iOS Update 2023: Nieuwste iPhone-update!

Voor de iPhone en iPad is het iOS besturingssysteem van essentieel belang. Met de nieuwste versie, genaamd iPadOS, kun je meer doen, zoals iMessage gebruiken. Reguliere updates zijn belangrijk voor het verbeteren van de prestaties en de beveiliging.

Met een iOS-software update kunnen bestaande functies worden verbeterd, nieuwe functies worden toegevoegd en beveiligingslekken oplossen. Door regelmatig de nieuwste updates te installeren, blijf je bij met de nieuwste technologieën en kun jij jouw apparaat tegen bedreigingen beschermen. Updates zorgen ervoor dat jouw apparaat optimaal blijft werken en eventuele kwetsbaarheden kunnen worden verholpen. Zorg er dus voor dat je altijd de updates installeert.

In dit artikel zullen we bespreken hoe je kunt controleren of er een update voor jouw apparaat beschikbaar is. We zullen ook uitleggen hoe je deze update kunt installeren en welke stappen je moet volgen om ervoor te zorgen dat alles tijdens het updateproces soepel verloopt.

Blijf op de hoogte! Lees verder om meer over de functie en prestaties van de nieuwste versie van iOS te weten te komen. Ontdek ook hoe jij jouw iPhone of iPad zelfs als je een oudere versie voor verbeterde beveiliging kunt updaten.

Nieuwe functies van iOS 17 voor iPhone

Met iOS 17 voor iPhone krijg je nieuwe en verbeterde functies. De notitie-app kan makkelijker worden gebruikt, er is een nieuwe gezondheids-app en de camerafunctie is geavanceerder. iOS 17 zorgt voor een betere ervaring voor iPhone-gebruikers wereldwijd.

iOS update installeren

Wil jij alles uit je iPhone en iPad kunnen halen?

Apple producten kopen

Met de nieuwste versie van iOS kun jij de ervaring met jouw iPhone en iPad naar een hoger level tillen.

 • Dat is bestanden razendsnel tussen Apple apparaten uitwisselen
 • In hoge kwaliteit met anderen communiceren
 • Op het ene apparaat aan een taak beginnen en zonder complicaties op een ander apparaat verder werken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Verbeterde privacy-instellingen voor het beschermen van gebruikersgegevens

iOS 17 heeft spannende nieuwe functies, zoals een software-update voor optimale prestaties van de iPhone. Daarnaast zijn er betere privacy-instellingen toegevoegd om jouw gebruikersgegevens te beschermen. Met de nieuwe instellingen in de laatste iOS update kun je meer controle krijgen over welke apps toegang tot jouw persoonlijke gegevens hebt en hoe deze kan worden gebruikt.

Een nieuwe privacyfunctie in iOS is dat je tijdelijke toestemming aan apps kunt geven om specifieke informatie te gebruiken. Dit betekent dat je bijvoorbeeld tijdelijk toestemming voor het delen van je locatie kunt geven. Met deze update heb je meer controle over je privacy en kunnen apps alleen wanneer dat nodig is toegang krijgen.

iOS 17 introduceert een nieuw Privacy Dashboard. Dit dashboard toont welke apps recentelijk toegang tot gebruikersgegevens hadden en wat ze ermee hebben gedaan. Het Privacy Dashboard is op iPhones met iOS beschikbaar. Met behulp van deze functie kun je snel controleren op verdachte activiteiten en indien nodig actie ondernemen.

Met deze verbeterde privacy-instellingen streeft iOS 17 ernaar om de veiligheid en het vertrouwen van gebruikers in hun apparaten te vergroten. Door meer controle over persoonlijke gegevens te bieden, kun je als iPhone gebruiker van een veiligere en meer gepersonaliseerde ervaring genieten.

Geavanceerde camerafuncties, zoals nachtmodus en portretbelichting

De verbeterde camerafunctionaliteit is een van de meest opwindende nieuwe functies van iOS 17 is. Met deze update krijg je als iPhone gebruiker toegang tot geavanceerde camerafuncties waarmee je zelfs bij weinig licht prachtige foto’s kunt maken.

Een van deze nieuwe functies is de nachtmodus. Met deze modus worden geavanceerde algoritmen gebruikt om zelfs in situaties met weinig licht heldere en gedetailleerde foto’s te maken. Of je nu een landschap fotografeert of een groepsfoto tijdens een diner bij kaarslicht maakt, met de nachtmodus kun jij zonder dat je extra apparatuur nodig hebt verbluffende resultaten behalen.

Daarnaast brengt iOS 17 verbeteringen in de portretbelichting aan. Hiermee kun je professioneel uitziende portretfoto’s met bokeh-effecten en verschillende belichtingsstijlen maken.

Hoe kun jij jouw iOS besturingssysteem op iPhone of iPad updaten

Voor optimale prestaties is het belangrijk dat jij jouw iOS update op je iPhone of iPad installeert. Ga naar ‘Instellingen’, kies ‘Algemeen’ en zoek naar ‘Software-update’. Download en installeer de update, zorg voor een stabiele wifi verbinding en een accu die voldoende is opgeladen. Even wachten en je kunt van de nieuwste iOS functies genieten.

Controleer de nieuwste versie in de instellingen

Om ervoor te zorgen dat de beveiligingsmaatregel van je iPhone of iPad altijd met het nieuwste iOS besturingssysteem up-to-date is, kun je eenvoudig controleren of er updates beschikbaar zijn. Ga hiervoor naar Instellingen > Algemeen > Software-update. Hier kun je direct zien of er een nieuwe versie van iOS voor jouw apparaat, zoals de iPhone beschikbaar is.

Zorg voor voldoende batterijvermogen of sluit je apparaat op een voedingsbron aan

Wanneer jij een iOS update wilt installeren is het belangrijk dat de accu van jouw apparaat voldoende is opgeladen. Het updateproces kan enige tijd duren en veel energie verbruiken, dus het is raadzaam om je iPhone of iPad tijdens het updateproces op een voedingsbron aan te sluiten. Op deze manier kun je voorkomen dat de update door een lege batterij wordt onderbroken.

iPhone opladen voor iOS update

Verbind met Wi-Fi om gegevensverbruik te minimaliseren

Het downloaden van een iOS-update kan afhankelijk van de grootte van de update aanzienlijke hoeveelheden gegevens verbruiken, Om onnodig mobiel data-gebruik te vermijden, is het raadzaam dat je een verbinding met Wi-Fi maakt voordat je de update downloadt. Dit minimaliseert niet alleen het gebruik van mobiele data, maar zorgt ook voor een snellere en stabielere verbinding tijdens het downloadproces.

Volg de instructies op het scherm om de update te installeren

Nadat je hebt gecontroleerd of er een nieuwe iOS-update beschikbaar is, kun je deze eenvoudig installeren door de instructies op het scherm te volgen. Om de update op de iPhone te moeten installeren moet je op “Download en installeer” drukken. Nadat je op de “Download en installeer” knop hebt gedrukt begint het updateproces voor de iPhone. Dit kan afhankelijk van de grootte van de update en de snelheid van je internetverbinding enige tijd duren.

Tijdens het installatieproces zal de iPhone of iPad meerdere keren opnieuw opstarten. Het is belangrijk om geduldig te zijn en het apparaat niet uit te schakelen of los te koppelen terwijl de update wordt geïnstalleerd. Zodra de installatie is voltooid, start je apparaat automatisch opnieuw met de nieuwste versie van iOS op.

Door iOS-updates regelmatig op je iPhone uit te voeren, profiteer je niet alleen van nieuwe functies en verbeteringen, maar ook van belangrijke beveiligingsupdates die je apparaat tegen mogelijke bedreigingen beschermen. Vergeet dus niet om regelmatig naar updates te zoeken en ze indien nodig bij te werken!

Refurbished iPhones met lang updatebeleid

Refurbished iPhones zijn betaalbare smartphones van hoge kwaliteit. Ze kunnen nog steeds net als nieuwe iPhones software-updates ontvangen. Het is belangrijk dat je controleert of de refurbished iPhone door Apples officiële updatebeleid wordt ondersteund. Voor de veiligheid en de comptabiliteit van jouw toestel zijn updates zijn essentieel van essentieel belang. 

Regelmatige software-updates voor refurbished iPhones

Wanneer je overweegt om een refurbished iPhone te kopen, wil je er natuurlijk zeker van zijn dat je van dezelfde voordelen als bij een nieuw apparaat kunt genieten. Gelukkig hebben refurbished iPhones toegang tot dezelfde software-updates als nieuwe toestellen. Dit betekent dat je altijd met de nieuwste functies en beveiligingspatches up-to-date kunt blijven.

Apple brengt regelmatig updates voor iOS, het besturingssysteem van de iPhone uit , om ervoor te zorgen dat gebruikers de beste ervaring hebben en hun toestellen veilig kunnen gebruiken. Deze updates bevatten vaak bugfixes, prestatieverbeteringen en nieuwe functies. Door jouw refurbished iPhone up-to-date te houden, kun je van al deze voordelen profiteren.

Het belang van controle bij aankoop

Wanneer je een refurbished iPhone gaat kopen is het belangrijk dat je controleert of het apparaat door Apples officiële updatebeleid wordt ondersteund.  Dit beleid bepaalt welke iPhones software-updates kunnen ontvangen en voor hoe lang. Het is belangrijk dat je voor een toestel kiest dat nog steeds wordt ondersteund, zodat jij van de nieuwste updates kunt profiteren en jouw iPhone veilig en compatibel blijft.

Apple biedt voor zijn iPhones meestal vijf tot zes jaar software-ondersteuning. Dit betekent dat zelfs oudere modellen gedurende deze periode updates kunnen ontvangen. Door een refurbished iPhone te kopen die binnen deze updateplanning valt, ben jij van een langdurige ondersteuning verzekerd en kun je van de nieuwste functies en beveiligingsverbeteringen genieten.

Veiligheid en compatibiliteit

Bij het waarborgen van de veiligheid van een refurbished iPhone spelen updates een belangrijke rol. Iedere update bevat beveiligingspatches waarmee eventuele kwetsbaarheden in het besturingssysteem worden aangepakt. Door updates regelmatig te installeren kun jij jouw toestel tegen malware, virussen en andere bedreigingen beschermen.

iOS update en vebeterde veiligheidsopties

Het is belangrijk dat jij regelmatig updates op jouw refurbished iPhone uitvoert. Zo blijft jouw toestel compatibel met de nieuwste apps en functies. Met behulp van updates wordt jouw toestel naar de nieuwste iOS-versie, waarin nieuwe functies en verbeteringen worden toegevoegd bijgewerkt. 

Door jouw refurbished iPhone up-to-date te houden, kun jij van de nieuwste app functies profiteren en zal jouw toestel optimaal blijven presteren. Updates bevatten belangrijke beveiligingspatches die jouw toestel tegen nieuwe bedreigingen beschermen. Controleer in de instellingen van jouw refurbished iPhone regelmatig op beschikbare updates en voer deze voor een up-to-date toestel en maximale prestaties direct uit.

Problemen met Safari na iOS-update

Na een iOS-update kan het soms voorkomen dat er problemen met Safari, de standaard webbrowser op iPhones en iPads optreden. Dit kan van traagheid tot het niet kunnen openen van bepaalde websites variëren. Een reden waardoor deze problemen kunnen worden veroorzaakt is dat er problemen met de compatibiliteit tussen Safari en andere apps of de software op het apparaat zijn. 

Om dit op te lossen kun je het apparaat na de update opnieuw opstarten. Wanneer dat niet werkt, kun je Safari afsluiten, opnieuw opstarten en het vervolgens opnieuw proberen. Wanneer dit nog steeds niet helpt, kun je overwegen om de instellingen van Safari naar de standaardwaarden te resetten.

Wil jij alles uit je iPhone en iPad kunnen halen?

Apple producten kopen

Met de nieuwste versie van iOS kun jij de ervaring met jouw iPhone en iPad naar een hoger level tillen.

 • Dat is bestanden razendsnel tussen Apple apparaten uitwisselen
 • In hoge kwaliteit met anderen communiceren
 • Op het ene apparaat aan een taak beginnen en zonder complicaties op een ander apparaat verder werken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Mogelijke oplossingen

Wanneer je merkt dat Safari na het bijwerken van iOS niet goed werkt, zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om de problemen op te lossen:

 1. Wis het cachegeheugen en de geschiedenis: Begin met het wissen van de cache en de geschiedenis in Safari. Dit kan helpen bij het oplossen van mogelijke conflicten of fouten die tijdens de update zijn ontstaan. Ga naar de instellingen van jouw apparaat en zoek naar “Safari”. Druk hierop en scroll naar beneden totdat je “Wis geschiedenis en websitedata” tegen komt. Bevestig jouw keuze en start Safari opnieuw op.
 2. Update Safari: Controleer of er een nieuwe versie van Safari in de App Store beschikbaar is. Soms worden problemen met oudere versies van Safari opgelost door simpelweg naar de nieuwste versie bij te werken. Open de App Store, dru op ‘Updates’ en zoek naar ‘Safari’. Wanneer er een update beschikbaar is kun je deze iOS update installeren door op  ‘Werk bij te drukken’.
 3. Herstart jouw apparaat: Wanneer het om het verhelpen van softwareproblemen gaat kan een eenvoudige herstart soms wonderen doen. Houd de aan/uit-knop ingedrukt totdat er een schuifregelaar verschijnt om jouw apparaat uit te schakelen. Schuif deze regelaar naar rechts om jouw apparaat uit te schakelen. Wacht even en houd vervolgens weer dezelfde knop ingedrukt om jouw apparaat opnieuw op te starten.

Contact met Apple Support opnemen

Wanneer de problemen met Safari na het proberen van bovenstaande stappen aanhouden, kan het verstandig zijn om voor verdere assistentie contact met Apple Support op te nemen. De technische ondersteuning van Apple kan jouw helpen bij het identificeren en het oplossen van specifieke problemen die jij mogelijk na de iOS-update ondervindt. Je kunt voor persoonlijke hulp telefonisch contact met Apple Support opnemen of een afspraak bij een Apple Store maken.

Compatibiliteit controleren

Zorg ervoor dat jouw apps en extensies compatibel zijn met de nieuwste versie van Safari. Sommige apps of extensies kunnen soms na een iOS-update conflicten veroorzaken, wat in problemen met Safari kan resulteren. Controleer regelmatig of er voor al jouw geïnstalleerde apps updates beschikbaar zijn en installeer deze indien nodig. Dit zorgt ervoor dat jij altijd de meest recente versies gebruikt die met de nieuwste iOS-update compatibel zijn.

iPhone-modellen die nog een update krijgen

Niet alle oudere iPhone-modellen ontvangen dezelfde updates als de nieuwste modellen. Het is belangrijk om te weten welke iPhone-modellen door de nieuwste iOS-versie worden ondersteund voordat je besluit om de nieuwste iOS update op jouw iPhone te installeren. Op deze manier voorkom je dat je telefoon mogelijk niet goed werkt of bepaalde functies mist.

Iphone modellen die de iOS update ondersteunen

Controleer welke iPhone-modellen worden ondersteund

Voordat jij je gaat updaten, is het verstandig om te controleren of jouw model door de nieuwste iOS-update wordt ondersteund. Apple heeft een lijst gemaakt waarop je kunt zien welke modellen voor de update in aanmerking komen. Door dit te controleren, weet je zeker dat jouw iPhone met de nieuwe software compatibel is en dat je zonder zorgen kunt updaten.

Oudere modellen en nieuwe functies

Op oudere iPhone-modellen kunnen niet alle nieuwe functies en verbeteringen van de latere updates worden gebruikt. Dit komt doordat sommige functies specifieke hardwarevereisten hebben die oudere modellen misschien niet hebben. Zo is portretmodus bijvoorbeeld alleen beschikbaar voor nieuwere modellen met geavanceerdere camerasystemen.

Echter, zelfs als jouw model niet alle nieuwste functies ondersteunt, betekent dit niet dat de update nutteloos is. Updates bevatten vaak ook bugfixes en prestatieverbeteringen die ongeacht de leeftijd op alle modellen van toepassing zijn. Het kan dus zelfs als je niet alle nieuwe functies krijgt nog steeds de moeite waard zijn om te updaten.

Reguliere controle van updatebeleid

Om ervoor te zorgen dat jouw iPhone-model nog steeds door Apples updatebeleid wordt ondersteund, is het verstandig om regelmatig te controleren of er wijzigingen zijn en welke modellen updates ontvangen. Apple kan besluiten om bepaalde oudere modellen niet langer te ondersteunen, wat betekent dat je op een gegeven moment geen toekomstige updates meer ontvangt.

Gegevens via AirDrop en NameDrop uitwisselen

Draadloze gegevensoverdracht met AirDrop

AirDrop is een handige functie die op Apple-apparaten beschikbaar is en waarmee je gegevens draadloos uit kunt wisselen zonder dat je daar een internetverbinding voor nodig hebt. Of je nu foto’s, video’s, documenten of andere bestanden wilt delen, met AirDrop kun je dit gemakkelijk tussen verschillende Apple-apparaten zoals iPhones, iPads en Macs doen.

Wanneer je AirDrop wilt gebruiken moeten beide apparaten zich binnen elkaars bereik bevinden en Bluetooth hebben ingeschakeld. Dit zorgt ervoor dat de apparaten met elkaar kunnen communiceren en de gegevens veilig kunnen worden overgedragen. Het is belangrijk om te weten dat AirDrop alleen tussen Apple-apparaten werkt die zich in de buurt bevinden.

Voordat je AirDrop kunt gebruiken, moet je de instellingen naar jouw voorkeur configureren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen wie jou op AirDrop kan zien. Zo kun je bepalen of  Alleen contacten of Iedereen jouw Apple apparaten in de lijst met beschikbare apparaten voor AirDrop kan zien. Wanneer je onbekende personen liever geen toegang tot jouw apparaat geeft, kun je het beste voor “Alleen contacten” kiezen. Daarnaast kun je bepalen hoe ontvangen bestanden worden opgeslagen: in de app waarin ze zijn ontvangen of automatisch in iCloud Drive.

Contactinformatie snel met NameDrop delen

Naast AirDrop is er nog een handige functie genaamd NameDrop waarmee je contactinformatie snel via Berichten of Mail kunt delen. Stel je voor dat je op een evenement bent en jij jouw contactgegevens met nieuwe mensen die je ontmoet wilt delen. Met NameDrop hoef je alleen maar de naam van de persoon in te voeren en vervolgens kun je kiezen of je zijn/haar contactinformatie via Berichten of Mail wilt versturen.

NameDrop kan eenvoudig worden gebruikt. Je opent gewoon de Berichten- of Mail-app, drukt op het tekstveld om een nieuw bericht te beginnen en typt dan “@naam” gevolgd door de naam van de persoon aan wie jij jouw contactinformatie wilt versturen. Vervolgens verschijnt er een suggestie voor het delen van contactgegevens. Door hierop te drukken, wordt er automatisch een kaartje met jouw naam, telefoonnummer en e-mailadres met de betreffende persoon gedeeld.

Met NameDrop kun je tijd en moeite besparen bij het uitwisselen van contactinformatie. Je hoeft niet langer handmatig alle gegevens in te voeren of visitekaartjes uit te wisselen. Het is een handige functie die ervoor zorgt dat het delen van contactinformatie snel en efficiënt verloopt.

Conclusie van iOS-update

In deze blogpost hebben we een overzicht van verschillende aspecten met betrekking tot iOS-updates op iPhones gegeven. We hebben de nieuwe functies van iOS 17 besproken, en verteld hoe je het iOS besturingssysteem op je iPhone of iPad kunt updaten. Daarnaast hebben we informatie over refurbished iPhones met een lang updatebeleid en problemen die na een iOS-update met Safari op kunnen treden gegeven. Verder hebben we vermeld welke iPhone-modellen updates ontvangen en hoe je gegevens via AirDrop en NameDrop uit kunt wisselen.

Het is belangrijk dat je regelmatig je iOS besturingssysteem bijwerkt, omdat dit voor verbeterde prestaties, nieuwe functies en beveiligingsupdates zorgt. Door de stappen die we hebben beschreven te volgen, kun je ervoor zorgen dat jouw iPhone altijd up-to-date is en optimaal blijft functioneren. Vergeet niet om regelmatig op nieuwe updates te controleren en gebruik de mogelijkheden die iOS biedt voor het uitwisselen van bestanden met andere apparaten.

iOS update voor refurbished iPhone

Veel gestelde vragen

Hoe vaak worden er nieuwe iOS-updates uitgebracht?

Er worden door Apple regelmatig nieuwe iOS-updates uitgebracht. Deze updates bevatten bugfixes, verbeteringen in prestaties en beveiligingspatches. Het is raadzaam om regelmatig op updates te controleren en deze zo snel mogelijk te installeren.

Kan ik mijn iPhone zonder wifi updaten?

Ja, je kunt je iPhone zonder wifi-verbinding bijwerken. Zo kun je voor het downloaden en het installeren van een iOS update een mobiele dataverbinding gebruiken of je iPhone met iTunes op een computer aansluiten. 

Wat gebeurt er als ik mijn iOS-update niet installeer?

Wanneer jij de iOS update niet installeert, kun jij mogelijk de nieuwe functies, prestatieverbeteringen en beveiligingsupdates niet gebruiken. Het is echter belangrijk op te merken dat oudere iPhone-modellen mogelijk niet alle nieuwe functies ondersteunen die in de nieuwste updates beschikbaar zijn.

Kan ik mijn iPhone naar een eerdere iOS-versie downgraden?

In sommige gevallen kun jij jouw iPhone naar een eerdere versie van iOS terugzetten, maar dit kan complex zijn en kan in het verlies van gegevens resulteren. Het wordt aanbevolen om voorzichtig te zijn bij het downgraden van iOS en alleen door te gaan als je zeker weet wat je doet.

Hoe lang blijft Apple updates voor oudere iPhone-modellen uitbrengen?

Apple apparaten kunnen over het algemeen meerdere jaren software-updates ontvangen, maar er komt een punt waarop bepaalde modellen niet langer worden ondersteund. Het is raadzaam om de officiële website van Apple regelmatig voor informatie over welke modellen updates ontvangen te controleren.

Wil jij alles uit je iPhone en iPad kunnen halen?

Apple producten kopen

Met de nieuwste versie van iOS kun jij de ervaring met jouw iPhone en iPad naar een hoger level tillen.

 • Dat is bestanden razendsnel tussen Apple apparaten uitwisselen
 • In hoge kwaliteit met anderen communiceren
 • Op het ene apparaat aan een taak beginnen en zonder complicaties op een ander apparaat verder werken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg