Is Dropbox veilig te gebruiken? Zo bewaar jij jouw bestanden veilig in Dropbox!

Dropbox is een populaire cloud opslagdienst waarmee je bestanden online op kunt slaan en kunt delen. Vooral met de opkomst van ransomware is de beveiliging van jouw bestanden erg belangrijk. Gelukkig biedt Boxcryptor een oplossing waarmee bestanden veilig kunnen worden versleuteld, zodat ze tegen ongewenste toegang beschermd zijn. Of je nu op een smartphone, tablet of andere apparaten werkt, Boxcryptor zorgt ervoor dat je bestanden veilig blijven.

Boxcryptor wordt door veel mensen gebruikt om hun informatie veilig in de cloud op te slaan. Met Boxcryptor kun jij jouw bestanden veilig versleutelen voordat ze naar Dropbox worden geüpload. Dit zorgt voor extra beveiliging van gevoelige gegevens. Boxcryptor werkt op verschillende apparaten en kan bestanden tussen deze apparaten gemakkelijk synchroniseren. Jouw data wordt versleuteld voordat het naar de cloud wordt geüpload, waardoor alleen geautoriseerde apparaten toegang tot jouw versleutelde bestanden hebben. Zo zijn uw gegevens veilig en beschermd tegen ongeautoriseerde toegang.

In dit artikel zullen we de verschillende beveiligingsfuncties van Dropbox, de versleutelingsmethoden van Boxcryptor, de authenticatieprotocollen en de integraties met externe apparaten verkennen. Door deze aspecten te analyseren, streven we ernaar om  je een uitgebreid begrip van de veiligheidsmaatregelen die door Dropbox worden toegepast te bieden, zodat jij een geïnformeerde beslissing kunt nemen over het gebruik van dit cloudopslag dienst. Met Boxcryptor kun jij jouw data veilig opslaan en informatie op verschillende apparaten beschermen.

Hoe beschermt Dropbox jouw bestanden?

Dropbox is een populaire cloudopslag dienst die door miljoenen gebruikers wereldwijd wordt gebruikt. Met Boxcryptor kun jij jouw informatie in Dropbox veilig versleutelen. Maar hoe zit het met de veiligheid van gebruikersinformatie wanneer bestanden worden opgeslagen? We bespreken hier hoe Dropbox informatie beschermt en welke maatregelen ze nemen om gebruikersgegevens vooral bij het delen van bestanden veilig te houden.

Is Dropbox veilig en bestanden versleuteld uploaden

Kun jij op andere apparaten niet bij jouw bestanden komen?

Voordelen Dropbox als cloudopslag dienst

Door je bestanden in Dropbox te bewaren kun jij al jouw bestanden vanaf ieder apparaat gemakkelijk bekijken en bewerken.

 • Dat is geen gedoe met externe harde schijven
 • Je bestanden zijn altijd veilig bewaard
 • Gemakkelijke manier om een reservekopie van je bestanden te maken
 • Je kunt bestanden gemakkelijk met anderen delen
 • Met anderen samen aan projecten werken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Geavanceerde versleutelingstechnologie

Een van de belangrijkste manieren waarop Dropbox jouw bestanden beschermt, is door geavanceerde versleutelingstechnologie te gebruiken. Dit betekent dat je bestanden in je Dropbox account tijdens verzending en opslag worden gecodeerd, waardoor ze voor iedereen zonder de juiste sleutel onleesbaar zijn. Dropbox zorgt ervoor dat je data veilig wordt opgeslagen en wordt bewaard.

Dit betekent dat zelfs als iemand erin slaagt om toegang tot je Dropbox account te krijgen, ze je bestanden of data zonder de juiste decoderingssleutel niet kunnen lezen of begrijpen. Dit voegt een extra laag beveiliging aan je Dropbox account toe en helpt ervoor te zorgen dat alleen jij toegang tot je bestanden in je Dropbox account hebt.

Automatische synchronisatie en back-ups

Een ander voordeel van Dropbox is dat het automatisch met al je apparaten synchroniseert, waardoor je gemakkelijk toegang tot je data hebt. Dit betekent dat wanneer je op één apparaat een wijziging in een bestand aanbrengt, deze data wijzigingen automatisch op al je andere apparaten die met hetzelfde Dropbox account zijn verbonden worden doorgevoerd.

Dit kan handig zijn omdat het betekent dat je ongeacht het apparaat dat je gebruikt altijd toegang tot de meest recente versie van je bestanden op je Dropbox account hebt. Bovendien maakt Dropbox regelmatig back-ups van je bestanden, waardoor je de bestanden in geval van een storing of probleem met de data geen bestanden kwijtraakt.

Tweestapsverificatie voor extra beveiliging

Om nog meer beveiliging aan je Dropbox account toe te voegen, kun je tweestapsverificatie voor extra bescherming van je de data gebruiken. Dit betekent dat je naast het invoeren van een wachtwoord voor je Dropbox account ook een verificatiecode die naar jouw geregistreerde mobiele apparaat wordt gestuurd in moet voeren. Deze extra beveiligingslaag zorgt ervoor dat alleen jij toegang tot jouw gegevens hebt.

Dit zorgt ervoor dat zelfs als iemand jouw wachtwoord en data weet, ze zonder de verificatiecode nog steeds geen toegang tot jouw account kunnen krijgen. Het is een extra beveiligingslaag die ervoor zorgt dat alleen jij toegang tot jouw Dropbox account en data hebt.

Andere beveiligingsfuncties

Naast geavanceerde versleutelingstechnologie en tweestapsverificatie heeft Dropbox ook andere beveiligingsfuncties om jouw data te beschermen. Enkele van deze functies zijn onder meer:

 • Mogelijkheid om toegangsbeperkingen voor specifieke mappen en bestanden in jouw Dropbox account in te stellen. Hierdoor kun jij jouw data met beperkte toegang beveiligen.
 • Auditlogs zijn een handige manier om data te beveiligen. Met auditlogs kun je precies zien wanneer en wie er toegang tot jouw bestanden heeft gehad. Dit geeft je de mogelijkheid om de controle over je data te houden en eventuele ongeautoriseerde toegang snel te identificeren.
 • Mogelijkheid om data sessies op afstand af te sluiten om ongeautoriseerde toegang tot data te voorkomen.
 • Voor foto’s en video’s biedt Dropbox automatische camera-uploads met end-to-end versleuteling. 

Is Dropbox veilig te gebruiken?

Dropbox is een populaire cloudopslag dienst die door miljoenen mensen van over de hele wereld wordt gebruikt. Maar is Dropbox veilig te gebruiken? Laten we eens naar de verschillende maatregelen die het bedrijf neemt om de veiligheid van jouw data te waarborgen kijken.

Strikte beveiligingsprotocollen

Om ervoor te zorgen dat jouw data veilig is, heeft Dropbox strikte beveiligingsprotocollen geïmplementeerd. Ze gebruiken versleutelingstechnologie om waardoor jouw data tijdens verzending en opslag beschermd blijft. Dit betekent dat zelfs als iemand erin slaagt om toegang tot jouw data bestanden te krijgen, ze niet in staat zullen zijn om ze zonder de juiste sleutel te lezen.

Is Dropbox veilig en Strikte beveiligingsprotocollen

Daarnaast voldoet Dropbox aan internationale standaarden voor gegevensbescherming, zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in Europa en de Health Insurance Portability and Accountability Act (HIPAA) in de Verenigde Staten. Dropbox beschermt data volgens AVG en HIPAA. Dit betekent dat ze zich aan strenge regels en voorschriften met betrekking tot data en gegevensbescherming en privacy houden.

Zelf verantwoordelijkheid nemen

Hoewel Dropbox verschillende maatregelen neemt om de veiligheid van jouw data en bestanden te waarborgen, is het ook belangrijk dat je zelf verantwoordelijkheid voor de beveiliging van je account neemt. Hieronder staan enkele stappen die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat jouw Dropbox-account zelfs bij de verwerking van grote hoeveelheden data veilig blijft.

 • Gebruik sterke wachtwoorden: Kies een sterk wachtwoord zonder persoonlijke informatie. Houd je aan de veiligheidsvereisten en verander je wachtwoord regelmatig.
 • Schakel tweestapsverificatie in: Tweestapsverificatie voegt extra beveiliging aan je account toe. Naast het wachtwoord is er ook een unieke code die naar jouw mobiele apparaat wordt gestuurd nodig. Zelfs als iemand jouw wachtwoord heeft, kunnen ze zonder de juiste code nog steeds niet inloggen.
 • Wees alert op verdachte data-activiteiten: Als je verdachte data-activiteiten zoals ongeautoriseerde wijzigingen of toegangspogingen in je Dropbox account opmerkt, meld dit dan direct aan Dropbox. Zij zullen de situatie onderzoeken en eventuele beveiligingsproblemen oplossen.

Dataveiligheid en versleuteling in de cloud: Bescherming met Dropbox

Dropbox is een populaire cloudopslagdienst die door miljoenen mensen wereldwijd wordt gebruikt voor het bewaren en het delen van bestanden. Hieronder bespreken we de dataveiligheid en de versleuteling van Dropbox waardoor  jouw bestanden veilig zijn.

End-to-end versleuteling voor maximale beveiliging

Versleuteling is een van de belangrijkste aspecten van dataveiligheid, en Dropbox gebruikt end-to-end versleuteling waardoor alleen jij toegang tot jouw bestanden hebt. Dit betekent dat jouw bestanden worden versleuteld voordat ze naar de Dropbox servers worden geüpload, en dat alleen jij de juiste sleutel hebt om ze te decoderen.

Met end-to-end versleuteling blijven jouw bestanden zelfs als ze tijdens het uploaden of het downloaden worden onderschept veilig. Zelfs als hackers erin slagen om toegang tot jouw gecodeerde bestanden te krijgen, kunnen ze deze zonder de juiste sleutel niet lezen.

Constante verbeteringen in dataveiligheid

Naast end-to-end versleuteling heeft Dropbox ook een team van beveiligingsexperts die voortdurend aan het verbeteren van de dataveiligheid werken. Ze volgen strikte protocollen en nemen maatregelen zodat jouw bestanden tegen bedreigingen zoals ransomware en andere vormen van cyberaanvallen beschermd blijven.

Dropbox gebruikt geavanceerde beveiligingsmaatregelen waaronder de Advanced Encryption Standard (AES) met een sleutellengte van 256 bits om bestanden te beschermen. Dit is een zeer sterke vorm van versleuteling die zelfs voor de meest geavanceerde hackers moeilijk te kraken is.

Vergelijking met andere cloudopslag diensten

Nu je meer over de dataveiligheid en versleuteling bij Dropbox weet, wil je misschien weten hoe het zich tot andere populaire cloudopslag diensten zoals Google Drive verhoudt. Hoewel Google Drive ook end-to-end versleuteling biedt, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen de twee diensten.

Een verschil is dat Dropbox standaard voor alle bestanden end-to-end versleuteling gebruikt, terwijl Google Drive alleen end-to-end versleuteling voor bestanden die via een link worden gedeeld gebruikt. Dit betekent dat jouw persoonlijke bestanden zelfs als je ze niet actief deelt op Dropbox altijd beschermd zijn.

Is Dropbox veilig en bestanden veilig in de cloud bewaren

Een ander verschil is dat Dropbox geen toegang tot jouw versleutelde bestanden heeft. Dit komt doordat de sleutels om de bestanden te decoderen lokaal op jouw apparaat worden bewaard. Bij Google Drive kan het bedrijf echter wel toegang tot jouw gecodeerde bestanden hebben omdat zij de sleutels beheren.

Extra beveiligingsopties

Houd je bestanden met BoxCryptor veilig. Dit programma versleutelt je bestanden voordat ze naar Dropbox worden geüpload. Alleen jij en degenen met wie je de bestanden deelt, hebben toegang tot deze versleutelde bestanden. Zelfs als de beveiliging van Dropbox wordt geschonden, blijven je bestanden veilig. 

BoxCryptor kan gemakkelijk worden gebruikt en maakt automatisch een virtuele schijf op je computer waar je bestanden naartoe kunt slepen en neer kunt zetten. Deze worden dan automatisch versleuteld en met je Dropbox account gesynchroniseerd. Om extra beveiliging toe te voegen kun je ook specifieke bestanden of mappen selecteren.

Verwijder oude apparaten en beheer gekoppelde apps in Dropbox

Met Dropbox kun je oude apparaten die nog toegang tot jouw account hebben verwijderen. Dit is belangrijk voor de veiligheid van je bestanden en gegevens. Maak regelmatig een back-up van je bestanden om ze tegen verlies of schade te beschermen. Een back-up kan zowel met een externe harde schijf als met een cloudopslag dienst worden gemaakt. Controleer je gekoppelde apparaten en apps regelmatig zodat alleen jij toegang tot jouw Dropbox account hebt.

Kun jij op andere apparaten niet bij jouw bestanden komen?

Voordelen Dropbox als cloudopslag dienst

Door je bestanden in Dropbox te bewaren kun jij al jouw bestanden vanaf ieder apparaat gemakkelijk bekijken en bewerken.

 • Dat is geen gedoe met externe harde schijven
 • Je bestanden zijn altijd veilig bewaard
 • Gemakkelijke manier om een reservekopie van je bestanden te maken
 • Je kunt bestanden gemakkelijk met anderen delen
 • Met anderen samen aan projecten werken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Oude apparaten verwijderen

Als jij Dropbox op verschillende apparaten, zoals een smartphone, tablet of pc gebruikt, kan het voorkomen dat je oude apparaten niet meer in gebruik zijn. Het is belangrijk om deze oude apparaten uit jouw Dropbox account te verwijderen om ongeautoriseerde toegang tot jouw bestanden te voorkomen.

In de onderstaande stappen vertellen wij hoe jij jouw oude apparaten kunt verwijderen:

 1. Ga naar de website van Dropbox en log op jouw account in. Bezoek de Dropbox website en meld je bij jouw account aan.
 2. Druk in de rechterbovenhoek op jouw profielfoto of initialen.
 3. Selecteer vervolgens in het vervolgkeuzemenu de optie “Instellingen”.
 4. Navigeer naar het tabblad “Beveiliging”.
 5. Navigeer naar beneden totdat je het gedeelte “Gekoppelde apparaten” tegenkomt.
 6. Hier zie je een lijst met alle apparaten die momenteel met jouw account verbonden zijn.
 7. Identificeer de oude apparaten die niet langer worden gebruikt.
 8. Druk naast ieder apparaat dat je los wilt koppelen op de knop “Verwijderen”.

Door oude apparaten te verwijderen kun je ervoor zorgen dat alleen de apparaten die je daadwerkelijk gebruikt toegang tot jouw Dropbox account hebben. Op deze manier kun je het risico op ongeautoriseerde toegang minimaliseren wat helpt bij het waarborgen van de veiligheid van jouw bestanden.

Beheer gekoppelde apps

Naast het verwijderen van oude apparaten, kun je ook gekoppelde apps beheren in Dropbox om de veiligheid verder te verbeteren. Gekoppelde apps zijn externe applicaties of services waarmee je jouw Dropbox-account hebt geïntegreerd.

Hier zijn een paar stappen om gekoppelde apps te beheren:

 1. Ga naar de website van Dropbox en log in op jouw account.
 2. Klik op jouw profielfoto of initialen in de rechterbovenhoek.
 3. Selecteer “Instellingen” in het vervolgkeuzemenu.
 4. Navigeer naar het tabblad “Beveiliging”.
 5. Navigeen naar beneden totdat je het gedeelte “Gekoppelde apps” tegenkomt.
 6. Hier zie je een lijst met alle apps die momenteel toegang hebben tot jouw Dropbox-account, inclusief de data.
 7. Bekijk elke app en bepaal welke je wilt behouden en welke je wilt verwijderen.
 8. Klik op de knop “Verwijderen” naast elke app die je niet langer wilt koppelen aan jouw account.

Het beheren van gekoppelde apps geeft je controle over welke externe applicaties toegang hebben tot jouw Dropbox-bestanden en mappen. Door alleen vertrouwde en noodzakelijke apps toe te staan, minimaliseer je het risico op ongeautoriseerde toegang tot jouw gegevens.

Tips om je Dropbox account veilig te beheren

Om jouw persoonlijke gegevens en bestanden tegen ongeautoriseerde toegang te beschermen is het belangrijk dat jij jouw Dropbox account veilig beheerd. Hieronder staan enkele handige tips die je kunt volgen om de veiligheid van je Dropbox account te waarborgen:

Gebruik sterke wachtwoorden en schakel tweestapsverificatie in voor extra beveiliging.

Een sterk wachtwoord is een essentiële eerste verdedigingslinie tegen hackers die toegang tot jouw Dropbox account willen krijgen. Gebruik daarom een uniek wachtwoord dat moeilijk te raden is en uit een combinatie van letters, cijfers en speciale tekens bestaat. Vermijd het gebruik van voor de hand liggende wachtwoorden zoals “123456” of “password”.

Tweestapsverificatie voegt een extra laag beveiliging aan je Dropbox account toe, waardoor je data nog beter beschermd is. Met deze functie moet je naast je wachtwoord ook een unieke verificatiecode die naar jouw mobiele apparaat wordt gestuurd invoeren. Dit betekent dat zelfs als iemand jouw wachtwoord heeft, ze zonder de verificatiecode nog steeds geen toegang kunnen krijgen.

Is Dropbox veilig met twee-staps-verificatie

Houd je software up-to-date om kwetsbaarheden te verminderen.

Het is belangrijk dat jij voor zowel het besturingssysteem van je apparaten als de Dropbox app regelmatig updates uitvoert. Dit helpt bekende kwetsbaarheden te verhelpen en je account tegen mogelijke aanvallen te beschermen. Updates bevatten vaak bugfixes en beveiligingspatches die de software optimaal laten functioneren en de kans op bedreigingen verminderen.

Zorg ervoor dat je automatische updates op al jouw apparaten, zoals computers, smartphones en tablets inschakelt, om de data veilig te houden. Hierdoor worden de nieuwste updates automatisch geïnstalleerd, waardoor je geen belangrijke beveiligingsupdates mist.

Bij het delen van bestanden via Dropbox is het belangrijk dat je voorzichtig bent met het delen van links. Zorg ervoor dat je alleen betrouwbare personen toegang tot de gedeelde bestanden geeft en vermijd het delen van link op forums of sociale media.

Om extra beveiliging aan gedeelde bestanden toe te voegen, kun je overwegen om een wachtwoord voor de link in te stellen of een vervaldatum toe te voegen. Hiermee kun je de toegang tot de bestanden beperken en ervoor zorgen dat ze niet permanent voor anderen beschikbaar zijn.

Maak regelmatig back-ups van jouw Dropbox account

Hoewel Dropbox zelf verschillende beveiligingsmaatregelen heeft getroffen om jouw gegevens veilig te houden, is het altijd verstandig om regelmatig back-ups van jouw account te maken. Dit kan helpen bij het herstellen van verloren gegevens als gevolg van menselijke fouten, technische problemen of zelfs kwaadwillende activiteiten.

Er zijn verschillende manieren waarmee jij jouw Dropbox account kunt back-uppen. Je kunt de ingebouwde functie van Dropbox gebruiken om automatisch een kopie van al je bestanden naar een externe harde schijf of andere cloudopslag te maken. Een andere optie waarmee je een back-up kunt maken is door externe back-upsoftware met geavanceerdere functies en instellingen te gebruiken. Vergeet niet om de beveiliging van je gegevens in gedachten te houden, aangezien Dropbox encryptietechnologieën gebruikt om je bestanden veilig te houden.

Conclusie: Is Dropbox veilig?

In deze blogpost hebben we de veiligheidsmaatregelen van Dropbox besproken. Ze bieden diverse beveiligingsfuncties, zoals tweestapsverificatie, versleuteling en app beheer. Deze functies zorgen ervoor dat je bestanden zelfs bij onvoorziene gebeurtenissen privé en veilig blijven. Maak voor extra zekerheid regelmatig een back-up van je bestanden.

Hoewel Dropbox over het algemeen als veilig wordt beschouwd, is het belangrijk dat je bewust bent van mogelijke risico’s met betrekking tot de bestanden. Je moet voorzichtig zijn bij het delen van bestanden en sterke wachtwoorden gebruiken. Het is ook aan te raden om oude apparaten en gekoppelde apps regelmatig uit je account te verwijderen.

Is Dropbox veilig

Als je naar een veilige cloudopslag dienst zoekt, is Dropbox een goede keuze. Je kunt eenvoudig en veilig bestanden delen en tussen apparaten synchroniseren. De beveiligingsopties zorgen ervoor dat je gegevens goed tegen hackers en ongeautoriseerde toegang beschermd zijn. Houd er echter rekening mee dat geen enkele online dienst volledig waterdicht is, dus wees altijd voorzichtig bij het delen van gevoelige informatie.

Conclusie: Is Dropbox veilig?

Hoe kan ik mijn Dropbox account beveiligen?

Om je Dropbox account te beveiligen, kun je tweestapsverificatie voor extra beveiliging van je de data gebruiken. Hiermee voeg je een extra laag beveiliging toe door tijdens het inloggen naast je wachtwoord ook een unieke code in te voeren.

Kan ik bestanden via Dropbox veilig delen?

Ja, je kunt bestanden via Dropbox veilig delen. Zo kun je bepalen wie er toegang tot je gedeelde bestanden heeft en zelfs instellen dat ze alleen kunnen worden bekeken of dat ze ook kunnen worden bewerkt.

Worden mijn bestanden bij Dropbox versleuteld opgeslagen?

Ja, Dropbox slaat je bestanden versleuteld op. Dit betekent dat je gegevens in een onleesbare vorm worden omgezet die alleen met de juiste sleutel kan worden gedecodeerd.

Kan ik oude apparaten uit mijn Dropbox account verwijderen?

Ja, je kunt oude apparaten uit je Dropbox account verwijderen. Dit is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat alleen jij toegang tot je account en bestanden hebt.

Hoe kan ik gekoppelde apps in Dropbox beheren?

Je kunt gekoppelde apps in de instellingen van je Dropbox account beheren. Hier kun je zien welke apps toegang tot jouw account hebben en deze indien nodig verwijderen.

Kun jij op andere apparaten niet bij jouw bestanden komen?

Voordelen Dropbox als cloudopslag dienst

Door je bestanden in Dropbox te bewaren kun jij al jouw bestanden vanaf ieder apparaat gemakkelijk bekijken en bewerken.

 • Dat is geen gedoe met externe harde schijven
 • Je bestanden zijn altijd veilig bewaard
 • Gemakkelijke manier om een reservekopie van je bestanden te maken
 • Je kunt bestanden gemakkelijk met anderen delen
 • Met anderen samen aan projecten werken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg