Wat is een Mobiel kantoor en wat kun je ermee?

In de laatste jaren zijn er veel technische ontwikkelingen geweest die elkaar allemaal snel hebben opgevolgd. Met behulp van deze technische ontwikkelingen zijn er veel nieuwe toepassingen bijgekomen en zijn de bestaande toepassingen veranderd. 

Door deze ontwikkelingen kan er met behulp van de computer aan steeds meer taken worden gewerkt. Er kan tegenwoordig zelfs onderweg aan taken worden gewerkt. Ben jij benieuwd voor welke verschillende taken onderweg kan worden gewerkt? In dit artikel vertellen we hoe er onderweg met het mobiele kantoor kan worden gewerkt en waarvoor dit kan worden gebruikt. 

Schrijven van teksten met een mobiel kantoor

Het mobiele kantoor kan een goede oplossing zijn om onderweg aan teksten te kunnen werken. Door onderweg aan taken te kunnen werken kan een tekst zelfs onderweg worden geschreven en bewerkt. Hierdoor kan er altijd worden geschreven wanneer je daarvoor in de gelegenheid bent en inspiratie hebt.

Teksten hoeven tegenwoordig niet meer altijd op de computer / laptop worden geschreven. Er zijn tegenwoordig namelijk verschillende goede tekstverwerkers voor de tablet te vinden. In de meeste gevallen wordt een tekst niet alleen voor jezelf geschreven. Het is daarom handig wanneer de tekst door anderen kunnen worden gelezen of eventueel zelfs aan de tekst kunnen werken.

Wanneer je met meerdere mensen tegelijkertijd aan een tekst wilt gaan werken is het handig als iedereen met een standaardformaat uit de voeten kan. 

Microsoft heeft hier een oplossing voor gevonden. Zo heeft Microsoft het officiële Microsoft Word programma voor de tablet beschikbaar gemaakt.

Tekst schrijven met mobiel kantoor

Dit programma kan met zowel Android, iOS en Windows Phone overweg. Hierdoor kan dit programma op bijna ieder apparaat worden gebruikt. Met deze app kunnen Word-documenten zelfs zonder rare compatibiliteits- of lay-outproblemen worden geopend, bewerkt en bewaard. Voordat deze functie kan worden gebruikt is er een nieuw of bestaand Microsoft-account nodig.

Zonder dit account kunnen de teksten wel worden bekeken maar kunnen de teksten niet worden bewerkt. Doordat deze app door de maker van het officiële programma wordt gemaakt lijkt deze app veel op het programma dat op de computer en laptop kan worden gebruikt. 

Ben jij benieuwd hoe je met een mobiel kantoor aan toepassingen kunt werken?

In de afgelopen jaren zijn er vele technische ontwikkelingen geweest. Door deze technische ontwikkelingen kan de computer voor steeds meer toepassingen worden gebruikt. Naast de computer zijn ook de mobiele apparaten zoals de mobiele telefoon en de tablet steeds slimmer geworden. Hierdoor kan er zelfs onderweg aan toepassingen worden gewerkt.

Wat is een mobiel kantoor

Een apparaat waarmee onderweg kan worden gewerkt wordt ook wel een mobiel kantoor genoemd. Hierdoor kan op iedere locatie en op ieder moment aan toepassingen worden gewerkt. Enkele toepassingen waarvoor het mobiele kantoor kan worden gebruikt zijn onder andere:

 • Presentaties maken en bewerken
 • Tekstbestanden maken en bewerken
 • Zoeken naar informatie
 • De communicatie met anderen

Online documenten bekijken

Door met het Microsoft account in te loggen kunnen de documenten die in OneDrive of Dropbox staan opgeslagen vanuit de cloud worden geopend. Bekijken van documenten is niet het enige waarvoor de cloud kan worden gebruikt. Binnen de cloud van Microsoft kunnen ook nieuwe documenten worden gemaakt. Nadat er een document is gemaakt kan het fijn zijn als deze met anderen kan worden gedeeld. Een document kan worden gedeeld door een snelkoppeling voor het bestand te maken.

De koppeling naar het document kan worden gemaakt door een sharePoint-site te gebruiken. Deze manier van delen is vooral voor zakelijke doeleinden erg handig.

Als er geen internetverbinding in de buurt is of als het document niet op het internet moet worden bewaard kan een documenten ook lokaal worden opgeslagen.

Mobiel kantoor document bekijken

Om de documenten die met behulp van een mobiel kantoor zijn gemaakt lokaal op te kunnen slaan kan de interne opslag worden gebruikt. Deze interne opslagruimte kan worden uitgebreid door een SD kaart in de tablet te stoppen.  

Het bewaren van documenten in de cloud zoals OneDrive en DropBox levert verschillende voordelen op. Zo kunnen documenten die in de cloud zijn bewaard vanaf ieder apparaat dat met het internet is verbonden worden bekeken en bewerkt. Daarnaast staat altijd de laatste versie van het document in de cloud opgeslagen. 

Verschillende programma’s en apps voor het werken aan documenten met een mobiel kantoor

Het werken aan tekstdocumenten is niet het enige waarvoor een mobiel kantoor kan worden gebruikt. Op een tablet kunnen namelijk ook programma’s zoals Powerpoint, Excel en Outlook worden gebruikt. Hierdoor kan er aan bijna iedere toepassing worden gewerkt. De apps van Microsoft kunnen gratis worden gebruikt. Alleen wanneer deze apps gratis worden gebruikt zijn niet alle functies beschikbaar.

Om alle functies van deze app te kunnen gebruiken moet er een Office 365 abonnement worden afgesloten. Wanneer je eerst wilt kijken of dit abonnement aan de verwachtingen voldoet kunnen deze apps de eerste maand gratis met een proefabonnement gebruiken.

Binnen de gratis versie zitten genoeg functionaliteiten om goed aan verschillende soorten documenten te kunnen werken. Microsoft Office 365 is niet de enige kantooroplossing om aan documenten te kunnen werken.

Binnen de Google Play Store zijn namelijk verschillende andere apps voor kantoortoepassingen te vinden zoals de diensten van Google.

Google heeft verschillende apps voor kantoortoepassingen ontwikkeld zoals: Google  Docs, Google Spreadsheet en Google Slides.

Maar ook Apple heeft zijn eigen office pakket met verschillende programma’s zoals de tekstverwerker Pages, spreadsheetprogramma Numbers en presentatiebouwer Keynote. 

Wat is een mobiel kantoor

De meeste office pakketten werken met een eigen bestandsformaat. Daarnaast kunnen de verschillende bestandsformaten vaak door de verschillende programma’s worden geopend. Wanneer er een ander bestandsformaat wordt geopend kan er een klein verschil in de lay-out zichtbaar zijn.  

Ben jij benieuwd hoe je met een mobiel kantoor aan toepassingen kunt werken?

In de afgelopen jaren zijn er vele technische ontwikkelingen geweest. Door deze technische ontwikkelingen kan de computer voor steeds meer toepassingen worden gebruikt. Naast de computer zijn ook de mobiele apparaten zoals de mobiele telefoon en de tablet steeds slimmer geworden. Hierdoor kan er zelfs onderweg aan toepassingen worden gewerkt.

Wat is een mobiel kantoor

Een apparaat waarmee onderweg kan worden gewerkt wordt ook wel een mobiel kantoor genoemd. Hierdoor kan op iedere locatie en op ieder moment aan toepassingen worden gewerkt. Enkele toepassingen waarvoor het mobiele kantoor kan worden gebruikt zijn onder andere:

 • Presentaties maken en bewerken
 • Tekstbestanden maken en bewerken
 • Zoeken naar informatie
 • De communicatie met anderen

De communicatie via het internet voor een mobiel kantoor

Wanneer de mobiele telefoon of tablet als mobiel kantoor wordt gebruikt is het handig als er met elkaar kan worden gecommuniceerd. Voor de communicatie via het internet zijn tegenwoordig verschillende mogelijkheden beschikbaar. Zo kunnen berichten naar elkaar worden verzonden en kan er met elkaar worden gebeld. Voor het versturen van berichten worden vaak social media kanalen en websites zoals Microsoft teams gebruikt. 

Via het internet kan zowel met als zonder beelden worden gebeeld. Bellen met beelden wordt ook wel beeldbellen genoemd. Door met beelden te bellen wordt de communicatie via het internet een stuk persoonlijker. Het lijkt er namelijk op dat de andere persoon in de buurt is zonder dat je op dat moment bij elkaar bent. In het artikel: ”Wat is videobellen” staat beschreven hoe er met beelden kan worden gebeld. 

Bestanden delen om met een mobiel kantoor te kunnen werken

Een mobiel kantoor wordt vaak gebruikt om vanuit verschillende locaties aan documenten of projecten te kunnen werken. Wanneer er met meerdere mensen tegelijkertijd aan een project wordt gewerkt kan het handig zijn als de voortgang van een project kan worden bekeken. 

Om deze voortgang te kunnen delen is het belangrijk dat je de bestanden kunt delen. Voor het delen van bestanden via het internet zijn verschillende mogelijkheden.

Zo kunnen bestanden via de mail, via socialmedia of de cloud met elkaar worden gedeeld. Voordat bestanden kunnen worden gedeeld moet er een account zijn aangemaakt. 

Cloud opslag

De manier waarop bestanden kunnen worden gedeeld is afhankelijk van de grootte van het bestand. Op het bestandsformaat dat via de mail en social media kanalen kan worden verstuurd zit een beperking Grotere bestanden kunnen hierdoor alleen via de cloud worden gedeeld.

Bestanden beveiligen

Wanneer je onderweg aan documenten gaat werken worden er al snel verschillende belangrijke gegevens op de computer opgeslagen. Natuurlijk wil je niet dat deze bestanden in de verkeerde handen terecht komen. Om deze bestanden tegen de gevaren van het internet te kunnen beschermen is het belangrijk dat er een goede virusscanner op de computer, tablet en mobiele telefoon wordt geïnstalleerd.

Als er een goede virusscanner op de computer is geïnstalleerd wordt er een melding gegeven wanneer er een kwaadaardige website wordt bezocht. Hierdoor wordt de kans dat er ongemerkt een kwaadaardig programma wordt gedownload verkleint.

Daarnaast kan een goede virusscanner het virus op het apparaat herkennen en automatisch verwijderen. Zo kan een goede virusscanner helpen om de belangrijke bestanden tegen de gevaren van het internet te beschermen.

Ben jij benieuwd hoe je met een mobiel kantoor aan toepassingen kunt werken?

In de afgelopen jaren zijn er vele technische ontwikkelingen geweest. Door deze technische ontwikkelingen kan de computer voor steeds meer toepassingen worden gebruikt. Naast de computer zijn ook de mobiele apparaten zoals de mobiele telefoon en de tablet steeds slimmer geworden. Hierdoor kan er zelfs onderweg aan toepassingen worden gewerkt.

Wat is een mobiel kantoor

Een apparaat waarmee onderweg kan worden gewerkt wordt ook wel een mobiel kantoor genoemd. Hierdoor kan op iedere locatie en op ieder moment aan toepassingen worden gewerkt. Enkele toepassingen waarvoor het mobiele kantoor kan worden gebruikt zijn onder andere:

 • Presentaties maken en bewerken
 • Tekstbestanden maken en bewerken
 • Zoeken naar informatie
 • De communicatie met anderen

Geef een reactie