iCloud Suite: Alles wat je moet weten over iCloud, prijzen, delen van bestanden en meer!

Zoek jij naar een handige en veelzijdige oplossing waarmee jij al je informatie, activiteiten en berichten op te slaan en te delen? Benieuwd naar een manier om muziek en media eenvoudig op al je apparaten af te spelen? Maak kennis met iCloud Suite! Met iCloud Suite kun je onbeperkt opslagruimte aanmaken en op al je Apple-apparaten aanpassen.

Wanneer je iCloud Suite gebruikt hoef jij je geen zorgen te maken dat je belangrijke gegevens of bestanden verliest. Daarnaast kun je familieleden en anderen aan gedeelde mappen, bestanden en gegevens toevoegen, waardoor samenwerken nog makkelijker wordt. Of het nu om het synchroniseren van contacten, agenda’s of herinneringen gaat, iCloud Suite biedt de mogelijkheid om alles moeiteloos te organiseren.

Ontdek wat iCloud Suite voor jou kan betekenen en gebruik de vele functies en mogelijkheden die deze cloudopslagdienst biedt. Lees verder om meer over iCloud, de toepassingen, apparaten en hoe je het in jouw dagelijkse leven kunt gebruiken te weten te komen.

Overzicht van iCloud suite

iCloud Suite is een verzameling van verschillende apps en diensten die door Apple worden aangeboden. Het biedt de mogelijkheid om je bestanden, foto’s, documenten en meer op te slaan en tussen al je Apple-apparaten te synchroniseren. Hieronder staat een overzicht van de belangrijkste apps en functies die in iCloud Suite beschikbaar zijn:

Overzicht van iCloud suite
 1. iCloud Drive: Dit is een cloudopslagdienst waarmee je bestanden kunt bewaren en tussen al je apparaten kunt synchroniseren. Met iCloud Drive kun je bestanden met anderen delen en vanaf iedere locatie toegang tot je bestanden krijgen.
 2. iCloud Foto’s: Met iCloud Foto’s kun jij al je foto’s en video’s in de cloud bewaren. Je kunt je foto’s organiseren, bewerken en met anderen delen. iCloud Foto’s maakt automatisch een back-up van alle foto’s en video’s die op het apparaat zoals je iPhone of iPad staan.
 3. iCloud Agenda: Met iCloud Agenda kun jij al je afspraken en evenementen organiseren en tussen al je apparaten synchroniseren. Je kunt ook uitnodigingen voor evenementen en herinneringen voor belangrijke afspraken versturen en ontvangen.
 4. iCloud Contacten: Met iCloud Contacten kun jij al je contactpersonen op één plek opslaan en tussen al je apparaten synchroniseren. Je kunt nieuwe contacten toevoegen, bestaande contacten bewerken en contactgroepen maken.
 5. iCloud Notities: Met iCloud Notities kun jij al je notities opslaan en tussen al je apparaten synchroniseren. Hiermee kun je met behulp van verschillende opmaakopties notities maken, bewerken en organiseren.
 6. iCloud Sleutelhanger: iCloud Sleutelhanger is een functie waarmee jij je wachtwoorden en creditcardgegevens veilig op kunt slaan en tussen al je apparaten kunt synchroniseren. Hiermee kun je sterke wachtwoorden genereren en automatisch op zowel websites als apps inloggen.

Hoewel iCloud Suite veel handige functies biedt, zijn er ook enkele beperkingen. Het gratis iCloud-account heeft bijvoorbeeld een beperkte opslagruimte van 5 GB, wat mogelijk niet voldoende is als je veel bestanden en foto’s op wilt slaan. Daarnaast is iCloud Suite alleen voor Apple-apparaten beschikbaar, dus wanneer je andere apparaten gebruikt, kun je mogelijk niet alle functies gebruiken.

Kortom, iCloud Suite is een handige suite van apps en diensten waarmee je als Apple-gebruiker je bestanden, foto’s, agenda’s, contacten en meer tussen al je apparaten kunt synchroniseren. Het biedt gemak en flexibiliteit, maar heeft ook enkele beperkingen die je in gedachten moet houden.

Wil jij gemakkelijk aan al je bestanden kunnen werken?

Overzicht van iCloud suite

Met iCloud suite worden alle diensten van Apple met elkaar gecombineerd.

 • Dat is een abonnement om aan al je documenten te kunnen werken
 • Je bestanden gemakkelijk tussen verschillende apparaten kunnen synchroniseren
 • Je bestanden veilig in de cloud kunnen bewaren

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Prijzen van iCloud-abonnementen

iCloud biedt verschillende abonnementsopties aan, zodat je de opslagruimte die het beste bij jouw behoeften past kunt kiezen. De prijzen variëren afhankelijk van de opslagopties die je kiest. Of je nu een individuele gebruiker bent of een gezin hebt, er is altijd een geschikt abonnement voor jou.

Abonnementsopties

Om extra opslagruimte in iCloud te krijgen zijn er verschillende abonnementsopties beschikbaar. Het begint met het gratis basisabonnement met 5 GB opslagruimte, maar als je meer ruimte nodig hebt, kun je naar een betaald abonnement upgraden. Hieronder staan de verschillende opties en de hoeveelheid opslagruimte ze bieden:

 1. 50 GB: Dit is het eerste betaalde abonnement en biedt 50 GB aan opslagruimte voor al je foto’s, video’s en bestanden.
 2. 200 GB: Als je meer ruimte nodig hebt, kun je voor het 200 GB-abonnement kiezen. Dit geeft je voldoende ruimte om al je gegevens veilig op te slaan.
 3. 2 TB: Wanneer je veel gegevens hebt of je iCloud-opslag met meerdere apparaten of gezinsleden willen delen, is er het 2 TB-abonnement.

Ieder abonnement heeft zijn eigen prijsstelling en biedt de toegang tot alle functies van iCloud, zoals automatische back-ups van al je apparaten en naadloze synchronisatie tussen al je Apple-apparaten.

iCloud+ met het gezin

Als je een iCloud+-abonnement hebt, kun je dit met je gezinsleden delen. Hierdoor kunnen jij en je gezin van de beschikbare opslagruimte en alle functies die iCloud+ te bieden heeft profiteren. iCloud+ kan eenvoudig met het gezin worden gedeeld:

 1. Voeg gezinsleden toe: Je kunt gezinsleden via de instellingen van je Apple-apparaat eenvoudig aan je iCloud+-abonnement toevoegen.
 2. Gezamenlijk gebruik van opslagruimte: Met iCloud+ kunnen alle gezinsleden de beschikbare opslagruimte gebruiken, zodat iedereen zijn bestanden veilig kan bewaren.
 3. Synchronisatie tussen apparaten: Alle apparaten binnen het familie-abonnement worden automatisch gesynchroniseerd, zodat iedereen toegang tot dezelfde gegevens heeft.

Of het nu om het delen van foto’s, video’s of belangrijke documenten gaat, iCloud+ met het gezin maakt het gemakkelijk om alles voor iedereen in jouw familie veilig en toegankelijk te houden.

De prijzen van iCloud-abonnementen variëren op basis van de gekozen opslagopties. Er zijn verschillende abonnementen met hun eigen prijs en opslagruimte beschikbaar. Met een betaald abonnement krijg je onbeperkte opslagruimte voor al je bestanden en gegevens. Je kunt je iCloud+-abonnement met je gezin delen, zodat iedereen van de opslagruimte en functies kan profiteren.

iCloud Account Aanmaken

Wil jij de iCloud Suite gebruiken? Maak dan snel een account op de website van iCloud aan. Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe je een iCloud account aan kunt maken.

Stap voor stap

Volg deze stapsgewijze handleiding om met iCloud te starten. Om een iCloud-account aan te maken moet je naar de iCloud-website en op “Maak je Apple ID aan” drukken. Vul vervolgens het registratieformulier met je persoonlijke gegevens, zoals naam, e-mailadres en wachtwoord in. Kies voor een sterk wachtwoord dat moeilijk te raden is. Nadat je alle vereiste informatie hebt ingevuld moet je op “Ga door” drukken om je account aan te maken.

iCloud Account Aanmaken voor icloud suite

Inloggen en tips

Nu je een iCloud-account hebt aangemaakt, kun je met je Apple ID inloggen. Ga naar de iCloud-website en voer je gebruikersnaam en wachtwoord in om toegang tot al je iCloud-functies en opties te krijgen.

Om het meeste uit iCloud te halen, staan hieronder enkele handige tips:

 1. Synchroniseer al je bestanden en documenten met iCloud Drive.
 2. Pas de instellingen van je iCloud-account naar jouw wensen aan. Je kunt bijvoorbeeld aangepaste gebruikersadressen instellen of iWork voor een naadloze samenwerking integreren.
 3. Gebruik Find My iPhone/iPad/Mac om verloren apparaten op te sporen of op afstand te vergrendelen.
 4. Maak via iCloud Backup regelmatig back-ups van al je belangrijke gegevens.
 5. Deel foto’s, video’s en bestanden gemakkelijk met anderen via gedeelde mappen.

Wanneer je bij het inloggen op iCloud problemen ondervindt zijn er enkele dingen die je kunt proberen. Controleer eerst je gebruikersnaam en wachtwoord. Als jij je wachtwoord bent vergeten, kun je deze via “Wachtwoord vergeten?” opnieuw instellen. Verbind je apparaat met een stabiele internetverbinding en controleer of iCloud-services beschikbaar zijn.

In het kort gezegd, het een iCloud-account kan gemakkelijk worden gemaakt en heeft vele voordelen, zoals de mogelijkheid om bestanden tussen al je apparaten te synchroniseren, ongelimiteerde opslagruimte en handige functies zoals Find My iPhone/iPad/Mac. Volg de stap-voor-stap instructies om snel met iCloud te beginnen en ontdek hoe het je digitale leven gemakkelijker kan maken.

Bestanden delen en samenwerken

Met de iCloud-suite kun je bestanden gemakkelijk delen en met vrienden, familie of collega’s samenwerken. Of je nu een belangrijk document met je team wilt delen, foto’s met vrienden wilt delen of samen aan een presentatie wilt werken, iCloud biedt de tools die je nodig hebt.

Activiteiten bewerken en verbeteren

Eén van de geweldige functies van de iCloud-suite is dat je activiteiten gezamenlijk kunt bewerken en in real-time kunt verbeteren. Dit betekent dat meerdere mensen tegelijkertijd aan hetzelfde document, spreadsheet of presentatie kunnen werken. Je kunt elkaars wijzigingen direct zien en zelfs opmerkingen achterlaten om feedback te geven.

Stel je voor dat je een groepsproject hebt waarbij iedereen zijn eigen bijdrage moet leveren. Met iCloud kunnen jij en je teamleden tegelijkertijd aan het project werken, zonder dat jullie elkaar in de weg zitten. Het maakt niet uit waar jullie zijn of welk apparaat jullie gebruiken – iedere wijziging wordt voor iedereen automatisch gesynchroniseerd en bijgewerkt.

Mappen aanmaken en informatie analyseren

Om informatie georganiseerd te houden, kun je binnen de iCloud-suite mappen aanmaken. Hierdoor kun je bestanden op een logische manier ordenen en snel vinden wat je zoekt. Of het nu om persoonlijke foto’s, werkdocumenten of schoolprojecten gaat, door mappen te gebruiken blijft alles overzichtelijk.

Bovendien kun je binnen deze mappen samenwerken en informatie analyseren. Stel je voor dat je een project hebt waarbij je verschillende documenten, spreadsheets en presentaties moet raadplegen. Met iCloud kun je deze bestanden op één plek bewaren en vanaf ieder apparaat gemakkelijk openen. Op deze manier kun je gegevens eenvoudig vergelijken, trends analyseren en samen aan complexe taken werken.

Aangepaste opties voor delen en afschermen

Niet alle bestanden zijn bedoeld om met iedereen te delen. Daarom biedt de iCloud-suite aangepaste opties voor het delen van bestanden. Je kunt bepalen wie er toegang tot welke bestanden heeft en zelfs instellen of anderen wijzigingen aan kunnen brengen of alleen kunnen bekijken.

iCloud suite gebruiken om bestanden met anderen te delen

Stel je bijvoorbeeld voor dat je een familiealbum met foto’s van speciale momenten hebt gemaakt. Je kunt ervoor kiezen dat je dit album alleen met familieleden deelt, zodat zij de foto’s kunnen bekijken, maar geen wijzigingen aan kunnen brengen. Op dezelfde manier kun je belangrijke werkdocumenten met collega’s delen, terwijl andere documenten privé blijven.

Het is belangrijk dat je de controle over de toegang tot jouw bestanden hebt. Met iCloud-opties kun je bepalen hoeveel toegang anderen tot jouw gedeelde bestanden hebben. Met de iCloud-suite kun je bestanden gemakkelijk delen en met anderen samenwerken.

Opslagbeheer in iCloud

In het vorige gedeelte hebben we besproken hoe je bestanden via iCloud kunt delen en met anderen kunt samenwerken. Nu gaan we dieper op het onderwerp opslagbeheer in iCloud in.

iCloud biedt een handige manier om al je bestanden en gegevens op te slaan en te beheren. Of je nu foto’s, video’s, documenten of andere bestanden hebt, iCloud zorgt ervoor dat je ze veilig en toegankelijk kunt bewaren.

Opslagopties verkennen

Met iCloud kun je afhankelijk van jouw behoeften uit verschillende opslagopties kiezen. Wanneer de standaardopslag voor al jouw bestanden niet voldoende is, heb je de mogelijkheid om naar meer opslagruimte te upgraden.

Wanneer je bij iCloud bent ingelogd kun jij je bestanden en gegevens eenvoudig beheren en organiseren. Zo kun je mappen maken om jouw bestanden te categoriseren en snel terug te vinden wat je nodig hebt. Daarnaast kun je bestanden als favoriet markeren, zodat ze altijd binnen handbereik zijn.

Accountinstellingen beheren

De iCloud Suite biedt een breed scala aan accountinstellingen waarmee jij je iCloud-account kunt beheren en aan kunt passen. Om een optimale gebruikerservaring te garanderen kun jij met deze instellingen je privacy, beveiliging en voorkeuren beheren. Hieronder staat een overzicht van enkele belangrijke functies en instellingen binnen de iCloud Suite:

Functie/InstellingVoordelenNadelenVerschillen
TweestapsverificatieVerhoogt de beveiliging van het account door een extra beveiligingslaag toe te voegen.Bij het inloggen op nieuwe apparaten kan dit enige extra tijd en moeite vergen.Biedt extra bescherming tegen ongeautoriseerde toegang tot het account.
WachtwoordbeheerMaakt het gemakkelijk om sterke, unieke wachtwoorden te genereren en op te slaan.Afhankelijk van één wachtwoordmanager kan riskant zijn als het account wordt gehackt.Vereenvoudigt het beheer van meerdere wachtwoorden en verhoogt de beveiliging.
ApparaatbeheerBiedt de mogelijkheid om apparaten die aan het iCloud-account zijn gekoppeld te koppelen, te verwijderen en te beheren.Kan enige technische kennis vereisen om apparaten correct te beheren.Maakt het gemakkelijk om apparaten te synchroniseren en gegevens veilig te bewaren.
PrivacyinstellingenGeeft de controle over welke gegevens er worden gedeeld en met wie.Het kan enige tijd kosten om de privacy-instellingen naar wens aan te passen.Biedt meer controle en bescherming van persoonlijke gegevens.

Daarnaast zijn er ook andere accountinstellingen beschikbaar. Bij deze instellingen kun je denken aan het beheren van de opslagruimte, de meldingen en de voorkeuren voor apps en services die aan het iCloud-account zijn gekoppeld. Je kunt deze instellingen aan je specifieke behoeften en voorkeuren aanpassen.

Om accountinstellingen binnen de iCloud Suite te beheren moet je de onderstaande stappen volgen:

 1. Ga naar de iCloud-website en log op je account in.
 2. Navigeer naar de instellingenpagina van je account.
 3. Blader door de verschillende categorieën van instellingen en pas ze naar wens aan.
 4. Sla de wijzigingen op en controleer of de instellingen correct zijn bijgewerkt.

Het is belangrijk dat je de accountinstellingen binnen de iCloud Suite beheert, zodat je een gepersonaliseerde gebruikerservaring kunt creëren en de beveiliging en privacy van je account kunt waarborgen. Door je instellingen regelmatig te controleren en aan te passen, kun je ervoor zorgen dat je iCloud-account optimaal functioneert en aan jouw persoonlijke voorkeuren voldoet.

Privacy en Beveiliging

Op het gebied van privacy en beveiliging biedt de iCloud-suite van Apple verschillende functies. Hieronder staat een vergelijkingstabel met de belangrijkste kenmerken, de voordelen en de nadelen van de iCloud-suite:

FunctieVoordelenNadelen
End-to-end encryptieBiedt maximale privacybescherming voor je gegevens.Kan bij het synchroniseren van gegevens tot langzamere prestaties leiden.
TweestapsverificatieExtra beveiligingslaag voor je iCloud-account.Kan enige tijd duren om in te stellen en kan bij het inloggen soms onhandig zijn.
Automatische back-upsMaakt regelmatig back-ups van je gegevens, zodat je ze indien nodig kunt herstellen.Beperkte opslagruimte beschikbaar, tenzij je extra betaalt voor meer opslag.
Zoek mijn iPhoneHelpt je bij het vinden van je verloren of gestolen iPhone.Vereist dat je locatie diensten hebt ingeschakeld, wat de batterijduur kan beïnvloeden.

Hieronder staan enkele voorbeelden van hoe je de privacy- en beveiligingsfuncties van de iCloud-suite kunt gebruiken:

 • Schakel end-to-end encryptie in om ervoor te zorgen dat alleen jij toegang tot je gegevens hebt.
 • Stel tweestapsverificatie in om je account beter tegen ongeautoriseerde toegang te beveiligen.
 • Gebruik de automatische back-upfunctie regelmatig zodat je belangrijke gegevens veilig zijn.
 • Gebruik ‘Zoek mijn iPhone’ om je telefoon te lokaliseren als je deze kwijt bent.

Hoewel iCloud privacy- en beveiligingsfuncties heeft, moet je voorzichtig zijn met je persoonlijke gegevens. Gebruik sterke wachtwoorden, vermijd verdachte e-mails en houd je apparaat up-to-date met beveiligingspatches. Met iCloud blijven je gegevens veilig, maar blijf alert en pas goede beveiligingspraktijken toe om bedreigingen te voorkomen.

Wil jij gemakkelijk aan al je bestanden kunnen werken?

Overzicht van iCloud suite

Met iCloud suite worden alle diensten van Apple met elkaar gecombineerd.

 • Dat is een abonnement om aan al je documenten te kunnen werken
 • Je bestanden gemakkelijk tussen verschillende apparaten kunnen synchroniseren
 • Je bestanden veilig in de cloud kunnen bewaren

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Al je activiteiten en belangrijke informatie op al je apparaten synchroniseren

Met iCloud kun je al je activiteiten en belangrijke informatie eenvoudig tussen al je apparaten synchroniseren. Afspraken, contacten, notities en herinneringen worden op al je apparaten automatisch bijgewerkt. Op deze manier heb jij waar je ook bent altijd toegang tot de meest recente versie van jouw gegevens.

iCloud suite gebruiken om bestanden met andere apparaten te delen

Verbeter je gebruiksgemak met de verschillende synchronisatie-opties.

iCloud biedt verschillende synchronisatie-opties voor jouw gegevens. Zo kun je specifieke apps of alles wat er op jouw apparaat staat synchroniseren. Hierdoor kun jij zelf bepalen welke gegevens je tussen jouw apparaten wilt delen. Daarnaast kun je automatische downloads voor nieuwe aankopen zoals muziek, apps of boeken inschakelen, zodat ze automatisch naar al jouw gekoppelde apparaten worden gedownload.

Analyseer en bewerk je gegevens onbeperkt, omdat alles samenwerkt.

Met de iCloud-suite kun je gemakkelijk met al je apparaten werken. Je kunt je gegevens zonder beperkingen op je iPhone, iPad en Mac bewerken. Je hebt altijd de toegang tot de nieuwste versie van je bestanden en kunt ze eenvoudig tussen al je apparaten delen.

Bescherm en scherm je aangepaste instellingen met een druk op het apparaat af.

Met iCloud kun jij je aangepaste instellingen met één druk op het apparaat beschermen en beveiligen. Dit betekent dat als je specifieke privacy-instellingen op je iPhone hebt ingesteld, deze automatisch op al jouw andere gekoppelde apparaten worden toegepast. Met iCloud worden al je apparaten gesynchroniseerd en blijven jouw persoonlijke voorkeuren behouden.

Met iCloud heb je de volledige controle over het synchroniseren van je activiteiten en belangrijke informatie tussen al je apparaten. Hierdoor verbeter je het gebruiksgemak en de efficiëntie in je dagelijks leven. Of je nu onderweg bent of thuis werkt, met iCloud heb je altijd de toegang tot de meest recente versie van je gegevens en hoef je nooit meer naar belangrijke informatie te zoeken.

Toegang tot iCloud

iCloud is een essentieel onderdeel van het Apple-ecosysteem en biedt je de mogelijkheid om al je belangrijke informatie en documenten te synchroniseren en te bewaren. Hieronder bespreken we hoe je op verschillende apparaten en op Windows-computers de toegang tot iCloud kunt krijgen.

Verschillende apparaten

De iCloud suite is een verzameling van verschillende apps en diensten die op verschillende apparaten, zoals iPhones, iPads, Macs en zelfs Windows-pc’s beschikbaar zijn. Met de iCloud suite kun je gegevens van al je apparaten synchroniseren en waar je ook bent toegang tot je bestanden, foto’s, contacten, notities en meer krijgen.

bestanden met iCloud suite tussen verschillende apparaten synchroniseren

Hieronder staat een vergelijkingstabel met de verschillende apps en diensten die deel uitmaken van de iCloud suite:

App/DienstBeschrijvingVoordeelNadeel
iCloud DriveSlaat al je bestanden in de cloud op Vanaf ieder apparaat toegang tot je bestanden Beperkte opslagruimte (gratis)
iCloud Foto’sSynchroniseert en bewaart al je foto’sOp al je apparaten toegang tot je foto’s Beperkte opslagruimte (gratis)
iCloud AgendaHoudt je agenda op al je apparaten gesynchroniseerdVanaf ieder apparaat toegang tot je agenda Beperkte functionaliteit in vergelijking met andere agenda-apps
iCloud ContactenSynchroniseert al je contactenOp al je apparaten toegang tot je contacten Beperkte functionaliteit in vergelijking met andere contacten-apps
iCloud NotitiesSynchroniseert al je notitiesOp al je apparaten toegang tot notities Beperkte functionaliteit in vergelijking met andere notitie-apps

Met de iCloud suite kun jij je apparaten back-uppen, zodat je je gegevens kunt herstellen als er iets misgaat. Daarnaast kun je met de iCloud Find My-app je apparaten lokaliseren en op afstand vergrendelen of wissen om je gegevens te beschermen.

Voordat je de iCloud suite kunt gebruiken, moet je een Apple ID hebben en op al je apparaten zijn ingelogd. Je gegevens worden automatisch tussen je apparaten gesynchroniseerd. De iCloud suite verbindt al je apparaten en geeft je waar je ook bent toegang tot je gegevens. Bestanden delen, foto’s bekijken, en agenda bijwerken wordt allemaal door de iCloud suite mogelijk gemaakt.

Windows-computers

De iCloud Suite is een verzameling van applicaties en diensten die door Apple worden aangeboden en die naadloos met Windows-computers kunnen worden geïntegreerd. Met de iCloud Suite kun jij je bestanden, foto’s, contacten, agenda’s en meer tussen je Windows-computer en andere Apple-apparaten, zoals iPhones, iPads en Macs synchroniseren. Hierdoor heb je ongeacht het apparaat dat je gebruikt altijd de toegang tot je belangrijke gegevens.

Om de iCloud Suite op een Windows-computer te gebruiken, moet je de iCloud voor Windows-applicatie downloaden en installeren. Deze applicatie biedt de toegang tot verschillende iCloud-diensten, waaronder iCloud Drive, Foto’s, Mail, Contacten, Agenda’s en meer. Hieronder volgt een vergelijkingstabel van de belangrijkste functies, de voordelen en de nadelen van de iCloud Suite op Windows-computers:

FunctieVoordelenNadelen
iCloud Drive– Synchroniseert bestanden tussen apparaten
– Vanaf iedere locatie toegang tot je bestanden 
– Beperkte opslagruimte (5 GB gratis)
– Mogelijke synchronisatieproblemen
Foto’s– Automatische back-up van foto’s
– Toegang tot foto’s op alle apparaten
– Beperkte opslagruimte (5 GB gratis)
– Mogelijke vertraging bij het uploaden van foto’s
Mail– Synchroniseert e-mails en mappen
– Op alle apparaten toegang tot e-mails 
– Beperkte opslagruimte (5 GB gratis)
– Mogelijke compatibiliteitsproblemen met andere e-mailclients
Contacten– Synchroniseert contacten tussen apparaten
– Gemakkelijk beheer van contacten
– Beperkte opslagruimte (5 GB gratis)
– Mogelijke synchronisatieproblemen
Agenda’s– Synchroniseert agenda’s tussen apparaten
– Gemakkelijke planning en delen van evenementen
– Beperkte opslagruimte (5 GB gratis)
– Mogelijke synchronisatieproblemen

Naast deze functies kan de iCloud Suite ook met andere Apple-apps en diensten, zoals Pages, Numbers, Keynote en Find My worden geïntegreerd. Hierdoor kun je bijvoorbeeld documenten op je Windows-computer in Pages maken en bewerken en deze automatisch met je andere Apple-apparaten synchroniseren.

Om de iCloud Suite op een Windows-computer te gebruiken, heb je een Apple ID nodig. Dit is hetzelfde ID dat je op andere Apple-apparaten gebruikt. Met dit ID kun je op de iCloud voor Windows-app inloggen en bij je iCloud-gegevens komen.

Apple One en iCloud+

Met de introductie van Apple One en iCloud+ biedt Apple een uitgebreid pakket aan diensten voor als je iCloud gebruikt. Deze bundels bevatten verschillende services die je kunt gebruiken om het meeste uit je Apple-apparaten te halen.

Uitleg over Apple One

Apple One is een abonnementsservice waarmee je de toegang tot meerdere Apple-diensten in één pakket krijgt. Het omvat onder andere iCloud-opslag, Apple Music, Apple TV+, en Apple Arcade. Met deze bundel kun je van al deze diensten genieten zonder dat je aparte abonnementen af hoeft te sluiten.

Meerdere diensten in één abonnement bundelen heeft vele voordelen. Ten eerste bespaar je geld omdat de kosten van de individuele abonnementen tot één maandelijkse betaling worden gecombineerd. Dit kan vooral handig zijn als je meerdere Apple-diensten, zoals iCloud-opslag en Apple Music gebruikt.

Daarnaast zorgt het bundelen van diensten ervoor dat je met één account naadloos tussen verschillende apps en services kunt schakelen. Je hebt geen aparte inloggegevens voor de verschillende services nodig; met een enkel Apple ID kun je eenvoudig toegang tot al je gekoppelde accounts en gegevens krijgen.

Voordelen van bundeling

De iCloud Suite is een bundeling van verschillende diensten en apps die door Apple worden aangeboden. Deze bundeling biedt verschillende voordelen. Hieronder worden enkele van deze voordelen besproken.

FunctieVoordelen
Opslagruimte– Met de iCloud Suite krijg je de toegang tot 5 GB gratis opslagruimte in de cloud. Hiermee kun je belangrijke bestanden, foto’s en video’s veilig opslaan en overal toegang tot deze bestanden hebben. Daarnaast kun je extra opslagruimte kopen wanneer je meer ruimte nodig hebt.
Synchronisatie– De naadloze synchronisatie tussen al je Apple-apparaten is een van de grootste voordelen van de iCloud Suite. Of je nu een iPhone, iPad of Mac gebruikt, je kunt ervoor zorgen dat al je gegevens, zoals contacten, agenda’s en notities op al je apparaten altijd up-to-date zijn. Op deze manier kun je bij het handmatig synchroniseren van gegevens tussen apparaten tijd en moeite besparen.
Back-up– Met de iCloud Suite kun je automatische back-ups van al je Apple-apparaten maken. Dit betekent dat als je bijvoorbeeld je iPhone verliest of beschadigt, je al je gegevens op een nieuw apparaat veilig kunt herstellen. Dit zorgt voor gemoedsrust en voorkomt het verlies van belangrijke gegevens.
Delen van bestanden– Met de iCloud Suite kun je eenvoudig bestanden delen met andere gebruikers. Of het nu gaat om het delen van foto’s, documenten of muziek, je kunt snel en gemakkelijk bestanden delen via iCloud Drive of andere apps zoals iCloud Foto’s. Dit maakt samenwerking en het delen van inhoud met anderen eenvoudig en efficiënt.
Gemakkelijke toegang– Met de iCloud Suite heb je overal toegang tot je gegevens. Of je nu onderweg, op kantoor of thuis bent, je kunt eenvoudig op je iCloud-account inloggen en al je gegevens openen en bewerken. Dit zorgt voor flexibiliteit en gemak in het beheren van je digitale leven.

Als je Apple producten gebruikt heeft de iCloud Suite veel voordelen. Het biedt veilige opslag in de cloud, synchronisatie en back-ups, wat het leven makkelijker maakt. Daarnaast kun je bestanden delen en overal toegang tot je gegevens hebben, waardoor samenwerken flexibeler wordt. Als Apple-gebruiker is het de moeite waard om de mogelijkheden van de iCloud Suite te ontdekken en van de handige functies te profiteren.

Conclusie

Je hebt nu een volledig overzicht van iCloud gekregen, het maken van een iCloud-account, het delen en het samenwerken aan bestanden, het beheren van de opslag, privacy en beveiliging, de synchronisatie en dagelijkse toepassingen, en de toegang tot iCloud. Daarnaast hebben we Apple One en iCloud+ besproken.

iCloud suite

Nu is het tijd om zelf met iCloud aan de slag te gaan! Maak vandaag nog je eigen iCloud-account aan en ontdek alle geweldige functies die het te bieden heeft. Of je nu je bestanden met anderen wilt delen, je gegevens veilig op wilt slaan of naadloos tussen al je apparaten wilt synchroniseren, iCloud heeft het allemaal. Aarzel niet om verder te verkennen en met de verschillende mogelijkheden die iCloud te bieden heeft te experimenteren. Veel plezier en succes!

Veel gestelde vragen

Hoe kan ik een iCloud-account aanmaken?

Om een iCloud-account aan te maken, ga je op je Apple-apparaat naar de Instellingen en druk je op jouw naam. Kies vervolgens “iCloud” en druk op “Maak gratis Apple ID aan”. Volg de instructies om met je e-mailadres en wachtwoord een nieuw account aan te maken.

Wat zijn de prijzen van iCloud-abonnementen?

De prijzen van iCloud-abonnementen variëren afhankelijk van de opslagruimte die je nodig hebt. Het basisabonnement biedt 5 GB gratis opslagruimte. Voor extra opslagruimte zijn er verschillende abonnementsopties, zoals 50 GB, 200 GB en 2 TB beschikbaar. De exacte prijzen kunnen per regio variëren.

Hoe kan ik bestanden delen en in iCloud samenwerken?

Om bestanden te delen en in iCloud samen te werken, kun je apps zoals Pages, Numbers en Keynote gebruiken. Open het gewenste document in de app, druk op het deelicoon en kies “Voeg personen toe”. Voer vervolgens de e-mailadressen van de personen waarmee je wilt samenwerken in. Ze ontvangen dan een uitnodiging om het document te bekijken of te bewerken.

Hoe beheer ik mijn opslagruimte in iCloud?

Je kunt jouw opslagruimte beheren door naar de Instellingen te gaan en daar op jouw naam te drukken. Kies vervolgens “iCloud” gevolgd door “Beheer opslag”. Hier kun je zien welke apps en gegevens de meeste ruimte in beslag nemen. Je kunt ook extra opslagruimte kopen of onnodige bestanden verwijderen om ruimte vrij te maken.

Hoe zit het met privacy en beveiliging in iCloud?

iCloud biedt uitgebreide privacy- en beveiligingsmaatregelen om jouw gegevens te beschermen. Al jouw bestanden worden versleuteld opgeslagen en overgedragen, zodat alleen jij toegang tot jouw gegevens hebt. Bovendien kun je functies zoals tweestapsverificatie en Face ID/Touch ID gebruiken om jouw account extra te beveiligen.

Wil jij gemakkelijk aan al je bestanden kunnen werken?

Overzicht van iCloud suite

Met iCloud suite worden alle diensten van Apple met elkaar gecombineerd.

 • Dat is een abonnement om aan al je documenten te kunnen werken
 • Je bestanden gemakkelijk tussen verschillende apparaten kunnen synchroniseren
 • Je bestanden veilig in de cloud kunnen bewaren

Dit is nog maar een topje van de ijsberg