Welke voordelen geeft het inloggen bij een Google account?

Op 4 september 1998 werd in Menlo Park, te Californië, het bedrijf Google opgericht. De heren Larry Page en Sergey Brin dachten een innovatieve zoekmachine op te kunnen richten.

Anno 2022 kunnen we concluderen dat de heren absoluut gelijk hebben gehad. De zoekmachine van Google is uitgegroeid tot wereldwijds bekendste zoekmachine.

Mogelijkheden door bij het google account inloggen

Google wordt tegenwoordig in alle landen ter wereld gebruikt en heeft hierdoor een onwijs machtige positie weten te vergaren. Die machtige positie heeft het bedrijf Google ook ingenomen. Dat is niet eens alleen aan de zoekmachine te danken. Nee, in de afgelopen jaren heeft Google nog veel meer digitale diensten op de markt gebracht. Denk hierbij aan Gmail, Google Drive, Google+ en Google Docs.

Voordat de diensten van Google kunnen worden gebruikt moet er een Google account zijn aangemaakt. In dit artikel vertellen we alles over de mogelijkheden van het Google account. Daarbij kijken we naar de functie van dit account, hoe je op dit account in kunt loggen en wat er vervolgens met dit account kan worden gedaan.

Tot slot vind je van ons nog een handige tip. Enige tijd geleden is namelijk een onwijs handig en praktisch boek over Google Docs en Drive uitgebracht. Daar willen wij je ook graag nog iets meer over vertellen. Wil je graag van alles weten over een Google account? Lees dan zeker even door!

Wat is een Google Account?

Om de diensten van Google te kunnen gebruiken moet er een Google account zijn aangemaakt. Dat geldt overigens niet voor de zoekmachine van Google. De zoekmachine is vrij toegankelijk. Wil je echter gebruik maken van Google Drive, Gmail of Google Docs? Dan kan dat niet zonder dat er een Google Account is aangemaakt.

Google heeft hier meerdere redenen voor. Enerzijds heeft dit met de privacy te maken. Bij het aanmaken van een Google Account wordt om een gebruikersnaam en een wachtwoord gevraagd. Voor de gebruikersnaam wordt bij dit account een e-mail adres gebruikt. Die unieke combinatie zorgt ervoor dat niemand toegang tot bijvoorbeeld jouw Google Drive heeft. Jij bent immers de enige die jouw gebruikersnaam en wachtwoord weet.

Daarnaast is het voor Google op deze manier mogelijk om onwijs veel data te analyseren. Onderhand iedere actie die op het internet wordt uitgevoerd wordt door Google geregistreerd en geanalyseerd. Met het grote aantal gebruikers is Google goed in staat om gegevens over het internetgebruik te verzamelen en te analyseren.

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van het Google account?

Google is een steeds groter wordend bedrijf aan het worden. Doordat Google steeds groter wordt komen er steeds meer toepassingen bij waarvoor het Google account kan worden gebruikt. Voordat de diensten van het Google account gebruikt kunnen worden moet er met de gegevens van het Google account worden ingelogd. Nadat je bent ingelogd kun je onder andere:

Mogelijkheden door bij het google account inloggen
 • E-mail versturen met Gmail
 • Werken aan de basistaken met de apps binnen Google Drive
 • Bestanden bewaren binnen de online opslagruimte (Google Drive)
 • Navigeren met Google Maps

Ben jij benieuwd wat je nog meer kunt doen nadat je met het Google account hebt ingelogd?

Waarom zou je een Google Account aanmaken?

Wij krijgen regelmatig de vraag of mensen een Google Account aan zouden moeten maken. Die keus is volledig voor jezelf, maar wij kunnen je wel adviseren.

Indien je de diensten van Google wilt gebruiken moet er een Google Account worden aangemaakt.

Bij het Google account inloggen

Dit account moet op de website van Google worden aangemaakt. Nadat er een account is aangemaakt komen alle diensten van Google tot de beschikking. Enkele diensten die met behulp van het Google accounts kunnen worden gebruikt zijn onder andere: Gmail, Google Calendar, Google Docs, Google Drive, Google Photos of Google+.

Bijkomend voordeel van het Google account is dat er onwijs veel gegevens binnen het Google account kunnen worden opgeslagen. Daarnaast kunnen verschillende Google accounts met elkaar worden gecombineerd. De Google Calendar werkt bijvoorbeeld perfect met het Gmail account of met jouw Google Drive samen. Google heeft alle diensten op elkaar afgestemd waardoor het gebruiksgemak van het Google account worden verbeterd.

Hoe kan je inloggen?

Heb je reeds een Google Account aangemaakt? Dan wil je ongetwijfeld weten hoe je in kunt loggen. We dienen hierbij te vermelden dat het inlogproces van Google niet altijd even duidelijk is. Hoezo dat niet het geval is, is in onze ogen niet bekend. Het is echter een feit dat menig mens het inloggen als iets lastigs ervaart. Wat ons betreft zou Google daar dan ook zeker iets aan moeten doen.

Dat is vooralsnog niet het geval, waardoor wij jou graag helpen met het inloggen op je Google Account. Lees onderstaande informatie door en je kunt nadien probleemloos inloggen op je Google Account.

De eerste stap die je dient te nemen, is om naar de desbetreffende Google dienst te gaan. Wil je bijvoorbeeld naar je Google Calendar? Dan dien je in te loggen op de volgende webpagina: https://calendar.google.com/calendar.

Google account inloggen

Op het moment dat je hier inlogt, ben je ook direct bij andere Google diensten ingelogd. In feite hoef je dus maar één keer in te loggen. Tijdens het gebruik van Google Chrome kan worden bekeken op welke apparaten er met het Google account is ingelogd. Om dit te kunnen bekijken moet met de linkermuisknop op het rondje met de initialen of een profielfoto worden gedrukt.

Met behulp van de initialen / profielfoto wordt het account waarmee is ingelogd aangegeven. Deze initialen / profielfoto staan aan de rechterkant van de adresbalk. Gegevens die binnen het Google account zijn bewaard kunnen alleen worden bekeken als er met het het Google account is ingelogd.

Wanneer de browser Google wordt opgestart kan er automatisch met de gegevens van het Google account worden ingelogd. Hierdoor kunnen de diensten van het Google account direct worden gebruikt nadat de browser Google Chrome is opgestart.

Doordat verschillende gegevens binnen het Google account zijn opgeslagen kan er bij verschillende websites automatisch worden ingelogd. Om de maximale voordelen uit het Google account te kunnen halen moet er met de browser van Google (Google Chrome) worden gewerkt. Automatisch inloggen is niet altijd even veilig. Vooral als de computer door meerdere mensen wordt gebruikt kan het automatisch inloggen gevaren met zich meebrengen.

Om veiliger automatisch in te kunnen loggen wordt het gebruik van Two Factor Authorization aanbevolen. Door Two Factor Authorization te gebruiken wordt er een code naar de mobiele telefoon gestuurd. De code die naar de mobiele telefoon wordt verstuurd moet vervolgens op websites worden ingevoerd om in te kunnen loggen. Tweestapsverificatie is in feite een extra stap waarmee de veiligheid van het Google account kan worden vergroot.

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van het Google account?

Google is een steeds groter wordend bedrijf aan het worden. Doordat Google steeds groter wordt komen er steeds meer toepassingen bij waarvoor het Google account kan worden gebruikt. Voordat de diensten van het Google account gebruikt kunnen worden moet er met de gegevens van het Google account worden ingelogd. Nadat je bent ingelogd kun je onder andere:

Mogelijkheden door bij het google account inloggen
 • E-mail versturen met Gmail
 • Werken aan de basistaken met de apps binnen Google Drive
 • Bestanden bewaren binnen de online opslagruimte (Google Drive)
 • Navigeren met Google Maps

Ben jij benieuwd wat je nog meer kunt doen nadat je met het Google account hebt ingelogd?

Google Account op een openbare computer gebruiken

Maak je wel eens gebruik van openbare computer? Dan is het van belang om de computer op een bewuste manier te gebruiken. Dat heeft onder andere betrekking op het Google Account.

Het is namelijk onwijs belangrijk dat er na het gebruik van de computer bij het Google account wordt uitgelogd. Door uit te loggen voorkom je dat andere mensen gebruik gaan maken van jouw Google Account.

Computer veilig gebruiken door niet automatisch bij het Google account inloggen

Met jouw Google Account hebben kwaadwillende toegang tot een uitgebreid aanbod van verschillende Google diensten. Wees hier dus onwijs voorzichtig mee. Bij het inloggen op een openbare computer moet altijd goed op de vinkjes worden gelet. Bij sommige websites kan er namelijk voor ‘Onthoud mijn wachtwoord’ worden gekozen. Om de privacy gevoelige informatie van het Google account te kunnen beschermen moet deze functie nooit op de openbare computer worden gebruikt.

Ontdek Google Docs en Drive

Dirkjan van Ittersum heeft recent een uitgebreid boek over de diensten van Google geschreven. Wij kunnen het boek ‘Ontdek Google Docs en Drive’ absoluut aanraden.

In dit boek vind je informatie over de diensten van Google. Je kunt onder andere lezen/leren waarom het werken in de cloud voordelen met zich mee brengt.

Daarbij geeft de auteur ook perfect aan wat je zoal nodig hebt. Juist, je hebt hier een Google account voor nodig. In dit boek is dan ook een hoop informatie over een Google account te vinden.

Wat is een Google account

Verder bespreekt de auteur allerlei verschillende diensten van Google. Onder andere Google Drive, Google Docs, Google Spreadsheets en Google Presentatie komen aan bod. Met dit boek heb je een perfecte leidraad als je gebruik wilt maken van de diensten van Google. Wij kunnen de aanschaf van dit boek absoluut aan raden. Neem het boek op je gemakje door en maak nadien met veel plezier gebruik van jouw Google Account en bijbehorende diensten!

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van het Google account?

Google is een steeds groter wordend bedrijf aan het worden. Doordat Google steeds groter wordt komen er steeds meer toepassingen bij waarvoor het Google account kan worden gebruikt. Voordat de diensten van het Google account gebruikt kunnen worden moet er met de gegevens van het Google account worden ingelogd. Nadat je bent ingelogd kun je onder andere:

Mogelijkheden door bij het google account inloggen
 • E-mail versturen met Gmail
 • Werken aan de basistaken met de apps binnen Google Drive
 • Bestanden bewaren binnen de online opslagruimte (Google Drive)
 • Navigeren met Google Maps

Ben jij benieuwd wat je nog meer kunt doen nadat je met het Google account hebt ingelogd?

Dit bericht heeft 2 reacties

Geef een reactie