McAfee Total Protection Review ervaringen

In de afgelopen jaren zijn er veel verschillende technische ontwikkelingen geweest die elkaar allemaal snel hebben opgevolgd. Door deze technische ontwikkelingen zijn er veel nieuwe toepassingen waarvoor de computer kan worden gebruikt. Het internet is door deze technische ontwikkelingen steeds belangrijker geworden. Doordat het internet voor steeds meer toepassingen wordt gebruikt worden er steeds meer persoonlijke gegevens via het internet gedeeld.

Natuurlijk wil je niet dat de belangrijke gegevens in de verkeerde handen belanden. Om de gegevens uit de handen van onbevoegden te houden moet er een goede virusscanner op de computer worden geïnstalleerd. McAfee heeft een totaal pakket ontwikkeld waarmee de belangrijke gegevens en bestanden op de computer kunnen worden beveiligd.

Dit totaal pakket wordt door McAfee Total Protection genoemd. McAfee Total Protection bestaat uit verschillende onderdelen. Met ieder onderdeel uit dit pakket kan de veiligheid van de computer worden vergroot. Ben jij nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van McAfee Total Protection? Wij hebben dit programma getest en vertellen in dit artikel over onze ervaringen.

Wat is McAfee Total Protection?

McAfee Total Protection is een uitgebreid programma dat uit verschillende onderdelen bestaat. Ieder onderdeel uit dit programma kan worden gebruikt om de belangrijke bestanden en gegevens op de computer te beschermen en beveiligen. Door de verschillende onderdelen uit het beveiligingspakket te installeren wordt de computer minder kwetsbaar voor de gevaren die het internet en het gebruik van de computer met zich mee kunnen brengen. 

Om de veiligheid op de computer te kunnen vergroten wordt bij McAfee Total Protection een virusscanner met verschillende onderdelen gecombineerd. Ieder onderdeel wordt gebruikt om de veiligheid van de computer en het netwerk van de computer te verbeteren. In dit artikel vertellen wij over de verschillende beveiligingsopties die tot het totaal pakket van McAfee Total Protection behoren.  

Wil jij de computer tegen de gevaren van buitenaf beschermen?

In de afgelopen jaren zijn er veel verschillende technische ontwikkelingen geweest. Door deze technische ontwikkelingen is het internet een steeds belangrijkere rol gaan spelen. McAfee heeft een totaal pakket ontwikkeld waardoor de computer met behulp van McAfee Total Security tegen de gevaren van het internet kan worden beveiligd.

McAfee Total protecion security center

Om de computer goed tegen de gevaren van buitenaf te kunnen beveiligen bestaat dit pakket uit verschillende onderdelen waaronder:

 • Internet beveiliging
 • Websites blokkeren door ouderlijk toezicht in te stellen
 • Goede virusscanner waardoor de meeste virussen kunnen worden herkend

McAfee® SecurityCenter™

Wanneer McAfee op de computer is geïnstalleerd kan het programma worden geopend door twee keer snel achter elkaar op het pictogram van McAfee te drukken.

Nadat McAfee is geopend wordt het SecurityCenter venster geopend. Binnen het SecurityCenter venster geeft McAfee aan hoe goed de computer is beveiligd.

McAfee Total protecion security center

Met het vinkje bij de status wordt aangegeven hoe goed de computer tegen de gevaren van buitenaf zijn beveiligd. Het vinkje voor de status kan in drie verschillende kleuren worden weergegeven waaronder: 

 • Groen hiermee wordt aangegeven dat de beveiliging in orde is.   
 • Oranje is het teken van een waarschuwing. Hierbij moet er actie ondernomen worden maar dat kan ook even wachten. 
 • Rood: Deze kleur geeft aan dat de beveiliging niet op orde is. Om de beveiliging op orde te krijgen moet er direct actie worden ondernomen. 

Het onderdeel McAfee security bestaat uit verschillende onderdelen waarmee de belangrijke gegevens en bestanden op de computer kunnen worden beveiligd. Zo bevat het programma de volgende onderdelen: 

Beter scannen:

Beter scannen is het onderdeel wat verantwoordelijk is voor het sneller kunnen scannen naar virussen en spyware.

System Guards

McAfee kan met systemGuards activiteiten herkennen die worden gebruikt om computervirussen of spyware op de computer te installeren.  

McAfee® X-Ray voor Windows:

Internetcriminelen proberen steeds geavanceerdere computervirussen te ontwikkelen. Om de installatie van een computervirus makkelijker te maken kunnen de programma’s worden verborgen. Doordat deze programma’s kunnen worden verborgen kunnen er onopgemerkt ongewenste handelingen worden uitgevoerd. Voor het verbergen van deze programma’s worden rootkits gebruikt. 

Bescherming tegen overschrijding van buffer limiet:

Voor het uitvoeren van een programma wordt een buffer gebruikt. Ieder computerprogramma heeft een bepaald buffer tot zijn beschikking. Computer criminelen proberen dit buffer te gebruiken. Als het buffer te vol raakt kunnen de programma’s op de computer vastlopen. Door het buffer-limiet te beschermen kan de computer vlot blijven werken. 

Script Scanner:

Sommige computer virussen kunnen uit zichzelf worden geïnstalleerd. Om het programma automatisch te kunnen installeren wordt een klein stukje software gebruikt. Deze software wordt ook wel script genoemd. Met de script scanner kan de computer tegen het downloaden van ongewenste programma’s en bestanden worden beschermd.  

WormStopper:

Een worm is een computervirus die ongewenste mails automatisch kan versturen. Van zo’n programma merk je weinig waardoor er onopgemerkt ongewenste mails kunnen worden verstuurd. McAfee heeft een programma gemaakt waarmee zo’n worm kan worden herkend. Dit programma wordt ook wel WormStopper genoemd. Met de WormStopper kan de worm worden geblokkeerd. Door de worm te blokkeren kunnen er geen ongewenste e mails meer naar de computer worden verstuurd. 

Wil jij de computer tegen de gevaren van buitenaf beschermen?

In de afgelopen jaren zijn er veel verschillende technische ontwikkelingen geweest. Door deze technische ontwikkelingen is het internet een steeds belangrijkere rol gaan spelen. McAfee heeft een totaal pakket ontwikkeld waardoor de computer met behulp van McAfee Total Security tegen de gevaren van het internet kan worden beveiligd.

McAfee Total protecion security center

Om de computer goed tegen de gevaren van buitenaf te kunnen beveiligen bestaat dit pakket uit verschillende onderdelen waaronder:

 • Internet beveiliging
 • Websites blokkeren door ouderlijk toezicht in te stellen
 • Goede virusscanner waardoor de meeste virussen kunnen worden herkend

Automatische beveiliging tegen virussen, spyware en vergelijkbare bedreigingen

Voor het herkennen van virussen, spyware en andere bedreigingen moet het programma worden ingesteld. Bij Kaspersky Total Protection staat het programma standaard zo ingesteld dat het de ideale bescherming tegen de gevaren bij computergebruik kan bieden.  

Met één klik scannen en bijwerken

Tijdens het gebruik van de computer wordt deze periodiek door het programma gescand. Naast het automatisch scannen kan de computer handmatig worden gescand. De computer kan handmatig worden gescand door op de knop scannen te drukken. Deze knop wordt links in het venster weergegeven. 

Als de computer met het internet is verbonden wordt er tijdens het scannen gekeken of de laatste versie van het programma is geïnstalleerd. 

Mocht dit niet het geval zijn, dan wordt het programma naar de nieuwste versie bijgewerkt voordat het gescand wordt.

Computer scannen met McAfee Total protection

Firewall-bescherming

Een firewall is een programma dat de computer tegen de gevaren van inkomende en uitgaande verkeer kan beschermen.

Om de computer tegen de gevaren van buitenaf te kunnen beschermen is er een lijst met goede bekende programma’s en ongewenste / gevaarlijke programma’s gemaakt. 

Wanneer een goed bekend programma wordt gedetecteerd zal deze worden vertrouwd. Op het moment dat er een ongewenst programma zoals spyware,

McAffee Total Security Firewall

Trojaanse paarden en programma’s waarmee wachtwoorden kunnen worden achterhaald wordt herkend zal de toegang worden geblokkeerd. Naast het onderscheid dat tussen goede en kwaadaardige programma´s wordt gemaakt zal de firewall ook naar de activiteiten op het inkomende en uitgaande netwerkverkeer kijken. Als er een vijandige of verdachte gebeurtenis wordt gedetecteerd wordt hier automatisch een waarschuwing van gegeven. 

Naast het detecteren en waarschuwen voor een ongewenste activiteit kan de firewall uitgebreide informatie over het internet verkeer geven. De firewall van McAfee heeft een stealth-modus. Deze modus geeft de mogelijk tot het gebruik van internet terwijl hackers of anderen niet kunnen zien dat het netwerk wordt gebruikt. 

Gezondheidsstatus en prestaties van de pc

Om de computer goed te laten werken is het belangrijk dat de computer met enige regelmaat wordt onderhouden. Voor het onderhouden van de computer zijn er binnen Kaspersky total protection hulpprogramma’s aanwezig. Met deze hulpprogramma’s kan de werking van de computer worden verbeterd waardoor de computer probleemloos kan blijven werken.

Met deze programma’s kunnen de overbodige en tijdelijke bestanden van de computer worden verwijderd.

Ook is er de mogelijkheid om de harde schijf te defragmenteren. Voor het defragmenteren van de harde schijf kan een taakplanner worden gebruikt.

Met deze taakplanner kan de tijd waarop een actie moet worden uitgevoerd worden ingepland. Op deze manier kan de computer automatisch worden uitgevoerd.

McAfee Total Protection gezondheidsscan

Back-ups maken en terugzetten

Wanneer er met de computer aan toepassingen wordt gewerkt komen er al snel veel verschillende bestanden op de computer te staan.

Bij deze bestanden kun je denken aan foto’s, video’s en documenten. Om deze bestanden veilig te stellen is het handig om hier een reservekopie van te maken. 

McAfee Total Protection cloud backup

Bij Kaspersky Total Security gaat dit nog een stapje verder. Met dit programma kan zelfs een versleutelde reservekopie worden gemaakt. Deze reservekopie kan vervolgens op een cd/dvd, een USB schijf, een externe schijf of op een netwerkschijf worden opgeslagen.

Beveiliging van e-mails en expresberichten (IM) en bescherming tegen spam

Er zijn tegenwoordig steeds meer internet criminelen die proberen om een virus via de mail te versturen. Om de computer met McAfee Total Protection te beveiligen kunnen de inkomende en uitgaande mails op kwetsbaarheden worden gescand. Bij deze scan wordt naar alle mogelijke gevaren gezocht. Door Kaspersky Total Protection te gebruiken behoren Phishing en Spam tot de verleden tijd.

Wil jij de computer tegen de gevaren van buitenaf beschermen?

In de afgelopen jaren zijn er veel verschillende technische ontwikkelingen geweest. Door deze technische ontwikkelingen is het internet een steeds belangrijkere rol gaan spelen. McAfee heeft een totaal pakket ontwikkeld waardoor de computer met behulp van McAfee Total Security tegen de gevaren van het internet kan worden beveiligd.

McAfee Total protecion security center

Om de computer goed tegen de gevaren van buitenaf te kunnen beveiligen bestaat dit pakket uit verschillende onderdelen waaronder:

 • Internet beveiliging
 • Websites blokkeren door ouderlijk toezicht in te stellen
 • Goede virusscanner waardoor de meeste virussen kunnen worden herkend

Ouderlijk toezicht

Als kinderen achter de computer zitten is het nog maar de vraag of zij alleen de gewenste informatie krijgen. Zonder dat er een filter wordt ingesteld kunnen ongewenste onderwerpen met de computer worden bezocht. 

Door ouderlijk toezicht te gebruiken kan er met Kaspersky een filter voor de ongewenste onderwerpen worden ingesteld. Met zo´n filter kunnen de ongewenste onderwerpen worden geblokkeerd. 

McAfee Total protecion ouderlijk toezicht

Identiteitsbescherming

Met de identiteitsbescherming kan de online identiteit worden beschermd.
Voor het beschermen van de online identiteit kan de wachtwoordkluis en de SiteAdvisor worden gebruikt. 

Wachtwoordkluis

Tegenwoordig maken we met zijn allen vrij regelmatig gebruik van het internet. Tijdens het internetten moet er met enige regelmaat een gebruikersaccount worden aangemaakt. Door de grote hoeveelheid aan accounts is het lastig om deze makkelijk te kunnen onthouden.

Voor het bewaren van de wachtwoorden is de wachtwoordkluis uitgevonden. In de wachtwoordkluis kan het wachtwoord voor verschillende pagina’s worden bewaard. Hierdoor kan er op een veilige manier automatisch bij verschillende websites worden ingelogd.  

SiteAdvisor

Door SiteAdvisor te installeren komt er naast de resultaten van de zoekopdracht een certificaat tevoorschijn. Met behulp van deze certificaten kan de veiligheid van de website worden bekeken.

De resultaten van de SiteAdvisor zijn gebaseerd op uitgebreide veiligheidstests. Met deze veiligheidstests worden de website getest op spam, adware (ongewenste reclame) en geïnfecteerde pagina’s.

McAfee site advisor

Draadloze beveiliging

Met de draadloze beveiliging van Kaspersky Total Protection wordt het draadloze netwerk beschermd.

Voor het beschermen van het netwerk wordt er naar netwerkproblemen gezocht die beveiligingsrisico’s met zich mee kunnen brengen.  

McAfee Total protection netwerk beveiliging

Door de draadloze beveiliging van Kaspersky te gebruiken kunnen hackers geen aanvallen op het netwerk uitvoeren. Hierdoor kunnen de persoonlijke gegevens en transacties tegen de gevaren van buitenaf worden beveiligd. 

McaFee Total Protection Netwerkbeheer

Voor een grafische weergave van de computers en onderdelen in het thuisnetwerk kan McAfee total protection gebruikt worden. Met netwerkbeheerder kan ieder apparaat in het netwerk worden gecontroleerd. Tijdens deze controle wordt er naar de beveiligingsstatus van het apparaat gekeken. Door naar de beveiligingsstatus kijken wordt er een overzicht met de problemen weergegeven. Aan de hand van dit rapport kan de veiligheid van het wifi netwerk worden verhoogd. 

Voor welke apparaten is McAfee Total Security?

McAfee Total Security is zowel voor de computer met Windows als voor Apple computers met OSX beschikbaar. Daarnaast is er ook een versie voor mobiele apparaten met het besturingssysteem IOS van Apple en Android beschikbaar. 

Wil jij de computer tegen de gevaren van buitenaf beschermen?

In de afgelopen jaren zijn er veel verschillende technische ontwikkelingen geweest. Door deze technische ontwikkelingen is het internet een steeds belangrijkere rol gaan spelen. McAfee heeft een totaal pakket ontwikkeld waardoor de computer met behulp van McAfee Total Security tegen de gevaren van het internet kan worden beveiligd.

McAfee Total protecion security center

Om de computer goed tegen de gevaren van buitenaf te kunnen beveiligen bestaat dit pakket uit verschillende onderdelen waaronder:

 • Internet beveiliging
 • Websites blokkeren door ouderlijk toezicht in te stellen
 • Goede virusscanner waardoor de meeste virussen kunnen worden herkend

Geef een reactie