iMac apps: ontdek de beste apps om alle mogelijkheden van de iMac te benutten

Wanneer jij je nieuwe iMac voor de eerste keer opstart krijg je direct de toegang tot handige apps die automatisch tijdens de installatie worden geïnstalleerd. Deze apps zijn speciaal voor de iMac ontworpen en verbeteren jouw ervaring met deze Apple computer. Een van deze apps is iMovie, waarmee je video’s op je iMac kunt bewerken en af kunt spelen. Met keyboard maestro kun je foto’s bewerken en handige functies via de menu bar gebruiken. Daarnaast kun je met Apple Music naar miljoenen nummers zoeken en luisteren. 

Wanneer de standaard apps niet aan jouw behoeften voldoen, heb je de mogelijkheid om nieuwe en alternatieve apps via de Mac App Store te downloaden. Binnen deze app store is er een breed scala aan apps die perfect bij jouw wensen en vereisten aansluiten beschikbaar.

Hoe kun je apps vanuit de App Store op een iMac downloaden?

Wanneer je apps op je iMac wilt downloaden, moet je naar de App Store gaan. De App Store is de officiële plek waar je apps voor je Apple-apparaten kunt vinden en downloaden. Binnen de App Store kun je een breed scala aan zowel gratis als betaalde apps vinden die je kunt downloaden. Hieronder staan de stappen die je moet volgen om apps vanuit de App Store op je iMac te downloaden.

iMac apps vanuit de Apple App Store installeren
 1. Open de App Store door in het Dock op het pictogram te drukken of door naar Launchpad te gaan en daar op het pictogram van de App Store te drukken. 
 2. Wanneer je de Mac App Store hebt geopend kun je het zoekvak bovenaan het scherm gebruiken om naar specifieke apps te zoeken of door verschillende categorieën bladeren. 
 3. Als je een app hebt gevonden die je wilt downloaden, moet je op de knop met de tekst ‘Download’ of ‘Koop’ naast de app drukken. 
 4. Voer indien nodig je Apple ID en wachtwoord in om de gewenste app te downloaden en te installeren.

Wil jij alles uit jouw iMac kunnen halen?

iMac apps vanuit de Apple App Store installeren

Met een iMac app kun jij de mogelijkheden van de digitale wereld optimaal benutten

 • Dat is foto’s en video’s in topkwaliteit bekijken
 • Razendsnel met de nieuwste apps werken
 • In hoge kwaliteit met anderen communiceren
 • Bestanden met andere Apple apparaten delen
 • Snel aan grafische toepassingen kunnen werken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Waar kun je de instellingen voor apps die je op je iMac wilt downloaden vinden?

Je kunt bepaalde instellingen met betrekking tot het downloadproces van apps op je iMac aanpassen. Hiermee kun je de locatie van de gedownloade installatiebestanden veranderen. Hieronder geven we de instructies waarmee jij de locatie van apps die worden gedownload kunt veranderen:

 1. Druk linksboven in het scherm op de snelkoppeling naar de ‘App Store’.
 2. Kies vervolgens in het vervolgkeuzemenu voor ‘Voorkeuren’.
 3. Met deze desktop app kun je verschillende opties wijzigen. Zo kun je onder andere automatische updates inschakelen of uitschakelen, meldingen over beschikbare updates ontvangen en nog veel meer. 

Alternatieven voor Apple Music om muziek op je iMac af te spelen

Wanneer je via de iMac naar muziek wilt luisteren kun je de standaard geïnstalleerde Apple Music app of een alternatieve app gebruiken. Voor het luisteren naar muziek zijn er voor de Apple computer verschillende alternatieven beschikbaar. Of je nu naar een gratis optie zoekt of bereid bent om voor een premium service te betalen, er is voor elk wat wils.

Onder iMac-gebruikers is Spotify een veel gekozen optie. Deze app biedt een enorme collectie van miljoenen nummers waar je uit kunt kiezen. Daarnaast kun je afspeellijsten maken en nummers offline beluisteren. Deezer is een andere optie met een uitgebreide muziekbibliotheek en gepersonaliseerde aanbevelingen. Het biedt muziek met een hoge geluidskwaliteit aan en ondersteunt de mogelijkheid om muziek offline af te spelen.

Voor het beheren van je muziekcollectie op je iMac zijn verschillende apps beschikbaar. iTunes is een app die standaard op de Apple computers wordt geleverd. Met dit programma kun jij je eigen muziekbestanden gemakkelijk importeren en afspelen. Daarnaast kun je muziek via de iTunes Store kopen en downloaden.

Naast iTunes heeft Amazon een streamingdienst voor het luisteren naar muziek ontworpen. Deze streamindienst wordt ook wel Amazon Music genoemd. Met Amazon Music heb je een breed aanbod aan muziekgenres, waarbij je de toegang tot miljoenen nummers zonder dat je ze hoeft te downloaden hebt. Vox is een app waarmee jij al je muziekbestanden op één plek kunt beheren en af kunt spelen.

Aanbevelingen voor beste Mac-apps voor productiviteit

Als je naar iMac-apps zoekt om je productiviteit te verbeteren, dan ben je met productiviteit apps aan het juiste adres. Hieronder geven we enkele aanbevelingen voor handige apps die je op de iMac kunt gebruiken in je productiviteit en efficiëntie te verhogen. Of je nu naar een app zoekt waarmee je video’s snel kunt bewerken of een app om muziek af te spelen, hieronder bespreken we verschillende opties.

Ontdek handige apps zoals Keyboard Maestro en Pixelmator

Keyboard Maestro is een van de beste apps die we voor productiviteit op een iMac aan kunnen bevelen. Met deze app kun je aangepaste toetsenbordcombinaties maken om taken automatisch uit te voeren. Zo kun je een toetsenbordcombinatie instellen om meerdere vensters tegelijkertijd te sluiten of om tekstblokken met slechts één toetsaanslag in te voegen. Door de Keyboard Maestro app te gebruiken kun je veel tijd besparen en efficiënter op een Mac werken.

Pixelmator is een krachtige fotobewerkingsapplicatie waarmee je professionele bewerkingen uit kunt voeren zonder dat je Photoshop nodig hebt. Met Pixelmator kun je foto’s bijsnijden, retoucheren, filters toepassen en nog veel meer. Het heeft een intuïtieve interface en biedt veel functionaliteiten die voor zowel beginners als gevorderde gebruikers perfect zijn.

Alternatieven voor iMovie verkennen

Wanneer jij op je iMac video’s wilt bewerken, maar niet helemaal tevreden bent met iMovie, dan zijn er verschillende alternatieven die je kunt proberen. Final Cut Pro X is een populaire desktop-app voor videobewerking is. Het biedt geavanceerde bewerkingsmogelijkheden en professionele tools om je video’s naar een hoger niveau te tillen. Met Final Cut Pro X kun je effecten toevoegen, kleurcorrecties maken en zelfs 360 gradenvideo’s bewerken.

iMac apps voor grafische toepassingen gebruiken

Adobe Premiere Pro, een krachtige videobewerkingssoftware die door professionals in de film- en televisie-industrie wordt gebruikt is een andere alternatief voor iMovie. Het heeft een uitgebreide reeks functies en tools om complexe videoprojecten aan te pakken. Met Adobe Premiere Pro kun je gemakkelijk met anderen samen aan dezelfde projecten werken.

Best iMac apps voor het bewerken van foto’s en video’s

Door de opkomst van sociale media en het delen van online content is het bewerken van foto’s en video’s een populaire bezigheid geworden. Gelukkig zijn er voor de iMac verschillende apps voor het bewerken van foto’s en video’s ontworpen. Hieronder bespreken we enkele van de beste iMac-apps die je kunt gebruiken om je creatieve vaardigheden naar een hoger niveau te tillen.

iMovie

iMovie is een populaire app voor videobewerking op de iMac. Met deze app kun je moeiteloos video’s maken, bewerken en delen. Het heeft een intuïtieve interface waarmee zelfs beginners snel aan de slag kunnen. Enkele kenmerken van iMovie zijn:

 • Gebruiksvriendelijke interface: De interface van iMovie is met handige hulpmiddelen die gemakkelijk toegankelijk zijn eenvoudig te begrijpen.
 • Bewerkingsfuncties: Met iMovie kun je video’s bijsnijden, overgangen toevoegen, titels invoegen en nog veel meer.
 • Geluidsbewerking: Je kunt audio aanpassen, achtergrondmuziek toevoegen of voice-overs inspreken.

Pixelmator

Als het om fotobewerking op de iMac gaat is Pixelmator een uitstekende keuze. Het biedt geavanceerde tools en functies waarmee je professionele resultaten kunt behalen. Enkele voordelen van Pixelmator zijn:

 • Krachtige bewerkingstools: Pixelmator heeft een breed scala aan bewerkingstools, waaronder de mogelijkheid om afbeeldingen te retoucheren, bij te snijden, kleuren te corrigeren en nog veel meer.
 • Laagbeheer: Met Pixelmator kun je met verschillende lagen werken, wat handig is voor complexe bewerkingen en om effecten toe te voegen.
 • Integratie met andere apps: Je kunt Pixelmator naadloos met andere apps zoals Photos en iCloud integreren.

Affinity Designer

Affinity Designer is een krachtige app waarmee je vectorgrafieken op de iMac kunt ontwerpen. Het heeft geavanceerde functies en tools voor het maken van prachtige illustraties en grafische ontwerpen. Met deze app kun je met meerdere lagen werken en het heeft een intuïtieve gebruikersinterface waardoor zelfs beginners er gemakkelijk mee kunnen werken. 

Om je creativiteit met Affinity Designer te vergroten is er een bibliotheek met penselen, stijlen en sjablonen beschikbaar. Met de ingebouwde exportfunctie kun jij je ontwerpen gemakkelijk in verschillende bestandsindelingen delen. Affinity Designer is een must-have app voor je iMac.

Aanbevelingen voor beste entertainment- en social media-apps voor iMac

Als je naar de beste entertainment- en social media-apps voor je iMac zoekt, dan ben je hier aan het juiste adres. Hieronder vind je een lijst met aanbevelingen voor apps die je kunt downloaden om je entertainment- en sociale mediabeleving op je iMac te verbeteren.

 1. Spotify: Spotify is een essentiële app voor muziekliefhebbers. Je kunt miljoenen nummers streamen en persoonlijke afspeellijsten maken. Daarnaast kun jij je favoriete nummers downloaden, zodat jij ze ook zonder internetverbinding kunt beluisteren. Met de desktop-app kun jij je muziek eenvoudig bedienen en zien wat je vrienden luisteren.
 2. Netflix: Voor filmliefhebbers is Netflix de ideale app. Met een abonnement kun je onbeperkt van een breed scala aan films en tv-series genieten. De app heeft een intuïtieve interface en biedt aanbevelingen op basis van je kijkgeschiedenis. Daarnaast kun je met de iMac-versie van Netflix films en tv-series in Full-HD en 4K kwaliteit genieten.
 3. Adobe Photoshop: Adobe Photoshop is een essentiële app voor fotografie en beeldbewerking. Het biedt tools en functies om professionele foto’s te bewerken en te retoucheren. Met de iMac-versie van Photoshop kun je de krachtige hardware van de iMac voor snelle bewerkingen gebruiken.
 4. Facebook: De iMac-app van Facebook geeft je op je iMac de toegang tot al je Facebook-activiteiten en functies. Je kunt je nieuwsfeed bekijken, berichten plaatsen, foto’s delen en evenementen bijwonen. De app is geoptimaliseerd voor het grote iMac-scherm en biedt een comfortabele gebruikerservaring. Je ontvangt meldingen voor nieuwe berichten en reacties, en kunt pagina’s beheren en voor updates en interactie met merken en organisaties volgen.

Aanbevelingen voor de beste iMac apps voor beginners

Als je net in de wereld van de iMac duikt, kan het overweldigend zijn om te bepalen welke apps je moet installeren. Gelukkig zijn er enkele handige apps die speciaal voor beginners zijn ontworpen en die je helpen om snel aan de slag te kunnen gaan. Hieronder staan enkele aanbevelingen voor de beste iMac-apps voor beginners.

iMac apps voor de communicatie met anderen gebruiken

Alternatieven voor standaard apps zoals iMovie en Pixelmator

Hoewel Apple’s standaardapps zoals iMovie en Pixelmator geweldige tools zijn, kunnen ze soms wat complex zijn voor beginners. Gelukkig zijn er alternatieve apps beschikbaar die sneller en gebruiksvriendelijker kunnen zijn.

 • Filmora: Deze app biedt een intuïtieve gebruikersinterface en vereenvoudigt het videobewerkingsproces. Met Filmora kun je eenvoudig video’s knippen, bijsnijden, effecten toevoegen en meer.
 • Canva: Als je op zoek bent naar een eenvoudige manier om afbeeldingen te bewerken of grafische inhoud te maken, dan is Canva de perfecte keuze. Met talloze sjablonen en een gebruiksvriendelijke interface kun je moeiteloos professioneel ogende afbeeldingen maken.

Handige desktop-apps zoals Keyboard Maestro

Handige desktop-apps kunnen de productiviteit op je iMac aanzienlijk verbeteren. Keyboard Maestro, waarmee je met behulp van aangepaste sneltoetsen snel toegang tot veelgebruikte functies kunt krijgen, is een van de nuttigste apps.

 • Sneltoetsen: Met Keyboard Maestro kun je aangepaste sneltoetsen maken om bepaalde acties uit te voeren. Zo kun je tekst met een specifieke toetscombinatie automatisch invoegen of een reeks handelingen uitvoeren.
 • Automatisering: Taken met Automator automatiseren. Zo kun je een macro maken die automatisch bepaalde acties uitvoert als er een specifieke app wordt geopend.

Apple Music op de iMac als handige muziekstreaming-app gebruiken

Apple Music is een handige app voor je iMac. Je hebt de toegang tot miljoenen nummers, albums en afspeellijsten. Of je nu van pop, rock, hip-hop of klassieke muziek houdt, met Apple Music kun je altijd van je favoriete muziek genieten. Dankzij g epersonaliseerde aanbevelingen kun je eenvoudig nieuwe artiesten en nummers ontdekken. Met Apple Music op je iMac heb je altijd de perfecte soundtrack binnen handbereik.

Wil jij alles uit jouw iMac kunnen halen?

iMac apps vanuit de Apple App Store installeren

Met een iMac app kun jij de mogelijkheden van de digitale wereld optimaal benutten

 • Dat is foto’s en video’s in topkwaliteit bekijken
 • Razendsnel met de nieuwste apps werken
 • In hoge kwaliteit met anderen communiceren
 • Bestanden met andere Apple apparaten delen
 • Snel aan grafische toepassingen kunnen werken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Aanbevelingen voor iMac apps om de interface aan te passen

Het personaliseren en verbeteren van de interface van je iMac kan een geweldige manier zijn om je ervaring met de computer te optimaliseren. Gelukkig zijn er verschillende apps beschikbaar die je kunnen helpen om de interface van je iMac aan te passen. Hieronder staan enkele suggesties voor iMac-apps waarmee je de interface naar jouw voorkeur aan kunt passen.

 1. BetterSnapTool: Met behulp van deze app kun jij de vensters op je iMac door middel van eenvoudige bewegingen en sneltoetsen eenvoudig beheren. Met BetterSnapTool kun je vensters verplaatsen, vergroten, verkleinen en zelfs splitsen, waardoor je een efficiëntere en georganiseerdere werkomgeving kunt creëren.
 2. Bartender: Als je veel apps op je iMac hebt geïnstalleerd, kan het menu in de menubalk snel vol raken. Bartender biedt een oplossing door je de mogelijkheid te geven om de pictogrammen in de menubalk aan te passen en te verbergen. Hierdoor kun je de menubalk opgeruimd houden en alleen de pictogrammen die je echt nodig hebt weergeven.
 3. Flavours: Met Flavours kun je gemakkelijk thema’s en stijlen op de interface van je iMac toepassen. Er is een ruime keuze aan verschillende thema’s, kleurenschema’s en achtergronden beschikbaar, waarmee jij jouw iMac een unieke uitstraling kunt geven. Flavours biedt de mogelijkheid om je iMac volledig te personaliseren en naar jouw eigen stijl aan te passen.

Aanbevelingen voor Mac-apps op het gebied van beveiliging en opslag

Als je een iMac gebruikt, is het belangrijk dat je apparaat goed tegen malware is beveiligd en dat je bestanden veilig worden opgeslagen. Gelukkig zijn er voor iMac-gebruikers verschillende apps beschikbaar die specifiek op beveiliging en opslag zijn gericht. Hieronder volgen aanbevelingen voor twee belangrijke apps die kunnen helpen om je iMac te beschermen en om je bestanden veilig te kunnen bewaren.

Malwarebytes: Bescherming tegen malware en andere bedreigingen

Malwarebytes is een populaire app die speciaal is ontworpen om je Mac tegen malware, virussen en andere bedreigingen te beschermen. Deze app biedt real-time detectie en kan malware en andere virussen verwijderen, waardoor je gemoedsrust hebt terwijl je op het internet surft of bestanden downloadt.

iMac apps voor de beveiliging tegen malware installeren

Voordelen:

 • Real-time bescherming: Malwarebytes houdt voortdurend in de gaten of er schadelijke software wordt gedetecteerd, zodat je direct wordt gewaarschuwd als er iets verdachts gebeurt.
 • Snelle scans: De app voert snelle scans uit om eventuele infecties snel te detecteren en te verwijderen, zonder dat dit van de prestaties van je iMac ten koste gaat.
 • Blokkeert kwaadaardige websites: Malwarebytes kan kwaadaardige websites blokkeren, zodat je niet per ongeluk gevaarlijke inhoud kunt openen.

Nadelen:

 • Beperkte gratis versie: Hoewel er van Malwarebytes een gratis versie beschikbaar is, biedt deze beperkte functionaliteit. Voor volledige bescherming en extra functies moet je naar de betaalde versie upgraden.
 • Mogelijke impact op systeemprestaties: Hoewel Malwarebytes over het algemeen efficiënt werkt, kan het uitvoeren van scans en real-time bescherming soms invloed op de prestaties van je iMac hebben.

iCloud Drive: Veilige cloudopslag voor je bestanden

iCloud Drive is een geïntegreerde dienst van Apple waarmee jij al je bestanden in de cloudopslag op kunt slaan. Met iCloud Drive kun je mappen en bestanden op een gemakkelijke manier veilig bewaren en tussen al je Apple-apparaten synchroniseren.

Redactionele aanbevelingen voor iMac-apps

Met de enorme verscheidenheid aan apps die beschikbaar zijn voor je iMac, kan het moeilijk zijn om de beste keuzes te maken. Gelukkig hebben wij een aantal redactionele aanbevelingen samengesteld voor Mac-apps die je kunnen helpen bij snel en efficiënt gebruik van je computer. Of je nu op zoek bent naar alternatieven voor standaard apps, tools voor foto- en videobewerking, of handige app-instellingen en snelkoppelingen, we hebben alles wat je nodig hebt om meer uit je iMac te halen.

Alternatieven voor de standaard apps op je iMac

De standaard apps op je iMac zijn zeker handig, maar er zijn ook andere opties die mogelijk beter bij jouw behoeften aansluiten. Hieronder staan enkele alternatieve apps die het overwegen waard zijn:

 • VLC Media Player: In plaats van de QuickTime Player kun je VLC Media Player gebruiken om verschillende mediaformaten af te spelen zonder dat je daarvoor extra codecs hoeft te installeren.
 • Google Chrome: Hoewel Safari een goede browser is, kan Google Chrome een betere keuze zijn als het om snelheid, synchronisatie met andere apparaten en ondersteuning van extensies gaat.
 • Spark: Als vervanging voor de Mail-app biedt Spark geavanceerde functies zoals slimme inboxorganisatie, een snooze-opties en de integratie met andere productiviteitstools.

De beste desktop apps voor het bewerken van foto’s en video’s op je MacBook

Als creatieve professional wil je misschien meer geavanceerde tools dan de standaard Foto’s- en iMovie-apps op je iMac gebruiken. Hieronder staan enkele van de beste desktop apps voor het bewerken van foto’s en video’s:

 • Adobe Photoshop: Een krachtige foto-editor met geavanceerde functies zoals lagen, filters en retoucheertools.
 • Final Cut Pro: Voor professionele videobewerking is Final Cut Pro een uitstekende keuze met geavanceerde functies zoals kleurcorrectie, beeldstabilisatie en 3D-effecten.
 • DaVinci Resolve: Deze app biedt zowel videobewerkingsmogelijkheden als kleurcorrectie in één pakket. Het wordt in de filmindustrie vaak door professionals gebruikt.

Aanbevelingen voor beste utility-apps en sociale media-apps voor Mac

In dit blogartikel hebben we een uitgebreide lijst met aanbevelingen voor de beste productiviteits-apps en sociale media-apps die voor de iMac beschikbaar zijn gegeven. We begonnen met een uitleg over hoe je apps vanuit de App Store op een iMac kunt downloaden, waarna we verschillende categorieën, zoals productiviteit, foto- en videobewerking, entertainment, apps voor beginners, apps waarmee de interface kan worden aangepast en apps voor de beveiliging en de opslag van gegevens hebben behandeld.

iMac apps installeren en voor ontspanning gebruiken

Voor een betere productiviteit op je iMac hebben we handige apps voor notities, projectmanagement en tijdregistratie aanbevolen. Daarnaast hebben we krachtige apps voor creatieve professionals die foto’s bewerken of video’s op hun iMac maken aanbevolen. Daarnaast hebben we aandacht aan entertainment- en social media-apps besteed, zodat je van zowel films als muziek kunt genieten en actief kunt zijn op platforms zoals Instagram en Twitter. Voor iMac gebruikers zijn er vele geweldige opties beschikbaar.

We hopen dat deze lijst met aanbevelingen je helpt om de beste productiviteits-apps en sociale media-apps die perfect bij jouw behoeften als Mac-gebruiker passen te vinden. Vergeet niet om regelmatig naar de App Store te gaan om nieuwe apps te ontdekken en blijf van de nieuwste ontwikkelingen en updates op de hoogte. Met de juiste apps kun je het meeste uit je iMac-ervaring halen en je productiviteit, creativiteit en entertainment naar een hoger niveau tillen.

Veel gestelde vragen

Wat zijn enkele populaire apps voor de iMac?

Afhankelijk van je behoeften zijn er veel populaire apps voor de iMac beschikbaar. Hieronder staan enkele aanbevelingen:

 1. Microsoft Office 365: Een essentiële suite met programma’s zoals Word, Excel en PowerPoint om productief te blijven.
 2. Adobe Photoshop: De krachtige fotobewerkingssoftware voor professionele beeldbewerking.
 3. Final Cut Pro X: Een geavanceerde videobewerkingssoftware voor het maken van professionele films en video’s.
 4. Spotify: Stream je favoriete muziek met deze populaire muziek-app rechtstreeks naar je iMac.
 5. Evernote: Een handige app om notities te maken, ideeën vast te leggen en om georganiseerd te blijven.

Hoe installeer ik apps op mijn iMac?

Hieronder staan de instructies waarmee je Apps eenvoudig op de iMac kunt installeren:

 1. Open de App Store op je iMac.
 2. Zoek in de zoekbalk bovenaan naar de gewenste app.
 3. Druk naast de app die je wilt installeren op de knop met de tekst ‘Download’ of ‘Koop’.
 4. Voer indien nodig je Apple ID-gegevens in om verder te gaan.
 5. Wacht totdat de app op je iMac is gedownload en geïnstalleerd.

Zijn er voor de iMac gratis apps beschikbaar?

Ja, voor de iMac zijn talloze gratis apps beschikbaar! In de App Store kun je op prijs filteren waardoor alleen de gratis apps worden weergegeven. Veel ontwikkelaars bieden een gratis versie, met beperkte functionaliteit of advertenties van hun betaalde apps aan. Er zijn dus genoeg opties voor gratis apps op de iMac beschikbaar.

Kan ik mijn iPhone-apps op mijn iMac gebruiken?

Helaas kun je iPhone-apps niet rechtstreeks op je iMac gebruiken. De App Store voor de iMac en de App Store voor de iPhone zijn aparte platforms met verschillende apps. Sommige ontwikkelaars bieden echter vergelijkbare versies van hun apps aan die speciaal voor op zowel de iPhone als de iMac zijn geoptimaliseerd.

Hoe kan ik een app van mijn iMac verwijderen?

Om ruimte op je iMac vrij te maken en ongewenste programma’s te verwijderen kun je apps eenvoudig van de Apple computer verwijderen. Hieronder staan de stappen die je kunt volgen om een app van je iMac te verwijderen:

 1. Zoek de app die je wilt verwijderen. Er zijn verschillende manieren waarop je naar een app kuunt zoeken. Zo kun je de app in Launchpad, een pictogram met een raket op je dock opzoeken. Daarnaast kun je een app met behulp van Apple Finder opzoeken. Hiervoor moet je in het dock op het Finder-pictogram drukken en vervolgens naar de map ‘Toepassingen’ gaan.
 2. Nadat je de app die je wilt verwijderen hebt gevonden moet je er met de rechtermuisknop op drukken (of de Control-toets ingedrukt houden terwijl je erop klikt) en vervolgens moet je voor de optie ‘Verplaats naar prullenbak’ kiezen. Hierdoor zal de app naar je prullenbak worden verplaatst.
 3. Ga naar je prullenbak door in je dock op het pictogram van de prullenbak te drukken. Hier zul je een lijst van alle bestanden en apps die je hebt verwijderd zien.
 4. Zoek de app die je vanuit je prullenbak definitief wilt verwijderen. Druk er met de rechtermuisknop op (of houd de Control-toets ingedrukt terwijl je erop klikt) en selecteer ‘Leeg prullenbak’. Hiermee worden de geselecteerde apps permanent van je iMac verwijderd.
 5. Als je de prullenbak hebt geleegd, is de app volledig van je iMac verwijderd. Je kunt dit controleren door te kijken of de app niet meer op je computer aanwezig is.

Wil jij alles uit jouw iMac kunnen halen?

iMac apps vanuit de Apple App Store installeren

Met een iMac app kun jij de mogelijkheden van de digitale wereld optimaal benutten

 • Dat is foto’s en video’s in topkwaliteit bekijken
 • Razendsnel met de nieuwste apps werken
 • In hoge kwaliteit met anderen communiceren
 • Bestanden met andere Apple apparaten delen
 • Snel aan grafische toepassingen kunnen werken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg