iMac configureren: tips & tricks

Het configureren van een iMac bestaat uit het veranderen en het optimaliseren van instellingen en functies, verifiëren van accounts voor toegang tot het netwerk en de functies van de iMac, het personaliseren van de gebruikerservaring, het netwerk inschakelen, het controleren op software-updates, het beheren van opslagruimte en het wijzigen van systeemvoorkeuren. Het doel is om de iMac volledig op jouw behoeften en voorkeuren af te stemmen. In dit artikel bespreken we hoe jij de iMac kunt configureren zodat jij het meeste uit jouw Apple computer kunt halen. 

iMac configureren: het besturingssysteem installeren

Wanneer jij jouw nieuwe iMac wilt gebruiken is het belangrijk dat je het besturingssysteem installeert. Hierdoor kun je de gebruikerservaring optimaliseren en de verbinding met het internet tot stand brengen. Controleer de instellingen regelmatig om problemen te voorkomen. Hieronder leggen we uit hoe jij de iMac kunt configureren, zodat jouw Apple computer optimaal kan presteren. We zullen bespreken hoe je de configuratie kunt doorlopen zodat jij alles correct in kunt stellen.

Macbook configureren en aansluiten

Is jouw desktop te oud om snel te kunnen werken?

Hoe werkt een iMac voor grafische toepassingen

Met een iMac kun jij de mogelijkheden van de digitale wereld optimaal benutten

 • Dat is foto’s en video’s in topkwaliteit bekijken
 • Razendsnel met de nieuwste apps werken
 • In hoge kwaliteit met anderen communiceren
 • Bestanden met andere Apple apparaten delen
 • Snel aan grafische toepassingen kunnen werken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Stappen voor het installeren van het besturingssysteem op een iMac

Het installeren van een besturingssysteem op je iMac lijkt soms verwarrend, maar met de juiste stappen is het eigenlijk vrij eenvoudig. Scan je computer op mogelijke problemen en gebruik Siri om het installatieproces te vergemakkelijken. Hieronder staan zijn de stappen om het besturingssysteem met Siri als assistent op je iMac te installeren. Voordat je begint moet je op je computer zijn ingelogd. 

 1. Maak een back-up van al jouw belangrijke gegevens voordat je met het installatieproces van de iMac begint. Dit zorgt ervoor dat er tijdens de installatie van jouw Apple computer geen gegevens verloren gaan.
 2. Controleer welk besturingssysteem voor jouw iMac geschikt is. Stel je Gmail account op je iMac in. Installeer updates voor macOS voor de beveiliging en om probleemloos met Gmail en de Apple computer te kunnen werken regelmatig. 
 3. Sluit alle openstaande computerprogramma’s, zoals Gmail af voordat je met de installatie begint zodat alles soepel verloopt. Dit helpt eventuele conflicten of problemen met de computer tijdens het proces te voorkomen.
 4. Open de Mac App Store en zoek naar het gewenste besturingssysteem (bijv. macOS Big Sur). Zorg ervoor dat je de nieuwste updates voor je Apple computer hebt geïnstalleerd. Druk op “Download” om de benodigde software voor de iMac te downloaden. Wacht totdat het downloadproces is voltooid.
 5. Nadat de download van de computer is voltooid, wordt het installatieprogramma automatisch gestart. Volg de instructies op het computerscherm om door het installatieproces van de iMac te navigeren.
 6. Tijdens de installatie van de iMac wordt mogelijk gevraagd om bepaalde systeemvoorkeuren, zoals de taalvoorkeur en het account in te stellen. Zorg ervoor dat je deze instellingen naar wens configureert.
 7. Nadat het installatieproces is voltooid, wordt je iMac met het nieuwe besturingssysteem opnieuw opgestart. Volg eventuele verdere instructies op het scherm om de initiële installatie te voltooien.

Welk besturingssysteem is geschikt voor jouw iMac?

Bij het kiezen van het juiste besturingssysteem voor je iMac moet je rekening houden met de leeftijd en specificaties van je apparaat, evenals je persoonlijke voorkeuren. Daarnaast is het belangrijk dat je controleert of het besturingssysteem compatibel is met je Apple computer. Hieronder staan enkele punten waarop je moet letten:

 • De compatibiliteit met de iMac: Controleer of het gewenste besturingssysteem compatibel is met jouw specifieke iMac-model. Apple biedt meestal voor ieder nieuw besturingssysteem een lijst met ondersteunde apparaten.
 • Functies: Iedere nieuwe versie van macOS brengt nieuwe functies en verbeteringen met zich mee.  Lees meer over de functies en wijzigingen in elk besturingssysteem om te bepalen welke Mac OS versie het beste bij jouw behoeften past.
 • Prestaties van de iMac: Houd er rekening mee dat nieuwere besturingssystemen mogelijk hogere systeemvereisten hebben. Als je iMac ouder is, kan een oudere versie van macOS zonder prestatieproblemen beter werken.

Het is raadzaam om online onderzoek naar de verschillende beschikbare besturingssystemen te doen voordat je een beslissing neemt. Bekijk de recensies en systeemvereisten om een weloverwogen keuze te maken.

De iMac na configuratie personaliseren

Nadat jij jouw iMac hebt geconfigureerd kun je deze personaliseren en naar jouw smaak en behoeften aanpassen. Hieronder bespreken we enkele manieren om je iMac aan te passen.

De mogelijkheden om de desktopachtergrond op de iMac aan te passen

Een manier om je iMac persoonlijker te maken, is door de achtergrond te veranderen. Kies een achtergrond, zoals afbeeldingen, foto’s of animaties die bij jouw persoonlijkheid of interesses past. Hierdoor voelt je werkruimte met de iMac meer als jouw eigen plekje.

Gebruikersaccounts op de iMac instellen en wijzigen

Als jij jouw iMac met anderen, zoals familieleden of collega’s deelt, is het handig om meerdere gebruikersaccounts in te stellen. Hierdoor kan iedere gebruiker zijn of haar eigen persoonlijke instellingen en bestanden hebben. Je kunt op de iMac nieuwe accounts gemakkelijk via ‘Systeemvoorkeuren’ toevoegen en bepalen welke rechten iedere gebruiker heeft. Dit zorgt ervoor dat iedereen zijn eigen gepersonaliseerde ervaring heeft wanneer ze de iMac gebruiken.

Macbook configureren en gebruiker configureren

Personalisatie opties voor bureaubladpictogrammen en mappen op de iMac

Om je bureaublad nog verder aan te passen, kun je ook de pictogrammen en mappen personaliseren. Je kunt de grootte, positie en weergave van de pictogrammen naar jouw voorkeur aanpassen. Daarnaast kun je nieuwe mappen maken en deze op een voor jouw logische manier organiseren. Dit helpt bij het creëren van een georganiseerde werkruimte waarin je bestanden gemakkelijk kunt vinden.

Systeemvoorkeuren en instellingen op de iMac aanpassen

Een ander belangrijk aspect van personalisatie is het aanpassen van systeemvoorkeuren en instellingen. Hiermee kun je verschillende functies en opties wijzigen om ze beter bij jouw behoeften aan te laten sluiten. Denk hierbij aan zaken als het wijzigen van het energieverbruik, sneltoetsen instellen of de taalinstellingen aanpassen. Door deze persoonlijke voorkeuren in te stellen, maak jij jouw iMac nog gebruiksvriendelijker.

Tips voor het personaliseren van je eigen unieke werkruimte op de iMac

Het personaliseren van je werkruimte op de iMac kan je productiviteit en creativiteit een boost geven. Door je werkruimte aan je persoonlijke voorkeuren en stijl aan te passen, kun je een inspirerende omgeving creëren waarin je optimaal kunt werken. Hieronder staan enkele tips om je eigen unieke werkruimte op de iMac te personaliseren:

 1. Kies een inspirerende achtergrond: Selecteer een achtergrondafbeelding die je motiveert en inspireert. Dit kan een prachtige natuurlijke omgeving zijn, een artistieke afbeelding van je favoriete vakantiebestemming, of zelfs een foto van je favoriete vakantiebestemming. Door voor een achtergrond die jouw aanspreekt te kiezen, kun je jezelf voor je werk gemakkelijker in de juiste mindset brengen.
 2. Pas de bureaubladindeling aan: Organiseer je bureaublad op een manier die voor jou het beste werkt. Verplaats en organiseer je pictogrammen en bestanden op een logische en intuïtieve manier. Door een geordend bureaublad te hebben, kun je efficiënter werken en gemakkelijker vinden wat je nodig hebt.
 3. Gebruik widgets en gadgets: Gadgets en widgets kunnen je helpen om jouw taken bij te houden, het weer te controleren, je agenda te bekijken en nog veel meer. Kies de widgets die voor jou relevant zijn en plaats ze op je bureaublad op een handige plek.
 4. Creëer een persoonlijke map structuur: Organiseer je bestanden en documenten in een logische en persoonlijke map structuur. Maak mappen voor verschillende projecten, type bestanden of categorieën aan, zodat je gemakkelijk kunt navigeren en je bestanden terug kunt vinden.
 5. Gebruik aangepaste snelkoppelingen: Door aangepaste snelkoppelingen te gebruiken kun je sneller toegang tot veelgebruikte programma’s, bestanden of websites krijgen. Op deze manier kun je tijd besparen waardoor jij jouw workflow kunt verbeteren.
 6. Pas de kleuren en thema’s aan: Om een persoonlijke en esthetisch aantrekkelijke werkruimte te creëren kun je de kleuren en thema’s van je iMac aanpassen. Kies op je iMac voor kleuren die jouw inspireren en motiveren, en pas ze toe op je bureaublad, vensters en menu’s.
 7. Voeg persoonlijke accenten toe: Door persoonlijke accenten, zoals foto’s, kunstwerken of inspirerende citaten aan je werkruimte toe te voegen kun jij jouw werkruimte een persoonlijk tintje geven en je helpen om je met je omgeving verbonden te voelen.

Pas je iMac op basis van je behoeften en voorkeuren aan. Let op de processor, het geheugen, de opslag en de grafische kaart. De processor beïnvloedt de snelheid en efficiëntie. Afhankelijk van je gebruik kun je uit verschillende opties kiezen. Het geheugen bepaalt hoeveel taken je tegelijk zonder verlies van prestaties uit kunt voeren. Voor basisgebruik is minimaal 8 GB RAM voldoende, maar als jij de iMac voor intensieve taken zoals videobewerking of 3D-rendering wilt gebruiken is het verstandig om in meer geheugen te investeren.

Apps na de configuratie op de iMac installeren

Nadat jij jouw gloednieuwe iMac hebt geconfigureerd is het tijd om deze met handige apps die jouw workflow verbeteren en je creativiteit stimuleren te vullen. Maar waar moet je beginnen? Geen zorgen, hieronder geven wij een aantal handige tips om je bij het vinden, downloaden en organiseren van apps op je iMac apps te helpen.

Tips voor het vinden en het downloaden van apps naar je nieuwe iMac

Dankzij het enorme aanbod aan apps in de App Store kan het vinden en het downloaden van apps naar je iMac soms overweldigend zijn. Hieronder staan enkele tips om je met het gebruik van de iMac op weg te helpen.

iMac configureren en apps in het dock plaatsen
 1. Zoek gericht: Gebruik de zoekfunctie in de App Store om specifieke apps die bij jouw behoeften aansluiten te helpen. Denk goed na over welke functies en mogelijkheden je zoekt voordat je gaat zoeken.
 2. Lees reviews: Neem de tijd om reviews van andere gebruikers te lezen voordat je een app downloadt. Dit geeft je een beter idee van wat je kunt verwachten en helpt bij het maken van een weloverwogen keuze.
 3. Gratis vs betaalde apps: Overweeg of een gratis app voor jouw behoeften voldoende is, of dat het de moeite waard is om in een betaalde versie met extra functies te investeren.
 4. Probeer de app uit: Veel apps bieden een gratis proefperiode aan voordat je tot aankoop overgaat. Gebruik deze test periode om te testen of de app aan jouw verwachtingen voldoet.

Hoe kun je apps in mappen of in het dock organiseren

Nu je een aantal handige apps hebt gedownload, is het tijd om ze op je iMac te organiseren. Hieronder staan twee veelvoorkomende manieren om dit te doen:

 1. Mappen: Gebruik mappen om vergelijkbare apps samen te voegen en je bureaublad georganiseerd te houden. Sleep een app-pictogram eenvoudigweg op een ander app-pictogram om een map aan te maken. Geef de map een naam die bij de inhoud ervan past en sleep andere relevante apps naar deze map.
 2. Dock: Het dock aan de onderkant van je scherm is ideaal voor het plaatsen van je meest gebruikte apps. Sleep het pictogram van app gewoon naar het dock en laat het daar los. Op deze manier heb je snel toegang tot je favoriete apps zonder dat jij door mappen hoeft te bladeren.

Waar moet je bij het installeren van apps op de iMac op letten?

Bij het installeren van apps op je iMac zijn er een aantal zaken waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je een veilige en probleemloze ervaring hebt. Hieronder staan enkele belangrijke punten die je in gedachten kunt houden:

FunctiesVoordelenNadelenTips
Betrouwbare bronnen– Apps van betrouwbare bronnen zorgen ervoor dat je geen malware of virussen op je iMac installeert.– Mogelijk beperkte keuze aan apps.– Controleer de bron altijd voordat je een app installeert.
Lees beoordelingen en recensies– Beoordelingen en recensies kunnen je helpen om de kwaliteit en de betrouwbaarheid van een app te beoordelen.– Sommige beoordelingen kunnen nep zijn.– Gebruik je gezonde verstand bij het lezen van beoordelingen.
Controleer de vereisten– Zorg ervoor dat je iMac aan de vereisten van de app voldoet zodat deze correct werkt.– Sommige apps vereisen mogelijk specifieke hardware of software.– Controleer de vereisten voordat je een app downloadt.
Wees voorzichtig met gratis appsGratis apps kunnen handig zijn, maar wees voorzichtig met apps die te mooi lijken om waar te zijn.– Gratis apps voor de iMac kunnen advertenties bevatten of persoonlijke gegevens verzamelen.– Lees de gebruiksvoorwaarden en privacyverklaring voordat je een gratis app installeert.
Update regelmatig– Zorg ervoor dat je de updates van geïnstalleerde apps regelmatig uitvoert om beveiligingslekken te dichten en nieuwe functies te krijgen.– Soms kunnen updates problemen veroorzaken.– Maak een back-up van je iMac voordat je een update uitvoert.

Daarnaast zijn er nog enkele algemene tips die je bij het installeren van apps op je iMac kunt volgen:

 1. Download apps alleen van betrouwbare bronnen, zoals de officiële App Store of de website van de ontwikkelaar.
 2. Controleer de beoordelingen en recensies van een app altijd voordat je deze installeert.
 3. Lees de gebruiksvoorwaarden en privacyverklaring van een app om er zeker van te zijn dat je akkoord gaat met de voorwaarden.
 4. Zorg ervoor dat je iMac aan de vereisten van de app voldoet voordat je deze downloadt.
 5. Maak regelmatig een back-up van je iMac om eventuele problemen met geïnstalleerde apps te voorkomen.
 6. Let bij het downloaden van gratis applicaties goed op en lees altijd de gebruiksvoorwaarden en de privacy verklaringen.

Is jouw desktop te oud om snel te kunnen werken?

Hoe werkt een iMac voor grafische toepassingen

Met een iMac kun jij de mogelijkheden van de digitale wereld optimaal benutten

 • Dat is foto’s en video’s in topkwaliteit bekijken
 • Razendsnel met de nieuwste apps werken
 • In hoge kwaliteit met anderen communiceren
 • Bestanden met andere Apple apparaten delen
 • Snel aan grafische toepassingen kunnen werken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Hoe kun je Mail op de iMac configureren?

Het configureren van Mail op je iMac is een eenvoudig proces waarmee je e-mails vanaf je desktop kunt verzenden en ontvangen. Volg de onderstaande stappen om de Mail op je iMac te configureren:

 1. Open de Mail-applicatie op je iMac. Deze is standaard op alle iMacs geïnstalleerd.
 2. Druk in de menubalk op “Mail” en selecteer “Voorkeuren”. Nadat jij hierop hebt gedrukt verschijnt er een nieuw venster.
 3. Ga in het voorkeurenvenster naar het tabblad “Accounts”. Druk op het pluspictogram om een nieuw account toe te voegen.
 4. Selecteer het type account, zoals iCloud, Google, Yahoo, Outlook, etc dat je toe wilt voegen. Voer je accountgegevens in de daarvoor bestemde velden in.
 5. Druk op “Ga door” en wacht totdat Mail je accountinstellingen heeft geverifieerd. Dit kan enkele momenten duren.
 6. Nadat je account is geverifieerd, kun je de instellingen voor inkomende en uitgaande e-mail configureren. Deze instellingen verschillen per e-mailprovider, dus het is belangrijk dat je de juiste informatie invoert.
 7. Druk op “Ga door” en wacht totdat Mail je instellingen heeft opgeslagen. Nu kun je e-mails via Mail op je iMac verzenden en ontvangen.

Voordelen van het configureren van Mail op je iMac:

 • Je hebt vanaf je desktop directe toegang tot je e-mailaccount, zonder dat jij een webbrowser hoeft te openen.
 • Je kunt vanuit één applicatie e-mails verzenden en ontvangen, bijlagen toevoegen en beheren, en je inbox organiseren.
 • Mail op de iMac biedt een intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface, waardoor je e-mails gemakkelijk kunt lezen en beantwoorden.

Nadelen van het configureren van Mail op je iMac:

 • Vooral als je niet bekend bent met de specifieke instellingen van je e-mailprovider kan het enige tijd duren om de accountinstellingen te configureren.
 • Als je meerdere e-mailaccounts hebt, kan het beheren van al deze accounts in één applicatie enigszins verwarrend zijn.

Kortom, het configureren van Mail op je iMac is een handige manier om e-mails te beheren en vanaf je desktop toegang tot je accounts te krijgen. Volg de bovenstaande stappen en geniet van de voordelen van Mail op je iMac.

Stapsgewijze handleiding voor het configureren van een iMac

De configuratie van een nieuwe iMac kan misschien overweldigend lijken, maar met de juiste stappen en informatie wordt het proces een stuk eenvoudiger. Hieronder bespreken we de belangrijke aspecten om je iMac te configureren, inclusief de initiële setup, netwerkconfiguratie en back-upprocedures.

iMac configureren en bestanden van de oude iMac naar een nieuwe kopieren

Eerste stappen bij het uitpakken en het aansluiten van een nieuwe iMac

Bij het uitpakken van je gloednieuwe iMac zijn er enkele belangrijke stappen die je moet volgen voordat je aan de configuratie begint. Hieronder staat een kort overzicht:

 1. Verwijder alle beschermende verpakkingen rondom de iMac voorzichtig.
 2. Sluit de meegeleverde voedingskabel op zowel de achterkant van de iMac als op een stopcontact aan.
 3. Zet je iMac aan door op de aan/uit-knop te drukken.
 4. Volg eventuele instructies op het scherm om verder te gaan met het instellen van je nieuwe iMac.

Welke informatie heb je tijdens het configuratieproces nodig?

Tijdens het configuratieproces zal je gevraagd worden om bepaalde informatie in te voeren om je iMac correct in te stellen. Zorg ervoor dat je deze gegevens bij de hand hebt:

 • Je Apple ID: Een Apple ID is belangrijk voor toegang tot verschillende Apple services en functies.
 • Wi-Fi-wachtwoord: Om de verbinding met het internet te maken en software-updates te downloaden.
 • Taal- en locatie voorkeuren: Kies de taal en het land waarin jij jouw iMac wilt gebruiken.
 • Tijdzone-instellingen: Stel de juiste tijdzone in om ervoor te zorgen dat klokken en agenda’s correct worden weergegeven.

Netwerkinstellingen tijdens de initiële setup configureren

Tijdens de initiële setup van je iMac krijg je de mogelijkheid om je netwerkinstellingen te configureren. Hieronder staan enkele belangrijke stappen om dit te doen:

 1. Selecteer je Wi-Fi-netwerk uit de lijst met beschikbare netwerken.
 2. Voer het wachtwoord van je Wi-Fi-netwerk in als daarom wordt gevraagd.
 3. Wacht totdat je iMac met het geselecteerde netwerk is verbonden.

Een back-up tijdens het configuratieproces maken of herstellen

Het is altijd verstandig om een back-up van je gegevens te maken voordat je een nieuwe iMac gaat configureren. Dit kan helpen bij het behoud van belangrijke bestanden en instellingen, mocht er tijdens het proces iets misgaan.

Er zijn verschillende manieren waarop je een back-up kunt maken of herstellen:

 • Time Machine: Met deze ingebouwde functie kun je eenvoudig een volledige back-up van al jouw gegevens naar een externe harde schijf maken.
 • iCloud Drive: Door iCloud Drive te gebruiken kun je bepaalde bestanden, zoals foto’s, documenten en contactpersonen, veilig in de cloud opslaan.
 • Externe harde schijf: Je kunt ook handmatig een back-up van je bestanden maken door ze naar een externe harde schijf te kopiëren.

Tips voor het optimaliseren van de iMac configuratie

Wil je het meeste uit je iMac halen? Hieronder staan enkele handige tips om je iMac configuratie te optimaliseren en de prestaties te verbeteren.

 1. Upgrade naar een SSD: Als je iMac nog steeds een harde schijf heeft, overweeg dan om naar een Solid State Drive (SSD) te upgraden. Een SSD is in vergelijking met een traditionele harde schijf sneller en betrouwbaarder, waardoor je iMac sneller opstart en programma’s sneller laden.
 2. Verwijder onnodige bestanden en apps: Door onnodige bestanden en apps van je iMac te verwijderen, kun je ruimte vrijmaken en de prestaties verbeteren. Ga door je bestanden en verwijder oude documenten, ongebruikte apps en andere onnodige gegevens.
 3. Schakel visuele effecten uit: Visuele effecten zoals animaties en transparantie kunnen de prestaties van je iMac vertragen. Ga naar de systeemvoorkeuren en schakel onnodige visuele effecten uit om de snelheid van je iMac te verhogen.
 4. Houd je iMac up-to-date: Zorg ervoor dat je de nieuwste software-updates voor je iMac installeert. Deze updates bevatten vaak bugfixes en prestatieverbeteringen die de algehele stabiliteit en de snelheid van je iMac kunnen verbeteren.
 5. Minimaliseer opstartitems: Als je iMac langzaam opstart, kun je overwegen om het aantal opstartitems te minimaliseren. Ga naar de systeemvoorkeuren en verwijder onnodige apps die tijdens het opstarten van de iMac automatisch worden gestart.
 6. Gebruik activiteitenweergave: De activiteitenweergave is een handige tool om te controleren welke apps en processen veel systeembronnen gebruiken. Als je merkt dat een bepaalde app veel CPU- of geheugenbronnen verbruikt, kun je overwegen om deze af te sluiten of te verwijderen.
 7. Voer regelmatig onderhoud uit: Het is belangrijk om op je iMac regelmatig onderhoud uit te voeren om de prestaties te behouden. Dit omvat het opruimen van tijdelijke bestanden, het controleren op schijffouten en een schijfcontrole uitvoeren.
 8. Gebruik een externe monitor: Als je iMac over een Thunderbolt-poort beschikt, kun je overwegen om een externe monitor aan te sluiten. Dit kan handig zijn als je multitaskt of grafisch intensieve taken uitvoert.
 9. Overweeg geheugenupgrades: Als je regelmatig met zware programma’s werkt of veel tabbladen in je webbrowser hebt geopend, kunnen de prestaties worden verbeterd door het geheugen van je iMac te upgraden.

Conclusie: iMac configureren

In deze blogpost hebben we verschillende aspecten met betrekking tot het configureren van een iMac behandeld. We hebben naar het installeren van het besturingssysteem, het personaliseren van de iMac, het installeren van apps en het configureren van de mail gekeken. Daarnaast hebben we een stapsgewijze handleiding voor het configureren van een iMac behandeld en tips voor het optimaliseren van de configuratie gegeven.

Imac configureren

Het configureren van een iMac kan soms overweldigend lijken, maar met de juiste stappen en instellingen is het goed te doen. Door onze handleiding en tips te volgen kun je ervoor zorgen dat jouw iMac optimaal presteert en aan al jouw persoonlijke behoeften voldoet. Vergeet niet om regelmatig updates uit te voeren en eventuele problemen direct aan te pakken om zo de beste gebruikerservaring te garanderen.

Veel gestelde vragen over het configureren van een iMac

Welke versie van macOS moet ik op mijn nieuwe iMac installeren?

Voor de meest recente functies en beveiligingsupdates wordt aangeraden om altijd de nieuwste versie van macOS op je nieuwe iMac te installeren. Controleer regelmatig via Systeemvoorkeuren > Software-update op updates.

Kan ik mijn oude bestanden tijdens de configuratie naar mijn nieuwe iMac overzetten?

Ja, je kunt jouw oude bestanden tijdens de configuratie naar je nieuwe iMac overzetten. Dit kan met behulp van de Migratie-assistent, die je stap voor stap bij het overzetten van je bestanden, apps en instellingen begeleidt eenvoudig worden gedaan.

Welke apps moet ik na de configuratie op mijn iMac installeren?

Dit hangt van jouw persoonlijke behoeften en interesses af. Enkele belangrijke apps die vaak worden aanbevolen zijn een webbrowser (bijv. Safari of Chrome), een tekstverwerker (bijv. Pages of Microsoft Word) en een mediaspeler (bijv. iTunes of VLC). Het is ook handig om antivirussoftware te installeren waarmee jij jouw iMac tegen malware kunt beschermen.

Hoe stel ik mijn e-mail op mijn iMac in?

Om je e-mail op je iMac in te stellen moet je de Mail-applicatie openen en de instructies om een nieuw account toe te voegen volgen. Hiervoor heb je de serverinstellingen, zoals het POP- of IMAP-adres en het SMTP-adres van jouw e-mailprovider nodig.

Zijn er specifieke tips om de prestaties van mijn geconfigureerde iMac te optimaliseren?

Ja, er zijn verschillende manieren om de prestaties van je geconfigureerde iMac te optimaliseren. Enkele tips zijn de prullenbak regelmatig legen, ongebruikte apps en bestanden verwijderen, software naar de nieuwste versie updaten en automatisch opstartende programma’s minimaliseren.

Is jouw desktop te oud om snel te kunnen werken?

Hoe werkt een iMac voor grafische toepassingen

Met een iMac kun jij de mogelijkheden van de digitale wereld optimaal benutten

 • Dat is foto’s en video’s in topkwaliteit bekijken
 • Razendsnel met de nieuwste apps werken
 • In hoge kwaliteit met anderen communiceren
 • Bestanden met andere Apple apparaten delen
 • Snel aan grafische toepassingen kunnen werken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg