iCloud instellingen: Snel, veilig & eenvoudig gebruiken

Stel je voor: je zoekt naar manieren om jouw iCloud-instellingen te optimaliseren, maar je weet niet waar je moet beginnen. Geen zorgen, wij hebben je gedekt! Of je nu wilt weten hoe je de beveiliging van jouw iCloud-account kunt verbeteren of hoe je de opslagruimte efficiënt kunt beheren, in dit artikel ontdek je alles wat je over het veranderen van jouw iCloud-instellingen moet weten.

Of het nu om het synchroniseren van gegevens tussen apparaten of het delen van bestanden met anderen gaat, we laten zien hoe eenvoudig en belangrijk het is om jouw iCloud-instellingen aan jouw behoeften aan te passen. Blijf bij ons terwijl we de belangrijkste stappen en handige tips bespreken om het meeste uit jouw iCloud-ervaring te halen.

Wat is iCloud

Een cloudopslag dienst van Apple

iCloud is een dienst van Apple waarmee informatie en bestanden tussen al je Apple-apparaten automatisch worden gesynchroniseerd. Dit betekent dat wanneer je bijvoorbeeld een foto met je iPhone maakt, deze automatisch in jouw iCloud Drive en op je andere Apple apparaten, zoals je iPad, je iPhone of je Mac beschikbaar is.

iCloud instellingen en de online cloud van Apple

Wil jij jouw belangrijke bestanden veilig in iCloud bewaren?

iCloud instellingen en App gegevens synchroniseren

Door bestanden in iCloud te bewaren kun jij jouw bestanden vanaf iedere computer die met het internet verbonden is bewaren en beheren

 • Dat is overal toegang tot jouw bestanden
 • Bestanden zijn tegen bedreigingen beschermd
 • De bestanden kunnen gemakkelijk met anderen worden gedeeld
 • Geen externe harde schijf nodig om toegang tot de bestanden te hebben
 • Gemakkelijk met anderen samen werken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Vereiste voor een Apple ID

Om iCloud te kunnen gebruiken, heb je een Apple ID nodig. Dit is van essentieel belang omdat het als jouw unieke identificatie voor de toegang tot alle Apple-services, waaronder iCloud fungeert. Met jouw Apple ID kun je op iCloud inloggen en al jouw gegevens veilig bewaren.

De mogelijkheden van iCloud

Met iCloud kun je online opslagruimte gebruiken om documenten, foto’s, video’s en andere bestanden veilig te bewaren. Dit betekent dat zelfs als je bijvoorbeeld je iPhone verliest, al je waardevolle informatie via iCloud nog steeds toegankelijk is. Bovendien kun je met iCloud van al je apparaten back-ups maken, zodat je gegevens altijd veilig zijn.

Jouw iCloud account activeren

De vereisten voor een Apple ID

Voordat jij jouw iCloud-account kunt activeren, heb je een Apple ID nodig. Dit is belangrijk om de toegang tot alle iCloud-functies te krijgen en om je gegevens op al je Apple-apparaten te synchroniseren. Met behulp van een Apple ID kun je ook bij de App Store, de iTunes Store, andere Apple-services en iCloud Drive inloggen.

Het maken van een Apple ID is erg makkelijk. Open hiervoor de officiële website van Apple of gebruik de instellingen op je iPhone, iPad of Mac om er een aan te maken. Om jouw account te beschermen is het belangrijk dat je voor een sterk wachtwoord kiest en dat je de beveiligingsvragen beantwoord.

Stapsgewijze uitleg om je iCloud-account te activeren

 1. Open de instellingen: Open de ‘Instellingen’ op je Apple apparaat en druk bovenaan het scherm op jouw naam.
 2. Log met je Apple ID in: Als je nog niet bent ingelogd, voer dan je Apple ID en wachtwoord in.
 3. Navigeer naar iCloud: Druk in de lijst met opties op ‘iCloud’.
 4. Schakel iCloud in: Schuif de schakelaar naast ‘iCloud’ naar rechts om het in te schakelen.
 5. Kies de gegevens die je wilt synchroniseren: Selecteer welke gegevens, zoals Foto’s, Contacten, Agenda en meer je met iCloud wilt synchroniseren.

De voordelen van een geactiveerd iCloud account

 • Automatische back-up: Met een geactiveerd iCloud-account worden er automatisch back-ups van al jouw belangrijke gegevens, waaronder foto’s, video’s, contacten en instellingen gemaakt.
 • De synchronisatie tussen apparaten: Wanneer iCloud is ingeschakeld, worden wijzigingen die je op het ene apparaat aanbrengt automatisch met al jouw andere Apple-apparaten gesynchroniseerd.
 • De toegang tot gedeelde bestanden: Door de gedeelde mappen in iCloud Drive te maken kun je bestanden gemakkelijk met vrienden en familie delen.

Door de bovenstaande eenvoudige stappen te volgen kun jij jouw iCloud-account gemakkelijk activeren en van de vele voordelen die dit biedt profiteren. Vergeet niet dat het hebben van een Apple ID noodzakelijk is om iCloud te kunnen gebruiken, dus als je er nog geen hebt, raden we aan om er eerst een aan te maken voordat je met het activeringsproces begint.

iCloud instellingen op de iPad en de iPhone instellen

iCloud foto’s instellen

Wanneer jij iCloud-foto’s op je iPad of iPhone in wilt stellen, moet je de ‘Instellingen’ openen en bovenaan het scherm op je naam drukken. Vervolgens moet je voor ‘iCloud’ en daarna voor ‘Foto’s’ kiezen. Hier kun je opties zoals ‘Mijn fotostream’ en ‘iCloud-fotobibliotheek’ vinden. Door iCloud-foto’s in te schakelen, worden al je foto’s automatisch naar iCloud geüpload, zodat je ze op al je apparaten kunt bekijken.

Daarnaast kun je de ‘Optimaliseer iPad-opslag’ functie aanvinken. Hierdoor worden oudere foto’s automatisch door kleinere versies vervangen, waardoor er meer ruimte op je apparaat vrijkomt, terwijl de volledige resolutie van de foto’s in iCloud behouden blijft.

iCloud instellingen en iCloud foto's instellen

iCloud Drive gebruiken

Met iCloud Drive kun je bestanden veilig bewaren en in de cloud organiseren. Om iCloud Drive in te stellen, moet je de ‘Instellingen’ openen, bovenaan op je naam drukken, voor ‘iCloud’ kiezen en vervolgens ‘iCloud Drive’ inschakelen. Hierdoor kun je bestanden van iCloud apps zoals Pages, Numbers, Keynote en andere ondersteunde apps in mappen bewaren.

Door iCloud Drive te gebruiken heb je vanaf ieder apparaat waarop je met hetzelfde Apple ID bent ingelogd de toegang tot jouw bestanden. Zo kun je documenten gemakkelijk op zowel jouw iPad als iPhone openen en bewerken.

Selectieve gegevensopslag

Als je bepaalde gegevens wilt selecteren om in iCloud op te slaan moet je de ‘Instellingen’ openen, bovenaan op jouw naam drukken en voor ‘iCloud’ kiezen. Kies vervolgens de apps waarvan je de gegevens in iCloud wilt bewaren. Bijvoorbeeld, als jij alleen jouw contacten en agenda-items met iCloud wilt synchroniseren, kun je deze specifieke opties inschakelen.

Door deze functie te gebruiken kun je ruimte op jouw apparaat besparen door alleen de essentiële gegevens in de cloud te bewaren. Bovendien zorgt dit ervoor dat belangrijke informatie, zelfs als je van apparaat wisselt altijd beschikbaar is.

iCloud instellingen op de Mac instellen

Apple ID

Om iCloud op jouw Mac te kunnen gebruiken heb je een Apple ID nodig. Met het Apple ID kun je de toegang tot alle iCloud-functies krijgen en je gegevens met al je Apple-apparaten synchroniseren. Voor een naadloze ervaring is het belangrijk dat jij op al jouw apparaten, inclusief je Mac, iPhone en iPad met hetzelfde Apple ID bent ingelogd.

Onderdelen inschakelen

Om iCloud optimaal op je Mac te kunnen gebruiken, moeten bepaalde onderdelen worden ingeschakeld. Dit omvat iCloud Foto’s, iCloud Drive, Mail, Agenda, Contacten en andere relevante apps. Door deze functies in te schakelen, kun je vanaf ieder gekoppeld apparaat moeiteloos de toegang tot al je gegevens en bestanden krijgen.

Handige opties

Het is raadzaam om handige opties zoals iCloud Foto’s, iCloud Drive en iCloud Mail ingeschakeld te laten staan. Met iCloud Foto’s kun jij al je foto’s en video’s automatisch met al je apparaten synchroniseren, waardoor ze wanneer je ze nodig hebt direct beschikbaar zijn. Met iCloud Drive kun je bestanden veilig in de cloud opslaan en overal toegang tot deze bestanden hebben, terwijl iCloud Mail voor een naadloze e-mailintegratie tussen al je Apple-apparaten zorgt.

iCloud instellingen en de mail over verschillende apparaten synchroniseren

iCloud Foto’s op de Mac inschakelen

Stap 1: iCloud-foto’s op je Mac inschakelen

Om iCloud-foto’s op je Mac in te schakelen moet je de ‘Foto’s’-app openen en in de menubalk op ‘Foto’s’ drukken. Kies vervolgens voor ‘Voorkeuren’ en ga naar het tabblad ‘iCloud’. Hier kun je iCloud-foto’s inschakelen door het selectievakje aan te vinken. Voordat je dit doet is het belangrijk dat je met hetzelfde Apple ID als waarmee je iCloud op andere apparaten gebruikt bent ingelogd.

Stap 2: Originele kwaliteit foto’s in iCloud bewaren

Wanneer je iCloud-foto’s inschakelt, worden al je foto’s en video’s automatisch in hun originele kwaliteit naar iCloud geüpload. Dit betekent dat de volledige resolutie van iedere afbeelding, zonder compressie of verlies van details behouden blijft. Hierdoor heb je, ongeacht het apparaat dat je gebruikt altijd de toegang tot de hoogste kwaliteit van je foto’s.

Stap 3: Opslagopties voor foto’s op Mac

Wanneer je iCloud-foto’s op je Mac gebruikt, heb je twee opties voor het bewaren van foto’s:

 • Originelen: Als je voor deze optie kiest, worden alle originele foto- en videobestanden naar je Mac gedownload. Dit betekent dat de volledige resolutie van iedere afbeelding, zelfs als er geen internetverbinding is, lokaal beschikbaar is.
 • Voorbeeldweergave: Met deze optie worden alleen de kleine voorbeeldversies van de foto’s lokaal opgeslagen om ruimte te besparen. De volledige resolutie versie blijft veilig in iCloud bewaard en wordt pas gedownload wanneer je ervoor kiest om een specifieke afbeelding te bekijken of te bewerken.

Waarom dit belangrijk is

Door iCloud-foto’s in te schakelen en te kiezen hoe je foto’s op je Mac wilt bewaren kun je de voordelen van naadloze toegang tot al je beelden benutten, terwijl de lokale opslagruimte tegelijkertijd wordt bespaard. Op deze manier blijft jouw fotobibliotheek altijd tussen al jouw apparaten gesynchroniseerd, waardoor jij herinneringen moeiteloos kunt bekijken en delen.

Extra tips voor efficiënt gebruik

 • Om al jouw waardevolle herinneringen veilig te houden is het belangrijk dat jij regelmatig back-ups van jouw fotobibliotheek maakt.
 • Vooral als je veel foto’s en video’s hebt is het verstandig om rekening met de beschikbare opslagruimte in jouw iCloud-account te houden.
 • Wanneer jij ruimte vrij wilt maken en alles georganiseerd wilt houden kun je overwegen om oude of ongewenste items uit jouw fotobibliotheek te verwijderen.

App-gegevens synchroniseren

Het belang van de synchronisatie

Wanneer je iCloud instellingen op je apparaat configureert, is het belangrijk dat je de functie voor het synchroniseren van app-gegevens inschakelt. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat de gegevens van verschillende apps automatisch worden bijgewerkt en tussen al je Apple-apparaten, waaronder iPhone, iPad en Mac worden gesynchroniseerd. Door deze functie in te schakelen, voorkom je dat je belangrijke informatie verliest en blijven je gegevens, ongeacht het apparaat dat je gebruikt up-to-date.

De app-gegevens synchronisatie via iCloud inschakelen is een eenvoudige manier om al je informatie consistent te houden. Denk hierbij aan notities, herinneringen, contacten en agenda-afspraken. Stel je voor dat je op je iPhone een belangrijke afspraak aan je agenda toevoegt. Dankzij de synchronisatie wordt deze afspraak, zonder dat je gegevens handmatig over hoeft te zetten of hoeft te updaten, automatisch op je iPad en je Mac weergegeven.

iCloud instellingen en App gegevens synchroniseren

Zelfs wanneer het om apps van derden, zoals takenlijsten of financiële trackers gaat, is het belangrijk dat je deze functie inschakelt, zodat al je informatie altijd op al je Apple apparaten beschikbaar is. Op deze manier hoef je gegevens niet iedere keer handmatig over te zetten of bang te zijn dat je belangrijke informatie verliest.

Wil jij jouw belangrijke bestanden veilig in iCloud bewaren?

iCloud instellingen en App gegevens synchroniseren

Door bestanden in iCloud te bewaren kun jij jouw bestanden vanaf iedere computer die met het internet verbonden is bewaren en beheren

 • Dat is overal toegang tot jouw bestanden
 • Bestanden zijn tegen bedreigingen beschermd
 • De bestanden kunnen gemakkelijk met anderen worden gedeeld
 • Geen externe harde schijf nodig om toegang tot de bestanden te hebben
 • Gemakkelijk met anderen samen werken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Voorbeelden van gesynchroniseerde apps

 1. Notities: Met iCloud-synchronisatie worden al jouw notities direct op al jouw apparaten bijgewerkt. Of het nu om boodschappenlijstjes, creatieve ideeën of belangrijke aantekeningen tijdens vergaderingen gaat, met deze functie heb je altijd de toegang tot al jouw notities.
 2. Herinneringen: Door app-gegevens synchronisatie in te schakelen kun je alle herinneringen die je op één apparaat instelt ook op andere apparaten beschikbaar hebben. Op deze manier hoef jij geen enkele belangrijke taak of afspraak te missen.
 3. Contacten: Door contacten via iCloud bij te werken en te synchroniseren wordt iedere wijziging die jij in jouw contactpersonen aanbrengt direct op al jouw gekoppelde apparaten doorgevoerd.
 4. Agenda: Of het nu om persoonlijke afspraken, zakelijke evenementen of verjaardagen gaat, met iCloud-synchronisatie blijft jouw agenda op al jouw Apple-apparaten up-to-date.

Door deze apps voor synchronisatie via iCloud in te schakelen, kun je er zeker van zijn dat al je belangrijke informatie wanneer je het nodig hebt altijd beschikbaar is.

Automatische back-up

Door de iCloud-instellingen op je iPhone in te schakelen wordt er een scala aan voordelen die je digitale ervaring aanzienlijk kunnen verbeteren geopend. Wanneer je deze functie activeert, worden niet alleen app-gerelateerde gegevens, maar ook andere waardevolle informatie zoals foto’s, contacten en agenda’s automatisch in de cloud opgeslagen. Dit betekent dat je bij technische problemen of onverwachte situaties geen kostbare gegevens verliest.

Het feit dat het back-ups van app-instellingen, in-app aankopen en andere app-gerelateerde gegevens maakt, is een van de grootste voordelen van iCloud is. Dit betekent dat wanneer je bijvoorbeeld een nieuwe iPhone aanschaft of je huidige toestel naar fabrieksinstellingen herstelt, jij al jouw app-gegevens moeiteloos kunt herstellen. Op deze manier kun je niet alleen tijd besparen, maar het zorgt er ook voor dat je zonder dat je bang hoeft te zijn dat je gegevens verliest op al je Apple apparaten naadloos met je favoriete apps kunt werken.

Met iCloud kun je ook veilig een backup van jouw foto’s, contacten, agenda’s en andere persoonlijke gegevens maken. Hierdoor blijft belangrijke informatie veilig in de cloud bewaard, wat handig kan zijn als jij jouw iPhone verliest of beschadigt raakt. In zulke gevallen kun je nog steeds de toegang tot jouw app-gerelateerde gegevens en andere persoonlijke informatie hebben, wat in onzekere situaties voor gemoedsrust zorgt. Kortom, iCloud-instellingen inschakelen is een slimme zet.

Apps voor iCloud kiezen

Geschikte apps kiezen

Bij het kiezen van apps voor iCloud-synchronisatie is het belangrijk om te kiezen voor apps die daadwerkelijk profiteren van de voordelen van iCloud. Denk aan apps zoals Notities, Herinneringen, Agenda en Foto’s. Deze apps zijn perfect geschikt voor de synchronisatie met iCloud omdat ze essentiële gegevens bevatten die je op al je apparaten wilt kunnen raadplegen.

De manier waarop apps met iCloud kunnen worden geïntegreerd is een andere factor om bij het kiezen van apps te overwegen. Kies voor apps die zonder dat je extra stappen hoeft te ondernemen naadloos met iCloud kunnen worden gesynchroniseerd. Op deze manier kun je er zeker van zijn dat je gegevens op al je apparaten altijd up-to-date zijn.

Als het om de synchronisatie met iCloud gaat is het verstandig dat je voor populaire en goed ondersteunde apps kiest. Populaire apps hebben vaak een solide infrastructuur voor gegevenssynchronisatie en worden regelmatig bijgewerkt, wat de betrouwbaarheid en de consistentie van gegevenssynchronisatie verbetert.

Voordelen van app-gegevens synchroniseren

App-gegevens met iCloud synchroniseren biedt verschillende voordelen. Door je app-gegevens te synchroniseren, heb je altijd op al je Apple-apparaten de toegang tot dezelfde informatie. Stel je eens voor dat je op je iPhone een nieuwe herinnering aan de Herinneringen-app toevoegt en deze direct op je Mac of iPad beschikbaar is – dit is de kracht van gegevenssynchronisatie via iCloud.

De beveiliging van je gegevens is een ander belangrijk voordeel. Wanneer je app-gegevens met iCloud synchroniseert, worden deze veilig in de cloud opgeslagen. Dit betekent dat zelfs als je een apparaat verliest of beschadigt, dat je zodra je op een ander Apple-apparaat inlogt nog steeds de toegang tot alle gesynchroniseerde gegevens hebt.

Daarnaast zorgt het synchroniseren van app-gegevens ervoor dat alles up-to-date blijft. Of het nu om notities, agenda-afspraken of foto’s gaat, door de iCloud-synchronisatie te gebruiken kun je er zeker van zijn dat al jouw gegevens op al jouw apparaten consistent zijn.

Tips om voor geschikte apps te kiezen

Wanneer je apps voor iCloud-synchronisatie kiest is het handig om rekening te houden met bepaalde aspecten die de ervaring kunnen verbeteren. Ten eerste is het raadzaam om voor apps te kiezen die regelmatig door de ontwikkelaars worden bijgewerkt. Dit duidt op actieve ondersteuning en verbeteringen, waardoor de kans groter is dat de app soepel met iCloud-synchronisatie blijft werken.

iCloud instellingen en App gegevens synchroniseren

Een andere tip is om te controleren of de geselecteerde apps voldoende ruimte voor gegevenssynchronisatie via iCloud bieden. Sommige apps hebben beperkingen wat betreft de hoeveelheid gegevens die ze kunnen synchroniseren, het is daarom handig om te controleren of jouw gekozen apps voldoende ruimte bieden om alle benodigde informatie tussen al jouw apparaten te synchroniseren.

Tot slot kan het nuttig zijn om recensies en aanbevelingen van andere gebruikers te bekijken voordat je besluit welke apps je met iCloud wilt synchroniseren. Door inzicht in de ervaringen van andere gebruikers te krijgen kun je beter inschatten welke apps goed in termen van gegevenssynchronisatie via iCloud presteren.

ICloud Instellingen via iCloud.com instellen

iCloud instellingen aanpassen

Wanneer jij jouw iCloud-instellingen aan wilt passen, kun je dit gemakkelijk via de officiële website van iCloud doen. Nadat je op iCloud.com bent ingelogd, moet je naar de instellingen navigeren. Hier kun je verschillende opties vinden om specifieke aspecten van je iCloud-account te beheren. Je kunt bijvoorbeeld notificaties, accountinformatie en beveiligingsinstellingen aanpassen.

iCloud-instellingen beheren

Op iCloud.com heb je de toegang tot een breed scala aan beheeropties voor je iCloud-account. Je kunt apparaten koppelen, back-ups beheren, bestanden delen en zelfs zoekgeraakte apparaten lokaliseren. Met deze uitgebreide mogelijkheden kun je de volledige controle over hoe jouw apparaten met elkaar verbonden zijn en hoe ze gegevens opslaan en delen hebben.

Het gemak van online aanpassingen

Wanneer je de iCloud-instellingen via de online portal aanpast, biedt dat ongekend gemak en flexibiliteit. In plaats van afhankelijk te zijn van specifieke apparaten of apps, kun je met slechts een internetverbinding je accountbeheer vanaf iedere locatie en op ieder gewenst moment regelen. Dit betekent dat wanneer je onderweg bent of geen directe toegang tot een bepaald apparaat hebt, je nog steeds wijzigingen in jouw iCloud-instellingen aan kunt brengen.

iCloud instellingen via de online cloud omgeving van Apple instellen

iCloud-diensten uitschakelen

Waarom het belangrijk kan zijn om iCloud-diensten uit te schakelen

Wanneer je bepaalde iCloud-diensten niet gebruikt, is het verstandig om ze uit te schakelen. Dit kan helpen om de opslagruimte te optimaliseren en om onnodige gegevenssynchronisatie te verminderen. Bovendien kan het uitschakelen van ongebruikte diensten de algehele prestaties van je apparaat verbeteren.

Door specifieke iCloud-diensten op de juiste manier uit te schakelen kun je mogelijke gegevensverlies voorkomen. Als je deze diensten op de juiste manier uitschakelt kun je voorkomen dat belangrijke informatie per ongeluk verloren gaat. Het is daarom cruciaal om te begrijpen welke diensten zonder nadelige gevolgen voor je gebruikerservaring veilig kunnen worden uitgeschakeld.

Specifieke iCloud-diensten uitschakelen

 1. Fotobibliotheek: Als jij de iCloud-fotobibliotheek op een bepaald apparaat niet gebruikt, kun je overwegen om deze functie uit te schakelen. Dit zal helpen om opslagruimte op dat specifieke apparaat vrij te maken en onnodige synchronisatie van foto’s voorkomen.
 2. Mail: Indien je een alternatieve e-mailclient gebruikt en de standaard Mail-app niet gebruikt, kun je overwegen om de Mail-functie in iCloud uit te schakelen. Hierdoor voorkom je dat onnodige e-mails met jouw iCloud-account worden gesynchroniseerd.
 3. Notities: Als je een andere notitie-applicatie boven de standaard Notities-app die met iCloud is gesynchroniseerd prefereert, kun je overwegen om de Notities-functie in iCloud uit te schakelen. Dit voorkomt ongewenste synchronisatie van notities die je elders beheert.
 4. Zoek mijn iPhone: Wanneer dit specifieke apparaat niet meer wordt gebruikt of niet langer aan jouw account is gekoppeld, kun je overwegen om de ‘Zoek mijn iPhone’ functie voor dat betreffende apparaat uit te schakelen.
 5. Agenda: Als je een alternatieve agendatoepassing in plaats van de standaard Agenda-app die met iCloud is gesynchroniseerd gebruikt, kun je overwegen om de Agenda-functie in iCloud uit te schakelen.

Veiligheid en aanbevelingen

Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het uitschakelen van bepaalde diensten, aangezien dit invloed op hoe jouw apparaten met elkaar communiceren en informatie delen kan hebben. Hierdoor wordt het sterk aangeraden om te controleren of het uitschakelen van een dienst geen negatieve impact op andere aspecten van jouw digitale ervaring heeft.

Wanneer je specifieke iCloud-diensten uitschakelt is het raadzaam om eerst goed na te gaan of je deze daadwerkelijk niet meer voor jouw dagelijkse activiteiten nodig hebt. Het kan handig zijn om eerst een back-up van eventuele gegevens die met deze diensten zijn gesynchroniseerd te maken, zodat er tijdens het uitschakelingsproces geen waardevolle informatie verloren gaat.

Samenvatting

Nu je bekend bent met de iCloud en hoe je het op al je apparaten in kunt stellen, ben je klaar om deze handige dienst optimaal te gebruiken. Of je nu foto’s wilt synchroniseren, app-gegevens wilt back-uppen of bestanden tussen apparaten wilt delen, iCloud biedt een naadloze en veilige oplossing voor al je behoeften. Vergeet niet om je iCloud-instellingen regelmatig te controleren en aan jouw voorkeuren aan te passen.

Met iCloud hoef je nooit meer bang te zijn dat je belangrijke gegevens verliest. Controleer of je iCloud op al je apparaten goed hebt ingesteld, zodat je altijd de toegang tot je bestanden, foto’s en back-ups hebt. Blijf op de hoogte van eventuele wijzigingen in de iCloud-instellingen en profiteer optimaal van alle handige functies die het te bieden heeft.

iCloud instellingen

Veelgestelde vragen

Wat is iCloud en wat zijn de voordelen ervan?

iCloud is een cloudopslag dienst van Apple waarmee je foto’s, video’s, documenten en meer veilig op kunt slaan en tussen al je Apple-apparaten kunt synchroniseren. Daarnaast biedt het back-upmogelijkheden voor gegevens en helpt het om bestanden makkelijker met anderen te delen.

Hoe kan ik mijn iCloud-account activeren?

Om je iCloud-account te activeren, moet je de ‘Instellingen’ openen, bovenaan op je naam drukken en voor ‘iCloud’ kiezen. Schakel de gewenste functies in en volg de instructies om je account te activeren.

Hoe kan ik iCloud op mijn iPad en iPhone instellen?

Open de ‘Instellingen’, druk bovenaan op je naam en kies voor ‘iCloud’. Schakel de gewenste functies, zoals Foto’s, Contacten, Agenda, etc. in, om ze met je iPad en iPhone te synchroniseren.

Hoe kan ik iCloud Foto’s op mijn Mac inschakelen?

Open de ‘Foto’s’-app, ga naar ‘Voorkeuren’ en druk op ‘iCloud’. Vink het vakje naast ‘iCloud-fotobibliotheek’ aan om iCloud Foto’s op je Mac in te schakelen.

Hoe kan ik iCloud-diensten uitschakelen?

Open de ‘Instellingen’, druk bovenaan op je naam en kies voor ‘iCloud’. Schakel de schuifknop naast de diensten, zoals Foto’s, Mail, Agenda, etc. die je uit wilt schakelen uit.

Wil jij jouw belangrijke bestanden veilig in iCloud bewaren?

iCloud instellingen en App gegevens synchroniseren

Door bestanden in iCloud te bewaren kun jij jouw bestanden vanaf iedere computer die met het internet verbonden is bewaren en beheren

 • Dat is overal toegang tot jouw bestanden
 • Bestanden zijn tegen bedreigingen beschermd
 • De bestanden kunnen gemakkelijk met anderen worden gedeeld
 • Geen externe harde schijf nodig om toegang tot de bestanden te hebben
 • Gemakkelijk met anderen samen werken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg