iCloud reservekopie: Alles wat je moet weten

Wist je dat een iCloud reservekopie de sleutel tot het redden van al je waardevolle gegevens kan zijn? Terwijl je van de gemakkelijke toegang tot al je informatie geniet, kan een onverwachte gebeurtenis alles wegnemen. Maar met een iCloud reservekopie ben jij beschermd tegen mogelijke verliesscenario’s. Door regelmatig back-ups te maken, bescherm jij niet alleen je foto’s en documenten, maar ook herinneringen die onvervangbaar zijn.

Met een iCloud-back-up kun jij jezelf tegen onvoorziene omstandigheden beschermen en voorkomen dat je gegevens verliest. Het is je digitale vangnet om ervoor te zorgen dat al je herinneringen veilig zijn. Aarzel niet langer en zet vandaag nog die belangrijke stap naar veiligheid door je eigen iCloud reservekopie te maken.

Werking van een iCloud reservekopie

Toegang tot iCloud diensten

Als jij je iCloud-reservekopie wilt beheren moet je de ‘Instellingen’ op je apparaat openen en bovenaan in het scherm op je naam drukken om toegang tot de iCloud-diensten te krijgen. Hier kan je de instellingen voor reservekopieën bekijken en aanpassen. Het is essentieel om regelmatig te controleren of er in je iCloud-opslag voldoende ruimte beschikbaar is.

hoe werkt een iCloud reservekopie

Om ervoor te zorgen dat al je belangrijke gegevens veilig op te kunnen slaan, is het verstandig om regelmatig een back-up naar de cloud te maken. Door dit proces automatisch in te stellen, hoef jij je geen zorgen te maken dat je bij bijvoorbeeld diefstal of schade aan je apparaat waardevolle informatie verliest.

Wil jij je belangrijke bestanden veilig stellen en gemakkelijk terug kunnen zetten?

iCloud Backup controleren

Met een iCloud reservekopie kun jij al je belangrijke informatie en instellingen veilig in de Cloud bewaren en tussen andere apparaten synchroniseren.

 • Dat is: je gegevens gemakkelijk kunnen herstellen
 • Altijd toegang tot je belangrijke gegevens
 • Snel met je nieuwe apparaat aan de slag

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

De opslagruimte beheren

Als je met een Wi-Fi netwerk verbonden bent worden je apps van je apparaat automatisch naar je iCloud opslag geback-upt. Dit betekent dat al je apps en de bijbehorende gegevens veilig worden bewaard en indien nodig gemakkelijk kunnen worden hersteld. Echter, wanneer er in je iCloud opslag onvoldoende ruimte beschikbaar is, kunnen er problemen bij het maken van reservekopieën ontstaan.

Als je merkt dat er niet genoeg ruimte voor nieuwe back-ups overblijft, kan het handig zijn om apps die veel opslagruimte gebruiken af te sluiten of om onnodige informatie uit apps te verwijderen. Op deze manier kun jij ruimte voor nieuwe back-ups vrijmaken zonder dat je belangrijke gegevens kwijtraakt.

Wat wordt er in een iCloud-reservekopie opgeslagen?

Persoonlijke gegevens

In een iCloud-reservekopie worden al je persoonlijke gegevens veilig bewaard. Dit omvat foto’s, video’s, contacten en berichten, waardoor belangrijke herinneringen en communicatie altijd binnen handbereik zijn.

Met een iCloud reservekopie worden niet alleen je persoonlijke gegevens, maar ook de apps en de gerelateerde gegevens opgeslagen. Dit betekent dat je nadat jij je apparaat hebt hersteld niet alles opnieuw hoeft te installeren of in hoeft te stellen. Alles staat klaar zoals je gewend bent, waardoor het proces snel en moeiteloos verloopt.

Instellingen

iCloud reservekopie is een cruciale functie die iedere smartphonegebruiker moet gebruiken. Het beschermt niet alleen je contacten en foto’s, maar gaat nog verder. Denk aan details zoals achtergronden, beltonen en zelfs wachtwoorden die allemaal worden opgeslagen. Met deze gedetailleerde informatie kun jij je apparaat volledig naar de oorspronkelijke staat herstellen. Dit betekent niet alleen dat jij je bestanden en apps, maar ook alle persoonlijke instellingen en aanpassingen die je hebt gemaakt kunt behouden.

Stel je voor dat jij je telefoon plotseling verliest of beschadigd raakt – voor velen een nachtmerrie. Dankzij een iCloud reservekopie hoef je echter niet in paniek te raken. Je kunt met zekerheid zeggen dat je alles naar de vertrouwde staat waarin het was, kunt herstellen. Dit geeft niet alleen gemoedsrust, maar bespaart je ook kostbare tijd en moeite die anders aan het handmatig opnieuw instellen van al je voorkeuren zou worden besteed.

Voor iedere smartphone-eigenaar is het cruciaal dat je regelmatig back-ups maakt en ervoor zorgt dat al je belangrijke informatie veilig in de cloud wordt opgeslagen. Met iCloud reservekopieën hoef jij je geen zorgen te maken dat je waardevolle gegevens verliest. Het geeft gemoedsrust en zorgt voor een gevoel van veiligheid.

Hoe vaak moet je een reservekopie maken?

Regelmatigheid van reservekopieën

Om al je belangrijke gegevens veilig te houden is het van cruciaal belang dat je regelmatig iCloud-reservekopieën maakt. Door frequent back-ups te creëren, minimaliseer je het risico dat je gegevens verliest als je een ongeluk of een storing met je apparaat hebt. Vooral als je dagelijks wijzigingen in je contacten, je foto’s of andere informatie aanbrengt is het belangrijk dat je minstens één keer per week een reservekopie maakt.

 • Voorkom dat je waardevolle gegevens verliest
 • Minimaliseer risico’s bij problemen met je apparaat

Een goede gewoonte is om automatische back-ups op je apparaat in te stellen. Hierdoor hoef je de kopieën niet handmatig te maken en loop je minder kans dat je cruciale updates over het hoofd ziet. Zorg er wel voor dat je voldoende iCloud-opslagruimte beschikbaar hebt zodat deze automatische back-ups kunnen worden gemaakt. Controleer regelmatig of er genoeg ruimte beschikbaar is en upgrade indien nodig naar een groter opslagplan.

 • Stel voor gemak automatische back-ups in 
 • Controleer de beschikbare iCloud-opslagruimte regelmatig

Gelegenheidsback-ups

Naast de reguliere wekelijkse back-up routine, zijn er momenten waarop het extra belangrijk is om een ​​reservekopie te maken. Bijvoorbeeld als je grote hoeveelheden nieuwe data, zoals na een vakantie vol foto’s en video’s aan je apparaat toevoegt. Hetzelfde geldt als je apps installeert die veel ruimte innemen of als je belangrijke software-updates uitvoert.

iCloud reservekopie van foto's en video's maken
 1. Maak extra kopieën na specifieke gebeurtenissen
 2. Na vakanties met veel nieuwe media

Door je iCloud-reservekopieën regelmatig bewust bij te werken, zorg jij ervoor dat al je kostbare informatie veilig wordt gesteld en als dit ooit nodig is gemakkelijk kan worden hersteld.

iCloud reservekopie voor iPhone of iPad maken

De verbinding en batterijstatus controleren

Controleer voordat je een iCloud-reservekopie gaat maken of je apparaat met wifi verbonden is. Zorg er ook voor dat de batterij voldoende is opgeladen, zodat het proces zonder onderbrekingen kan worden voltooid. Als je apparaat niet op wifi is aangesloten, kan de reservekopie niet worden uitgevoerd.

Om ervoor te zorgen dat de gegevens correct naar iCloud kunnen worden geback-upt is het belangrijk dat je apparaat met een stabiele internetverbinding is verbonden. Als je bijvoorbeeld naar mobiele data bent overgeschakeld, zal het maken van een reservekopie mogelijk niet starten of halverwege vastlopen. Je moet daarom altijd dubbelchecken of wifi is ingeschakeld voordat je begint.

Tijd die nodig is om een reservekopie te maken

De tijd dat het kost om een iCloud-reservekopie te maken kan, afhankelijk van de hoeveelheid gegevens waarvan een back-up moet worden gemaakt in tijd variëren. Kleine bestanden zoals contacten en berichten nemen in vergelijking met grote bestanden zoals foto’s en video’s meestal minder tijd in beslag. De back-up kan in enkele minuten tot zelfs uren worden voltooid.

Als je veel foto’s, video’s en apps op je apparaat hebt opgeslagen, is het belangrijk dat je geduldig bent terwijl de reservekopie wordt gemaakt. Als er veel gegevens zijn die met iCloud moeten worden gesynchroniseerd kan het langer duren dan verwacht. Zorg ervoor dat je genoeg tijd hebt voordat je aan dit proces begint.

Met Time Machine een back-up van je iMac, MacBook of Mac Mini maken

Opties voor reservekopieën

Als het om het maken van een back-up van je iMac, MacBook of Mac Mini gaat, is Time Machine de sleutel. Druk op je apparaat op de opties voor reservekopieën en volg simpelweg de stappen. Je kunt Time machine gebruiken om al je belangrijke bestanden veilig te stellen.

Time Machine biedt een gemakkelijke manier om regelmatig back-ups naar een externe harde schijf of zelfs naar een netwerk station te maken. Door deze functie simpelweg in te schakelen, zorg je ervoor dat al je waardevolle informatie veilig wordt bewaard. Stel gewoon de frequentie van de back-ups in en laat Time Machine zijn werk doen.

Het apparaat aansluiten en een back-up maken

Het proces begint bij  het aansluiten van je apparaten op de externe opslagruimte of het netwerk waarop jij je back-ups wilt bewaren. Zodra alles correct is aangesloten, kun je een reservekopie van al je gegevens maken. Met slechts enkele drukken  zorg je ervoor dat er altijd een recente versie beschikbaar is.

Een groot voordeel van Time Machine voor reservekopieën gebruiken is dat alle instellingen bij iedere back-up die wordt gemaakt automatisch worden meegenomen. Dit betekent dat als er ooit iets met je apparaat misgaat, je snel weer operationeel kunt zijn door simpelweg naar de laatste goede versie die is opgeslagen terug te keren.

Met iCloud automatisch reservekopieën maken

Eenvoudig Instellen

Om automatisch reservekopieën met iCloud te maken, hoef je alleen maar de optie “iCloud-reservekopie” op je apparaat in te stellen. Dit betekent dat je gegevens regelmatig worden geback-upt zonder dat jij er iets voor hoeft te doen. Het is een handige en zorgeloze manier om ervoor te zorgen dat al je belangrijke informatie veilig wordt bewaard.

automatisch een iCloud reservekopie maken

Met Time Machine kun je eenvoudig back-ups van je iMac, MacBook of Mac Mini maken, terwijl iCloud zich op het bewaren van gegevens zoals foto’s, contacten en instellingen van iOS-apparaten richt. Door beide methoden te combineren, waarborg je een uitgebreide back-upstrategie die al je digitale bezittingen tegen verlies door bijvoorbeeld technische storingen of diefstal beschermt.

Voordelen en Overwegingen

 • Automatische back-ups via iCloud zijn handig omdat ze geen actieve tussenkomst vereisen.
 • Met regelmatige reservekopieën blijven je gegevens up-to-date en veilig.
 • Het gemak van automatische back-ups betekent dat je minder kans hebt dat je belangrijke informatie kwijtraakt.

Het nadeel kan zijn dat als er problemen met je Apple ID of de iCloud service zelf optreden, dit de toegang tot recente reservekopieën kan belemmeren. Zorg er daarom altijd voor dat alles correct is ingesteld en goed functioneert om onnodige complicaties te voorkomen.

Fabrieksinstellingen terugzetten en gegevens herstellen

Het belang van een iCloud-reservekopie

Als je overweegt om je apparaat naar de fabrieksinstellingen terug te zetten is het erg belangrijk dat je regelmatig een iCloud reservekopie van je gegevens, apps en instellingen maakt. Door een recente iCloud-back-up te hebben, garandeer je dat al je belangrijke gegevens veilig in de cloud zijn opgeslagen.

Het hebben van een up-to-date reservekopie betekent dat als jij je apparaat naar de fabrieksinstellingen herstelt, alle informatie zoals contacten, foto’s, berichten en instellingen gemakkelijk kunnen worden teruggezet. Dit bespaart niet alleen tijd maar zorgt er ook voor dat je tijdens het resetten van je apparaat geen waardevolle gegevens verliest.

Het proces om gegevens te herstellen nadat je een reservekpoie hebt teurggezet

 1. Ga op je apparaat naar Instellingen en druk bovenaan op je naam.
 2. Druk op iCloud en vervolgens op ‘Reservekopie’, controleer of er een recente back-up beschikbaar is.
 3. Als alles in orde is, ga dan naar Algemeen -> Stel opnieuw in -> Wis alle inhoud en instellingen.
 4. Start het apparaat nu opnieuw op en volg de instructies totdat je bij het scherm ‘Zet iCloud-reservekopie terug’ komt.
 • Voordelen:
  • Eenvoudige manier om al je gegevens na het resetten snel te herstellen
  • Beschermt tegen permanent verlies van belangrijke informatie
 • Nadelen:
  • Voor toegang tot iCloud-back-ups ben je afhankelijk van een internetverbinding 

Na dit eenvoudige proces heb jij al je gegevens dankzij de handige functies die iCloud-reservekopieën biedt weer met succes op je gereviseerde apparaat terug.

iCloud-opslag beheren en uitbreiden

De opslagruimte optimaliseren

Als je merkt dat je iCloud-reservekopie niet genoeg ruimte heeft, kun je gemakkelijk ruimte vrijmaken. Om ruimte in je iCloud-opslag vrij te maken kun je onnodige bestanden en apps verwijderen. Ga hiervoor op je apparaat naar de instellingen, druk bovenaan op je naam, druk daarna op “iCloud” en druk vervolgens op “Beheer opslag”. Hier zie je welke apps de meeste ruimte innemen en kun je kiezen wat je wilt verwijderen of back-uppen.

 • Voordelen:
  • Ruimte besparen
  • Je gegevens efficiënt beheren
 • Nadelen:
  • Als er geen back-up wordt gemaakt kun je gegevens verliezen
  • Tijdrovend proces

Wil jij je belangrijke bestanden veilig stellen en gemakkelijk terug kunnen zetten?

iCloud Backup controleren

Met een iCloud reservekopie kun jij al je belangrijke informatie en instellingen veilig in de Cloud bewaren en tussen andere apparaten synchroniseren.

 • Dat is: je gegevens gemakkelijk kunnen herstellen
 • Altijd toegang tot je belangrijke gegevens
 • Snel met je nieuwe apparaat aan de slag

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Naar een groter opslagabonnement upgraden

Als het nodig is, kun je voor meer ruimte in je iCloud-reservekopie naar een groter opslag abonnement upgraden. Ga hiervoor op je apparaat naar de instellingen, druk bovenaan op je naam en kies “iCloud”. Selecteer hier verolgens voor “Opslag” > ‘Wijzig abonnement’ om te zien welke opties er beschikbaar zijn. Je kunt afhankelijk van de hoeveelheid extra ruimte dat je nodig hebt tussen verschillende plannen kiezen.

iCloud reservekopie en opslag uitbreiden
 • Voordelen:
  • Meer opslagruimte voor reservekopieën
  • Gebruiksgemak zonder dat jij je zorgen over ruimtegebrek hoeft te maken

Beveiliging en privacy van iCloud-back-ups

End-to-end encryptie

Je iCloud-reservekopieën worden door end-to-end encryptie beschermd. Dit betekent dat je gegevens tijdens de overdracht en opslag versleuteld zijn, waardoor alleen jij toegang tot de inhoud hebt.

Deze vorm van beveiliging zorgt ervoor dat zelfs Apple geen toegang tot je back-ups heeft. Het garandeert een hoog niveau van privacy en veiligheid voor al je persoonlijke informatie die in de reservekopieën zijn opgeslagen.

Toegang met je Apple ID en wachtwoord

Alleen jij kunt via je unieke Apple ID en wachtwoord bij je iCloud-back-ups. Deze dubbele verificatie zorgt ervoor dat je gegevens, zelfs als iemand anders fysiek toegang tot het apparaat waarop de back-up is opgeslagen heeft veilig blijven.

Het belangrijkste is dat jij je inloggegevens veilig houdt en niet met anderen deelt. Door deze strikte controlemechanismen kun je er zeker van zijn dat je gevoelige informatie privé blijft en alleen voor jou toegankelijk is.

Oude iCloud-back-ups verwijderen

Ruimte in je iCloud-opslag vrijmaken

Als je oude of onnodige iCloud-back-ups wilt verwijderen, kan je dit via de instellingen van je apparaat gemakkelijk doen. Door deze back-ups te verwijderen, maak je in je iCloud-opslag  ruimte voor nieuwe reservekopieën vrij. Dit is vooral handig als je merkt dat je opslag vol raakt en er geen ruimte voor recente back-ups over is.

Het verwijderen van oude back-ups helpt om je opslagruimte te organiseren en zorgt ervoor dat alleen de meest relevante gegevens worden bewaard. Zo voorkom je dat onnodige bestanden kostbare ruimte in beslag nemen en belemmeringen voor het maken van nieuwe back-ups vormen.

Belangrijke gegevens behouden

Om te voorkomen dat waardevolle gegevens verloren gaan is het belangrijk dat je bij het verwijderen van een iCloud-reservekopie voorzichtig te werk gaat. Zorg ervoor dat je grondig controleert voordat je de back-up verwijdert en wees er zeker van dat alle informatie die erin staat, niet meer nodig is of veilig is opgeslagen. Op deze manier wordt het risico dat je belangrijke foto’s, video’s of documenten tijdens het verwijderproces per ongeluk kwijtraakt  geminimaliseerd.

Een slimme truc is om grondig te controleren welke bestanden er in de iCloud reservekopie staan. Zo kun je bepalen welke bestanden er van belang zijn en welke je kunt verwijderen. Voordat je de oude reservekopie definitief verwijdert, is het verstandig dat je een extra back-up van de gegevens die absoluut bewaard moeten blijven maakt. Op deze manier voorkom je dat belangrijke informatie verloren gaat en kun je de overbodige back-up met een gerust hart wissen.

Het is belangrijk dat je deze veiligheidsmaatregelen implementeert om eventuele spijt te voorkomen en ervoor te zorgen dat je gegevens veilig en goed georganiseerd blijven. Door bij het verwijderen van een iCloud reservekopie zorgvuldig te werk te gaan, kun je ervoor zorgen dat alles soepel verloopt en dat je gemoedsrust hebt.

Tips om ruimte in iCloud te besparen

De opslag optimaliseren

Door de functie “Optimaliseer opslag” te gebruiken kun je ruimte op je apparaat en in iCloud besparen. Hiermee worden grote bestanden automatisch door kleinere versies vervangen, waardoor je meer ruimte vrijmaakt zonder dat je belangrijke gegevens verliest. Deze functie is vooral handig voor apparaten met een beperkte opslagruimte.

iCloud reservekopie en bestanden organiseren

Om deze functie in te schakelen, moet je naar Instellingen > je naam > iCloud > iCloud-opslag. Druk vervolgens op “Opslag beheren” en activeer “Optimaliseer opslag”. Op deze manier kan iCloud de beschikbare ruimte efficiënter gebruiken.

Ongewenste foto’s en video’s verwijderen

Een andere manier om ruimte in iCloud vrij te maken is door ongewenste foto’s en video’s die al zijn opgeslagen te verwijderen. Door je fotobibliotheek regelmatig door te nemen en dubbele of overbodige media te verwijderen kun je meer ruimte voor nieuwe herinneringen creëren.

Open de Foto’s-app, selecteer het tabblad ‘Foto’s’ of ‘Video’s’, kies de items die je wilt verwijderen en druk op het prullenbak pictogram. Deze actie zal niet alleen helpen om iCloud-opslag te besparen, maar ook om je mediabibliotheek te organiseren.

iCloud Drive slim gebruiken

Wanneer jij je iCloud-opslag beheert, is het belangrijk dat je kritisch bent in wat je online bewaart. Door enkel regelmatig gebruikte bestanden in je iCloud-back-up op te nemen kun je waardevolle ruimte voor andere belangrijke data besparen. Oude of zelden bekeken bestanden kunnen beter lokaal op je apparaat worden bewaard of elders, bijvoorbeeld op een externe harde schijf worden opgeslagen. Zo optimaliseer je niet alleen je online opslagruimte, maar zorg je er ook voor dat je, zonder dat je iCloud overbelast raakt gemakkelijk toegang tot de bestanden die voor jou het belangrijkst zijn hebt.

Een handige tip is om regelmatig een opruimingssessie in iCloud Drive uit te voeren. Door onnodige bestanden veilig te verwijderen, houd je niet alleen je online-opslag georganiseerd, maar verbeter je ook de algehele prestaties van je apparaat. Door een systematische aanpak te hanteren en bijvoorbeeld oude back-ups, dubbele bestanden of grote mediabestanden te verwijderen, creëer je meer ruimte voor nieuwe gegevens en optimaliseer je de efficiëntie van je iCloud-opslag.

Het is verstandig om naast de lokale opslag een iCloud-reservekopie te gebruiken. Op deze manier wordt er automatisch ruimte vrijgemaakt door minder gebruikte bestanden naar de cloud te verplaatsen. Zo kun je van online opslag profiteren zonder dat dit ten koste van de prestaties van je apparaat gaat.

Voor reservekopieën tussen iCloud en de MacBook kiezen

De opties vergelijken

Als je liever meer controle over het maken van reservekopieën wilt hebben en liever niet van iCloud afhankelijk bent, dan is het maken van een reservekopie met behulp van een MacBook een uitstekende optie. Door je iPhone of iPad met behulp van een kabel rechtstreeks op je MacBook aan te sluiten, kun je zelf bepalen wanneer en hoe vaak je back-ups maakt.

Het voordeel van iCloud is dat de reservekopieën zodra je apparaat met een wifiverbinding is verbonden en aan de oplader ligt draadloos en automatisch worden gemaakt. Dit zorgt voor gemak en dat je back-up regelmatige wordt bijgewerkt. Echter, sommige gebruikers geven de voorkeur aan het handmatig beheren van hun back-ups, wat je kunt doen door de reservekopie via een MacBook te maken.

Door je apparaat op je MacBook aan te sluiten, kun je de back-up precies op het gewenste moment laten maken. Bovendien kun je via de Finder-app op je MacBook eenvoudig controleren of de back-up succesvol is uitgevoerd en of alle belangrijke gegevens zijn opgeslagen.

Met een MacBook kan je terwijl je controle over je gegevens hebt gemakkelijk een back-up maken. Door regelmatig back-ups te maken, verklein je de kans dat je gegevens verliest en blijft belangrijke informatie, zelfs als er technische problemen met je apparaat optreden altijd beschikbaar.

De voordelen en de nadelen afwegen

Overweeg zorgvuldig welke methode voor jou het beste geschikt is. Hieronder staan enkele punten die je in gedachten moet houden:

 • Voordeel: Met iCloud-reservekopieën hoef je niet fysiek met een ander apparaat verbonden te zijn, waardoor back-ups naadloos verlopen.
 • Nadeel: Als je gratis iCloud-opslag limiet vol is, moet je mogelijk voor extra ruimte  betalen.
 • Voordeel: Een lokale reservekopie op een MacBook kan handig zijn als je geen toegang tot een wifi-verbinding hebt of als er in iCloud beperkte opslagruimte beschikbaar is.
 • Nadeel: Je moet regelmatig onthouden dat je handmatig back-ups via de MacBook moet maken.

Denk goed over je specifieke behoeften en hoe vaak jij bereid bent om moeite voor het maken van reservekopieën te doen na. Iedere optie heeft zijn eigen voor- en nadelen die bij verschillende gebruikersvoorkeuren passen.

Laatste opmerkingen

Je hebt nu een grondig inzicht gekregen waarom het belangrijk is dat je regelmatig iCloud-reservekopieën voor al je Apple-apparaten maakt. Door regelmatig back-ups te maken, kun je ervoor zorgen dat je waardevolle gegevens, zelfs bij verlies of beschadiging van je apparaten veilig en toegankelijk blijven. Vergeet niet om de tips die we hebben gedeeld om ruimte in iCloud te besparen en oude back-ups te verwijderen te volgen .

iCloud reservekopie

Zorg ervoor dat je vandaag nog de nodige stappen onderneemt om een reservekopie van al je belangrijke informatie te maken. Het is beter om voorbereid te zijn en een back-up te hebben dan spijt te hebben als er iets misgaat. Bescherm je gegevens en geniet van gemoedsrust!

Veelgestelde vragen

Hoe vaak moet je een reservekopie maken?

Het wordt aanbevolen om regelmatig, bij voorkeur wekelijks, een reservekopie van al je apparaten te maken, zodat recente gegevens veilig kunnen worden opgeslagen.

Wat wordt er in een iCloud-reservekopie opgeslagen?

Een iCloud-reservekopie slaat essentiële gegevens zoals foto’s, video’s, apps en de daarbij behorende gegevens, instellingen en berichten op. Dit zorgt ervoor dat je belangrijke gegevens bij het wisselen van apparaten of bij gegevensverlies niet verloren gaat.

Hoe kun je met iCloud automatisch reservekopieën maken?

Door de functie ‘iCloud-reservekopie’ op je Apple-apparaat in te schakelen worden er als het apparaat met wifi is verbonden en aan de oplader ligt automatisch back-ups gemaakt. Hierdoor hoef jij back-ups nooit meer handmatig te maken.

Wat zijn tips om ruimte te besparen in iCloud?

Om ruimte in iCloud te besparen kun je oude back-ups die niet meer nodig zijn verwijderen, grote bestanden naar andere opslagmogelijkheden verplaatsen en onnodige documenten of apps opruimen. Op deze kun jij je beschikbare opslagruimte efficiënt optimaliseren.

Waarom is het belangrijk dat je iCloud-back-ups beveiligd?

Beveiliging van iCloud-back-ups is cruciaal omdat deze persoonlijke gegevens zoals foto’s en contacten bevatten. Door sterke wachtwoorden te gebruiken, tweestapsverificatie in te stellen en regelmatig back-ups te controleren blijven je gevoelige informatie veilig tegen hackers of datalekken.

Wil jij je belangrijke bestanden veilig stellen en gemakkelijk terug kunnen zetten?

iCloud Backup controleren

Met een iCloud reservekopie kun jij al je belangrijke informatie en instellingen veilig in de Cloud bewaren en tussen andere apparaten synchroniseren.

 • Dat is: je gegevens gemakkelijk kunnen herstellen
 • Altijd toegang tot je belangrijke gegevens
 • Snel met je nieuwe apparaat aan de slag

Dit is nog maar een topje van de ijsberg