iCloud Plus kopen lukt niet? Zo los jij het op!

Als jij hebt geprobeerd om iCloud Plus te kopen en het niet lukt, kan dat behoorlijk frustrerend zijn. Maar maak je geen zorgen, we hebben de oplossing voor je. In deze blogpost laten we je zien hoe je dit probleem aan kunt pakken, zodat je snel weer de toegang tot de voordelen van iCloud Plus hebt. Of je nu met technische fouten worstelt of gewoon wat begeleiding bij het kopen van iCloud Plus nodig hebt, wij hebben de antwoorden die je zoekt. Blijf lezen om te ontdekken hoe je dit obstakel kunt overwinnen en volop van de voordelen van iCloud Plus kunt genieten.

Wat is iCloud+

Extra opslagruimte

Met iCloud+ kun jij jouw opslagruimte uitbreiden, zodat je meer gegevens en bestanden op kunt slaan. Dit betekent dat jij je niet langer zorgen over een gebrek van de ruimte op je apparaat hoeft te maken. Met iCloud+ krijg je extra opslagruimte voor al jouw belangrijke bestanden, foto’s en video’s. Hierdoor kun je herinneringen zonder dat jij je zorgen over beperkte opslag hoeft te maken moeiteloos vastleggen.

iCloud Plus kopen lukt niet en je bestanden in iCloud Drive opslaan

Wil jij al jouw belangrijke bestanden in iCloud kunnen bewaren?

iCloud abonnement

Door een iCloud plus abonnement af te sluiten kun jij alle mogelijkheden van iCloud+ gebruiken en jouw opslagruimte uitbreiden

  • Dat is: jouw bestanden zijn tegen ongeautoriseerde toegang beveiligd
  • Bestanden kunnen gemakkelijk met anderen worden gedeeld
  • Een e-mail adres voor accounts aan kunnen maken en deze mails naar je hoofdaccount door laten sturen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Beschikbaarheid sinds iOS 15

Sinds de introductie van iOS 15 is iCloud+ voor alle gebruikers beschikbaar. Dit betekent dat als je een iPhone hebt die compatibel is met iOS 15, je direct de toegang tot de voordelen van iCloud+ hebt. Dit biedt een geweldige kans om de extra voordelen van deze dienst direct te gebruiken. Door simpelweg de App Store te openen, kun je eenvoudig naar iCloud+ upgraden en van de extra opslagruimte profiteren.

Jouw iCloud account opslag beheren

Met iCloud+ kun jij jouw account opslag op een manier die bij jou past beheren. Dit betekent dat je de volledige controle hebt over hoe jij jouw extra opslagruimte wilt gebruiken. Je kunt ervoor kiezen om in iCloud een back-up van specifieke bestanden of mappen te maken of zelfs automatische back-ups voor een naadloze ervaring in te stellen. Hierdoor ben je altijd gerustgesteld dat al jouw belangrijke gegevens, ongeacht het apparaat dat je gebruikt veilig zijn.

Problemen bij het kopen van iCloud+

Op jouw iCloud-account inloggen

Voordat je iCloud-opslag probeert te kopen moet je controleren of je op het juiste iCloud account bent ingelogd. Daarnaast moet je controleren of jouw apparaat met een stabiele internetverbinding is verbonden en indien nodig het apparaat met een stabiele internetverbinding verbinden.

Nadat jouw apparaat met een stabiele internetverbinding is verbonden moet je de instellingen app op je apparaat openen. Druk binnen de instellingen bovenaan op je naam en controleer of je bij iCloud bent ingelogd. Als dat niet het geval is, moet je met de juiste referenties inloggen om de toegang tot jouw iCloud-opslag abonnementen te krijgen.

Daarnaast kun je proberen om eventuele inlogproblemen op te lossen door uit te loggen en opnieuw in te loggen. Open hiervoor de Instellingen > druk bovenaan op [je naam] > en ga naar Uitloggen. Log vervolgens weer met je Apple ID en wachtwoord in, zodat je correct op je iCloud-account bent ingelogd.

Aanschaffen van extra opslag

Om extra opslag voor iCloud Plus te kopen is het aanbevolen om de instructies in de app store te volgen. Open allereerst de App Store, zoek naar ‘iCloud‘ en druk naast het gewenste opslag abonnement op ‘Koop’. Controleer of jouw betalingsgegevens up-to-date zijn of pas deze indien gewenst aan en volg de stappen om de aankoop te voltooien.

Als jij tijdens het aankoopproces problemen ondervindt, controleer dan of er geen beperkingen zijn ingesteld die het aanschaffen van abonnementen kunnen belemmeren. Open hiervoor de Instellingen > Schermtijd > Content & Privacy Beperkingen en schakel aankopen indien nodig in.

Contact met de klantenservice van Apple opnemen

Als jij bij het kopen van iCloud-opslag problemen ondervindt, zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om dit probleem op te lossen.

Controleer eerst of je met de juiste gegevens van jouw Apple ID bent ingelogd en of je betaalgegevens up-to-date zijn. Een verouderde betaalmethode kan ervoor zorgen dat het kopen van iCloud-opslag niet lukt. Mogelijk is er ook een tijdelijke storing bij Apple waardoor het aankoopproces wordt verstoord.

iCloud Plus kopen lukt niet en contact met de klantenservice van Apple opnemen

Een andere reden waardoor het kopen van iCloud-opslag niet lukt kan aan de instellingen van je apparaat liggen. Bepaalde instellingen op je iPhone, iPad of Mac kunnen de aankoop van iCloud-opslag blokkeren. Het is daarom belangrijk dat jij de instellingen controleert en deze indien nodig aanpast.

Als al deze stappen niet tot een oplossing leiden, neem dan contact met de klantenservice van Apple op. Zij bieden verschillende vormen van ondersteuning, zoals live chat of telefonische ondersteuning. Door rechtstreeks met een medewerker van Apple te spreken, kunnen zij mogelijk achterhalen wat de oorzaak van het probleem is en je verder helpen om iCloud-opslag te kopen.

Wanneer het kopen van iCloud-opslag niet lukt, is het van essentieel belang dat je eerst zelf enkele controles uitvoert en eventuele obstakels wegneemt. Als dit niet tot een oplossing leidt, staat de klantenservice van Apple paraat om verdere assistentie te bieden.

Naar de nieuwste iOS-versie updaten

Om iCloud Plus optimaal te kunnen gebruiken, is moet je regelmatig controleren of er een nieuwe iOS versie beschikbaar is en deze indien nodig installeren. Dit kun je eenvoudig doen door de Instellingen te openen, vervolgens naar Algemeen te navigeren en daar voor Software-update te kiezen. Door eventuele nieuwe versies te downloaden en te installeren, kun je mogelijke problemen met iCloud Plus oplossen en de algehele prestaties van je apparaat verbeteren.

Het is belangrijk om te benadrukken dat het installeren van de nieuwste iOS-update niet alleen invloed op de functionaliteit van iCloud Plus, maar ook op de algehele prestaties en de stabiliteit van je apparaat heeft. Daarnaast kan het bijdragen aan een verbetering van je iCloud-opslag abonnementen. Door regelmatig op updates te controleren en indien beschikbaar te installeren kun je altijd van de nieuwste functies en verbeteringen die Apple biedt profiteren.

Vooral voordat je grote updates uit gaat voeren is het raadzaam om regelmatig via iCloud back-ups van je gegevens te maken. Op deze manier kun jij al jouw belangrijke bestanden, zelfs als er onverwachte problemen tijdens het updateproces optreden veilig opgeslagen en beschermd houden. Door deze voorzorgsmaatregelen te nemen, kun je altijd probleemloos van alle voordelen die iCloud Plus te bieden heeft genieten.

Op Apple apparaten naar iCloud+ upgraden

Naar de iCloud App zoeken

Als jij moeite hebt met het kopen van iCloud+, zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om het probleem op te lossen. Controleer eerst of je Apple ID correct is geconfigureerd en of je op het juiste account bent ingelogd. Op een apparaat kunnen soms meerdere Apple ID’s zijn ingesteld, wat tijdens het aankoopproces van iCloud+ verwarring kan veroorzaken. Controleer daarom altijd voordat je iCloud+ probeert te kopen of je met het juiste Apple ID bent ingelogd of log indien nodig met de juiste gegevens in. 

Een andere mogelijke reden waarom het niet lukt om iCloud+ te kopen, kan zijn dat er onvoldoende saldo beschikbaar is of dat de betaalmethode die aan jouw Apple ID is gekoppeld verlopen is. Controleer of je betaalmethode up-to-date is en of er voldoende saldo beschikbaar is om de aankoop te voltooien. Indien dit niet het geval is, moet jij jouw betaalmethode mogelijk bijwerken voordat je iCloud+ aan kunt schaffen.

Daarnaast is het aan te bevelen om na te gaan of er op jouw Apple apparaat eventuele beperkingenzijn ingesteld die de aanschaf van iCloud+ kunnen belemmeren. Open hiervoor de instellingen van je apparaat en controleer of er beperkingen voor in-app aankopen of aankopen met behulp van Touch ID of Face ID zijn ingesteld. Als dit het geval is moet je de beperkingen uitschakelen voordat je probeert om iCloud+ opnieuw aan te schaffen. Tot slot kan het nuttig zijn om voor verdere assistentie contact met de klantenservice van Apple op te nemen.

iCloud+ Opslag Kopen

Binnen de ‘Beheer accountopslag’ sectie kun je de mogelijkheid om ‘iCloud+ opslag te kopen’ vinden. Door hierop te drukken wordt er een scherm waarin je verschillende abonnementsopties voor het upgraden van jouw iCloud-opslag ziet vinden.

Selecteer het gewenste abonnement dat bij jouw behoeften past en bevestig de aankoop. Zodra dit is voltooid, wordt jouw iCloud-opslag direct naar iCloud+ geüpgraded, waardoor je de toegang tot extra functies zoals Private Relay en Hide My Email krijgt.

Volg de Instructies

Nadat je het gewenste abonnement hebt geselecteerd kun je eenvoudigweg de instructies op het scherm volgen om het upgradeproces te voltooien. Je wordt stap voor stap door het aankoopproces begeleid, waardoor het upgraden naar iCloud+ een moeiteloze ervaring wordt.

Tijdens dit proces is het belangrijk dat jouw apparaat met een stabiele internetverbinding verbonden is, zodat je eventuele onderbrekingen kunt voorkomen. Op deze manier verloopt het upgraden soepel en zonder problemen.

Problemen met upgraden

Als het upgraden naar iCloud+ niet lukt, kan dit verschillende oorzaken hebben. Controleer eerst of u bent ingelogd met het juiste gebruikersaccount dat is gekoppeld aan uw Apple-apparaat. Soms kan een onjuiste aanmelding leiden tot problemen bij het uitvoeren van aankopen of upgrades.

iCloud Plus kopen lukt niet en problemen met de upgrade naar iCloud plus

Indien alles correct lijkt te zijn ingesteld maar toch niet lukt, kunt u overwegen contact op te nemen met Apple support voor verdere assistentie. Zij kunnen specifieke technische details bekijken en helpen bij het identificeren en oplossen van eventuele problemen die zich voordoen tijdens het upgradeproces.

iCloud+ aanschaffen op iPhone en iPad

De App Store openen

Als je moeite hebt om iCloud Plus via de App Store te kopen, zijn er enkele stappen die je kunt volgen om het probleem op te lossen. Controleer eerst of je met het juiste Apple ID bent ingelogd. Het kan gebeuren dat je per ongeluk bent uitgelogd of dat je met een ander account bent ingelogd, waardoor je geen aankopen kunt doen. Controleer daarom of jij het juiste Apple ID gebruikt voordat je verder gaat.

Daarnaast kan het voorkomen dat er een tijdelijke storing in de App Store is, waardoor het kopen van iCloud Plus niet lukt. In dat geval kun je proberen om de App Store te sluiten en opnieuw te openen, of zelfs je apparaat opnieuw op te starten. Dit kan soms helpen om technische problemen op te lossen waardoor je weer aankopen in de App Store kunt doen.

Als bovenstaande stappen niet werken, kun je overwegen om contact met de klantenservice van Apple op te nemen. Zij kunnen je verder helpen en eventuele technische problemen die het probleem met het kopen van iCloud Plus veroorzaken onderzoeken. Het is altijd handig om hun advies en begeleiding bij dit soort situaties te krijgen.

Tot slot is het goed om te weten dat iCloud Plus ook via andere apparaten en methoden, zoals via de website van Apple of via iTunes op een computer kan worden aangeschaft. Als het kopen van iCloud Plus via de App Store niet lukt, kun je dus altijd nog andere opties overwegen om iCloud Plus toch te kunnen gebruiken.

Druk op ‘iCloud+ aanschaffen’

Wanneer je de pagina van iCloud+ hebt gevonden moet je op de knop “iCloud+ aanschaffen” drukken. Deze knop bevindt zich meestal onderaan of ergens in het midden van de pagina. Door hierop te drukken, start je het proces om iCloud+ voor jouw apparaat aan te schaffen.

Nadat je op “iCloud+ aanschaffen” hebt gedrukt, zul je mogelijk om verificatie, zoals jouw Face ID, jouw Touch ID of je Apple ID-wachtwoord worden gevraagd. Volg gewoon de instructies op het scherm om dit te voltooien en om verder te gaan met het aankoopproces.

Jouw account opslag beheren

Met iCloud+ krijg je niet alleen meer opslagruimte, maar ook extra functies waarmee jij jouw online privacy en beveiliging kunt verbeteren. De grotere iCloud opslagruimte helpt om belangrijke gegevens zoals foto’s en video’s veilig op te slaan en te beheren. Dit is vooral handig voor mensen met veel media op hun apparaten. Met handige functies zoals Hide My Email en HomeKit Secure Video, biedt iCloud+ extra privacybescherming en online veiligheid.

Door de Hide My Email functie te gebruiken kun je willekeurige, unieke e-mailadressen die naar jouw echte e-mailadres worden doorgestuurd genereren. Op deze manier kun jij jouw online privacy beschermen en de spam in de inbox verminderen. Door deze functie te gebruiken kun jij jouw echte e-mailadres afschermen en toch toegankelijk blijven voor belangrijke correspondentie. Bovendien gebruikt HomeKit Secure Video end-to-end versleuteling om de videobeelden van beveiligingscamera’s veilig in iCloud Drive te bewaren.

Wanneer jij serieus met jouw huisbeveiliging bezig bent, kun je dankzij de toegevoegde beveiligingslaag gerustgesteld worden. In een tijd waarin zowel de privacy als de online veiligheid steeds belangrijker worden, is het investeren in iCloud+ een verstandige keuze. Het biedt je de mogelijkheid om van extra privacybescherming en veiligheid te profiteren, waardoor je van een essentiële bescherming kunt genieten. Als je nog over het upgraden naar iCloud+ twijfelt, bedenk dan dat de extra voordelen en beveiligingsfuncties van onschatbare waarde zijn.

iCloud+ op een Mac installeren

In de App Store zoeken

Wanneer jij merkt dat het kopen van iCloud+ niet lukt, zijn er enkele stappen die je kunt volgen om het probleem op te lossen. Ten eerste is het belangrijk om te controleren of je Mac voldoende ruimte voor zowel de download als de installatie van iCloud+ heeft. Als de opslagruimte van jouw Mac vol is, kan dit problemen bij het upgraden van je iCloud-opslag veroorzaken. Het is daarom belangrijk dat je voldoende vrije ruimte hebt of indien nodig ruimte vrijmaakt voordat je probeert om de upgrade uit te voeren.

Een andere mogelijke oorzaak van het probleem kan door een instabiele internetverbinding worden veroorzaakt. Controleer of jouw apparaat met een betrouwbare en stabiele internetverbinding is verbonden of verbind je apparaat met een stabiele internetverbinding voordat je de App Store opent en naar iCloud+ zoekt. Een trage of onbetrouwbare verbinding kan tijdens het downloaden en het installeren van de upgrade tot fouten leiden.

Nadat je hebt gecontroleerd of jij op jouw Mac voldoende beschikbare ruimte hebt en het apparaat met een stabiele internetverbinding hebt verbonden, kun je in de App Store naar iCloud+ zoeken. Zodra je de app hebt gevonden moet je de stappen om je iCloud-opslag te upgraden volgen. Om eventuele fouten te voorkomen is het belangrijk dat je alle instructies nauwkeurig opvolgt.

Mocht het probleem aanhouden, overweeg dan om voor verdere assistentie contact met de klantenondersteuning van Apple op te nemen. Zij kunnen mogelijk meer inzicht in eventuele technische problemen die zich bij het kopen van iCloud+ voordoen bieden en kunnen je helpen om een oplossing te vinden.

Wil jij al jouw belangrijke bestanden in iCloud kunnen bewaren?

iCloud abonnement

Door een iCloud plus abonnement af te sluiten kun jij alle mogelijkheden van iCloud+ gebruiken en jouw opslagruimte uitbreiden

  • Dat is: jouw bestanden zijn tegen ongeautoriseerde toegang beveiligd
  • Bestanden kunnen gemakkelijk met anderen worden gedeeld
  • Een e-mail adres voor accounts aan kunnen maken en deze mails naar je hoofdaccount door laten sturen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

iCloud+ op een Windows PC activeren

iCloud+ openen

Wanneer jij bij het kopen van iCloud Plus problemen ondervindt, zijn er verschillende stappen die je kunt volgen om het probleem op te lossen. Controleer eerst of jouw Windows PC aan de vereisten voor het gebruik van iCloud voldoet. Controleer of jouw systeem voldoende opslagruimte en geheugen heeft en of je de nieuwste versie van Windows gebruikt.

iCloud Plus kopen lukt niet op Windows computer

Als jij nog geen Apple ID hebt, maak er dan eerst een via de officiële Apple-website aan voordat je de toegang tot iCloud+ krijgt. Wanneer jij al over een Apple ID beschikt, kun je eenvoudig vanaf jouw Windows PC op de iCloud-website inloggen. Daarnaast kun je de iCloud voor Windows app vanaf de officiële Apple-website downloaden en vervolgens met jouw Apple ID inloggen om de toegang tot iCloud+ functies te krijgen. Het is aan te raden om deze app van een betrouwbare bron te downloaden, zodat je eventuele problemen met de installatie of het inloggen kunt voorkomen.

Tijdens het proces om iCloud Plus te kopen is het belangrijk dat je controleert of de internetverbinding stabiel is. Een zwakke of instabiele verbinding kan problemen bij het inloggen op de iCloud-website of bij het downloaden en het installeren van de iCloud voor Windows app veroorzaken. Als jij alle bovenstaande stappen hebt gevolgd en nog steeds problemen bij het kopen van iCloud Plus ondervindt, kun je voor verdere hulp contact met de klantenondersteuning van Apple opnemen.

Op jouw account inloggen

Wanneer je probeert om iCloud Plus te kopen en het niet lukt, kan dit verschillende oorzaken hebben. Ten eerste is het belangrijk om te controleren of je met de juiste referenties op jouw iCloud-account bent ingelogd. Controleer of jouw gebruikersnaam en wachtwoord correct zijn ingevoerd en of er geen typefouten zijn gemaakt. Als je nog steeds problemen ondervindt, kan het zijn dat jouw betaalmethode verouderd is of dat er onvoldoende saldo op jouw account staat om de aankoop te voltooien.

Een andere mogelijke reden waardoor het niet lukt om iCloud Plus te kopen is dat er een technisch probleem met de iCloud-servers of met jouw apparaat is. In dat geval kan het helpen om jouw apparaat opnieuw op te starten en om opnieuw op jouw iCloud-account in te loggen, zodat je kunt controleren of dit het probleem oplost. Wanneer het probleem aanhoudt, kun je voor verdere assistentie contact met de klantenondersteuning van Apple opnemen.

Daarnaast kan het voorkomen dat jouw regio of land beperkingen met betrekking tot het kopen van iCloud Plus heeft. Controleer of jouw Apple ID op het juiste land is ingesteld en of je aan eventuele vereisten die door Apple voor aankopen in jouw regio worden gesteld voldoet.

Controleer daarnaast of jij op jouw apparaat de meest recente versie van iOS of macOS hebt geïnstalleerd of installeer deze indien nodig. Oudere versies kunnen namelijk mogelijk problemen bij het kopen van iCloud Plus veroorzaken. Door deze stappen te volgen en eventuele obstakels te overwinnen, kun je hopelijk snel van de voordelen van iCloud Plus genieten.

Jouw account opslag beheren

Als je moeite hebt met het kopen van iCloud+, is het begrijpelijk dat je gefrustreerd raakt. Gelukkig zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om dit probleem op te lossen. Controleer allereerst of jouw apparaat aan de vereisten voor het aanschaffen van iCloud+ voldoet. Daarnaast is moet jouw apparaat op de nieuwste versie van iOS of macOS draaien, aangezien oudere versies mogelijk niet compatibel zijn met de aankoop van iCloud+.

De beschikbare opslagruimte in je iCloud-account is een ander belangrijk aspect wat je in overweging moet nemen. Als je niet genoeg ruimte hebt, kan dit bij het kopen van iCloud+ tot problemen leiden. Het is belangrijk dat jij jouw account opslag regelmatig beheert en dat je indien nodig ruimte vrijmaakt door onnodige bestanden te verwijderen. Dit kan helpen om eventuele obstakels voor de aankoop weg te nemen.

Het kan gebeuren dat serverproblemen de aankoop van iCloud+ verhinderen. Als je denkt dat dit het geval is, neem dan voor hulp contact met de klantenservice van Apple op. Zij kunnen je ondersteunen bij het identificeren en het oplossen van servergerelateerde problemen, zodat je toch van de voordelen van iCloud+ kunt genieten. Door deze stappen te volgen en eventuele obstakels aan te pakken, kun je iCloud+ hopelijk snel en zonder problemen aanschaffen en van de uitgebreide opslagmogelijkheden profiteren.

Volg de instructies

Om iCloud Drive en andere iCloud Plus mogelijkheden op jouw Windows PC te activeren is het belangrijk dat je de instructies volgt. Nadat je iCloud Plus op jouw Windows pc hebt geactiveerd kun je automatische back-ups instellen, foto’s en bestanden met anderen delen en de geavanceerde privacybescherming gebruiken.

Wanneer je alle stappen hebt voltooid, kun je van een naadloze integratie van al jouw apparaten met iCloud+ genieten, waardoor je, waar je ook bent, de toegang tot al je gegevens en bestanden hebt.

Betalingsmethoden voor iCloud+

Selecteer gewenste opslagruimte

Als jij merkt dat de opslagruimte van jouw Apple-apparaat vol met foto’s, video’s en andere bestanden begint te raken, kan het tijd zijn om extra opslagruimte aan te schaffen. iCloud+ is een uitbreiding van de standaard iCloud-opslag en biedt niet alleen meer ruimte, maar ook extra functies waarmee jij jouw digitale leven gemakkelijker en veiliger kunt maken. Je kunt iCloud+ via de iCloud-instellingen op je Apple-apparaat aanschaffen. Kies de gewenste opslagoptie, voeg een betalingsmethode toe en voltooi de aanschaf. Nadat je iCloud+ hebt gekocht worden zowel de extra functies als de extra opslagruimte automatisch op al jouw Apple-apparaten waarop je met hetzelfde Apple ID bent ingelogd geactiveerd.

iCloud+ biedt handige functies zoals iCloud Private Relay, waarmee je internetverkeer versleuteld wordt en je privacy online wordt beschermd. Daarnaast kun je met Hide My Email tijdelijke, anonieme e-mailadressen genereren, waardoor jij je werkelijke e-mailadres tegen spam en ongewenste berichten kunt beschermen. Deze functies dragen bij aan een veiligere online ervaring.

iCloud Plus kopen lukt niet en anoniem internetten

De mogelijkheid om de iCloud opslagruimte via Family Sharing met gezinsleden te delen is een bijkomend voordeel van iCloud+ . Hierdoor wordt het gemakkelijker om foto’s, video’s en bestanden met elkaar te delen en heeft iedereen voldoende ruimte voor hun digitale content. Dit maakt het kopen van iCloud+ een aantrekkelijke optie voor gezinnen die hun digitale opslag willen delen.

Kies een betalingsmethode

Om iCloud+ aan te schaffen moet je eerst op je Apple ID inloggen en vervolgens de instellingen openen. Druk vervolgens bovenaan in de instellingen pagina op jouw profiel en selecteer “Abonnementen”. Hier kun je voor iCloud+ kiezen en de gewenste opslagruimte selecteren. Het wordt sterk aanbevolen om te controleren of jouw betalingsmethode correct is ingesteld of dat je deze indien nodig correct instelt en dat er voldoende saldo beschikbaar is.

Als het niet lukt om iCloud+ aan te schaffen, controleer dan of zowel jouw Apple ID als jouw betalingsinformatie op de juiste manier zijn ingevoerd. Het kan helpen om je browsercache te wissen of een andere browser te proberen. Controleer daarnaast of er op jouw Apple ID beperkingen zijn ingesteld die de aanschaf van abonnementen kunnen belemmeren. Dit kun je via de instellingen van jouw Apple ID controleren.

Een mogelijke reden waarom het niet lukt om iCloud+ aan te schaffen, kan door de regio-instellingen van jouw Apple ID worden veroorzaakt. Het is daarom handig om te controleren of jouw Apple ID op de juiste regio waar iCloud+ beschikbaar is, is ingesteld. Beperkingen in bepaalde regio’s kunnen soms invloed op het aankoopproces hebben.

Als de bovenstaande oplossingen niet werken, moet je contact met de klantenservice van Apple opnemen. Zij kunnen specifieke controles op je account uitvoeren en eventuele technische problemen die de aanschaf van iCloud+ belemmeren mogelijk identificeren. Om problemen te voorkomen is het van cruciaal belang dat jij jouw iCloud+ abonnement regelmatig vernieuwd.

De betaling voor extra opslagruimte voltooien

Bij het kopen van iCloud+ zijn er enkele belangrijke stappen vereist. Ten eerste moet je op je Apple ID zijn ingelogd om de betaling correct af te handelen en om de aankoop van extra opslagruimte te bevestigen. Deze extra ruimte is cruciaal om bestanden en gegevens op te slaan wanneer de standaardopslag van je apparaat tekortschiet. Met iCloud+ kun je van uitgebreide opslagcapaciteit profiteren, waardoor je meer foto’s, video’s, documenten en andere bestanden kunt bewaren zonder dat jij je zorgen over ruimtegebrek hoeft te maken.

Naast de uitgebreide opslagmogelijkheden biedt iCloud+ geavanceerde beveiligingsfuncties om de bescherming van je data te waarborgen. Dit omvat functies zoals versleutelde iCloud-back-ups, waardoor al je gegevens veilig en privé blijven. Bovendien biedt iCloud+  de Hide My Email functie. 

Met de Hide My E-mail functie kun je spam op een handige manier voorkomen door tijdelijke, willekeurig gegenereerde e-mailadressen bij het registreren voor online diensten of nieuwsbrieven te gebruiken. Dit helpt om je hoofd e-mailadres tegen ongewenste berichten en potentiële privacyrisico’s te beschermen.

Daarnaast biedt iCloud+ voor bescherming van privacy bij het gebruik van openbare Wi-Fi-netwerken extra beveiliging met behulp van een VPN-service. Met een VPN (Virtual Private Network) kun je, zelfs als je met onbeveiligde netwerken verbonden bent veilig internetten.

iCloud-opslag beheren en verminderen

De Instellingen openen

Door de instellingen van jouw iCloud-account te openen kun jij jouw iCloud-opslagruimte beheren. Dit kan zowel op jouw iPhone als op jouw iPad. Open hiervoor de “Instellingen” app en druk bovenaan het scherm op jouw naam. Vervolgens kies je voor “iCloud” en daarna “Beheer opslag”. Hier kun je zien welke apps en gegevens de meeste ruimte in beslag nemen.

Vooral als je merkt dat de beschikbare ruimte bijna vol is, is het belangrijk dat je regelmatig controleert welke gegevens er in jouw iCloud-account worden opgeslagen. Door deze gegevens te beheren, kun je ruimte voor nieuwe bestanden en back-ups vrijmaken.

Onnodige bestanden verwijderen

Door onnodige bestanden en back-ups van iCloud Drive te verwijderen kun jij je opslagverbruik verminderen. Open hiervoor de “Bestanden” app op je apparaat en kies voor “iCloud Drive”. Je kunt door de mappen bladeren om te zien welke bestanden je niet langer nodig hebt. De overbodige bestanden kunnen eenvoudig worden verwijderd door erop te drukken en vervolgens op het prullenbak-icoon te drukken.

Een andere handige tip is om oude back-ups van apps die je niet meer gebruikt te verwijderen. Deze kunnen zonder dat jij je daar bewust van bent aanzienlijke ruimte in beslag nemen. Door deze back-ups regelmatig op te schonen, kun je kostbare ruimte voor belangrijkere gegevens vrijmaken.

Overweeg om naar iCloud Plus te upgraden

Voor extra opslagruimte en meer beheeropties kun je overwegen om naar iCloud Plus te upgraden. Met iCloud Plus krijg je niet alleen meer ruimte voor al je foto’s, video’s, bestanden en back-ups, maar voor een veiliger internetgebruik ook de toegang tot functies zoals Private Relay en Verberg mijn e-mail om je online privacy te beschermen.

iCloud Plus kopen lukt niet en overwegen om naar iCloud Plus te upgraden

Met het grotere opslagplan van iCloud Plus hoef jij je geen zorgen over een tekort aan ruimte te maken. Bovendien biedt het extra functies die je digitale leven nog veiliger maken. Via de instellingen van jouw iCloud-account of via de App Store kun je eenvoudig upgraden.

Neem bij hulp contact met de klantenservice van Apple op

Als jij bij het beheren van jouw iCloud-opslagruimte hulp nodig hebt of als je bij het uitvoeren van deze stappen problemen ondervindt, aarzel dan niet om contact met de klantenservice van Apple op te nemen. Je kunt dit via de officiële website van Apple of rechtstreeks vanuit de ondersteuningssectie in de instellingen van je apparaat doen.

Apple klantenservice medewerkers staan klaar om al je vragen te beantwoorden en eventuele problemen met betrekking tot iCloud-opslagruimte aan te pakken. Daarnaast kunnen ze helpen om uitleg over eventuele kosten die aan het upgradeproces naar iCloud Plus verbonden zijn te geven.

Jouw iCloud opslagruimte met anderen delen

Extra opslag aanschaffen

Wanneer jij merkt dat jouw iCloud-opslag vol begint te raken, overweeg dan om via iCloud Plus extra opslag aan te schaffen. Hierdoor kun je meer ruimte voor het bewaren van foto’s, video’s, documenten en andere gegevens benutten. Door de instellingen van je iOS-apparaat te openen, kun je een abonnement voor extra iCloud-opslag gemakkelijk afsluiten. Dit biedt een handige manier om al je belangrijke bestanden veilig en toegankelijk te houden.

Als jij je opslagruimte uit wilt uitbreiden, moet je de ‘Instellingen’ app op je iOS-apparaat openen en bovenaan de pagina op je naam drukken. Vervolgens moet je voor ‘iCloud’ en daarna voor ‘Beheer opslag’ kiezen. Hier zie je de optie ‘Wijzig abonnement’. Door hierop te drukken, kun je uit verschillende abonnementsopties die bij jouw behoeften passen kiezen. Het proces is ontworpen om snel en intuïtief te zijn, zodat je binnen enkele minuten van extra iCloud-opslagruimte kunt genieten.

Nadat je de App Store hebt geopend kun je het tabblad ‘Vandaag’ selecteren en vervolgens rechtsboven op het profielpictogram drukken. Hier kun je de optie ‘Abonnementen’ vinden. Druk hierop en zoek naar ‘iCloud’. Door hierop te drukken, kun je verschillende abonnementsopties bekijken en degene die het beste bij jou past kiezen. Deze methode maakt het gemakkelijk om extra iCloud-opslag direct vanaf jouw iOS-apparaat aan te schaffen.

Jouw opslagruimte beheren

Om ervoor te zorgen dat je voor al jouw gegevens altijd voldoende ruimte hebt, is het belangrijk dat jij jouw iCloud-opslagruimte regelmatig controleert. Open hiervoor de ‘Instellingen’, druk bovenaan de pagina op jouw naam, selecteer ‘iCloud’ en vervolgens ‘Beheer opslag’. Hier zie je een overzicht van hoeveel ruimte ieder onderdeel in beslag neemt. Op deze manier krijg je inzicht in de gegevens en bestanden waar je eventueel ruimte vrij kunt maken door onnodige bestanden of back-ups te verwijderen.

Daarnaast kun je de functie gebruiken om jouw opslag optimaliseren. Met deze optie worden oudere foto’s automatisch door kleinere versies vervangen wanneer de ruimte bijna vol is. Op deze manier hoef jij bestanden niet handmatig te verwijderen en blijft er altijd genoeg ruimte voor nieuwe herinneringen beschikbaar.

De klantenservice van Apple raadplegen

Mocht je nog steeds moeite hebben om jouw iCloud-opslagruimte uit te breiden of als je gedetailleerdere instructies nodig hebt, aarzel dan niet om contact met de klantenservice van Apple op te nemen. Zij kunnen stapsgewijze begeleiding bieden bij het proces om extra opslagruimte via iCloud Plus te kopen.  Het team staat klaar om al jouw vragen te beantwoorden en om assistentie te verlenen bij eventuele problemen die zich tijdens dit proces voor kunnen doen.

Afsluitende gedachten

Nu je bekend bent met iCloud+, hoe je het kunt kopen en hoe je het op verschillende apparaten kunt gebruiken, ben je goed uitgerust om het meeste uit jouw cloudopslag te halen. Of je nu extra beveiligingsfuncties nodig hebt, meer opslagruimte wilt of gewoon van de handige functies van iCloud+ wilt profiteren, je hebt nu de kennis om deze upgrade uit te voeren.

iCloud Plus kopen lukt niet

Vergeet niet om jouw opslagruimte regelmatig te beheren en indien nodig met anderen te delen, zodat je altijd voldoende ruimte voor wat er echt toe doet hebt. Klaar om meer uit jouw iCloud-ervaring te halen? Met iCloud+ heb je nu de tools in handen om jouw digitale leven beter te beveiligen en te organiseren. Ga aan de slag en ontdek hoe iCloud+ jou kan helpen om jouw gegevens te beschermen en om naadloos met al jouw Apple-apparaten samen te werken.

Veelgestelde vragen

Wat is iCloud+?

iCloud+ is een uitgebreide versie van de standaard iCloud-opslag dienst van Apple, die extra functies en voordelen, zoals privacybescherming en meer opslagruimte biedt.

Welke problemen kunnen bij het kopen van iCloud+ optreden?

Problemen bij het kopen van iCloud+ kunnen met betalingsmethoden, accountinstellingen of compatibiliteit met apparaten te maken hebben. Controleer of jouw betalingsinformatie up-to-date is en controleer of je apparaat compatibel met iCloud+ is.

Hoe kan ik upgraden naar iCloud+ op Apple-apparaten?

Om iCloud+ aan te schaffen, moet je de instellingen van je Apple-apparaat openen en bovenaan de pagina op je naam drukken. Daar kun je de optie om jouw iCloud-account te openen vinden. Om naar iCloud+ te upgraden moet je eerst voor “iCloud” en vervolgens voor “Opslag abonnement wijzigen” kiezen. Kies de gewenste optie en voltooi de aankoop.

Hoe kan ik iCloud+ op mijn iPhone en iPad kopen?

Om iCloud+ op jouw iPhone of iPad te kopen, moet je de Instellingen-app openen, druk op je naam, selecteer  “iCloud” en kies vervolgens voor “Opslag abonnement wijzigen”. Kies de gewenste iCloud+-optie en voltooi de aankoop.

Welke betalingsmethoden zijn er voor iCloud+ beschikbaar?

Voor iCloud+ accepteert Apple verschillende betalingsmethoden, waaronder creditcards, betaalpassen en iTunes-cadeaubonnen. Via de instellingen van jouw Apple ID kun jij jouw voorkeursbetalingsmethode eenvoudig toevoegen.

Wil jij al jouw belangrijke bestanden in iCloud kunnen bewaren?

iCloud abonnement

Door een iCloud plus abonnement af te sluiten kun jij alle mogelijkheden van iCloud+ gebruiken en jouw opslagruimte uitbreiden

  • Dat is: jouw bestanden zijn tegen ongeautoriseerde toegang beveiligd
  • Bestanden kunnen gemakkelijk met anderen worden gedeeld
  • Een e-mail adres voor accounts aan kunnen maken en deze mails naar je hoofdaccount door laten sturen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg