iCloud opslag: Waarvoor kun je het gebruiken en hoe werkt het!

Wist je dat meer dan 70% van de mensen op hun apparaten met een tekort aan opslagruimte worstelt? Met iCloud opslag hoef je nooit meer te stressen over het vrijmaken van ruimte voor belangrijke bestanden. Door je opslagruimte simpelweg uit te breiden, kun je al je foto’s, video’s en documenten moeiteloos veilig bewaren en overal toegang tot de opgeslagen gegevens hebben.

Met iCloud opslag ben jij altijd klaar om zonder gedoe die extra selfie te nemen of die belangrijke presentatie bij de hand te hebben. Verhoog je productiviteit vandaag nog door je digitale leven met voldoende ruimte voor alles wat er toe doet gemakkelijk en georganiseerd te houden.

Aan de slag met iCloud opslag

iCloud opslag gebruiken

Met iCloud opslag kun je al je bestanden, foto’s en gegevens veilig bewaren en op al je Apple-apparaten toegang tot deze informatie krijgen. Door iCloud te gebruiken, kun je zonder gegevens te verliezen naadloos tussen bijvoorbeeld je iPhone, iPad en Macbook schakelen. Stel dat je met je iPhone een foto maakt; deze wordt automatisch met de iCloud-foto bibliotheek gesynchroniseerd en is dan ook direct op je andere apparaten beschikbaar.

iCloud opslag en bestanden in de cloud bewaren

Met iCloud Drive kun jij documenten in mappen die over al je apparaten worden gesynchroniseerd opslaan. Zo heb jij altijd de meest recente versie van iedere bestand binnen handbereik. Bijvoorbeeld, als jij op je Macbook een presentatie voorbereidt, kun jij deze later via iCloud Drive op je iPad eenvoudig openen en bewerken.

Wil jij je bestanden veilig in de cloud op kunnen slaan?

iCloud opslag

Door je bestanden in iCloud opslag op te slaan kun jij je bestanden vanaf ieder apparaat en altijd benaderen.

 • Dat is: je gegevens gemakkelijk kunnen herstellen
 • Altijd toegang tot je belangrijke gegevens
 • Je gegevens snel naar je nieuwe apparaat over kunnen zetten

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

iCloud opslag instellen

Om iCloud opslag te kunnen gebruiken, dien jij er eerst voor te zorgen dat deze functie op al je Apple-apparaten is ingeschakeld. Om dit te controleren of indien nodig aan te passen moet je op je apparaat naar ‘Instellingen’ > [je naam] > ‘iCloud’. Zorg ervoor dat alle gewenste opties zoals Foto’s, Contacten, Agenda’s etc., voor synchronisatie via iCloud zijn ingeschakeld.

Vervolgens kun jij de grootte van je iCloud opslag plan beheren door naar ‘Instellingen’ > [je naam] > ‘iCloud’ > ‘Beheer Opslag’ te gaan. Hier zie jij hoeveel ruimte er nog beschikbaar is en welke apps het meeste ruimte in je iCloud account innemen. Indien nodig kan het plan voor meer ruimte worden geüpgraded, zodat je extra bestanden toe kunt voegen.

iCloud opslagruimte bekijken en beheren

De beschikbare opslagruimte controleren

Om je iCloud opslag te beheren, is het essentieel om de beschikbare ruimte regelmatig te controleren. Ga hiervoor naar de ‘Instellingen’, druk op je naam en selecteer ‘iCloud’. Hier zie je hoeveel ruimte er nog over is en welke apps de meeste ruimte in beslag nemen. Dit helpt je te begrijpen waar je gegevens worden opgeslagen.

Het kan voorkomen dat je merkt dat de beschikbare ruimte door foto’s, video’s of back-ups bijna vol is. In dat geval moet je actie ondernemen om extra opslagruimte aan te schaffen of bestaande items te verwijderen om meer ruimte vrij te maken.

Het opslaggebruik beheren en optimaliseren

Om je opslaggebruik efficiënt te beheren, kun je onnodige bestanden zoals oude back-ups, grote apps die zelden worden gebruikt of dubbele foto’s en video’s opruimen. Om kostbare ruimte voor belangrijkere gegevens vrij te maken kun je deze items verwijderen.

Een andere handige tip is om iCloud Foto’s waarmee al je afbeeldingen en video’s zonder veel fysieke ruimte op je apparaat in beslag te nemen veilig in de cloud te gebruiken. Op deze manier behoud je niet alleen kostbare opslagruimte, maar heb je ook vanaf ieder gekoppeld apparaat altijd toegang tot al je media.

Instructies:

 1. Ga naar ‘Instellingen’ > [je naam] > ‘iCloud’.
 2. Druk op ‘Beheer Opslag’ om een gedetailleerd overzicht van je gegevens te krijgen.
 3. Kies welke items moeten blijven of verwijder wat niet langer nodig is.
 4. Overweeg upgrademogelijkheden als de standaard 5 GB niet voldoende is voor al je gegevensbehoeften.

Opslagruimte op je iPhone, je iPad en je Mac vrijmaken

Ongewenste bestanden verwijderen

Om ruimte op je apparaten vrij te maken kun je ongewenste bestanden verwijderen. Ga hiervoor naar de instellingen en kies ‘Algemeen’. Selecteer ‘iPhone-opslag’ en bekijk welke apps veel ruimte innemen. Verwijder apps die je niet gebruikt.

iCloud opslag en ongewenste bestanden verwijderen

Daarnaast kun je foto’s en video’s opruimen door ze te verwijderen of naar een externe harde schijf over te zetten. Om te voorkomen dat je opslag vol raakt, kun je regelmatig controleren welke bestanden je echt nodig hebt.

 • Voorkom dat onnodige bestanden zoals oude berichten, podcasts of downloads ruimte in beslag nemen
 • Gebruik cloudopslagdiensten zoals Google Foto’s of Dropbox om gegevens extern op te slaan

Cachegegevens wissen

Het wissen van cachegegevens kan helpen om kostbare opslagruimte op je iOS-apparaten en je Mac vrij te maken. Door deze tijdelijke bestanden regelmatig te verwijderen kun je de prestaties van je toestellen optimaliseren.

Om cachegegevens te wissen moet je naar de instellingen van specifieke apps zoals Safari of Mail en daar naar de optie om cachebestanden te legen zoeken. Dit proces verschilt per apparaat en applicatie, het is daarom belangrijk dat je weet hoe dit voor je specifieke toestel werkt.

Reservekopieën in iCloud beheren en verwijderen

iCloud reservekopieën beheren

Om opslagruimte vrij te maken en je gegevens veilig te houden is het beheren van je iCloud reservekopieën van je iPhone, iPad of Mac van essentieel belang. Om dit te doen moet je allereerste de instellingen openen, bovenaan op je naam drukken, ‘iCloud’ selecteren en vervolgens voor ‘Beheer opslag’ kiezen. Hier zie je een lijst met apparaten waarvan reservekopieën in iCloud Drive zijn opgeslagen.

Als je ruimte voor nieuwe back-ups vrij wilt maken is het belangrijk dat je oude reservekopieën regelmatig verwijdert. Druk op het apparaat waarvan je de reservekopie wilt verwijderen en kies vervolgens voor ‘Verwijder reservekopie’. Op deze manier behoud je alleen de meest recente back-upbestanden.

Automatische reservekopieën Instellen

Wanneer je automatische iCloud-reservekopieën instelt en op je apparaten beheert, zet je een slimme stap naar het veiligstellen van al je belangrijke gegevens. Begin door naar ‘Instellingen’ te gaan, druk bovenaan op je naam, selecteer ‘iCloud’ en kies vervolgens voor ‘iCloud-reservekopie’. Schakel de optie om automatisch reservekopieën te maken in en activeer zo een cruciale functie die ervoor zorgt dat al je waardevolle informatie regelmatig wordt opgeslagen en beschermd.

Het beheren van iCloud-back-ups biedt tal van voordelen die je digitale leven aanzienlijk kunnen vereenvoudigen. Het gemak waarmee al je gegevens zonder gedoe met fysieke apparaten veilig worden opgeslagen is een van de meest opmerkelijke voordelen. Je hoeft niet meer te onthouden dat je handmatig back-ups moet maken, wat in onze drukke levens een geruststellende gedachte kan zijn.

Daarnaast is het handig om te weten dat je met iCloud gemakkelijk ruimte vrij kunt maken door oude back-ups wanneer dit nodig is handmatig te verwijderen. Op deze manier kun je de beschikbare opslagruimte efficiënt gebruiken en voorkomen dat je apparaat vol raakt met overbodige gegevens. Door deze praktische aanpak helpt je om de beschikbare ruimte optimaal te gebruiken.

Foto’s en documenten in iCloud Drive beheren

Bestanden uploaden naar iCloud Drive

Om je iCloud-opslag optimaal te benutten, kun je foto’s en documenten eenvoudig naar iCloud Drive uploaden. Ga hiervoor op je apparaat naar de Bestanden app, druk op ‘iCloud Drive’ en selecteer het bestand dat je toe wilt voegen. Door bestanden naar iCloud Drive te uploaden, zorg je voor een veilige back-up van belangrijke informatie.

Een voordeel van iCloud Drive is dat al je geüploade bestanden automatisch met al je Apple-apparaten die met hetzelfde Apple ID zijn ingelogd worden gesynchroniseerd. Zo heb je, ongeacht het apparaat dat je gebruikt, altijd de toegang tot je foto’s en documenten.

 • Veiligheid van geüploade bestanden
 • Bestanden worden automatisch tussen al je Apple apparaten gesynchroniseerd

Ordening en deling via iCloud Drive

Naast het uploaden van bestanden biedt iCloud-opslag ook handige functies waarmee jij je foto’s en documenten kunt ordenen. Om verschillende soorten bestanden vo

or een overzichtelijke structuur te groeperen of op datum of onderwerp te organiseren kun je in iCloud Drive mappen aanmaken.

iCloud opslag en bestanden ordenen

Via iCloud Drive kun je bestanden ook met anderen delen. Door anderen uit te nodigen om bepaalde mappen of documenten te bekijken of te bewerken kun je gemakkelijk toegang aan specifieke personen verlenen. Dit maakt het met anderen samen met anderen aan projecten werken eenvoudiger en efficiënter.

 • De mogelijkheid om mappen te organiseren
 • Bestanden kunnen gemakkelijk met anderen worden gedeeld

Gegevens tussen apparaten synchroniseren

Om ervoor te zorgen dat al je foto’s en documenten op al je apparaten up-to-date zijn, kun je de onderstaande stappen volgen om de synchronisatie tussen apparaten in te stellen:

 1. Zorg ervoor dat je op alle apparaten met hetzelfde Apple ID bent ingelogd.
 2. Ga naar Instellingenen klik op [je naam].
 3. Druk op ‘iCloud’ gevolgd door ‘Foto’s’.
 4. Schakel de ‘iCloud-foto’s’ optie in.
 5. Herhaal deze stappen voor andere type documenten, bestanden om ze allemaal tussen je apparaten te synchroniseren

Wat is iCloud+ en wat zijn de voordelen?

Onbeperkte opslagruimte

Met iCloud+ krijg je niet alleen onbeperkte ruimte voor iCloud back-ups en foto’s, maar ook een extra laag van beveiliging voor al je gegevens. Door end-to-end versleuteling te gebruiken, worden al je bestanden veilig in de cloud opgeslagen, waardoor jij je geen zorgen over mogelijke datalekken of inbreuken op je privacy hoeft te maken.

Daarnaast biedt iCloud+ de mogelijkheid om je eigen aangepaste domein voor je e-mailadres te creëren, waardoor je een professionele uitstraling kunt behouden en je communicatie tegelijkertijd veilig kunt houden. Dit is vooral handig voor ondernemers die naar een betrouwbare en veilige manier om met hun klanten te communiceren zoeken.

Door voor iCloud+ te kiezen, geef je jezelf niet alleen gemoedsrust wat betreft de opslag van je gegevens, maar investeer je ook in een betrouwbare en geavanceerde oplossing voor al je digitale behoeften. Of je nu een creatieve professional bent die veel foto’s en video’s maakt, of een ondernemer die belangrijke documenten veilig wil bewaren, iCloud+ biedt de perfecte oplossing voor iedereen die in de digitale wereld waarde aan privacy en veiligheid hecht.

Wil jij je bestanden veilig in de cloud op kunnen slaan?

iCloud opslag

Door je bestanden in iCloud opslag op te slaan kun jij je bestanden vanaf ieder apparaat en altijd benaderen.

 • Dat is: je gegevens gemakkelijk kunnen herstellen
 • Altijd toegang tot je belangrijke gegevens
 • Je gegevens snel naar je nieuwe apparaat over kunnen zetten

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Account opslag beheren

Met iCloud+ kun jij je account opslag eenvoudig beheren. Je hebt de volledige controle over welke bestanden er worden bewaard en hoeveel ruimte ze innemen. Hierdoor kun jij de beschikbare opslagcapaciteit efficiënter gebruiken en deze optimaal benutten.

Door regelmatig een kritische blik op wat er wordt opgeslagen te werpen, kun jij ervoor zorgen dat alleen de meest relevante documenten en gegevens in je iCloud opslag behouden blijven. Zo voorkom je rommelige digitale archieven en houd je alles netjes georganiseerd.

Apps en informatie

Naast back-ups van apparaten zoals iPhones, iPads of Macs, slaat iCloud+ ook andere apps en informatie veilig op. Denk hierbij aan apps en de daarbijbehorende gegevens, notities, agenda afspraken, contactpersonen en dankzij de wachtwoordmanager van Apple kunnen zelfs wachtwoorden worden opgeslagen.

Al deze extra functies dragen bij aan een naadloze gebruikerservaring waarbij al je belangrijke data tussen verschillende apparaten die aan je iCloud account zijn gekoppeld gesynchroniseerd blijft.

iCloud opslag met het gezin delen en privacyaspecten

iCloud opslag efficiënt gebruiken

Wanneer jij je iCloud opslag met je gezinsleden deelt wordt er een wereld van mogelijkheden die jullie digitale leven aanzienlijk kunnen verbeteren geopend. Het delen van deze opslagruimte maakt het niet alleen gemakkelijker om gegevens te beheren, maar alle gezinsleden kunnen de beschikbare ruimte ook efficiënter gebruiken. Door deze gedeelde aanpak kunnen jullie allemaal van dezelfde hoeveelheid ruimte voor het bewaren van waardevolle herinneringen in de vorm van foto’s, video’s, documenten en meer profiteren.

iCloud opslag met familieleden delen

Een van de grootste voordelen van het delen van iCloud opslag binnen een gezin is dat het de kans op dubbele bestanden aanzienlijk vermindert. Stel je bijvoorbeeld voor dat meerdere gezinsleden dezelfde foto’s of video’s willen bewaren. In plaats van deze meerdere keren naar individuele accounts te moeten uploaden, volstaat het om deze bestanden slechts één keer naar de gedeelde opslagruimte te uploaden. Dit bespaart niet alleen tijd en moeite, maar zorgt er ook voor dat jullie collectieve digitale bibliotheek georganiseerd en overzichtelijk blijft.

Door iCloud-opslag binnen een gezin te delen hoef je geen individuele abonnementen voor extra opslagruimte aan te schaffen. Hierdoor kunnen jullie zonder extra kosten samen van meer opslagruimte profiteren. Door deze kostenbesparende oplossing kunnen jullie je concentreren op de dingen die voor jullie echt belangrijk zijn.

Privacyoverwegingen

Bij het delen van iCloud-opslag is het echter belangrijk dat je rekening houdt met privacyaspecten. Zorg ervoor dat alleen vertrouwelijke informatie binnen de familiegroep wordt gedeeld en beperk de toegang tot gevoelige documentatie of persoonlijke bestanden. Op die manier behoud je voor alle gezinsleden een veilige digitale omgeving.

Eén aspect waar je bij het delen van iCloud opslag rekening mee moet houden is wie er toegang tot welke bestanden en gegevens binnen de gedeelde ruimte heeft. Het is essentieel om duidelijke afspraken te maken over wat er kan worden gedeeld en wie bepaalde content binnen de familiegroep mag benaderden.

Alternatieven voor het uitbreiden van iCloud opslag

Andere cloudopslag diensten

Voor wie meer opslagruimte dan iCloud biedt nodig heeft, zijn er gelukkig verschillende alternatieven die aan de behoeften kunnen voldoen beschikbaar. Naast iCloud zijn Google Drive en Dropbox twee populaire opties. Google Drive biedt niet alleen opslagruimte, maar integreert ook perfect met andere Google-services zoals Gmail en Google Docs, waardoor het een handige keuze is voor gebruikers die al bekend zijn met het Google-ecosysteem. Aan de andere kant staat Dropbox bekend om zijn eenvoudige interface en gebruiksgemak, waardoor het onder veel gebruikers die naar een betrouwbare cloudopslag oplossing zoeken een favoriet is.

OneDrive van Microsoft kan voor gebruikers van Windows-apparaten een aantrekkelijke keuze zijn. Het integreert naadloos met Windows-besturingssystemen en biedt automatische back-upmogelijkheden voor foto’s en documenten, waardoor het zeer handig is voor mensen die voornamelijk met Windows werken. Aan de andere kant is Amazon Drive een interessante optie voor Amazon Prime-leden, aangezien het perfect met andere Amazon-services samengaat en extra voordelen aan Prime-gebruikers biedt .

De keuze voor de juiste cloudopslagdienst hangt van verschillende factoren, zoals het besturingssysteem dat je gebruikt, je behoefte aan integratie met andere services en eventuele extra voordelen die bepaalde providers bieden af. Voordat je een definitief besluit neemt is het belangrijk dat jij je behoeften en budget zorgvuldig overweegt.

Prijs, functies en beveiliging

Bij het maken van een keuze voor een cloudopslag dienst zijn er verschillende aspecten om te overwegen. Aangezien sommige services tot een bepaalde limiet gratis opslagruimte bieden, terwijl andere een maandelijks abonnement voor extra ruimte vereisen, speelt de prijs een cruciale rol. Google Drive biedt bijvoorbeeld 15 GB gratis opslag, wat handig kan zijn voor persoonlijke doeleinden of kleine bestanden. Voor grotere opslagbehoeften zijn er betaalde abonnementen tegen redelijke prijzen beschikbaar.

Naast prijs is het ook essentieel om naar de functies die iedere cloudopslag dienst biedt te kijken. Dropbox staat bekend om zijn eenvoudige interface en gebruiksvriendelijkheid, waardoor het voor individuen en kleine bedrijven die naar een intuïtieve manier zoeken om bestanden te delen en samen te werken een populaire keuze is. Aan de andere kant integreert OneDrive naadloos met Office-applicaties, waardoor het voor zakelijke gebruikers die regelmatig met Microsoft-software werken een uitstekende keuze is.

De beveiliging van de cloudopslag dienst is een ander belangrijk aspect om in overweging te nemen. Het is van cruciaal belang dat je gegevens veilig en tegen mogelijke bedreigingen en datalekken zijn beschermd. Om je bestanden en gegevens veilig te stellen implementeren zowel Google Drive, Dropbox en OneDrive strenge beveiligingsmaatregelen zoals end-to-end encryptie en andere beveiligingsprotocollen.

Tips bij het kiezen

Als je naar een geschikte opslagoplossing zoekt, is het essentieel om eerst te bepalen hoeveel opslagruimte je daadwerkelijk nodig hebt. Dit hangt van de hoeveelheid bestanden en gegevens, zoals foto’s, video’s, documenten en meer die je op wilt slaan af. Het is ook belangrijk om te overwegen of je verschillende apparaten, zoals een iPhone, iPad en MacBook gebruikt, en of je naadloze integratie tussen deze apparaten wilt hebben. Sommige opslagdiensten bieden handige functies zoals automatische synchronisatie van bestanden tussen al je apparaten, waardoor je waar je ook bent gemakkelijk toegang tot je gegevens hebt.

De beveiliging van je gegevens is een ander belangrijk aspect om bij het kiezen van een opslagdienst in gedachten te houden. Zorg ervoor dat de dienst die je overweegt voldoende beveiligingsfuncties, zoals end-to-end encryptie en tweestapsverificatie biedt, zodat je persoonlijke informatie veilig blijft tegen hackers en andere bedreigingen.

iCloud opslag account opslag

Aan cloud opslagdienstne zijn verschillende voordelen verbonden. Er bestaan diverse opties met ieder hun eigen unieke kenmerken en prijszen. Sommige diensten bieden zelfs gratis opslagruimte aan, wat handig kan zijn om een beperkte hoeveelheid gegevens op te slaan. Daarnaast bieden veel opslagdiensten ook extra functies en diensten aan om verschillende behoeften tegemoet te komen.

Problemen met iCloud-opslag kopen oplossen

Beheer je Accountopslag

Als het om iCloud-opslag gaat, is het belangrijk dat je weet hoe jij je account opslag kunt beheren. Ga naar “Instellingen” en druk bovenaan het scherm op je naam. Hier kan je de beschikbare iCloud opslagruimte bekijken en bewerken.

Daarnaast kun je controleren welke apps de meeste ruimte in je iCloud opslag innemen. Ontdek deze informatie door naar de instellingen te gaan en vervolgens naar “Opslag” of “iCloud opslag” te navigeren. Om kostbare ruimte voor belangrijkere gegevens vrij te maken kun je onnodige bestanden van deze apps verwijderen.

Back-ups van belangrijke gegevens maken

Voor de veiligheid en de beschikbaarheid van je digitale informatie is het belangrijk dat jij je bestanden en gegevens effectief beheert. iCloud opslag biedt een handige en betrouwbare oplossing voor dit vraagstuk. Met regelmatige back-ups op iCloud zorg je ervoor dat al je belangrijke informatie veilig wordt opgeslagen en tegen onverwachte gebeurtenissen zoals dataverlies of storingen aan je apparaat is beschermd.

Het proces om via iCloud een backup te maken is eenvoudig en gemakkelijk te volgen. Met slechts een paar drukken op je apparaat, kun jij al je waardevolle gegevens, zoals apps, e-mails, contacten en meer waarvan je een backup wilt maken selecteren. Deze aanpak zorgt ervoor dat zelfs als er problemen met je huidige iCloud opslagruimte voordoen, je zonder angst voor verlies nog steeds toegang tot al je gegevens en bestanden hebt.

Door regelmatig via iCloud backups te maken, ben je proactief bezig met het beschermen van je digitale leven. Het minimaliseert niet alleen het risico op gegevensverlies, maar garandeert ook dat al je informatie veilig in de cloud wordt bewaard, klaar om te worden hersteld wanneer dat nodig is. Dus, waar wacht je nog op? Neem vandaag nog de controle over je gegevens en maak voor gemoedsrust en digitale zekerheid regelmatig backups op iCloud.

Afsluitende gedachten

Je hebt nu een grondig inzicht in het beheren van je iCloud opslag gekregen. Van het vrijmaken van ruimte op je apparaat tot het delen van opslag met je gezin, je bent nu goed uitgerust om het meeste uit iCloud te halen. Vergeet niet om regelmatig een back-up te maken, onnodige bestanden te verwijderen en bewust met je opslagruimte om te gaan.

iCloud opslag

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en blijf je iCloud opties verkennen. Door deze tips toe te passen, kun je niet alleen kostbare ruimte besparen, maar je kunt er ook voor zorgen dat je gegevens veilig en toegankelijk blijven. Neem actie en optimaliseer je iCloud opslag vandaag nog!

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van iCloud+ ten opzichte van standaard iCloud?

iCloud+ biedt extra functies zoals Hide My Email, wegwerpbare e-mailadressen en uitgebreidere privacybescherming voor je gegevens.

Hoe kan ik mijn iCloud opslagruimte bekijken en beheren?

Ga hiervoor naar de Instellingen > [je naam] > iCloud > Beheer opslag. Hier zie je welke apps het meeste ruimte innemen en kun je onnodige bestanden verwijderen.

Kan ik mijn iCloud opslag met mijn gezin delen?

Ja, met Family Sharing kunnen maximaal zes gezinsleden een gedeeld iCloud opslag abonnement gebruikmaken om foto’s, video’s en meer te delen.

Welke alternatieven heb ik om mijn iCloud opslag uit te breiden?

Je kunt overwegen om externe harde schijven of cloudopslag diensten zoals Google Drive of Dropbox als aanvulling op je huidige iCloud opslaglimiet te gebruiken.

Hoe los ik problemen met het kopen van extra iCloud opslag op?

Controleer in de instellingen van je Apple ID of je betaalmethode up-to-date is. Als het probleem aanhoudt, neem dan voor verdere assistentie contact met Apple Support op.

Wil jij je bestanden veilig in de cloud op kunnen slaan?

iCloud opslag

Door je bestanden in iCloud opslag op te slaan kun jij je bestanden vanaf ieder apparaat en altijd benaderen.

 • Dat is: je gegevens gemakkelijk kunnen herstellen
 • Altijd toegang tot je belangrijke gegevens
 • Je gegevens snel naar je nieuwe apparaat over kunnen zetten

Dit is nog maar een topje van de ijsberg