Menubalk Mac aanpassen – Handige tips en ondersteuning

Wist jij dat je de menubalk van jouw Mac kunt aanpassen om jouw workflow te stroomlijnen? Met eenvoudige aanpassingen kun je snelkoppelingen toevoegen, verwijderen of herschikken, waardoor je productiviteit toeneemt. Het aanpassen van de menubalk op je Mac biedt een geheel nieuwe gebruikerservaring en kan het gemakkelijker maken om de toegang tot veelgebruikte apps en functies te krijgen.

Door de menubalk van jouw Mac aan te passen, kun jij jouw favoriete apps en tools binnen handbereik hebben, waardoor je efficiënter kunt werken. Ontdek hoe je de menubalk met slechts een paar simpele stappen naar jouw wensen kunt personaliseren. Of je nu een creatieve professional bent of gewoon naar een gestroomlijndere computerervaring zoekt, het de menubalk van je Mac aanpassen kan in jouw dagelijkse gebruikservaring een wereld van verschil maken.

De basis van de menubalk begrijpen

Functie van de menubalk

Op jouw Mac bevindt de menubalk zich bovenaan het scherm en biedt snelle toegang tot verschillende functies van apps. Het is een essentieel onderdeel van de gebruikersinterface, waardoor je gemakkelijk kunt navigeren en binnen iedere geopende applicatie acties uit kunt voeren. Door simpelweg op een specifieke categorie, zoals ‘Bestand’ of ‘Bewerken’ te drukken, kun je de gewenste functies snel vinden en gebruiken.

Menubalk Mac aanpassen en de functie van de menubalk begrijpen

De menubalk bevat contextuele opties die afhankelijk van de app die je momenteel gebruikt veranderen. Zo zullen de menubalk opties in een tekstverwerkingsprogramma bijvoorbeeld op bewerkingstools gericht zijn, terwijl opties voor navigatie en bladwijzers in een webbrowser beschikbaar zullen zijn.

Wil jij sneller met jouw MacBook kunnen werken?

Menubalk Mac aanpassen

Door de taakbalk op jouw MacBook aan te passen kun jij jouw apps razendsnel vinden.

 • Dat is: al jouw apps en acties binnen handbereik
 • Jouw productiviteit met de MacBook verhogen
 • Snel met jouw favoriete programma’s kunnen werken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

De toegang tot app functies

Door de menubalk te begrijpen, kun je zonder dat je door meerdere vensters hoeft te navigeren op een gemakkelijke manier de toegang tot verschillende app functies krijgen. Op deze manier kun je applicaties efficiënter gebruiken en jouw algehele computerervaring verbeteren. Stel dat je in een grafisch ontwerpprogramma werkt; door eenvoudigweg naar de menubalk te gaan, kun je razendsnel kleuren selecteren, tools wijzigen of bestanden exporteren.

Door te begrijpen hoe iedere app zijn functies in de menubalk organiseert kun je sneller werken en productiever zijn. Hierdoor kun je in plaats van naar specifieke opties of commando’s binnen een programma te zoeken meer tijd aan daadwerkelijke taken besteden.

De menubalk van Mac aanpassen

Een handige functie van de menubalk op een Mac is dat deze aan jouw specifieke behoeften kan worden aangepast. Door items toe te voegen of te verwijderen kun je ervoor zorgen dat de meest gebruikte functies direct beschikbaar zijn, waardoor jouw workflow nog efficiënter wordt. Bijvoorbeeld, als je een bepaalde tool of functie binnen een app regelmatig gebruikt, kun je overwegen om deze voor snellere toegang naar de menubalk te slepen.

Daarnaast kun je menu-items herschikken om ze beter bij jouw werkstroom aan te laten sluiten. Door dit niveau van aanpassing kun jij jouw computerervaring optimaliseren en het meeste uit de apps die je dagelijks gebruikt halen.

Nieuwe knoppen toevoegen

Wil je de menubalk van jouw Mac aanpassen? Ontdek hoe je nieuwe knoppen aan de menubalk toevoegt. Door dit proces kun je snel toegang tot de functies die voor jou het belangrijkst zijn krijgen. Om dit te doen, moet je met de rechtermuisknop in de menubalk op een lege ruimte drukken en “menubalk aanpassen” selecteren. Vervolgens kun je nieuwe knoppen toevoegen door ze in de menubalk simpelweg naar de gewenste locatie te slepen.

Wanneer je nieuwe knoppen toevoegt, is het belangrijk dat je bedenkt welke functies voor jou het meest waardevol zijn. Overweeg bijvoorbeeld om snelkoppelingen naar veelgebruikte programma’s of hulpprogramma’s toe te voegen. Dit kan helpen om jouw workflow te stroomlijnen en efficiënter te maken.

De weergave van knoppen wijzigen

Wil jij jouw ervaring met de Mac verbeteren door de menubalk aan te passen? Met de optie ” menubalk aanpassen” kun je de knoppen in de menubalk eenvoudig naar een nieuwe locatie verplaatsen. Hierdoor kun je de meest gebruikte knoppen gemakkelijk toegankelijk maken, terwijl minder relevante knoppen kunnen worden verwijderd. Hierdoor krijg je een overzichtelijke menubalk met alleen de functies die voor jou van belang zijn.

Door de menubalk van jouw Mac aan te passen kan je de productiviteit verhogen en het gebruik van je Mac vereenvoudigen. Door de knoppen op basis van jouw voorkeuren te organiseren, kun je snel de toegang tot de tools en functies die je het meest gebruikt krijgen. Dit kan vooral voor professionals , zoals ontwerpers, programmeurs of schrijvers die specifieke software voor hun werk gebruiken handig zijn.

Daarnaast kan het aanpassen van de menubalk ook helpen om een opgeruimde en georganiseerde werkomgeving te creëren. Door onnodige knoppen te verwijderen, verminder je visuele rommel en kun jij jezelf gemakkelijker focussen op wat echt belangrijk is. Dit kan tijdens het werken op je Mac tot een betere concentratie en efficiëntie leiden.

Kortom, door de “menubalk aanpas” functie te gebruiken, kun jij jouw Mac ervaring op de manier die op jouw specifieke behoeften en voorkeuren aansluit personaliseren en optimaliseren.

Specifieke knoppen selecteren en slepen

Om de menubalk aan te passen door specifieke knoppen te selecteren en te slepen, hoef je alleen maar op “menubalk aanpassen” te drukken en vervolgens de gewenste knop vast te pakken en in de menubalk naar een nieuwe locatie te slepen. Deze methode biedt flexibiliteit en maakt het mogelijk om zonder dat je door verschillende menu’s hoeft te navigeren snel de toegang tot cruciale functies te krijgen.

Menubalk Mac aanpassen en specifieke knoppen selecteren en slepen

Door specifieke knoppen zorgvuldig te selecteren en ze in de menubalk op een intuïtieve plek neer te zetten, kun jij jouw ervaring met de Mac optimaliseren. Het doel is om een efficiënte lay-out te creëren die op jouw unieke behoeften en dagelijkse taken aansluit.

Opties uit de menubalk verwijderen

De command-toets gebruiken

Wanneer je de menubalk van jouw Mac wilt stroomlijnen, kun je onnodige knoppen gemakkelijk verwijderen door de Command-toets te gebruiken. Door deze handige toets te gebruiken, kun je de menubalk naar jouw specifieke behoeften en voorkeuren aanpassen. Hierdoor krijg je een opgeruimde weergave die bij jouw dagelijkse taken en werkzaamheden aansluit.

De eerste stap is om de menubalk naar jouw voorkeuren aan te passen. Je kunt dit doen door in de linkerbovenhoek van het scherm op het Apple pictogram te drukken. Vervolgens selecteer je “Systeemvoorkeuren” en ga je naar “Dock en menubalk”. Hier kun je verschillende opties, afhankelijk van wat jij nodig hebt aanvinken of juist uitschakelen.

Door de Command-toets te gebruiken wordt het proces nog eenvoudiger. Hierdoor kun je onnodige knoppen nu met gemak uit de menubalk verwijderen door de Command-toets ingedrukt te houden, terwijl je op een specifieke knop drukt. Dit zorgt ervoor dat alleen de essentiële opties overblijven, waardoor je een overzichtelijke en georganiseerde menubalk creëert die perfect bij jouw workflow aansluit.

Stappen om de menubalk op jouw Mac aan te passen

Om de menubalk effectief aan te passen, zijn er bepaalde stappen die je kunt volgen om een gestroomlijnde weergave die perfect bij jouw behoeften past te bereiken.

 1. Identificeer ongebruikte opties: Ga in de menubalk door de bestaande knoppen en identificeer welke opties je zelden of nooit gebruikt. Dit kunnen bijvoorbeeld specifieke snelkoppelingen of menu-items zijn die voor jouw dagelijkse taken niet relevant zijn.
 2. Houd de Command-toets ingedrukt: Nadat je de onnodige opties hebt geïdentificeerd, houd je de Command-toets eenvoudigweg ingedrukt terwijl je op deze knoppen drukt. Hierdoor worden ze direct uit de menubalk verwijderd, waardoor alleen de meest relevante en bruikbare opties overblijven.
 3. Optimaliseer voor efficiëntie: Zodra je klaar bent met het verwijderen van onnodige knoppen, zul je merken dat jouw menubalk voor maximale efficiëntie is geoptimaliseerd. Alleen essentiële functies blijven behouden, waardoor je sneller de toegang hebt tot wat voor jouw dagelijkse werkzaamheden echt belangrijk is.

Door deze stappen te volgen en de handige functionaliteit van de Command-toets te gebruiken, kun jij jouw menubalk moeiteloos naar een opgeruimde weergave die perfect op jouw individuele behoeften aansluit aanpassen.

De volgorde van menubalk-knoppen wijzigen

De knoppen aanpassen

De menubalk op je Mac aanpassen is een geweldige manier om jouw computerervaring te personaliseren en te optimaliseren. Door de volgorde van knoppen in de menubalk aan te passen, kun je belangrijke functies en snelkoppelingen naar jouw favoriete apps gemakkelijk toegankelijk maken, waardoor je kostbare tijd kunt besparen en jouw workflow kunt verbeteren. Dit kan niet alleen handig zijn, maar ook een aanzienlijke verbetering voor je algehele Mac-ervaring betekenen.

Wanneer je regelmatig met specifieke programma’s die een snelle toegang vereisen werkt, kan het toevoegen van snelkoppelingen in de menubalk van je Mac een enorme tijdsbesparing opleveren. Stel je voor dat je grafische ontwerpsoftware zoals Adobe Photoshop of Illustrator vaak gebruikt. Door snelkoppelingen naar deze programma’s in de menubalk toe te voegen, kun je , zonder dat je telkens door verschillende menu’s hoeft te bladeren direct de toegang tot hun functionaliteiten krijgen.

Door de menubalk aan te passen, kun je ook de volgorde van de knoppen op basis van jouw voorkeuren en behoeften wijzigen. Als je bijvoorbeeld de notitie-app of de kalender-app regelmatig gebruikt, kun je ervoor kiezen om deze knoppen naar voren te verplaatsen, zodat ze direct toegankelijk zijn wanneer je de menubalk opent. De menubalk op je Mac aanpassen biedt de mogelijkheid om een efficiëntere workflow te creëren en zo je productiviteit te verhogen.

Knoppenbalken aanpassen

Nieuwe knoppen toevoegen

Wanneer je de menubalk op je Mac aanpast, kun je nieuwe knoppen toevoegen om snel toegang te krijgen tot specifieke functies in verschillende appvensters. Dit biedt een efficiëntere manier van werken, omdat je directe toegang hebt tot de tools die je het meest gebruikt. Door bijvoorbeeld een “Opslaan” knop toe te voegen aan de knoppenbalk van een tekstverwerkingsapplicatie, hoef je niet langer door menu’s te navigeren om je werk op te slaan. Het personaliseren van de knoppenbalk stelt je in staat om jouw workflow te stroomlijnen en tijd te besparen.

Het proces om nieuwe knoppen toe te voegen is over het algemeen eenvoudig en intuïtief. In de meeste gevallen kun je dit doen door naar de instellingen of de voorkeuren van de specifieke app te gaan en daar naar de optie om knoppen toe aan de knoppenbalk toe te voegen te zoeken. Zodra je deze optie hebt gevonden, kun je uit een lijst met beschikbare functies of acties die als knop kunnen worden toegevoegd kiezen. Door deze aanpassing kun jij de app-interface echt naar jouw specifieke behoeften op maat maken.

Een ander voordeel van het toevoegen van nieuwe knoppen is dat het tijdens het werken tot een betere concentratie en focus kan leiden. Door directe toegang tot belangrijke functies te hebben, hoef je doordat je niet naar specifieke menu-opties hoeft te zoeken minder afleiding te ervaren. Dit kan vooral handig zijn bij apps, zoals bij grafische ontwerpsoftware of videobewerkingsprogramma’s waarin snelle acties van cruciaal belang zijn.

De weergave en de indeling aanpassen

Naast de mogelijkheid om nieuwe knoppen toe te voegen, kun je ook de weergave en de indeling van de knoppenbalken voor een geoptimaliseerde gebruikerservaring aanpassen. Dit omvat zaken als het vergroten of het verkleinen van pictogrammen, het herschikken van knoppen voor een logischere volgorde, of zelfs het verbergen van minder gebruikte functies om de interface opgeruimder te maken.

Door zowel de weergave als de indeling aan te passen, kun jij jouw workflow verder verbeteren door snel de toegang tot essentiële tools te krijgen zonder dat je door overmatige visuele elementen hoeft te worden afgeleid. Bovendien kun je hiermee een intuïtievere gebruikerservaring die bij jouw persoonlijke voorkeuren en werkgewoonten aansluit creëren.

Menubalk Mac aanpassen en de indeling veranderen

Een handige tip is om bij het aanpassen van de weergave en de indeling van knoppenbalken rekening met ergonomische aspecten te houden. Door veelgebruikte functies dichter bij elkaar te plaatsen of grotere pictogrammen toe te voegen, kun je fysieke belasting verminderen en gedurende langere periodes comfortabeler werken.

Bijvoorbeeld: in fotobewerkingssoftware zou je ervoor kunnen kiezen om veelgebruikte bewerkingstools prominent in de knoppenbalk weer te geven, terwijl minder gebruikte filters verborgen blijven totdat ze nodig zijn. Dit minimaliseert afleiding tijdens het bewerkingsproces en bevordert een vloeiende workflow.

Wil jij sneller met jouw MacBook kunnen werken?

Menubalk Mac aanpassen

Door de taakbalk op jouw MacBook aan te passen kun jij jouw apps razendsnel vinden.

 • Dat is: al jouw apps en acties binnen handbereik
 • Jouw productiviteit met de MacBook verhogen
 • Snel met jouw favoriete programma’s kunnen werken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

De instellingen van het bureaublad en het dock wijzigen

Snelkoppelingen toevoegen

Wanneer je je Mac-ervaring wilt verbeteren, is het aanpassen van de instellingen voor het bureaublad en Dock essentieel. Door snelkoppelingen toe te voegen aan het Dock, kun je gemakkelijk toegang krijgen tot je meest gebruikte apps en programma’s. Dit zorgt ervoor dat je productiever kunt werken en minder tijd kwijt bent aan het zoeken naar specifieke applicaties. Met een paar eenvoudige stappen kun je jouw favoriete apps en tools rechtstreeks naar het Dock slepen, waardoor ze altijd binnen handbereik zijn.

Het toevoegen van snelkoppelingen aan het Dock is eenvoudig. Je opent gewoon de Finder, zoekt de gewenste app of tool, klikt er met de rechtermuisknop op en selecteert “Voeg toe aan Dock”. Hierdoor wordt er direct een snelkoppeling gemaakt in het Dock, waardoor je met één klik toegang hebt tot de betreffende app of tool. Dit maakt het navigeren door je Mac-interface veel efficiënter en biedt een georganiseerde manier om al je belangrijke programma’s te beheren.

Een andere handige functie is de mogelijkheid om zogenaamde Stacks op het bureaublad te gebruiken. Stacks groeperen bestanden automatisch op basis van bestandstype, datum of tags, waardoor jouw bureaublad netjes georganiseerd blijft. Door deze functionaliteit te gebruiken, kun je zonder dat je door een wirwar van bestanden hoeft te bladeren snel vinden wat je nodig hebt.

De weergave personaliseren

Wil jij jouw Mac echt jouw eigen maken? Dan heb je geluk, want macOS biedt tal van mogelijkheden om de menubalk aan te passen en om aangepaste pictogrammen toe te voegen. Door deze aanpassingen kun je niet alleen een persoonlijk tintje aan jouw computeromgeving geven, maar ook je productiviteit verhogen. Een handige tip is om recente apps in de Dock te tonen, zodat je snel tussen veelgebruikte applicaties kunt schakelen. Op deze manier kun je kostbare tijd besparen en een stuk makkelijker multitasken. Daarnaast kun je de grootte van de pictogrammen aanpassen, waardoor je een opgeruimde werkruimte creëert en efficiënter kunt werken.

Een andere manier om je Mac aan te passen is door een achtergrond te kiezen die bij jouw stijl past. Door een persoonlijke achtergrond te selecteren, creëer je een computeromgeving die helemaal bij jou past en die bovendien een positieve invloed op jouw gemoedstoestand heeft. Denk bijvoorbeeld aan een inspirerende afbeelding of een rustgevend landschap. Door bewust voor een achtergrond die bij jou past te kiezen, kun je de sfeer in je werkomgeving verbeteren en zo prettiger werken.

Daarnaast kun je de menubalk van Mac aanpassen door pictogrammen toe te voegen of te verwijderen. Zo kun je snelkoppelingen naar veelgebruikte programma’s of tools maken, wat de efficiëntie van je werk ten goede komt. Het is handig om na te denken over welke pictogrammen je het meest gebruikt en om deze voor gemakkelijke toegang toe te voegen.

Tips voor een efficiëntere menubalk

Snelkoppelingen maken

Snelkoppelingen zijn een geweldige manier om je meest gebruikte apps en functies binnen handbereik te hebben. Door snelkoppelingen in jouw menubalk te maken, kun je zonder dat je door menu’s hoeft te navigeren direct de toegang tot de tools die je het vaakst gebruikt krijgen. Dit kan de algehele productiviteit van je Mac aanzienlijk verbeteren. Om snelkoppelingen toe te voegen, hoef je alleen maar naar de betreffende app te navigeren, met de rechtermuisknop op het pictogram van de app te drukken en “Voeg aan Dock toe” te selecteren. Op deze manier kun je met één druk de toegang tot belangrijke apps zoals Mail, Kalender of Berichten krijgen.

Een andere handige tip is om aangepaste snelkoppelingen voor specifieke taken of programma’s die je regelmatig gebruikt te maken. Door dit te doen, kun je nog sneller tussen verschillende apps en processen schakelen, waardoor je workflow aanzienlijk wordt geoptimaliseerd. Dit is vooral handig voor professionals die voor hun werk regelmatig met specifieke softwarepakketten of tools werken.

Wist je dat je de volgorde van items in de menubalk aan kunt passen? Door de menu-opties op maat te maken, kun je de meest gebruikte functies bovenaan plaatsen, waardoor ze gemakkelijker bereikbaar zijn. Dit kan enorm handig zijn als er bepaalde instellingen of acties zijn die je vaak tijdens het werken op je Mac nodig hebt.

Daarnaast kun je overwegen om ongebruikte items uit de menubalk te verwijderen. Hierdoor creëer je een opgeruimde en gestroomlijnde interface, wat aan een georganiseerdere en efficiëntere werkomgeving bij kan dragen. Denk hierbij aan functies zoals Bluetooth, AirDrop of Spotlight-zoeken die mogelijk niet constant in de menubalk zichtbaar hoeven te zijn.

Het notificatiecentrum gebruiken

Als het om het optimaliseren van de menubalk gaat is het notificatiecentrum een krachtige tool die vaak over het hoofd wordt gezien. Door het notificatiecentrum slim te gebruiken, kun je snel de toegang tot widgets en meldingen die voor jouw workflow relevant zijn krijgen. Zo kun je zonder dat je daar aparte apps voor hoeft te openen bijvoorbeeld weersinformatie bekijken, agenda-afspraken controleren of zelfs direct op berichten reageren.

Menubalk Mac aanpassen en notificaties ontvangen

De mogelijkheid om aangepaste widgets die bij jouw specifieke behoeften aansluiten toe te voegen is een andere handige functie van het notificatiecentrum. Denk hierbij aan takenlijsten, nieuwsupdates of zelfs realtime systeemmonitoringstools. Door deze widgets slim in te zetten, kun je veelvoorkomende taken stroomlijnen en essentiële informatie direct binnen handbereik hebben.

Veelgestelde vragen

Problemen oplossen

Als jij op jouw Mac problemen met het aanpassen van de menubalk ondervindt, zijn er enkele stappen die je kunt volgen om deze op te lossen. Ten eerste is het verstandig om te controleren of je de nieuwste versie van het besturingssysteem op jouw Mac hebt geïnstalleerd. Verouderde softwareversies kunnen soms problemen bij het aanpassen van de menubalk veroorzaken. Als dat niet werkt, kun je overwegen om de instellingen van de menubalk naar de standaardinstellingen te resetten. Dit kan helpen om eventuele softwarematige glitches die de aanpassing belemmeren op te lossen.

Een andere veelvoorkomend probleem is wanneer bepaalde icoontjes in de menubalk ontbreken of niet goed reageren. In dat geval kun je proberen om de betreffende app opnieuw te installeren. Soms kan een corrupte installatie ervoor zorgen dat icoontjes verdwijnen of niet goed functioneren. Als dit nog steeds niet helpt, kun je voor verdere assistentie overwegen om contact met de klantenondersteuning van de desbetreffende app op te nemen.

Daarnaast kunnen tijdelijke bestanden en cache-gegevens problemen met de menubalk veroorzaken. Door deze tijdelijke bestanden te verwijderen kun je de kans vergroten om dergelijke kwesties op te lossen. Je kunt dit doen door naar de bibliotheek map te navigeren en daar alle tijdelijke bestanden die aan de menubalk en gerelateerde apps gerelateerd zijn te verwijderen.

Handige tips en tricks

Om de menubalk van jouw Mac optimaal te gebruiken, zijn er enkele handige tips en tricks die je toe kunt passen. Allereerst kun je aangepaste snelkoppelingen voor snelle toegang tot veelgebruikte functies of apps aan de menubalk toevoegen. Doordat je direct de toegang tot belangrijke tools hebt kan dit jouw productiviteit aanzienlijk verhogen.

Een andere handige tip is om ‘verborgen’ functies in bepaalde menu-items te gebruiken. Sommige menu’s bieden extra opties als je bijvoorbeeld de Option-toets ingedrukt houdt, terwijl je op een specifiek item klikt. Dit kan verborgen functionaliteiten onthullen die anders niet direct zichtbaar zijn.

Verder kun je overwegen om third-party apps die specifieke functionaliteiten, zoals weersvoorspelling, systeemprestaties of notitie-apps aan de menubalk toevoegen te gebruiken. Deze Mac apps kunnen waardevolle informatie rechtstreeks in je menubalk weergeven, waardoor je zonder dat je extra vensters hoeft te openen snel de toegang tot relevante gegevens hebt.

Laatste opmerkingen

Nu je meer inzicht hebt in het aanpassen van de menubalk op je Mac, kun jij jouw gebruikerservaring personaliseren en optimaliseren. Door de volgorde van opties te wijzigen, ongebruikte items te verwijderen en handige snelkoppelingen toe te voegen, zorg je ervoor dat de menubalk perfect bij jouw behoeften aansluit. Om een efficiënte werkomgeving te behouden is het belangrijk dat je niet vergeet om de instellingen van je bureaublad en dock regelmatig aan te passen.

Menubalk Mac aanpassen

Blijf met verschillende aanpassingen experimenteren totdat je de ideale menubalk configuratie die jouw productiviteit verhoogt en snelle toegang tot essentiële functies biedt vindt. Met deze kennis ben je goed uitgerust om het meeste uit jouw menubalk van jouw Mac te halen. Veel plezier bij het optimaliseren van jouw digitale werkruimte!

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik de opties in de menubalk aanpassen?

Door naar “Systeemvoorkeuren” te gaan, vervolgens op “Dock en menubalk” te drukken en daar de gewenste opties te selecteren of te deselecteren kun je de menubalk opties van Mac aanpassen.

Kan ik de volgorde van de menubalk opties wijzigen?

Ja, je kunt de volgorde van de menubalk opties wijzigen door naar “Systeemvoorkeuren” te gaan, vervolgens op “Dock en menubalk” te drukken en daar de gewenste volgorde aan te passen.

Hoe kan ik opties uit de menubalk verwijderen?

Om opties uit de menubalk te verwijderen, moet je de “Systeemvoorkeuren” openen, op “Dock en menubalk” drukken en vervolgens de opties die je wilt verwijderen deselecteren.

Kan ik knoppenbalken in macOS aanpassen?

Ja, door de “Systeemvoorkeuren” te openen, vervolgens op “Knoppenbalk” te drukken en daar de gewenste knoppen toe te voegen of te verwijderen kun je knoppenbalken aanpassen.

Zijn er tips voor een efficiëntere menubalk?

Ja, houd alleen essentiële opties in de menubalk, groepeer gerelateerde items en gebruik sneltoetsen om sneller de toegang tot functies te krijgen. Dit zal helpen om een efficiëntere workflow te creëren.

Wil jij sneller met jouw MacBook kunnen werken?

Menubalk Mac aanpassen

Door de taakbalk op jouw MacBook aan te passen kun jij jouw apps razendsnel vinden.

 • Dat is: al jouw apps en acties binnen handbereik
 • Jouw productiviteit met de MacBook verhogen
 • Snel met jouw favoriete programma’s kunnen werken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg