OneDrive toevoegen aan Verkenner – Eenvoudige gids

Wil jij weten hoe je OneDrive opties eenvoudig aan de Verkenner map toe kunt voegen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Wist je dat je online opslag eenvoudig met de Windows Verkenner kunt integreren, waardoor je gemakkelijker toegang tot al jouw bestanden en documenten hebt? Met OneDrive heb je verschillende opties om je afbeeldingen en andere bestanden op te slaan en te beheren. Zo kun je snel en efficiënt met al je bestanden en afbeeldingen werken. Wanneer je OneDrive opties aan de verkenner toevoegt biedt dat talloze voordelen, zoals de mogelijkheid om jouw bestanden en online opslag efficiënter te kunnen beheren. 

Waarom zou je OneDrive toevoegen aan de Verkenner? Nou, stel je eens voor dat je al jouw bestanden kunt openen en bewerken zonder dat je daarvoor constant naar de OneDrive website hoeft te gaan. Met online opslag kun je dit met slechts één druk op de knop doen. Dus geen gedoe meer met het handmatig openen van de website. Met slechts een paar klikken kun je OneDrive, de online opslagdienst, rechtstreeks vanuit de Verkenner gebruiken. 

Daarnaast kun je voor extra opslagruimte en functies naar een betaalde versie upgraden. Om toegang tot online opslag te krijgen, hoef je de optie alleen maar in de taakbalk te selecteren of in het linkerdeelvenster van de Verkenner op de knop “OneDrive” te klikken. Hierdoor kunnen de koppelingen snel en gemakkelijk worden geopend.

Wil je weten hoe je dit kunt doen? Geen zorgen, we hebben een overzicht van de stappen gemaakt waarmee je OneDrive kunt toevoegen aan de verkenner. Met behulp van deze online opslagdienst kunnen bestanden eenvoudig worden gesynchroniseerd en gedeeld. Volg de onderstaande stappen om OneDrive aan de Verkenner toe te voegen: 

 • 1. Open OneDrive op de computer. 
 • 2. Klik in het menu op de “Opties” knop. 
 • 3. Selecteer “Instellingen”. 

En Binnen no-time heb jij via Verkenner de toegang tot al je bestanden die je in de OneDrive map hebt opgeslagen!

Gedeelde mappen met OneDrive in Verkenner openen 

Wil je snel en eenvoudig toegang tot gedeelde mappen op OneDrive krijgen? Dan is het goed om te weten dat je deze mappen met de optie “jouw OneDrive opgeslagen” rechtstreeks in de Verkenner kunt openen. Hierdoor kun je gemakkelijk online met anderen samenwerken en bestanden beheren zonder dat je constant naar de OneDrive website hoeft te gaan. Dit is een handige functie om bestanden efficiënt via OneDrive te kunnen delen. Om via de Verkenner toegang tot de gedeelde mappen op OneDrive te krijgen, moet je de onderstaande stappen volgen. 

Zo kun je OneDrive toevoegen aan Verkenner
 1. Open de map “OneDrive” op je computer.
 2. Klik op de optie “Account ontkoppelen” in het menu bovenaan OneDrive om jouw OneDrive opgeslagen bestanden te ontkoppelen.
 3. Selecteer vervolgens de optie “Gedeelde mappen openen“.
 4. Je zult nu een lijst met alle gedeelde mappen waartoe je op jouw OneDrive omgeving toegang hebt zien.
 5. Klik op een van de mappen om deze te openen en de inhoud ervan in jouw OneDrive map weer te geven.

Op deze manier kun je snel tussen verschillende gedeelde mappen in OneDrive schakelen  en direct online aan bestanden die met jou zijn gedeeld werken.

Wil jij je bestanden van OneDrive gemakkelijk bekijken?

OneDrive toevoegen aan Verkenner en bestanden in de OneDrive map bewaren

Door OneDrive aan de verkenner toe te voegen kun jij je bestanden vanuit OneDrive bekijken.

 • Dat is: je bestanden gemakkelijk kunnen bekijken
 • Bestanden gemakkelijk kunnen s
 • Gemakkelijk je bestanden zoals foto’s, video’s en documenten met anderen delen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Het gemak van het openen en het beheren van gedeelde bestanden in de Verkenner

De Verkenner gebruiken om gedeelde bestanden op OneDrive te openen biedt verschillende voordelen. Ten eerste is het veel handiger om via de OneDrive website online toegang tot je bestanden te krijgen. Bovendien kun je een online map eenvoudig maken waardoor je jouw bestanden georganiseerd kunt houden. Met slechts een paar klikken heb je via OneDrive direct toegang tot al je gedeelde mappen en bestanden.

Bovendien kun je de OneDrive bestanden en mappen op je computer in de Verkenner op dezelfde manier als andere bestanden beheren. Je kunt je bestanden in de OneDrive map kopiëren, verplaatsen, hernoemen en verwijderen, zoals je gewend bent. Dit maakt het werken met gedeelde bestanden op OneDrive een stuk intuïtiever en efficiënter. Door deze functie te gebruiken, kun je de map op OneDrive gemakkelijk vinden en ermee werken.

Daarnaast kun je afbeeldingen op OneDrive bekijken zonder dat je ze eerst hoeft te downloaden. Met de Verkenner kun je snel door afbeeldingen bladeren zonder dat je deze lokaal op hoeft te slaan. Dit is handig wanneer jij je OneDrive map wilt verkennen. Dit bespaart niet alleen ruimte op je harde schijf, maar maakt ook het delen van visueel materiaal wordt met de mogelijkheden van OneDrive mappen in de Verkenner veel eenvoudiger. Bovendien kun je met de deze functie bestanden gemakkelijk bewerken en samenwerken.

Stappen om gedeelde mappen via OneDrive met lokale opslag te synchroniseren

Wil je nog meer gemak ervaren bij het werken met gedeelde mappen? Dan kun je ervoor kiezen om deze mappen via OneDrive met de lokale opslag van je computer te synchroniseren, zodat ze kunnen worden opgeslagen en gesynchroniseerd.

Hoe kun je bestanden tussen lokale opslag en OneDrive synchroniseren?

Wil je graag je bestanden tussen je lokale opslag en OneDrive synchroniseren? Met de OneDrive synchronisatiefunctie kun je je bestanden eenvoudig synchroniseren en op al je apparaten up-to-date houden. Zo hoef je bestanden nooit meer handmatig over te zetten. 

Het enige wat je hoeft te doen is de OneDrive synchronisatie instellen en al je bestanden zullen automatisch worden gesynchroniseerd. Dat kan eenvoudig met behulp van de synchronisatiefunctie van OneDrive in Windows worden gedaan. Door de OneDrive map te gebruiken, kun je ervoor zorgen dat al jouw belangrijke bestanden altijd up-to-date zijn en op al je apparaten beschikbaar zijn. 

OneDrive toevoegen aan Verkenner en bestanden zokeen

Voordat je deze functie kunt gebruiken moet je de OneDrive-app op je Windows-pc installeren. Wanneer je dit nog niet hebt gedaan, kun je de app vanaf de officiële website van Microsoft downloaden. Vervolgens kan de OneDrive App eenvoudig worden geïnstalleerd. Hiervoor hoef je alleen maar de stappen tijdens de installatie te volgen. Zodra de app is geïnstalleerd, volg je eenvoudigweg de onderstaande stappen om de gewenste resultaten te behalen.

 1. Open Verkenner door in de taakbalk op het map icoontje te klikken of door de toetsenbordcombinatie “Windows-toets + E” te gebruiken.
 2. In de Verkenner zie je aan de linkerkant een lijst met mappen en locaties. Zoek in deze lijst naar “OneDrive”.
 3. Klik met de rechtermuisknop op “OneDrive” en kies “Instellingen” in het contextmenu.
 4. In het venster dat nu verschijnt, ga je naar het tabblad “Account” en klik je op “Map locatie wijzigen”.
 5. Kies nu een locatie op jouw computer waar je jouw OneDrive map wilt plaatsen. 
 6. Nadat je een locatie hebt gekozen, klik je op “OK” om de wijzigingen op te slaan.

Gefeliciteerd! Wanneer je de bovenstaande stappen hebt gevolgd heb je OneDrive kunnen toevoegen aan de Verkenner en kun je je bestanden tussen je lokale opslag en OneDrive synchroniseren. Nu kun je bestanden eenvoudig slepen en in de OneDrive map in de Verkenner plaatsen om ze automatisch met je cloudopslag te laten synchroniseren.

Automatische synchronisatie-instellingen om OneDrive efficiënt te gebruiken

Om het meeste uit OneDrive te halen, is het belangrijk dat je de juiste automatische synchronisatie-instellingen instelt. Hierdoor kun je jouw bestanden regelmatig bij laten werken zonder dat je er handmatig iets voor hoeft te doen. Volg deze stappen om de instellingen aan te passen:

 1. Klik met de rechtermuisknop op het OneDrive-pictogram in het systeemvak (rechtsonder in de taakbalk) en selecteer “Instellingen”.
 2. Ga naar het tabblad “Account” en klik op “Kies mappen” om de gratis functionaliteit te verkrijgen.

Met OneDrive op Windows werken: stapsgewijze handleiding

OneDrive is een handige cloudopslag dienst van Microsoft waarmee je al je bestanden veilig kunt bewaren en overal toegang tot de bestanden kunt hebben. In de onderstaande stapsgewijze handleiding laten we je zien hoe je OneDrive kunt toevoegen aan de Verkenner op Windows, zodat je de bestanden eenvoudig kunt synchroniseren en beheren.

 1. OneDrive installatie
  • Ga naar de website van Microsoft en download de nieuwste versie van OneDrive.
  • Dubbelklik op het installatiebestand om de installatie te starten.
  • Volg de instructies op het scherm om OneDrive op je computer te installeren.
 2. Met je Microsoft-account verbinden
  • Open Verkenner door op het map icoontje in de taakbalk te klikken of door de sneltoets “Windows-toets + E” te gebruiken.
  • Klik links in het navigatievenster op “OneDrive”.
  • Er wordt nu een venster geopend waarin je wordt gevraagd om met je Microsoft-account in te loggen. Vul hier je gegevens in en klik op “Aanmelden”.
 3. Synchronisatie instellen
  • Nadat je bent aangemeld, kun je kiezen welke mappen van OneDrive met de Verkenner moeten worden gesynchroniseerd. Selecteer de mappen die je wilt synchroniseren door erop te klikken.
  • Klik vervolgens op “Volgende” en wacht tot de synchronisatie is voltooid.

Belangrijke functies en instellingen die bij het gebruik van OneDrive op Windows beschikbaar zijn

OneDrive biedt verschillende handige functies en instellingen waarmee de gebruikerservaring kan worden verbeterd. Hieronder staan enkele belangrijke functies zoals het delen van bestanden via OneDrive en het navigeren met behulp van de map functionaliteit die je kunt gebruiken.

 • Bestanden delen: Met OneDrive kun je bestanden eenvoudig met anderen delen. Klik met de rechtermuisknop op een bestand of map in de Verkenner, selecteer “Delen” en voer het e-mailadres van de persoon waarmee je het bestand / de bestanden wilt delen in.
 • Versiegeschiedenis: Wanneer je wijzigingen in een bestand dat in OneDrive is opgeslagen aanbrengt, houdt OneDrive de versiegeschiedenis automatisch bij. Hierdoor kun je eerdere versies van het bestand herstellen wanneer dat nodig is.
 • Offline toegang: Je kunt bepaalde mappen of bestanden offline beschikbaar maken, zodat je er ook zonder internetverbinding toegang mee kunt werken, beheren of bekijken.

Persoonlijke mappen van OneDrive naar lokale opslag verplaatsen

Hoe kun je persoonlijke mappen van OneDrive naar de lokale harde schijf verplaatsen?

Wanneer je persoonlijke mappen van OneDrive naar je lokale harde schijf wilt verplaatsen, is het belangrijk om te weten hoe je dit op een veilige en efficiënte manier kunt doen. Hieronder staan de stappen die je hiervoor kunt volgen:

 1. Open de OneDrive-toepassing op je computer en zorg ervoor dat deze met al je bestanden in de Cloud gesynchroniseerd is.
 2. Navigeer naar de map waarin je persoonlijke bestanden zich bevinden.
 3. Selecteer alle bestanden en mappen die je wilt verplaatsen door ze aan te vinken.
 4. Klik met de rechtermuisknop op de geselecteerde items en selecteer “Knippen”.
 5. Ga naar de gewenste locatie op je lokale harde schijf waar je de persoonlijke mappen wilt plaatsen.
 6. Klik met de rechtermuisknop op een lege ruimte in deze locatie en selecteer “Plakken”. Hiermee worden alle geselecteerde bestanden en mappen van OneDrive naar je lokale opslag verplaatst.

Door deze stappen te volgen, kun je al je persoonlijke bestanden gemakkelijk van OneDrive naar een lokaal station overzetten, waardoor ze direct zonder internetverbinding toegankelijk zijn.

Wil jij je bestanden van OneDrive gemakkelijk bekijken?

OneDrive toevoegen aan Verkenner en bestanden in de OneDrive map bewaren

Door OneDrive aan de verkenner toe te voegen kun jij je bestanden vanuit OneDrive bekijken.

 • Dat is: je bestanden gemakkelijk kunnen bekijken
 • Bestanden gemakkelijk kunnen s
 • Gemakkelijk je bestanden zoals foto’s, video’s en documenten met anderen delen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Het belang van het behouden van een back-up van persoonlijke bestanden buiten OneDrive

Hoewel OneDrive voor het bewaren en synchroniseren van je persoonlijke bestanden handig is, is het ook belangrijk om buiten OneDrive een back-up te behouden. Hieronder staan enkele redenen waarom dit belangrijk is:

 1. Bescherming tegen gegevensverlies: Als er iets met je OneDrive account misgaat, zoals een technische storing of een inbreuk op de beveiliging, kan dit in verlies van al je gegevens resulteren. Door een back-up van je persoonlijke bestanden op een andere locatie te maken, zorg je ervoor dat je zelfs als er iets met OneDrive gebeurt altijd toegang tot een kopie van deze bestanden hebt.
 2. Extra beveiligingslaag: Hoewel cloudopslag diensten zoals OneDrive over het algemeen veilig zijn, is er altijd een klein risico op hackers of ongeautoriseerde toegang tot je account. Door een back-up van je persoonlijke bestanden op een lokale harde schijf of externe schijf te maken, voeg je nog een extra beveiligingslaag aan je gegevens toe.

Officebestanden vanuit OneDrive maken en bewerken 

In OneDrive kun je Officebestanden rechtstreeks maken en bewerken. Dit betekent dat je geen aparte software op je computer hoeft te installeren, maar gewoon met OneDrive online aan je documenten kunt werken. Of het nu om Word-documenten, Excel-spreadsheets of PowerPoint-presentaties gaat, je kunt ze allemaal direct in OneDrive maken en bewerken.

OneDrive toevoegen aan Verkenner en met office aps werken

Het grote voordeel hiervan is dat je waar je ook bent altijd toegang tot de meest recente versie van je bestanden hebt. Je kunt eenvoudig vanaf iedere computer, laptop, smartphone of tablet met internettoegang op je OneDrive account inloggen en direct aan de slag gaan. Dit maakt het ideaal voor mensen die onderweg zijn of regelmatig van computer wisselen.

Voordelen van online versies van Microsoft Office apps in combinatie met OneDrive

Door de online versies van Microsoft Office apps in combinatie met OneDrive te gebruiken profiteer je van verschillende voordelen. Ten eerste hoef je geen dure softwarepakketten meer aan te schaffen, omdat deze online apps gratis beschikbaar zijn. Je hebt dus zonder extra kosten toegang tot programma’s zoals Word, Excel en PowerPoint.

Daarnaast kun je gemakkelijk met anderen aan dezelfde documenten samenwerken. Zo kun je een Word-document met collega’s of vrienden delen en tegelijkertijd samen aan hetzelfde bestand werken. Iedereen kan wijzigingen aanbrengen die direct voor alle betrokkenen zichtbaar zijn. Dit maakt het werken aan projecten efficiënter en zorgt ervoor dat iedereen altijd over de meest recente versie van het bestand beschikt.

Bovendien hoef je je met de OneDrive map geen zorgen te maken over het verlies van gegevens. Alles wat je in OneDrive opslaat wordt automatisch met de cloud gesynchroniseerd, waardoor je bestanden zelfs als je computer crasht of kwijtraakt veilig zijn. Je kunt dus met een gerust hart aan je documenten werken, wetende dat ze veilig in je OneDrive account zijn opgeslagen.

Via cloudopslag in real-time samenwerken

Een ander groot voordeel van OneDrive is de mogelijkheid om via cloudopslag in real-time samen aan Officebestanden te werken. Dit betekent dat meerdere personen tegelijkertijd wijzigingen in hetzelfde document aan kunnen brengen, terwijl alle wijzigingen direct worden bijgewerkt en voor alle betrokkenen worden weergegeven.

Stel je bijvoorbeeld voor dat je een PowerPoint presentatie voor een belangrijke vergadering maakt. Je hebt er hard aan gewerkt en wilt er zeker van zijn dat je bestanden veilig zijn opgeslagen en zelfs als er iets met je computer gebeurt gemakkelijk toegankelijk zijn. Dat is waar OneDrive van pas komt. OneDrive is een cloudopslag dienst van Microsoft waarmee je je bestanden online op kunt slaan en vervolgens kun je de bestanden die in de Cloud staan opgeslagen vanaf ieder apparaat dat met het internet is verbonden bewerken, beheren en bekijken. 

Wanneer je OneDrive gaat toevoegen aan de Verkenner, kun je bestanden eenvoudig slepen en tussen je computer en de Cloud plaatsen, zonder dat je een browser hoeft te openen. Dit bespaart tijd en maakt het beheren van je bestanden veel handiger. 

Bovendien worden alle wijzigingen die je in een bestand aanbrengt automatisch met OneDrive gesynchroniseerd, zodat je ongeacht het apparaat dat je gebruikt altijd de meest recente versie van je documenten hebt. OneDrive toevoegen aan de Verkenner is een eenvoudig proces dat slechts enkele stappen vereist. Hieronder bespreken we hoe je dit kunt doen, zodat je optimaal van de voordelen van OneDrive kunt profiteren, zodat al je belangrijke bestanden veilig zijn opgeslagen.

De standaard opslaglocatie voor Microsoft Office apps wijzigen

Wanneer je regelmatig met Microsoft Office-apps zoals Word, Excel en PowerPoint werkt, kan het handig zijn om OneDrive als de standaard opslaglocatie in te stellen. Hierdoor worden al je Office bestanden automatisch in de cloud opgeslagen, zodat je er altijd en overal toegang toe hebt. Het wijzigen van de standaardopslaglocatie is eenvoudig en kan met behulp van de volgende stappen worden gedaan:

 1. Open een willekeurige Microsoft Office-app, zoals Word.
 2. Klik op het tabblad “Bestand” in de menubalk bovenaan het scherm.
 3. Selecteer “Opties” onderaan het dropdown-menu.
 4. In het venster dat nu verschijnt, klik je aan de linkerkant op “Opslaan”.
 5. Onder het kopje “Opslaan” zie je een optie genaamd “Standaardbestandslocatie”.
 6. Klik naast deze optie op de knop “Bladeren”.
 7. Navigeer naar de OneDrive map op je apparaat en kies deze als nieuwe standaardopslaglocatie.
 8. Klik op “OK” om de wijzigingen op te slaan.

Vanaf nu zullen alle nieuwe documenten die je in Microsoft Office maakt automatisch in je OneDrive account worden opgeslagen.

Voordelen en overwegingen bij het instellen van OneDrive als de standaardopslaglocatie voor Office-bestanden.

Het instellen van OneDrive als de standaardopslaglocatie voor Office-bestanden biedt verschillende voordelen en overwegingen waar je rekening mee moet houden. Hieronder staan enkele belangrijke punten:

 • Online opslag: Door OneDrive als je standaardopslaglocatie te gebruiken, worden al je bestanden automatisch met de cloud gesynchroniseerd. Dit betekent dat je met de OneDrive map altijd een back-up van je documenten hebt, en er zelfs als je geen toegang tot je eigen apparaat hebt gemakkelijk bij kunt.
 • Gemakkelijke toegang: Met OneDrive kun je zolang je maar een internetverbinding hebt overal ter wereld toegang tot je bestanden krijgen. Of je nu onderweg bent, op kantoor of thuis werkt, je kunt altijd bij al je Office bestanden komen.
 • Samenwerken: Met behulp van OneDrive kun je eenvoudig samen met anderen aan documenten werken. Je kunt bestanden delen en tegelijkertijd bewerken, waardoor je gemakkelijker en efficiënter samen aan projecten kunt werken.

Conclusie: OneDrive succesvol toegevoegd aan Verkenner

Gefeliciteerd! Je weet nu hoe je met succes OneDrive kunt toevoegen aan de Verkenner op je Windows-computer. Nu kun je eenvoudig rechtstreeks vanuit de Verkenner toegang tot al je bestanden en mappen die met OneDrive zijn gesynchroniseerd krijgen. Dit maakt het beheren en organiseren van je bestanden een stuk gemakkelijker.

Met OneDrive in de Verkenner kun je gedeelde mappen openen, bestanden synchroniseren, met Office apps werken en zelfs de standaard opslaglocatie voor Microsoft Office apps wijzigen. Het biedt een naadloze integratie tussen je lokale opslag en de cloudopslag van OneDrive.

OneDrive toevoegen aan Verkenner en bestanden in de OneDrive map bewaren

Dus waar wacht je nog op? Verken alle mogelijkheden die OneDrive te bieden heeft in combinatie met de Verkenner. Organiseer je bestanden, werk met anderen samen en zorg ervoor dat al je belangrijke documenten veilig in de cloud worden bewaard.

Veel gestelde vragen

Kan ik mijn OneDrive opslagruimte vergroten?

Ja, als je meer opslagruimte nodig hebt dan wat er standaard bij OneDrive wordt geleverd, kun je extra opslagruimte kopen. Ga naar de instellingen van OneDrive om te zien welke opties er beschikbaar zijn om je opslagruimte uit te breiden.

Kan ik ook offline toegang tot mijn bestanden krijgen?

Ja, met behulp van de OneDrive synchronisatiefunctie kun je bestanden en mappen op je computer synchroniseren, zodat je er offline toegang toe hebt. Zodra je weer verbinding met internet maakt, worden eventuele wijzigingen die je offline hebt aangebracht automatisch met OneDrive gesynchroniseerd.

Kan ik mijn OneDrive bestanden met anderen delen?

Ja, je kunt bestanden en mappen via OneDrive eenvoudig met anderen delen. Klik met de rechtermuisknop op het bestand of de map die je wilt delen en selecteer de optie “Delen”. Met de OneDrive map functie kun je gemakkelijk bepalen wie toegang tot het bestand heeft en welke rechten ze hebben, zoals alleen lezen of bewerken.

Hoe kan ik mijn persoonlijke mappen van OneDrive naar mijn lokale opslag verplaatsen?

Om persoonlijke mappen van OneDrive naar je lokale opslag te verplaatsen, open je de Verkenner en navigeer je naar de locatie waarin de persoonlijke map zich bevindt. Knip vervolgens de map uit de OneDrive map en plak deze in de gewenste locatie op je lokale opslag.

Kan ik Officebestanden vanuit OneDrive maken en bewerken?

Ja, met behulp van Office Online kun je Officebestanden die in OneDrive zijn opgeslagen rechtstreeks in een webbrowser maken en bewerken. Hierdoor kun je zonder dat je Office software op de computer hebt geïnstalleerd samen met anderen aan documenten werken.

Hoe kan ik mijn standaard opslaglocatie voor Microsoft Office apps wijzigen?

Je kunt de standaard opslaglocatie voor Microsoft Office apps eenvoudig wijzigen door naar de instellingen van iedere app te gaan. In de instellingen kun je aangeven dat je bestanden in OneDrive in plaats van lokaal op wilt slaan. Op deze manier worden al je nieuwe bestanden automatisch in OneDrive opgeslagen.

Wil jij je bestanden van OneDrive gemakkelijk bekijken?

OneDrive toevoegen aan Verkenner en bestanden in de OneDrive map bewaren

Door OneDrive aan de verkenner toe te voegen kun jij je bestanden vanuit OneDrive bekijken.

 • Dat is: je bestanden gemakkelijk kunnen bekijken
 • Bestanden gemakkelijk kunnen s
 • Gemakkelijk je bestanden zoals foto’s, video’s en documenten met anderen delen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg