iCloud opslag kopen lukt niet? Hier zijn de oplossingen!

Veel mensen hebben problemen bij het beheren van hun accountopslag, zoals foutmeldingen bij het kopen van extra iCloud-opslag. Het kan frustrerend zijn als je bij het beheren en het uitbreiden van je account opslag in iCloud steeds tegen foutmeldingen aanloopt. 

Als je iedere keer bij het uitbreiden van je opslagruimte een foutmelding krijgt, kan het voorkomen dat je de optie om je account opslag te beheren niet kunt vinden. Je bent niet de enige die hiermee worstelt. Het lijkt erop dat de iCloud opslag altijd vol zit en dat je geen ruimte voor nieuwe bestanden, foto’s of video’s hebt. Wil je extra iCloud-opslag aanschaffen om meer ruimte te krijgen?

Wellicht heb je al meerdere keren geprobeerd om vanaf je apparaat extra opslagruimte te kiezen en aan te schaffen, maar krijg je telkens een foutmelding dat dit niet mogelijk is. Wanneer je iCloud opslag vol zit kan het erop lijken dat er geen oplossing voor dit probleem is.

Gelukkig ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel gaan wij dieper in op de redenen waarom je tegen het probleem aanloopt dat extra iCloud opslag kopen niet lukt en geven wij mogelijke oplossingen om het probleem op te lossen. Nee, je hoeft je iPhone niet te jailbreaken om dit probleem op te lossen. Je kunt extra iCloud opslag verkrijgen zonder dat je je firmware aan hoeft te passen. 

We zullen naar verschillende aspecten kijken, zoals het selecteren en het beheren van je profiel, berichten over het gebruik van de cloud en andere problemen die mensen bij het uitbreiden van hun iCloud-opslag hebben ondervonden. Jailbreak is hierbij geen optie. Ook zullen we naar de nieuwste firmware-updates kijken.

Dus als jij ook met dit probleem worstelt, lees dan rustig onze nuttige inzichten en handige tips waarmee jij jouw iCloud-opslag problemen op kunt lossen.

Waarom kan ik mijn iCloud-opslag niet upgraden?

Het kan erg frustrerend zijn als je probeert om je iCloud-opslag te upgraden, maar steeds tegen problemen aanloopt. Het is belangrijk om te weten dat het antwoord op de vraag “Kan ik mijn iCloud-opslag upgraden?”ja, zolang jij je apparaat niet hebt gejailbreakt kun jij jouw opslagruimte bij iCloud uitbreiden. Hieronder bespreken we enkele mogelijke oorzaken waardoor jij bij het upgraden van de opslagruimte aan kunt lopen en hoe je dit probleem op kunt lossen.

icloud opslag kopen lukt niet en bestanden in de cloud bewaren

Wil jij jouw belangrijke bestanden veilig in de Cloud bewaren?

Bestanden in de cloud bewaren

Door bestanden in de Cloud te bewaren kun jij jouw bestanden vanaf iedere computer die met het internet verbonden is bewaren en bekijken

 • Dat is overal toegang tot jouw bestanden
 • Bestanden zijn tegen bedreigingen beschermd
 • De bestanden kunnen gemakkelijk met anderen worden gedeeld
 • Geen externe harde schijf nodig om toegang tot de bestanden te hebben
 • Gemakkelijk met anderen samen werken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Technische beperkingen bij het upgraden van je iCloud-opslag

Een veelvoorkomende reden waarom je jouw iCloud-opslag mogelijk niet kunt upgraden, zijn technische beperkingen die door een jailbreak worden veroorzaakt. Het kan zijn dat jouw apparaat niet aan de vereisten voor een upgrade van de opslagruimte voldoet. 

Controleer of jouw apparaat compatibel is met de nieuwste versie van iOS en zorg ervoor dat je alle beschikbare updates hebt geïnstalleerd. Het kan soms ook helpen om jouw apparaat opnieuw op te starten voordat je probeert om de opslagruimte uit te breiden. 

Een andere mogelijke oorzaak van technische beperkingen is een jailbreak op jouw apparaat. Als je jouw apparaat hebt gejailbreakt, kan dit conflicten met het upgradeproces van iCloud-opslag veroorzaken. In dit geval moet je de jailbreak mogelijk verwijderen voordat je verder kunt gaan met het upgradeproces.

Problemen met de betaling of de facturering

Naast technische beperkingen kunnen er ook problemen met de betaling of facturering optreden die ervoor zorgen dat je jouw iCloud-opslag niet kunt upgraden. Controleer of je een geldige betaalmethode aan jouw Apple ID hebt gekoppeld en zorg ervoor dat er voldoende saldo op de kaart staat. Als er problemen met de betaling zijn, kan het helpen om de betalingsgegevens bij te werken of een andere betaalmethode te proberen.

Soms kan het ook voorkomen dat er een foutmelding wordt weergegeven wanneer je probeert te upgraden. Dit kan op een probleem met de facturering wijzen. Neem voor ondersteuning bij het oplossen van dit probleem contact met de klantenservice van Apple op.

Begrijp de redenen voordat je verder gaat

Voordat je met het upgradeproces van jouw iCloud-opslag verder gaat, is het belangrijk dat je deze mogelijke redenen begrijpt. Door te controleren of jouw apparaat aan de vereisten voldoet en eventuele betalingsproblemen op te lossen, vergroot je de kans dat je succesvol kunt upgraden.

Mogelijke oplossingen voor problemen bij het kopen van extra iCloud-opslag

Controleer of je met het juiste Apple ID-account bent ingelogd

Een veelvoorkomend probleem die bij het kopen van extra iCloud-opslag op kan treden is dat je per ongeluk met een ander Apple ID-account bent ingelogd. Het is belangrijk om te controleren of u bent ingelogd met het juiste account voordat u verder gaat met het aankoopproces.

Om te controleren welk Apple ID-account u momenteel gebruikt, opent u de Instellingen-app op uw apparaat en tikt u bovenaan op uw naam. Hier ziet u welk account is ingelogd. Als dit niet overeenkomt met het account waarmee u extra iCloud-opslag wilt kopen, moet u uitloggen en vervolgens inloggen met het juiste account.

Zorg ervoor dat je voldoende saldo op jouw betaalmethode hebt om de upgrade te voltooien

Een andere mogelijke reden waarom het niet lukt om extra iCloud-opslag te kopen, is dat er onvoldoende saldo op de gekoppelde betaalmethode beschikbaar is. Om de upgrade succesvol te voltooien, moet er voldoende geld op jouw creditcard of bankrekening beschikbaar zijn.

icloud opslag kopen lukt niet door onvoldoende saldo

Controleer daarom of er voldoende saldo beschikbaar is en voeg indien nodig geld aan jouw betaalmethode toe. Je kunt dit doen door naar de instellingen van jouw betalingsmethode te gaan en ervoor te zorgen dat er genoeg geld beschikbaar is om de kosten voor de extra iCloud-opslag te dekken.

Probeer jouw apparaat opnieuw op te starten en controleer of er software-updates beschikbaar zijn

Als het kopen van extra iCloud-opslag nog steeds niet lukt, kan het helpen om jouw apparaat opnieuw op te starten. Soms kunnen tijdelijke technische problemen worden opgelost door simpelweg het apparaat uit en weer aan te zetten.

Daarnaast is het ook belangrijk dat je controleert of er software-updates voor jouw apparaat dat je voor extra Cloudopslag wilt gebruiken beschikbaar zijn. Het kan zijn dat er een bug in de huidige versie van het besturingssysteem zit die het kopen van extra iCloud-opslag verhindert. Door jouw apparaat naar de nieuwste versie bij te werken, kun je dit probleem mogelijk verhelpen.

Neem contact met Apple Support op als je nog steeds problemen bij het upgradeproces ondervindt

Wanneer geen van de bovenstaande stappen heeft geholpen en je nog steeds problemen ondervindt bij het kopen van extra iCloud-opslag, is het raadzaam om contact met Apple Support op te nemen. Zij hebben specifieke kennis en expertise om u te helpen bij het oplossen van eventuele technische problemen die u ondervindt bij het aanschaffen van iCloud-opslag. U kunt eenvoudig contact opnemen met Apple Support via hun website of door te bellen naar hun klantenservice. 

Wanneer je contact met Apple Support opneemt, is het handig om enkele belangrijke gegevens bij de hand te hebben. Dit kan helpen om het proces soepeler en efficiënter te laten verlopen. Zorg ervoor dat jij jouw Apple ID-gegevens, zoals jouw gebruikersnaam en wachtwoord bij de hand hebt. Op deze manier kunnen zij jouw identiteit verifiëren en ervoor zorgen dat jij weer toegang tot jouw account hebt. 

Daarnaast kan het nuttig zijn om informatie over het specifieke probleem dat je bij het kopen van extra iCloud-opslag ondervindt te verstrekken. Beschrijf duidelijk welke stappen je hebt genomen en welke foutmeldingen of foutcodes je mogelijk hebt gezien. Dit zal Apple Support helpen om een beter begrip van jouw situatie te krijgen waardoor zij gerichte oplossingen aan kunnen bieden. 

Het is van groot belang om geduldig te blijven wanneer je contact met de klantenservice van Apple opneemt. Vooral als het om complexe technische problemen gaat kan het soms even duren voordat een probleem volledig is opgelost. Wees bereid om met de medewerkers van Apple Support samen te werken om tot een oplossing te kunnen komen.

Hoeveel extra iCloud-opslag heb ik voor mijn iPhone nodig ?

Heb je problemen met het kopen van extra iCloud-opslag? Geen zorgen, we gaan je helpen om te bepalen hoeveel opslagruimte je eigenlijk voor je iPhone in de Cloud nodig hebt. Het benodigde extra iCloud-opslag hangt van jouw gebruik en behoeften af. Laten we eens naar een paar belangrijke punten kijken die je bij het bepalen van de juiste hoeveelheid opslagruimte kunt overwegen.

Controleer de huidige opslagstatus van je iPhone

Voordat we kunnen bepalen hoeveel extra iCloud-opslag je nodig hebt, is het belangrijk om te weten hoeveel ruimte er momenteel op je iPhone in gebruik is. Gelukkig kun je dit eenvoudig controleren in de instellingen van je iPhone.

 1. Ga naar de instellingen van je iPhone
 2. Druk op ‘Algemeen’
 3. Druk op ‘iPhone-opslag’
 4. Hier wordt de huidige opslag status van je iPhone weergegeven

Bij de huidige opslag status kun je een overzicht van de beschikbare opslagruimte en zien en bekijken welke apps en bestanden de meeste ruimte innemen. Door hiernaar te kijken krijg je een goed idee van waarom jouw huidige iCloud-opslag mogelijk vol raakt.

Overweeg wat je in iCloud wilt bewaren

Nu we weten hoeveel ruimte er momenteel wordt gebruikt, is het tijd om na te denken over wat voor soort bestanden en gegevens je eigenlijk wilt bewaren in iCloud. Dit kan variëren afhankelijk van jouw persoonlijke behoeften en interesses, maar hier zijn een paar veelvoorkomende voorbeelden:

icloud opslag kopen lukt niet en bepalen welke bestanden je in de cloud wilt bewaren
 • Foto’s en video’s: Wanneer je graag foto’s en video’s met je iPhone maakt, is het waarschijnlijk een goed idee om voldoende opslagruimte te hebben om al deze herinneringen veilig op te kunnen slaan. Bedenk hoeveel foto’s en video’s je wilt bewaren en vermenigvuldig dit met de gemiddelde bestandsgrootte om een idee van de benodigde ruimte te krijgen.
 • Documenten: Misschien wil je belangrijke documenten, zoals werkbestanden of schoolprojecten, veilig in iCloud bewaren. Denk na over hoeveel documenten je wilt bewaren en schat de totale bestandsgrootte.
 • Apps en app-gegevens: Sommige apps kunnen iCloud-opslag gebruiken om gegevens, zoals gamevoortgang of notities op te slaan. Controleer welke apps iCloud-opslag gebruiken en bedenk of je deze gegevens wilt behouden.

Met een iTunes gift card of prepaid creditcard voor iCloud-opslag betalen

Wanneer je bij het kopen van iCloud-opslag problemen ondervindt, kun je overwegen om met een iTunes gift card of prepaid creditcard te betalen. Dit biedt een alternatieve betaalmethode waarmee jij jouw opslagruimte kunt upgraden zonder dat je direct via jouw reguliere betaalmethoden hoeft te betalen. Hieronder staan enkele belangrijke punten die je in gedachten moet houden:

Je kunt met een iTunes gift card of prepaid creditcard voor iCloud-opslag betalen

Een handige manier om uw iCloud-opslag te kopen is door een iTunes gift card of prepaid creditcard te gebruiken. Met deze optie kun jij jouw opslagruimte uitbreiden zonder dat je direct toegang tot een reguliere bankrekening of creditcard hoeft te hebben. Dit kan vooral handig zijn als je geen creditcard hebt of wanneer je liever niet direct via jouw Apple ID-account in de cloud wilt betalen.

Zorg ervoor dat uw iTunes gift card of prepaid creditcard voldoende saldo heeft voordat je de upgrade uitvoert

Voordat je besluit om iCloud-opslag met behulp van een iTunes gift card of prepaid creditcard aan te schaffen, is het belangrijk dat deze voldoende saldo heeft. Controleer het saldo op jouw kaart voordat je de upgrade uitvoert, zodat er tijdens het proces geen onderbrekingen optreden. Wanneer het saldo ontoereikend is, kun je eenvoudigweg meer tegoed aan jouw kaart toevoegen voordat je met de betaling verdergaat.

Volg de instructies van Apple om jouw betaalmethode naar een iTunes gift card of prepaid creditcard bij te werken

Om met een iTunes gift card of prepaid creditcard voor iCloud-opslag te kunnen betalen, moet jij jouw betaalmethode in jouw Apple ID-account bijwerken. Volg de instructies van Apple om dit te doen en zorg ervoor dat jij de juiste informatie invoert. Hierdoor wordt jouw iTunes gift card of prepaid creditcard aan jouw account gekoppeld en kun je deze gebruiken om toekomstige betalingen voor iCloud-opslag uit te voeren.

Controleer regelmatig het saldo op jouw iTunes gift card of prepaid creditcard

Het is verstandig om het saldo regelmatig op jouw iTunes gift card of prepaid creditcard te controleren, vooral als je van plan bent om deze voor toekomstige betalingen te gebruiken. Door het saldo in de gaten te houden, kun je er zeker van zijn dat jij voldoende tegoed hebt om eventuele kosten voor iCloud-opslag te dekken. Op die manier voorkom je ongewenste onderbrekingen in jouw diensten en kun jij jouw iCloud-opslag ongestoord blijven gebruiken.

Wil jij jouw belangrijke bestanden veilig in de Cloud bewaren?

Bestanden in de cloud bewaren

Door bestanden in de Cloud te bewaren kun jij jouw bestanden vanaf iedere computer die met het internet verbonden is bewaren en bekijken

 • Dat is overal toegang tot jouw bestanden
 • Bestanden zijn tegen bedreigingen beschermd
 • De bestanden kunnen gemakkelijk met anderen worden gedeeld
 • Geen externe harde schijf nodig om toegang tot de bestanden te hebben
 • Gemakkelijk met anderen samen werken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Problemen tijdens het maken van een verbinding met iCloud? Controleer jouw netwerkverbinding

Wanneer je problemen bij het kopen van iCloud-opslag ondervindt, kan dit te wijten zijn aan een instabiele internetverbinding. Het is belangrijk dat jouw apparaat met een betrouwbaar Wi-Fi-netwerk is verbonden voordat je de verbinding met iCloud probeert te maken. Zonder goede internetverbinding kunnen er communicatieproblemen tussen jouw apparaat en de iCloud-servers optreden.

icloud opslag kopen lukt niet en de internetverbinding controleren

Controleer of jouw apparaat met een betrouwbaar Wi-Fi-netwerk is verbonden.

Om problemen bij het verbinden met iCloud op te lossen, moet je controleren of jouw apparaat correct met een betrouwbaar Wi-Fi-netwerk is verbonden. Ga naar de instellingen van jouw apparaat en kies het juiste netwerk in de lijst met beschikbare draadloze netwerken. Zorg ervoor dat je het juiste wachtwoord bij het gebruik van de cloud invoert. Wanneer je het wachtwoord niet weet, kun je voor hulp contact met de beheerder van het netwerk opnemen.

Probeer jouw internetverbinding opnieuw in te stellen wanneer je problemen ondervindt bij het verbinden met iCloud.

Wanneer je bij het verbinden met iCloud nog steeds problemen ondervindt, kun je proberen om jouw internetverbinding opnieuw in te stellen. Dit kan helpen om eventuele tijdelijke storingen of conflicten die de verbinding kunnen belemmeren op te lossen. Je kunt jouw Wi-Fi-router opnieuw opstarten door deze gedurende enkele seconden uit te schakelen en vervolgens weer in te schakelen. Wanneer je een bekabelde internetverbinding gebruikt, kun je de Ethernet kabel controleren en indien nodig opnieuw aansluiten.

Controleer of er geen firewall-instellingen zijn die de verbinding met iCloud blokkeren.

Soms kunnen firewall-instellingen jouw apparaat verhinderen om de verbinding met iCloud tot stand te brengen. Controleer of er geen firewallregels zijn ingesteld die de communicatie met iCloud-servers blokkeren. Je kunt dit doen door naar de instellingen van jouw apparaat te gaan en de firewall-instellingen te controleren. 

Schakel de firewall tijdelijk uit en probeer om de verbinding met iCloud opnieuw te maken om te zien of het probleem is opgelost. Wanneer dit het geval is, kun je overwegen om specifieke regels toe te voegen, zodat jouw apparaat zonder belemmeringen van de firewall veilig met iCloud kan worden verbonden.

Neem contact met jouw internetprovider op als je aanhoudende problemen met jouw netwerkverbinding hebt.

Wanneer je aanhoudende problemen met jouw netwerkverbinding ondervindt, is het raadzaam om contact met jouw internetprovider op te nemen. Zij kunnen jouw mogelijk helpen bij het oplossen van de problemen die je bij het kopen van iCloud-opslag ervaart. Jouw internetprovider kan controleren of er problemen met jouw verbinding zijn en indien nodig stappen ondernemen om deze te verhelpen. Het is belangrijk om een stabiele en betrouwbare internetverbinding te hebben, zodat jouw aankoop van iCloud-opslag succesvol verloopt.

Handige tips om problemen bij het kopen van extra iCloud-opslag op te lossen

Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van iOS op jouw apparaat hebt geïnstalleerd.

Een veelvoorkomend probleem bij het kopen van extra iCloud-opslag is dat je niet over de nieuwste versie van iOS beschikt. Het is belangrijk dat je regelmatig controleert of er updates voor jouw apparaat beschikbaar zijn en deze onmiddellijk te installeren. Door de nieuwste versie van iOS te hebben kun je ervoor zorgen dat jouw apparaat compatibel is met de iCloud-opslagservice en eventuele bugs of beveiligingsproblemen kunnen worden verholpen.

icloud opslag kopen lukt niet en bestanden tussen verschillende apparaten synchroniseren

Wanneer je niet zeker weet hoe je op updates kunt controleren en deze kunt installeren, volg dan de onderstaande eenvoudige instructies:

 1. Ga naar de “Instellingen” op jouw apparaat.
 2. Scroll naar beneden en druk op “Algemeen”.
 3. Druk vervolgens op “Software-update”.
 4. Als er een update beschikbaar is, druk je op “Downloaden en installeren”.

Zodra de update is geïnstalleerd, kun je proberen om extra iCloud-opslag aan te schaffen en hopelijk zal het probleem nu zijn opgelost.

Verwijder onnodige bestanden en apps om ruimte vrij te maken voordat je een upgrade uitvoert.

Een andere mogelijke reden waarom het kopen van extra iCloud-opslag niet lukt, kan zijn omdat er onvoldoende ruimte op jouw apparaat beschikbaar is. Voordat je een upgrade uitvoert, is het een goed idee om onnodige bestanden en apps te verwijderen om op deze manier ruimte vrij te maken. Dit zal niet alleen helpen bij het oplossen van het probleem, maar ook de algehele prestaties van jouw apparaat verbeteren.

Hieronder staan enkele stappen die je kunt volgen om onnodige bestanden en apps te verwijderen:

 1. Ga naar de “Instellingen” op jouw apparaat.
 2. Druk op “Algemeen” en vervolgens op “iPhone-opslag” (of “iPad-opslag”).
 3. Hier zie je een overzicht van de ruimte die door verschillende apps en bestanden wordt gebruikt.
 4. Druk op een app of categorie om meer details te zien.
 5. Selecteer de items die je wilt verwijderen en druk op “Verwijder app” of “Verwijder onderdelen”.

Door deze stappen te volgen, kun je ruimte voor extra iCloud-opslag op jouw apparaat vrijmaken.

Controleer of er geen openstaande facturen zijn die de aankoop van extra iCloud-opslag kunnen belemmeren.

Het is belangrijk om te controleren of er geen openstaande facturen zijn die de aankoop van extra iCloud-opslag kunnen belemmeren. Als er nog onbetaalde facturen zijn, kan dit ervoor zorgen dat de betaling voor de iCloud-opslag niet kan worden verwerkt. Zorg er daarom voor dat alle facturen volledig zijn betaald voordat je probeert om extra opslagruimte aan te schaffen. Dit zal ervoor zorgen dat het proces soepel verloopt en dat je zonder problemen van de voordelen van extra iCloud-opslag kunt genieten.

Conclusie: Tips en oplossingen voor problemen bij het kopen van extra iCloud-opslag

In deze blogpost hebben we besproken waarom je mogelijk problemen bij het kopen van extra iCloud-opslag kunt ondervinden en hebben we verschillende mogelijke oplossingen behandeld. Het kan frustrerend zijn als je niet in staat bent om de benodigde opslagruimte aan te schaffen, maar hopelijk hebben de tips en suggesties die we hebben gegeven je geholpen om dit probleem op te lossen.

icloud opslag kopen lukt niet en bestanden vanuit de cloud downloaden

Het is belangrijk om te onthouden dat technische problemen soms op kunnen treden, maar er zijn altijd manieren om ze aan te pakken. Als je nog steeds problemen ervaart bij het kopen van extra iCloud-opslag, raden we aan om voor verdere assistentie contact met Apple Support op te nemen. Zij kunnen je helpen bij het identificeren en het oplossen van eventuele specifieke technische problemen die je ondervindt.

Veel gestelde vragen over het kopen van extra iCloud-opslag:

Hoeveel kost extra iCloud-opslag?

De prijs van extra iCloud-opslag varieert afhankelijk van de hoeveelheid ruimte die je wilt aanschaffen. Je kunt de prijzen in de instellingen van je iPhone of via de officiële Apple-website bekijken.

Kan ik mijn abonnement voor extra iCloud-opslag upgraden of downgraden?

Ja, je kunt op ieder moment naar een ander abonnement voor extra iCloud-opslag upgraden of downgraden. Ga gewoon naar de instellingen van je iPhone en kies “iCloud” en vervolgens “Beheer opslag”. Daar kun je je abonnement wijzigen.

Wat gebeurt er met mijn bestanden als ik mijn iCloud opslag abonnement annuleer?

Als je besluit om je iCloud opslaga bonnement te annuleren, worden je bestanden nog steeds in iCloud bewaard, maar je hebt mogelijk geen toegang meer tot de bestanden die in iCloud staan opgeslagen wanneer je de toegestane opslaglimiet overschrijdt. Het is altijd een goed idee om een back-up van belangrijke bestanden te maken voordat je wijzigingen in je iCloud abonnement aanbrengt.

Kan ik extra iCloud opslag met andere gezinsleden delen?

Ja, je kunt via Family Sharing extra iCloud opslag met andere gezinsleden delen. Hiermee kunnen alle gezinsleden dezelfde opslagruimte voor hun apparaten gebruiken.

Kan ik met een iTunes gift card voor extra iCloud-opslag betalen?

Nee, momenteel kun je niet direct met een iTunes gift card voor extra iCloud-opslag betalen. Je kunt echter wel de iTunes gift card gebruiken om aankopen in de App Store of iTunes Store te doen, wat indirect aan het betalen voor extra opslagruimte bij kan dragen.

Wil jij jouw belangrijke bestanden veilig in de Cloud bewaren?

Bestanden in de cloud bewaren

Door bestanden in de Cloud te bewaren kun jij jouw bestanden vanaf iedere computer die met het internet verbonden is bewaren en bekijken

 • Dat is overal toegang tot jouw bestanden
 • Bestanden zijn tegen bedreigingen beschermd
 • De bestanden kunnen gemakkelijk met anderen worden gedeeld
 • Geen externe harde schijf nodig om toegang tot de bestanden te hebben
 • Gemakkelijk met anderen samen werken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg