatig handmatige back-ups maakt. Op deze manier zorg je ervoor dat de meest recente foto’s en video’s, zelfs als de automatische back-up vertraging oploopt altijd veilig zijn. Door regelmatig handmatige back-ups te creëren, ben je er zeker van dat al je waardevolle herinneringen goed beschermd zijn.

Foto’s en video’s op iCloud.com herstellen

Op het pictogram van iCloud drukken

Wanneer je foto’s en video’s op iCloud.com wilt herstellen moet je allereerst de website van Apple openen en op het pictogram van iCloud druken. Dit pictogram bevindt zich meestal bovenaan de pagina. Vervolgens moet je met je inloggegevens van iCloud op je iCloud-account inloggen.

Om de toegang tot jouw iCloud-account te krijgen is het belangrijk dat je de juiste inloggegevens gebruikt. Om ongeautoriseerde toegang tot jouw account te voorkomen is het belangrijk dat je deze gegevens veilig bewaard en niet met anderen deelt.

Wil jij al jouw foto’s overal bij de hand hebben?

iCloud-foto's bekijken

Met iCloud-foto’s kun jij al jouw foto’s en afbeeldingen over al je apparaten synchroniseren

 • Dat is: jouw afbeeldingen en foto’s veilig in iCloud bewaren
 • Foto’s en video’s gemakkelijk met anderen kunnen delen
 • Al je herinneringen op al je apparaten kunnen bekijken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Een nieuw fotoalbum creëren

Wanneer jij een iCloud-fotoalbum op je iPhone terug wilt zetten, zijn er enkele belangrijke stappen die je moet volgen om dit proces vlekkeloos te laten verlopen. Allereerst is het verstandig om jouw iPhone met een stabiele internetverbinding, bij voorkeur met een wifiverbinding te verbinden. Met een stabiele internetverbinding kunnen de foto’s, zonder dat jij je zorgen over haperingen of onderbrekingen in het proces hoeft te maken soepel vanuit jouw iCloud-opslag worden gedownload.

Voordat je de iCloud-foto’s terug gaat zetten, is het belangrijk dat je op jouw iPhone voldoende opslagruimte beschikbaar hebt. Hiermee kun je eventuele problemen tijdens het downloaden en het opslaan van de foto’s op je toestel voorkomen. Door naar Instellingen > Algemeen > iPhone-opslag te gaan, kun je eenvoudig controleren hoeveel vrije ruimte er nog beschikbaar is. Controleer of er genoeg beschikbare ruimte is om alle gewenste foto’s op te kunnen slaan en maak indien nodig ruimte vrij door overbodige bestanden te verwijderen of te verplaatsen.

Zodra je hebt gecontroleerd of je iPhone een stabiele internetverbinding heeft en voldoende opslagruimte beschikbaar is, moet je de Foto’s app openen en onderaan op ‘Albums’ drukken. Hier kun je een nieuw album voor de foto’s die je vanuit de reservekopie wilt herstellen maken. Het is handig om een nieuw album aan te maken, omdat dit helpt om de herstelde foto’s georganiseerd te houden, zodat ze in de toekomst gemakkelijker kunnen worden teruggevonden.

Foto’s aan albums toevoegen

Tikken op ‘Foto’s’

Als je foto’s op je iPhone aan specifieke albums toe wilt voegen moet je allereerst simpelweg op het pictogram ‘Foto’s’ op je startscherm drukken. Door op dit pictogram te drukken wordt de app geopend en krijg je de toegang tot al je foto’s en video’s die in iCloud Drive zijn opgeslagen.

iCloud-foto's terugzetten op iPhone en foto's aan foto album toevoegen

Vervolgens kun je naar het specifieke album waarin je de foto wilt plaatsen navigeren. Door deze eenvoudige handeling kun je snel de toegang tot alle foto’s die beschikbaar zijn om aan een album toe te voegen krijgen.

De gewenste foto selecteren

Wanneer je het album hebt geopend, moet je door de beschikbare foto’s bladeren en degene die je aan dit album toe wilt voegen selecteren. Dit kan een vakantiefoto, een familieportret of zelfs een adembenemend landschap dat je onlangs hebt vastgelegd zijn.

Door met je vinger op de afbeelding op het scherm te drukken en vast te houden, verschijnt er een selectievakje waarmee je indien nodig meerdere foto’s tegelijk kunt selecteren. Op deze manier kun je zonder dat je iedere keer terug hoeft te keren meerdere afbeeldingen efficiënt aan hetzelfde album toevoegen.

Een foto delen en aan een album toevoegen

Zodra de gewenste foto is geselecteerd, moet je in de rechterbenedenhoek van het scherm op het pictogram ‘Delen’ drukken. Hiermee kun je een menu met verschillende opties voor het delen en bewerken van de geselecteerde afbeelding openen.

Binnen dit menu moet je vervolgens voor de optie ‘Toevoegen aan album’ kiezen. Hierdoor wordt er een lijst met alle bestaande albums waar je uit kunt kiezen om de geselecteerde foto aan toe te voegen weergegeven.

Selecteer nu eenvoudigweg het gewenste album waarin je deze specifieke afbeelding wilt opslaan. Zodra dit is voltooid, wordt de geselecteerde foto direct aan het gekozen album toegevoegd, waardoor alles netjes georganiseerd blijft zoals jij dat wilt.

Foto’s uit albums verwijderen

Wanneer jij jouw iCloud-foto’s opnieuw op je iPhone wilt zetten, zijn er enkele stappen die je moet volgen om dit proces soepel te laten verlopen. Allereerst is het belangrijk dat je controleert of jouw iCloud-fotobibliotheek op je iPhone is ingeschakeld. Dit kun je doen door naar ‘Instellingen’ te gaan, op je naam te drukken en vervolgens  naar ‘iCloud’ te gaan. Zorg ervoor dat de schakelaar naast ‘Foto’s’ is ingeschakeld.

Wanneer je iCloud-fotobibliotheek is ingeschakeld, worden al je foto’s en video’s automatisch met iCloud gesynchroniseerd, waardoor je ze vanaf ieder apparaat dat met jouw iCloud-account is verbonden gemakkelijk kunt openen en beheren. Dit betekent dat je, ongeacht waar je bent, de toegang tot al jouw waardevolle herinneringen hebt.

Het voordeel van iCloud-foto’s is dat het een naadloze ervaring voor het beheren van al je visuele inhoud biedt. Door de automatische synchronisatie hoef je foto’s niet handmatig naar een nieuw apparaat dat je gebruikt over te zetten. Op deze manier kun je niet alleen tijd besparen, maar zorgt er ook voor dat al jouw foto’s veilig in de cloud worden bewaard.

Wanneer je bepaalde foto’s vanuit iCloud naar je iPhone terug wilt halen kun je de gewenste foto’s eenvoudig selecteren en ze naar je apparaat downloaden. Dit kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld een nieuwe iPhone hebt aangeschaft en al je oude foto’s naar het nieuwe apparaat over wilt zetten. Door simpelweg de stappen te volgen, kun jij al jouw foto’s snel en gemakkelijk op je iPhone hebben.

Het iCloud fotoalbum selecteren

Om ruimte vrij te maken en je fotobibliotheek georganiseerd te houden is het belangrijk dat jij jouw foto’s op jouw iPhone regelmatig beheerd. Wanneer je de Foto’s-app opent, kun je ongewenste foto’s gemakkelijk uit specifieke albums verwijderen. Dit is vooral handig als je wilt voorkomen dat je apparaat vol raakt met overbodige afbeeldingen en video’s die de prestaties kunnen beïnvloeden. Door regelmatig een snelle opruiming in je fotobibliotheek uit te voeren, kun je kostbare ruimte op je iPhone vrij maken en tegelijkertijd een overzichtelijke verzameling herinneringen behouden.

Voordat jij jouw fotobibliotheek op kunt ruimen, moet je de Foto’s-app openen en naar het specifieke album waaruit je de foto’s wilt verwijderen navigeren. Zodra je het gewenste album hebt gevonden, moet je erop drukken om de inhoud te bekijken. Vervolgens kun je de specifieke foto die je permanent wilt verwijderen selecteren door erop te drukken en vervolgens op het prullenbak-icoon of een optie voor verwijderen te zoeken. Ga bij het selecteren van de foto voorzichtig te werk, aangezien deze actie onomkeerbaar is.

Het is verstandig om niet alleen de foto’s die je niet wilt behouden te verwijderen, maar ook om regelmatig back-ups van je foto’s te maken. Dit kun je zowel via iCloud als via externe opslagdiensten zoals Google Foto’s of Dropbox doen. Door regelmatig back-ups te maken, zorg je ervoor dat zelfs als je een foto per ongeluk verwijdert, deze toch nog ergens veilig is opgeslagen.

Foto’s verwijderen

Wanneer jij in iCloud-foto’s op je iPhone naar een specifieke foto zoekt, kan het soms een uitdaging zijn om deze tussen alle andere afbeeldingen te vinden. Gelukkig biedt iCloud een handige manier om dit te doen. Zodra je de gewenste foto hebt gevonden, hoef je er alleen maar op te drukken om deze te selecteren. Vervolgens verschijnt er een prullenbak pictogram of een optie om de foto te verwijderen. Door hierop te drukken, wordt de geselecteerde foto permanent uit het album verwijderd.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat wanneer je een foto uit een album verwijdert, deze gedurende 30 dagen nog steeds via de sectie ‘Onlangs verwijderd’ van de Foto’s-app beschikbaar is voordat deze definitief wordt gewist. Deze functionaliteit biedt een extra veiligheidsmarge voor het geval dat er per ongeluk een verkeerde foto wordt verwijderd. Het geeft je de mogelijkheid om eventuele fouten te herstellen voordat de foto permanent wordt verwijderd. Dit is niet alleen handig, maar ook geruststellend omdat je met deze functie kunt voorkomen dat waardevolle foto’s per ongeluk verloren gaan.

Naast het herstellen van verwijderde foto’s kun je ruimte op je iPhone vrijmaken door oudere of minder relevante foto’s naar iCloud te verplaatsen. Met de Optimaliseer opslagfunctie in de Instellingen van je iPhone, kan je volledige resolutie foto’s naar iCloud uploaden terwijl je op de iPhone alleen de gecomprimeerde versies behoudt.

iCloud-foto's terugzetten op iPhone en van iCloud verwijderen

Extra tips voor fotobeheer

 • Om meerdere foto’s tegelijk te verwijderen, kun je in het betreffende album op ‘Selecteer’ drukken en vervolgens meerdere foto’s selecteren voordat je op de prullenbak tikt.
 • Als je per ongeluk een verkeerde foto hebt verwijderd, kun je deze via de map ‘Onlangs verwijderd’ gemakkelijk binnen 30 dagen terughalen.

Kortom, door deze eenvoudige stappen te volgen, kun jij specifieke foto’s uit albums gemakkelijk op jouw iPhone verwijderen en zo jouw fotobibliotheek beheren zoals jij dat wilt.

Volledige albums verwijderen

Selecteer album

Het proces om iCloud-foto’s op je iPhone terug te halen kan in eerste instantie ingewikkeld lijken, maar met de juiste begeleiding en stappen is het eigenlijk vrij eenvoudig. Een belangrijke eerste stap is het selecteren van het specifieke album wat jij op je iPhone wilt herstellen. Dit kan bijvoorbeeld een album zijn dat per ongeluk is verwijderd of waarvan de foto’s niet correct zijn gesynchroniseerd. Zodra je het gewenste album hebt geselecteerd, moet je op het iCloud foto’s pictogram drukken om het album te openen en de stappen die op het scherm van je iPhone worden weergegeven volgen.

Wanneer jij foto’s uit iCloud Drive terug wilt halen is een stabiele internetverbinding van essentieel belang, aangezien de foto’s tijdens dit proces van het internet worden gedownload. Controleer of jouw toestel met een betrouwbaar netwerk is verbonden, zodat je eventuele onderbrekingen tijdens het herstelproces kunt voorkomen. Daarnaast is het belangrijk om te controleren of jij voldoende opslagruimte op je iPhone hebt om de foto’s te ontvangen en op te slaan. Door voldoende ruimte te hebben kun je mogelijke problemen die tijdens het herstellen van de foto’s op kunnen treden voorkomen.

Daarnaast is het belangrijk dat jij op je iPhone met het juiste iCloud-account bent ingelogd. Dit voorkomt verwarring en vergroot de kans dat de foto’s correct kunnen worden teruggezet. Daarnaast is het verstandig om ook de synchronisatie tussen verschillende Apple-apparaten, zoals een iPad of Mac, in de gaten te houden.

Verwijder album

Wanneer je besluit om een oud album op je iPhone te verwijderen, is het belangrijk dat je de juiste stappen volgt, zodat de foto’s permanent van je apparaat worden verwijderd. Door de knop “Verwijder album” te gebruiken kun je het oude album definitief verwijderen. Op deze manier kun je alle foto’s die in dit album staan permanent van je apparaat verwijderen, waardoor je ruimte vrijmaakt en orde in je fotobibliotheek schept.

Voordat je het album verwijderd is het belangrijk dat de reservekopie van iCloud up-to-date is, zodat alle wijzigingen op al je apparaten worden bewaard. Op deze manier kun je er zeker van zijn dat als je later besluit om het album terug te zetten, je dit eenvoudig kunt doen door de iCloud-foto’s met je iPhone te synchroniseren.

Een geruststellende gedachte is dat iCloud een veiligheidsnet biedt door een back-up van al je foto’s en video’s te maken. Door regelmatig back-ups te maken, kun je er zeker van zijn dat zelfs als er iets misgaat, al je waardevolle herinneringen veilig zijn.

Het verwijderen van een volledig album is een eenvoudig en intuïtief proces. Hiermee kun je snel ruimte vrijmaken op je apparaat en orde scheppen in je fotobibliotheek. Door deze stappen regelmatig te volgen, zorg je ervoor dat alleen de meest relevante en geliefde foto’s op je iPhone blijven staan.

Verwijderde foto’s eenvoudig herstellen

Als je een foto per ongeluk van je iPhone verwijdert moet je als eerste op het pictogram van iCloud foto’s drukken. Door dit te doen wordt de Foto’s-app geopend en krijg je de toegang tot al je afbeeldingen en video’s die in iCloud zijn opgeslagen. Dit is de eerste stap om verwijderde foto’s op je iPhone te herstellen.

Wanneer je de Foto’s-app opent, zie je onderaan het scherm verschillende opties, waaronder ‘Foto’s’, ‘Voor jou’, ‘Albums’ en meer. Door op ‘Foto’s’ te drukken, krijg je direct de toegang tot al je recente foto’s en video’s, evenals degenen die in iCloud zijn opgeslagen. Dit kan handig zijn als je specifiek naar bepaalde afbeeldingen of video’s die mogelijk verloren zijn gegaan zoekt.

Het is belangrijk om te onthouden dat zelfs als een foto per ongeluk wordt verwijderd, deze in de map ‘Verwijderde foto’s’ nog steeds beschikbaar kan zijn. Deze map fungeert als een tijdelijke prullenbak waarin verwijderde foto’s gedurende een bepaalde periode worden bewaard voordat ze permanent worden verwijderd. Hierdoor biedt het een extra kans om per ongeluk verwijderde herinneringen terug te halen voordat ze voorgoed verloren gaan.

Om te controleren of de foto’s die je hebt verwijderd nog steeds beschikbaar zijn, kun je in de Foto’s-app naar beneden scrollen en op de map ‘Albums’ drukken. Hier kun je de sectie ‘Verwijderde foto’s’ vinden.

Afsluitende gedachten

Nu je meer over het beheren van je iCloud-foto’s op je iPhone weet, ben je goed uitgerust om je fotogalerij te organiseren en verloren herinneringen terug te halen. Door eenvoudigweg op iCloud in te loggen, kun je niet alleen foto’s herstellen, maar ook nieuwe albums maken en foto’s naar wens ordenen. Vergeet niet dat het regelmatig bekijken van je iCloud-opslagruimte en het verwijderen van ongewenste items kan helpen om ruimte voor nieuwe herinneringen vrij te maken.

iCloud-foto's terugzetten op iPhone

Blijf op de hoogte van eventuele nieuwe functies of updates in de iCloud-fotobibliotheek, zodat je altijd het meeste uit deze handige tool kunt halen. Met deze kennis kun je nu met vertrouwen aan de slag en je foto’s beheren zoals jij dat wilt!

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik me bij iCloud aanmelden?

Om je bij iCloud aan te melden moet je de Instellingen op je iPhone openen, op jouw naam drukken en voor “iCloud” kiezen. Voer vervolgens jouw Apple ID en wachtwoord in.

Hoe krijg ik de toegang tot mijn foto’s in iCloud?

Open hiervoor de Foto’s app op je iPhone en druk op “Albums”. Selecteer vervolgens “iCloud-foto’s” om de toegang tot al jouw foto’s die in iCloud zijn opgeslagen te krijgen.

Hoe kan ik verwijderde foto’s eenvoudig herstellen?

Open hiervoor de map “Onlangs verwijderd” in de Foto’s app. Druk op “Selecteer” en kies de foto’s die je wilt herstellen. Druk vervolgens op “Herstel” om ze naar jouw fotobibliotheek terug te zetten.

Wil jij al jouw foto’s overal bij de hand hebben?

iCloud-foto's bekijken

Met iCloud-foto’s kun jij al jouw foto’s en afbeeldingen over al je apparaten synchroniseren

 • Dat is: jouw afbeeldingen en foto’s veilig in iCloud bewaren
 • Foto’s en video’s gemakkelijk met anderen kunnen delen
 • Al je herinneringen op al je apparaten kunnen bekijken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg