iPad installeren: stapsgewijze handleiding voor een vlotte configuratie

De iPad wordt onder tablet gebruikers steeds populairder. Met iPadOS biedt de iPad een veelzijdige ervaring voor informatie, werk, entertainment en educatie. Of je nu een student bent die informatie voor studie nodig heeft of gewoon een iPhone gebruiker die naar een handige tool zoekt, de iPad is de perfecte keuze. In dit artikel bespreken we de basisstappen om een iPad te installeren en klaar te maken voor gebruik. Daarnaast bespreken we hoe je een Apple ID in kunt stellen en met de iPhone kunt verbinden. Kortom, in dit artikel leer je alles wat je moet weten als je de iPad gaat installeren!

iPad OS op je iPad installeren

Als je een iPad hebt, wil je natuurlijk altijd de nieuwste functies en verbeteringen kunnen gebruiken. Een van de manieren waarop je dit kunt doen is door het nieuwste besturingssysteem, genaamd iPad OS te installeren.

Hieronder leggen wij stap voor stap uit hoe je kunt controleren welke versie iPad OS er op je iPad draait en hoe jij iPad OS op je iPad kunt installeren, zodat je van de nieuwste mogelijkheden en een verbeterde gebruikerservaring kunt profiteren. Lees verder om te ontdekken hoe jij je iPad naar het nieuwste besturingssysteem kunt upgraden. 

iPad installeren en de functies

Is jouw telefoon te klein om efficiënt te kunnen werken?

iPhone CTA

Met de iPad kun jij jouw ervaring met de digitale wereld naar een hoger level tillen

 • Dat is op een groter scherm efficiënt aan taken werken
 • Nieuwe apps ontdekken
 • Op het beeldscherm nauwkeurig tekenen en notities maken
 • Haarscherpe foto’s en video’s maken
 • Bestanden met andere Apple apparaten synchroniseren
 • In hoge beeld en geluidskwaliteit met anderen communiceren

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Hoe controleer je welke versie van iOS je hebt?

Voordat je de nieuwste versie van iOS op je iPad gaat downloaden en installeren, is het belangrijk dat je controleert welke versie er momenteel op je apparaat is geïnstalleerd. Dit kun je eenvoudig doen door de onderstaande stappen te volgen:

 1. Druk op het startscherm op ‘Instellingen’.
 2. Navigeer naar beneden en druk op ‘Algemeen’.
 3. Druk op ‘Software-update’.

Hier zie je welke versie van iOS momenteel op jouw iPad is geïnstalleerd. Nu weet je welke versie van iOS er momenteel op jouw iPad is geïnstalleerd, laten we eens kijken hoe je naar de nieuwste versie kunt updaten.

Hieronder staat een stapsgewijze handleiding waarmee jij de nieuwste versie van iOS op je iPad kunt downloaden en installeren.

 1. Zorg ervoor dat jouw iPad met een betrouwbare Wi-Fi verbinding verbonden is.
 2. Druk op het startscherm op ‘Instellingen’.
 3. Navigeer naar beneden en druk op ‘Algemeen’.
 4. Druk op ‘Software-update’.

Hier zie je of er een nieuwe versie van iOS voor jouw iPad beschikbaar is. Als er een update voor beschikbaar is moet je op ‘Downloaden en installeren’ drukken om het proces te starten.

 1. Voer indien nodig de toegangscode voor je iPad in.
 2. Wacht terwijl de update naar jouw iPad wordt gedownload. Dit kan afhankelijk van de grootte van de update en de snelheid van je internetverbinding even duren.
 3. Zodra het downloaden van de update is voltooid moet je op ‘Installeer nu’ drukken om de update te starten.

Je iPad zal nu herstarten en met het installatieproces beginnen.

 1. Volg de instructies op het scherm om het installatieproces te voltooien.

Veelvoorkomende problemen bij het updaten van de iPad en hoe je deze op kunt lossen.

Het kan voorkomen dat je tijdens het updaten van iOS tegen bepaalde problemen aanloopt. Hieronder staan enkele veelvoorkomende problemen die tijdens het updaten op kunnen treden en hoe je ze op kunt lossen.

 1. Onvoldoende ruimte op jouw iPad: Als er onvoldoende vrije ruimte op jouw iPad is, kun je geen updates uitvoeren. Verwijder onnodige bestanden of apps om ruimte voor de update vrij te maken.
 2. Traag internet: Een trage internetverbinding kan ervoor zorgen dat updates langzaam worden gedownload. Zorg ervoor dat je met een snel en betrouwbaar Wi-Fi-netwerk verbonden bent.
 3. Batterijproblemen: Het updaten van iOS kan veel batterijvermogen vereisen.

iPad configureren en bestanden/gegevens overzetten

Wanneer je een nieuwe iPad in gaat stellen kan dat een spannende en bevredigende ervaring zijn. Het is belangrijk om te weten hoe jij de iPad kunt configureren en bestanden of gegevens over kunt zetten, zodat je snel met je nieuwe apparaat aan de slag kunt. Hieronder bespreken we enkele belangrijke stappen en handige tips om dit proces soepel te laten verlopen.

Taal, regio en persoonlijke voorkeuren instellen

Als jij een nieuwe iPad gaat configureren is het belangrijk dat jij de taal, regio en andere persoonlijke voorkeuren instelt. Dit helpt om je apparaat naar jouw voorkeuren te personaliseren. Volg hiervoor de onderstaande eenvoudige stappen:

 1. Open op je iPad de Instellingen app.
 2. Druk op ‘Algemeen’ en vervolgens op ‘Taal & Regio’.
 3. Kies de gewenste taal uit de lijst met beschikbare talen.
 4. Selecteer de juiste regio-instelling die met jouw locatie overeenkomt.

Tijdens de configuratie met een Wi-Fi netwerk verbinden

Om je iPad volledig te kunnen configureren, moet je verbinding maken met Wi-Fi tijdens het installatieproces. Hier is hoe:

 1. Schakel je nieuwe iPad in.
 2. Kies jouw taalvoorkeur.
 3. Selecteer jouw land of regio.
 4. Tik op ‘Verbind met Wi-Fi-netwerk’ en selecteer het gewenste netwerk.
 5. Voer indien nodig het wachtwoord in om verbinding te maken met het netwerk.

Bestanden, foto’s en contacten overzetten

Om jouw gegevens bij de hand te hebben moet jij je bestanden, foto’s en contacten naar je nieuwe iPad overzetten. Hieronder staan enkele methoden die je hiervoor kunt gebruiken:

 1. Het iCloud account gebruiken: Als je een iCloud account hebt, kun jij al jouw gegevens eenvoudig met je nieuwe iPad synchroniseren. Log gewoon tijdens de configuratie op jouw iCloud account in en schakel de benodigde opties, zoals contacten, foto’s en documenten in.
 2. iTunes gebruiken: Als je liever een bekabelde methode wilt gebruiken, kun je iTunes op jouw computer gebruiken om een back-up van jouw oude iPad te maken en deze vervolgens naar de nieuwe over te zetten. Sluit gewoon beide apparaten op dezelfde computer aan en volg de instructies in iTunes.

iCloud of iTunes voor back-ups en herstel gebruiken

Zowel iCloud als iTunes bieden handige opties voor het maken van back-ups en het herstellen van gegevens op je iPad. Hieronder staan wat meer details:

 • iCloud-back-up: Met een iCloud-back-up worden er automatisch kopieën van jouw belangrijke gegevens naar de cloud gemaakt. Je kunt ervoor kiezen om dagelijks een back-up via Wi-Fi te maken of wanneer dat nodig is handmatig een back-up maken.
 • iTunes-back-up: Met behulp van iTunes kun je op jouw computer regelmatig een back-up van jouw iPad maken. Dit kan handig zijn als je geen toegang tot Wi-Fi hebt of liever een lokale back-up wilt hebben.

Apps vanuit de Apple App Store op je iPad installeren

Apps kunnen eenvoudig op je iPad worden geïnstalleerd. Open de Apple App Store door op het icoontje te tikken. Binnen de Apple App Store kun je door categorieën bladeren of naar specifieke apps zoeken. Druk op “Download” of het wolk-icoontje naast de app die je wilt installeren. Je iPad zal de app downloaden en installeren. Zodra dit klaar is, kun je de app openen en gebruiken. De Apple App Store biedt vele mogelijkheden en entertainment voor jouw iPad.

iPad installeren en de mogelijkheden met apps uit de App Store uitbreiden

Introductie tot de Apple App Store en hoe deze te openen op je iPad

De Apple App Store is dé plek waar je een breed scala aan apps kunt vinden voor je iPad. Om toegang te krijgen tot de App Store, hoef je alleen maar het icoontje met een witte ‘A’ op een blauwe achtergrond te zoeken en erop te tikken. Dit opent de App Store, waar je kunt beginnen met het ontdekken en installeren van apps die aan jouw behoeften voldoen.

Het zoeken naar apps die aan jouw behoeften voldoen in de App Store

Eenmaal in de App Store kun je beginnen met het zoeken naar apps die interessant zijn voor jou. Er zijn verschillende manieren om dit te doen:

 • Gebruik de zoekbalk bovenaan het scherm om specifieke apps of categorieën te vinden.
 • Blader door de verschillende tabbladen onderaan het scherm, zoals ‘Uitgelicht’, ‘Categorieën’ en ‘Zoek’.
 • Bekijk de aanbevelingen en topcharts om populaire en trending-apps te ontdekken.

Het is belangrijk om te onthouden dat niet alle apps gratis zijn. Sommige kunnen kosten met zich meebrengen, terwijl andere gratis zijn maar extra functies bieden via in-app aankopen.

Apps op je nieuwe iPad downloaden, installeren en bijwerken

Als je een app hebt gevonden die je wilt installeren moet je simpelweg op de ‘Download’ knop of het cloud pictogram naast de app drukken. Nu wordt de app naar je iPad gedownload en zodra het downloadproces is voltooid automatisch geïnstalleerd.

Om ervoor te zorgen dat je apps met de nieuwste functies en bugfixes up-to-date blijven, kun je automatische updates inschakelen. Ga hiervoor op je iPad naar de ‘Instellingen’, druk op je naam bovenaan het scherm en ga vervolgens naar ‘iTunes en App Store’. Schakel hier onder het kopje ‘Automatische downloads’ de optie ‘Updates’ in. Op deze manier worden al je apps automatisch bijgewerkt als er een nieuwe versie beschikbaar is.

Tips om de veiligheid en de privacy bij het installeren van apps te waarborgen

Bij het installeren van apps is het belangrijk dat jij rekening met de veiligheid en de privacy van jouw persoonlijke gegevens houdt. Hieronder staan enkele tips om dit te waarborgen:

 • Controleer de beoordelingen en recensies van een app altijd voordat je deze installeert. Dit kan je helpen om te bepalen of de app betrouwbaar is.
 • Lees de machtigingen die een app vraagt voordat je deze installeert. Als een app toegang tot persoonlijke gegevens of functies die voor zijn functionaliteit niet relevant lijken wil, kan dit op mogelijke privacykwesties wijzen.
 • Zorg ervoor dat je alleen apps van vertrouwde ontwikkelaars en bronnen downloadt. Vermijd het installeren van apps uit verdachte websites of externe bronnen.

Geïnstalleerde apps op je iPad beheren en organiseren

Als je een iPad hebt, is de kans groot dat je veel apps hebt geïnstalleerd. Het kan soms lastig zijn om al die apps georganiseerd te houden en de apps die je nodig hebt snel te vinden. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je geïnstalleerde apps op je iPad kunt beheren en organiseren.

Mappen maken

Het maken van mappen is een van de handigste manieren om je apps te organiseren. Hiermee kun je apps op basis van categorieën, zoals ‘Productiviteit’, ‘Games’ of ‘Sociale media’ groeperen. Wanneer je een map wilt maken moet je een pictogram behorende bij de app ingedrukt houden, totdat alle pictogrammen beginnen te wiebelen. Sleep vervolgens een app pictogram op een ander app pictogram om een map te maken. Door de map te openen kun je de map een naam geven en apps toevoegen of verwijderen.

iPad installeren en mappen aanmaken

Het Dock aanpassen

Het dock onderaan je iPad scherm is een handige plek om je meest gebruikte apps te bewaren. Je kunt het dock aanpassen door apps toe te voegen of te verwijderen. Om een app aan het dock toe te voegen moet je het pictogram behorende bij de app vanuit het startscherm naar het dock slepen. Wanneer je een app uit het dock wilt verwijderen moet je op het pictogram behorende bij de app drukken en deze uit het dock slepen en het pictogram vervolgens loslaten.

Is jouw telefoon te klein om efficiënt te kunnen werken?

iPhone CTA

Met de iPad kun jij jouw ervaring met de digitale wereld naar een hoger level tillen

 • Dat is op een groter scherm efficiënt aan taken werken
 • Nieuwe apps ontdekken
 • Op het beeldscherm nauwkeurig tekenen en notities maken
 • Haarscherpe foto’s en video’s maken
 • Bestanden met andere Apple apparaten synchroniseren
 • In hoge beeld en geluidskwaliteit met anderen communiceren

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

De zoekfunctie gebruiken

Als je veel apps hebt geïnstalleerd en niet kunt vinden wat je zoekt, kun je altijd de zoekfunctie op je iPad gebruiken. Veeg omlaag vanaf het midden van het startscherm om het zoekveld te openen. Typ de naam van de app die je zoekt en je zult de app in de zoekresultaten zien verschijnen. Tik op de app om deze te openen.

Schermindeling aanpassen

Wanneer jij de apps beter wilt organiseren kun je ook de schermindeling aanpassen. Houd een pictogram behorende bij de app ingedrukt totdat alle pictogrammen beginnen te wiebelen en sleep een app vervolgens naar een andere positie op het scherm. Om meer ruimte te creëren kun je apps ook naar andere schermen slepen.

Apps verwijderen

Als je apps hebt die je niet meer gebruikt, kun je ze verwijderen om ruimte op je iPad vrij te maken. Houd een pictogram van een app ingedrukt totdat alle pictogrammen gaan wiebelen en druk vervolgens in de hoek van de app die je wilt verwijderen op het ‘x’-pictogram. Bevestig de verwijdering en de app zal vervolgens van je iPad worden verwijderd.

iPad installeren en overbodige apps verwijderen

Met behulp van deze handige tips en trucs kun je eenvoudig grip op de geïnstalleerde apps op je iPad krijgen. Op deze manier kun je de apps die je nodig hebt sneller vinden en je iPad ervaring naar een hoger niveau tillen. Probeer het eens uit en ontdek zelf hoeveel gemak en efficiëntie het beheren en organiseren van je apps kan bieden.

Handige functies en instellingen die je op je nieuwe iPad kunt ontdekken

Nadat jij jouw iPad hebt geïnstalleerd ermee aan de slag wilt gaan, zijn er enkele handige functies en instellingen die je kunt ontdekken om het maximale uit je apparaat te halen. Hieronder staan enkele tips:

 • Split View en Slide Over: Met de multitasking mogelijkheden op de iPad kun je efficiënter werken door meerdere apps tegelijkertijd te gebruiken. Met Split View kun je twee apps naast elkaar openen, terwijl je met Slide Over een tweede app als een overlay bovenop de hoofd app kunt plaatsen. Dit is vooral handig als je tijdens het lezen van een artikel of het beantwoorden van e-mails aantekeningen wilt maken.
 • Siri Shortcuts: Siri, de spraakgestuurde assistent van Apple, kan meer doen dan alleen vragen beantwoorden. Je kunt voor specifieke taken die je regelmatig uitvoert Siri Shortcuts maken. Bijvoorbeeld: “Hey Siri, start mijn favoriete afspeellijst” of “Hey Siri, stuur een bericht naar mijn collega.” Door Siri Shortcuts in te stellen, kun je veel tijd besparen en op je iPad snel toegang tot belangrijke functies krijgen.
 • Het startscherm aanpassen: Je kunt het startscherm van je iPad aan jouw persoonlijke voorkeuren aanpassen door apps te verplaatsen en mappen te maken. Druk gewoon voor enkele seconde op een pictogram van een app en sleep het naar de gewenste positie. Daarnaast kun je mappen maken door apps op elkaar te slepen. Op deze manier kun je apps georganiseerd houden en snel toegang tot de apps die je het meest gebruikt krijgen.
 • Widgets: Widgets zijn kleine informatieblokken die je aan het beginscherm van je iPad toe kunt voegen. Ze geven je snel toegang tot belangrijke informatie, zoals het weer, nieuwsupdates of je agenda. Als je widgets toe wilt voegen moet je op het beginscherm naar rechts vegen en op ‘Wijzig’ drukken. Hier kun je kiezen welke widgets je toe wilt voegen of wilt verwijderen.

Multitasking mogelijkheden op de iPad om efficiënter te werken

De multitasking mogelijkheden van de iPad stellen je in staat om productiever te zijn en meerdere taken tegelijkertijd uit te voeren. Hier zijn een paar tips om optimaal gebruik te maken van deze functies:

 1. Split View: Om twee apps naast elkaar in Split View weer te geven, veeg je vanaf de onderkant van het scherm omhoog om de Dock weer te geven. Sleep vervolgens een app uit de Dock naar links of rechtsrand van het scherm totdat er een scheidingslijn verschijnt. Laat los en selecteer vervolgens een andere app om deze in het andere gedeelte van het scherm weer te geven.
 2. Slide Over: Als je snel toegang wilt hebben tot een tweede app zonder de eerste app af te sluiten, veeg dan vanaf de rechterkant van het scherm naar links om Slide Over te activeren. Tik op de app die je wilt gebruiken en deze wordt als een overlay bovenop de hoofd app weergegeven.

Tips om optimaal van je iPad te genieten

Wil je het maximale uit je iPad halen? Hieronder staan enkele handige tips om je ervaring met de iPad te maximaliseren:

 1. Je apps organiseren: Orden je apps op je startscherm in mappen om ze gemakkelijk te kunnen vinden. Zo kun je mappen voor sociale media, productiviteit, entertainment, enzovoort maken.
 2. Gebruik multitasking: Met de multitasking functie kun je meerdere apps tegelijkertijd gebruiken. Zo kun je een video bekijken, terwijl je een e-mail schrijft of een notitie maakt. Om het multitasking menu te openen moet je vanaf de onderkant van het scherm omhoog vegen.
 3. Pas het bedieningspaneel aan: Het bedieningspaneel is handig voor het snel aanpassen van instellingen en het uitvoeren van taken zoals het regelen van de helderheid, het afspelen van muziek en het inschakelen van de vliegtuigmodus. Je kunt het bedieningspaneel aanpassen aan je behoeften door naar Instellingen te gaan en vervolgens naar ‘Bedieningspaneel’ te gaan.
 4. Gebruik gebaren: Met gebaren kun je snel en gemakkelijk navigeren op je iPad. Veeg bijvoorbeeld met vier of vijf vingers naar links of rechts om tussen apps te schakelen, of veeg omhoog met vier of vijf vingers om terug te keren naar het beginscherm.
 5. Maak gebruik van Siri: Siri is de virtuele assistent van Apple die je kunt gebruiken om taken uit te voeren en vragen te beantwoorden. Je kunt Siri bijvoorbeeld vragen om een herinnering in te stellen, een bericht te sturen of het weerbericht te controleren.
 6. Pas de instellingen aan: Ga naar de instellingen van je iPad en pas ze aan naar jouw voorkeur. Je kunt bijvoorbeeld de achtergrondafbeelding wijzigen, de helderheid aanpassen, de schermvergrendeling instellen en nog veel meer.
 7. Ontdek de App Store: De App Store is de plek waar je duizenden apps kunt vinden die speciaal zijn ontworpen voor de iPad. Blader door de verschillende categorieën en ontdek nieuwe apps om je iPad-ervaring verder te verbeteren.
 8. Maak gebruik van iCloud: iCloud is de cloudopslagdienst van Apple waarmee je bestanden, foto’s en meer kunt synchroniseren tussen al je Apple-apparaten. Hierdoor heb je altijd toegang tot je gegevens, waar je ook bent.

Met deze tips kun je optimaal genieten van je iPad en haal je het maximale uit je apparaat. Veel plezier!

Personaliseer je instellingen en toegankelijkheidsfuncties op je iPad

Om het meeste uit je geïnstalleerde iPad te halen, is het belangrijk dat jij de instellingen en toegankelijkheidsfuncties naar jouw persoonlijke behoeften aanpast. Ga hiervoor naar de instellingen van je iPad en pas deze opties aan:

 1. Pas de helderheid van het scherm aan: Ga in de instellingen naar ‘Beeldscherm en helderheid’ om de helderheid van je scherm aan te passen. Hierdoor kun je energie besparen en vermoeide ogen voorkomen.
 2. Stel een automatische vergrendelingstijd in: Voorkom onnodig batterijverbruik door een kortere automatische vergrendelingstijd in te stellen. Ga naar ‘Beeldscherm en helderheid’ > ‘Automatisch slot’ om dit in te stellen.
 3. Activeer de donkere modus: Als je op je iPad liever een donker thema hebt, kun je de donkere modus onder ‘Beeldscherm en helderheid’ activeren. Dit kan niet alleen prettiger voor je ogen zijn, maar ook aan een langere batterijduur bijdragen.
 4. Pas de geluidsinstellingen aan: Onder ‘Geluiden en haptische feedback’ kun je verschillende geluidsinstellingen, zoals de beltoon, trillings patronen en meldingsgeluiden personaliseren.

Gebruik handige snelkoppelingen en gebaren op de iPad

Om efficiënt met je iPad te kunnen werken, kun je handige snelkoppelingen en gebaren die de navigatie en functionaliteit verbeteren gebruiken:

 1. Multitasking gebaren: Met multitasking gebaren kun je snel tussen apps schakelen en het app-switcher menu openen. Veeg met vier of vijf vingers omhoog om het app-switcher-menu te openen en veeg met drie vingers naar links of rechts om tussen apps te wisselen.
 2. Sneltoetsen voor tekstbewerking: Gebruik sneltoetsen voor tekstbewerking zoals knippen, kopiëren en plakken. Houd bijvoorbeeld de Command-toets ingedrukt terwijl je op een woord tikt om verschillende opties voor tekstbewerking weer te geven.
 3. Sleep and Drop: Met de sleep- en drop functie kun je bestanden, foto’s en tekst gemakkelijk van de ene app naar de andere slepen. Hierdoor kun je efficiënt werken zonder dat je steeds tussen verschillende apps hoeft te schakelen.
 4. Siri-snelkoppelingen: Gebruik Siri snelkoppelingen om bepaalde taken met behulp van spraakopdrachten automatisch uit te voeren. Stel bijvoorbeeld een Siri snelkoppeling in om je favoriete afspeellijst af te spelen of een herinnering in te stellen.

Verleng de batterijduur van de iPad en bespaar energie

Wil je de batterijduur van je iPad verlengen en energie besparen? Pas dan deze eenvoudige stappen toe: verminder de helderheid van het scherm, sluit onnodige apps op de achtergrond, schakel automatische updates uit en zet zowel wifi als bluetooth uit wanneer je deze functies niet gebruikt. Met deze tips kun je zonder dat jij je zorgen over een lege batterij hoeft te maken langer van je iPad genieten.

Conclusie: Geniet optimaal van je nieuwe geïnstalleerde iPad

Nu je de stappen hebt doorlopen om je iPad te installeren, ben je klaar om optimaal van dit geweldige apparaat te genieten. Met het geïnstalleerde iPad OS kun je van talloze functies en mogelijkheden die speciaal voor een naadloze gebruikerservaring zijn ontworpen profiteren. Nadat jij jouw iPad hebt geconfigureerd, bestanden en apps hebt overgezet en alles naar wens is ingesteld, kun je de eindeloze wereld van entertainment, productiviteit en creativiteit verkennen.

iPad installeren

Om het meeste uit je geïnstalleerde iPad te kunnen halen, raden we aan om regelmatig updates voor zowel het besturingssysteem als de apps uit te voeren. Op deze manier beschik je altijd over de nieuwste functies en beveiligingsverbeteringen. Daarnaast is het handig om vertrouwd te raken met de verschillende instellingen en personalisatiemogelijkheden die op de iPad beschikbaar zijn. Zo kun jij jouw apparaat helemaal naar eigen wens aanpassen.

Ontdek alle geweldige mogelijkheden die jouw nieuwe geïnstalleerde iPad biedt vandaag nog. Of je nu wilt gamen, films wilt kijken, productief wilt zijn of creatief aan de slag wilt gaan – met een goed geconfigureerde iPad heb jij alles binnen handbereik!

Veel gestelde vragen

Kan ik mijn oude apps op mijn nieuwe geïnstalleerde iPad gebruiken?

Ja, in de meeste gevallen kun jij jouw oude apps gewoon op je nieuwe geïnstalleerde iPad gebruiken. Zorg ervoor dat jij jouw apps naar de nieuwste versie updatet om compatibiliteitsproblemen te voorkomen.

Hoe kan ik mijn bestanden en gegevens naar mijn nieuwe geïnstalleerde iPad overzetten?

Er zijn verschillende manieren waarmee je bestanden en gegevens naar je nieuwe geïnstalleerde iPad over kunt zetten. Je kunt iCloud, iTunes of de Migratie-assistent op een Mac-computer gebruiken. Volg eenvoudigweg de instructies op het scherm om een soepele overdracht te garanderen.

Kan ik mijn iPad zonder Apple ID configureren?

Hoewel je bepaalde basisfuncties van je iPad zonder Apple ID kunt gebruiken, raden we ten zeerste aan om er een aan te maken. Met een Apple ID heb je toegang tot diverse services en functies, zoals iCloud-opslag, App Store-aankopen en persoonlijke instellingen.

Welke accessoires zijn handig voor mijn geïnstalleerde iPad?

Er zijn talloze accessoires beschikbaar die je ervaring met je geïnstalleerde iPad kunnen verbeteren. Denk hierbij aan een beschermhoesje, screenprotector, Bluetooth-toetsenbord of Apple Pencil. Kies accessoires die bij jouw behoeften en gebruiksscenario’s aansluiten.

Hoe vaak moet ik mijn geïnstalleerde iPad updaten?

Het is raadzaam om regelmatig updates voor zowel het besturingssysteem als de apps op je geïnstalleerde iPad uit te voeren. Apple brengt regelmatig updates uit om beveiligingslekken te dichten, prestatieverbeteringen door te voeren en nieuwe functies toe te voegen. Zorg ervoor dat jij jouw iPad voor een optimale gebruikerservaring up-to-date houdt.

Is jouw telefoon te klein om efficiënt te kunnen werken?

iPhone CTA

Met de iPad kun jij jouw ervaring met de digitale wereld naar een hoger level tillen

 • Dat is op een groter scherm efficiënt aan taken werken
 • Nieuwe apps ontdekken
 • Op het beeldscherm nauwkeurig tekenen en notities maken
 • Haarscherpe foto’s en video’s maken
 • Bestanden met andere Apple apparaten synchroniseren
 • In hoge beeld en geluidskwaliteit met anderen communiceren

Dit is nog maar een topje van de ijsberg