Lenovo 300E Review ervaringen

Ben jij op zoek naar een krachtige laptop waarmee je onderweg een geruime tijd aan verschillende basistaken kunt werken? De Lenovo 300E is een 2 in 1 laptop met goede prestaties voor het werken aan de basistaken. Naast de goede prestaties heeft deze laptop een kantelbaar beeldscherm. Door het kantelbare beeldscherm kan de laptop in tablet en laptop stand gebruikt worden. Als je een geruime tijd aan verschillende taken wilt werken is het handig als er een goede accu aanwezig is.

Met de accu uit deze laptop kun je ongeveer 10 uur werken. Hierdoor is dit model het ideale werkpaard voor onderweg. Om de levensduur van de Chromebook te vergroten heeft dit model een robuuste behuizing. Hierdoor is deze laptop het ideale werkpaard voor onderweg. Benieuwd naar de prestaties van deze Chromebook? Wij hebben hem getest en vertellen in dit artikel over onze bevindingen. 

Werken met de Lenovo 300e

Als je met een laptop wilt gaan werken moet er een besturingssysteem zijn geïnstalleerd. Het besturingssysteem is de belangrijkste software voor de computer en wordt gebruikt voor:

 • Het installeren van programma’s
 • Bestanden kunnen bewaren
 • Herkennen van aangesloten apparaten

De Lenovo 300e werkt met het besturingssysteem Chrome OS. Het besturingssysteem Chrome OS is door Google ontworpen en is zo ontworpen dat het werken via het internet centraal staat.

Voordat het besturingssysteem Chrome OS gebruikt kan worden moet je een Google account hebben aangemaakt. Het Google account bestaat uit een gebruikersnaam met een daarbij behorend wachtwoord.

Werken met de Lenovo 300e

Voor de gebruikersnaam van het Google account wordt een e-mail adres van Google gebruikt. Het e-mail adres van Google is te herkennen aan een e-mail adres wat op @gmail.com eindigt. Naast het werken met de Chromebook krijg je met een Google account toegang tot iedere dienst van Google. De diensten van Google kunnen voor verschillende basistaken worden gebruikt: Bij deze basistaken kun je denken aan: 

 • Kijken naar een video met YouTube
 • Bestanden in Google Drive bewaren
 • Werken aan de basistaken met de apps van Google
 • Zoeken naar informatie op het internet met de internetbrowser Google Chrome
 • E-mailen met Gmail

Apps die op de Chromebook gebruikt kunnen worden werken via het internet. Hierdoor kunnen programma’s voor Windows en OSX niet op de Chromebook worden geïnstalleerd. Het installeren van een app kan bij de Chromebook op twee verschillende manieren: 

 • App installeren vanuit de Google Play Store
 • Chrome Web Store voor het installeren van een App
Apps vanuit de Google Play Store op de Lenovo 300e installeren

Doordat de apps voor Chrome OS alleen vanuit de Google Play Store en de Chrome Web Store geïnstalleerd kunnen worden, is het aanbod aan apps beperkt. Hierdoor kan de Chromebook alleen voor de basistaken worden gebruikt. Bij deze basistaken kun je denken aan:

 • Internetten
 • E-mailen
 • Spelen van kleine spelletjes
 • Werken aan documenten zoals een presentatie, een tekstdocument of het maken van berekeningen in een spreadsheet
 • Muziek luisteren met een app zoals Spotify
 • Het kijken naar een video

Ben jij de zoektocht naar een snelle laptop met een compact formaat gestart?

In de laatste jaren zijn er veel verschillende technische ontwikkelingen geweest. Door deze technische ontwikkelingen is het internet een steeds belangrijke rol gaan spelen. Google heeft hier goed over nagedacht. Zo heeft Googel een eigen besturingssysteem ontwikkeld die bijna helemaal via het internet werkt. Dit besturingssysteem wordt Chrome OS genoemd.

Beeldscherm van de Lenovo 300e

Tijdens het ontwikkelen van de Lenovo 300e heeft Lenovo goed over de mogelijkheden van dit besturingssysteem nagedacht. Hierdoor heeft dit model goede specificaties waardoor snel aan verschillende taken kan worden gewerkt.

Naast de mogelijkheid om snel aan toepassingen te kunnen werken kan dit model zowel als tablet en als laptop worden gebruikt. Door deze combinatie is dit het ultieme genot voor onderweg. Bijvoorbeeld om snel kleine wijzigingen aan te kunnen brengen of om onderweg naar een video te kijken.

Lenovo 300e installeren

Als je je met de Lenovo 300e wilt gaan werken moet je het besturingssysteem Chrome OS op de computer / laptop installeren. Voordat de installatie gestart kan worden moeten er enkele voorbereidingen op de Lenovo 300e worden getroffen. Bij deze voorbereidingen kun je denken aan:

 • Het verbinden van de laptop met het internet 
 • De Gegevens van het Google account invoeren

Als je de laptop met het internet wilt gaan verbinden heb je enkele gegevens van de internetverbinding nodig. Deze gegevens staan op de sticker aan de achterkant van het modem aangegeven met:

 • De netwerknaam (SSID)
 • Het wachtwoord (WPA key of WPA2 key) 
Lenovo 300e installeren

Nadat de juiste gegevens van de internetverbinding zijn ingevoerd kan de laptop met het internet worden verbonden. Hiervoor moet je met de linkermuisknop op de knop met de tekst “Verbinden” drukken. Nadat de laptop is verbonden met het internet kun je door naar de volgende stap. In deze stap wordt er om de gegevens behorende bij het Google account gevraagd.

Als je nog geen Google account hebt, dan kun je deze in deze stap aanmaken. In het stappenplan uit het artikel “Google account aanmaken” kun je lezen hoe je dit account eenvoudig aan kunt maken. Nu je over een Google account beschikt en de Chromebook is verbonden met het internet kan de installatie van het besturingssysteem worden gestart. Tijdens de installatie van Chrome OS wordt er enkele keren om een bevestiging gevraagd.

Deze bevestiging geef je door met de linkermuisknop op de knop met de tekst “OK”, “Bevestigen”, “Volgende” of “OK” te drukken. Nadat iedere stap van de installatie is voltooid kun je de laptop meteen voor verschillende basistaken gebruiken. Hiervoor worden de apps van Google tijdens de installatie van Chrome OS geïnstalleerd. De programma’s / apps van Google kunnen worden gebruikt voor onder andere: 

 • Het maken van presentaties met Google Slides
 • Afspraken maken in Google Kalender
 • Berekeningen maken in Google Sheets
 • Zoeken naar informatie met de internetbrowser Google Chrome
 • Het installeren van apps uit de Google Play Store 
 • Kijken naar een video via het internet met YouTube

Apps voor de Chromebook

Apps die je op de Chromebook kunt gebruiken werken voor een groot gedeelte via het internet. Hierdoor kun je het werken met een app vergelijken met het werken via een website. Naast de apps die via het internet verlopen, verloopt de installatie van een app ook via het internet. Voor het installeren van een programma / app kun je gebruik maken van de: 

Voor het installeren van een app vanuit de Google Play Store en de Chrome Web Store heb je het Google account nodig. Dit is hetzelfde account wat wordt gebruikt voor het ontgrendelen van de Chromebook. 

App zoeken in de Google Play Store

Door dat de apps alleen op deze manier geïnstalleerd kunnen worden, kan niet ieder programma op de Chromebook worden gebruikt. Programma’s / apps voor Windows en OSX kunnen bijvoorbeeld niet op de Chromebook worden geïnstalleerd.

Binnen de Google Play Store en de Chrome Web Store zijn er voor die programma’s / apps wel alternatieven te vinden. Apps  / programma’s die je in de Google Play Store kunt gebruiken zijn voornamelijk bedoeld voor het werken aan basistaken. Bij deze basistaken kun je denken aan: 

 • Kijken naar een online video met YouTube
 • Werken met de apps van Google aan documenten 
 • Muziek luisteren met apps voor entertainment zoals Spotify
 • Video bellen met apps / programma’s voor de communicatie
 • Kleine bewerkingen aan foto’s of video’s maken met apps uit de Google Play Store
 • E mailen met bijvoorbeeld de app van Google (Gmail) of Outlook

De programma’s / apps die je vanuit de Google Play Store en de Chrome Web Store installeert worden aan het Google account gekoppeld. Hierdoor worden de apps / programma’s binnen de Google Play Store in een lijst weergegeven. 

Dit zorgt ervoor dat je de geïnstalleerde apps makkelijker terug kunt vinden. Bijvoorbeeld voor het installeren van een app op een mobiel apparaat zoals een mobiele telefoon / tablet met Android. Hiervoor moet je wel met hetzelfde account inloggen.

Het uiterlijk van de Lenovo 300e

De Lenovo 300e is een robuuste laptop met een mooi design. Dit model heeft een compacte zwarte behuizing waardoor hij gemakkelijk vervoert kan worden. Om ervoor te zorgen dat de laptop tijdens het reizen tegen een stootje kan is deze Chromebook heeft deze Chromebook een robuuste behuizing. 

Het vervoeren van dit model is door de compacte behuizing erg makkelijk. Om het formaat van de behuizing compact te houden heeft de Lenovo 300e een dunne behuizing en dunne randen om het beeldscherm. Door de dunne randen om het beeldscherm is het formaat van dit model te vergelijken met het formaat van een tablet. 

In vergelijking met een tablet kan er op de Chromebook efficiënter gewerkt worden.

Om efficiënt op de laptop te kunnen werken heeft deze Chromebook een beeldscherm wat op een kantelmechanisme bevestigd zit.

Door het kantelmechanisme kan deze laptop in 4 standen gebruikt worden. De standen zijn: 

Uiterlijk van de Lenovo 300e
 • Staand waarbij je het beeldscherm als houder gebruikt
 • De tablet stand waarbij je het beeldscherm 360 graden gedraaid hebt. Hierdoor lijkt het werken op de Chromebook alsof je op een tablet aan het werken bent. 
 • Presentatie stand waarbij het beeldscherm plat op de tafel gelegd kan worden
 •  De laptop stand waarbij het beeldscherm opengeklapt is, zodat je het touchpad en het toetsenbord kunt gebruiken

Bediening

Het grote voordeel van een laptop / Chromebook is dat alle componenten aanwezig zijn om met de laptop te kunnen werken. Voor het werken aan verschillende taken heeft de computer in iedere geval de volgende componenten nodig: 

 • Geïntegreerde muis (touchpad)
 • Toetsenbord 
 • Beeldscherm om te kunnen zien wat er op de laptop gebeurt
 • Speakers voor het luisteren naar de geluiden
computer bediening

De geïntegreerde muis (het touchpad) kan goed gebruikt worden voor de eenvoudige taken. Als je een lange tijd met de laptop wilt werken of aan nauwkeurig taken wilt werken, dan is het beter om een losse muis met de laptop te verbinden. Deze Chromebook heeft 2 USB poorten die gebruikt kunnen worden voor het verbinden van een losse muis. De toetsen van dit toetsenbord zijn in de QWERTY indeling gepositioneerd.

Deze indeling is te herkennen aan de letters Q W E R T Y wat je aan de bovenkant van het toetsenbord van links naar rechts kunt lezen. Binnen Europa wordt de Q W E R T Y indeling het vaakst gebruikt. Naast de minimale componenten die je voor de bediening nodig hebt, heeft dit model ook een aanraakgevoelig beeldscherm. Door het aanraakgevoelige beeldscherm voor de bediening te gebruiken kan deze Chromebook met de vingers bediend worden. 

Snelheid

Een Chromebook werkt met het besturingssysteem Chrome OS. Chrome OS is een lichtgewicht besturingssysteem waarbij veel taken via het internet werken. Hierdoor kan de laptop erg snel gestart worden. Het starten van de Lenovo 300e duurt ongeveer 8 seconden. Nadat de Chromebook is gestart kan er meteen aan de basistaken gewerkt worden. 

Ook het werken aan de basistaken kan erg vlot. Om vlot met de laptop te kunnen werken is dit model uitgerust met goede eigenschappen. De eigenschappen bepalen de snelheid waarmee er aan de basistaken gewerkt kan worden. Dit model is uitgerust met een goede energie zuinige processor en genoeg werkgeheugen. De processor is het hart van de computer en wordt gebruikt voor het uitvoeren van taken. Tijdens het uitvoeren van de verschillende taken worden er berekeningen gemaakt.

De snelheid waarop deze berekeningen uitgevoerd kunnen worden wordt bepaald door de snelheid van de processor. Dit model heeft een Intel Celeron N3450 processor die snel genoeg is om snel aan de verschillende taken te werken. Tijdens het werken aan verschillende taken wordt er vaak gebruik gemaakt van bestanden. Ook de programma’s zelf hebben een ruimte nodig waarop tijdelijke bestanden worden bewaard. 

Door de bestanden tijdelijk op te slaan kunnen de benodigde bestanden direct benaderd worden. Hoe groter dit geheugen is, hoe meer bestanden er tijdelijk kunnen worden bewaard. Dit model heeft een werkgeheugen van 4GB waardoor het zelfs mogelijk is om aan meerdere basistaken tegelijkertijd te kunnen werken. 

Ben jij de zoektocht naar een snelle laptop met een compact formaat gestart?

In de laatste jaren zijn er veel verschillende technische ontwikkelingen geweest. Door deze technische ontwikkelingen is het internet een steeds belangrijke rol gaan spelen. Google heeft hier goed over nagedacht. Zo heeft Googel een eigen besturingssysteem ontwikkeld die bijna helemaal via het internet werkt. Dit besturingssysteem wordt Chrome OS genoemd.

Beeldscherm van de Lenovo 300e

Tijdens het ontwikkelen van de Lenovo 300e heeft Lenovo goed over de mogelijkheden van dit besturingssysteem nagedacht. Hierdoor heeft dit model goede specificaties waardoor snel aan verschillende taken kan worden gewerkt.

Naast de mogelijkheid om snel aan toepassingen te kunnen werken kan dit model zowel als tablet en als laptop worden gebruikt. Door deze combinatie is dit het ultieme genot voor onderweg. Bijvoorbeeld om snel kleine wijzigingen aan te kunnen brengen of om onderweg naar een video te kijken.

Het beeldscherm van de Lenovo 300e

Tijdens het werken aan verschillende taken is het handig om te kunnen zien wat er op de computer / laptop gebeurt. Om te kunnen zien wat er op de computer gebeurt, heb je een beeldscherm nodig. De Lenovo 300e heeft een aanraakgevoelig breedbeeld beeldscherm.

Het beeldschermformaat van dit model is ongeveer even groot als een beeldscherm van een tablet. Dit beeldschermformaat is groot genoeg om aan de basistaken te werken. 

Voor het beeldschermpaneel wordt gebruik gemaakt van de IPS techniek. Deze techniek zorgt ervoor dat de laptop een grote kijkhoek heeft. Dit is erg handig om met meerdere mensen naar beelden op het beeldscherm te kijken.

Beeldscherm van de Lenovo 300e

Daarnaast zorgt de IPS techniek ervoor dat de beelden met realistische kleuren op het beeldscherm verschijnen. Het beeldscherm van dit model kan niet alleen gebruikt worden voor het kijken naar beelden. Doordat het beeldscherm aanraakgevoelig is, kan deze laptop met de vingers worden bediend. Hierdoor kan deze laptop op dezelfde manier bediend worden als dat je bij een mobiele telefoon / tablet gewend bent. 

Geluid van de Lenovo 300e

Geluiden spelen een belangrijke rol tijdens het werken met de computer. 
Zo worden geluiden gebruikt voor het luisteren naar muziek, het kijken naar een video of de communicatie. 

Voor het luisteren naar geluiden heeft de computer speakers nodig. De speakers van de Lenovo 300e kunnen de geluiden in basiskwaliteit laten klinken. In vergelijking met losse speakers kan het geluid wat hol en blikkerig klinken. Daarnaast kunnen de aanwezige speakers geen bas laten klinken. 

Als je een goede geluidskwaliteit wilt hebben kun je losse speakers met de laptop verbinden voor het verbeteren voor de geluidskwaliteit. Voor het aansluiten van een losse speaker heeft deze laptop 2 verschillende opties. Zo kan de geluidskwaliteit verbeterd worden door: 

 • Een speaker draadloos verbinden door Bleutooth 4.2 te gebruiken
 • De 3.5mm Jack gebruiken om een speaker met een kabel aan te sluiten

De Lenovo 300e gebruiken voor communicatie

De computer wordt steeds vaker voor de communicatie gebruikt. Hierdoor zijn er ook steeds meer mogelijkheden hoe je de computer kunt gebruiken voor de communicatie.

Communiceren met de computer kan in twee categorieën worden onderverdeeld. Bij deze categorieën kun je denken aan:

Videobellen met de Chromebook
 • Het versturen van berichten door gebruik te maken van social medium of het versturen van een e-mail
 • Communicatie door met elkaar te bellen. Hierbij kun je zelfs bellen met beelden

Voor het versturen van berichten heb je alleen een internetverbinding nodig. Als je de laptop wilt gebruiken voor het bellen met beelden heb je naast een internetverbinding ook componenten nodig. De componenten die je nodig hebt voor het videobellen zijn:

 • De webcam om elkaar te kunnen zien
 • Microfoon voor het opnemen van geluiden
 • Speakers om te kunnen horen wat anderen zeggen

De Lenovo 300e heeft voor het opnemen van beelden een webcam waarmee je beelden in 720p kwaliteit op kunt nemen. Met deze beeldkwaliteit kun je de laptop erg goed voor het videobellen gebruiken. Als je met elkaar wilt kunnen communiceren heb je aan beelden niet genoeg.

Het is dan namelijk ook handig om elkaar tijdens het communiceren te kunnen horen. Voor het opnemen van geluiden heeft deze Chromebook een goede microfoon. De opgenomen geluiden zijn zuiver en duidelijk te horen. Door de combinatie van de goede webcam en de goede microfoon is deze Chromebook erg goed voor de communicatie te gebruiken. 

App voor de communicatie

Als je met elkaar wilt communiceren moet er een app op de computer worden geïnstalleerd. Om gebruik te kunnen maken van een app voor de communicatie moet je een account hebben aangemaakt.

Voor ieder programma wat voor de communicatie gebruikt kan worden heb je een ander account nodig. 

Apps die je op de Chromebook voor de communicatie kunt gebruiken zijn in de Google Play Store en de Chrome Web Store te vinden.

De apps die vaak voor de communicatie gebruikt worden zijn onder andere:

Videobellen
 • Microsoft Teams
 • Skype
 • Zoom 

Als je een app vanuit de Google Play Store wilt gaan installeren moet je eerst met het Google account inloggen. Nadat je bent ingelogd kan het programma worden opgezocht en kan het programma worden geïnstalleerd. 

Voor het installeren van het programma moet je met de linkermuisknop op het gewenste programma drukken. Nadat je met de linkermuisknop op het programma hebt gedrukt komt opent er een nieuw venster. In dit venster staat de knop met de tekst “installeren”. Door hierop te drukken wordt het programma op de Chromebook geïnstalleerd. 

Nadat het programma is geïnstalleerd moet er met het account voor dat programma worden ingelogd. Als je nog geen account hebt, dan kan het account in deze stap aangemaakt worden. Het account wat je voor het programma gebruikt is te vergelijken met een telefoon nummer. In plaats van een telefoonnummer kun je elkaar met de gebruikersnaam bereiken.  

Ben jij de zoektocht naar een snelle laptop met een compact formaat gestart?

In de laatste jaren zijn er veel verschillende technische ontwikkelingen geweest. Door deze technische ontwikkelingen is het internet een steeds belangrijke rol gaan spelen. Google heeft hier goed over nagedacht. Zo heeft Googel een eigen besturingssysteem ontwikkeld die bijna helemaal via het internet werkt. Dit besturingssysteem wordt Chrome OS genoemd.

Beeldscherm van de Lenovo 300e

Tijdens het ontwikkelen van de Lenovo 300e heeft Lenovo goed over de mogelijkheden van dit besturingssysteem nagedacht. Hierdoor heeft dit model goede specificaties waardoor snel aan verschillende taken kan worden gewerkt.

Naast de mogelijkheid om snel aan toepassingen te kunnen werken kan dit model zowel als tablet en als laptop worden gebruikt. Door deze combinatie is dit het ultieme genot voor onderweg. Bijvoorbeeld om snel kleine wijzigingen aan te kunnen brengen of om onderweg naar een video te kijken.

Accuduur

Als je de Chromebook onderweg wilt gebruiken heb je een accu nodig. Voor de Lenovo 300e is een grote accu gebruikt. Met deze accu kun je tot wel 10 uur aan de basistaken werken. 

Het kijken naar een video verbruikt wel iets meer van de accu. Maar ook dan heb je niet te klagen met de tijd die je met de accu kunt werken.

Met deze accu kun je 8 uur lang naar video’s kijken. Door de lange tijd die er met de accu gewerkt kan worden is deze laptop het ideale werkpaard voor onderweg.

Bijvoorbeeld voor het maken van een presentatie, het maken van aantekeningen of het bekijken van een video. 

Accu van de Chromebook

Ook als er een geruime tijd met de accu gewerkt kan worden komt er een tijd dat de accu leeg is. Het wordt dan tijd om de laptop op te laden. Voor het opladen van de accu zijn er bij deze laptop twee opties. Deze Chromebook kan worden opgeladen met: 

 • De meegeleverde powerbank
 • Een powerbank op de USB-C poort aansluiten. Hiermee kan de laptop zelfs onderweg worden opgeladen

Bestanden opslaan

Tijdens het werken met de Chromebook heb je al snel te maken met verschillende bestanden. Om deze bestanden later te kunnen bekijken moeten de bestanden worden opgeslagen.

Voor het opslaan van de bestanden maakt de Lenovo 300e gebruik van de cloud. De cloud is een online opslagruimte. Bij een Chromebook wordt de Cloud van Google (Google Drive) hiervoor gebruikt.

Bestanden in de cloud bewaren

Voor het bewaren van de bestanden in Google Drive heb je het Google account nodig. Dit account wordt bij de Chromebook ook gebruikt voor het ontgrendelen van de laptop en het installeren van een programma vanuit de Google Play Store. De bestanden opslaan in Google Drive brengt verschillende voordelen met zich mee. Enkele voordelen van het gebruik van Google Drive zijn:

 • Wijzigingen die je aan documenten maakt worden binnen Google Drive meteen bewaard
 • Je kunt de bestanden op iedere computer die verbonden is met het internet benaderen
 • Er wordt een reserve kopie van de bestanden binnen Google Drive gemaakt. Dit zorgt ervoor dat je terug kunt naar een oudere versie van het document

Voor het benaderen van de bestanden heb je alleen een computer nodig die met het internet verbonden is. Als de computer met het internet is verbonden kun je naar de website van Google toe. Om uiteindelijk bij de bestanden te komen moet je hier inloggen met de gegevens van het Google account. Nadat je bij Google Drive bent ingelogd kom je bij de bestanden uit die in het Google account op de Chromebook zijn bewaard.

Zonder internet op de Lenovo 300e werken

Als je buitenshuis aan de basistaken wilt werken kan het voorkomen dat je op een plek komt waar geen internetverbinding in de buurt is.

Ondanks dat het internet bij het besturingssysteem Chrome OS centraal staat, kan er ook zonder internetverbinding op de Chromebook worden gewerkt. 

Voor het werken zonder internetverbinding heeft de Lenovo 300e een interne opslagruimte. Voor de opslagruimte wordt er gebruik gemaakt van het Flash geheugen. Deze Chromebook heeft een opslagruimte van 32GB. 

Harde schijf Chromebook

Deze opslagruimte is voldoende voor het bewaren van de belangrijke bestanden. Als je vaak buitenshuis zonder internet wilt kunnen werken, dan kun je al snel tegen beperkingen aanlopen. Hiervoor zijn er bij dit model mogelijkheden voor het uitbreiden van het interne geheugen. Het interne geheugen kan vergroot worden door: 

 • Een externe harde schijf met de laptop te verbinden 
 • De SD kaart in de kaartlezer stoppen
 • Een USB-stick in de USB poort stoppen

Deze Chromebook heeft 3 USB poorten. Deze USB poorten zijn onder te verdelen in twee verschillende soorten. De USB poorten die je op deze laptop kunt vinden zijn: 

 • 2 USB-C poort
 • 1 USB-A poort  

Iedere aanwezige USB poort kan worden gebruikt voor het razendsnel uitwisselen van bestanden. Naast het uitwisselen van bestanden kan de USB-C poort worden gebruikt voor: 

 • Een tweede beeldscherm op de laptop aansluiten
 • De laptop opladen
 • Opladen van de laptop met een powerbank
 • Apparaten met de laptop verbinden

Draadloze verbindingen

Tijdens het werken met de Chromebook is een draadloze internetverbinding erg belangrijk. Zonder internet kan namelijk niet iedere functie worden gebruikt.

Voor het verbinden van de laptop met het internet heeft de laptop / computer een netwerkadapter nodig. 

draadloze verbinding

De netwerkadapter uit deze laptop kan worden gebruikt voor het verbinden met bijna iedere draadloze internetverbinding. Als je een verbinding met het internet wilt maken heb je wel de gegevens van het netwerk nodig. Bij deze gegevens kun je denken aan:

 • De netwerknaam (SSID)
 • Het wachtwoord (WPA key of WPA2 key)

Naast de internetverbinding kan de netwerkadapter uit dit model ook worden gebruikt voor het verbinden van apparaten onderling. Voor het verbinden van andere apparaten kan de bluetooth 4.1 worden gebruikt. Met bluetooth 4.1 kan de laptop met de meeste nieuwe apparaten worden verbonden. Enkele voorbeelden waarvoor bluetooth kan worden gebruikt zijn: 

 • Geluidsapparatuur draadloos met de laptop verbinden
 • Een draadloze printer met de laptop verbinden
 • Gegevens uitwisselen met mobiele apparaten zoals een tablet of mobiele telefoon
 • Een horloge (sport horloge of smartwatch) met de laptop verbinden

Ben jij de zoektocht naar een snelle laptop met een compact formaat gestart?

In de laatste jaren zijn er veel verschillende technische ontwikkelingen geweest. Door deze technische ontwikkelingen is het internet een steeds belangrijke rol gaan spelen. Google heeft hier goed over nagedacht. Zo heeft Googel een eigen besturingssysteem ontwikkeld die bijna helemaal via het internet werkt. Dit besturingssysteem wordt Chrome OS genoemd.

Beeldscherm van de Lenovo 300e

Tijdens het ontwikkelen van de Lenovo 300e heeft Lenovo goed over de mogelijkheden van dit besturingssysteem nagedacht. Hierdoor heeft dit model goede specificaties waardoor snel aan verschillende taken kan worden gewerkt.

Naast de mogelijkheid om snel aan toepassingen te kunnen werken kan dit model zowel als tablet en als laptop worden gebruikt. Door deze combinatie is dit het ultieme genot voor onderweg. Bijvoorbeeld om snel kleine wijzigingen aan te kunnen brengen of om onderweg naar een video te kijken.

Geef een reactie