iCloud-opslag kopen er is iets misgegaan: jouw gids!

Je hebt besloten om iCloud-opslag te kopen, maar er is iets misgegaan. Geen zorgen, we hebben allemaal wel eens technische hobbels op ons pad gehad. Wanneer jij je digitale opslagruimte wilt vergroten kunnen technische obstakels soms in de weg zitten. Gelukkig zijn er manieren om dit probleem aan te pakken, zodat je snel weer met je bestanden aan de slag kunt.

Of het nu om een technisch probleem of een betalingskwestie gaat, in deze blogpost we gaan dieper op mogelijke oorzaken en oplossingen voor wanneer er iets bij het kopen van iCloud-opslag misgaat in. Blijf lezen voor handige tips en trucs om deze hindernissen te overwinnen en je opslaguitbreiding succesvol af te ronden.

Hoe kun jij je iCloud-opslag upgraden?

Via de instellingen van je iPhone

Wanneer je merkt dat je huidige iCloud-opslagruimte niet meer voldoende is om al je foto’s, video’s en documenten op te slaan, hoef jij je geen zorgen te maken.

Vooral in een tijdperk waarin we belangrijke momenten constant vastleggen en waardevolle bestanden bewaren, is het van essentieel belang dat je voldoende opslagruimte hebt.

Gelukkig biedt Apple een eenvoudige en handige oplossing om je opslagruimte te vergroten, zodat je zonder onderbreking van alle voordelen van iCloud kunt blijven genieten.

iCloud-opslag kopen er is iets misgegaan en de instellingen controleren

Wanneer jij je iPhone instellingen opent en naar het ‘iCloud’ gedeelte gaat, en vervolgens naar ‘Opslag’ navigeert, kom je in een wereld van mogelijkheden terecht. Hier kun je de beschikbare opslagruimte niet alleen bekijken, maar ook diverse opties verkennen om de opslagcapaciteit die het beste bij je specifieke behoeften en budget past te kiezen. Of je nu een gepassioneerde fotograaf bent die ieder moment vast wil leggen, een enthousiaste iCloud Drive gebruiker die al zijn bestanden veilig wil bewaren, of simpelweg wat extra ruimte voor back-ups nodig hebt, er is altijd een geschikt plan beschikbaar.

Het uitbreiden van je iCloud-opslag is met de gebruiker als focus ontworpen. Het proces is niet alleen makkelijk en intuïtief, maar ook snel en zonder problemen. Door enkele eenvoudige stappen te volgen, kun jij je digitale leven verbeteren en ervoor zorgen dat al je Apple apparaten goed blijven functioneren.

Wil jij jouw belangrijke bestanden veilig in de Cloud bewaren?

Bestanden in de cloud bewaren

Door bestanden in iCloud te bewaren kun jij jouw bestanden vanaf iedere computer die met het internet verbonden is bewaren en bekijken

 • Dat is overal toegang tot jouw bestanden
 • Bestanden zijn tegen bedreigingen beschermd
 • De bestanden kunnen gemakkelijk met anderen worden gedeeld
 • Gemakkelijk met anderen samen werken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

De instructies volgen

Zodra je een keuze hebt gemaakt, volg dan gewoon de instructies op het scherm om de upgrade van iCloud-opslag te voltooien. Het systeem zal stapsgewijze aanwijzingen over wat er moet gebeuren om het proces succesvol af te ronden geven.

Eén voordeel van het upgradeproces is dat alles in de instellingen van je iPhone binnen handbereik ligt. Dit maakt het gemakkelijk en toegankelijk voor iedere gebruiker die meer ruimte voor zijn gegevens nodig heeft.

Veelvoorkomende problemen bij het kopen van extra iCloud-opslag

Foutmeldingen en serverproblemen

Wanneer je extra iCloud-opslag via de App Store wilt kopen, loop je mogelijk tegen foutmeldingen aan. Deze meldingen kunnen door problemen met de servers van Apple worden veroorzaakt. Wanneer je snel meer opslagruimte nodig hebt kan dit erg frustrerend zijn.

Soms krijg je een foutmelding die aangeeft dat er iets bij het kopen van de iCloud-opslag is misgegaan. Dit kan verschillende oorzaken, waaronder tijdelijke technische storingen aan de kant van Apple of problemen met je eigen apparaat of netwerkverbinding hebben.

Oplossingen voor deze problemen

Om dit soort problemen op te lossen, kun je de systeemvoorkeuren op je apparaat controleren en alle instellingen op de juiste manier configureren. Om eventuele communicatiestoringen te voorkomen, is het belangrijk dat het apparaat met een stabiele internetverbinding is verbonden. 

Wanneer de opslag vol raakt en dit tijdens het upgradeproces problemen veroorzaakt, zijn er in de systeemvoorkeuren instructies beschikbaar om meer informatie over je huidige gebruik van iCloud-opslag te krijgen. Daar kun je ook stappen vinden om ruimte vrij te maken door onnodige bestanden of back-ups te verwijderen.

 • Problemen: tijdens het kopen van extra iCloud opslag kun je tegen foutmeldingen  of serverstoring aanlopen. 
 • Oplossing: Controleer zowel de systeeminstellingen als de internetverbinding
 • Tips: Raadpleeg de systeemvoorkeuren om de opslagruimte op te ruimen en te beheren

Op iCloud inloggen en je iCloud account controleren

Op iCloud inloggen

Om op iCloud in te loggen moet je de instellingen op je apparaat openen en naar ‘iCloud’ zoeken. Om de toegang tot al je gegevens en bestanden te krijgen moet je met de juiste gegevens van je Apple ID inloggen. Wanneer je problemen ondervindt, moet je controleren of er typefouten in je gebruikersnaam of wachtwoord zijn gemaakt.

Als het inloggen niet lukt, kan het voorkomen dat er een probleem met de servers van Apple is. Controleer regelmatig hun statuspagina voor eventuele foutmeldingen die je inlogpoging kunnen beïnvloeden.

 • Foutieve gebruikersnaam of wachtwoord kan tot mislukte inlogpogingen leiden
 • Servers van Apple kunnen soms problemen hebben waardoor het inloggen niet mogelijk is

Account controle

Om te controleren of alles goed is ingesteld moet je de systeemvoorkeuren op je apparaat openen en naar ‘iCloud’ zoeken. Hier kun je alle informatie over je accountinstellingen zoals beschikbare opslagruimte en gekoppelde apparaten vinden.

Het is belangrijk dat je de accountinformatie regelmatig controleert om er zeker van te kunnen zijn dat alles correct is ingesteld. Als je extra iCloud-opslag hebt aangeschaft, maar deze niet zichtbaar is, controleer dan of de betaling succesvol was en of de juiste hoeveelheid opslag beschikbaar is.

iCloud-opslag kopen er is iets misgegaan en de instellinigen voor het account controleren
 • Via de systeemvoorkeuren kun je gemakkelijk toegang tot je iCloud account informatie krijgen
 • Als je de melding: iCloud-opslag kopen er is iets misgegaan krijg, is het verstandig om de betalingsstatus te controleren

Kosten en betalingsmethoden voor iCloud-opslag

Kostprijs van iCloud-opslag

Wanneer je de iCloud-opslag uit wilt breiden, variëren de kosten afhankelijk van de hoeveelheid opslagruimte die je wenst. Voor meer opslag betaal je een hoger bedrag, terwijl minder ruimte goedkoper is. Hierdoor kun je voor een opslagplan kiezen dat bij je behoeften en budget past.

Als je merkt dat de standaardopslag niet voldoende is voor al je foto’s, video’s en bestanden kan het handig zijn om extra iCloud opslag te kopen. Door naar een groter opslagplan te upgraden, kun je voorkomen dat er tijdens het uploaden of het synchroniseren van gegevens foutmeldingen optreden.

Betalingsmogelijkheden voor iCloud-opslag

Voor het uitbreiden van je iCloud-opslagruimte zijn er verschillende betalingsmethoden , waaronder creditcards en betaalpassen beschikbaar. Deze diverse opties bieden een hoge mate van flexibiliteit, waardoor je eenvoudig en veilig voor de extra opslagcapaciteit die je nodig hebt kunt betalen.

Wanneer je tot aankoop over wilt gaan, heb je twee primaire opties tot je beschikking: via de App Store of rechtstreeks vanaf je Apple-apparaat. Beide methoden zijn voor gebruiksgemak ontworpen en bieden een naadloze manier om je account met meer cloudopslag ruimte uit te breiden, zodat jij al je waardevolle bestanden veilig kunt bewaren.

Om deze aanvullende capaciteit aan te schaffen, hoef je alleen maar naar de systeemvoorkeuren van ieder apparaat waarop jij met je Apple bent ingelogd te gaan. Hier kun je gedetailleerde instructies over hoe je het proces kunt starten en voltooien vindt, zodat je voor al je foto’s, video’s en documenten snel van de voordelen van extra opslagruimte kunt genieten.

iCloud-opslag met familieleden delen

Het delen van iCloud-opslag met je gezin is een slimme manier om de beschikbare ruimte te optimaliseren en ervoor te zorgen dat iedereen genoeg opslag voor foto’s, video’s en bestanden heeft. Door simpelweg de instellingen van iCloud op je apparaat te openen en “Delen met gezin” in te schakelen, kunnen jij en maximaal vijf andere gezinsleden van dezelfde opslagruimte profiteren.

Wanneer je iCloud-opslag met je gezinsleden deelt biedt dat talloze voordelen. Allereerst hebben alle gezinsleden gezamenlijke toegang tot meer opslagruimte, waardoor niemand zich zorgen over het bereiken van de limiet hoeft te maken. Bovendien kunnen de kosten tussen familieleden worden gedeeld, wat op lange termijn in aanzienlijke besparingen kan resulteren.

Het is echter belangrijk dat je bij het delen van iCloud-opslag enkele overwegingen in gedachten houdt. Zo is er een beperking tot maximaal vijf andere gezinsleden die de opslag kunnen delen. Daarnaast moet je rekening met privacyaspecten houden, aangezien het delen van bestanden de toegang tot bepaalde gegevens betekent.

Door iCloud-opslag binnen het gezin te delen wordt het veel makkelijker om samen met anderen binnen het gezin aan projecten te werken en om herinneringen te bewaren. Het zorgt ervoor dat ieders digitale behoeften worden vervuld zonder dat er individuele aankopen voor opslagruimte nodig zijn. Voor het organiseren van digitale bestanden en het creëren van een naadloze samenwerkingsomgeving binnen het gezin is het delen van iCloud-opslag een handige en efficiënte oplossing. 

Verbindings- en synchronisatieproblemen met iCloud oplossen

Verbindingsproblemen

Controleer of je correct bij iCloud bent aangemeld en of je internetverbinding goed functioneert. Als de problemen aanhouden, schakel dan van wifi naar mobiele data over om te controleren of het probleem bij de verbinding ligt. Om eventuele tijdelijke storingen te verhelpen kan het helpen om je apparaat opnieuw op te starten.

Synchronisatieproblemen

Controleer of je iCloud-opslag goed synchroniseert door je systeemvoorkeuren te updaten, gewenste gegevens te selecteren en op al je apparaten handmatig bij iCloud in en uit te loggen. Houd de beschikbare opslagruimte in de gaten en koop indien nodig extra opslagruimte. Door regelmatig onderhoud uit te voeren, blijven je gegevens correct gesynchroniseerd en up-to-date. Om problemen te voorkomen en een soepele gebruikerservaring te behouden is het belangrijk dat jij je iCloud-opslag proactief beheert.

iCloud-opslag kopen er is iets misgegaan en synchronisatieproblemen oplossen

Foutmelding tijdens het gebruik van iCloud opslag

Krijg jij tijdens het gebruik van iCloud een foutmelding? Druk voor gedetailleerde instructies over hoe je het specifieke probleem aan kunt pakken op “Meer informatie”. Deze optie biedt vaak nuttige tips en stappen die je kunt volgen om het probleem zonder verdere complicaties snel op te lossen.

Wil jij jouw belangrijke bestanden veilig in de Cloud bewaren?

Bestanden in de cloud bewaren

Door bestanden in iCloud te bewaren kun jij jouw bestanden vanaf iedere computer die met het internet verbonden is bewaren en bekijken

 • Dat is overal toegang tot jouw bestanden
 • Bestanden zijn tegen bedreigingen beschermd
 • De bestanden kunnen gemakkelijk met anderen worden gedeeld
 • Gemakkelijk met anderen samen werken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Problemen met de iCloud-app

Wanneer jij merkt dat er iets met je iCloud-opslag misgaat, is het belangrijk dat jij de juiste stappen doorloopt om de mogelijke oorzaak te achterhalen en het probleem adequaat aan te pakken. Allereerst is het verstandig om te controleren of er aan de kant van Apple geen serverproblemen zijn. Het kan voorkomen dat storingen in de werking van de app door problemen aan de serverzijde, die buiten je controle liggen worden veroorzaakt. Door dit te controleren, kun je uitsluiten dat het probleem extern is en gerichter naar een oplossing zoeken.

Een andere belangrijke stap is om te verifiëren of je iCloud-app up-to-date is en via de App Store naar de nieuwste versie is bijgewerkt. Door regelmatig updates te installeren kunnen eventuele bugs of compatibiliteitskwesties worden aangepakt, waardoor de algehele prestaties van de app kan worden geoptimaliseerd. Het bijwerken van de app kan vaak kleine problemen oplossen en de stabiliteit verbeteren, wat voor een soepele werking van essentieel belang is.

Als de basisstappen niet hebben geholpen, is het tijd om aan geavanceerdere technische oplossingen voor iCloud-opslag problemen te denken. Deze problemen kunnen soms complexer zijn, waardoor ze voor een volledige oplossing de expertise van een technicus vereisen. In zulke gevallen is het verstandig om contact met de klantenservice van Apple of een professionele IT-ondersteuningsdienst op te nemen. Deze deskundigen kunnen helpen om de juiste oplossing voor je specifieke situatie te vinden.

iCloud efficiënt beheren en ruimte vrijmaken

Controleer de opslagruimte

Om te zien hoeveel opslagruimte jij in iCloud Drive gebruikt, moet je de systeemvoorkeuren op je apparaat openen. Door binnen de systeemvoorkeuren op “Opslag” te drukken, krijg je een goed inzicht in welke bestanden veel ruimte innemen.

Het is belangrijk dat jij je iCloud-opslag regelmatig bekijkt, zodat je er zeker van kunt zijn, dat er voldoende ruimte voor nieuwe gegevens beschikbaar is. Door te weten welke bestanden veel ruimte innemen, kun je gericht actie ondernemen om deze te beheren.

Je opslagruimte beheren

Om meer ruimte op je iCloud-opslag vrij te maken, is het belangrijk dat je onnodige bestanden regelmatig verwijderd of naar een andere locatie verplaatst. Denk bijvoorbeeld aan grote foto- en videobestanden die je niet langer nodig hebt, oude iCloud back-ups die overbodig zijn geworden of misschien zelfs apps die je niet meer gebruikt maar nog steeds ruimte in beslag nemen.

iCloud-opslag kopen er is iets misgegaan en je opslagruimte beheren

Door deze opruimactie uit te voeren, creëer je niet alleen meer ruimte voor nieuwe gegevens, maar verbeter je ook de algehele prestaties van je apparaat. Door overtollige bestanden te verwijderen kan je apparaat sneller en efficiënter opereren, waardoor je van een soepelere gebruikerservaring kunt profiteren.

Echter, wanneer jij alle onnodige bestanden handmatig verwijderd kan dat een tijdrovend proces zijn. Het is daarom belangrijk dat jij een systematische aanpak hanteert en regelmatig tijd vrijmaakt om je iCloud-opslag te beheren. Gelukkig zijn er ook tools en apps beschikbaar die je kunnen helpen om grote bestanden en andere onnodige gegevens te identificeren en te verwijderen, waardoor dit proces efficiënter kan verlopen.

Het is belangrijk dat jij je iCloud-opslag proactief beheert. Op deze manier kun je problemen met het uploaden van nieuwe gegevens voorkomen en gegevens tussen apparaten synchroniseren. Controleer de beschikbare ruimte regelmatig en grijp direct in wanneer dat nodig is.

Tips voor effectief beheer

 1. Verwijder oude back-ups die je niet langer nodig hebt regelmatig.
 2. Archiveer grote bestanden die zelden worden gebruikt naar een externe harde schijf.
 3. Gebruik cloudopslagdiensten zoals Google Drive of Dropbox voor extra opslagopties.

Door je iCloud-opslag effectief te beheren behoud je voldoende ruime beschikbaar en voorkom je problematische situaties met betrekking tot een tekort aan opslagcapaciteit.

Upgraden naar iCloud+ voor extra mogelijkheden

Upgraden naar iCloud+

Als je merkt dat je huidige iCloud-opslagruimte tekortschiet en je naar een betere oplossing voor het beheren en beveiligen van je gegevens zoekt, dan is het hoog tijd om te overwegen om naar iCloud+ te upgraden. Deze upgrade biedt niet alleen meer opslagruimte, maar opent ook de deur naar exclusieve premiumfuncties die je online privacy naar een hoger niveau kunnen tillen.

Bij de overstap naar iCloud+ profiteer je niet alleen van extra opslagruimte voor al je foto’s, video’s, documenten en bestanden, maar krijg je ook toegang tot premiumfuncties zoals Hide My Email en Private Relay. Deze functies zijn ontworpen om je online privacy te beschermen door persoonlijke informatie te verbergen en je internetverkeer te versleutelen. Zo blijven je online gegevens, zelfs tijdens je online activiteiten veilig.

De verbeterde synchronisatie tussen al je Apple-apparaten is een ander voordeel van iCloud+. Of je nu op je iPhone, iPad of Mac werkt, met iCloud+ worden de gegevens op al je apparaten naadloos met elkaar gesynchroniseerd, waardoor je een vloeiende en consistente gebruikerservaring hebt. Dit betekent dat je, waar je ook bent en welk apparaat je ook gebruikt, gemakkelijk toegang tot al je gegevens en bestanden in iCloud hebt.

Voordelen van iCloud+

 • Meer opslagruimte voor al je foto’s, video’s, documenten en bestanden.
 • Verbeterde beveiliging met premiumfuncties zoals Hide My Email en Private Relay.
 • Je gegevens worden voor een naadloze gebruikerservaring betere tussen al je Apple-apparaten gesynchroniseerd.

Door voor een upgrade naar iCloud+ te kiezen, ben jij van voldoende ruimte verzekerd om al je herinneringen veilig op te slaan. Bovendien hoef jij je dankzij de geavanceerde beveiligingsfuncties die met deze service komen geen zorgen meer over mogelijke datalekken te maken.

Tips om je iCloud-opslag effectief te gebruiken

De toegang tot je iCloud-instellingen

Om je iCloud-opslag efficiënt te benutten en al je belangrijke bestanden veilig te bewaren, is het belangrijk dat je de beschikbare opslagruimte regelmatig controleert en indien nodig actie onderneemt. Dit kun je gemakkelijk doen door de instellingen van je apparaat te openen en bovenaan het scherm op je naam te drukken. Daar kun je de optie vinden om toegang tot de iCloud-instellingen te krijgen, waar je een overzicht van de beschikbare ruimte in je iCloud-account zult zien.

Door deze simpele stappen te volgen, kun je voorkomen dat je tegen onverwachte problemen, zoals het niet kunnen maken van back-ups of het niet kunnen opslaan van nieuwe bestanden aanloopt. Daarnaast is het handig om te weten dat je via de “Systeemvoorkeuren” en de optie “iCloud” snel kunt zien hoeveel ruimte er nog over is en of er actie nodig is om meer ruimte vrij te maken.

iCloud-opslag kopen er is iets misgegaan en de instellinigen voor het account controleren

Wanneer jij je iCloud drive effectief wilt gebruiken is het belangrijk dat jij je iCloud opslagruimte regelmatig controleert en beheert. Door proactief te handelen en ervoor te zorgen dat je voldoende ruimte beschikbaar hebt, kun jij al je bestanden veilig bewaren en altijd, waar je ook bent toegang tot de bestanden die je nodig hebt hebben. Dus neem de tijd om je iCloud-opslag te beheren en geniet van een zorgeloze digitale ervaring. 

Beheer van opslagruimte

Het is handig om op je Apple-apparaten de mogelijkheid te hebben om de opslagruimte per app of product in je iCloud-account te controleren. Door naar “Opslag beheren” te gaan, kun je zien welke apps en items de meeste ruimte in beslag nemen. Zo kun je doelgericht bepalen welke bestanden eventueel kunnen worden verwijderd.

 • Open de “Instellingen” op je apparaat en druk vervolgens bovenaan op je naam.
 • Controleer beschikbare ruimte via “Systeemvoorkeuren” of “Instellingen“ > “iCloud”.
 • Voor een gedetailleerd overzicht per app/product kun je de optie “Beheer opslag” gebruiken.

Daarnaast is het belangrijk dat je met het juiste Apple ID bent ingelogd, zodat je de volledige toegang tot al je iCloud-opslag mogelijkheden, zoals back-ups, foto’s en documenten kunt krijgen. Dit is van essentieel belang om al je belangrijke gegevens veilig te bewaren.

Afsluitende gedachten

Je hebt nu een grondig inzicht gekregen in hoe je iCloud-opslag kunt upgraden, veelvoorkomende problemen aan kunt pakken, in kunt loggen en accountcontroles uit kunt voeren, kosten en betalingsmethoden kunt begrijpen, oplossingen voor verbindingsproblemen en hoe je iCloud opslag met familieleden kunt delen. Vergeet niet om ruimte in iCloud vrij te maken en de opslagruimte effectief te beheren, voor extra mogelijkheden naar iCloud+ over te stappen en handige tips toe te passen.

iCloud-opslag kopen er is iets misgegaan waarschuwing

Door deze kennis te benutten kun jij het meeste uit je iCloud-ervaring halen. Blijf georganiseerd, deel herinneringen met dierbaren en maak ruimte voor nieuwe herinneringen vrij. Succes met het optimaliseren van je iCloud-opslag!

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn iCloud-opslag upgraden?

Om je iCloud-opslag te upgraden moet je de instellingen of de systeemvoorkeuren openen, bovenaan op je naam te drukken en daarna via iCloud naar de instellinkgen voor Opslag beheren gaan. Kies voor ‘Koop meer opslag’ en kies voor het gewenste abonnement.

Waarom ondervind ik problemen bij het kopen van extra iCloud-opslag?

Mogelijk is er een tijdelijke storing aan de kant van Apple. Controleer je internetverbinding en probeer het later opnieuw. Wanneer het probleem aanhoudt kun je contact met de klantenondersteuning van Apple opnemen.

Kan ik mijn iCloud-opslag delen met familieleden?

Ja, door Family Sharing in te stellen kun je iCloud-opslag eenvoudig delen met gezinsleden. Open hiervoor de Instellingen of systeemvoorkeuren > druk bovenaan op [je naam] > Delen met gezin en volg de instructies om de toegang tot je opslagruimte te delen.

Welke betalingsmethodes worden voor iCloud-opslag geaccepteerd?

Voor het kopen van extra iCloud-opslag accepteert Apple verschillende betaalmethodes zoals creditcards, betaalkaarten en iTunes-cadeaubonnen. Kies voor een betaalmethode die door Apple wordt ondersteund.

Wat zijn effectieve tips voor het gebruik van mijn iCloud-opslag?

Om ruimte te besparen moet je alleen essentiële bestanden in je iCloud bewaren. Maak regelmatig back-ups en verwijder onnodige items om overzicht te behouden. Gebruik daarnaast een mappenstructuur om bestanden voor een gemakkelijke toegang georganiseerd te houden.

Wil jij jouw belangrijke bestanden veilig in de Cloud bewaren?

Bestanden in de cloud bewaren

Door bestanden in iCloud te bewaren kun jij jouw bestanden vanaf iedere computer die met het internet verbonden is bewaren en bekijken

 • Dat is overal toegang tot jouw bestanden
 • Bestanden zijn tegen bedreigingen beschermd
 • De bestanden kunnen gemakkelijk met anderen worden gedeeld
 • Gemakkelijk met anderen samen werken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg