Mail Drop op iPhone: stuur gemakkelijk grote bestanden 

Wil je met je iPhone grote bestanden via de e-mail versturen? Ontdek dan hoe eenvoudig het is om vanaf Mail Drop e-mails met meerdere bijlages te sturen! Met behulp van de mail drop functie op iOS kun je grote bijlagen zonder enige moeite eenvoudig via de mail versturen. Of het nu om foto’s, video’s, documenten of bijlages gaat, Mail Drop helpt je bij het omzeilen van de beperkingen die je bij het verzenden van grote bestanden via de e-mail hebt. Zo kun je grote bestanden gemakkelijk versturen.

Stel je voor dat je een belangrijk document via de e-mail met een collega of vriend moet delen, maar het is te groot om als bijlage aan een normale e-mail toe te voegen. Geen zorgen! Met Mail Drop kun je bestanden tot wel 5 GB via de e-mail en iCloud verzenden. Het enige wat je nodig hebt, is een internetverbinding en de nieuwste versie van iOS om de mail drop functie te kunnen gebruiken.

Mail Drop is eenvoudig te gebruiken. Je hoeft alleen maar de bijlage aan een e-mail toe te voegen en wanneer deze bijlage te groot is, zal Mail Drop automatisch worden geactiveerd. Als je mail drop gebruikt, ontvangt de ontvanger een link waarmee hij of zij het bestand kan downloaden. 

Dus waar wacht je nog op? Leer vandaag nog hoe je Mail Drop op je iPhone kunt gebruiken en verstuur grote bestanden moeiteloos via de e-mail!

Wat is Mail Drop en hoe werkt het?

Mail Drop is een handige functie waarmee je grote bestanden via de e-mail kunt versturen en die op iOS-apparaten beschikbaar is. Hieronder zullen we je alles vertellen wat je over Mail Drop moet weten en hoe je het kunt gebruiken.

Mail Drop op iPhone en bestanden versturen

Heb jij problemen met het versturen van gedeelde bestanden?

Hoe werkt Mail Drop op iphone

Met MailDrop op de iPhone kun jij bestanden gemakkelijk met andere Apple appraten delen.

 • Dat is: geen limiet met e-mail bijlagen
 • Bestanden gemakkelijk met anderen kunnen delen
 • Foto’s, video’s en documenten gemakkelijk met anderen kunnen delen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Wat is Mail Drop?

Met Mail Drop kun je grote bestanden via de standaard Mail-app op de iPhone of iPad als bijlagen verzenden. Met Mail Drop kun je grote bestanden zonder gedoe snel en eenvoudig versturen. Normaal gesproken hebben e-mailbijlagen beperkingen wat betreft de grootte, waardoor het moeilijk kan zijn om grote bestanden te versturen. Met Mail Drop kun je deze beperkingen omzeilen door de bijlage automatisch naar iCloud te uploaden en een link naar de ontvanger te sturen. Hierdoor kunnen ontvangers de bijlage rechtstreeks vanuit iCloud downloaden, zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over de grootte van het bestand. 

Hoe werkt Mail Drop?

Wanneer je een e-mail met een grote bijlage wilt verzenden, zal de Mail app detecteren dat de bijlage te groot is om via traditionele methoden te verzenden. In plaats daarvan wordt Mail Drop gebruikt. De bijlage wordt naar iCloud geüpload en vervolgens wordt er een link gegenereerd die in plaats van de daadwerkelijke bijlage in de e-mail wordt geplaatst. De ontvanger ontvangt deze link dan en kan hierop klikken om direct toegang tot het bestand te krijgen.

Eén ding waar je rekening mee moet houden, is dat zowel jij als de ontvanger een Apple ID moeten hebben en op iCloud ingelogd moeten zijn om Mail Drop te kunnen gebruiken. Daarnaast moet de ontvanger een geldig e-mailadres hebben die compatibel is met Mail Drop.

De technologie achter Mail Drop

Om grote bestanden te kunnen verzenden gebruikt Mail Drop de cloudopslag van iCloud. Wanneer je een bijlage via Mail Drop verstuurt, wordt deze automatisch naar je persoonlijke iCloud opslagruimte geüpload. Dit betekent dat de bijlage niet echt als onderdeel van de e-mail wordt verzonden, maar eerder als een link naar het bestand in iCloud.

Door cloudopslag te gebruiken kan Mail Drop grote bestanden efficiënt en snel verzenden, zonder dat dit van de prestaties of opslagruimte van je apparaat ten koste gaat. Het is een handige manier om bestanden te delen zonder dat je je zorgen over beperkingen qua grootte hoeft te maken.

Voordelen van het gebruik van Mail Drop

Het gebruik van Mail Drop biedt verschillende voordelen ten opzichte van het traditioneel versturen van e-mailbijlagen:

 1. Grote bestanden kunnen eenvoudig via de e-mail worden gedeelt 
 2. Met Mail Drop kunnen bestanden worden verzonden die voor reguliere e-mailservers te groot zijn
 3. Ontvangers kunnen bestanden downloaden zonder dat ze een Apple-apparaat of iCloud account nodig hebben
 4. Op Apple-apparaten is Mail Drop in de Mail-app geïntegreerd, waardoor het gemakkelijk kan worden gebruikt
 5. Bestanden worden na een bepaalde periode automatisch verwijderd om opslagruimte te besparen

Met Mail Drop op de iPhone grote bestanden verzenden

Met behulp van Mail Drop op je iPhone kun je grote foto’s, video’s en documenten moeiteloos via de e-mail versturen. Deze handige functie biedt een snelle en gemakkelijke manier om grote bestanden zonder gedoe of beperkingen vanaf de iPhone te delen. Benieuwd hoe je grote bijlagen efficiënt kunt versturen zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit of snelheid? Lees dan verder!

Hoe werkt Mail Drop op iphone

Verstuur moeiteloos grote bestanden

Met Mail Drop kun je grote bestanden naadloos via de e-mail verzenden, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de limieten voor de bijlages van traditionele e-maildiensten hoeft te maken. Met deze functie kun je bestanden tot wel 5 GB versturen, waardoor het perfect is voor het delen van uitgebreide fotocollecties, lange video’s of omvangrijke documenten.

Een soepele gebruikerservaring

Eén van de voordelen van Mail Drop is de soepele gebruikerservaring die het bij het verzenden en ontvangen van grote bestanden via de e-mail op je iPhone biedt. In plaats van externe opslagdiensten zoals iCloud opgeslagen of WeTransfer te gebruiken, kun je deze ingebouwde optie in de Mail-app op je iPhone rechtstreeks gebruiken. Dit bespaart niet alleen tijd en moeite, maar zorgt er ook voor dat al je bestanden binnen het ecosysteem van Apple veilig blijven.

Hoe werkt Mail Drop?

Mail Drop kan heel eenvoudig worden gebruikt. Volg de onderstaande stappen om grote bestanden via de e-mail op je iPhone te versturen:

 1. Open de Mail-app op je iPhone en stel een nieuwe e-mail op.
 2. Voeg de ontvanger(s) toe, typ een onderwerp en schrijf eventueel een bericht.
 3. Tik op het pictogram (meestal te herkennen aan een paperclip) om de bestanden aan de mail toe te voegen.
 4. Selecteer het bestand dat je wilt verzenden uit de bestandsbrowser of gebruik de zoekfunctie om het te vinden.
 5. Als het geselecteerde bestand binnen de groottebeperkingen van traditionele e-mails valt, wordt het automatisch aan de e-mail toegevoegd. Anders zal Mail Drop worden geactiveerd en zal het bestand naar iCloud worden geüpload zodat je ontvanger(s) toegang tot het bestand hebben.

Alternatieven voor Mail Drop

Hoewel Mail Drop een handige optie is om grote bestanden te versturen via e-mail, zijn er ook andere alternatieven die je kunt overwegen, afhankelijk van je behoeften:

 • WeTransfer: Een populaire externe dienst waarmee je grote bestanden kunt uploaden en delen via links.
 • Dropbox: Met Dropbox kun je bestanden eenvoudig uploaden en met anderen via een link delen. Daarnaast kun je met Dropbox bestanden tussen verschillende apparaten synchroniseren 
 • Google Drive (de cloudopslag dienst van Google). Hiermee kun je bestanden uploaden, delen en met anderen in realtime samenwerken. 

Deze alternatieven bieden allemaal soortgelijke functionaliteiten als Mail Drop en kunnen een goede keuze zijn wanneer je naar aan andere manier zoekt voor het verzenden van bestanden via de iPhone. 

Mail Drop: de gemakkelijke manier voor het versturen van grote bijlagen

Mail Drop is een handige functie op je iPhone waarmee je eenvoudig grote bestanden via de e-mail kunt verzenden. Met deze functie kun je bijlagen tot 5 GB aan je e-mails toevoegen, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over beperkingen van de bestandsgrootte. Volg deze eenvoudige stappen om Mail Drop op je iPhone in te schakelen en hoe je het efficiënt kunt gebruiken.

Mail Drop op iphone gebruiken zodat je geen losse e-mails met bijlagen hoeft te versturen

Stap 1: Schakel Mail Drop in op je iPhone

Om Mail Drop te kunnen gebruiken, moet je deze functie op je iPhone inschakelen. Volg de onderstaande stappen om dit te doen:

 1. Open de instellingen-app op je iPhone.
 2. Scroll naar beneden en tik op “Mail”.
 3. Tik vervolgens op “Accounts”.
 4. Selecteer het e-mailaccount waarvoor je Mail Drop in wilt schakelen.
 5. Druk op “Account” en scroll omlaag naar het gedeelte “Geavanceerd”.
 6. Schakel de optie “Mail Drop” in door erop te tikken.

Nu is Mail Drop voor het geselecteerde e-mailaccount ingeschakeld.

Stap 2: Bijlagen met behulp van Mail Drop toevoegen

Nu Mail Drop is ingeschakeld, kun je met behulp van deze functie bijlagen gemakkelijk aan een e-mail toevoegen. Volg deze stappen om dit te doen:

 1. Open de standaard E-mail app op je iPhone.
 2. Maak een nieuwe e-mail of open een bestaande e-mail die je wilt bewerken.
 3. Tik op het bijlagepictogram (meestal een paperclip) om de opties voor de bijlagen te openen.
 4. Selecteer de bestanden die je aan je e-mail toe wilt voegen. Je kunt foto’s, video’s, documenten en andere soorten bestanden toevoegen.
 5. Als de totale grootte van de bijlagen 20 MB of meer is, wordt Mail Drop automatisch ingeschakeld en worden de bijlagen via Mail Drop verzonden.

Stap 3: Controleer de grootte van bijlagen voordat je ze verzendt

Het is belangrijk dat je weet hoe groot je bijlagen zijn voordat je ze via Mail Drop verzendt, omdat er beperkingen voor de ontvanger, zoals beperkte opslagruimte of trage internetverbinding kunnen zijn. Gelukkig kun je gemakkelijk controleren hoe groot je bijlagen zijn voordat je ze met behulp van deze stappen verzendt:

 • Gebruik een bestandsverkenner om de grootte van de bijlage te controleren
 • Klik met de rechtermuisknop op de bijlage en selecteer ‘Eigenschappen’ om de grootte te bekijken
 • Gebruik een online bestandsgrootte controle tool om de grootte van de bijlage te controleren
 • Controleer de grootte van de bijlage in de e-mailclient voordat je deze verzendt

Problemen oplossen als Mail Drop niet werkt

Mail Drop melding niet ontvangen

Heb je ooit meegemaakt dat je een bijlage via Mail Drop hebt verzonden, maar dat de ontvanger geen melding heeft ontvangen? Dit kan erg frustrerend zijn, vooral als het om belangrijke bestanden gaat. Gelukkig zijn er enkele stappen die je kunt nemen om dit probleem op te lossen:

Mail Drop op iphone en meldingen ontvangen
 1. Controleer de spammap: De melding van Mail Drop kan per ongeluk in de spammap van de ontvanger terechtkomen. Vraag hen om hun spammap te controleren en kijk of ze daar iets kunnen vinden.
 2. Controleer het e-mailadres: Voer het juiste e-mailadres van de ontvanger in. Een kleine typfout kan ervoor zorgen dat de melding niet aankomt.
 3. Probeer een ander e-mailadres: Als het probleem aanhoudt, vraag dan aan de ontvanger of je het naar een ander e-mailadres kunt sturen om te zien of het probleem zich blijft voordoen.

Heb jij problemen met het versturen van gedeelde bestanden?

Hoe werkt Mail Drop op iphone

Met MailDrop op de iPhone kun jij bestanden gemakkelijk met andere Apple appraten delen.

 • Dat is: geen limiet met e-mail bijlagen
 • Bestanden gemakkelijk met anderen kunnen delen
 • Foto’s, video’s en documenten gemakkelijk met anderen kunnen delen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Bijlagen kunnen niet worden geopend

Een ander veelvoorkomend probleem met Mail Drop is dat bijlagen niet door de ontvanger kunnen worden geopend. Hieronder staan enkele mogelijke oplossingen:

 1. Bestandsindeling controleren: Controleer of het bestand dat je probeert te verzenden compatibel is met Mail Drop en op verschillende apparaten kan worden geopend. Sommige bestandsindelingen werken mogelijk niet goed met deze functie.
 2. Bestandsgrootte beperkingen: Mail Drop heeft beperkingen voor de grootte van de bijlagen die je kunt verzenden. Zorg ervoor dat het bestand niet te groot is en binnen de toegestane limieten valt.
 3. Alternatieve methoden: Wanneer het probleem aanhoudt, overweeg dan om het bestand op een andere manier zoals via een cloudopslag dienst te verzenden of een externe harde schijf te gebruiken.

Mail Drop werkt gedurende meerdere dagen niet

Wanneer je merkt dat Mail Drop gedurende meerdere dagen niet functioneert, zijn er verschillende mogelijke oorzaken en oplossingen:

 1. Controleer je internetverbinding: Zorg ervoor dat je tijdens het gebruik van Mail Drop een stabiele internetverbinding hebt. Een zwakke verbinding kan problemen veroorzaken bij het verzenden en ontvangen van bijlagen.
 2. Herstart je iPhone: Probeer je iPhone opnieuw op te starten om eventuele tijdelijke softwareproblemen die de werking van Mail Drop kunnen beïnvloeden op te lossen.
 3. Controleer de status van Mail Drop-servers: Het kan zijn dat er tijdelijke technische problemen met de servers van Mail Drop zijn.

Mail Drop inschakelen en bijlagen op iPhone toevoegen

Wil je graag grote bestanden via de e-mail versturen, maar loop je steeds tegen de beperkingen van bijlagegrootte aan? Geen zorgen! Met Mail Drop op je iPhone kun je de functie eenvoudig activeren om grote bestanden te versturen. Hieronder bespreken we stapsgewijs hoe je met behulp van Mail Drop op je iPhone bijlagen aan een e-mailbericht toe kunt voegen. Daarnaast ontdek je ook hoe je de grootte van bijlagen kunt beperken voordat je ze via Mail Drop verzendt. Volg deze instructies om de mogelijkheden die Mail Drop biedt snel en efficiënt te kunnen gebruiken.

Bijlagen met Mail Drop toevoegen

 1. Open de E-mail app op je iPhone.
 2. Maak een nieuw e-mailbericht of open een bestaand concept.
 3. Druk onderaan het scherm op het pictogram (meestal een paperclip) om bijlangen toe te voegen.
 4. Blader door je bestanden en selecteer de gewenste bijlage(s).
 5. Nadat de bijlage is geselecteerd, moet je op “Kies” of “Voeg toe” drukken om deze aan het e-mailbericht toe te kunnen voegen.

Met Mail Drop kun je ook linkjes naar bestanden delen in plaats van daadwerkelijke bijlagen mee te sturen. Dit kan handig zijn wanneer de ontvanger geen grote bestanden kan ontvangen of als het bestand al ergens online staat.

De grootte van bijlagen met Mail Drop beperken

Met behulp van Mail Drop kunnen grote bijlagen automatisch worden verkleind voordat je ze verzendt. Dit kan handig zijn om ervoor te zorgen dat je e-mailbericht niet vanwege de bestandsgrootte wordt geweigerd. Volg de onderstaande stappen om de grootte van bijlagen te beperken:

De grootte van bijlagen met Mail Drop op iPhone beperken
 1. Ga naar de “Instellingen” app op je iPhone.
 2. Scroll naar beneden en tik op “Mail”.
 3. Druk op “Accounts” en selecteer het e-mailaccount waarvoor je Mail Drop in wilt schakelen.
 4. Druk op “Account” en vervolgens op “Geavanceerd”.
 5. Schakel de optie “Verstuur grote bijlagen met Mail Drop” in.

Als je deze instelling hebt ingeschakeld, zal Mail Drop bijlagen die groter dan een bepaalde grootte (meestal 20 MB) zijn automatisch verkleinen. De ontvanger kan de bijlage dan via een link downloaden in plaats van dat de blijage direct als bijlage wordt meegestuurd.

Bestanden met behulp van Mail Drop verzenden

Mail Drop is een handige functie die in de standaard Mail-app op zowel iPhones als iPads beschikbaar is. Met deze functie kun je grote bestanden zelfs als ze de maximale bestandsgrootte voor bijlagen overschrijden via de e-mail verzenden. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over het feit dat je bestanden niet kunt verzenden omdat ze te groot zijn.

Om Mail Drop te gebruiken, volg je eenvoudigweg de onderstaande stappen:

 1. Open de Mail-app op je iPhone of iPad.
 2. Maak een nieuw e-mailbericht door op het pictogram voor het schrijven van een nieuwe mail te tikken.
 3. Voer het e-mailadres van de ontvanger in en voeg eventueel een onderwerp aan de e-mail toe.
 4. Druk nu op het symbool voor bijlagen (een paperclip) om een bijlage aan je e-mail toe te voegen.
 5. Selecteer het bestand dat je wilt verzenden uit de lijst met beschikbare opties.
 6. Wanneer het geselecteerde bestand groter is dan de maximale grootte voor bijlagen, zal er automatisch een pop-up verschijnen waarin wordt gevraagd of je Mail Drop wilt gebruiken.
 7. Druk op “Gebruik Mail Drop” om het bestand te verzenden.

Bijlagen via Mail Drop ontvangen en downloaden

Nadat je een e-mail met behulp van Mail Drop hebt ontvangen, kun je heel gemakkelijk toegang tot de bijlage(n) krijgen. Volg hiervoor de onderstaande stappen:

 1. Open de Mail-app op je iPhone of iPad.
 2. Zoek het e-mailbericht met de bijlage die je wilt downloaden.
 3. Tik op het bericht om het te openen en scrol omlaag naar de sectie “Bijlagen”.
 4. Hier vind je een lijst met alle bijlagen die via Mail Drop zijn verzonden.
 5. Druk op de bijlage die je wilt downloaden en bekijken.
 6. De bijlage wordt nu gedownload en afhankelijk van het bestandstype in de juiste app geopend.

Naadloze integratie tussen Mail-app en Mail Drop

De naadloze integratie met de standaard Mail app op iPhones en iPads is een van de voordelen van Mail Drop. Dit betekent dat je geen extra apps of externe services nodig hebt om grote bestanden te kunnen verzenden of te ontvangen. Met behulp van Mail Drop kun je grote bestanden eenvoudig aan een e-mailbericht toevoegen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over beperkingen qua bestandsgrootte.

Conclusie: Bestanden met Mail Drop op iPhone eenvoudig verzenden

Nu je bekend bent met Mail Drop en hoe het werkt, kun je grote bestanden eenvoudig  via je iPhone verzenden. Met de instructies die we hebben gegeven, kun je Mail Drop gemakkelijk gebruiken en eventuele problemen oplossen als het niet werkt. Door Mail Drop in te schakelen en bijlagen in de Mail-app op je iPhone of iPad toe te voegen, kun je grote bestanden zonder gedoe moeiteloos versturen.

Afbeeldingen met Mail Drop op iphone versturen

Dus waar wacht je nog op? Probeer Mail Drop vandaag nog uit en ervaar zelf hoe handig het is om grote bestanden via je iPhone te verzenden. Vergeet niet om altijd de limieten voor de bestandsgrootte in de gaten te houden en ervoor te zorgen dat zowel jij als de ontvanger een stabiele internetverbinding hebben. Nu ben jij klaar om grote bestanden met behulp van Mail Drop moeiteloos te versturen!

Veel gestelde vragen over Mail Drop

Kan ik Mail Drop ook op andere apparaten dan mijn iPhone gebruiken?

Ja, naast iPhones is Mail Drop ook op andere Apple-apparaten zoals iPads en Macs beschikbaar. Je kunt dus ongeacht het apparaatdat  je hebt dezelfde functionaliteit gebruiken voor het verzenden van grote bestanden.

Is er een limiet aan de grootte van bestanden die ik kan verzenden met Mail Drop?

Ja, aan de grootte van bestanden die je via Mail Drop kunt verzenden zit een limiet. Voor iCloud-gebruikers is deze limiet momenteel 5 GB per bericht.

Hoe lang blijven bestanden via Mail Drop beschikbaar?

Bestanden die je via Mail Drop verzendt kunnen gedurende 30 dagen worden gedownload. Na deze periode worden de bestanden automatisch van de servers verwijderd.

Kan ik Mail Drop met andere e-mailproviders dan iCloud gebruiken?

Nee, op dit moment is Mail Drop alleen beschikbaar voor gebruikers van iCloud-e-mailaccounts. Als je een e-mailprovider van derden gebruikt, zoals Gmail of Outlook, kun je geen gebruik maken van de functionaliteit van Mail Drop.

Zijn er kosten verbonden aan het gebruik van Mail Drop?

Nee, het gebruik van Mail Drop is gratis voor iCloud-gebruikers. Je hoeft geen extra kosten te betalen om grote bestanden te verzenden met behulp van deze functie.

Heb jij problemen met het versturen van gedeelde bestanden?

Hoe werkt Mail Drop op iphone

Met MailDrop op de iPhone kun jij bestanden gemakkelijk met andere Apple appraten delen.

 • Dat is: geen limiet met e-mail bijlagen
 • Bestanden gemakkelijk met anderen kunnen delen
 • Foto’s, video’s en documenten gemakkelijk met anderen kunnen delen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg