Mail Drop openen: grote bestanden versturen via e-mail op iOS

“Een mail openen kan soms voelen als het openen van een cadeau. Je weet nooit wat je zult vinden.”

Heb je ooit frustraties ervaren door de beperkingen van het aantal bijlagen in je e-mail? Het versturen van grote bestanden kan vooral wanneer je e-mailsysteem qua bestandsgrootte beperkt is een uitdaging zijn. Gelukkig zijn er oplossingen zoals bijlagen en andere opties waaronder WeTransfer voor het versturen van grote bestanden beschikbaar. Hiermee kun je gemakkelijk grote bestanden versturen zonder je zorgen te hoeven maken over de beperkingen van je e-mailprovider. Daarnaast biedt Apple een handige functie waarmee je dit probleem aan kunt pakken. Deze functie wordt ook wel Mail Drop genoemd. 

Mail Drop is een functie die speciaal is ontworpen om het verzenden van grote bestanden via de e-mail gemakkelijker te maken. Met Mail Drop kun je grote bijlages moeiteloos verzenden, zonder dat jij je zorgen over de bestandsgrootte hoeft te maken. Daarnaast kun je met Mail Drop jouw e-mail opschonen door bijlages automatisch in iCloud op te slaan. 

Met deze functie kun je bijlagen moeiteloos versturen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de beperkingen van je e-mailsysteem. Je kunt bestanden eenvoudig aan je e-mail toevoegen en ze bekijken voordat je ze opslaat of opent. Of het nu om foto’s, video’s of andere grote bestanden opslaan gaat. Met Mail Drop kun je grote bestanden veilig versturen zonder je zorgen te maken over de beperkingen van bijlagen in e-mails. Het is een handige functie die in het mailprogramma van Apple (Apple Mail) beschikbaar is, waardoor je bestanden kunt verzenden zonder dat je ze eerst moet comprimeren.

Hoe werkt Mail Drop precies? Wanneer je een mail met een bijlage die groter is dan de maximale grootte voor bijlagen verstuurt, zal Mail Drop automatisch detecteren dat de bijlage te groot is en deze in iCloud opslaan. Vervolgens ontvangt de ontvanger een link naar het bestand in plaats van de daadwerkelijke bijlage. Deze link kan in de iCloud Mail app worden opgeslagen. Op deze manier kunnen de ontvangers het bestand wanneer ze maar willen via de app opslaan en downloaden.

Ontdek hoe Mail Drop jouw leven gemakkelijker kan maken door grote bijlagen op te slaan. Het is een handige oplossing voor het verzenden van grote bijlagen. In dit artikel leer je meer over de voordelen van Mail Drop en hoe je bestanden met behulp van deze functie kunt versturen. Dus waar wacht je nog op? Laten we meteen beginnen!

Hoe werkt Mail Drop op iOS?

Mail Drop is een handige functie waarmee je grote bestanden via e-mail kunt versturen en opslaan en op zowel iPhones als iPads beschikbaar is. Met deze functie kun je bestanden die normaal gesproken te groot zouden zijn om als bijlage aan een e-mail toe te voegen en vervolgens bewaren en verzenden. Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe je Mail Drop kunt gebruiken voor het bewaren van je bestanden op je iOS-apparaat.

mail drop openen en grote bestanden versturen

Heb jij problemen met het versturen van gedeelde bestanden?

mail drop openen en bestanden zoeken om te versturen

Met Mail Drop kun jij bestanden gemakkelijk tussen andere Apple appraten uitwisselen.

 • Dat is: geen limiet met e-mail bijlagen
 • Bestanden gemakkelijk van anderen kunnen ontvangen
 • Foto’s, video’s en documenten gemakkelijk met anderen kunnen delen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Mail Drop op je iPhone of iPad gebruiken

Wil je weten hoe je Mail Drop op je iPhone of iPad voor het bewaren van bestanden kunt gebruiken? Volg dan de onderstaande stappen:

 1. Open de Mail-app op je iOS-apparaat en maak een nieuwe e-mail aan om deze op te slaan.
 2. Voeg alle gewenste ontvangers toe door de e-mailadressen van de ontvanger(s) in het “Aan” veld in te voeren.
 3. Tik vervolgens onderaan het scherm  op het pictogram om bestanden bij te voegen (dit is te herkennen aan een vierkant met een pijl omhoog) om bestanden in iCloud Mail op te slaan.
 4. Blader door de lijst met opties en selecteer afhankelijk van waar het bestand zich bevindt, “Voeg bijlagen toe” of “Kies uit iCloud Drive” om een bestand op te slaan of een mail te verzenden.
 5. Zoek het gewenste bestand op en druk erop om het aan de mail toe te voegen. Dit geldt zowel voor het opslaan van de Apple Mail als de iCloud Mail.
 6. Wanneer het bestand groter dan 20 MB is, zal de optie voor Mail Drop automatisch verschijnen.
 7. Druk op “Gebruik Mail Drop” om het bestand naar iCloud te uploaden.

Stapsgewijze instructies om Mail Drop te gebruiken

Hieronder staan gedetailleerde instructies over hoe je Mail Drop kunt gebruiken voor het versturen van grote bestanden via iOS:

 1. Open de standaard Mail-app op je iPhone of iPad.
 2. Maak een nieuwe e-mail aan door op het pictogram voor het maken van een nieuw bericht te tikken (dit is te herkennen aan een pen pictogram in een vierkant).
 3. Voeg de ontvanger(s) toe door de e-mailadressen in het “Aan” veld in te voeren en sla de wijzigingen op.
 4. Tik op het pictogram dat op een vierkant met een pijl omhoog lijkt om bestanden aan de mail toe te voegen.
 5. Blader door de lijst met opties en selecteer afhankelijk van waar het bestand zich bevindt, “Voeg bijlagen toe” of “Kies uit iCloud Drive”.
 6. Zoek het gewenste bestand dat je wilt verzenden en druk op dit bestand.
 7. Wanneer het geselecteerde bestand groter dan 20 MB is, zal er automatisch een melding verschijnen met de optie om Mail Drop te gebruiken.
 8. Tik op “Gebruik Mail Drop” om het bestand naar iCloud te uploaden en een link naar de ontvanger(s) te versturen.

Instructies om Mail Drop in te schakelen en te gebruiken

Om Mail Drop in te schakelen en te gebruiken op je iPhone of iPad, volg je deze eenvoudige stappen:

 • Ga naar de instellingen van je Apple Mail-account
 • Klik op het tabblad ‘Accounts’
 • Kies je iCloud-account
 • Vink het vakje ‘Mail Drop inschakelen’ aan
 • Sluit de instellingen af
 • Open een nieuw e-mailbericht
 • Voeg de bijlage die je wilt delen toe
 • Verstuur het e-mailbericht zoals je normaal zou doen
 • De ontvanger kan de bijlage via een link in de e-mail downloaden

Grote bestanden snel met Mail Drop versturen

Wil je grote bestanden moeiteloos kunnen versturen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over beperkte bestandsgroottes? Dan is Mail Drop voor jou de oplossing! Met behulp van de krachtige functies van Mail Drop kun je grote bestanden snel en eenvoudig delen. Bespaar tijd door Mail Drop te gebruiken om grote bijlagen direct zonder ze eerst te comprimeren te verzenden. Of het nu om video’s, presentaties of andere zware documenten gaat, met Mail Drop kun je alles probleemloos via de e-mail versturen.

Verstuur moeiteloos grote bestanden

Met Mail Drop hoef je je geen zorgen meer over beperkingen op de bestandsgrootte te maken. Je kunt nu grote bestanden zonder gedoe snel en gemakkelijk versturen. Hierdoor hoef je geen externe diensten zoals WeTransfer te gebruiken voor het verzenden van grote bijlagen. Het enige wat je hoeft te doen is de gewenste bestanden aan een e-mail toevoegen en deze vervolgens via Mail Drop te versturen. 

mail drop openen en bestanden zoeken om te versturen

Zo kun je grote bestanden snel delen

Mail Drop biedt een aantal handige functies waarmee je grote bestanden snel en eenvoudig kunt delen. Een van deze functies is dat de bijlage automatisch naar iCloud wordt geüpload en gehost, waardoor ontvangers de bijlage zonder dat ze een iCloud-account nodig hebben direct kunnen downloaden. Dit bespaart niet alleen tijd, maar maakt het ook voor iedereen gemakkelijker om toegang tot de gedeelde bestanden te krijgen.

Een andere handige functie van Mail Drop is dat je grote bijlagen kunt verzenden zonder dat je ze eerst moet comprimeren. Dit betekent dat je geen tijd aan het verkleinen van bestanden hoeft te verspillen voordat je ze verstuurt. Mail Drop doet dit automatisch, zodat je direct zonder kwaliteitsverlies kunt verzenden.

Bespaar tijd met Mail Drop

Een van de grootste voordelen van Mail Drop is dat het je kostbare tijd bespaart. In plaats van urenlang bezig te zijn met het uploaden en het delen van grote bestanden, kun je nu gewoon een e-mail sturen en klaar is kees! Geen gedoe meer met externe diensten of ingewikkelde compressieprogramma’s. Met Mail Drop gaat alles snel en efficiënt.

Stel je voor dat je een belangrijke presentatie naar meerdere collega’s moet versturen. Normaal gesproken zou dit veel tijd kosten, omdat presentaties vaak groot in omvang zijn. Maar met Apple mail kan je de presentatie gewoon als bijlage toevoegen en verzenden. En met de mail kan je ook met de rechtermuisknop op de bijlage drukken om snel toegang tot handige functies te krijgen. Maar met Mail Drop hoef je de presentatie alleen maar als bijlage aan een e-mail toe te voegen en deze te versturen. Je collega’s kunnen de presentatie vervolgens direct zonder problemen downloaden.

Mail Drop op iPhone gebruiken

Wil je grote bestanden via de e-mail verzenden, maar loop je tegen beperkingen zoals bestandsgrootte of serverlimieten aan? Geen zorgen! Met de Mail Drop-functie op je iPhone kun je grote bestanden zonder gedoe gemakkelijk versturen. In deze handleiding leer je hoe je op je iPhone toegang tot Mail Drop krijgt en gebruikt.

Voordat je de Mail Drop functie kunt gebruiken moet je deze functie op je iPhone voor de de Apple Mail en de Mail inschakelen. Dit is van essentieel belang omdat Mail Drop iCloud-opslag gebruikt voor het verzenden van grote bijlagen. Ga naar ‘Instellingen’ op je iPhone en druk vervolgens bovenaan het scherm op jouw naam om de mail instellingen aan te passen. Druk daarna op ‘iCloud’ en schakel de ‘Mail’ optie in. Nadat je deze functie hebt ingeschakeld worden al jouw e-mails met iCloud gesynchroniseerd.

Hoe kun je de instellingen op je iPhone snel aanpassen en Mail Drop gebruiken?

Nu je iCloud hebt ingeschakeld, kun je Mail Drop instellen. Om Mail Drop in te kunnen stellen moet je de standaard Apple Mail applicatie op jouw iPhone openen en naar het scherm waarin jij een nieuwe e-mail wilt maken gaan. Druk onderaan het scherm op het pictogram voor bijlagen (paperclip) en selecteer het bestand dat jij wilt verzenden. Als het geselecteerde bestand groter dan 20 MB is, zal er automatisch een pop-up verschijnen waarin staat dat het bestand te groot is om via e-mail te verzenden. Hier komt Mail Drop om de hoek kijken!

Druk op ‘Gebruik Mail Drop’ en jouw bestand zal automatisch naar iCloud worden geüpload. In plaats van het bestand als bijlage aan de e-mail toe te voegen, wordt er een link gegenereerd die in de e-mail wordt ingevoegd. De ontvanger van jouw e-mail kan vervolgens op deze link tikken om het bestand vanuit iCloud te downloaden.

mail drop openen en grote bestanden in de cloud bewaren

Een stapsgewijze handleiding voor het gebruik van Mail Drop op je iPhone om grote bestanden te verzenden.

Hieronder staat een stapsgewijze handleiding om Mail Drop op je iPhone te kunnen gebruiken:

 1. Schakel iCloud in op je iPhone wanneer deze nog niet is ingeschakeld.
 2. Open de Apple Mail applicatie en maak een nieuwe e-mail aan.
 3. Tik op het pictogram voor de mailbijlagen en selecteer het gewenste bestand.
 4. Wanneer het bestand groter dan 20 MB is, moet je op  ‘Gebruik Mail Drop’ drukken.
 5. Het bestand wordt naar iCloud geüpload en er verschijnt vervolgens een downloadlink in de e-mail.
 6. Voeg eventueel andere informatie aan de e-mail toe en verstuur de mail met de link naar de geüploade bestanden die in iCloud staan .

Mail Drop op Mac en pc gebruiken

Mail Drop is een handige functie waarmee je grote bestanden via de e-mail kunt versturen, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de beperkingen van bijlagen. Of je nu een Mac gebruiker of een pc-gebruiker bent, met Mail Drop kun je bestanden snel en gemakkelijk met anderen delen. Hieronder vertellen we hoe je Mail Drop op zowel Mac als pc kunt gebruiken, en ontdek je verschillende methoden om toegang tot deze handige functie te krijgen.

Toegang tot Mail Drop krijgen

Afhankelijk van het apparaat dat je gebruikt, zijn er verschillende manieren waarmee je toegang tot Mail Drop kunt krijgen. Hieronder staan enkele opties:

Voor Mac-gebruikers

 1. Open de ‘Mail’-applicatie op je Mac.
 2. Klik op ‘Nieuw bericht’ om een nieuw e-mailbericht te maken.
 3. Voeg de ontvanger(s) aan het bericht toe.
 4. Sleep het bestand dat je wilt verzenden naar het berichtvenster.
 5. Wanneer het bestand groter dan 20 MB is, zal Mail automatisch vragen of je Mail Drop wilt gebruiken.

Voor pc-gebruikers

 1. Open de webbrowser op jouw pc.
 2. Ga naar de website van jouw e-mailprovider (bijvoorbeeld Gmail of Outlook).
 3. Log in op jouw e-mailaccount.
 4. Klik op ‘Nieuw bericht’ om een nieuw e-mailbericht te maken.
 5. Voeg de e-mailadressen van de ontvanger(s) aan het bericht toe.
 6. Zoek naar de optie om bijlagen toe te voegen en selecteer het bestand dat je wilt verzenden.
 7. Wanneer het bestand groter is dan de maximale limiet van jouw e-mailprovider, zal Mail Drop automatisch worden geactiveerd.

Heb jij problemen met het versturen van gedeelde bestanden?

mail drop openen en bestanden zoeken om te versturen

Met Mail Drop kun jij bestanden gemakkelijk tussen andere Apple appraten uitwisselen.

 • Dat is: geen limiet met e-mail bijlagen
 • Bestanden gemakkelijk van anderen kunnen ontvangen
 • Foto’s, video’s en documenten gemakkelijk met anderen kunnen delen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Grote bijlagen via Mail Drop verzenden

Nu je toegang tot Mail Drop hebt, kun je eenvoudig grote bijlagen verzenden zonder dat je je  zorgen hoeft te maken over beperkingen. Hieronder staat een gedetailleerde uitleg over hoe je dit op zowel Mac als pc kunt doen:

Grote bijlagen via Mail Drop verzenden

Voor Mac-gebruikers

 1. Volg de stappen zoals hierboven beschreven om toegang tot Mail Drop te krijgen.
 2. Sleep het bestand dat je wilt verzenden naar het berichtvenster.
 3. Zorg ervoor dat het bestand groter is dan 20 MB, anders wordt Mail Drop niet geactiveerd.
 4. Klik op ‘Verstuur’ om het e-mailbericht met de grote bijlage te verzenden.
 5. De ontvanger ontvangt een link naar de bestanden die je naar iCloud hebt geüpload  in plaats van de daadwerkelijke bijlage.
 6. Wanneer de ontvanger op de link klikt, kan hij/zij het bestand vanuit iCloud downloaden.

Voor pc-gebruikers

 1. Open de Mail-app op je pc
 2. Klik op ‘Nieuw bericht’
 3. Voeg de bijlage die je wilt verzenden toe 
 4. Klik op het pictogram ‘Bijlagen’ in de werkbalk
 5. Selecteer ‘Mail Drop’ in het drop-downmenu
 6. Verzend het bericht zoals je normaal zou doen
 7. De ontvanger ontvangt een link naar de bestanden die je naar iCloud hebt geüpload  in plaats van de daadwerkelijke bijlage.
 8. Wanneer de ontvanger op de link klikt, kan hij/zij het bestand vanuit iCloud downloaden.

Mail Drop voor grote bijlagen inschakelen

Wil je weten hoe je de instellingen voor “Mail drop” eenvoudig in kunt schakelen voor het versturen van grote bijlagen? Hieronder vertellen we waar je de optie “Mail drop” in de instellingen van je e-mailaccount kunt vinden en hoe je deze kunt activeren. We bieden een stapsgewijze handleiding zodat je grote bestanden probleemloos via de e-mail kunt verzenden. Bespaar tijd en moeite door deze handige functie te gebruiken om grote bijlagen direct te verzenden.

Optie “Mail drop” vinden en activeren

Voordat je Mail Drop in kunt schakelen, moet je eerst weten waar je deze optie in de instellingen van je e-mailaccount kunt vinden. Volg onderstaande stappen om Mail Drop te activeren:

 1. Open de instellingen van je e-mailaccount.
 2. Navigeer naar het tabblad ‘Accounts’ of ‘E-mailinstellingen’.
 3. Zoek naar de optie ‘Mail Drop’ of ‘Grote bijlagen’.
 4. Schakel de functie in door op de schuifknop naast ‘Mail Drop’ te drukken.

Het kan zijn dat jouw e-mailprovider een andere benaming gebruikt voor dezelfde functionaliteit, zoals ‘Grote bijlagen’. Raadpleeg indien nodig de helpsectie van jouw specifieke e-mailprovider voor meer informatie over het vinden en activeren van deze optie.

Grote bestanden via Mail Drop verzenden

Nu je weet hoe je Mail Drop kunt inschakelen, is het tijd om te leren hoe je daadwerkelijk grote bestanden via deze functie kunt verzenden. Volg de onderstaande stappen om grote bijlagen probleemloos te versturen:

 1. Open je e-mailapplicatie en maak een nieuw bericht aan.
 2. Klik op de knop ‘Bijlage toevoegen’ of het icoontje van een paperclip om een bijlage aan het bericht toe te voegen.
 3. Selecteer het grote bestand dat je wilt verzenden.
 4. Wacht terwijl Mail Drop het bestand naar iCloud uploadt.
 5. Zodra het uploaden is voltooid, wordt er automatisch een link gegenereerd die je met de ontvanger(s) kunt delen.
 6. Voeg eventueel nog tekst aan je bericht toe en druk op ‘Verzenden’.

Wanneer je Mail Drop gebruikt wordt je grote bijlagen niet als gewone e-mailbijlagen, maar via een beveiligde link die toegang tot het bestand in iCloud geeft verstuurd. Op deze manier kunnen ontvangers de bijlage downloaden zonder dat ze hun mailbox volledig vullen.

Bijlage met Mail Drop openen

Wil je weten hoe je ontvangers een bijlage die via Mail Drop is verstuurd gemakkelijk kunnen openen? Hieronder leggen we je stap voor stap uit wat ontvangers moeten doen om toegang tot de bijlage te krijgen en hoe ze deze kunnen downloaden. We geven je ook een gedetailleerde uitleg hoe je een bijlage via Mail Drop kunt openen. Daarnaast delen we handige tips om ontvangers bij het openen van grote bestanden die via Mail Drop zijn verstuurd te helpen.

mail drop openen en grote bijlagen openen

Hoe kun je een bijlage met Mail Drop openen?

Om een bijlage die via Mail Drop is verzonden te openen, volg je onderstaande stappen:

 1. Ontvang de e-mail met daarin de bijlage die via Mail Drop is verzonden.
 2. Klik op de bijlage in de e-mail om deze te selecteren.
 3. Er verschijnt nu een pop-upvenster waarin wordt gevraagd of je de bijlage wilt downloaden.
 4. Klik op “Download” om het bestand naar je computer te downloaden.

Bijlagen downloaden

Nu je weet hoe je de bijlage kunt openen, laten we eens kijken naar hoe je deze kunt downloaden:

 1. Nadat je op “Download” hebt geklikt, wordt het bestand naar de standaardlocatie op jouw computer gedownload.
 2. Ga naar de map waarin gedownloade bestanden worden opgeslagen (meestal de “Downloads” map).
 3. Zoek het gedownloade bestand en dubbelklik erop om het te openen.

Tips voor grote bestanden

Het kan soms lastig zijn om grote bestanden die via Mail Drop zijn verstuurd te openen. Hieronder staan enkele handige tips om ontvangers bij het openen van deze bestanden te helpen:

 • Zorg ervoor dat je een goede internetverbinding hebt. Vooral als je een trage internetverbinding hebt kan het langer duren voordat grote bestanden zijn gedownload.
 • Controleer of je voldoende vrije ruimte op jouw computer hebt. Grote bestanden nemen meer ruimte in beslag, dus zorg ervoor dat je genoeg ruimte beschikbaar hebt voordat je de bijlage probeert te downloaden.
 • Probeer een andere webbrowser. Soms kan het probleem worden veroorzaakt door de browser die je gebruikt. Probeer een andere browser om te zien of dit het probleem oplost.
 • Neem contact op met de afzender als je problemen blijft ondervinden bij het openen van de bijlage. De afzender kan mogelijk alternatieve methoden bieden om de bijlage te delen.

Conclusie: Mail Drop openen

Nu je hebt geleerd hoe Mail Drop op iOS werkt, hoe je grote bestanden snel kunt versturen en hoe je Mail Drop op zowel iPhone als Mac en pc kunt gebruiken, ben je helemaal klaar om met deze handige functie aan de slag te gaan. Het inschakelen van Mail Drop voor grote bijlagen is eenvoudig en stelt je in staat om bestanden tot 5 GB zonder problemen via e-mail te verzenden. En het openen van bijlagen met behulp van Mail Drop is net zo simpel als klikken en downloaden.

Dus waar wacht je nog op? Ga nu met Mail Drop aan de slag en geniet van het gemak van het verzenden en ontvangen van grote bestanden via e-mail. Of je nu zakelijke documenten, foto’s of video’s wilt delen, Mail Drop maakt het proces snel en probleemloos. Vergeet die vervelende foutmeldingen over bestandsgrootte en start vandaag nog met het gebruik van Mail Drop!

Grote bijlagen ontvangen en openen

Veel gestelde vragen

Kan ik Mail Drop op mijn Android-apparaat gebruiken?

Nee, helaas ondersteunt Android Apple’s Mail Drop functie niet. Deze functie is alleen voor iOS-gebruikers beschikbaar.

Wat gebeurt er als de ontvanger geen iCloud account heeft?

Wanneer de ontvanger geen iCloud-account heeft, kan hij of zij de bijlage niet rechtstreeks via Mail Drop downloaden. In plaats daarvan zal de ontvanger een link ontvangen waarmee hij of zij de bijlage via een webbrowser kan downloaden.

Zijn er kosten verbonden aan het gebruik van Mail Drop?

Nee, voor iCloud gebruikers is Mail Drop gratis. Houd er echter rekening mee dat er beperkingen zijn aan de hoeveelheid opslagruimte die je voor Mail Drop bestanden kunt gebruiken.

Kan ik Mail Drop met andere e-mailproviders gebruiken?

Nee, Mail Drop is specifiek voor iCloud e-mailaccounts ontworpen. Het werkt niet met andere e-mailproviders zoals Gmail of Outlook.

Kan ik bestanden via Mail Drop ontvangen als ik geen iCloud account heb?

Ja, je kunt zelfs als je geen iCloud-account hebt bestanden via Mail Drop ontvangen. Je ontvangt een link waarmee je de bijlage via een webbrowser kunt downloaden.

Heb jij problemen met het versturen van gedeelde bestanden?

mail drop openen en bestanden zoeken om te versturen

Met Mail Drop kun jij bestanden gemakkelijk tussen andere Apple appraten uitwisselen.

 • Dat is: geen limiet met e-mail bijlagen
 • Bestanden gemakkelijk van anderen kunnen ontvangen
 • Foto’s, video’s en documenten gemakkelijk met anderen kunnen delen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg