De beste iPhone apps voor beginners

Zoek jij naar kleine softwaretoepassingen voor je iPhone? Dan zijn er in de Apple App Store voor iOS ontelbare iPhone apps beschikbaar, die een perfecte oplossing kunnen bieden. Je hebt een brede selectie aan apps waaruit je kunt kiezen. Of je nu je financiën wilt beheren, je agenda wilt organiseren, je fitnessdoelen bij wilt houden, nieuwe hobby’s wilt ontdekken, productiever wilt zijn, je gezondheid in de gaten wilt houden of gewoonweg wilt ontspannen, er is altijd wel een app die precies aan jouw wensen voldoet. Ga op ontdekkingsreis en verken de oneindige mogelijkheden die deze apps te bieden hebben.

Hoe werken iPhone apps en hoe kun je ze downloaden en installeren?

Voor de ervaring met de iPhone zijn iPhone apps erg belangrijk. Met behulp van een app kun je allerlei taken uitvoeren. Zo kun je het weer controleren, games spelen en je financiën beheren. Maar hoe werken deze apps eigenlijk? En nog belangrijker, hoe kun je deze app op de iPhone downloaden en installeren? En zijn er alternatieven die werken? Hieronder beantwoorden we deze vragen.

Wat zijn iPhone apps

Wil jij meer met je iPhone kunnen doen?

iPhone apps

Met iPhone apps op de iPhone kun jij jouw ervaring met de digitale wereld naar een hoger level tillen

 • Dat is gemakkelijk met anderen kunnen communiceren
 • Nieuwe apps ontdekken
 • Aan creatieve toepassingen werken
 • Foto’s en video’s met anderen delen
 • Content zoals films, video’s, documentaires en muziek streamen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Apps kunnen vanuit de App Store worden gedownload

Dankzij de App Store kunnen iPhone apps gemakkelijker dan ooit tevoren worden gedownload. Met duizenden apps waaruit je kunt kiezen, is er voor ieder wat wils. Of je nu naar games, productiviteitstools, sociale media-apps of iets anders zoekt, je kunt het allemaal in de App Store vinden.

Hieronder staan enkele redenen waarom iPhone-gebruikers apps graag vanuit de App Store downloaden:

FunctiesVoordelenNadelen
Grote verscheidenheid aan apps– Keuze uit duizenden apps
– Voor elk wat wils
– Overweldigend aantal opties
– Kwaliteit kan variëren
Beveiliging en betrouwbaarheid– Alle apps worden op veiligheid en kwaliteit gecontroleerd 
– Updates worden regelmatig uitgebracht
– Sommige apps zijn mogelijk niet gratis
– Beperkte aanpassingsmogelijkheden
Eenvoudig te gebruiken interface– Zoeken, bladeren en downloaden van apps is eenvoudig
– Apps kunnen op categorieën en populariteit worden gesorteerd
– Sommige apps zijn in bepaalde regio’s mogelijk niet beschikbaar
– Sommige apps vereisen in-app aankopen
Automatische installatie en updates– Apps worden na het downloaden automatisch geïnstalleerd
– Updates worden automatisch gedownload en geïnstalleerd
– Beperkte controle over wanneer updates worden geïnstalleerd
– Apps kunnen automatisch naar een nieuwe versie met mogelijk ongewenste wijzigingen worden bijgewerkt

Apps kunnen eenvoudig en in enkele stappen vanuit de Apple App Store worden gedownload. Hieronder bespreken we de stappen die je moet volgen om Apps vanuit de App Store te kunnen downloaden:

 1. Open de App Store op je iPhone.
 2. Zoek naar de app die je wilt downloaden door binnen de categorieën te bladeren of door de naam van de app in de zoekbalk in te voeren.
 3. Druk op de app om meer informatie, zoals de beschrijving, beoordelingen en screenshots te bekijken.
 4. Druk op de knop met de tekst ‘Downloaden’ om de app te downloaden. Mogelijk moet jij je Apple ID en wachtwoord invoeren om de download te bevestigen.
 5. Wacht totdat de app op je iPhone is gedownload en geïnstalleerd. Je kunt de voortgang bij het pictogram behorende bij de app op je startscherm volgen.
 6. Zodra de app is geïnstalleerd, kun je deze openen en direct gebruiken.

Door iPhone Apps vanuit de Apple App Store te downloaden kun je op een eenvoudige en betrouwbare manier nieuwe apps ontdekken en installeren. Met een breed scala aan apps en regelmatige updates, is de App Store de ideale plek om je iPhone aan je behoeften en interesses aan te passen. Probeer het zelf en ontdek welke apps jouw ervaring met de iPhone kunnen verbeteren!

iPhone Apps worden na het downloaden automatisch geïnstalleerd

Wanneer je een nieuwe app op je iPhone downloadt, wordt deze automatisch geïnstalleerd zodra het downloadproces is voltooid. Dit betekent dat je de app nadat je deze hebt gedownload niet handmatig hoeft te installeren. Doordat je met deze handige functie niet langer door verschillende stappen hoeft te gaan om de app op de iPhone te installeren kun je tijd en moeite besparen. Hierdoor kun je zonder vertraging meteen met de app gaan werken.

Wanneer je vaak nieuwe apps wilt proberen is deze functie erg handig. Nadat ze zijn gedownload kun je ze zonder dat je iets hoeft te doen direct gebruiken. Aangezien het installatieproces automatisch verloopt, is dit erg handig voor mensen die niet zo technisch onderlegt zijn. 

Je hoeft alleen maar te wachten, totdat het downloaden is voltooid en de app verschijnt vervolgens vanzelf op het startscherm. Het gemak en de efficiëntie waarop apps kunnen vanuit de App Store kunnen worden geïnstalleerd maken het populair onder iPhone-gebruikers van over de hele wereld. Dus als je nieuwe apps snel en eenvoudig wilt proberen, hoef je alleen maar te downloaden en op de magie te wachten!

Apps worden op het startscherm als pictogrammen weergegeven

Wanneer je een app downloadt en installeert, verschijnt er een pictogram op het startscherm van je iPhone. Ieder pictogram vertegenwoordigt een specifieke app en laat zien wat de app doet. Bijvoorbeeld, een weer-app kan een zonnetje of regenwolk tonen.

Je kunt ook de iPhone apps downloaden en ze op het startscherm organiseren door ze te verplaatsen of in mappen te plaatsen. Om een app te downloaden, hoef je alleen maar op het betreffende pictogram te tikken. Zo kun je de app openen en bekijken of downloaden.

Waarvoor kun je iPhone apps gebruiken?

iPhone-apps zijn speciale softwareprogramma’s voor iPhones. Je kunt verschillende apps vanuit de App Store downloaden en ze gemakkelijk op je iPhone gebruiken. Of je nu een boek wilt lezen, een film wilt kijken of iets nieuws wilt ontdekken, er is altijd wel een app die aan jouw behoeften voldoet. Deze apps bieden veel functies en mogelijkheden, waardoor ze in het dagelijks leven van iPhone-gebruikers een belangrijke rol spelen. Hieronder staan enkele veelvoorkomende toepassingen van iPhone-apps:

 1. Communicatie: Met iPhone-apps kun je met vrienden, familie en collega’s in contact blijven. Daarnaast kun je video’s bekijken en op de hoogte blijven van wat er speelt. Met apps zoals WhatsApp, Facebook Messenger en Skype kun je berichten sturen, videogesprekken voeren en zowel foto’s als video’s met anderen delen. 
 2. Sociale media: Download apps zoals Facebook, Instagram en Twitter om van updates van vrienden op de hoogte te blijven en om zelf berichten, foto’s en video’s te delen. Ontmoet nieuwe mensen en vorm met deze apps een online community. 
 3. Entertainment: iPhone-apps kunnen voor verschillende entertainmentopties, zoals het streamen van muziek met apps zoals (Spotify en Apple Music), het streamen van video’s met apps zoals Netflix en YouTube en het spelen van games zoals (Candy Crush en Fortnite) worden gebruikt. Daarnaast zijn er boeken, zoals romans, thrillers en zelfhulpboeken beschikbaar.
 4. Productiviteit: Voor de iPhone zijn talloze apps beschikbaar om je te helpen om je productiviteit te verbeteren. Denk aan apps, zoals Evernote en Todoist voor notities en takenlijsten, en apps zoals Google Agenda en Microsoft Outlook waarmee jij je agenda kunt beheren en afspraken kunt plannen.
 5. Navigatie: Met apps zoals Google Maps en Apple Maps kun je de weg en de beste routes naar je bestemming gemakkelijk vinden. Deze apps zijn ook handig als je onderweg bent en met behulp van realtime verkeersinformatie files wilt kunnen vermijden of snel een restaurant, hotel of tankstation wilt vinden. 
 6. Fotografie en videobewerking: iPhone-apps bieden voor het maken en het bewerken van foto’s en video’s uitgebreide mogelijkheden. Met apps zoals Instagram, VSCO en Adobe Lightroom kun je professionele resultaten behalen door filters toe te passen, bij te snijden en te bewerken.
 7. Gezondheid en fitness: Er zijn verschillende apps beschikbaar om je te helpen om je algehele gezondheid en fitnessdoelen te bereiken. Denk aan apps zoals Fitbit en Apple Health om je stappen en activiteiten bij te houden en apps, zoals MyFitnessPal waarmee jij je dieet kunt volgen en je calorie-inname kunt beheren.

Met behulp van iPhone-apps kun jij al je dagelijkse taken gemakkelijk beheren en organiseren. Of het nu om je afspraken bijhouden, financiën regelen of het laatste nieuws volgen gaat, voor al deze behoeften is er altijd een app beschikbaar. Je kunt de apps aan je eigen wensen personaliseren en aanpassen. Of je nu entertainment, productiviteit, communicatie of gezondheid en fitness zoekt, er is altijd een iPhone-app die aan je behoeften voldoet. Ga naar de App Store en ontdek de wereld van iPhone-apps!

iPhone apps gebruiken om met anderen in contact te blijven

Met iPhone apps kun je gemakkelijk met anderen in contact blijven. Er zijn apps waarmee je kunt chatten, foto’s kunt delen en video’s kunt bekijken. Met WhatsApp, Facebook Messenger, Instagram en Snapchat kun je berichten sturen, foto’s en video’s delen en nieuwe mensen ontmoeten. Deze iPhone apps helpen je om met vrienden, familie en collega’s in contact te blijven. 

iPhone apps voor de communicatie gebruiken

Sociale media-apps zoals Facebook en Instagram

Wil jij met vrienden in contact blijven en je sociale netwerk onderhouden? Dan zijn er verschillende iPhone apps die je daarbij kunnen helpen. Sociale media-apps zoals Facebook en Instagram zijn enorm populair en bieden een geweldige manier om met vrienden, familie en kennissen in contact te blijven. Met deze apps kun je foto’s delen, berichten plaatsen, evenementen organiseren en nog veel meer.

 • Met Facebook kun je gemakkelijk met mensen uit je buurt, oude klasgenoten of verre familieleden in contact blijven. Je kunt berichten sturen, foto’s delen en updates over wat er in jouw leven gebeurt plaatsen .
 • Instagram is vooral gericht op het delen van foto’s en video’s. Het is een geweldige app om inspiratie op te doen, mooie momenten vast te leggen en met anderen te delen. Daarnaast kun je volgen wat je favoriete beroemdheden of influencers aan het doen zijn.

Messaging-apps zoals WhatsApp en iMessage

Naast de apps voor sociale media zijn er ook apps voor berichten waarmee je gemakkelijk met anderen kunt communiceren. WhatsApp is een van de populairste berichten-apps ter wereld. Met deze iPhone-app kun je berichten, foto’s, video’s en spraakberichten naar elkaar sturen. Het werkt via een internetverbinding (wifi of mobiele data), waardoor je internationale berichten gratis kunt verzenden.

 • iMessage is de standaard messaging-app op iPhones. Het gebruikt een internetverbinding of sms-berichten om tekstberichten, foto’s, video’s en meer te verzenden. Het is handig omdat het in de Berichten-app op je iPhone is geïntegreerd, waardoor je naadloos tussen sms-berichten en iMessage-berichten kunt schakelen.

Videochat-apps zoals FaceTime en Skype

Wil jij zelfs als ze ver weg zijn face-to-face contact met vrienden of familie hebben? Dan zijn er voor de iPhone verschillende videochat-apps beschikbaar. FaceTime is een populaire app die exclusief voor Apple-apparaten, zoals de iPhone beschikbaar is. Met FaceTime kun je gratis met andere iPhone-, iPad- of Mac-gebruikers van over de hele wereld videobellen.

 • Skype is een andere populaire videochat-app die op zowel iPhones als Android-apparaten beschikbaar is. Met Skype kun je niet alleen videobellen, maar ook chatten, bestanden delen en zelfs groepsgesprekken met meerdere gebruikers tegelijk voeren.

Of je nu via tekstberichten wilt chatten, foto’s wilt delen of via videochat face-to-face wilt praten, er zijn tal van iPhone apps waaruit je kunt kiezen.

Fotograferen en video’s maken

De iPhone is niet alleen een communicatiemiddel, maar ook een hulpmiddel waarmee je mooie momenten vast kunt leggen. Met de iPhone-camera kun je prachtige foto’s maken en professionele video’s opnemen. Er zijn ook apps beschikbaar waarmee jij je fotografie- en videografie-ervaring kunt verbeteren. Laten we naar handige apps kijken om je foto’s en video’s te bewerken en te organiseren.

Camera-apps met verschillende filters en effecten

Als het om fotograferen met je iPhone gaat, wil je misschien wat meer creativiteit aan je foto’s toevoegen. Gelukkig zijn er talloze camera-apps beschikbaar die verschillende filters en effecten bieden om je foto’s uniek te maken. Of het nu om vintage-effecten, zwart-witfilters of zelfs filters die speciaal voor portretfotografie zijn ontworpen gaat, er is voor ieder wat wils.

iPhone apps gebruiken om foto's en video's vast te leggen

Enkele populaire camera-apps zijn VSCO, Snapseed en Huji Cam. Deze apps bieden een breed scala aan filteropties waarmee jij jouw afbeeldingen in ware kunstwerken kunt transformeren. Je kunt met kleuren experimenteren, het contrast aanpassen of voor een creatieve touch zelfs lichtlekken toevoegen.

Wil jij meer met je iPhone kunnen doen?

iPhone apps

Met iPhone apps op de iPhone kun jij jouw ervaring met de digitale wereld naar een hoger level tillen

 • Dat is gemakkelijk met anderen kunnen communiceren
 • Nieuwe apps ontdekken
 • Aan creatieve toepassingen werken
 • Foto’s en video’s met anderen delen
 • Content zoals films, video’s, documentaires en muziek streamen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Videobewerkings apps om video’s te bewerken en te delen

Naast het maken van foto’s is het bewerken van video’s met de iPhone in de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Wanneer jij jouw video’s aan wilt passen voordat je ze met anderen deelt, zijn er verschillende videobewerkingsapps beschikbaar die je hiervoor kunt gebruiken. Met behulp van deze apps kun je clips inkorten, overgangen toevoegen, tekst en muziek invoegen en nog veel meer.

iMovie is een van de populairste videobewerkingsapps. Deze app biedt een gebruiksvriendelijke interface waarmee je eenvoudig professioneel uitziende video’s kunt maken. Daarnaast kun je titels en ondertitels toevoegen, kleurcorrectie toepassen en zelfs speciale effecten gebruiken om je video’s te verbeteren.

Fotoalbum apps gebruiken om foto’s te organiseren

Met zoveel foto’s die we dagelijks maken, kan het soms moeilijk zijn om ze op onze iPhones georganiseerd te houden. Gelukkig zijn er verschillende fotoalbum-apps beschikbaar waarmee jij jouw foto’s gemakkelijk kunt ordenen en beheren.

Voor iPhone-gebruikers is Google Foto’s een populaire app. Hiermee kun jij al jouw foto’s op één plek opslaan en organiseren. Het maakt automatisch back-ups van je foto’s, zodat je ze niet verliest. Je kunt op basis van trefwoorden, locaties of personen gemakkelijk naar specifieke foto’s zoeken. Daarnaast kun jij jouw foto’s bewerken door ze bij te snijden, te roteren en filters toe te passen. Wanneer je een gebruiksvriendelijke fotoalbum-app voor je iPhone wilt, kun je Google Foto’s uitproberen!

Populaire iPhone apps voor verschillende doeleinden

Als je een iPhone hebt, wil je waarschijnlijk weten welke apps je het beste kunt installeren om de ervaring met de iPhone naar een hoger niveau te kunnen tillen. Gelukkig hebben veel iPhone-gebruikers verschillende apps voor verschillende doeleinden getest. Hieronder bespreken we de populairste apps die je kunt installeren om het meeste uit je iPhone te halen.

Spotify voor het streamen van muziek

Als je naar een app zoekt waarmee jij naar jouw favoriete muziek kunt luisteren, is Spotify de perfecte keuze. Met miljoenen nummers in hun bibliotheek, kun je eindeloos van verschillende genres en artiesten genieten. Met een simpele zoekfunctie kun jij jouw favoriete liedjes gemakkelijk vinden en afspeellijsten maken.

Voordelen:

 • Grote muziekbibliotheek met miljoenen nummers
 • Mogelijkheid om afspeellijsten te maken en te delen met vrienden
 • Handige aanbevelingen op basis van jouw luistergeschiedenis

Nadelen:

 • Beperkte functionaliteit in de gratis versie, zoals advertenties en beperkte skips
 • Premium abonnement vereist voor offline luisteren en hogere geluidskwaliteit

Netflix om naar films en tv-series te kijken

Als je zin hebt om lekker te ontspannen en een goede film of tv-serie wilt kijken, dan is Netflix dé app die je nodig hebt. Met een breed scala aan content, variërend van populaire series tot klassieke films, vind je altijd iets dat bij jouw smaak past. Bovendien biedt Netflix originele content die exclusief voor hun platform beschikbaar is.

films via de NetFlix iPhone apps streamen

Voordelen:

 • Groot aanbod aan films en tv-series in verschillende genres
 • Mogelijkheid om content offline te downloaden
 • Persoonlijke aanbevelingen op basis van jouw kijkgeschiedenis

Nadelen:

 • Abonnementskosten zijn vereist om toegang tot de volledige contentbibliotheek te krijgen
 • Sommige films en series kunnen alleen in bepaalde regio’s beschikbaar zijn

Google Maps voor de navigatie

Als je onderweg bent en niet bekend bent met de omgeving, is Google Maps een onmisbare app. Met gedetailleerde kaarten, realtime verkeersinformatie en stapsgewijze navigatie helpt Google Maps je om gemakkelijk van A naar B te komen. Of je nu met de auto, fiets of te voet reist, met deze app behoort verdwalen tot de verleden tijd.

Tips waarmee jij jouw ervaring met de iPhone met behulp van iPhone apps kunt optimaliseren

Heb jij een iPhone en wil je het meeste uit de ervaring met dit geweldige apparaat halen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Hieronder delen we enkele handige tips waarmee jij jouw ervaring met de iPhone met behulp van iPhone apps kunt optimaliseren. Of je nu naar handige tools, leuke games of productiviteits-apps zoekt, binnen de Apple App Store is voor ieder wat wils. Lees snel verder en ontdek hoe jij het meeste uit jouw iPhone kunt halen! 

Sluit ongebruikte apps af om batterij te besparen

Als je regelmatig met verschillende iPhone-apps werkt, kan het voorkomen dat er, zelfs als je ze niet actief gebruikt een heleboel op de achtergrond blijven draaien. Dit kan tot een snelle afname van de batterijduur leiden. Om dit probleem te voorkomen, is het belangrijk dat je regelmatig ongebruikte apps afsluit.

Door ongebruikte apps af te sluiten, verlaag je de belasting van de processor en het geheugen van je iPhone. Hierdoor wordt er minder energie verbruikt en gaat de batterij langer mee. Je kunt dit doen door twee keer snel op de homeknop te drukken (of omhoog te vegen als je een iPhone X of nieuwer hebt) om het multitasking-scherm te openen. Veeg de app die je af wilt sluiten vervolgens naar boven om deze volledig te sluiten.

Gebruik cloudopslag om ruimte vrij te maken

Als je merkt dat de opslagruimte van je iPhone bijna vol is en je hierdoor geen nieuwe apps kunt installeren of foto’s kunt maken kan dat erg frustrerend zijn. Gelukkig biedt Apple met iCloud Drive een handige manier om ruimte vrij te maken zonder dat je belangrijke bestanden kwijt hoeft te raken.

iPhone apps voor de cloud gebruiken

Met iCloud Drive kun je bestanden en documenten in de cloud in plaats van lokaal op je iPhone opslaan. Dit betekent dat ze niet fysiek op je apparaat worden opgeslagen, waardoor er meer ruimte vrijkomt. Je kunt iCloud Drive instellen door naar ‘Instellingen’ te gaan, vervolgens naar je Apple ID te gaan en op ‘iCloud’ te drukken. Schakel iCloud Drive in en selecteer vervolgens de bestanden en apps die je met iCloud wilt synchroniseren.

Houd je apps voor de nieuwste functies en beveiliging up-to-date

Om van de nieuwste functies en verbeteringen te kunnen profiteren moeten de iPhone apps regelmatig worden bijgewerkt. Bovendien bevatten app updates bugfixes en beveiligingspatches die voor de veiligheid van je iPhone van essentieel belang zijn.

Je kunt controleren of er updates beschikbaar zijn door naar de App Store te gaan en daar op het tabblad ‘Updates’ te drukken. Hier staat een lijst met alle apps waarvoor updates beschikbaar zijn. Druk eenvoudigweg naast iedere app op de knop met de tekst ‘Update’ om deze bij te werken.

Welke iPhone apps passen bij jou?

Als je een iPhone hebt, heb je via de App Store de toegang tot een enorme hoeveelheid apps. Maar met zoveel keuzes kan het moeilijk zijn om te bepalen welke apps het beste bij jou passen. Gelukkig zijn er verschillende factoren waar je rekening mee kunt houden om de juiste apps te vinden die bij jouw behoeften en interesses aansluiten.

Wanneer je nieuwe iPhone apps wilt installeren is het belangrijk om van tevoren te bedenken waarvoor jij de iPhone het meeste gebruikt. Als je foto’s graag bewerkt, zijn apps zoals Adobe Lightroom en VSCO erg handig. Wil je altijd van het laatste nieuws op de hoogte zijn? Dan zijn de Nu.nl en NOS-apps een goede keuze. 

Voor een gezonde levensstijl en fitness kun je apps zoals MyFitnessPal en Nike Training Club gebruiken. Vergeet niet om naar de functies die voor jou belangrijk zijn te kijken. Als je productiever wilt zijn, zijn apps zoals Todoist en Evernote geschikt. Ben je creatief ingesteld? Dan zijn Procreate en GarageBand perfecte apps om jouw artistieke vaardigheden te ontwikkelen.

Bij het kiezen van iPhone-apps is het belangrijk dat je naar beoordelingen, recensies, populariteit en downloads kijkt. Hierdoor kun je apps vinden die bij jouw interesses en behoeften passen. Ga in de App Store op ontdekkingstocht en til je ervaring met de iPhone naar een hoger niveau!

Conclusie: Ontdek de wereld van iPad apps

Gefeliciteerd! Je hebt nu een goed begrip van hoe iPhone-apps werken en waarvoor je ze kunt gebruiken. Met de juiste apps kun je met anderen in contact blijven, prachtige foto’s maken, video’s opnemen, en nog veel meer. Er zijn talloze populaire iPhone-apps voor verschillende doeleinden beschikbaar, dus je zult zeker iets vinden dat bij jou past.

iPhone apps

Om het meeste uit je iPhone-app ervaring te kunnen halen, zijn er enkele tips die je kunt volgen. Voor een optimale werking van de iPhone apps is het belangrijk dat jij regelmatig controleert of er updates beschikbaar zijn. Experimenteer met nieuwe apps die bij jouw interesses en behoeften aansluiten. En vergeet niet om af en toe een kijkje in de App Store te nemen om te zien welke nieuwe apps er beschikbaar zijn.

Dus waar wacht je op? Ga aan de slag en ontdek alle geweldige mogelijkheden die iPhone-apps te bieden hebben! Of het nu om communiceren met vrienden, het vastleggen van mooie herinneringen of het verbeteren van productiviteit gaat, er is altijd wel een app die perfect bij jou past. Dus download wat apps, probeer ze uit en geniet van de eindeloze mogelijkheden die voor je openliggen. Veel plezier!

Veel gestelde vragen

Wat zijn enkele populaire iPhone-apps?

 • Instagram: De populaire sociale media-app waarmee je foto’s en video’s kunt delen.
 • WhatsApp: Een berichten-app waarmee je gratis met vrienden en familie kunt chatten, bellen en videobellen.
 • Spotify: Een muziekstreamingdienst waarmee je de toegang tot miljoenen nummers van over de hele wereld hebt.
 • TikTok: Een platform waarmee je korte video’s kunt delen en je creatieve inhoud kunt maken en ontdekken.
 • Netflix: Een streamingdienst voor films en tv-series waarop je duizenden titels kunt bekijken.

Hoe kan ik deze apps op mijn iPhone downloaden?

Om deze apps op je iPhone te downloaden moet je de onderstaande eenvoudige stappen volgen:

 1. Ga op je iPhone naar de App Store.
 2. Zoek in de zoekbalk bovenaan het scherm naar de naam van de app.
 3. Druk in de zoekresultaten op de gewenste app om naar de pagina van de app te gaan.
 4. Druk op de knop met de tekst  ‘Download’ of het cloudpictogram om de app op je iPhone te installeren.

Zijn iPhone apps gratis?

Ja, via de App Store kunnen alle genoemde apps gratis worden gedownload. Houd er echter rekening mee dat sommige apps in-app aankopen of abonnementen voor extra functies of content kunnen bevatten.

Kan ik deze apps ook op andere apparaten dan mijn iPhone gebruiken?

Sommige van deze apps zijn voor andere apparaten zoals Android-smartphones, tablets en computers beschikbaar. Apps zoals WhatsApp, Instagram en Spotify hebben versies die compatibel zijn met verschillende besturingssystemen. Controleer de beschikbaarheid van de app op het specifieke apparaat dat je wilt gebruiken.

Wat zijn enkele alternatieven voor deze apps?

Als je voor de genoemde apps naar alternatieven zoekt, staan hieronder enkele suggesties:

 • Facebook in plaats van Instagram: Een populaire sociale media-app waarmee je foto’s en berichten kunt delen.
 • Telegram in plaats van WhatsApp: Een veilige berichten-app met vergelijkbare functies als WhatsApp.
 • Apple Music in plaats van Spotify: Een muziekstreamingdienst die naadloos met Apple-apparaten kan worden geïntegreerd.
 • YouTube in plaats van TikTok: Een platform voor het bekijken en het delen van video’s met een breed scala aan inhoud.
 • Amazon Prime Video in plaats van Netflix: Een streamingdienst voor films en tv-series met exclusieve content.

Wil jij meer met je iPhone kunnen doen?

iPhone apps

Met iPhone apps op de iPhone kun jij jouw ervaring met de digitale wereld naar een hoger level tillen

 • Dat is gemakkelijk met anderen kunnen communiceren
 • Nieuwe apps ontdekken
 • Aan creatieve toepassingen werken
 • Foto’s en video’s met anderen delen
 • Content zoals films, video’s, documentaires en muziek streamen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg