iCloud Mail gebruiken op iCloud.com: Tips en trucs voor optimaal gebruik

Zoek jij naar een e-maildienst die betrouwbaar, gebruiksvriendelijk en naadloos met al je Apple-apparaten is geïntegreerd? Zoek niet verder! iCloud Mail biedt de perfecte oplossing voor al je e-mailbehoeften. Met zijn indrukwekkende functies en intuïtieve interface is het voor zowel persoonlijk als zakelijk gebruik de ideale keuze.

Met iCloud Mail heb je de toegang tot een ruime opslagcapaciteit, waardoor je zonder dat jij je zorgen over ruimtegebrek hoeft te maken al je berichten moeiteloos kunt beheren. Bovendien kun je van handige functies profiteren. Bij deze functies kun je aan slimme filters, mappen eenvoudig kunnen organiseren en krachtige zoekmogelijkheden denken. Of je nu onderweg bent of achter je bureau zit, met iCloud Mail blijf je altijd verbonden en up-to-date.

Waarom zou je met minder genoegen nemen, terwijl iCloud Mail alles heeft wat je nodig hebt? Ontdek de vele voordelen van deze fantastische e-maildienst vandaag nog en maak van jouw communicatie-ervaring een moeiteloze en plezierige ervaring.

Wat is iCloud Mail?

iCloud Mail is een gratis e-mailservice die door Apple wordt aangeboden. Het is een onderdeel van de iCloud-suite van Apple, waarmee je de toegang tot verschillende online diensten en opslagmogelijkheden hebt. Met iCloud Mail kun je via een webinterface of via Apple-apparaten zoals de iPhone, de iPad en de Mac e-mails verzenden, ontvangen en beheren.

Wat is iCloud Mail

Hieronder staan enkele kenmerken van iCloud Mail:

Kenmerken
Gratis e-mailaccount
5 GB gratis opslagruimte
Ondersteuning voor @icloud.com, @me.com en @mac.com e-mailadressen
Eenvoudige integratie met andere Apple-diensten en apparaten
E-mails, contacten en agenda’s over meerdere Apple apparaten synchroniseren
Krachtige spamfilters
Beveiliging met tweefactorauthenticatie

Voordelen van iCloud Mail zijn onder andere:

 • Een naadloze integratie met andere Apple-diensten zoals iCloud Drive, iCloud Foto’s en iCloud Agenda.
 • Synchronisatie van e-mails en andere gegevens over al je Apple-apparaten, zodat je altijd toegang tot je belangrijke berichten hebt.
 • Een intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface waarin je gemakkelijk kunt navigeren.
 • Sterke beveiliging en privacybescherming, inclusief tweefactorauthenticatie om ongeautoriseerde toegang tot je account te voorkomen.
 • Een betrouwbare service met een hoge uptime en weinig storingen.

Er zijn echter ook enkele beperkingen van iCloud Mail waar je rekening mee moet houden:

 • De gratis opslagruimte van 5 GB kan beperkt zijn als je veel e-mails en bijlagen hebt. Extra opslagruimte kan tegen een maandelijkse vergoeding worden gekocht.
 • iCloud Mail is alleen voor Apple-gebruikers beschikbaar, dus als je een ander type apparaat gebruikt, kun je via de officiële app geen toegang tot je iCloud-e-mails krijgen.
 • Sommige geavanceerde functies zoals geavanceerde zoekmogelijkheden of aangepaste filters die in andere e-mailproviders beschikbaar zijn, zijn in iCloud Mail mogelijk niet beschikbaar.

iCloud Mail is een handige e-mailservice voor Apple-gebruikers. Je kunt al je belangrijke berichten beheren en overal toegang tot je e-mails hebben. Het werkt goed met andere Apple-diensten en apparaten. Het is veilig en betrouwbaar, maar heeft ook enkele beperkingen. Kortom, als je een e-mailaccount wilt dat goed met Apple producten en diensten samenwerkt is het een goede keuze.

Wil jij je e-mail gemakkelijk kunnen beheren?

Zo kun ije Icloud Mail aanmaken

Door een iCloud Mail aan te maken kun jij jouw e-mails gemakkelijk beheren

 • Dat is: een overzicht met mails kunnen behouden
 • Reclame mails op een apart e-mail account kunnen ontvangen
 • Alle mails over al je apparaten kunnen synchroniseren

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

iCloud Mail op iCloud.com gebruiken

iCloud Mail is een handige functie waarmee je op iCloud.com e-mails kunt verzenden en ontvangen. Hiermee kun je ongeacht het apparaat dat je gebruikt eenvoudig toegang tot je mail krijgen. Of je nu thuis, onderweg of op het werk bent, je kunt via iCloud.com altijd je mail bekijken en beheren.

E-mail lezen

Om e-mails in iCloud Mail te openen, hoef je alleen maar naar de inbox te gaan en de gewenste e-mail te selecteren. Om oudere e-mails te bekijken kun je door de inbox bladeren of de zoekfunctie gebruiken als je naar een specifieke e-mail zoekt.

Hieronder staan enkele tips om e-mails in iCloud Mail efficiënt te lezen:

 1. Filters gebruiken: Je kunt filters instellen om bepaalde soorten e-mails automatisch naar specifieke mappen te laten gaan. Dit helpt bij het organiseren van je inbox en om belangrijke berichten sneller en gemakkelijker terug te vinden.
 2. Belangrijke berichten markeren: Als er een belangrijk bericht is dat extra aandacht vereist, kun je het markeren zodat het beter in je inbox opvalt. Dit kan handig zijn als herinnering om later actie te ondernemen.
 3. Sneltoetsen gebruiken: Met behulp van sneltoetsen kun je sneller door je e-mails navigeren en acties, zoals archiveren of verwijderen uitvoeren. Op deze manier kun je tijd besparen en e-mails efficiënter lezen.

Nieuwe e-mails controleren

Het is belangrijk om in iCloud Mail regelmatig op nieuwe e-mails te controleren, zodat je altijd van de laatste berichten op de hoogte bent. Gelukkig kun je notificaties instellen om op de hoogte te worden gehouden wanneer er een nieuwe e-mail binnenkomt.

Hieronder staan enkele stappen om in iCloud Mail op nieuwe e-mails te controleren:

 1. Notificaties instellen: Ga naar de instellingen van iCloud Mail en schakel notificaties voor nieuwe e-mails in. Op deze manier ontvang je iedere keer als er een nieuwe e-mail binnenkomt een melding op je apparaat.
 2. Met al je apparaten synchroniseren: Wanneer je meerdere apparaten gebruikt, zorg er dan voor dat iCloud Mail met al deze apparaten is gesynchroniseerd. Op deze manier kun je altijd en overal toegang tot je nieuwste e-mails krijgen.
 3. Sneltoetsen gebruiken: Net als bij het lezen van e-mails, kunnen sneltoetsen ook worden gebruikt om zonder dat je te veel tijd verspilt snel op nieuwe e-mails te controleren.

E-mails markeren

De mogelijkheid om e-mails te markeren is een handige functie die in iCloud Mail beschikbaar is. Hiermee kun je e-mails visueel onderscheiden en op basis van specifieke criteria organiseren. Of je nu belangrijke berichten wilt markeren, ongelezen e-mails wilt markeren of e-mails voor een betere organisatie wilt categoriseren, door je e-mails te marketen kun jij je e-mails in je postvak overzichtelijk houden.

Hieronder staan enkele kenmerken, de voordelen en de verschillen bij het markeren van e-mails in iCloud Mail:

FunctieBeschrijving
Visuele markeringMet iCloud Mail kun je e-mails met verschillende kleuren markeren, zodat je ze gemakkelijk in je postvak kunt herkennen. Je kunt bijvoorbeeld belangrijke e-mails met een rode kleur en ongelezen e-mails met een groene kleur markeren. Dit helpt je om de belangrijkste berichten snel te vinden.
CategorisatieJe kunt e-mails op basis van categorieën, zoals werk, persoonlijk, financieel, enzovoort markeren. Dit maakt het gemakkelijk om e-mails te filteren en op basis van hun aard of onderwerp te sorteren. Zo kun je bijvoorbeeld al je werk gerelateerde e-mails met een specifieke kleur markeren en ze snel vinden wanneer dat nodig is.
SnelkoppelingeniCloud Mail biedt snelkoppelingen voor het markeren van e-mails. Met een paar klikken kun je een e-mail als gelezen, ongelezen, belangrijk of zelfs verwijderd markeren. Op deze manier kun je tijd besparen en je e-mails efficiënter beheren.
Automatische markeringNaast de mogelijkheid om e-mail handmatig te markeren, kun je in iCloud Mail ook regels instellen waarmee e-mails op basis van bepaalde criteria automatisch worden gemarkeerd. Bijvoorbeeld, je kunt een regel instellen om alle e-mails van een specifieke afzender automatisch met een bepaalde kleur te markeren. Hierdoor kun jij je e-mails zonder handmatige tussenkomst automatisch organiseren.

Door e-mails in iCloud Mail te markeren kun jij je postvak overzichtelijk houden en belangrijke berichten gemakkelijk terugvinden. Of je nu visuele markeringen gebruikt, e-mails categoriseert of snelkoppelingen en automatische regels instelt, door de e-mails te markeren kun jij je productiviteit gemakkelijk verhogen.

Probeer het vandaag nog uit en ontdek hoe eenvoudig het is om je e-mails in iCloud Mail te organiseren en te markeren!

Een iCloud.com e-mailadres instellen

Als je een iPhone, iPad of Mac hebt, kun je een iCloud.com e-mailadres instellen om e-mails te verzenden en ontvangen. Een iCloud.com e-mailadres is handig omdat het naadloos met andere Apple-services en apparaten kan worden geïntegreerd. Hieronder vertellen we hoe je een iCloud.com e-mailadres in kunt stellen.

iCloud mail mailadres instellen

Stap 1: Ga naar de iCloud-instellingen

 1. Open de “Instellingen” app op je apparaat.
 2. Druk bovenaan de instellingenpagina op je naam.
 3. Navigeer naar beneden en druk op “iCloud”.

Stap 2: Maak een iCloud-e-mailadres aan

 1. Druk op “Mail”.
 2. Druk op “Maak een gratis iCloud-e-mailadres aan” als je nog geen iCloud-e-mailadres hebt.
 3. Voer de gewenste gebruikersnaam voor je e-mailadres in en druk op “Volgende”.
 4. Kies een sterk wachtwoord en druk op “Volgende”.
 5. Voer een herstel-e-mailadres in voor het geval jij je wachtwoord vergeet en druk op “Volgende”.
 6. Lees de servicevoorwaarden en druk op “Akkoord” om verder te gaan.
 7. Nu is je iCloud.com e-mailadres aangemaakt.

Stap 3: Je iCloud-e-mailadres configureren

 1. Ga terug naar de iCloud-instellingenpagina.
 2. Druk op “Mail”.
 3. Om je iCloud-e-mailaccount te activeren moet je de schuifknop naast “Mail” inschakelen.
 4. Druk op “Geavanceerd” om extra instellingen, zoals handtekeningen en automatische beantwoording aan te passen.

Nu is je iCloud.com e-mailadres succesvol op je apparaat ingesteld. Nu kun je e-mails via de Mail-app op je iPhone, iPad of Mac verzenden en ontvangen. Vergeet niet om je iCloud-mail regelmatig te controleren en je inbox georganiseerd te houden.

Voordelen van een iCloud.com e-mailadres:

 • Naadloze integratie met andere Apple-services en apparaten.
 • Betrouwbare en veilige e-maildienst.
 • 5 GB gratis opslagruimte voor je e-mails en bijlagen.

Nadelen van een iCloud.com e-mailadres:

 • Voor het e-mailadres zijn er beperkte aanpassingsmogelijkheden.
 • In vergelijking met andere e-mail providers is iCloud Mail minder flexibel.

Met deze eenvoudige stappen kun je een iCloud.com e-mailadres snel en gemakkelijk op je Apple-apparaat instellen. Geniet van je nieuwe e-mailadres en de naadloze integratie met andere Apple-services!

Op verschillende apparaten toegang tot de e-mail

Je kunt iCloud gebruiken om altijd en overal toegang tot je e-mail te hebben. Met iCloud Mail kun jij je e-mails ongeacht het apparaat dat je gebruikt eenvoudig bekijken en beantwoorden. Of het nu om een iPhone, iPad, Mac-computer of Windows-pc gaat, iCloud Mail zorgt ervoor dat je altijd met je inbox verbonden bent.

iPhone en iPad

Als je een iPhone of iPad hebt, kun je iCloud Mail gemakkelijk gebruiken. Op deze apparaten kan iCloud mail heel makkelijk worden ingesteld en geconfigureerd. Nadat je een iCloud.com-e-mailadres hebt aangemaakt, voer je dit op al je apparaten in om toegang tot je mail te krijgen.

Met de iPhone e-mails via iCloud Mail versturen

Om snel toegang tot je berichten te krijgen, kun je iCloud Mail op je iPhone als de standaardmail-app instellen. Hierdoor hoef je niet iedere keer naar de app te zoeken en kun je e-mails direct lezen en beantwoorden.

Daarnaast zijn er handige tips die iCloud Mail op iPhone en iPad nog efficiënter maken. Zo kun je bijvoorbeeld de zoekfunctie gebruiken om specifieke berichten snel terug te vinden. Daarnaast kun je mappen aanmaken om e-mails georganiseerd te houden.

Mac

Je kunt iCloud Mail op een Mac-computer gebruiken. Op een Mac werkt het instellen en het configureren van iCloud Mail vergelijkbaar met het proces voor op de iPhone of de iPad. Zodra de configuratie is voltooid, worden alle wijzigingen en nieuwe e-mails automatisch tussen iCloud Mail en andere Apple-apparaten die je gebruikt gesynchroniseerd.

Met iCloud Mail op een Mac kun jij je inbox eenvoudig beheren, e-mails lezen en beantwoorden, en mappen aanmaken om je berichten georganiseerd te houden. Alle wijzigingen die je in de mail-app op je Mac aanbrengt worden op andere apparaten doorgevoerd, zodat je altijd up-to-date bent.

Windows pc

Vanwege hun betrouwbaarheid, gebruiksgemak en brede compatibiliteit met software en hardware zijn Windows pc’s voor veel gebruikers een populaire keuze. De mogelijk om iCloud-mail te kunnen gebruiken is een van de handige functies van een Windows pc. iCloud-mail is een e-mailservice die door Apple wordt aangeboden en naadloos met Windows-pc’s kan worden geïntegreerd.

Hieronder staan enkele kenmerken, de voordelen en de verschillen van iCloud-mail op een Windows pc:

KenmerkenVoordelenVerschillen
Toegang tot e-mailsMet iCloud-mail op een Windows pc kun je vanuit de Mail-app of via de iCloud-website eenvoudig toegang tot je e-mails krijgen.In tegenstelling tot andere e-mailservices, zoals Gmail of Outlook, is iCloud-mail specifiek voor Apple-gebruikers ontworpen, maar het kan ook op Windows-pc’s worden gebruikt.
Synchronisatie van gegevensMet iCloud-mail worden je e-mails, contacten en agenda’s automatisch tussen al je Apple-apparatenen je  Windows-pc gesynchroniseerd.Dit betekent dat wijzigingen die je op je Windows-pc in je e-mails of contacten aanbrengt ook op je andere Apple-apparaten worden bijgewerkt.
Veiligheid en privacyiCloud-mail biedt geavanceerde beveiligingsfuncties, zoals end-to-end versleuteling van je e-mails en tweestapsverificatie voor extra bescherming van je account.Je persoonlijke gegevens worden beschermd en je kunt erop vertrouwen dat je e-mails veilig zijn.
Integratie met andere Apple-servicesMet iCloud-mail kun je van de integratie met andere Apple-services, zoals iCloud Drive voor het bewaren en het delen van bestanden, iCloud Foto’s voor het beheren van je foto’s en iCloud Sleutelhanger om je wachtwoorden veilig op te slaan profiteren.Dit maakt het gemakkelijk om al je Apple-services te gebruiken en je gegevens naadloos tussen al je apparaten te synchroniseren.

iCloud-mail kan eenvoudig op een Windows pc worden ingesteld. Volg hiervoor de onderstaande stappen:

 1. Open de Mail-app op je Windows-pc.
 2. Druk op “Account toevoegen” en selecteer “iCloud” uit de lijst met beschikbare e-mailservices.
 3. Voer je iCloud-e-mailadres en wachtwoord in en druk op “Aanmelden”.
 4. Volg de instructies op het scherm om de configuratie van je account te voltooien.
 5. Zodra de configuratie is voltooid, kun jij je iCloud-mail in de Mail-app op je Windows-pc gebruiken.

Met iCloud-mail op je Windows-pc kun je al je e-mails beheren en tussen je Apple-apparaten synchroniseren. Het kan gemakkelijk worden gebruikt en zorgt ervoor dat je met je berichten altijd up-to-date bent.

Bijlagen met iCloud Mail versturen

Wanneer er berichten worden verzonden worden er vaak bijlagen aan e-mails toegevoegd. Of het nu om foto’s, documenten of andere bestanden gaat met iCloud Mail kun je bijlagen gemakkelijk aan je e-mails toevoegen. Hieronder staan enkele stappen om bijlagen met iCloud Mail te versturen:

 1. Open iCloud Mail: Om toegang tot iCloud Mail te krijgen moet je naar de iCloud-website en daarop met je Apple ID inloggen.
 2. Maak een nieuw bericht: Om een nieuw e-mailbericht te maken moet je op de knop met de tekst “Nieuw bericht” drukken.
 3. Voeg een ontvanger toe: Voer het e-mailadres van de persoon waar je de bijlage naar wilt versturen in het veld “Aan” in.
 4. Voeg een onderwerp toe: Typ in het veld “Onderwerp” een onderwerp voor je e-mail in.
 5. Voeg de bijlage toe: Druk in de werkbalk van het e-mailbericht op de paperclipknop om de bijlage toe te voegen. Selecteer het bestand dat je toe wilt voegen en druk op “Openen”.
 6. Controleer je bericht: Voordat je je e-mail verzendt, kun je de inhoud en de bijlage(n) controleren om er zeker van te zijn dat alles correct is.
 7. Verzend de e-mail: Druk op de knop “Verzenden” om je e-mailbericht met bijlage(n) te versturen.

Je kunt bijlagen met iCloud Mail snel en gemakkelijk versturen. Voeg meerdere bestanden zoals afbeeldingen en documenten aan één e-mail toe. Let op dat de bestanden niet te groot zijn, omdat sommige e-mailproviders beperkingen hebben. Naast het versturen van bijlagen kun je bijlagen ook van anderen ontvangen en deze eenvoudig openen en naar je apparaat downloaden. Op deze manier kun je bestanden gemakkelijk via de e-mail delen. Volg de stappen en voeg bijlagen probleemloos aan je e-mails toe.

Beperkingen en best practices voor het verzenden van bijlagen via iCloud Mail

Bij het verzenden van bijlagen via iCloud Mail zijn er enkele beperkingen en best practices waar je rekening mee moet houden. Hieronder staat een overzicht van deze beperkingen en enkele tips om het verzenden van bijlagen via iCloud Mail soepel te laten verlopen.

Bijlagen via iCloud mail versturen

Beperkingen:

 1. Bestandsgrootte: In iCloud Mail is er voor bijlagen een maximale bestandsgrootte van 20 MB. Als een bijlage groter dan dit limiet is, kun je overwegen om het bestand te verkleinen of een alternatieve methode, zoals het bestand naar een cloud opslagdienst zoals iCloud Drive uploaden en een link delen gebruiken om het bestand te delen.
 2. Bestandsindelingen: Hoewel iCloud Mail veel verschillende bestandsindelingen ondersteund, kunnen sommige bestanden mogelijk niet correct door de ontvanger worden weergegeven of geopend. Het is daarom raadzaam om bij voorkeur veelvoorkomende bestandsindelingen, zoals PDF, JPEG of Microsoft Office-documenten te gebruiken.
 3. Aantal bijlagen: Voor het aantal bijlagen dat je via iCloud Mail kunt verzenden is er geen specifiek limiet, maar het is belangrijk dat je onthoudt dat het verzenden van meerdere grote bijlagen de algehele grootte van de e-mail kan vergroten. Dit kan bij de ontvangst of het verzenden van de e-mail problemen veroorzaken.

Best practices:

 1. Bijlagen comprimeren: Als je bijlagen wilt verzenden die groter dan het maximale bestandsgrootte limiet zijn, kun je overwegen om de bestanden met behulp van een zip-programma te comprimeren. Hiermee kun je de bestandsgrootte verkleinen waardoor je de bijlagen gemakkelijker via iCloud Mail kunt verzenden.
 2. Cloudopslagdiensten gebruiken: Als de bijlagen te groot zijn om via iCloud Mail te verzenden, kun je overwegen om cloudopslagdiensten zoals iCloud Drive, Dropbox of Google Drive te gebruiken. Upload de bijlagen naar de cloudopslag en deel de link naar de bijlagen vervolgens in de e-mail.
 3. De bestandsgrootte controleren: Voordat je bijlagen via iCloud Mail verzendt, is het raadzaam om de bestandsgrootte te controleren. Als een bijlage te groot is, kun je overwegen om het bestand te verkleinen of het bestand via alternatieve methoden delen.
 4. De bijlagen testen: Voordat je de e-mail verstuurt is het slim om te controleren of de bijlagen op verschillende apparaten en besturingssystemen correct worden weergegeven en geopend. Op deze manier kun je voor de ontvanger problemen met het openen van bijlagen voorkomen.

Alternatieve methoden om grote bestanden met iCloud Mail te delen

Wanneer je via iCloud Mail grote bestanden wilt delen, zijn er alternatieve methoden die je kunt gebruiken. Hieronder staat een vergelijkingstabel met de verschillende opties, inclusief de voor- en nadelen:

MethodeVoordeelNadeel
Een cloudopslagdienst (bijv. Dropbox, Google Drive) gebruiken– Gemakkelijk te gebruiken- Grote opslagcapaciteit
– Mogelijkheid om bestanden met anderen te delen
– Vereist een account bij de cloudopslagdienst
– Bestanden moeten worden geüpload en via een link worden gedeeld
– Ontvangers hebben mogelijk een account nodig
Een bestandsoverdrachtdienst (bijv. WeTransfer, SendGB) gebruiken– Geen account nodig
– Snelle en eenvoudige bestandsoverdracht
– Mogelijkheid om grote bestanden te verzenden
– Beperkte opslagcapaciteit (meestal tot 2 GB)
– Bestanden worden slechts tijdelijk voor het downloaden bewaard
– Ontvangers moeten de bestanden binnen een bepaalde periode downloaden
Comprimeren van bestanden en e-mailbijlagen– Geen extra accounts of diensten nodig
– Bestanden directe via de e-mail versturen
– Geen beperkingen voor bestandsgrootte
– Ontvangers moeten de bestanden na ontvangst uitpakken
– Comprimeren kan bij bepaalde bestandstypen tot kwaliteitsverlies leiden 
– Gecomprimeerde bestanden kunnen nog steeds groot zijn
Een externe FTP-server gebruiken– Mogelijkheid om grote bestanden te delen
– Meer geavanceerde beveiligingsmogelijkheden
– Vereist technische kennis om op te zetten en te gebruiken
– Ontvangers hebben mogelijk ook toegang tot een FTP-client nodig
– Voor het opzetten en het onderhouden van de server kun je mogelijk extra kosten krijgen

Hierboven staan enkele manieren om grote bestanden via iCloud Mail te delen. Probeer verschillende opties om te zien welke voor jou het beste werkt. Wanneer je regelmatig grote bestanden wilt delen en veel opslagruimte nodig hebt, kun je Dropbox of Google Drive gebruiken. Als je af en toe grote bestanden wilt verzenden zonder dat je extra accounts aan hoeft te maken kun je bestanden comprimeren en in een e-mail als bijlage sturen.

Wil jij je e-mail gemakkelijk kunnen beheren?

Zo kun ije Icloud Mail aanmaken

Door een iCloud Mail aan te maken kun jij jouw e-mails gemakkelijk beheren

 • Dat is: een overzicht met mails kunnen behouden
 • Reclame mails op een apart e-mail account kunnen ontvangen
 • Alle mails over al je apparaten kunnen synchroniseren

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Van meerdere diensten profiteren

iCloud mail is een van de vele diensten die door Apple’s iCloud worden aangeboden. Het is een e-maildienst die speciaal voor Apple-gebruikers is ontworpen en biedt verschillende functies en voordelen. Hieronder staan enkele kenmerken en voordelen van iCloud mail:

FunctiesVoordelen
Geïntegreerd met Apple-apparatenAls je een iPhone, iPad of Mac gebruikt, is iCloud mail op deze apparaten naadloos in de Mail-app geïntegreerd. Dit maakt het gemakkelijk om e-mails te verzenden, te ontvangen en te beheren zonder dat je extra apps hoeft te installeren.
Eenvoudige synchronisatieiCloud mail synchroniseert al je e-mailberichten, mappen, concepten en instellingen automatisch over al je Apple-apparaten. Dit betekent dat je ongeacht het apparaat dat je gebruikt de toegang tot al je e-mails hebt.
Veiligheid en privacyiCloud mail gebruikt geavanceerde beveiligingsmaatregelen om ervoor te zorgen dat je e-mails veilig zijn. Daarnaast kun je tweestapsverificatie voor extra beveiliging gebruiken.
Grote opslagcapaciteitMet iCloud mail krijg je 5 GB gratis opslagruimte voor je e-mails, bijlagen en andere bestanden. Wanneer je meer opslagruimte nodig hebt, kun je naar een betaald abonnement upgraden.
Handige organisatieMet iCloud mail kun je e-mails met behulp van mappen, slimme postbussen en zoekfuncties organiseren. Op deze manier kun jij je inbox gemakkelijk georganiseerd houden en belangrijke berichten snel terugvinden.
Eenvoudige integratie met andere iCloud-diensteniCloud mail werkt naadloos met andere iCloud-diensten, zoals iCloud Drive, Agenda en Contacten samen. Hierdoor kun je eenvoudig bestanden delen, afspraken plannen en contactgegevens synchroniseren.

Met iCloud mail kun je van al deze functies en voordelen profiteren, waardoor het voor Apple-gebruikers die naar een betrouwbare e-maildienst zoeken een handige keuze is. Of je nu met je iPhone onderweg bent of op je Mac aan het werk bent, iCloud mail zorgt ervoor dat je altijd toegang tot je e-mails hebt  en dat je ze gemakkelijk kunt beheren en organiseren.

Dus waar wacht je nog op? Maak vandaag nog een iCloud-mailaccount aan en profiteer van de vele voordelen die het te bieden heeft!

De integratie van iCloud Mail met andere Apple-diensten zoals Agenda en Contacten

Met iCloud Mail kun je niet alleen e-mails versturen en ontvangen, maar ook van de integratie met andere Apple-diensten zoals Agenda en Contacten profiteren. Door deze naadloze integratie kun jij al je belangrijke informatie gemakkelijk op één plek beheren.

Dankzij de integratie met Agenda kun je bijvoorbeeld e-mails in afspraken omzetten. Als iemand je een uitnodiging voor een vergadering of evenement stuurt, kun je deze direct accepteren en aan je agenda toevoegen. Dit zorgt ervoor dat je altijd van belangrijke afspraken op de hoogte bent zonder dat je gegevens handmatig over hoeft te typen.

Daarnaast kun je met de integratie van iCloud Mail en Contacten al je contactpersonen gemakkelijk beheren. Wanneer iemand jou een e-mail stuurt, herkent iCloud Mail het e-mailadres en voegt het automatisch aan je lijst met contactpersonen toe. Op deze manier kun jij tijd besparen, doordat je nieuwe contactpersonen niet handmatig toe hoeft te voegen.

Voordelen van meerdere Apple-diensten in combinatie met iCloud Mail

Met iCloud Mail kun je niet alleen e-mails versturen en ontvangen, maar het biedt ook de integratie met verschillende andere Apple-diensten. Deze combinatie van diensten biedt verschillende voordelen die je ervaring met de e-mail en andere Apple-producten kunnen verbeteren. Hieronder staan enkele voordelen van meerdere Apple-diensten in combinatie met iCloud Mail:

iCloud mail met andere Apple diensten integreren
VoordelenBeschrijving
Naadloze integratieiCloud Mail werkt naadloos met andere Apple-diensten, zoals iCloud Drive, Agenda, Contacten en Notities samen. Dit betekent dat je eenvoudig bestanden kunt delen, afspraken kunt plannen en contactgegevens tussen al je apparaten kunt synchroniseren.
Synchronisatie van gegevensWanneer je iCloud Mail in combinatie met andere Apple-diensten gebruikt, worden je gegevens automatisch over al je apparaten gesynchroniseerd. Dit betekent dat je e-mails, contacten, agenda-afspraken en notities ongeacht het apparaat dat je gebruikt altijd up-to-date zijn.
Eenvoudige bestandsbijlagenMet iCloud Mail kun je bestanden vanuit iCloud Drive eenvoudig  aan je e-mails toevoegen. Dit maakt het gemakkelijk om grote bestanden te delen zonder ze als bijlage te hoeven verzenden.
Betere beveiligingApple staat bekend om zijn sterke beveiligingsmaatregelen en dit geldt ook voor iCloud Mail. Door meerdere Apple-diensten te gebruiken, kun je van de ingebouwde beveiligingsfuncties, zoals end-to-end encryptie en tweestapsverificatie profiteren. Dit helpt je om je e-mails en andere gegevens veilig te houden.
Gemakkelijke toegang tot andere Apple-appsMet iCloud Mail kun je snel toegang tot andere Apple-apps, zoals Safari, Kaarten en Berichten krijgen. Dit maakt het gemakkelijk om informatie uit je e-mails in andere apps en vice versa te gebruiken.

Door iCloud Mail in combinatie met andere Apple-diensten, zoals agenda, contacten en bestanden te gebruiken, kun je al je gegevens gemakkelijk synchroniseren en beheren. Het biedt ook betere beveiliging en toegang tot andere Apple-apps. Probeer het zelf uit en ontdek de voordelen van deze naadloze integratie.

Handige tips en trucs om met iCloud Mail het meeste uit de verschillende diensten te halen

Om optimaal van de voordelen van meerdere Apple-diensten in combinatie met iCloud Mail te profiteren staan hieronder enkele handige tips:

 1. Zorg ervoor dat al je apparaten met dezelfde Apple ID zijn ingelogd zodat alle informatie wordt gesynchroniseerd.
 2. Gebruik Siri om taken sneller uit te voeren. Je kunt bijvoorbeeld aan Siri vragen om een herinnering aan je agenda toe te voegen of om een e-mail te versturen.
 3. Slimme mappen in iCloud Mail gebruiken om e-mails op basis van bepaalde criteria, zoals afzender of onderwerp automatisch te organiseren.
 4. Notificaties gebruiken om van belangrijke afspraken of nieuwe e-mails op de hoogte te worden gehouden.
 5. Experimenteer met verschillende Apple-diensten en ontdek welke combinaties het beste voor jouw specifieke behoeften werken.

Door meerdere Apple-diensten in combinatie met iCloud Mail te gebruiken kun jij je productiviteit verhogen en al jouw informatie gemakkelijk beheren. Profiteer van de naadloze integratie en ontdek hoe deze diensten samenwerken om jouw digitale leven eenvoudiger te maken.

Tips en trucs voor iCloud Mail

iCloud Mail is een handige e-mailservice die door Apple wordt aangeboden. Het biedt verschillende functies en mogelijkheden om je e-mailervaring te verbeteren. Hieronder staan enkele handige tips en trucs om het meeste uit iCloud Mail te halen:

FunctiesVoordelenNadelen
Automatische sorteeroptiesHiermee kun jij je inbox op basis van verschillende criteria, zoals afzender, onderwerp of datum automatisch sorteren.Sommige gebruikers vinden het moeilijk om de instellingen voor automatisch sorteren aan te passen.
Slimme mappenMaak slimme mappen aan om je e-mails op basis van specifieke criteria, zoals ongelezen e-mails, gemarkeerde e-mails of e-mails van bepaalde contacten te organiseren.Het kan even duren voordat je gewend bent om met slimme mappen te werken en hoe je ze aan kunt passen.
SneltoetsenLeer de sneltoetsen kennen om je e-mailtaken, zoals het opstellen van een nieuw bericht, het markeren van een e-mail als spam of het verwijderen van een bericht efficiënter uit te voeren.Het kan even duren voordat je gewend bent om met sneltoetsen te werken en de juiste combinaties onthoud.
VIP-contactenMarkeer belangrijke contacten als VIP om hun e-mails sneller te vinden en meldingen te ontvangen wanneer ze je een bericht sturen.Het kan voorkomen dat je sommige contacten per ongeluk als VIP markeert of vergeet om belangrijke contacten aan de VIP-lijst toe te voegen.

Hieronder staan enkele tips om je iCloud Mail-ervaring te verbeteren:

 1. Pas je sorteeropties aan: Ga naar de instellingen van iCloud Mail en pas de sorteeropties op basis van je voorkeuren aan. Je kunt ervoor kiezen om je inbox op afzender, onderwerp, datum of andere criteria te sorteren.
 2. Slimme mappen maken: Gebruik de optie “Nieuwe slimme map” om aangepaste mappen op basis van specifieke criteria te maken. Bijvoorbeeld een map voor ongelezen e-mails of een map voor e-mails van bepaalde contacten.
 3. Leer de sneltoetsen: Neem de tijd om de sneltoetsen van iCloud Mail te leren kennen. Dit zal je helpen om sneller door je e-mails te navigeren en taken efficiënter uit te voeren.
 4. Markeer belangrijke contacten als VIP: Voeg belangrijke contacten aan je VIP-lijst toe, zodat je hun e-mails sneller kunt vinden en meldingen kunt ontvangen wanneer ze je een bericht sturen.
 5. Gebruik filters: Je kunt filters instellen om e-mails op basis van bepaalde criteria automatisch te sorteren en te organiseren.

E-mail regels aanmaken

Met iCloud Mail kun je gemakkelijk e-mailregels aanmaken om je inbox georganiseerd te houden en belangrijke berichten te markeren. Door e-mailregels in te stellen kun je acties op basis van bepaalde criteria, zoals het verplaatsen van e-mails naar specifieke mappen of het markeren van berichten met een bepaald label automatisch uitvoeren. Hierdoor kun jij je e-mailverwerking stroomlijnen en efficiënter werken.

Hieronder staan enkele stappen om e-mailregels in iCloud Mail aan te maken:

 1. Open iCloud Mail op je apparaat en ga naar de instellingen.
 2. Zoek naar de optie “Regels” of “E-mailregels” en druk hierop.
 3. Druk op de knop “Nieuwe regel toevoegen” om een nieuwe regel aan te maken.
 4. Geef je regel een naam die je helpt herinneren waarvoor deze bedoeld is.
 5. Stel de criteria voor je regel in. Dit kunnen verschillende dingen, zoals het onderwerp van de e-mail, de afzender, specifieke woorden in de inhoud, enzovoort zijn.
 6. Kies de actie die je wilt dat er wordt uitgevoerd wanneer aan de criteria wordt voldaan. Dit kan het verplaatsen van de e-mail naar een bepaalde map, het markeren van de e-mail met een label, het doorsturen van de e-mail naar een andere contactpersoon, enzovoort zijn.
 7. Controleer je regel en druk op “Opslaan” om deze toe te passen.

Met e-mailregels kun jij je inbox beter organiseren en tijd besparen. Je kunt regels maken om ongewenste e-mails weg te gooien, nieuwsbrieven apart te zetten of belangrijke e-mails te markeren. Het is belangrijk dat jij je regels regelmatig controleert en indien nodig aanpast, zodat ze naar behoren werken. Probeer het vandaag nog in iCloud Mail en ontdek hoe het je kan helpen!

Afwezigheidsmelding instellen

Wanneer je iCloud Mail gebruikt, kun je eenvoudig een afwezigheidsmelding instellen om mensen te laten weten dat je tijdelijk niet beschikbaar bent. Dit is handig als je bijvoorbeeld op vakantie gaat of een langdurige afwezigheid hebt gepland. Hieronder leggen we uit hoe je in iCloud Mail een afwezigheidsmelding in kunt stellen.

Om in iCloud Mail een afwezigheidsmelding in te stellen moet je de onderstaande stappen volgen:

 1. Open de iCloud Mail-website en log met je Apple ID in.
 2. Druk in de rechterbovenhoek van het scherm op het tandwielicoon en selecteer “Voorkeuren” in het dropdown-menu.
 3. Ga naar het tabblad “Accounts” en selecteer het e-mailaccount waarvoor je een afwezigheidsmelding in wilt stellen.
 4. Vink het vakje naast “Activeer afwezigheidsmelding” aan.
 5. Voer de tekst die je in de afwezigheidsmelding wilt tonen in. Dit kan bijvoorbeeld een bericht zijn waarin je aangeeft dat je tijdelijk niet beschikbaar bent en wanneer je weer terug bent.
 6. Optioneel kun je aangeven of je de afwezigheidsmelding alleen naar mensen in je contactenlijst, een specifieke groep of naar iedereen wilt verzenden.
 7. Druk op “OK” om de wijzigingen op te slaan.

Nu is de afwezigheidsmelding ingesteld en zullen mensen die je e-mailen van je tijdelijke afwezigheid op de hoogte worden gebracht. Een afwezigheidsmelding instellen kan verschillende voordelen hebben, zoals:

 • Mensen die je e-mailen zijn op de hoogte van je afwezigheid en weten dat het mogelijk langer kan duren voordat ze een reactie ontvangen.
 • Het voorkomt dat mensen ongeduldig worden als ze geen reactie van je ontvangen en begrijpen dat je tijdelijk niet beschikbaar bent.
 • Het geeft je gemoedsrust, omdat je weet dat mensen van je afwezigheid op de hoogte zijn en begrip tonen voor eventuele vertragingen in je antwoorden.

Hoewel het instellen van een afwezigheidsmelding handig kan zijn, zijn er ook enkele nadelen waar je rekening mee moet houden:

 • Doordat mensen denken dat je niet beschikbaar bent om te antwoorden kun je terwijl je afwezig bent mogelijk belangrijke e-mails missen.
 • Vooral als mensen je e-mailen voordat je de afwezigheidsmelding hebt ingesteld kan het enige tijd duren voordat ze van je afwezigheid op de hoogte zijn.

Het is handig om een afwezigheidsmelding in iCloud Mail in te stellen, zodat je mensen kunt laten weten dat je tijdelijk niet beschikbaar bent. Dit zorgt ervoor dat zij van jouw afwezigheid op de hoogte zijn.

Naar een ander account doorsturen

Met iCloud Mail kun je e-mails eenvoudig naar een ander account doorsturen. Dit kan handig zijn als je meerdere e-mailadressen hebt en al je berichten op één plek wilt beheren. Hieronder leggen we uit hoe je e-mails met iCloud Mail naar een ander account door kunt sturen.

iCloud mail naar een ander e-mail adres doorsturen

E-mails met iCloud Mail doorsturen

Om e-mails met iCloud Mail naar een ander account door te sturen moet je de onderstaande stappen volgen:

 1. Log met je Apple ID en wachtwoord op je iCloud Mail-account in.
 2. Ga naar de instellingen van iCloud Mail.
 3. Zoek de optie voor het doorsturen van e-mails en selecteer deze.
 4. Voer het e-mailadres waar je de e-mails naartoe door wilt sturen in.
 5. Kies de gewenste opties voor het doorsturen. Zo kun je instellen dat er van de doorgestuurde e-mails een kopie in je iCloud Mail account wordt bewaard.
 6. Sla de wijzigingen op en sluit de instellingen.

Vanaf nu worden alle nieuwe e-mails die op je iCloud Mail account binnenkomen automatisch naar het opgegeven e-mailadres doorgestuurd.

Voordelen van het doorsturen naar een ander account

E-mails naar een ander account doorsturen biedt verschillende voordelen:

 • Eén centrale inbox: Door al je e-mails naar één account door te sturen, kun jij al je berichten op één plek beheren en mis je geen belangrijke communicatie.
 • Flexibiliteit: Je kunt ervoor kiezen dat alleen bepaalde e-mails worden doorgestuurd, bijvoorbeeld alleen de belangrijkste of alleen e-mails van specifieke afzenders.
 • Back-up: Door een kopie van de doorgestuurde e-mails in je iCloud Mail-account te bewaren, heb je zelfs nadat ze zijn doorgestuurd altijd een back-up van je berichten.

Overwegingen bij het doorsturen van e-mails

Bij het doorsturen van e-mails naar een ander account zijn er enkele overwegingen waar je rekening mee moet houden:

 • Privacy: Zorg ervoor dat het doorsturen van e-mails naar een ander account geen inbreuk op je privacy of de privacy van anderen maakt.
 • Opslagruimte: Als je een kopie van de doorgestuurde e-mails in je iCloud Mail-account bewaard, kan dit extra opslagruimte innemen. Controleer je opslagruimte regelmatig en verwijder onnodige berichten om ruimte vrij te maken.

Door e-mails met iCloud Mail naar een ander account door te sturen kun jij al je berichten op één plek beheren en van de flexibiliteit en back-upmogelijkheden die dit biedt profiteren. Volg de bovenstaande stappen om e-mails met iCloud Mail eenvoudig naar een ander account door te sturen.

iCloud Mail optimaal benutten

iCloud Mail is een handige e-mailservice die door Apple wordt aangeboden. Het biedt verschillende functies en voordelen die je kunt benutten om je e-mailervaring te optimaliseren. Hieronder staan enkele tips en trucs om iCloud Mail optimaal te gebruiken:

FunctiesVoordelenNadelen
Naadloze integratie met Apple-apparatenOp al je Apple-apparaten eenvoudige toegang tot je e-mails Beperkt tot Apple-ecosysteem
Ruime opslagruimteGrote hoeveelheid opslagruimte voor je e-mails en bijlagenGeen mogelijkheid om extra opslagruimte te kopen
Krachtige zoekfunctieMet behulp van geavanceerde zoekfilters kun je e-mails en bijlagen snel vinden Zoekfunctie kan soms traag zijn
Eenvoudige organisatieMogelijkheid om e-mails in mappen te organiseren en regels voor automatische sortering in te stellenGeen mogelijkheid om labels aan e-mails toe te voegen

Hieronder staan enkele handige tips om iCloud Mail optimaal te gebruiken:

 1. Gebruik de iCloud Mail-app op al je Apple-apparaten: Installeer de iCloud Mail-app op je iPhone, de iPad en de Mac om waar je ook bent eenvoudig toegang tot je e-mails te krijgen.
 2. Mappen maken om je e-mails te organiseren: Maak in iCloud Mail mappen aan om je e-mails netjes te ordenen. Zo kun je als voorbeeld mappen voor werk, persoonlijk en nieuwsbrieven maken.
 3. Regels voor automatische sortering instellen: Maak in iCloud Mail regels aan om e-mails op basis van afzender, onderwerp of andere criteria automatisch naar specifieke mappen te laten verplaatsen. Op deze manier kun jij je inbox gemakkelijk georganiseerd houden.
 4. De krachtige zoekfunctie gebruiken: Gebruik de geavanceerde zoekfilters in iCloud Mail om specifieke e-mails of bijlagen snel te vinden. Je kunt op afzender, onderwerp, datum en meer zoeken.
 5. Beheer uw opslagruimte: Controleer je opslagruimte in iCloud Mail regelmatig en verwijder oude e-mails of bijlagen die je niet langer nodig hebt. Dit helpt je om voldoende ruimte voor nieuwe berichten vrij te houden.

Met deze tips kun je iCloud Mail optimaal gebruiken en je e-mailervaring verbeteren. Probeer ze uit en ontdek hoe handig iCloud Mail voor het beheren van je e-mails kan zijn.

Conclusie

Je hebt nu een goed begrip van iCloud Mail en hoe je deze dienst optimaal kunt gebruiken. Met iCloud Mail kun je e-mails eenvoudig versturen en ontvangen, bijlagen verzenden, en van andere handige functies zoals agenda’s en notities profiteren. Door een iCloud.com e-mailadres in te stellen, kun je ongeacht het apparaat dat je gebruikt overal toegang tot je e-mail krijgen.

iCloud mail

Om het meeste uit iCloud Mail te halen, raden we aan om de tips en trucs die we hebben gedeeld regelmatig te raadplegen. Dit zal je helpen om efficiënter te werken en meer uit de mogelijkheden die iCloud Mail biedt te halen. Vergeet niet om je account met sterke wachtwoorden en tweestapsverificatie goed te beveiligen.

Nu je alles over iCloud Mail weet, is het tijd om zelf aan de slag te gaan. Open je browser, ga naar iCloud.com, log op je account in en ontdek alle geweldige functies die iCloud Mail te bieden heeft. Veel succes!

Veel gestelde vragen

Hoe kan ik iCloud Mail op iCloud.com gebruiken?

Om iCloud Mail op iCloud.com te gebruiken moet je naar de website gaan en met je Apple ID inloggen. Druk vervolgens op het pictogram van Mail om toegang tot je e-mails, mappen en andere functies te krijgen.

Kan ik een iCloud.com-emailadres instellen?

Ja, je kunt een iCloud.com-emailadres instellen door naar de instellingen van je Apple ID te gaan. Daar kun je een nieuw emailadres aanmaken of een bestaand adres aan iCloud Mail koppelen.

Kan ik mijn e-mails op verschillende apparaten bekijken?

Ja, met iCloud Mail kun je op verschillende apparaten, zoals de iPhone, de iPad, de Mac en de Windows-pc toegang tot je e-mails krijgen. Om al je e-mails gesynchroniseerd te houden moet je op ieder apparaat met hetzelfde Apple ID zijn ingelogd.

Hoe kan ik met iCloud Mail bijlagen versturen?

Met iCloud Mail kun je bijlagen gemakkelijk versturen. Open een nieuw bericht en druk op het paperclip-icoon om een bijlage toe te voegen. Je kunt foto’s, documenten en andere bestanden rechtstreeks vanaf je apparaat selecteren en verzenden.

Wat zijn enkele tips om iCloud Mail optimaal te benutten?

Enkele tips om iCloud Mail optimaal te kunnen benutten zijn onder andere je inbox met mappen organiseren, slimme postbussen gebruiken om e-mails automatisch te categoriseren, regels instellen om berichten automatisch te verwerken en de handige zoekfunctie gebruiken om specifieke e-mails snel te kunnen vinden.

Wil jij je e-mail gemakkelijk kunnen beheren?

Zo kun ije Icloud Mail aanmaken

Door een iCloud Mail aan te maken kun jij jouw e-mails gemakkelijk beheren

 • Dat is: een overzicht met mails kunnen behouden
 • Reclame mails op een apart e-mail account kunnen ontvangen
 • Alle mails over al je apparaten kunnen synchroniseren

Dit is nog maar een topje van de ijsberg