Nest account: alles wat je over dit account moet weten!

Een Nest-account is een belangrijke tool om alles uit jouw Nest-producten en -services te kunnen halen. Met de Nest home app kun jij je thermostaat en andere apparaten eenvoudig bedienen. Een Nest-account is een centraal platform waarmee jij al jouw Nest apparaten, zoals thermostaten, camera’s en deurbellen, met behulp van de Google home app op één plek kunt beheren en controleren. Dit zorgt voor gemak en connectiviteit in internet verbonden huizen.

Nieuw Nest account maken

Een nieuw Nest account kan eenvoudig worden gemaakt en geeft je de mogelijkheid om de Nest app en al zijn functies optimaal te gebruiken. Volg de onderstaande stappen om een nieuw account aan te maken:

Wat is een Nest account
 1. Download de Nest app: Ga naar de App Store (voor iOS) of de Google Play Store (voor Android) en zoek naar de Nest app. Download en installeer de app op je smartphone of tablet.
 2. Open de Nest app: Nadat de app is geïnstalleerd moet je  deze op je apparaat openen. Als je de app voor de eerste keer start wordt je met een welkomstscherm begroet.
 3. Kies voor “Nieuw account maken”: Op het welkomstscherm van de app zie je de optie “Nieuw account maken”. Druk hierop om het registratieproces te starten.
 4. Vul je gegevens in: Om een nieuw Nest account aan te maken, moet je enkele persoonlijke gegevens, zoals je naam, e-mailadres en een wachtwoord invullen. Volg de instructies op het scherm en kies voor een sterk wachtwoord.
 5. Verifieer je e-mailadres: Nadat jij je gegevens hebt ingevuld, ontvang je een e-mail op het opgegeven e-mailadres om je account te verifiëren. Druk op de verificatie link in de e-mail om je account te activeren.
 6. Log op je nieuwe Nest account in: Nadat jij je account hebt geverifieerd, kun jij met je e-mailadres en wachtwoord op je nieuwe Nest account inloggen. Nu heb je de toegang tot alle functies van de Nest app.

Een Nest account biedt tal van voordelen, waaronder:

 • Vanaf één centrale locatie krijg je de toegang tot je Nest thermostaat, beveiligingscamera’s, Google deurbellen en andere Nest apparaten.
 • Mogelijkheid om waar je ook bent je apparaten via de Nest app op afstand te bedienen.
 • Ontvang meldingen en waarschuwingen op je smartphone of tablet wanneer er iets in je huis gebeurt.
 • Stel aangepaste schema’s voor je thermostaat in, zodat je energie kunt besparen en je huis comfortabel kunt houden.
 • Integreer je Nest apparaten met andere slimme apparaten, zoals verlichting, deurbellen en slimme sloten in je huis.

Met een nieuw Nest account kun je volop van de slimme functies en gemakken die Nest te bieden heeft genieten. Volg de bovenstaande stappen om een nieuw account snel en eenvoudig aan te maken en met de Nest app aan de slag te gaan.

Wil jij jouw apparaten in huis op een slimme manier kunnen bedienen?

Google Smart Home

Met behulp van Google Nest kun jij jouw apparaten met behulp van de stem, de app of via het internet bedienen.

 • Dat is niet meer naar de schakelaar hoeven lopen
 • Apparaten razendsnel kunnen bedienen
 • Je slimme apparaten met de stem kunnen bedienen
 • Zonder van de bank af te komen al jouw slimme apparaten beheren
 • Zelfs als je niet thuis bent jouw slimme apparaten kunnen bedienen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Nest app: Op je Nest account inloggen

Om via de Nest app toegang tot je Nest account te krijgen moet je de onderstaande stappen  volgen:

 1. Open de Nest app op je smartphone of tablet.
 2. Druk in het startscherm van de app op de knop met de tekst “Inloggen”.
 3. Voer je Nest accountgegevens in. Dit omvat je e-mailadres en wachtwoord.
 4. Druk op de knop “Inloggen” om verder te gaan.
 5. Als je je wachtwoord bent vergeten, druk dan op de link “Wachtwoord vergeten?” en volg de instructies om een nieuw wachtwoord in te stellen.
 6. Als je tweestapsverificatie voor je Nest account hebt ingesteld, ontvang je mogelijk een verificatiecode op je geregistreerde telefoonnummer of e-mailadres. Voer deze code in als daarom wordt gevraagd.
 7. Nadat jij jouw accountgegevens succesvol hebt ingevoerd word je via de Nest app op je Nest account ingelogd.

Nu je bent ingelogd, kun je alle functies en instellingen die in de Nest app beschikbaar zijn gebruiken. Hieronder staan enkele voorbeelden:

 • De temperatuurinstellingen van je Nest thermostaat aanpassen.
 • Videobeelden van je Nest beveiligingscamera’s of Google deurbel bekijken.
 • Schema’s en regels voor je Nest apparaten instellen.
 • Meldingen en waarschuwingen van je Nest apparaten ontvangen.

Via de Nest app kun je snel en eenvoudig op je Nest account inloggen. Zorg ervoor dat jij je accountgegevens veilig bewaart en deel ze niet met anderen om ongeautoriseerde toegang tot je Nest apparaten te voorkomen.

Probeer het zelf en ontdek de handige functies en mogelijkheden van de Nest app!

Nest Home account migratie voor volledige toegang van de leden

Als je als lid volledige toegang van Nest Home wilt hebben is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de migratie van je account. Deze migratie biedt verschillende voordelen en functies, maar het is ook belangrijk om van de mogelijke nadelen en verschillen ten opzichte van het oude systeem op de hoogte te zijn. Hieronder vind je een vergelijkingstabel met de belangrijkste kenmerken, voor- en nadelen en de verschillen tussen het oude en het nieuwe Nest Home accountsysteem.

Nest account gebruiken om alle functies van Google Nest te gebruiken
KenmerkenOude Nest Home accountNieuw Nest Home account
Toegang tot alle functiesJaJa
Mogelijkheid om apparaten te beherenJaJa
Integratie met andere slimme apparatenJaJa
GebruiksvriendelijkheidGemiddeldVerbeterd
Mogelijkheid om meerdere gebruikers toe te voegenNeeJa
Geavanceerde beveiligingsfunctiesBeperktUitgebreid

Naast deze kenmerken zijn er ook enkele specifieke stappen die je moet volgen om je Nest Home account succesvol te migreren. Volg deze stappen zorgvuldig op om ervoor te zorgen dat je volledige toegang tot alle functies en apparaten behoudt.

 1. Ga naar de Nest Home website en log op je huidige account in.
 2. Navigeer naar de accountinstellingen en zoek naar de optie voor accountmigratie.
 3. Druk op de migratie knop en volg de instructies op het scherm om je account naar het nieuwe systeem te migreren.
 4. Zorg ervoor dat je alle benodigde informatie en gegevens, zoals je gebruikersnaam, wachtwoord en eventuele verificatiecodes bij de hand hebt.
 5. Nadat de migratie is voltooid, ontvang je een bevestigingsmail met verdere instructies en informatie over hoe jij van de nieuwe functies van het Nest Home account kunt genieten.
 6. Controleer of al je apparaten op de juiste manier naar het nieuwe account zijn overgezet en test de functionaliteit om er zeker van te zijn dat alles naar behoren werkt.

Door de bovenstaande stappen te volgen en je Nest Home account te migreren, kun je van de volledige toegang en alle nieuwe functies die het nieuwe systeem te bieden heeft blijven profiteren. Aarzel niet om contact met de klantenservice op te nemen als je tijdens het migratieproces vragen of problemen hebt. Geniet van de verbeterde gebruikerservaring en de functionaliteiten van je Nest Home account!

Nest Home migratie voor de eigenaar

Als eigenaar van een Google Nest Home systeem moet je weten dat er binnenkort een migratie plaatsvindt. Dit heeft invloed op je Nest account en toegang tot je slimme apparaten en instellingen. Het nieuwe Nest account biedt een betere gebruikerservaring en extra functies, zoals geavanceerde beveiligingsopties en de integratie met andere Google-producten. Volg de instructies van Nest om probleemloos naar het nieuwe account over te stappen en profiteer van de nieuwste functies en updates. Hieronder staat een overzicht met de belangrijkste functies:

FunctiesVoordelenNadelenVerschillen
Eenvoudige installatieVoor eigenaren zonder technische kennis is deze app gemakkelijk te gebruiken en te installeren.– Beperkte mogelijkheden om dingen tijdens de installatie aan te passenNest Home biedt een eenvoudige installatieprocedure voor eigenaren zonder technische kennis.
Intuïtieve bedieningEenvoudige interface en duidelijke instructies.Beperkte mogelijkheden om de instellingen aan te passenNest Home is gebruiksvriendelijk waardoor jij gemakkelijk kunt navigeren en aanpassingen kunt maken.
Slimme automatiseringGeautomatiseerde taken en routines waardoor je het energieverbruik van apparaten efficiënt kunt beheerBeperkte compatibiliteit met andere slimme apparatenNest Home heeft slimme automatiserings opties om taken en routines te automatiseren en energie te besparen.
VeiligheidsfunctiesReal-time meldingen en waarschuwingen en op afstand toegang tot beveiligingscamera’s.Beperkte opslagruimte voor beveiligingsbeeldenNest Home biedt eigenaren veiligheidsfuncties zoals meldingen, waarschuwingen en toegang tot beveiligingscamera’s.

Stappen voor de Nest Home migratie 

 1. Maak een back-up van alle gegevens en instellingen van het huidige smart home-systeem.
 2. Zorg ervoor dat alle apparaten die moeten worden gemigreerd compatibel zijn met Nest Home.
 3. Volg de instructies van Nest Home om het systeem te installeren en de basisconfiguratie uit te voeren.
 4. Verbind de bestaande slimme apparaten met het Nest Home-systeem.
 5. Pas de instellingen en voorkeuren volgens jouw behoeften aan.
 6. Test de functionaliteit van het systeem zodat alles correct werkt.
 7. Schakel de oude smart home hub uit en verwijder deze indien nodig.
 8. Controleer de software-updates regelmatig en voer deze uit zodat het systeem up-to-date blijft.
 9. Maak kennis met de verschillende functies en mogelijkheden van Nest Home door de handleiding en online bronnen te raadplegen.
 10. Neem voor eventuele vragen of problemen tijdens de migratie contact met de klantenservice van Nest Home op.

Migreren naar Nest Home biedt verschillende voordelen, zoals eenvoudige installatie en een intuïtieve bediening,

Problemen en oplossingen bij het koppelen van Nest aan een Google-account

Het koppelen van je Nest apparaten aan een Google-account kan soms enkele problemen met zich meebrengen. Hieronder staan enkele veelvoorkomende problemen en mogelijke oplossingen die je kunt proberen om deze problemen op te lossen:

ProbleemOplossing
Het Nest-apparaat wordt niet door de Google Home-app herkend 1. Zorg dat je Nest-apparaat aan staat en met hetzelfde wifi-netwerk als je telefoon verbonden is. 2. Controleer of je de nieuwste versie van de Google Home-app hebt. 3. Probeer je Nest-apparaat opnieuw op te starten door de stekker uit het stopcontact te halen en weer in het stopcontact te doen.
Je kunt je Nest-apparaat niet aan je Google-account toevoegen1. Controleer of je Nest-apparaat compatibel is met het koppelen van je Google-account. Niet alle Nest-apparaten ondersteunen dit. 2. Volg de juiste stappen om je Nest-apparaat aan je Google-account toe te voegen. Raadpleeg de handleiding of de Nest-website voor gedetailleerde instructies. 3. Neem als je nog steeds problemen hebt contact met de klantenservice van Nest op.
De spraakopdrachten werken niet met je Nest-apparaat1. Controleer de configuratie van je Nest apparaat in de Google Home-app. 2. Gebruik de juiste spraakopdrachten en spreek duidelijk en luid genoeg. 3. Controleer of je microfoon correct is ingesteld en goed werkt. 4. Herstart je Nest apparaat als de spraakopdrachten nog steeds niet werken.
Je kunt op afstand geen verbinding met je Nest-apparaat maken  1. Controleer je internetverbinding op de locatie waar je bent. 2. Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van de Google Home-app hebt geïnstalleerd en op je Google-account bent ingelogd. 3. Controleer of je Nest apparaat met internet verbonden is en de wifi-verbinding stabiel is. 4. Neem als je nog steeds geen verbinding kunt maken contact met de klantenservice van Nest op.

Het koppelen van Nest aan een Google-account kan enkele uitdagingen met zich meebrengen, maar met deze mogelijke oplossingen kun je de meeste problemen hopelijk  oplossen. Als je nog steeds problemen ondervindt, aarzel dan niet om voor hulp en ondersteuning contact met de klantenservice van Nest op te nemen.

Wil jij jouw apparaten in huis op een slimme manier kunnen bedienen?

Google Smart Home

Met behulp van Google Nest kun jij jouw apparaten met behulp van de stem, de app of via het internet bedienen.

 • Dat is niet meer naar de schakelaar hoeven lopen
 • Apparaten razendsnel kunnen bedienen
 • Je slimme apparaten met de stem kunnen bedienen
 • Zonder van de bank af te komen al jouw slimme apparaten beheren
 • Zelfs als je niet thuis bent jouw slimme apparaten kunnen bedienen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Veel gestelde vragen over Nest app accounts – Android

Hieronder vind je een overzicht van veelgestelde vragen over het Nest app account op Android-apparaten:

VraagAntwoord
Hoe maak ik een Nest app account op Android aan?1. Download de Nest app uit de Google Play Store. 2. Open de app en druk op “Account aanmaken”. 3. Volg de instructies om je accountgegevens in te voeren en een wachtwoord te maken. 4. Druk op “Account maken” om je account aan te maken.
Kan ik meerdere Nest thermostaten aan één Nest app account koppelen?Ja, je kunt meerdere Nest thermostaten aan één Nest app account koppelen. Hierdoor kun jij al je thermostaten vanuit één app bedienen.
Kan ik mijn Nest app account met andere gebruikers delen?Ja, je kunt je Nest app account met andere gebruikers delen. Hierdoor kunnen hen toegang tot de Nest apparaten die aan je account gekoppeld zijn krijgen en controle over deze apparaten hebben.
Hoe kan ik mijn Nest app account verwijderen op Android?1. Open de Nest app op je Android-apparaat. 2. Druk in de linkerbovenhoek van het scherm op het menu-icoon. 3. Druk op “Instellingen”. 4. Scroll naar beneden en druk op “Account”. 5. Druk op “Account verwijderen” en bevestig je keuze.
Kan ik mijn Nest app account gebruiken op meerdere Android-apparaten?Ja, je kunt je Nest app account op meerdere Android-apparaten gebruiken. Zorg ervoor dat je dezelfde inloggegevens gebruikt om op ieder apparaat toegang tot je account te krijgen.
Wat moet ik doen als ik mijn Nest app wachtwoord ben vergeten?Als je je Nest app wachtwoord bent vergeten, druk dan in het inlogscherm van de app op “Wachtwoord vergeten”. Volg de instructies om je wachtwoord te resetten en weer toegang tot je account te krijgen.

Hopelijk hebben deze veel gestelde vragen je geholpen bij het begrijpen en het beheren van je Nest app account op je Android-apparaat. Als je nog andere vragen hebt, neem dan voor verdere ondersteuning gerust contact met de klantenservice van Nest op.

Conclusie: Nest account – Belangrijke informatie

In deze blogpost hebben we belangrijke informatie met betrekking tot het Nest account behandeld. We zijn begonnen met het proces om een nieuw Nest account in de Nest app aan te maken. Vervolgens hebben we besproken hoe je op je Nest account in kunt loggen en welke stappen er voor de migratie van een lid met volledige toegang en de eigenaar van een Nest Home nodig zijn.

Aan het einde van het artikel hebben we veel gestelde vragen over Nest app accounts voor Android-gebruikers behandeld. Daarnaast hebben we problemen en oplossingen bij het koppelen van Nest aan een Google-account aangekaart. Het is belangrijk dat jij deze informatie kent om je Nest producten en diensten optimaal te kunnen gebruiken. 

Nest account

Veel gestelde vragen

Hoe kan ik mijn huidige Nest account naar een Google-account upgraden?

Om je huidige Nest account naar een Google-account te upgraden moet je de instructies in de migratietool binnen de Nest app volgen. Deze tool begeleidt je stap voor stap door het proces en zorgt ervoor dat al je instellingen behouden blijven.

Kan ik meerdere gebruikers aan mijn Nest Home toevoegen?

Ja, je kunt meerdere gebruikers aan jouw Nest Home toevoegen. Hierdoor kunnen andere gezinsleden of huisgenoten toegang tot de Nest producten en instellingen krijgen. Ga naar de Nest app, selecteer jouw Home en ga naar “Instellingen”. Kies vervolgens voor “Familieleden” en volg de instructies om nieuwe gebruikers toe te voegen.

Kan ik mijn Nest account met anderen delen?

Nee, het is niet mogelijk om je Nest account met anderen te delen. Ieder lid van het huishouden moet een eigen Nest account hebben om toegang tot de Nest producten en diensten te krijgen.

Wat gebeurt er als ik mijn wachtwoord voor mijn Nest account vergeet?

Als je je wachtwoord voor je Nest account bent vergeten, kun je de “Wachtwoord vergeten?”-optie op het inlogscherm van de Nest app gebruiken. Volg de instructies om een nieuw wachtwoord in te stellen.

Kan ik mijn Google-account van mijn Nest account loskoppelen?

Ja, je kunt je Google-account van je Nest account loskoppelen. Ga naar de instellingen van je Google-account en zoek naar “Apps met toegang tot jouw account”. Hier kun je ervoor kiezen om de verbinding tussen Google en Nest ongedaan te maken.

Wil jij jouw apparaten in huis op een slimme manier kunnen bedienen?

Google Smart Home

Met behulp van Google Nest kun jij jouw apparaten met behulp van de stem, de app of via het internet bedienen.

 • Dat is niet meer naar de schakelaar hoeven lopen
 • Apparaten razendsnel kunnen bedienen
 • Je slimme apparaten met de stem kunnen bedienen
 • Zonder van de bank af te komen al jouw slimme apparaten beheren
 • Zelfs als je niet thuis bent jouw slimme apparaten kunnen bedienen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg