iPhone verbinden met tv zonder Apple TV: zo stream je het scherm

Wil je graag je favoriete foto’s en video’s van je iPhone op het grote scherm bekijken? Of misschien wil je gewoon zonder gedoe met kabels en extra apparaten van je favoriete series en films genieten? Goed nieuws! Je kunt de iPhone verbinden met tv zonder Apple TV op de tv aan te sluiten. 

In dit artikel bespreken we alternatieve methoden waarmee je de iPhone met de tv kunt verbinden, zonder dat je daarvoor een Apple TV nodig hebt. Zo kun je zonder extra kosten een uitzending van je iPhone op het grote scherm bekijken. Deze methoden zijn uitstekend voor iedereen die geen Apple TV wil kopen.

Wist je dat er eenvoudige manieren zijn om een draadloze verbinding tussen je iPhone en je tv tot stand te brengen? Als je wilt weten hoe je van het gemak en de veelzijdigheid die het aansluiten van je iPhone op de tv biedt kunt profiteren, lees dan snel verder. Ontdek wanneer en hoe jij jouw favoriete content zonder gedoe met extra kosten of ingewikkelde instellingen direct op het grote scherm kunt ervaren. Bekijk jouw favoriete content zonder gedoe voortaan ook op het grote scherm!

Met deze handige tips kun jij binnen no-time van al het moois wat jouw iPhone te bieden heeft, gewoon op jouw eigen televisie genieten. Dus waar wacht je nog op? Laten we met het streamen van content van jouw iPhone naar het televisiescherm beginnen.

Manier 1: Screen Mirror iPhone naar Samsung TV zonder Apple TV

Wil je het scherm van je iPhone draadloos met behulp van screen mirroring op een Samsung-tv spiegelen? Start de uitzending met de speciale app vanaf je iPhone naar een Samsung-tv. Hieronder staan de stappen die je moet volgen om content via smart view moeiteloos vanaf je iPhone naar een Samsung-tv te streamen.

Zo kun je de iPhone verbinden met tv zonder Apple TV
 1. Download de “Smart View” app op zowel je iPhone als de Samsung-tv om het scherm naar de tv te kunnen delen. 
 2. Zorg ervoor dat zowel je iPhone als de Samsung-tv op hetzelfde Wi-Fi-netwerk zijn aangesloten om het scherm via deze app te kunnen delen.
 3. Open de Smart View app op beide apparaten.
 4. Om deze app op je iPhone met de Chromecast te kunnen gebruiken, moet je in het bedieningspaneel op het pictogram voor schermspiegeling (screen mirroring) drukken.
 5. Kies je Samsung-tv vervolgens uit de lijst met beschikbare apparaten om de tv opnieuw met een iOS apparaat te verbinden.
 6. Met de stap-voor-stap instructies in deze app kun je het scherm van je iOS-apparaat nu eenvoudig op een Samsung-tv laten verschijnen en in full screen bekijken.

Met deze eenvoudige stappen kun je al jouw favoriete iOS-inhoud moeiteloos zonder dat je een Apple TV nodig hebt rechtstreeks vanaf jouw iPhone op een groter scherm genieten. 

Probeer de bovenstaande stappen vandaag nog uit en ontdek hoe handig het is om jouw iPhone met een Samsung-tv te verbinden! En het beste is dat je je iPhone hiervoor niet hoeft te jailbreaken. Dus waar wacht je nog op? Verbind je iPhone met je Samsung-tv en ervaar de geweldige functionaliteit die het biedt. Je zult versteld staan van de kwaliteit, het gemak en de mogelijkheden. 

Wil jij je scherm van je iPhone op de televisie kunnen bekijken?

iPhone verbinden met tv zonder Apple TV en content casten

Door je iPhone met de televisie te verbinden kun jij de mogelijkheden van je televisie gemakkelijk uitbreiden.

 • Dat is: je scherm vanaf je iPhone op het grote scherm kunnen bekijken
 • Je iPhone als afstandsbediening kunnen gebruiken
 • Foto’s en video’s vanaf de iPhone op het grote scherm met anderen kunnen delen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Manier 2: iPhone naar tv casten zonder wifi verbinding

Wil je weten hoe je films, foto’s en video’s zelfs zonder wifi-netwerk met behulp van een app eenvoudig vanaf je iPhone op de tv kunt aansluiten? Hier zijn een paar handige tips om dit te doen.

 • Gebruik een HDMI-kabel om een directe verbinding tussen je iPhone en de televisie te maken. Dit is een snelle en betrouwbare manier waarmee je content van je telefoon op het grote scherm weer kunt geven. Sluit gewoon de ene kant van de HDMI-kabel op je iPhone en de andere kant op een vrije HDMI-poort van de tv aan. Zorg ervoor dat je tv op het juiste HDMI ingangskanaal is ingesteld en voilà! Je kunt nu van al je favoriete media genieten.
 • Als er geen wifi beschikbaar is, hoef je nog steeds niet teleurgesteld te zijn. Er zijn alternatieve methoden om content vanaf je telefoon naar de tv te casten. Een optie is een Chromecast of een vergelijkbaar streaming apparaat die rechtstreeks op de HDMI-poort van de tv kan worden aangesloten te gebruiken. Met deze apparaten kun je zelfs zonder wifi-netwerk een draadloze verbinding met je iPhone tot stand brengen. Hierdoor kun je content met behulp van deze apparaten draadloos van je telefoon naar de tv streamen.
 • Een andere mogelijkheid is een bekabelde adapter zoals een Lightning-naar-HDMI-adapter voor iPhones met een Lightning-aansluiting of een USB-C-naar-HDMI-adapter voor iPhones met een USB-C-aansluiting gebruiken. Hiermee kun je zonder dat er wifi nodig is een directe verbinding via een HDMI-kabel tussen je iPhone en de tv maken. 

Dus als je zonder wifi-netwerk via de iPhone van entertainment op een groter scherm wilt genieten, zijn er verschillende manieren waarmee je de iPhone kunt verbinden met de tv zonder Apple TV. Of je nu voor een HDMI-kabel, een Chromecast apparaat of een bekabelde adapter kiest, je kunt je favoriete films, foto’s en video’s gemakkelijk met vrienden en familie op de tv delen. Met behulp van een HDMI-kabel, Chromecast of bekabelde adapter kun je entertainment van je iPhone op een groter scherm genieten.

Manier 3: iPhone naar tv casten met wifi

Wil je graag je iPhone verbinden met je tv zonder Apple TV op de televisie aan te sluiten? Geen zorgen, er zijn verschillende manieren waarmee je dit kunt doen. Een van de handigste methodes is via wifi van je iPhone naar de tv casten. Hieronder geven wij enkele tips waarmee je dit voor elkaar kunt krijgen. Het enige wat je hoeft te doen, is de instructies stap voor stap op te volgen.

iPhone verbinden met tv zonder Apple TV en content casten
 • Gebruik de Chromecast: Met de Chromecast kun je content eenvoudig via wifi vanaf je iPhone naar de tv streamen. Sluit de Chromecast op je televisie aan, start de uitzending op je iPhone en selecteer de Chromecast als afspeelapparaat. Zo kun je in een mum van tijd van video’s en media op het grote scherm genieten.
 • AirPlay gebruiken: Als je een compatibele smart-tv hebt, kun je AirPlay gebruiken om media-inhoud draadloos vanaf je iOS-apparaat naar de tv te verzenden. Zorg ervoor dat zowel je iPhone als de smart-tv met hetzelfde wifi-netwerk verbonden zijn en selecteer AirPlay vervolgens op je iPhone om met het streamen te beginnen.
 • Ontdek handige apps: Er zijn verschillende apps beschikbaar die speciaal voor het draadloos casten vanaf je iPhone naar de tv zijn ontworpen. Denk bijvoorbeeld aan apps zoals Roku of andere streamingdiensten die het mogelijk maken om content direct vanaf je telefoon naar het grote scherm te sturen.

Met deze eenvoudige stappen kun jij jouw favoriete video’s en media moeiteloos op een groter scherm bekijken, zonder dat je daarvoor een Apple TV nodig hebt. Dus waar wacht je nog op? Door je iPhone te verbinden met de tv zonder tv kun je van een geweldige kijkervaring genieten!

Opmerking: De beschikbaarheid van specifieke functies om tv te kunnen streamen kan afhankelijk van het model en de softwareversie van je iOS-apparaat variëren. Zorg ervoor dat je de juiste tv naam hebt geselecteerd om de content te kunnen streamen.

Hoe werkt AirPlay van iPhone/iPad naar pc?

Hieronder vertellen we hoe je AirPlay kunt gebruiken om media-inhoud vanaf je iPhone of iPad rechtstreeks naar een pc te streamen. Dit is handig wanneer je geen Apple TV hebt, maar toch van het bekijken van foto’s, video’s en het luisteren naar muziek op een groter scherm wilt genieten. Volg deze eenvoudige stappen om de draadloze verbinding tot stand te brengen:

 1. Zorg ervoor dat zowel je iPhone/iPad als je pc met hetzelfde Wi-Fi-netwerk zijn verbonden om de app op de tv te kunnen gebruiken.
 2. Tik in de instellingen van je iOS-apparaat op de “AirPlay” optie.
 3. Open de app waarmee je media, zoals Foto’s, Video’s of Muziek wilt bekijken / beluisteren.
 4. Tik in de app op het AirPlay-icoon, meestal is deze in de vorm van een vierkant met een driehoek erin te vinden.
 5. Selecteer je pc uit de lijst met beschikbare apparaten.
 6. De geselecteerde app wordt nu op het scherm van je pc weergegeven.

Met behulp van AirPlay kan media-inhoud eenvoudig en op een handige manier vanaf je iPhone of iPad naar een pc worden gestreamd. Je kunt nu van al je favoriete foto’s, video’s en muziek op een groter scherm genieten zonder dat je daar een Apple TV voor nodig hebt.

Probeer deze methode eens uit en ontdek zelf hoe gemakkelijk het is om jouw iOS-apparaat draadloos met jouw pc te verbinden!

Bekabelde verbinding: iPhone via de HDMI kabel met de tv verbinden

Wil je je iPhone verbinden met je tv zonder Apple TV te gebruiken? Geen zorgen, dat kan met behulp van een bekabelde verbinding eenvoudig worden gedaan door een HDMI-kabel op de iPhone en de televisie aan te sluiten. Hieronder staan enkele handige tips om hiermee aan de slag te gaan:

De iPhone verbinden met tv zonder Apple TV
 1. Sluit je iPhone met behulp van een HDMI-kabel en een app op je tv aan. Hiermee krijg je een betrouwbare verbinding en kun je zowel audio als video naar de televisie casten.
 2. Pas de instellingen aan: Om de beste beeldkwaliteit te kunnen krijgen, moeten er enkele instellingen op zowel je telefoon als de televisie worden aangepast. Volg hiervoor de onderstaande stappen:
  • In de app op je iPhone: Ga naar ‘Instellingen’ > ‘Beeldscherm en helderheid’ > ‘Scherm synchroniseren’. Schakel deze optie in als je het scherm van je iPhone op de tv wilt spiegelen.
  • Op je televisie: Controleer of de HDMI-ingang waarop je iPhone is aangesloten is geselecteerd. Raadpleeg de handleiding van jouw specifieke televisiemodel indien nodig voor gedetailleerde instructies.
 3. Geniet van het resultaat: Zodra alles correct is ingesteld, kun je nu van het delen van content vanaf jouw iPhone op het grote scherm van de tv genieten. Of het nu om foto’s, video’s of apps gaat, alles kan moeiteloos worden weergegeven.

Door deze bekabelde verbindingsoptie te gebruiken kun je jouw iPhone succesvol verbinden met een tv zonder Apple TV te gebruiken. Dus als je meteen met het delen van content op een groter scherm wilt beginnen, is het kopen van een HDMI-kabel een uitstekende keuze.

Wil jij je scherm van je iPhone op de televisie kunnen bekijken?

iPhone verbinden met tv zonder Apple TV en content casten

Door je iPhone met de televisie te verbinden kun jij de mogelijkheden van je televisie gemakkelijk uitbreiden.

 • Dat is: je scherm vanaf je iPhone op het grote scherm kunnen bekijken
 • Je iPhone als afstandsbediening kunnen gebruiken
 • Foto’s en video’s vanaf de iPhone op het grote scherm met anderen kunnen delen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Conclusie: iPhone verbinden met tv zonder Apple TV

Wil je jouw iPhone verbinden met je tv zonder een Apple TV op de televisie aan te sluiten? Geen zorgen! Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen zonder dat je een Apple TV op de televisie aan hoeft te sluiten.  Hieronder volgt een samenvatting van de belangrijkste methoden:

 1. Manier 1: Spiegel het scherm van je iPhone naar de Samsung TV zonder Apple TV: Als je een Samsung TV hebt, kun je je iPhone scherm eenvoudig spiegelen zonder dat je daar een Apple TV voor nodig hebt. Met behulp van de ingebouwde Smart View-functie die op sommige Samsung-modellen aanwezig is kun je draadloos een verbinding tot stand brengen en het scherm van je iPhone op de televisie weergeven.
 2. Manier 2: iPhone naar tv casten zonder wifi: Als je geen wifi-verbinding hebt, kun je je iPhone nog steeds naar de tv casten. Hiervoor heb je een speciale adapter nodig die rechtstreeks op de Lightning-poort van je iPhone kan worden aangesloten en via HDMI met de televisie kan worden verbonden.
 3. Manier 3: iPhone met wifi naar de tv casten: Heb je wel een wifi-verbinding? Dan zijn er verschillende apps beschikbaar waarmee je content draadloos vanaf je iPhone naar de televisie kunt streamen. Denk bijvoorbeeld aan apps zoals Chromecast, Roku of Amazon Fire Stick.
 4. Hoe werkt AirPlay vanaf de iPhone/iPad naar pc?: Wil jij jouw content liever naar een computer in plaats van een tv streamen? Dan kun je AirPlay gebruiken om video’s, foto’s en muziek draadloos op een pc of Mac af te spelen.
 5. Bekabelde verbinding: iPhone via HDMI met de tv verbinden: Als je de voorkeur aan een bekabelde verbinding geeft, kun je jouw iPhone met behulp van een HDMI-kabel eenvoudig op de televisie aansluiten. Hiermee kun je content snel en gemakkelijk op het grote scherm delen.

Nu je met verschillende manieren bekend bent waarmee jij jouw iPhone kunt verbinden met de tv zonder Apple TV, kun je direct aan de slag gaan en van al je favoriete content op het grote scherm genieten. Veel plezier met het bekijken van content op het grote scherm!

Veel gestelde vragen

Hoe kan ik mijn iPhone draadloos met mijn tv verbinden?

Om een draadloze verbinding tussen je iPhone en tv tot stand te kunnen brengen, zijn er verschillende methoden beschikbaar. Zo kun je scherm spiegeling via Smart View (voor Samsung TV’s), apparaten zoals Chromecast of Roku, of AirPlay gebruiken om de content naar een geschikte ontvanger te streamen.

Kan ik mijn iPhone rechtstreeks zonder kabels op mijn tv aansluiten?

Ja, dat kan! Met behulp van adapters zoals Lightning naar HDMI kan je jouw iPhone zonder extra kabels rechtstreeks op de HDMI-poort van de televisie aansluiten.

Welke apps kan ik gebruiken om mijn iPhone naar de tv te casten?

Er zijn verschillende apps beschikbaar waarmee je jouw iPhone content naar de tv kunt streamen. Enkele populaire opties zijn Chromecast, Roku en Amazon Fire Stick.

Moet ik wifi hebben om mijn iPhone met de tv te kunnen verbinden?

Nee, je hebt geen wifi nodig om je iPhone met de tv te verbinden. Je kunt een HDMI-kabel gebruiken of een Apple Lightning-naar-VGA-adapter. Deze zijn bij Apple en andere elektronicawinkels verkrijgbaar. Zo kun je content zelfs zonder wifi vanaf je iPhone op je tv bekijken.

Wil jij je scherm van je iPhone op de televisie kunnen bekijken?

iPhone verbinden met tv zonder Apple TV en content casten

Door je iPhone met de televisie te verbinden kun jij de mogelijkheden van je televisie gemakkelijk uitbreiden.

 • Dat is: je scherm vanaf je iPhone op het grote scherm kunnen bekijken
 • Je iPhone als afstandsbediening kunnen gebruiken
 • Foto’s en video’s vanaf de iPhone op het grote scherm met anderen kunnen delen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg