Icloud Mail aanmaken: Eenvoudige stappen voor een nieuw e‑mailadress

Wanneer je naar een betrouwbare en handige manier zoekt om toegang tot jouw e-mails te krijgen biedt het maken van een iCloud mailaccount talloze voordelen. Met iCloud Mail kun je eenvoudig al jouw e-mailberichten waar ze ook zijn beheren. iCloud mail kan zowel met een Apple-ID account als andere e-mailproviders zoals Outlook worden gebruikt. Of het nu om persoonlijke of professionele communicatie gaat, met een iCloud Mail kun je altijd gemakkelijk verbonden blijven.

Wanneer je een iCloud mailaccount aan wilt maken, hoef je alleen maar enkele eenvoudige stappen te volgen. Selecteer de optie om een nieuwe account aan te maken en voer je de gewenste naam voor de mail in. Het proces is snel en intuïtief, waardoor zelfs beginners moeiteloos hun eigen iCloud mail kunnen creëren.

Waarom zou je voor iCloud Mail kiezen? Naast de gebruiksvriendelijkheid biedt het platform robuuste beveiligingsfuncties waardoor jouw gegevens veilig en privé blijven. Met iCloud Mail kun je ook van handige functies zoals slimme organisatie en synchronisatie met andere Apple-apparaten profiteren.

Ontdek vandaag nog hoe gemakkelijk het is om jouw eigen iCloud mailaccount aan te maken en geniet van de vele voordelen die dit met zich meebrengt. Ga naar het menu van iCloud, open de instellingen en volg de instructies. 

Snel en eenvoudig een nieuw iCloud mailaccount aanmaken

Wil je graag een nieuw iCloud mailaccount aanmaken? Geen zorgen, het is gemakkelijker dan je denkt! Volg gewoon de onderstaande eenvoudige stappen en binnen enkele minuten heb je je eigen persoonlijke iCloud mailadres.

Icloud Mail aanmaken
 1. Open de instellingen op je apparaat: Ga naar de instellingen van je iPhone, iPad of Mac en zoek naar de iCloud instellingen. Dit kun je doen door op het tandwielicoontje te drukken dat meestal op het startscherm van jouw iCloud te vinden is.
 2. Navigeer naar “Mail”: Scroll in de instellingen naar beneden en druk op “Mail”. Hier kun je alle opties met betrekking tot e-mailaccounts vinden.
 3. Kies “Voeg account toe”: Druk op de optie “Voeg account toe” om een nieuw e-mailaccount aan je apparaat toe te voegen.
 4. Selecteer “iCloud”: Je krijgt nu een lijst met verschillende e-mailproviders te zien. Kies hier voor “iCloud“.
 5. Vul je gegevens in: Vul de gevraagde informatie, zoals je naam, gewenste iCloud-e-mailadres en wachtwoord in. Zorg ervoor dat het wachtwoord sterk genoeg is om de veiligheid van je account te waarborgen.
 6. Klik op “Volgende”: Nadat je alle vereiste informatie hebt ingevuld, druk je op “Volgende”.
 7. Schakel Mail in: Op dit punt kun je kiezen welke services van iCloud je in wilt schakelen. Zorg ervoor dat je “Mail” hebt ingeschakeld, zodat jij je nieuwe iCloud mailaccount kunt gebruiken.
 8. Voltooi het proces: Druk op “Gereed” om het aanmaken van je iCloud mailaccount te voltooien. Nu kun je via je nieuwe account e-mails verzenden en ontvangen!

Ontvang jij dagelijks teveel e-mails?

Zo kun ije Icloud Mail aanmaken

Door een iCloud Mail aan te maken kun jij jouw e-mails gemakkelijk beheren

 • Dat is: een overzicht met mails kunnen behouden
 • Reclame mails op een apart e-mail account kunnen ontvangen
 • Belangrijke mail van onbelangrijke mail kunnen scheiden

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

In slechts enkele minuten een persoonlijk iCloud mailadres maken

Het aanmaken van een persoonlijk iCloud mailadres is een snelle en gemakkelijke manier om professioneel over te komen en al je e-mailcommunicatie op één plek te beheren. Binnen enkele minuten kun jij je eigen unieke mailadres hebben, waarmee je met behulp van de handige functies van iCloud Mail e-mails kunt versturen en ontvangen.

Met een persoonlijk iCloud mailadres kun je niet alleen e-mails naar vrienden, familie of collega’s versturen, maar ook van handige functies zoals automatische synchronisatie tussen al je Apple-apparaten, spamfilters en geavanceerde organisatiemogelijkheden profiteren.

Op je Mac, iPhone, iPad of iPod touch een primair iCloud mailadres aanmaken

Als je een Apple-apparaat, zoals een Mac, iPhone, iPad of iPod touch hebt, kun je eenvoudig een primair iCloud mailadres aanmaken. Met dit mailadres kun je via de iCloud-service van Apple e-mails verzenden en ontvangen. Hieronder staan specifieke instructies waarmee jij jouw nieuwe iCloud mailaccount als primair adres op verschillende apparaten in kunt stellen.

Instellingen waarmee je een primair iCloud mailadres in kunt stellen

Hieronder staan de stappen die je moet volgen om jouw nieuwe iCloud mailaccount als het primaire adres op jouw Apple-apparaat in te stellen:

 1. Open de “Instellingen” app op jouw apparaat.
 2. Druk bovenaan het scherm op jouw naam.
 3. Scroll naar beneden en druk op “iCloud”.
 4. Druk op “Mail” en schakel de schuifknop naast “Mail” in.
 5. Er wordt nu gevraagd of je voor een nieuw e-mailadres wilt kiezen of dat je een bestaand e-mailadres toe wilt voegen. Kies ervoor om een nieuw e-mailadres toe te voegen.
 6. Volg de instructies op het scherm om een uniek en beschikbaar e-mailadres voor iCloud te maken.
 7. Nadat jij je gewenste e-mailadres hebt gekozen, druk je op “Volgende” en voltooi je eventuele verdere verificatiestappen.

Nu is jouw nieuwe iCloud mailadres als het primaire adres op jouw Apple-apparaat ingesteld. Je kunt dit adres gebruiken om e-mails via de Mail-app te verzenden en te ontvangen.

Extra tips om een primair iCloud mailadres te gebruiken

 • Je kunt jouw iCloud mailadres ook aan andere e-mailclients, zoals Microsoft Outlook of Mozilla Thunderbird toevoegen, door de juiste serverinstellingen te gebruiken. Raadpleeg de handleiding van de specifieke e-mailclient voor meer informatie.
 • Als je meerdere Apple-apparaten hebt, kun jij  jouw iCloud mailaccount op al deze apparaten instellen. Hierdoor heb je overal toegang tot dezelfde e-mails en blijven ze gesynchroniseerd.
 • Het is belangrijk dat je regelmatig een back-up van jouw iCloud mailaccount maakt, zodat je geen belangrijke berichten verliest. Dit kan worden gedaan door periodiek een kopie van jouw mailbox te downloaden of door automatische back-ups in te stellen.

Met deze stappen en tips kun je op jouw Mac, iPhone, iPad of iPod touch gemakkelijk een primair iCloud mailadres aanmaken.

Een iCloud mail account instellen en gebruiken

Een iCloud mailaccount aanmaken is eenvoudig en biedt vele voordelen. Hieronder staan de stappen om jouw nieuwe iCloud mailaccount op verschillende apparaten in te stellen:

 1. Op een iPhone of iPad:
  • Ga naar “Instellingen” en druk bovenaan op jouw naam.
  • Druk op “iCloud” en schakel de optie “Mail” in.
  • Vul jouw gewenste e-mailadres in en druk op “Maak aan”.
  • Volg de instructies om het proces te voltooien.
 2. Op een Mac:
  • Open de “Mail” app op jouw Mac.
  • Druk op “Voeg account toe” en selecteer “iCloud”.
  • Voer jouw Apple ID-gegevens in en druk op “Log in”.
  • Selecteer de gewenste apps zoals Contacten, Agenda’s, Notities, etc die je met iCloud Mail wilt synchroniseren.
  • Druk op “Gereed” om het proces af te ronden.
 3. Op een Windows-pc:
  • Download en installeer iCloud vanaf de officiële Apple-website voor Windows.
  • Start het programma nadat je het hebt geïnstalleerd en log met jouw Apple ID in.
  • Om iCloud Mail te activeren moet je het vinkje naast “Mail aan” aanvinken.
  • Druk op “Toepassen” om wijzigingen door te kunnen voeren.

Nu kun jij je nieuwe iCloud mailaccount op al deze apparaten gebruiken!

Handige tips en trucs om jouw nieuwe mailbox in de cloud effectief te gebruiken

Met jouw nieuwe iCloud mailaccount kun je efficiënt en georganiseerd werken. Hieronder staan enkele handige tips en trucs om het meeste uit jouw mailbox te halen:

 • Organiseer met mappen: Gebruik mappen om jouw e-mails op basis van onderwerpen, afzenders of prioriteit te ordenen. Dit helpt je om jouw belangrijke berichten sneller terug te kunnen vinden.
 • Gebruik slimme filters: Stel filters in om bepaalde e-mails automatisch naar specifieke mappen te laten verplaatsen. Zo kun je bijvoorbeeld nieuwsbrieven direct naar een aparte map laten gaan.
 • Markeer belangrijke e-mails: Geef belangrijke e-mails een speciale markering, zodat ze gemakkelijk tussen andere berichten kunnen worden herkend.
 • Maak gebruik van slimme zoekfuncties: iCloud Mail biedt krachtige zoekmogelijkheden waarmee je specifieke e-mails op basis van trefwoorden, afzenders of datums snel kunt vinden.
 • Stel regels in voor automatische acties: Gebruik regels om automatisch acties op binnenkomende e-mails uit te voeren.

Ontvang jij dagelijks teveel e-mails?

Zo kun ije Icloud Mail aanmaken

Door een iCloud Mail aan te maken kun jij jouw e-mails gemakkelijk beheren

 • Dat is: een overzicht met mails kunnen behouden
 • Reclame mails op een apart e-mail account kunnen ontvangen
 • Belangrijke mail van onbelangrijke mail kunnen scheiden

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

iCloud mailadres verwijderen: hoe doe je dat?

Het verwijderen van een iCloud-mailadres kan een belangrijke stap zijn als je besloten hebt om naar een andere e-mailprovider over te stappen of als je gewoonweg iCloud niet meer wilt gebruiken. Hieronder bespreken we de stappen bespreken die je moet volgen om jouw bestaande iCloud mailadres permanent te verwijderen. We zullen ook vertellen waarom het belangrijk is om alle gegevens veilig te stellen voordat je deze actie onderneemt.

Icloud Mail aanmaken en verwijderen

Stappen om jouw iCloud-mailadres permanent te verwijderen

 1. Maak een back-up van jouw gegevens: Voordat je met het verwijderingsproces begint, is het belangrijk dat al jouw belangrijke gegevens veilig zijn gesteld. Dit omvat e-mails, contactpersonen, agenda’s en eventuele andere informatie die je wilt behouden. Je kunt dit doen door een lokale back-up op jouw apparaat te maken of door de gegevens naar een andere e-mailprovider over te zetten.
 2. Ga naar de Apple ID-website: Om toegang tot de instellingen voor jouw iCloud-account te krijgen, moet je naar de Apple ID-website (https://appleid.apple.com/) gaan en met jouw Apple ID en wachtwoord inloggen.
 3. Navigeer naar “Beheer jouw Apple ID”: Zodra je bent ingelogd, moet je naar de optie “Beheer jouw Apple ID” zoeken en daarop drukken. Hiermee kom je bij de instellingen voor jouw account.
 4. Ga naar “Gegevens en privacy”: In de instellingen voor jouw account moet je je naar het onderdeel  “Gegevens en privacy” zoeken en hierop drukken. Hier kun je verschillende opties met betrekking tot jouw persoonlijke gegevens vinden.
 5. Kies “Account verwijderen”: Scroll naar beneden totdat je de optie “Account verwijderen” ziet. Druk hierop om het verwijderingsproces te starten.
 6. Bevestig jouw identiteit: Om ervoor te zorgen dat Apple weet dat jij degene bent die het account wil verwijderen, moet je mogelijk jouw identiteit bevestigen door een aantal beveiligingsvragen te beantwoorden of een verificatiecode die naar jouw geregistreerde telefoonnummer of e-mailadres wordt gestuurd in te voeren.
 7. Lees de waarschuwing: Voordat je met het verwijderingsproces verdergaat, zal Apple je informeren over wat er gebeurt wanneer jij je iCloud-account verwijdert. Lees deze informatie aandachtig door om er zeker van te zijn dat je begrijpt welke gevolgen dit heeft.
 8. Bevestig de verwijdering: Nadat jij de waarschuwing hebt gelezen en nog steeds besluit om je account te verwijderen, kun je nu op de verwijderknop drukken. Nadat je op deze knop hebt gedrukt wordt het Apple ID en alle gekoppelde gegevens verwijderd. 

Hulp bij het aanmaken van een iCloud mail account

Vooral als je niet bekend bent met de procedure kan een iCloud aanmaken soms verwarrend zijn. Gelukkig zijn er verschillende bronnen waar je voor hulp en ondersteuning tijdens dit proces terecht kunt. Hieronder staan enkele opties die je kunt raadplegen:

 1. Apple Support: Apple biedt op hun officiële website uitgebreide documentatie en handleidingen. Je kunt specifieke instructies over het aanmaken van een iCloud mailaccount en antwoorden op veel gestelde vragen vinden.
 2. Community forums: Er zijn talloze online communityforums waar gebruikers elkaar met technische problemen en vragen kunnen helpen. Een populaire optie is het Apple Support Communityforum, waar jij jouw vraag kunt stellen en reacties van andere gebruikers kunt ontvangen.
 3. Online tutorials: Op platforms zoals YouTube vind je vaak videohandleidingen die stapsgewijze instructies geven over hoe je een iCloud mailaccount kunt aanmaken. Deze visuele gidsen kunnen vooral als je liever leert door te zien hoe iets wordt gedaan erg handig zijn.
 4. Vrienden of familieleden: Wanneer je vrienden of familieleden hebt die al ervaring met het aanmaken van een iCloud mailaccount hebben, kun je hen om hulp vragen. Ze kunnen mogelijk persoonlijke tips delen of zelfs samen met jou door het proces gaan.

Hoe kun je eventuele problemen tijdens het maken van een nieuw iCloud-mailadres oplossen?

Tijdens het maken van een nieuw iCloud-mailadres kunnen er soms problemen optreden. Het is belangrijk om te weten hoe je deze problemen op kunt lossen, zodat je snel en zonder frustratie door het proces kunt gaan. Hieronder staan enkele mogelijke problemen en oplossingen:

 1. Vergeten Apple ID: Als jij je Apple ID bent vergeten, kun je de “Wachtwoord vergeten” optie tijdens het aanmaken van een iCloud mailaccount selecteren. Volg de instructies om jouw Apple ID te herstellen en ga vervolgens verder met het maken van jouw nieuwe mailadres.
 2. Geblokkeerd account: Als jouw account om welke reden dan ook is geblokkeerd, moet je voor verdere assistentie contact met Apple Support opnemen. Ze kunnen helpen bij het deblokkeren van jouw account, zodat je weer toegang hebt tot alle functies en een iCloud mail kunt aanmaken.
 3. Problemen met wachtwoord: Wanneer jij jouw wachtwoord vergeten bent, kun je naar de officiële website van iCloud gaan. Onder het inlog venster staat een link met de tekst: “Je Apple ID of wachtwoord vergeten”. Door hierop te drukken kun je de stappen die worden gegeven volgen en een nieuw wachtwoord instellen.  

Conclusie: iCloud Mail aanmaken

In dit artikel hebben we eenvoudige instructies gegeven waarmee jij eenvoudig een iCloud Mail kunt aanmaken. We hebben besproken hoe je op verschillende apparaten, zoals je Mac, iPhone, iPad of iPod touch een primair iCloud mailadres aan kunt maken. Daarnaast hebben we uitgelegd hoe je een iCloud mail account in kunt stellen en gebruiken, en hoe je een iCloud mailadres indien nodig kunt verwijderen. Daarnaast hebben we besproken wat je kunt doen als je hulp nodig hebt bij het aanmaken van een iCloud mail account.

Het aanmaken van een iCloud mail account kan soms wat verwarrend zijn, maar met de gedetailleerde instructies in deze blogpost zou het proces veel gemakkelijker moeten zijn. Volg de stappen zorgvuldig en je zult binnen no time van de voordelen van een iCloud mailadres kunnen genieten. Wanneer je nog steeds vragen hebt of meer hulp nodig hebt, kun je altijd bij onze veelgestelde vragen sectie hieronder terecht.

Zo kun ije Icloud Mail aanmaken

Veel gestelde vragen over iCloud Mail aanmaken

Kan ik meerdere iCloud mailadressen hebben?

Ja, je kunt meerdere iCloud mailadressen hebben. Zo kun je extra aliassen aan je bestaande account toevoegen of als dat nodig is nieuwe accounts maken.

Moet ik voor een iCloud mailaccount betalen?

Nee, Apple gebruikers kunnen een iCloud mail gratis aanmaken.

Kan ik mijn bestaande e-mailadres aan mijn iCloud account koppelen?

Ja, je kunt andere e-mailadressen aan je iCloud account koppelen, zodat je al je e-mails op één plek kunt beheren.

Kan ik mijn iCloud mailaccount op een Windows-computer gebruiken?

Ja, op een Windows-computer kun je via de iCloud-website toegang tot je iCloud mailaccount krijgen.

Wat gebeurt er met mijn iCloud mailadres als ik mijn Apple-apparaat verkoop?

Als je je Apple-apparaat verkoopt, blijft je iCloud mailadres behouden. Zorg er echter wel voor dat je de juiste stappen volgt om het apparaat van je account los te koppelen, zodat ongeautoriseerde geen toegang tot je e-mails kunnen krijgen.

Ontvang jij dagelijks teveel e-mails?

Zo kun ije Icloud Mail aanmaken

Door een iCloud Mail aan te maken kun jij jouw e-mails gemakkelijk beheren

 • Dat is: een overzicht met mails kunnen behouden
 • Reclame mails op een apart e-mail account kunnen ontvangen
 • Belangrijke mail van onbelangrijke mail kunnen scheiden

Dit is nog maar een topje van de ijsberg