Mac-adres opzoeken: zo vind je het MAC-adres van je apparaat!

In de moderne technologische wereld is het belangrijk dat je weet wat het MAC-adres van je computer is. Dit adres, ook wel het netwerkadres genoemd, is voor ieder apparaat uniek en wordt voor identificatie in een netwerk gebruikt. Om het MAC-adres te kunnen vinden, kun je de opdracht “getmac” gebruiken of online tools raadplegen. Wanneer jij het netwerkadres kent kun jij problemen met de verbinding gemakkelijker oplossen.

In dit artikel zullen we deze verschillende methoden in detail bespreken en uitleggen hoe je ze kunt gebruiken om een MAC-adres snel en gemakkelijk te vinden. Of je nu het netwerkadres van een computer wilt achterhalen of de naam van een apparaat wilt weten, deze methoden zullen je helpen. Dus laten we beginnen!

Mac-adres opzoeken met behulp van de arpopdracht vanaf een ipadres

Om specifieke informatie over een verbonden apparaat te verkrijgen kan het handig zijn als je weet hoe je met behulp van de arpopdracht vanaf een IP-adres het Mac-adres kunt opzoeken. Door het Mac-adres van een bepaald IP-adres te achterhalen kun je apparaten identificeren en netwerkproblemen oplossen. Hieronder leggen we uit hoe je deze methode kunt gebruiken om achter het gewenste MAC-adres te komen.

Mac-adres opzoeken via netwerkcentrum

Wil jij jouw internetverbinding tegen ongeautoriseerde toegang beveiligen?

mac adres opzoeken

Door MAC adressen op te zoeken kunnen apparaten in een netwerk met elkaar communiceren en beveiligen.

 • Dat is ongeautoriseerde gebruikers kunnen niet met jouw netwerk verbinden
 • Cybercriminelen krijgen geen kans om onopgemerkt een virus te installeren
 • Apparaten die met jouw netwerk verbonden zijn kunnen met elkaar communiceren
 • Printers en andere apparaten kunnen via het internet met elkaar communiceren

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Gebruik de arpopdracht om een Mac-adres te achterhalen

Met een arp opdracht commando in systeemvoorkeuren kan het netwerkadres worden opgevraagd. ARP koppelt IP-adressen aan fysieke MAC-adressen in een lokaal netwerk. Voer de arpopdracht in systeemvoorkeuren uit om het netwerkadres te controleren en het daarbij bijbehorende MAC-adres te achterhalen.

Wanneer je de arpopdracht uit wilt voeren moet je eerst een terminalvenster op je computer openen. Vervolgens moet je “systeemvoorkeuren” selecteren en als er om wordt gevraagd jouw naam en adres invoeren. Vervolgens moet je het volgende commando invoeren:

arp -a <ipadres>

Hierbij vervang je <ipadres> door het specifieke netwerkadres waarvan je het MAC-adres wilt weten. Nadat je het commando “netwerkadres” in de terminal hebt ingevoerd en “systeemvoorkeuren” hebt geselecteerd moet je op de Enter toets op het toetsenbord drukken. Vervolgens toont de terminal informatie over de gevonden ARP-informatie voor dat IP-adres.

Hoe kun je het IP-adres gebruiken om het bijbehorende MAC-adres te vinden?

Met een arpopdracht kun je het MAC-adres dat bij een netwerkadres hoort ophalen. Voer eenvoudigweg de naam die je wilt controleren via de systeemvoorkeuren in. Dit is handig wanneer je wilt weten welk apparaat met een bepaald IP-adres in je netwerk verbonden is. Ga naar de systeemvoorkeuren en kies het netwerkadres van het apparaat om dit te controleren.

Om het MAC-adres van het netwerkadres van je computer, zoals 192.168.1.100 te achterhalen moet je naar de systeemvoorkeuren gaan en boven de lokale netwerknaam onder de computernaam kijken. Voer de arpopdracht met het netwerkadres als argument uit en de terminal zal informatie over de gevonden ARP-informatie voor dat IP-adres tonen.

Het netwerkadres dat je nodig hebt, is een voorbeeld van de output die je kunt verwachten. Dit kun je in de systeemvoorkeuren onder de naam “adres” vinden.

Interface: 192.168.1.1 --- 0x2 Internet Address Physical Address Type 192.168.1.100 aa-bb-cc-dd-ee-ff dynamic

De output toont dat het MAC-adres “aa-bb-cc-dd-ee-ff” aan het IP-adres “192.168.1.100” is gekoppeld. Dit netwerkadres kun je in de systeemvoorkeuren onder de naam “naam” vinden. Deze informatie kun je via de systeemvoorkeuren van je apparaat snel en gemakkelijk vinden. Dit kan handig zijn als je het netwerkadres van een computer wilt delen of wanneer je de naam van een computer wilt achterhalen. 

Unieke identificatie: Netwerkadapter en MAC-adres

Een netwerkadapter is een belangrijk onderdeel van apparaten zoals computers, laptops en smartphones die verbinding met een netwerk maken. Het deelt het netwerkadres en de naam van het apparaat, waardoor gegevens kunnen worden verzonden en ontvangen.

Relatie tussen netwerkadapters en MAC-adressen

Iedere netwerkadapter heeft een uniek MAC-adres dat niet kan worden gewijzigd. Voordat je dit adres kunt delen, moet je de naam van de adapter weten. Het MAC-adres bestaat uit zes paren hexadecimale cijfers die door dubbele punten of streepjes worden gescheiden. Dit adres wordt gebruikt om de naam van de computer te delen. Een voorbeeld van een Mac-adres is: 00:1A:2B:3C:4D:5E.

Het MAC-adres kan het beste als een identiteitskaart voor de netwerkadapter van een computer worden gezien. Het wordt gebruikt om gegevens via een ethernetverbinding naar een specifiek apparaat te sturen. Het MAC-adres is het netwerkadres van een computer en wordt gebruikt voor het identificeren van de naam van het apparaat. Wanneer je het juiste Mac-adres hebt kun je tussen apparaten op hetzelfde netwerkadres communiceren.  

Het belang van een uniek MAC-adres voor iedere netwerkadapter

In computernetwerken is een uniek MAC-adres voor iedere netwerkadapter van essentieel belang. Het zorgt voor een eigen identiteit en voorkomt conflicten met andere apparaten. Je kunt via de apparaat instellingen een naam aan je netwerkadapter toewijzen. Dit is belangrijk om de volgende redenen:

Mac-adres opzoeken en het belang van een mac-adres
 1. Identificatie: Met een uniek MAC-adres kan ieder apparaat zoals een computer, laptop of smartphone op het netwerk worden geïdentificeerd. Het wordt gebruikt om de naam van het apparaat te bepalen en kan worden gecontroleerd en bijgewerkt om netwerkproblemen op te kunnen lossen. In grote netwerken waar veel apparaten verbonden zijn kan dit erg handig zijn. Zo kun je de naam van de computer gebruiken om achter de gegevens van het netwerkadres te komen.
 2. Netwerkadresbeheer: Met behulp van netwerkadresbeheer kun je het verkeer op een netwerk met behulp van MAC-adressen  beheren en controleren. Op deze manier kun je de netwerknaam en de computernaam gemakkelijker beheren.Wanneer je deze adressen kent, kun je het netwerkverkeer monitoren en beveiligen. Netwerkbeheerders kunnen specifieke MAC-adressen blokkeren of toestaan, om controle te hebben over welke apparaten toegang tot het netwerk hebben. Wanneer je een nieuw netwerkadres aan een computer toe wilt wijzen, moet je de naam van de computer opgeven.
 3. Beveiliging: Een uniek MAC-adres kan voor beveiligingsdoeleinden, zoals het identificeren en het verifiëren van een computer worden gebruikt. Door specifieke MAC-adressen toe te staan ​​of te blokkeren, kan ongeautoriseerde toegang tot computer netwerken worden voorkomen.
 4. Netwerkproblemen oplossen: Door Mac-adressen te controleren kun je problemen zoals conflicten of foutieve configuraties in een netwerk identificeren. Wanneer netwerkbeheerders MAC-adressen van apparaten vergelijken, kunnen zo mogelijke bronnen van problemen in het netwerk vinden. Dit is vooral handig als je unieke netwerkadressen aan computers in het netwerk toe wilt wijzen.

De netwerkverbinding naam vinden

Er zijn diverse manieren waarop het netwerkadres en de naam van je computer kan worden gevonden. Dit kan handig zijn wanneer je een specifiek MAC-adres wilt opzoeken. Hieronder staan enkele methoden waarmee je deze gegevens kunt achterhalen.

Methode 1: Via de computernaam

 1. Druk met de rechtermuisknop op het Windows Startmenu en druk vervolgens op “Systeem” om het netwerkadres en de naam van je computer te vinden.
 2. In het venster boven de computernaam zie je een beschrijving zoals “Deze PC” of “Mijn computer” met het daarbij behorende netwerkadres. Vaak is dit ook de naam van jouw lokale netwerkadres. Je kunt het adres van jouw computer onder de netwerkinstellingen vinden.

Methode 2: Via het Configuratiescherm

 1. Druk met de rechtermuisknop op het Windows Startmenu en kies “Configuratiescherm” om het netwerkadres van je computer te vinden.
 2. Zoek naar “Netwerkcentrum” en open deze instelling.
 3. In het Netwerkcentrum zie je een overzicht van jouw actieve netwerkverbindingen, inclusief het netwerkadres, de lokale netwerknaam en de computernaam. Hier kun je ook het adres ophalen.
 4. Als je een computer hebt wordt de naam of de beschrijving van ieder netwerkadres nu naast “Verbinding” weergegeven.

Methode 3: Via Opdrachtprompt

 1. Druk op Windows + R om het Uitvoeren-venster te openen en de computernaam, de lokale netwerknaam en het mac-adres te vinden. Om de computernaam, de lokale netwerknaam of het mac-adres wilt achterhalen, kun je de onderstaande stappen volgen.
 2. Typ “cmd” in en druk op Enter om de Opdrachtprompt op je computer te openen. Wanneer je de naam van het programma niet weet, kun je op de startknop (het vlaggetje links onder op het toetsenbord) drukken en vervolgens in het zoekveld dat nu wordt geopend “cmd” invoeren. Nu zul je de opdrachtprompt in het startmenu kunnen vinden.
 3. Voer het volgende commando in: ipconfig /all
 4. Scroll naar beneden totdat jij jouw actieve computer netwerkadapter, zoals “Ethernet-adapter Ethernet” of “Wi-Fi-adapter Wi-Fi” vindt.
 5. Naast de naam van de computer adapter staat de beschrijving van de verbinding.

Nu je weet hoe je de lokale netwerknaam kunt vinden, begrijp je waarom dit bij het zoeken naar een specifiek MAC-adres handig kan zijn. Het MAC-adres is een unieke code die aan iedere netwerkinterface op een computer is toegewezen. Door te weten welke computer bij het gezochte MAC-adres hoort, kun je gemakkelijker bepalen welk apparaat of welke gebruiker voor dat adres verantwoordelijk is.

Wanneer je tegen computer- en internetproblemen aanloopt is het handig als je de netwerknaam kent. Als je meerdere verbindingen, zoals bekabeld en draadloos hebt, kun je snel controleren welke verbinding actief is en mogelijk problemen veroorzaakt. Daarnaast kun je potentiële beveiligingsrisico’s identificeren als je de netwerknaam van een computer weet. 

Meerdere MAC-adressen op een apparaat

In sommige gevallen kunnen computerapparaten meerdere fysieke of virtuele netwerkadapters hebben. Als dit het geval is kan een computer voor iedere netwerkadapter een uniek Mac-adres hebben. Dit kan in diverse situaties voorkomen, zoals:

Mac-adres opzoeken voor een netwerkadapter
 • Virtualisatie: Wanneer virtualisatietechnologieën, zoals VMware of VirtualBox worden gebruikt, kan een individuele computer meerdere virtuele machines hosten. Iedere virtuele machine heeft zijn eigen virtuele netwerkadapter met een uniek MAC-adres. Wanneer je de lokale netwerknaam wilt wijzigen, moet je de computernaam aanpassen.
 • Dual-boot systemen: Sommige gebruikers hebben dual-boot systemen op hun computer geïnstalleerd waardoor ze tussen verschillende besturingssystemen zoals Windows en Linux kunnen schakelen. Ieder besturingssysteem kan zijn eigen netwerkadapter met een afzonderlijk MAC-adres hebben.
 • Netwerkbonding: Met netwerkbonding kunnen meerdere fysieke computer netwerkadapters tot één logische interface worden samengevoegd. Op deze manier kan de snelheid en de betrouwbaarheid van de verbinding worden verbeterd en kan de bandbreedte worden vergroot of een tweede mac-adres overbodig worden gemaakt. Zo kun je een snellere en betrouwbaardere internetverbinding krijgen. Iedere gebonden adapter behoudt echter zijn eigen unieke MAC-adres.

Meerdere Mac-adressen op een computer hebben is niet ongewoon en komt vaak voor in situaties waarin verschillende netwerkinterfaces worden gebruikt. Wanneer je verschillende netwerkinterfaces op je computer hebt, kan het voorkomen dat iedere interface een ander MAC-adres heeft.

Hoe kun je alle aanwezige MAC-adressen op een apparaat vinden?

Wanneer je wilt weten welke MAC-adressen er op een bepaalde computer aanwezig zijn, zijn er verschillende manieren waarmee je dit kunt achterhalen. Hieronder staan enkele methoden die je hiervoor kunt gebruiken:

 1. Command Prompt/Terminal: Op een Windows computer kun je de Command Prompt openen en het commando ipconfig /all uitvoeren. Op een Mac of Linux computer moet je de Terminal openen en het commando ifconfig -a uitvoer. Met behulp van deze commando krijg je een lijst met informatie over de netwerkadapters zoals, het MAC-adre en de lokale netwerknaam. Hier kun je ook de naam van de computer vinden.
 2. Computer instellingen: Op sommige computers kun je ook de instellingen raadplegen als je het MAC-adres wilt opzoeken. Ga naar de netwerkinstellingen op de computer en zoek naar informatie over iedere computer adapter. Als het goed is zou je hier het specifieke MAC-adres van je computer moeten kunnen vinden.
 3. Computer netwerkhulpprogramma’s: Er zijn verschillende computer netwerkhulpprogramma’s beschikbaar waarmee je gedetailleerde informatie over computer netwerkadapters, inclusief hun MAC-adressen kunt verkrijgen. Enkele voorbeelden hiervan zijn: Wireshark, Advanced IP Scanner en Fing.

Wil jij jouw internetverbinding tegen ongeautoriseerde toegang beveiligen?

mac adres opzoeken

Door MAC adressen op te zoeken kunnen apparaten in een netwerk met elkaar communiceren en beveiligen.

 • Dat is ongeautoriseerde gebruikers kunnen niet met jouw netwerk verbinden
 • Cybercriminelen krijgen geen kans om onopgemerkt een virus te installeren
 • Apparaten die met jouw netwerk verbonden zijn kunnen met elkaar communiceren
 • Printers en andere apparaten kunnen via het internet met elkaar communiceren

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Mac-adres via het Configuratiescherm en Instellingen in Windows opzoeken

Er zijn verschillende redenen waarom het handig kan zijn als je weet hoe je een Mac-adres kunt opzoeken. Zo kun je beveiligingsmaatregelen instellen of netwerkproblemen oplossen. Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe je in Windows via het Configuratiescherm en de Instellingen het Mac-adres kunt opzoeken.

Stapsgewijze instructies waarmee je een Mac adres in Windows via Configuratiescherm en Instellingen kunt vinden

 1. Open het Startmenu door op de “Start” knop linksonder in je scherm te drukken.
 2. Zoek naar “Configuratiescherm” en druk erop om het configuratiescherm te openen.
 3. In het Configuratiescherm kun je verschillende categorieën zien. Druk op de categorie “Netwerk en internet”.
 4. Binnen deze categorie kun je de optie “Netwerkcentrum” vinden. Druk hierop om verder te gaan.
 5. In het Netwerkcentrum zie je aan de linkerkant een lijst met opties. Druk op “Adapterinstellingen wijzigen”.
 6. Nu wordt er een nieuw venster geopend waarin al je netwerkadapters worden weergegeven.
 7. Zoek naar de adapter waarvan je het Mac-adres wilt weten, bijvoorbeeld “Ethernet” of “Wi-Fi”. Druk met de rechtermuisknop op de gewenste adapter en kies vervolgens “Status”.
 8. Nu wordt er een nieuw venster met informatie over de geselecteerde adapter geopend. Druk op de knop “Details”.
 9. In dit venster zie je veel technische informatie, maar maak je geen zorgen, we zoeken hier alleen naar het Mac-adres van de computernaam en de lokale netwerknaam. Zoek naar de regel met de naam “Fysiek adres”. Het getal dat naast deze regel staat is het Mac-adres van je computer.

Gefeliciteerd! Je hebt zojuist het Mac-adres van je computer via het Configuratiescherm en de Instellingen in Windows gevonden. Je kunt dit adres nu voor verschillende doeleinden gebruiken. Zo kun je beveiligingsmaatregelen instellen of netwerkproblemen oplossen.

Alternatieve methoden binnen Windows-besturingssystemen om het MAC-adres op te zoeken

Wanneer je in een Windows-besturingssysteem naar het MAC-adres van een apparaat zoekt zijn er verschillende alternatieve methoden die je kunt gebruiken. Hieronder staan enkele opties die je kunt proberen:

 1. Command Prompt:
  • Open de Command Prompt door in het startmenu naar “cmd”  te zoeken.
  • Voer het commando “ipconfig /all” in en druk op Enter.
  • Zoek naar de netwerkadapter waarmee je verbonden bent en zoek naast “Fysiek adres” of “MAC-adres” naar het MAC-adres.
 2. Instellingen:
  • Ga naar het Startmenu en druk op “Instellingen”.
  • Druk op “Netwerk en internet” en vervolgens op “Status”.
  • Drukk op “Netwerkstatus” en vervolgens op “Adapteropties wijzigen”.
  • Zoek de netwerkadapter waarmee je verbonden bent, druk er met de rechtermuisknop op en kies “Status”.
  • Druk op het tabblad “Details” en zoek het MAC-adres naast “Fysiek adres” of “MAC-adres”.
 3. Apparaatbeheer:
  • Druk op de Windows-toets + X en kies “Apparaatbeheer”.
  • Zoek de netwerkadapter waarmee je verbonden bent en dubbelklik daarop.
  • Ga naar het tabblad “Geavanceerd” en zoek het MAC-adres naast “Netwerkadres” of “MAC-adres”.
 4. Windows PowerShell:
  • Zoek in het startmenu naar “PowerShell” en open het.
  • Voer het commando “Get-NetAdapter | Select-Object Name, MacAddress” in en druk op Enter.
  • Zoek de netwerkadapter waarmee je verbonden bent en zoek het MAC-adres naast “MacAddress”.

Om netwerk problemen op te lossen of om de toegang tot je netwerk te beperken kan het handig zijn als je het Mac-adres van een netwerkadapter van een apparaat zoals een computer, laptop, tablet of smartphone kunt vinden. Met behulp van deze alternatieve methoden binnen Windows-besturingssystemen kun je het MAC-adres van een apparaat gemakkelijk vinden. Probeer een van deze methoden uit en vind het benodigde MAC-adres.

Het belang van een MAC-adres in netwerkbeheer opzoeken

Voor het beheren van je netwerk is het belangrijk dat je weet hoe je een Mac-adres kunt opzoeken. Een MAC-adres is een unieke code voor ieder apparaat in het netwerk. Door deze adressen te kennen, kun je apparaten beter identificeren en beheren.

mac adres opzoeken via netwerkcentrum

Apparaten identificeren en beheren

Door MAC-adressen op te zoeken krijg je waardevolle informatie waarmee je apparaten in een netwerk kunt identificeren en beheren. Hieronder volgen enkele voorbeelden waarin deze kennis van essentieel belang is:

 1. Toegangscontrole: Door de MAC-adressen te achterhalen, kan een netwerkbeheerder nauwkeurig bepalen welke apparaten toegang tot het netwerk hebben. Op deze manier kun je de veiligheid handhaven en ongeautoriseerde toegang voorkomen.
 2. Troubleshooting: Wanneer je problemen met de verbinding of de prestaties van een apparaat hebt kun je specifieke problematische apparatuur lokaliseren en isoleren door het Mac-adres op te zoeken. Op deze manier kun je technische problemen met het mac-adres en de computernaam oplossen.
 3. Apparaatbeheer: In grote bedrijfsnetwerken kan het vinden en het volgen van specifieke apparaten via hun MAC-adressen helpen om apparaten efficiënt op afstand te kunnen beheren. Netwerkbeheerders kunnen apparaten eenvoudig identificeren, hun configuraties controleren en eventuele wijzigingen doorvoeren.
 4. Beveiligingsmaatregelen: Door MAC-adressen op te zoeken kunnen netwerkbeheerders de beveiliging van het netwerk verbeteren. Zo kunnen ze specifieke MAC-adressen blokkeren om ongeautoriseerde toegang te voorkomen of juist toestaan dat alleen bekende apparaten met het netwerk kunnen verbinden.

Voorbeelden van situaties

Hieronder volgen enkele voorbeelden waarin kennis van MAC-adressen van essentieel belang is om apparaten in een netwerk te identificeren en te beheren:

 • Gastnetwerken: Wanneer een organisatie een gastnetwerk aanbiedt, kun je door de MAC-adressen op te zoeken identificeren welke apparaten toegang tot dit aparte netwerk hebben. Dit zorgt ervoor dat alleen geautoriseerde gastapparaten verbinding kunnen maken.
 • BYOD-beleid: In veel organisaties wordt het Bring Your Own Device (BYOD)-beleid, waarbij werknemers hun eigen apparaten gebruiken om toegang tot bedrijfsnetwerken te krijgen toegepast. 

Conclusie: Mac-adres opzoeken

In dit artikel hebben we verschillende manieren besproken om een Mac-adres te vinden. We hebben gezien dat je het Mac-adres vanaf een ipadres met de arp opdracht kunt achterhalen. Daarnaast hebben we over de unieke identificatie die een netwerkadapter en MAC-adres bieden geleerd. Verder hebben we gekeken hoe je de naam van de netwerkverbinding kunt vinden en hoe je meerdere MAC-adressen op één apparaat kunt krijgen.

Vervolgens hebben we gekeken hoe je een Mac-adres op Windows via het Configuratiescherm en de Instellingen kunt vinden. Dit is handig voor het achterhalen van de computernaam en om apparaten in jouw netwerk te identificeren en te beheren.

mac adres opzoeken

Wanneer je meer over dit onderwerp wilt weten, raad ik je aan om de volledige blogpost te lezen waarin alle methodes uitgebreid worden besproken. 

Veel gestelde vragen

Wat is een MAC-adres?

Een MAC-adre wat ook wel bekend is als Media Access Control adres, is een uniek identificatienummer dat aan een netwerkadapter in een apparaat wordt toegewezen. Het bestaat uit zes groepjes hexadecimale cijfers die door dubbele punten of streepjes worden gescheiden.

Waarom is het belangrijk dat je weet hoe je een MAC-adres op kunt zoeken?

Vooral als je de computernaam voor netwerkbeheer wilt achterhalen is het handig om te weten hoe je een Mac-adres kunt opzoeken. Hiermee kun je apparaten binnen jouw netwerk beheren en identificeren. Daarnaast kan het helpen bij het oplossen van netwerkproblemen en om beveiligingsmaatregelen voor de computernaam en het mac-adres te implementeren.

Kan ik het MAC-adres van mijn smartphone vinden?

Ja, je kunt het MAC-adres van jouw smartphone vinden. De exacte methode kan afhankelijk van het besturingssysteem waarmee jouw smartphone werkt verschillen. Raadpleeg de handleiding of de instellingen van jouw apparaat voor specifieke instructies.

Kan ik het MAC-adres wijzigen?

Ja, in sommige gevallen kun je de computernaam en het MAC-adres wijzigen. Dit proces wordt “MAC-spoofing” genoemd en wordt vaak gebruikt om de identiteit van een apparaat te verbergen of toegang tot bepaalde netwerken te verkrijgen. Houd er echter rekening mee dat niet ieder apparatat deze mogelijkheid biedt.

Wat is ARP opdracht en hoe kan ik deze gebruiken om een MAC-adres op te zoeken?

ARP staat voor Address Resolution Protocol en wordt gebruikt om IP-adressen naar fysieke MAC-adressen te vertalen. Je kunt de ARP-opdracht in de commandoregelinterface (CLI) van jouw besturingssysteem gebruiken om een Mac-adres op te zoeken.

Wil jij jouw internetverbinding tegen ongeautoriseerde toegang beveiligen?

mac adres opzoeken

Door MAC adressen op te zoeken kunnen apparaten in een netwerk met elkaar communiceren en beveiligen.

 • Dat is ongeautoriseerde gebruikers kunnen niet met jouw netwerk verbinden
 • Cybercriminelen krijgen geen kans om onopgemerkt een virus te installeren
 • Apparaten die met jouw netwerk verbonden zijn kunnen met elkaar communiceren
 • Printers en andere apparaten kunnen via het internet met elkaar communiceren

Dit is nog maar een topje van de ijsberg