iCloud opslag delen met je gezin: Stappen en tips

Wil jij je iCloud-opslag delen met vrienden of familie? Door iCloud opslag te delen kunnen zowel jij als je familie ruimte besparen en samen van extra opslagruimte profiteren. Wanneer jij deze functie gebruikt, kunnen zowel jij als je familie foto’s, video’s en documenten gemakkelijk delen zonder dat jullie je zorgen over opslaglimieten hoeven te maken. Ontdek hoe eenvoudig het is om je iCloud opslag te delen en de beschikbare ruimte voor al jullie digitale behoeften optimaal te gebruiken.

Of je nu herinneringen wilt bewaren, belangrijke bestanden uit wilt wisselen of gewoon meer opslagruimte nodig hebt, het delen van iCloud opslag biedt een handige oplossing voor iedereen die in de digitale wereld samen wil werken.

Wat is Apple iCloud-opslag

Opslagruimte delen

Vind je het handig om extra ruimte in iCloud Drive te hebben, zodat jij al je foto’s, video’s en bestanden op kunt slaan? Het delen van iCloud opslag met andere gebruikers is dé oplossing! Open simpelweg de iCloud-app op je apparaat, druk op ‘Instellingen’, selecteer ‘Delen met gezin’ en activeer deze functie. Met behulp van deze functie kunnen zowel jij als maximaal zes familieleden niet alleen de opslagruimte delen, maar voor meer gemak ook aankopen en abonnementen bundelen.

Het delen van opslagruimte heeft verschillende voordelen. Zo kun je kosten besparen door samen een abonnement te delen. Iedereen in het gezin heeft zonder extra kosten de toegang tot extra ruimte. Daarnaast kun je door iCloud-opslag te delen foto’s, video’s en bestanden makkelijker bekijken en bewerken. Ideaal voor families die herinneringen willen delen en samen aan projecten willen werken.

iCloud opslag delen en de opslagruimte met je gezin gebruiken
 • Voordelen:
  • Door het abonnement te delen kun je kosten besparen
  • Gemakkelijke toegang tot elkaars bestanden

Wil jij je iCloud opslag met anderen delen?

Bestanden in de cloud bewaren

Door je iCloud opslag met anderen te delen kunnen zowel jij als je gezinsleden van een grotere opslagruimte profiteren.

 • Dat is je bestanden gemakkelijk met anderen kunnen delen
 • Meer opslagruimte om je bestanden op te slaan
 • Gemakkelijk met anderen samen aan documenten werken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Je opslagruimte beheren

Om je iCloud opslag effectief te kunnen beheren moet je als eerste de instellingen op je apparaat openen.’, druk bovenaan op je naam en kies vervolgens voor ‘iCloud’ en druk daarna op ‘Beheer opslag’. Hier zie je welke apps de meeste ruimte in beslag nemen.

Door ongebruikte apps of grote bestanden te verwijderen, maak je meer ruimte voor belangrijke gegevens vrij. Vergeet niet om regelmatig back-ups te maken, zodat je waardevolle informatie veilig kunt stellen.

 • Tips om je opslagruimte te beheren beheer:
  1. Controleer regelmatig welke apps veel ruimte innemen.
  2. Maak iCloud back-ups om gegevens veilig te stellen.

iCloud opslag voor voor Apps en informatie gebruiken

Met iCloud-opslag kan je app-gegevens eenvoudig tussen al je Apple-apparaten synchroniseren. Bijvoorbeeld, als je op je iPhone een game speelt en later op je iPad verder wilt gaan, slaat iCloud de voortgang automatisch op.

Bovendien helpt iCloud om belangrijke informatie zoals contactpersonen, agenda’s en notities die voor gemakkelijke toegang waar je ook bent over al je apparaten gesynchroniseerd worden te bewaren.

Het verschil tussen iPhone opslag en iCloud opslag

iCloud is een online opslagsysteem waarmee je informatie zoals foto’s, video’s en documenten kunt delen en tussen verschillende Apple-apparaten kunt synchroniseren. Het biedt een handige manier om gegevens veilig op te slaan en vanaf al je apparaten de toegang tot dezelfde inhoud te krijgen.

Met iCloud kun je de beschikbare opslagruimte gemakkelijk controleren en beheren. Door de “Instellingen” op je iPhone te openen, vervolgens binnen de instellingen op “iCloud” te drukken en daar op “Opslag” te drukken, krijg je inzicht in hoeveel ruimte er nog beschikbaar is om bestanden te kunnen bewaren.

Binnen de systeemvoorkeuren van iCloud kun je op de naam van je apparaat drukken en de naam aanpassen. Dit kan handig zijn wanneer je meerdere apparaten hebt die met dezelfde iCloud zijn verbonden. Daarnaast geeft deze functie je meer controle over welk apparaat welke gegevens ontvangt of verzendt.

Gedeelde iCloud opslag beheren

Via de instellingen op je iPhone kun je gedeelde iCloud-opslag gemakkelijk beheren. Door je opslagruimte regelmatig te controleren kun je voorkomen dat deze vol raakt met onnodige bestanden of apps die veel ruimte innemen.

Eén handige tip is om regelmatig back-ups van belangrijke informatie naar je iCloud-opslag te maken. Hierdoor blijven je gegevens, zelfs als er iets met je fysieke apparaat gebeurt veilig. Op deze manier behoud jij altijd de toegang tot cruciale documentatie, herinneringen en media-inhoud.

 • Voorkom dataverlies door regelmatig iCloud back-ups te maken
 • Pas de naam van ieder apparaat binnen de systeemvoorkeuren aan
 • Controleer de beschikbare opslagruimte periodiek via de instellingen op je Apple apparaat

iCloud opslag delen met het gezin instellen

Instellingen voor iCloud delen

Om de voordelen van het delen van iCloud-opslag optimaal binnen je gezin te kunnen gebruiken, is het belangrijk dat je de iCloud instellingen binnen de systeemvoorkeuren op je MacOS apparaat of de Instellingen op je iOS apparaat op de juiste manier instelt. Door de ‘Instellingen’ op je iOS apparaat of de systeemvoorkeuren op je MacOS apparaat te openen en vervolgens op ‘iCloud’ te drukken, krijg je de toegang tot verschillende opties met betrekking tot je opslagruimte. Door hier naar ‘Opslag’ te navigeren, kun je de instelling voor het delen van iCloud-opslag vinden.

De mogelijkheid om iCloud-opslag te delen met je gezinsleden biedt tal van voordelen. Niet alleen kunnen zowel jij als je familieleden van een gedeelde opslagruimte profiteren, maar iedereen kan bestanden, foto’s en documenten eenvoudig met elkaar delen. Door deze functie in te stellen, wordt het beheren van opslag binnen het gezin een stuk eenvoudiger en efficiënter.

iCloud opslag delen en de instellingen controlleren

Het delen van iCloud-opslag is niet alleen handig voor het beheren van gezamenlijke bestanden, maar kan ook helpen om de beschikbare ruimte op al jullie apparaten te optimaliseren. Door deze functie te gebruiken, kunnen zowel jij als je gezinsleden voorkomen dat jullie apparaten vol raken en kunnen jullie allemaal van voldoende opslagruimte voor al jullie behoeften profiteren.

Uitnodigingen versturen

Nadat je de configuratie hebt voltooid, kan je uitnodigingen eenvoudig  naar je familieleden versturen. Door hen uit te nodigen om de iCloud opslagruimte met jou te delen, kunnen jullie de extra capaciteit samen gebruiken.

 • Voeg gezinsleden aan het plan toe
 • Beheer gedeelde bestanden en gegevens efficiënt

Abonnement op iCloud+ delen en beheren

Anderen uitnodigen om het abonnement op iCloud+ te delen

Om je iCloud+ opslagruimte te delen met anderen, moet je de volgende eenvoudige stappen voor een naadloze ervaring volgend. Begin door de “Systeemvoorkeuren” op je MacOS apparaat of de instellingen op je iOS apparaat te openen en kies hier vervolgens voor “iCloud”. Nadat je daar bent aangekomen, zal je een sectie vinden die gewijd is aan het beheren van je opslagruimte. Hier kun je andere gebruikers uitnodigen om je iCloud-opslagruimte te delen.

Het mooie van dit proces is dat je specifieke personen kunt selecteren om de toegang tot de gedeelde ruimte te krijgen. Stel je voor dat je familieleden hebt die voor het bewaren van foto’s en video’s behoefte aan extra opslag hebben, of collega’s die documenten voor een project willen delen. Door hen uit te nodigen om je iCloud opslagruimte te delen, kunnen ze zonder dat ze de volledige controle over je account krijgen van de extra ruimte profiteren .

Door deze functie te gebruiken, kun je niet alleen samenwerken en informatie met anderen delen, maar ook de kosten delen die gepaard gaan met het kopen van extra iCloud opslag. Dit maakt het niet alleen handig, maar voor alle betrokken partijen ook kosteneffectief. Dus waar wacht je nog op? Nodig anderen vandaag nog uit om je iCloud+ opslagruimte te delen en geniet van de voordelen van een gedeelde digitale ruimte!

De gedeelde opslagruimte configureren

Zodra je besluit om je iCloud+ opslagruimte met anderen te delen wordt er een wereld van mogelijkheden voor naadloze samenwerking en efficiënt gegevensbeheer geopend. Een handige tip is om de gedeelde ruimte een duidelijke en herkenbare naam te geven, zodat iedere gebruiker direct weet waar deze ruimte voor bedoeld is. Denk hierbij aan namen zoals “Familie Foto’s” of “Project Team Documenten” om de functionaliteit en het doel van de gedeelde ruimte te benadrukken.

Het delen van iCloud-opslag biedt meer dan je denkt. Door apps binnen iCloud te delen kun je efficiënter met anderen samenwerken. Wanneer specifieke apps aan de gedeelde ruimte worden toegewezen, kunnen alle gebruikers van dezelfde functionaliteiten en gegevens profiteren. Stel je voor dat ieder teamlid dezelfde programma’s voor projectmanagement, notities en kalenders kunnen gebruiken – dit verbetert niet alleen de communicatie, maar zorgt er ook voor dat iedereen altijd op de hoogte is.

Bovendien kan het delen van iCloud+ opslagruimte ook tot een gestroomlijnde workflow leiden. Door documenten, foto’s en andere bestanden centraal op te slaan en te delen, verminder je het risico op versnippering van informatie en dubbel werk. Op deze manier kun je niet alleen tijd besparen, maar ook de productiviteit van het hele team verhogen.

Met Apple-apparaten mappen in iCloud Drive delen

Mappen delen

Op je Apple-apparaten kun je iCloud opslag eenvoudig delen. Druk simpelweg op “deel” om mappen in iCloud Drive te delen. Dit maakt het gemakkelijk om bestanden en documenten met anderen te delen.

Je kunt specifieke mappen, zoals een map voor gedeelde vakantiefoto’s of werkdocumenten die je wilt delen selecteren. Deze functie biedt een handige manier om samen te werken en om informatie met vrienden, familie of collega’s uit te wisselen.

 • Handige manier om bestanden te delen
 • Gemakkelijk met anderen samen kunnen werken
 • Informatie in gedeelde mappen organiseren

Opslagruimte en de configuratie

Het delen van mappen in iCloud biedt niet alleen gemak, maar ook extra opslagruimte voor je gegevens. Door bestanden efficiënt in gedeelde mappen te organiseren kun jij ruimte op je apparaat besparen.

Apps kunnen worden geconfigureerd om informatie automatisch via iCloud Drive te delen. Dit betekent dat belangrijke gegevens zonder dat je daarvoor handmatige stappen hoeft te ondernemen tussen al je Apple-apparaten worden gesynchroniseerd.

iCloud opslag delen en bestanden via iCloud drive delen
 • Extra beschikbare opslagruimte
 • Je kunt gegevens automatisch tussen apparaten synchroniseren
 • Door iCloud in te stellen kan de iCloud-opslag efficiënt worden gebruikt 

Wil jij je iCloud opslag met anderen delen?

Bestanden in de cloud bewaren

Door je iCloud opslag met anderen te delen kunnen zowel jij als je gezinsleden van een grotere opslagruimte profiteren.

 • Dat is je bestanden gemakkelijk met anderen kunnen delen
 • Meer opslagruimte om je bestanden op te slaan
 • Gemakkelijk met anderen samen aan documenten werken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Gedeelde iCloud opslagruimte controleren

Systeemvoorkeuren Controleren

Wanneer je de iCloud opslag wilt delen is het handig om de gedeelde iCloud-opslagruimte regelmatig binnen de systeemvoorkeuren of de instellingen op je Apple apparaat controleert. Hier kun je niet alleen het beheer en de configuratie van het delen van opslag met andere iCloud-gebruikers regelen, maar ook belangrijke informatie over hoeveel ruimte er precies wordt gedeeld verkrijgen. Door simpelweg naar ‘Opslag’ te gaan en vervolgens ‘Gebruik’ te selecteren, krijg je een overzicht van wie je gedeelde opslagruimte gebruikt.

Om ervoor te zorgen dat je altijd op de hoogte bent van wie je gedeelde iCloud-opslag gebruikt, ontvang je binnen iCloud handige meldingen via berichten. Dankzij deze meldingen kun je weten welke gebruikers de ruimte delen en of er voor het delen van opslagruimte eventuele aanpassingen nodig zijn. Hierdoor behoud je de controle en kun je snel op veranderingen reageren.

Het delen van iCloud-opslag biedt verschillende voordelen. Zo heb je eenvoudige controle over de gedeelde opslagruimte en kun je de instellingen voor het delen indien nodig snel aanpassen. Aan de andere kant zijn er ook nadelen waar je rekening mee moet houden. Zo biedt het systeem beperkte opties voor gedetailleerde controle over specifieke bestanden, wat soms als een belemmering kan worden ervaren. Bovendien kunnen de meldingen die je ontvangt, afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren soms als storend worden ervaren.  

iCloud opslag uitbreiden, vergroten en upgraden

iCloud opslag delen met andere gebruikers

Wil jij je iCloud opslag delen met anderen om samen aan bestanden te werken? Dit is een handige functie waarmee je documenten gemakkelijk kunt delen en bewerken. Door de opslagruimte te delen, kunnen zowel jij als andere gebruikers gelijktijdig de toegang tot dezelfde bestanden hebben.

Door de iCloud opslag te delen kun je flexibel en efficiënt met anderen samen aan projecten werken. Stel je voor dat je foto’s of presentaties met collega’s of vrienden wilt delen. Door de opslag te delen, kunnen alle betrokken partijen direct wijzigingen aanbrengen en met de laatste versies up-to-date blijven.

 • Voordeel: Efficiënt met anderen samen aan projecten kunnen werken
 • Nadeel: Wanneer je bestanden tegelijkertijd met bewerkt kan dat tot verwarring leiden 

De opslagopties beheren

Om je iCloud-opslag uit te breiden moet je op je MacBook, Mac Mini of je iMac binnen de systeemvoorkeuren op ‘Beheer drukken. Hier kun je uit verschillende opties kiezen om meer ruimte aan je iCloud account toe te voegen. Selecteer eenvoudigweg het gewenste plan dat bij je behoeften en budget past.

Door je iCloud-opslagruimte regelmatig up te graden behoud jij al je informatie veilig en op al je apparaten toegankelijk. Met enkele drukken kun jij ervoor zorgen dat er voor al je foto’s, video’s, documenten en meer voldoende ruimte beschikbaar is.

 1. Open de ‘Instellingen’ op je iOS apparaat
 2. Druk bovenaan op ‘Je naam’
 3. Druk op ‘iCloud’
 4. Selecteer ‘Beheer opslag’

Stoppen met het delen van iCloud+ en zonder gegevensverlies opzeggen

Zonder gegevensverlies met iCloud+ stoppen

Als je wilt stoppen met het delen van iCloud-opslag en geen gegevens wilt verliezen, zijn er enkele stappen die je kunt volgen. Het is van essentieel belang dat al je belangrijke bestanden tijdens dit proces veilig blijven. Maak daarom een iCloud reservekopie voordat je begint.

Het eerste wat je moet doen is controleren of alle gegevens met iCloud gesynchroniseerd zijn. Maak indien nodig handmatige back-ups van cruciale informatie zoals foto’s, documenten en contacten. Op deze manier kun je voorkomen dat je bij het stoppen met het delen van de opslagruimte onbedoeld gegevens verliest.

Het iCloud+ delen opzeggen

Wanneer je met het delen van iCloud+ wilt stoppen, is het belangrijk dat je zorgvuldig te werk gaat, zodat je eventuele problemen kunt voorkomen. Om dit proces soepel te laten verlopen moet je de instellingen op je Apple apparaat zoals je iPad, iPhone, MacBook, iMac of Mac Mini openen en naar de optie ‘iCloud+ delen’ navigeren. Hier kun je aangeven dat jij je opslagruimte niet langer wilt delen. Het is van essentieel belang dat alle gebruikersnamen correct zijn ingesteld, zodat je verwarring kunt voorkomen en dat de juiste wijzigingen op de juiste manier worden doorgevoerd.

Een handige tip is om eerst alle uitnodigingen voor gedeelde opslagruimte in iCloud+ intrekt voordat je daadwerkelijk met het delen stopt. Op deze manier kun je complicaties voor andere gebruikers die momenteel toegang tot je gedeelde ruimte hebben voorkom. Door deze stap te volgen, kunnen andere gebruikers zich op de verandering voorbereiden en indien nodig naar alternatieve oplossingen voor hun opslagbehoeften zoeken.

iCloud opslag delen opzeggen

Het is ook raadzaam om eventuele bestanden of gegevens die je niet wilt delen, vooraf naar een persoonlijke opslagruimte te verplaatsen, zodat informatie tijdens het stoppen met het delen van iCloud+ niet verloren gaat. Door proactief te handelen en alle stappen zorgvuldig te doorlopen, kun je een vlotte overgang garanderen en je digitale gegevens veilig en georganiseerd houden.

Problemen bij het kopen van iCloud-opslag oplossen

Mogelijke oorzaken van problemen

Als je problemen bij het kopen van iCloud-opslag ervaart, kunnen verschillende factoren hieraan ten grondslag liggen. Het kan zijn dat er een probleem met de betaalmethode die je hebt ingesteld is. Controleer of de betalingsgegevens up-to-date zijn en of er voldoende saldo beschikbaar is om de aankoop te voltooien. Soms kan een tijdelijke storing aan de kant van Apple ervoor zorgen dat het aanschaffen van extra opslagruimte niet lukt. In dit geval is geduld hebben vaak de beste optie, omdat het probleem meestal snel wordt verholpen.

Een andere mogelijke oorzaak kan aan technische problemen met je apparaat of software liggen. Controleer of je apparaat up-to-date is en of alle benodigde updates, inclusief die voor de iCloud-services zijn geïnstalleerd. Conflicten tussen apps of instellingen kunnen soms ook tot problemen bij het kopen van iCloud-opslag leiden. Door eventuele conflicterende apps te identificeren en uit te schakelen, kun je het probleem mogelijk oplossen en extra opslagruimte weer zonder hindernissen kopen.

Oplossingen voor problemen met het kopen van iCloud opslag

Wanneer je bij het kopen van iCloud-opslag tegen problemen aanloopt, is het cruciaal om snel actie te ondernemen en de juiste stappen te volgen. Het eerste wat je kunt doen is contact met de support van Apple opnemen. De medewerkers van Apple Support zijn speciaal getraind om jou bij eventuele technische complicaties en obstakels die je tijdens het proces van het uitbreiden van je iCloud-opslag tegenkomt te begeleiden. Ze staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen om de beste oplossing voor je specifieke situatie te vinden.

Naast het raadplegen van Apple Support, is het ook aan te raden om alternatieve betaalmethodes aan je Apple ID account toe te voegen. Door meerdere betaalopties, zoals creditcards, betaalpassen of zelfs PayPal toe te voegen, vergroot je niet alleen de flexibiliteit bij het voltooien van toekomstige transacties binnen het Apple-ecosysteem, maar minimaliseer je ook het risico op betalingsproblemen. Op deze manier ben je goed voorbereid en kun je onverwachte onderbrekingen tijdens het aankoopproces voorkomen.

Om al je belangrijke bestanden en gegevens veilig te kunnen bewaren is het belangrijk datg je voldoende beschikbare iCloud opslag hebt. Door proactief te handelen en eenvoudige stappen te volgen, kun jij je iCloud-opslag soepel uitbreiden, waardoor je zonder problemen van een zorgeloze digitale ervaring kunt genieten.

Afsluitende Gedachten

Je hebt nu een grondig inzicht in Apple iCloud opslag, het delen ervan met je gezin, het beheren van abonnementen en het oplossen van mogelijke problemen gekregen. Door iCloud-opslag te delen, kun je niet alleen kosten besparen, maar ook gegevens eenvoudig tussen je Apple-apparaten synchroniseren en back-ups maken. Vergeet niet om je gedeelde iCloud-opslagruimte regelmatig te controleren en indien nodig uit te breiden, zodat je voldoende ruimte voor al je belangrijke bestanden behoud.

Neem de tijd om de stappen die we hebben besproken toe te passen en om je iCloud ervaring te optimaliseren. Blijf op de hoogte van eventuele updates of nieuwe functies die Apple kan introduceren om het delen van iCloud-opslag nog gemakkelijker te maken. Door deze handige service optimaal te gebruiken kun  jij haal het beste uit je Apple-apparaten halen!

iCloud opslag delen

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik iCloud-opslag delen met mijn gezin?

Om iCloud opslag te delen met je gezin moet je de instellingen op je Apple apparaat openen. Druk bovenaan de instellingen pagina op [je naam] en ga naar Delen met gezin en stel hier in wat je wilt delen. Kies voor ‘iCloud-opslag’ en nodig je familieleden uit om de opslagruimte te gebruiken.

Kan ik mijn iCloud-opslagruimte controleren als deze wordt gedeeld?

Ja, je kunt de gedeelde iCloud-opslagruimte controleren door de Instellingen op je apparaat te openen en naar [je naam] > iCloud > Beheer opslag te gaan. Daar zie je hoeveel ruimte er door ieder familielid wordt gebruikt en kun je indien nodig extra ruimte aanschaffen.

Wat zijn de stappen om mijn iCloud-opslag uit te breiden of te upgraden?

Door naar Instellingen > [je naam] > Abonnementen te gaan en daar een groter opslagniveau te kiezen kun jij je iCloud-opslag eenvoudig uitbreiden. Volg daarna de instructies om het upgradeproces af te ronden.

Hoe stop ik zonder gegevensverlies met het delen van mijn iCloud+ abonnement?

Als je wilt stoppen met het delen van jouw iCloud+ abonnement, moet je de Instellingen openen, bovenaan op je naam drukken en dan voor Abonnement beheren kiezen. Kies vervolgens voor ‘Annuleer abonnement’. Na annulering blijven je gegevens veilig in je persoonlijke account bewaard.

Welke stappen moet ik bij problemen met het kopen van extra iCloud-oplsgruimte ondernemen?

Wanneer je tijdens het kopen van extra iCloud-opslagruimte tegen problemen aanloopt, is het aan te raden om je apparaat eerst opnieuw op te starten. Indien dit niet helpt moet je controleren of je betaalmethode correct is ingesteld en of er voldoende saldo beschikbaar is. Mocht het probleem aanhouden, dan kun je voor verdere assistentie contact met de Apple ondersteuning opnemen.

Wil jij je iCloud opslag met anderen delen?

Bestanden in de cloud bewaren

Door je iCloud opslag met anderen te delen kunnen zowel jij als je gezinsleden van een grotere opslagruimte profiteren.

 • Dat is je bestanden gemakkelijk met anderen kunnen delen
 • Meer opslagruimte om je bestanden op te slaan
 • Gemakkelijk met anderen samen aan documenten werken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg