iMac installeren: stapsgewijze handleiding

Wanneer jij je nieuwe iMac gaat installeren kan dat spannend en bevredigend zijn. In deze blogpost bespreken we de stappen die je voor een succesvolle installatie moet nemen. Daarnaast bespreken wij hoe je de iMac succesvol via de systeemvoorkeuren kunt configureren. Maak een back-up met een time machine en verbind je iMac met een netwerk om toegang tot gedeelde bestanden en bronnen te hebben. Vergeet niet om je iMac voor gemakkelijke identificatie in het netwerk een naam te geven.

Door aan alle vereisten te voldoen kun jij ervoor zorgen dat de iMac installatie succesvol verloopt. Controleer de systeemvoorkeuren, het netwerk, de naam van de computer, de verbinding met het internet en de beschikbare schijfruimte.

Steek de stekker in het stopcontact en druk op de aan/uit-knop om deze machine te installeren. Pas de taalvoorkeuren, gebruikersaccounts en de privacy-instellingen tijdens de configuratie aan. De tijd die voor de installatie nodig is, kan van de internet snelheid en het aantal gegevens die moeten worden overgedragen variëren. Over het algemeen duurt de iMac configuratie niet langer dan een uur.

Om alle functies en mogelijkheden van de iMac optimaal te kunnen benutten is het belangrijk dat jij jouw iMac correct configureert. Dus volg deze stappen zorgvuldig en geniet binnenkort van jouw nieuwe iMac!

Locatie voorzieningen inschakelen en de toegankelijkheidsfuncties gebruiken

Nadat jij de iMac hebt geïnstalleerd, moet je enkele belangrijke instellingen configureren. Schakel de locatie voorzieningen in zodat apps toegang tot je locatie hebben. Ga ‘ in de systeemvoorkeuren naar ‘Privacy’ en druk op ‘Locatie voorzieningen’ om deze in te schakelen. 

iMac installeren en MacOS gebruiken

Daarnaast kun je de toegankelijkheidsfuncties van de iMac gebruiken. Ga hiervoor in de systeemvoorkeuren naar ‘Toegankelijkheid’ om verschillende instellingen aan jouw voorkeur en behoeften aan te passen.  Bij deze instellingen kun je denken aan: het vergroten van de teksten, de kleuren aanpassen en de spraakondersteuning instellen. 

Door de locatie voorzieningen in te schakelen en de toegankelijkheidsfuncties te gebruiken kun jij jouw iMac nog handiger en gebruiksvriendelijker maken. 

Is jouw desktop te oud om snel te kunnen werken?

Hoe werkt een iMac voor grafische toepassingen

Met een iMac kun jij de mogelijkheden van de digitale wereld optimaal benutten

 • Dat is foto’s en video’s in topkwaliteit bekijken
 • Razendsnel met de nieuwste apps werken
 • In hoge kwaliteit met anderen communiceren
 • Bestanden met andere Apple apparaten delen
 • Snel aan grafische toepassingen kunnen werken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Instructies om de locatie voorzieningen op je iMac in te schakelen

Wil jij weten waar je iMac zich bevindt of wil je bepaalde apps toegang tot je locatie geven? Dan is het inschakelen van locatie voorzieningen op je iMac de eerste stap. Volg de eenvoudige onderstaande stappen om dit te doen:

 1. Druk linksboven in het scherm op het Apple-menu.
 2. Ga naar “Systeemvoorkeuren” en druk hierop.
 3. Zoek naar “Beveiliging en privacy” en selecteer deze optie.
 4. Druk op het tabblad “Privacy”.
 5. Navigeer naar beneden en zoek in de linker zij balk naar de optie “Locatie voorzieningen”.
 6. Druk op “Locatie voorzieningen”.

Gefeliciteerd! Nu heb jij de locatie voorzieningen op je iMac ingeschakeld.

Handige toegankelijkheidsfuncties die op de iMac beschikbaar zijn

De iMac biedt verschillende handige toegankelijkheidsfuncties die kunnen helpen om de gebruikerservaring voor mensen met speciale behoeften te verbeteren of gewoon voor een betere algehele gebruikservaring. Hieronder staan enkele veelgebruikte beschikbare toegankelijkheidsfuncties:

 • Vergrootglas: Met deze functie kun je delen van het scherm vergroten, zodat teksten en afbeeldingen beter leesbaar zijn.
 • Voice Over: Met Voice Over kan de iMac tekst van het scherm voorlezen, wat vooral voor mensen met een visuele beperking handig is.
 • Aanpassingen van het toetsenbord: Je kunt verschillende instellingen voor het toetsenbord veranderen om aan specifieke behoeften tegemoet te komen. Hierbij kun jij denken aan het wijzigen van de gevoeligheid van de toetsaanslag of een functie voor herhaalde toetsaanslagen inschakelen.

Het nut van locatie voorzieningen in verschillende apps op de iMac

Binnen verschillende apps op je iMac kunnen locatie voorzieningen erg handig zijn. Hieronder staan enkele voorbeelden:

 • Kaarten: Wanneer jij de locatie voorzieningen hebt ingeschakeld kan de Kaarten app je helpen om plaatsen te vinden en naar je bestemming te navigeren.
 • Weer: Door je locatie met de Weer app te delen, kan deze app op basis van waar je bent nauwkeurige weersinformatie bieden.
 • Safari: Sommige websites kunnen de configuratie van de iMac gebruiken om je relevante inhoud, zoals lokale nieuwsberichten of evenementen te tonen.

Door locatie voorzieningen in te schakelen kun jij deze apps optimaal gebruiken en gepersonaliseerde informatie ontvangen.

Tips om de toegankelijkheid op je iMac te optimaliseren

Vooral als je visuele, auditieve of motorische beperkingen hebt is toegankelijkheid op je iMac van essentieel belang. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop de toegankelijkheid op je iMac kan worden geoptimaliseerd. Hieronder staan enkele handige tips:

 1. Vergroot de tekst grootte: Als je moeite hebt om op je iMac kleine letters te lezen, kun je de tekst grootte vergroten. Ga naar de systeemvoorkeuren en selecteer “Toegankelijkheid”. Druk vervolgens op “Beeldscherm” en pas de tekstgrootte naar een formaat dat voor jou comfortabel is aan.
 2. Gebruik VoiceOver: VoiceOver is een ingebouwde schermlezer op je iMac die de tekst op het scherm hardop voorleest. Hierdoor kun je de computer bedienen zonder dat jij het scherm hoeft te zien. Activeer VoiceOver door in de systeemvoorkeuren naar “Toegankelijkheid” en vervolgens naar “VoiceOver” te gaan. Schakel het in en volg de instructies om het te gebruiken.
 3. Siri gebruiken: Siri is een spraakgestuurde assistent op je iMac die je kunt gebruiken om verschillende taken uit te voeren. Je kunt vragen aan Siri stellen, opdrachten geven en zelfs je computer met je stem bedienen. Activeer Siri door in de menubalk op het Siri-pictogram te drukken of door de Siri-toets op je toetsenbord in te drukken.
 4. Pas de instellingen voor zowel de muis als het trackpad aan: Als je moeite met de muis of het trackpad hebt kun je de instellingen voor betere toegankelijkheid aanpassen. Ga in systeemvoorkeuren naar “Toegankelijkheid” en selecteer “Muis en trackpad”. Hier kun je verschillende opties voor zowel de muis als het trakcpad vinden. Met behulp van deze instellingen kun jij de snelheid van de muis aanpassen, de trackpad-modus met één knop inschakelen en een muisklik met het trackpad activeren.
 5. Gebruik de zoomfunctie: Als je moeite hebt om details op het scherm te zien, kun je de zoomfunctie gebruiken om op specifieke delen van het scherm in te zoomen. Ga in de systeemvoorkeuren naar “Toegankelijkheid” en selecteer “Zoomen”. Hier kun je verschillende zoomopties vinden. Bij deze zoomfuncties kun jij denken aan op het hele scherm, een deel van het scherm inzoomen of om de muisaanwijzer te vergroten.

Met deze tips kun je de toegankelijkheid op je iMac verbeteren en de computer ongeacht eventuele beperkingen die je hebt gemakkelijker gebruiken. Experimenteer met verschillende instellingen en functies om te ontdekken wat voor jou het beste werkt.

Siri op je iMac inschakelen en gebruiken

Siri is een handige virtuele assistent die je op je iMac in kunt schakelen en gebruiken. Met Siri kun je spraakopdrachten geven en informatie opvragen, waardoor je productiever kunt werken en je taken gemakkelijker uit kunt voeren. Hieronder vind je de stappen om Siri op je iMac in te schakelen en te gebruiken:

iMac installeren en siri gebruiken om met anderen te communiceren
 1. Ga linksboven in je scherm naar het Apple-menu en selecteer ‘Systeemvoorkeuren’.
 2. Druk in het Systeemvoorkeuren-venster op ‘Siri’.
 3. Vink het vakje naast ‘Schakel Siri in’ aan om Siri in te schakelen.
 4. Kies een stem voor Siri die je prettig vindt om te horen.
 5. Stel de gewenste taal voor Siri in.
 6. Pas de toets combinatie aan om Siri te activeren. Standaard is dit de toets combinatie ‘Command + Spatiebalk’.
 7. Je kunt ook instellen of Siri moet reageren wanneer je de toets combinatie indrukt of alleen als je ‘Hé Siri’ zegt.

Nu Siri is ingeschakeld, kun je Siri op je iMac gaan gebruiken. Hieronder staan enkele voorbeelden van wat je met Siri kunt doen:

 • Vraag Siri om een bestand of app op je iMac te openen, bijvoorbeeld “Open Safari” of “Open het document ‘Projectplan'”.
 • Vraag Siri om een herinnering in te stellen, bijvoorbeeld “Herinner me eraan om de vergadering om 14:00 uur bij te wonen”.
 • Vraag Siri om informatie op te zoeken, bijvoorbeeld “Wat is het weer vandaag?” of “Wie is de president van Nederland?”.
 • Vraag Siri om een berekening uit te voeren, bijvoorbeeld “Wat is 25 keer 4?”.
 • Vraag Siri om een timer in te stellen, bijvoorbeeld “Zet een timer voor 10 minuten”.

Siri kan je ook helpen met het sturen van berichten, het maken van notities, muziek af te spelen en nog veel meer. Experimenteer met Siri en ontdek alle mogelijkheden die het biedt om je iMac ervaring te verbeteren.

Mac OS besturingssysteem op je iMac installeren

Het installeren van het Mac OS besturingssysteem op je iMac kan een spannende en lonende ervaring zijn. Het biedt nieuwe functies, verbeterde prestaties en een frisse gebruikersinterface. Hieronder geven we gedetailleerde instructies over hoe je het besturingssysteem kunt installeren, welke versie voor jouw iMac geschikt is, belangrijke punten die je moet overwegen voordat je begint en tips om eventuele problemen tijdens de installatie op te lossen.

Gedetailleerde instructies om het Mac OS-besturingssysteem op je iMac te installeren

Om het Mac OS besturingssysteem op je iMac te installeren moet jij de onderstaande stappen volgen:

 1. Zorg ervoor dat je een back-up van al je belangrijke bestanden en gegevens maakt voordat je met de installatie begint.
 2. Sluit alle openstaande programma’s af en start de computer opnieuw op.
 3. Verbind je iMac via een ethernetkabel of wifi-verbinding met het internet.
 4. Ga naar de App Store en zoek naar de nieuwste versie van het Mac OS-besturingssysteem (bijvoorbeeld macOS Big Sur).
 5. Druk op ‘Download’ om het installatiebestand te downloaden.
 6. Wanneer de download is voltooid, wordt het installatieprogramma automatisch gestart.
 7. Volg de instructies op het scherm om door het installatieproces te gaan.
 8. Selecteer de doelschijf waarop je het besturingssysteem wilt installeren (dit is meestal de standaard schijf).
 9. Druk op je iMac op ‘Installeren’ en wacht totdat het installatieproces van de iMac is voltooid.
 10. Nadat de installatie is voltooid, wordt je iMac automatisch opnieuw opgestart en kun je met het nieuwe Mac OS besturingssysteem aan de slag.

Welke versie van het Mac OS-besturingssysteem is geschikt voor jouw iMac?

Voordat je het Mac OS-besturingssysteem gaat installeren, is het belangrijk dat jij controleert welke versie voor jouw iMac geschikt is. Niet alle versies zijn compatibel met oudere modellen. Om erachter te komen welke versie van Mac OS geschikt is moet je de onderstaande stappen volgen:

 1. Druk in de linkerbovenhoek van het scherm op het Apple-menu.
 2. Selecteer ‘Over deze Mac’.
 3. In het venster dat verschijnt, zie je informatie over je iMac, waaronder het modeljaar en de specificaties.
 4. Ga naar de website van Apple en zoek voor ieder beschikbaar Mac OS-besturingssysteem naar de systeemvereisten.
 5. Vergelijk de systeemvereisten met de specificaties van je iMac om te bepalen welke versie compatibel is.

Houd er rekening mee dat oudere iMacs mogelijk niet door de nieuwste versies van het besturingssysteem worden ondersteund. In dat geval kun je overwegen om een eerdere versie die wel compatibel is te installeren.

Apps vanuit de Apple App Store op je iMac installeren

Om je iMac aan je specifieke behoeften aan te passen kun jij apps eenvoudig vanuit de Apple App Store op jouw iMac installeren. Met duizenden apps waaruit je kunt kiezen, kun jij jouw iMac voor werk, entertainment en nog veel meer personaliseren en optimaliseren. Hieronder staat een stapsgewijze handleiding om apps vanuit de Apple App Store op je iMac te installeren:

 1. Open de App Store op je iMac. Je kunt dit doen door in het Dock op het App Store pictogram te drukken of door in het Launchpad te zoeken.
 2. Blader door de verschillende categorieën of gebruik de zoekfunctie om de app die je wilt installeren te vinden. Je kunt op naam, categorie, ontwikkelaar of trefwoord zoeken.
 3. Druk op de app die je wilt installeren om meer informatie te bekijken. Hier kun je de beschrijving van de app, beoordelingen en screenshots bekijken om te bepalen of het voor jou de juiste keuze is.
 4. Als je hebt besloten om de app te installeren moet je op de knop ‘Download’ of ‘Koop’ drukken. Wanneer de app gratis is, wordt deze direct gedownload. Als je voor de app moet betalen moet jij je Apple ID en wachtwoord invoeren om de aankoop te voltooien.
 5. Nadat de app is gedownload, wordt deze automatisch op je iMac geïnstalleerd. Binnen de App Store kun je de voortgang van de installatie volgen.
 6. Zodra de installatie is voltooid, kun je de app vanuit de Launchpad of het Dock openen. Druk gewoon op het app-pictogram om de app te starten.

Met de Apple App Store op je iMac kun je allerlei apps installeren om je productiviteit te verhogen, creatief bezig te zijn en meer van entertainment te genieten. Of je nu naar zakelijke apps, games of sociale media-apps zoekt, de App Store heeft het allemaal. Ga dus snel aan de slag en ontdek de eindeloze mogelijkheden voor je iMac!

Gegevens na de installatie van je MacBook naar je iMac overzetten

Gegevens kunnen op verschillende manieren van een MacBook naar een nieuwe iMac worden overgezet. Hieronder bespreken we enkele methoden waarmee je gegevens tussen de twee apparaten probleemloos over kunt zetten. Daarnaast kijken we naar welke gegevens kunnen worden overgezet, en bieden we handige tips om bestanden tijdens het proces te organiseren en op te ruimen.

iMac installeren en gegevens overzetten

Verschillende manieren om gegevens over te zetten

Om gegevens van je MacBook naar je nieuwe iMac over te kunnen zetten zijn er meerdere opties beschikbaar. Hieronder staan enkele veelvoorkomende methoden:

 1. Migratie-assistent: De Migratie-assistent is op zowel de MacBook als de iMac een ingebouwd programma waarmee gegevens gemakkelijk kunnen worden overgezet. Je kunt deze tool via een directe verbinding met behulp van een Thunderbolt- of Ethernet-kabel tussen beiden apparaten, of zelfs draadloos via Wi-Fi gebruiken.
 2. Time Machine-back-up: Als je met Time Machine op je MacBook regelmatig back-ups hebt gemaakt, kun je deze back-up eenvoudig op je nieuwe iMac herstellen. Sluit gewoon de externe harde schijf waarop de Time Machine back-up is opgeslagen aan en volg de instructies om de migratie te voltooien.
 3. iCloud: Met iCloud kun je bepaalde bestanden en instellingen tussen al je Apple producten, zoals MacBooks en iMacs synchroniseren. Zorg ervoor dat je iCloud op je MacBook en iMac hebt ingeschakeld, en selecteer de gewenste gegevens die je wilt synchroniseren.

Is jouw desktop te oud om snel te kunnen werken?

Hoe werkt een iMac voor grafische toepassingen

Met een iMac kun jij de mogelijkheden van de digitale wereld optimaal benutten

 • Dat is foto’s en video’s in topkwaliteit bekijken
 • Razendsnel met de nieuwste apps werken
 • In hoge kwaliteit met anderen communiceren
 • Bestanden met andere Apple apparaten delen
 • Snel aan grafische toepassingen kunnen werken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Wat kan er worden overgezet?

Wanneer jij gegevens van je MacBook naar je iMac wilt overzetten kun je verschillende soorten bestanden en instellingen kopiëren. Hieronder staat een overzicht met de belangrijkste gegevens die kunnen worden overgedragen:

 • Documenten: Dit omvat alle tekstbestanden, spreadsheets, presentaties en andere documenten die op je MacBook zijn opgeslagen.
 • Afbeeldingen en video’s: Je kunt foto’s, video’s en andere media-inhoud eenvoudig naar je nieuwe iMac overzetten.
 • Muziek: Als je op je MacBook een uitgebreide muziekbibliotheek hebt opgebouwd, kun je deze naar de iMac kopiëren.
 • E-mailaccounts: Met behulp van de Migratie-assistent of door instellingen handmatig te kopiëren, kun jij al je e-mailaccounts op de nieuwe iMac configureren.
 • Bladwijzers: Als je in Safari of een andere webbrowser veel bladwijzers hebt, kunnen deze gemakkelijk worden overgedragen.

iMac installeren en een stappenplan om gegevens probleemloos over te dragen

Wanneer jij gegevens van je oude computer over wilt zetten kan het installeren van een iMac een spannend moment zijn. Gelukkig is het proces vrij eenvoudig en kan het met behulp van een stappenplan probleemloos worden gedaan. Hieronder staat een gids om je bij het installeren van je iMac te helpen en je gegevens zonder problemen over te zetten:

 1. Pak je nieuwe iMac uit en zorg ervoor dat je alle benodigde accessoires van Apple, zoals het toetsenbord, de muis en het netsnoer hebt.
 2. Sluit het netsnoer op je iMac aan en steek de stekker in het stopcontact. Zet de iMac aan door aan de achterkant van de computer op de aan/uit-knop te drukken.
 3. Volg de instructies op het scherm om de initiële installatie van je iMac te voltooien. Dit bestaat uit het selecteren van je taal, je Wi-Fi verbinding instellen en een gebruikersaccount aanmaken.
 4. Nadat de initiële installatie is voltooid, kun jij je gegevens van je oude computer naar je nieuwe iMac overzetten. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen:
  • Gebruik de Migratie-assistent: De Migratie-assistent is een ingebouwde tool op je iMac waarmee je gegevens van je oude computer over kunt zetten. Sluit je oude computer met een Ethernet kabel op je iMac aan of gebruik de draadloze migratie-optie. Volg de instructies op het scherm om het overdrachtsproces te voltooien.
  • Maak een back-up en herstel: Als je een back-up van je oude computer hebt, kun je deze back-up gebruiken om je gegevens naar je nieuwe iMac over te zetten. Maak met behulp van Time Machine of een andere back-upoplossing een back-up van je oude computer en herstel deze back-up op je nieuwe iMac.
  • Handmatige overdracht: Als je slechts een paar bestanden of mappen wilt overzetten, kun je ze handmatig overzetten. Sluit een externe harde schijf op je oude computer aan, kopieer de bestanden naar de harde schijf en sluit deze vervolgens op je nieuwe iMac aan om ze over te zetten.
 5. Zodra je gegevens zijn overgezet, kun jij de mogelijkheden van je nieuwe iMac verkennen en de benodigde apps en software installeren.

Met dit stappenplan kun jij jouw iMac probleemloos installeren en je gegevens zonder gedoe overzetten. Volg de stappen zorgvuldig en geniet van je nieuwe computerervaring!

Optimalisatietips om je iMac na de installatie te gebruiken

Nadat jij jouw iMac hebt geïnstalleerd wil je natuurlijk dat deze optimaal presteert en snel werkt. Gelukkig zijn er verschillende praktische tips die je kunt volgen om de prestaties en snelheid van je iMac te verbeteren. Hieronder bespreken we enkele handige optimalisatietips die ervoor zorgen dat jouw iMac soepel blijft draaien.

iMac installeren en optimaliseren

De prestaties en de snelheid verbeteren

Om de prestaties en de snelheid van je iMac te verbeteren, zijn er enkele stappen die je kunt nemen:

 1. Verwijder onnodige bestanden: Het is belangrijk dat je regelmatig onnodige bestanden, zoals oude documenten, downloads en cachebestanden opruimt. Dit helpt om kostbare opslagruimte vrij te maken en kan de algehele prestaties verbeteren.
 2. Controleer op software-updates: Zorg ervoor dat je altijd de nieuwste versie van macOS gebruikt door regelmatig op software-updates te controleren. Deze updates bevatten vaak bugfixes en prestatieverbeteringen die kunnen helpen om jouw iMac sneller te laten werken.
 3. Minimaliseer opstartprogramma’s: Wanneer jij jouw iMac inschakelt, starten sommige programma’s automatisch op. Dit kan de opstarttijd vertragen en systeembronnen in beslag nemen. Ga naar ‘Systeemvoorkeuren’ > ‘Gebruikers en groepen’ > ‘Inloggen’ om te bepalen welke programma’s automatisch moeten worden gestart en schakel onnodige programma’s uit.
 4. Schakel visuele effecten uit: macOS heeft verschillende visuele effecten, zoals animaties en overgangen, die er mooi uitzien, maar systeembronnen kunnen vertragen. Ga naar ‘Systeemvoorkeuren’ > ‘Toegankelijkheid’ > ‘Beeldscherm’ en schakel de optie ‘Beweging verminderen’ in om deze effecten uit te schakelen.

Opslagruimte optimaliseren

Na verloop van tijd kan de opslagruimte van je iMac vol raken, wat tot een trage Apple computer kan leiden. Hieronder staan enkele tips om de opslagruimte van je iMac te optimaliseren:

 1. Verwijder ongebruikte apps: Ga door je lijst met geïnstalleerde apps en verwijder degene die je niet meer gebruikt. Dit bespaart niet alleen opslagruimte, maar zorgt er ook voor dat jouw iMac zonder onnodige programma’s sneller werkt.
 2. Gebruik iCloud drive: Gebruik iCloud drive om bestanden zoals foto’s, video’s en documenten veilig in de cloud op te slaan. Hierdoor kun je lokale opslagruimte vrijmaken zonder dat jij belangrijke bestanden kwijt raakt.
 3. Archiveer oude bestanden: Als je bepaalde bestanden of mappen niet vaak gebruikt, kun je ze op externe harde schijven of in cloudopslag archiveren. Op deze manier behoud je de bestanden, maar nemen ze op je iMac geen ruimte in beslag.

Conclusie: Succesvolle installatie en configuratie van je iMac

Gefeliciteerd! Je hebt nu alle stappen doorlopen om je iMac succesvol te installeren en te configureren. Van locatie voorzieningen inschakelen tot het gebruik optimaliseren, je kunt nu van de kracht en mogelijkheden van je nieuwe iMac genieten. Door deze stappen te volgen heb je een solide basis voor een geweldige gebruikerservaring gelegd.

Maar dit is slechts het begin! Nadat je alles hebt ingesteld, is het tijd om te verkennen wat je iMac allemaal kan doen. Experimenteer met Siri en ontdek hoe zij jouw digitale assistent kan zijn. Verken de Apple App Store en installeer apps die jouw productiviteit of entertainment verbeteren. En vergeet niet om regelmatig back-ups te maken, zodat al jouw waardevolle bestanden veilig zijn.

iMac installeren

Geniet van jouw gloednieuwe iMac en laat deze krachtige machine jou in alles wat je doet inspireren!

Veel gestelde vragen over de installatie en de configuratie van een iMac

Hoe lang duurt het gemiddeld om een iMac te installeren?

Het installatieproces voor een iMac kan afhankelijk van verschillende factoren, zoals de snelheid van je internetverbinding, de grootte van het besturingssysteem dat moet worden geïnstalleerd, en eventuele extra software die je toe wilt voegen variëren. Over het algemeen duurt de initiële installatie echter meestal tussen 30 minuten tot 1 uur.

Kan ik tijdens de installatie andere programma’s op mijn iMac gebruiken?

Het wordt aanbevolen om tijdens de installatie van je iMac geen andere programma’s te gebruiken. Dit kan de prestaties beïnvloeden en mogelijk tot problemen leiden. Het is het beste om de installatie ononderbroken te laten verlopen, zodat alles soepel en zonder onderbrekingen kan worden geïnstalleerd.

Moet ik een back-up maken voordat ik mijn gegevens van mijn MacBook naar mijn iMac overzet?

Ja, het is altijd verstandig om een back-up van je gegevens op je MacBook te maken voordat je ze naar je iMac overzet. Hiermee zorg je ervoor dat al je belangrijke bestanden veilig zijn en mocht er tijdens het overdrachtsproces iets misgaan, dan heb je nog steeds een kopie van al je gegevens.

Kan ik nadat mijn iMac is geïnstalleerd apps toevoegen?

Absoluut! Je kunt op ieder gewenst moment via de Apple App Store apps aan je iMac toevoegen. Of je nu behoefte aan productiviteits-apps, creatieve tools of games hebt, er is een breed scala aan apps beschikbaar waarmee jouw iMac-ervaring kan worden verbeterd.

Wat moet ik doen als ik tijdens de installatie of configuratie problemen ondervind?

Als je tijdens de installatie of configuratie van je iMac problemen ondervindt, raden we aan om voor technische ondersteuning contact met Apple Support op te nemen. Zij kunnen jou helpen om eventuele problemen op te lossen en ervoor zorgen dat je iMac optimaal functioneert.

Is jouw desktop te oud om snel te kunnen werken?

Hoe werkt een iMac voor grafische toepassingen

Met een iMac kun jij de mogelijkheden van de digitale wereld optimaal benutten

 • Dat is foto’s en video’s in topkwaliteit bekijken
 • Razendsnel met de nieuwste apps werken
 • In hoge kwaliteit met anderen communiceren
 • Bestanden met andere Apple apparaten delen
 • Snel aan grafische toepassingen kunnen werken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg