Mesh netwerk: Alles wat je over wifi moet weten

Wil jij de wifi-dekking in je gehele huis verbeteren en een stabiele internetverbinding hebben? Er zijn verschillende versterkers en andere oplossingen die je kunnen helpen beschikbaar. Een mesh wifi netwerk is wellicht de oplossing waar je naar zoekt wanneer je problemen met het bereik van je internet hebt. 

Ten opzichte van andere oplossingen zoals versterkers bieden Mesh wifi netwerken enkele voordelen. Met een mesh wifi netwerk kun je het signaal in je hele huis versterken, zodat je overal in huis een goede internetverbinding hebt. Dit is vooral handig wanneer je veel streamingdiensten gebruikt of als je online zonder vertraging wilt kunnen gamen of wilt videobellen. 

Een meshnetwerk is een geavanceerd systeem dat meerdere wifi versterkers (nodes) gebruikt om een stabiele en betrouwbare internetverbinding in iedere hoek van je huis te bieden. Met dit systeem kun je van twee keer zo veel dekking en een naadloze ervaring genieten.

Maar waarom zou je voor een mesh wifi netwerk met versterkers in plaats van het traditionele single router systeem kiezen? Een mesh wifi netwerk met versterkers zorgt voor een betere dekking en signaalsterkte in jouw huis. Hierdoor kun je zelfs op moeilijk bereikbare plekken van een snelle en betrouwbare internetverbinding genieten. 

Bovendien kun je met een mesh wifi netwerk zonder problemen streamen en van gigabit ethernet profiteren Het antwoord ligt in de unieke voordelen die een mesh netwerk zoals wifi versterkers en het kanaal optimaliseren voor je wifi snelheid met zich meebrengt. 

Met een mesh netwerk kun je van de volledige wifi band profiteren, waardoor je een sterkere en snellere verbinding hebt. In tegenstelling tot een enkel wifi-punt, verspreiden de verschillende versterkers (nodes) van een meshnetwerk het gigabit signaal gelijkmatig door het hele huis, waardoor dode zones worden geëlimineerd en de signaalsterkte wordt versterkt.

Een ander voordeel van het gebruik van wifi versterkers in een mesh netwerk is dat het eenvoudig kan worden geïnstalleerd en geconfigureerd. Op deze manier kun je de wifi snelheid en de dekking van het netwerk in huis verbeteren. Bovendien kunnen wifi kanalen automatisch worden aangepast waardoor interferentie met andere netwerkapparaten kan worden verminderd waardoor ze een stabiele wifi band kunnen garanderen. Met populaire merken en modellen zoals TP-Link, Asus en Netgear kun je binnen no-time zonder gedoe met bekabeling of complexe instellingen van uitgebreide wifi dekking genieten. Deze routers bieden een gigabit snelheid tot wel 9600 Mbps en gebruiken hybride mesh technologie om een sterke en stabiele band te creëren.

In dit artikel zullen we dieper ingaan op wat een mesh netwerk precies is en waarom het bij het verbeteren van je wifi-dekking met gigabit snelheden tot wel 9600 mbps zo effectief is . We zullen ook de voordelen van mesh netwerken, populaire merken en modellen die voor snelle backhaul tussen de stations geschikt zijn bespreken. 

Tot slot geven we tips voor de installatie en de configuratie van een mesh netwerk. Dus als je graag wilt weten hoe je jouw wifi-ervaring naar een hoger niveau kunt tillen, lees dan rustig verder! 

Wat is een mesh netwerk en hoe werkt het?

Communicatie tussen de nodes in een mesh netwerk

In een mesh netwerk communiceren de verschillende nodes (knooppunten) met elkaar om gegevens over te dragen en de wifi snelheid te verbeteren. Dit wordt mogelijk gemaakt door wifi versterkers te gebruiken die voor een betere dekking in het hele huis zorgen. Daarnaast gebruikt een mesh netwerk meerdere wifi banden om een stabiele en snelle internetverbinding te kunnen garanderen. Het backhaul-mechanisme zorgt voor een efficiënte overdracht waardoor gegevens op een snelle manier binnen het mest netwerk kunnen worden doorgegeven.

Dit wordt mogelijk gemaakt door draadloze technologieën zoals wifi, hybride mesh en Gigabit te gebruiken. De stations zijn met deze technologieën uitgerust om een snelle en betrouwbare verbinding te bieden. In tegenstelling tot traditionele netwerken, waarbij alle gegevens via één centrale router worden verzonden, gebruikt een mesh netwerk meerdere knooppunten die met elkaar verbonden zijn. 

Mesh netwerk om de netwerkdekking door het gehele huis te verbeteren

Deze knooppunten kunnen met wifi versterkers worden versterkt waardoor ze een betere dekking kunnen bieden. Bovendien ondersteunt een mesh netwerk meerdere wifi banden, waaronder de gigabit band, voor snellere en stabielere verbindingen. Hierdoor kunnen meerdere stations tegelijkertijd met elkaar communiceren en informatie uitwisselen waardoor het netwerk snel en efficiënt werkt. 

De communicatie tussen de nodes in een mesh netwerk verloopt met behulp van wifi versterkers via verschillende routes. Deze versterkers zorgen dankzij de wifi band en gigabit snelheden voor een snelle en betrouwbare verbinding. 

Ieder node in een wifi mesh functioneert als zender en ontvanger van gegevens en kan deze naar andere nodes binnen het netwerk doorsturen. Dit geldt ook voor wifi versterkers, mesh wifi systemen en een wifi mesh met dual band wifi mesh router. Hierdoor ontstaat er een flexibel en veerkrachtig mesh wifi systeem waarbij de gegevens op verschillende manieren kunnen worden verzonden. Met een dual band wifi mesh router kun je een krachtigere en stabielere verbinding in je hele huis bereiken. Geen gedoe meer met wifi versterkers, want met dit systeem geniet je overal van een Gigabit snelheid.

Ervaar jij problemen met je internetverbinding in huis?

Mesh netwerk met verschillende nodes

Door een Mesh netwerk op te zetten kun jij door het gehele huis van een goede wifi dekking profiteren.

  • Dat is geen gedoe met plekken in huis waar geen internet verbinding is
  • Een netwerk door het gehele huis
  • Zelfs als je door het huis beweegt kun je een stabiele internetverbinding gebruiken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Belangrijkste componenten van een typisch mesh wifi systeem

Een typisch mesh wifi systeem bestaat uit verschillende componenten die samenwerken om een naadloze draadloze ervaring te bieden. Deze componenten zorgen voor een optimale connectiviteit en dekking in je huis.

  1. Mesh-routers: Dit zijn de knooppunten die onderling verbonden zijn en als toegangspunten voor draadloze apparaten met een wifi verbinding dienen. Mesh wifi systemen zorgen voor de verspreiding van een wifi signaal in het hele husi. Een dual band wifi mesh router is een handig apparaat waarmee je dit kunt realiseren.
  2. Mesh punten: Deze punten vergroten het bereik van het netwerk zelfs als er geen wifi beschikbaar is door extra dekking aan zwakkere gebieden toe te voegen. Ze communiceren met de hoofd router en andere punten zodat alle apparaten met een wifi-netwerk verbonden blijven.
  3. Backhaul-verbinding: Dit is de verbinding tussen de verschillende knooppunten binnen het netwerk, het kan afhankelijk van de configuratie en mogelijkheden van het systeem zowel draadloos als bekabeld zijn.
  4. Mesh-controller: Dit is een centrale beheerinterface waarmee je het mesh netwerk kunt configureren, instellingen aan kunnen passen en apparaten toe kunt voegen of verwijderen. De mesh controller is van essentieel belang voor het beheren van het mesh netwerk.

Technologieën die in een draadloos mesh netwerk worden gebruikt

Een draadloos mesh netwerk gebruikt verschillende technologieën om de communicatie tussen nodes mogelijk te maken. Een mesh netwerk is een netwerk waarin alle nodes met elkaar verbonden zijn en samenwerken om data door te sturen.

  1. 802.11-standaard: Mesh wifi-systemen zijn op de 802.11 standaard voor draadloze communicatie gebaseerd. Deze standaard definieert protocollen en specificaties voor het verzenden en ontvangen van gegevens via wifi. Wifi is een draadloze communicatietechnologie die wordt gebruikt om gegevens tussen apparaten over te dragen.
  2. MIMO (Multiple-Input Multiple-Output): MIMO-technologie gebruikt meerdere antennes om gegevens gelijktijdig te verzenden en te ontvangen, waardoor de doorvoersnelheid en betrouwbaarheid worden verbeterd.
  3. Dynamische routing protocollen: In draadloze mesh netwerken spelen dynamische routing protocollen een belangrijke rol. Ze zorgen ervoor dat de beste route wordt gekozen om gegevens te verzenden. 

Voordelen van een mesh wifi netwerk

Een mesh wifi netwerk biedt verschillende voordelen die het gebruik van traditionele wifi-routers overstijgen. Met een dual band wifi mesh router kun je van de volgende voordelen profiteren. Een dual band wifi mesh router biedt snelle en betrouwbare draadloze verbindingen voor meerdere apparaten. Bovendien zorgt het voor een naadloze dekking in het hele huis, waardoor dode zones kunnen worden geëlimineerd. Dus, als je naar een krachtige en efficiënte wifi oplossing op zoek bent, overweeg dan een wifi mesh router.

Verbeterde dekking van wifi in grote huizen of gebouwen

Eén van de belangrijkste voordelen van een mesh netwerk is de verbeterde wifi dekking in grote huizen of gebouwen. Traditionele routers hebben vaak moeite om het signaal door dikke muren en lange afstanden te laten gaan, waardoor er zwakke plekken waar het signaal niet goed doorkomt ontstaan. Dit kan bij internetgebruikers die op bepaalde plekken in huis geen goede draadloze verbinding hebben tot frustraties leiden.

Met een mesh netwerk wordt dit probleem opgelost door meerdere nodes te plaatsen die samen één groot netwerk vormen. Deze nodes kunnen met elkaar communiceren waardoor het signaal zonder verlies van kwaliteit naadloos wordt doorgegeven. Hierdoor heb je zelfs op plekken waar je voorheen problemen had overal in huis een sterke wifi-verbinding.

Naadloze roaming zonder signaalverlies tussen nodes

Een ander voordeel van een mesh wifi netwerk is de mogelijkheid tot naadloze roaming tussen nodes. Dit zorgt voor een vlotte overgang tussen verschillende wifi-punten. Wanneer je door je huis loopt, schakelt je apparaat automatisch zonder dat je daar iets van merkt naar de node met het sterkste signaal over. Dit betekent dat je altijd met het beste beschikbare signaal verbonden blijft zonder dat je handmatig van netwerk hoeft te wisselen.

Dit is btw vooral handig wanneer je aan het videobellen bent en van de ene naar de andere kamer loopt. Met een traditioneel wifi-netwerk zou je verbinding tijdens deze overgang weg kunnen vallen of haperen, maar met een mesh netwerk blijf je probleemloos verbonden. Dit zorgt voor een vloeiende en ononderbroken gebruikerservaring, waarbij je altijd op een stabiele internetverbinding kunt vertrouwen.

Eenvoudige installatie en configuratie zonder bekabeling

Een derde voordeel van mesh wifi netwerken is de eenvoudige installatie en configuratie, zonder dat er bekabeling nodig is. Traditionele routers vereisen vaak dat er ethernetkabels worden getrokken om meerdere access points met elkaar te kunnen verbinden. Dit kan vooral wanneer je geen ervaring met het trekken van netwerkkabels tussen de stations hebt tijdrovend en lastig zijn. Met een mesh netwerk hoef je geen kabels te trekken, omdat de nodes draadloos met elkaar kunnen communiceren.

Routers, access points en powerlines in een meshnetwerk

Een mesh netwerk is een revolutionaire manier waarmee je jouw thuisnetwerk kunt verbeteren. Met de stations van een mesh netwerk kun je je thuisnetwerk eenvoudig uitbreiden en versterken. Bovendien kun je met een mesh netwerk eenvoudig een dekking in iedere hoek van je huis krijgen.

Dus In plaats van afhankelijk te zijn van één router, gebruikt een mesh netwerk meerdere apparaten, zoals routers, access points en powerline-adapters, die naadloos met elkaar communiceren. Deze apparaten ook wel stations genoemd, werken samen waardoor het signaal door het hele huis kan worden versterkt.

Mesh netwerk met verschillende nodes

Routers: de basis van het meshnetwerk

De router is het hart van ieder netwerk en speelt een belangrijke rol in een mesh netwerk. In plaats van slechts één router te gebruiken, kun je in een mesh netwerk meerdere routers op strategische locaties in je huis plaatsen. Deze routers werken als team samen en zorgen ervoor dat het signaal waar je ook bent altijd sterk blijft. Deze routers zijn echt geweldig! Ze creëren als het ware een web van connectiviteit door het gehele huis.

Access points: versterkers voor je netwerk

Naast routers kunnen access points in een mesh netwerk worden gebruikt om de dekking uit te breiden. Een access point fungeert als een soort versterker voor je netwerksignaal. Door meerdere access points aan verschillende delen van je huis toe te voegen, kun je ervoor zorgen dat er geen dode zones zijn waar het signaal zwak is of helemaal niet aanwezig is.

Powerline-adapters: slimme oplossing voor lastige plekken

Vooral bij oudere woningen kan het soms lastig zijn om bekabeling naar bepaalde delen van je huis te trekken. Hier kunnen powerline-adapters goed van pas komen. Een powerline adapter gebruikt het bestaande elektriciteitsnetwerk in je huis om het netwerksignaal door te sturen. Je kunt een powerline adapter op een stopcontact in de buurt van je router aansluiten en een andere adapter op de gewenste locatie. Op deze manier kunnen de apparaten in het mesh netwerk zelfs als ze zich op verschillende verdiepingen bevinden met elkaar communiceren.

Ervaar jij problemen met je internetverbinding in huis?

Mesh netwerk met verschillende nodes

Door een Mesh netwerk op te zetten kun jij door het gehele huis van een goede wifi dekking profiteren.

  • Dat is geen gedoe met plekken in huis waar geen internet verbinding is
  • Een netwerk door het gehele huis
  • Zelfs als je door het huis beweegt kun je een stabiele internetverbinding gebruiken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Backhaul: de ruggengraat van het mesh netwerk

Een belangrijk onderdeel binnen een mesh netwerk is de backhaul. Dit verwijst naar de verbinding tussen de verschillende stations in het netwerk. Het is belangrijk dat deze verbinding snel en betrouwbaar is, zodat alle apparaten naadloos met elkaar kunnen communiceren. Daarom maken gebruiken veel moderne mesh stations gigabit ethernet zodat er voldoende bandbreedte voor alle apparaten beschikbaar is.

Nadelen van een mesh netwerk en mesh wifi

Beperkingen van de wifi snelheid

Een van de nadelen van een mesh netwerk is dat het de wifi snelheid kan beperken. Hoewel een mesh netwerk bedoeld is om een betere dekking te bieden, kan dit ten koste van de snelheid gaan. In vergelijking met een traditioneel wifi-netwerk kan een mesh netwerk vooral op grotere afstanden van het basisstation minder snelheden leveren.

Nadelen van mesh netwerk

Het probleem ligt in het feit dat ieder apparaat in het netwerk als een repeater functioneert, waardoor het signaal wordt versterkt en aan andere apparaten wordt doorgegeven. Dit betekent dat er meer vertraging bij het verzenden en ontvangen van gegevens optreedt, wat in een lagere snelheid resulteert. Als je naar razendsnelle internetverbindingen op zoek bent, kan een mesh netwerk teleurstellend zijn.

Snelheidsverlies bij meerdere hop punten

Een ander nadeel van een mesh netwerk is het toenemende snelheidsverlies naarmate je meer hop punten toevoegt. Bij iedere hop moet het signaal naar verschillende nodes worden doorgestuurd voordat het zijn bestemming bereikt. Iedere extra node zorgt voor extra vertraging en verminderde snelheid.

Stel je voor dat je in huis drie nodes hebt die via een draadloze verbinding met elkaar verbonden zijn. Het signaal moet eerst door node 1 gaan, dan naar node 2 en uiteindelijk naar node 3 voordat het bij jouw apparaat aankomt. Ieder hop punt voegt vertraging toe, wat in een merkbaar snelheidsverlies kan resulteren.

Minder controle over het netwerk

Een ander nadeel van een mesh netwerk is dat je in vergelijking met traditionele wifi-netwerken mogelijk minder controle over het netwerk hebt. Een mes netwerk is ontworpen om automatisch te werken en de beste route voor gegevens te bepalen. Dit betekent echter ook dat je minder opties hebt om specifieke instellingen aan te passen of aanpassingen te maken.

In een traditioneel wifi-netwerk kun je de frequentieband selecteren, de kanaal instellingen wijzigen of andere geavanceerde configuraties uitvoeren. Met een mesh netwerk zijn deze opties mogelijk beperkt of helemaal niet beschikbaar. Als je graag volledige controle over jouw netwerkinstellingen wilt hebben, kan een mesh netwerk teleurstellend zijn.

Bekabeld vs draadloos mesh netwerk

Een van de belangrijkste beslissingen die je bij het opzetten van een mesh netwerk moet nemen is of je voor een bekabeld of draadloos systeem kiest. Beide opties hebben afhankelijk van je specifieke behoeften en situatie hun eigen voor- en nadelen. Hieronder zullen we dieper ingaan op de verschillende aspecten van ieder type netwerk.

Dual band wifi mesh router bereik

Een belangrijke factor die je bij het kiezen tussen een bekabelde of draadloos mesh netwerk moet overwegen is het bereik van de dual band wifi mesh router. Met een bekabeld netwerk kun je ethernetkabels gebruiken om de routers met elkaar te verbinden, waardoor je een stabiele verbinding zonder beperkingen qua bereik hebt. Dit kan vooral handig zijn wanneer je een groot huis met dikke muren hebt die het wifi-signaal kunnen verzwakken.

Aan de andere kant biedt een draadloos mesh netwerk wat betreft de locatie meer flexibiliteit, omdat er geen kabels nodig zijn om de routers met elkaar te verbinden. Dit kan handig zijn wanneer je meerdere verdiepingen hebt of als je apparaten zonder dat er fysieke bekabeling nodig is in verschillende kamers aan wil kunnen sluiten. Het bereik van draadloze mesh routers kan echter door obstakels zoals muren en interferentie van andere apparaten beperkt zijn.

Kabels

Bij een bekabeld mesh netwerk worden ethernetkabels gebruikt om de routers met elkaar te verbinden. Dit zorgt voor een stabiele en snelle verbinding tussen de routers, met minimale vertraging of signaalverlies. Als je een hoge snelheid, zoals gigabit snelheden wilt bereiken, dan is een bekabeld netwerk vaak de beste keuze. Het gebruik van kabels zorgt ervoor dat er geen interferentie van andere apparaten is en biedt een betrouwbare verbinding.

Bij een draadloos mesh netwerk zijn er geen kabels nodig om de routers met elkaar te verbinden. Dit kan handig zijn omdat je geen fysieke bekabeling, wat tijdrovend en kostbaar kan zijn aan hoeft te leggen. Draadloze mesh routers gebruiken radiofrequenties om met elkaar te communiceren, waardoor je meer flexibiliteit hebt in het plaatsen van de routers. Het aantal nodes die op de mesh router zijn aangesloten bepalen het aantal gelijktijdige verbindingen dat mogelijk is.

Dekking

Bij het kiezen tussen een bekabeld of draadloos mesh netwerk moet je rekening houden met de dekking. Bekabelde netwerken hebben over het algemeen een grotere dekking dan draadloze netwerken. Bekabeld is goed voor grote huizen of gebouwen, terwijl draadloos beter is voor kleinere ruimtes. Overweeg dus welke dekking je nodig hebt voordat je een keuze maakt.

Verschil tussen een mesh netwerk, wifi versterker en een wifi toegangspunt

Een goed wifi-signaal is in ons dagelijkse leven tegenwoordig erg belangrijk. Of je nu thuis aan het werk bent, een film streamt of gewoon online wilt gamen, een sterke en betrouwbare wifi-verbinding is van groot belang. Maar wat als je op bepaalde plekken in huis last hebt van zwakke wifi-signalen? In dat geval zijn er verschillende opties waarmee je dit probleem op kunt lossen, zoals een mesh netwerk, een wifi versterker of een wifi toegangspunt gebruiken. Hoewel deze termen vaak door elkaar worden gebruikt, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen deze apparaten.

Mesh netwerk

Een meshnetwerk is een geavanceerd systeem dat uit meerdere draadloze routers bestaat die met elkaar communiceren om één groot netwerk te vormen. In tegenstelling tot traditionele wifi versterkers en wifit oegangspunten gebruikt een mesh netwerk speciale technologieën zodat alle apparaten binnen het netwerk naadloos met elkaar kunnen communiceren. Dit betekent dat je zonder onderbrekingen of signaalverlies overal in huis van een stabiele en snelle internetverbinding kunt genieten.

Eén van de belangrijkste voordelen van een mesh netwerk is de mogelijkheid om meerdere routers op strategische locaties in huis te plaatsen. Deze routers werken samen waardoor ieder hoekje en gaatje van een sterk wifi-signaal wordt voorzien. Dit is vooral handig in grote huizen of gebouwen met meerdere verdiepingen, waar het bereik van een enkele router vaak beperkt is.

Mesh netwerk om de netwerkdekking door het gehele huis te verbeteren

Een ander voordeel van een mesh netwerk is de eenvoudige installatie en configuratie. In de meeste gevallen hoef je alleen maar de routers aan te sluiten, een app te downloaden en de instructies te volgen om het netwerk op te kunnen zetten. Bovendien bieden veel mesh netwerken geavanceerde functies zoals ouderlijk toezicht, gasttoegang en automatische updates.

Wifiversterker

Een wifi versterker, ook wel wifi extender genoemd, is een apparaat dat wordt gebruikt om het bereik van je bestaande wifi-netwerk uit te breiden. Het werkt door het bestaande wifi-signaal op te pikken en dit signaal vervolgens opnieuw naar andere delen van je huis uit te zenden. Hierdoor kun je ook in kamers die verder weg van de router zijn van een betere signaalsterkte profiteren.

Het belangrijkste verschil tussen een wifi versterker en een mesh netwerk is echter dat een wifi versterker geen eigen netwerk creëert.

Conclusie: Voordelen en toepassingen van een mesh netwerk

Een mesh netwerk biedt talloze voordelen en toepassingen die het de moeite waard maken om het te overwegen. Met een mesh netwerk kun je van naadloze wifi dekking in je hele huis genieten, zonder dat je last hebt van dode zones. Het systeem gebruikt meerdere routers of access points die met elkaar communiceren en het signaal versterken en verspreiden. Dit betekent dat je waar je ook bent altijd een sterke verbinding hebt.

Daarnaast biedt een mesh netwerk flexibiliteit en schaalbaarheid. Je kunt eenvoudig extra nodes aan het netwerk toevoegen om de dekking naar andere kamers of buitenruimtes uit te breiden. Bovendien kunnen veel mesh systemen automatisch naar het beste beschikbare kanaal overschakelen , wat interferentie minimaliseert en voor optimale prestaties zorgt.

Als je naar een betrouwbare wifi oplossing zoekt die aan de behoeften van jouw huishouden voldoet, is een mesh netwerk zeker iets om in overweging te nemen. Verbeter de wifi-dekking in jouw huis, stream zonder onderbrekingen, speel online games zonder vertraging  en geniet van alle voordelen die een stabiele internetverbinding met zich meebrengt.

Veel gestelde vragen over een mesh netwerk

Wat is het verschil tussen een traditioneel wifi-netwerk en een mesh-netwerk?

Bij een traditioneel wifi-netwerk heb je één router die het signaal uitzendt. Als je verder van de router verwijderd bent, kan het signaal zwakker worden en kunnen er dode zones ontstaan. Een mesh netwerk gebruikt daarentegen meerdere routers of access points die met elkaar communiceren en het signaal kunnen versterken, waardoor je overal in huis een sterke wifi-dekking hebt.

Kan ik mijn bestaande routers gebruiken om een mesh-netwerk op te zetten?

In sommige gevallen kun je jouw bestaande routers gebruiken om een mesh-netwerk op te zetten, maar dit hangt van het merk en model van de router af. Het is vaak eenvoudiger om een specifiek mesh systeem dat voor optimale prestaties en eenvoudige installatie ontworpen is te kopen.

Hoeveel nodes heb ik voor mijn mesh netwerk nodig?

Het aantal nodes dat je nodig hebt, hangt van de grootte van jouw huis en de gewenste wifi dekking af. Over het algemeen wordt aanbevolen om voor optimale prestaties één node per verdieping of iedere 100-150 vierkante meter te plaatsen.

Kan ik mijn bestaande apparaten met een mesh netwerk blijven gebruiken?

Ja, met een mesh netwerk kun je jouw bestaande apparaten blijven gebruiken. Het enige wat je hoeft te doen is verbinding met het wifi-netwerk maken zoals je dat normaal zou doen.

Zijn er nadelen aan het gebruik van een mesh netwerk?

Hoewel er veel voordelen aan het gebruik van een mesh netwerk zijn, zijn er ook enkele mogelijke nadelen. Een daarvan is de hogere prijs in vergelijking met traditionele routers. Daarnaast kan het installatieproces afhankelijk van het gekozen systeem enige tijd en moeite kosten. Het is echter belangrijk dat je onthoudt dat de voordelen over het algemeen tegen de nadelen opwegen. Een mesh netwerk is vooral handig wanneer je een groot huis hebt of regelmatig last hebt van een slechte wifi dekking.

Ervaar jij problemen met je internetverbinding in huis?

Mesh netwerk met verschillende nodes

Door een Mesh netwerk op te zetten kun jij door het gehele huis van een goede wifi dekking profiteren.

  • Dat is geen gedoe met plekken in huis waar geen internet verbinding is
  • Een netwerk door het gehele huis
  • Zelfs als je door het huis beweegt kun je een stabiele internetverbinding gebruiken

Dit is nog maar een topje van de ijsberg