PDF-bestand openen? Probleem oplossen!

Heb je ooit problemen gehad bij het openen van een PDF-bestand in de browser? Je bent niet de enige. Het kan behoorlijk frustrerend zijn wanneer je belangrijke informatie wilt bekijken, maar de browser simpelweg de PDF bestanden niet opent. Maar waarom gebeurt dit eigenlijk? En wat is de impact hiervan op jouw werk of studie? 

Er kunnen verschillende redenen zoals problemen met Acrobat Reader, Word of Edge zijn waarom je geen toegang tot een PDF-bestand hebt. Misschien heb je het verkeerde programma van acrobat of acrobat reader, gebruikt voor het openen van het bestand, of misschien is het bestand tijdens het downloaden via edge beschadigd geraakt. Wat de reden ook is, het niet kunnen openen van PDF-bestanden in Acrobat Reader, Word of Edge kan aanzienlijke gevolgen voor jouw productiviteit en efficiëntie hebben.

Het is daarom belangrijk dat je een oplossing voor dit probleem vindt. Gelukkig zijn er zelfs als je er momenteel geen toegang toe hebt verschillende manieren waarop een PDF-bestand kan worden geopend. Zo kan je een PDF-bestand met Acrobat Reader openen. Met behulp van deze software kun je PDF-bestanden moeiteloos openen en bekijken. Daarnaast kun je Word gebruiken voor het bewerken en het openen van een PDF-bestand. In dit artikel zullen we enkele veelvoorkomende problemen bij het openen van PDF-bestanden met Acrobat Reader, mogelijke redenen achter deze problemen en de impact ervan op jouw dagelijkse leven bespreken. We zullen ook bespreken hoe je deze problemen op kunt oplossen en hoe je PDF-bestanden naar Word bestanden kunt converteren. Bovendien zullen we nuttige tips delen over hoe je deze obstakels kunt overwinnen en eindelijk die belangrijke informatie met behulp van Word en Acrobat Reader kunt verkennen.

Problemen bij het openen van PDF-bestanden in jouw browser

Het kan erg frustrerend zijn wanneer je een PDF-bestand in de browser wilt openen, maar het lukt niet met Acrobat Reader. Dit probleem kan bij het gebruik van Acrobat Reader en Word met de instellingen van de browser te maken hebben. Sommige browsers hebben standaardinstellingen die met het correct weergeven van PDF’s interfereren. Dit kan problematisch zijn wanneer je Acrobat Reader gebruikt voor het openen en het bewerken van PDF-documenten, of als je Word gebruikt om PDF’s naar bewerkbare bestanden te converteren. Gelukkig kun je deze instellingen aanpassen waardoor de bestanden probleemloos kunnen worden geopend.

Wanneer je bij het openen van PDF’s problemen ondervindt, moet je eerst controleren of de browser correct is geconfigureerd voor het openen van dit bestandstype. Ga naar de instellingen van de browser en zoek naar opties met betrekking tot de weergave van PDF-bestanden. Deze instellingen voor de PDF moeten op “Altijd toestaan” of iets dergelijks zijn ingesteld, zodat de browser geen beperkingen aan het openen van PDF bestanden oplegt.

PDF bestand openen

Echter, wanneer je meerdere browsers op verschillende apparaten gebruikt, moet je mogelijk dezelfde instellingen op al deze browsers aanpassen, zodat PDF-bestanden op alle apparaten zonder problemen kunnen worden geopend.

Wil jij optimaal met PDF bestanden kunnen werken?

PDF bewerken met software

Met PDF bestanden kun je informatie op een veilige manier met anderen delen.

 • Dat is: anderen kunnen geen wijzigingen in het bestand aanbrengen
 • Informatie kan met iedereen worden gedeeld
 • De mogelijkheid om PDF bestanden als bijlagen te versturen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Ontbrekende plug-ins of extensies die nodig zijn om PDF bestanden in de browser te bekijken

Eén veelvoorkomend probleem bij het openen van PDF-bestanden is dat er ontbrekende plug-ins of extensies zijn die je nodig hebt voor het bekijken van deze bestanden in de browser. Het kan voorkomen dat je een melding krijgt waarin staat dat er een bepaalde plug-in ontbreekt of niet is geïnstalleerd. In dit geval moet je de benodigde plug-in installeren voordat je een PDF-bestand kunt openen.

Gelukkig zijn de meeste browsers met een ingebouwde PDF-lezer, zoals Adobe Acrobat Reader uitgerust. Wanneer je deze PDF-lezer niet hebt geïnstalleerd of als deze verouderd is, kan dit problemen bij het openen van PDF-bestanden in de browser veroorzaken. Om PDF bestanden met behulp van een PDF-lezer te kunnen openen moet je de nieuwste versie van Adobe Acrobat Reader installeren en deze correct als jouw standaard PDF-lezer configureren.

Als alternatief kun je ook andere PDF-lezers die als browserextensies beschikbaar zijn proberen. Deze extensies kunnen naadloos met de browser worden geïntegreerd en bieden mogelijk extra functies en mogelijkheden voor het bekijken van PDF’s.

Beveiligingsinstellingen die voorkomen dat u PDF’s kunt openen in uw browser

Problemen bij het openen van PDF-bestanden in de browser kunnen door beveiligingsinstellingen worden veroorzaakt. Deze instellingen kunnen ervoor zorgen dat bepaalde bestanden niet kunnen worden geopend, omdat de browser ze mogelijk als schadelijk beschouwt. Dit kan vooral voorkomen als je strenge beveiligingsinstellingen hebt ingesteld of als je een zakelijk netwerk gebruikt waarin bepaalde websites of bestanden om de veiligheid te waarborgen worden geblokkeerd. 

Om dit probleem op te lossen, kun je de beveiligingsinstellingen van de browser aanpassen. Ga naar de instellingen van de browser en zoek naar de beveiligingssectie. Hier kun je de instellingen aanpassen om bepaalde bestanden toe te staan en eventuele blokkades op te heffen. Omdat dit de veiligheid van de computer of het netwerk kan beïnvloeden is het belangrijk dat je altijd voorzichtig bent als je deze instellingen aanpast. 

Een andere optie is om het PDF-bestand te downloaden en met een specifieke PDF-lezer, zoals Adobe Acrobat Reader te openen. Deze software is speciaal voor het openen en het bekijken van PDF-bestanden ontworpen en biedt vaak meer mogelijkheden dan een standaard browser. Door het bestand te downloaden en met Adobe Acrobat Reader te openen, omzeil je eventuele beveiligingsinstellingen die bij het openen van het bestand in de browser problemen kunnen veroorzaken. Zorg er ook altijd voor dat je de meest recente versie van de browser en PDF-lezer gebruikt. Updates bevatten vaak verbeteringen en oplossingen voor bekende problemen.

Oplossing: PDF bestanden met Adobe Acrobat openen

Adobe Acrobat is een betrouwbare software die speciaal voor het openen en het bewerken van PDF-bestanden is ontworpen. Met zijn uitgebreide functies en gebruiksvriendelijke interface biedt Adobe Acrobat ten opzichte van andere programma’s verschillende voordelen. Hieronder bespreken we de belangrijkste punten die je in overweging moet nemen als je PDF-bestanden wilt openen met Adobe Acrobat.

Introductie tot Adobe Acrobat als betrouwbare software voor het openen en bewerken van PDF’s

Adobe Acrobat staat bekend als dé standaardsoftware voor het werken met PDF-bestanden. Het programma biedt een breed scala aan mogelijkheden, waaronder het openen, bewerken, converteren en beveiligen van PDF’s. Of je nu een professional bent die dagelijks met PDF-documenten werkt of gewoon af en toe een PDF wilt openen, Adobe Acrobat is de ideale keuze.

Voordelen en functies van Adobe Acrobat ten opzichte van andere programma’s

Er zijn verschillende redenen waarom Adobe Acrobat als de beste keuze voor het openen van PDF-bestanden wordt beschouwd. Ten eerste ondersteunt Adobe Acrobat niet alleen tekst, maar ook afbeeldingen, tabellen en grafieken in hoge kwaliteit. Dit zorgt ervoor dat je alle visuele elementen in een PDF ongeacht de browser die je gebruikt kunt bekijken zoals ze bedoeld zijn.

PDF-bestand openen en in andere programma's verwerken

Daarnaast biedt Adobe Acrobat geavanceerde bewerkingsmogelijkheden waarmee je wijzigingen in een PDF-document aan kunt brengen. Zo kun je tekst toevoegen of verwijderen, afbeeldingen invoegen of vervangen, pagina’s herschikken en nog veel meer. Met Adobe Acrobat heb je de volledige controle over hoe je PDF eruitziet.

Beschikbaarheid en installatieopties voor Adobe Acrobat op verschillende besturingssystemen

Adobe Acrobat is voor zowel Windows als macOS besturingssystemen beschikbaar. Het kan in de meeste browsers, waaronder Chrome, Firefox en Safari worden gebruikt. Je kunt het programma van de officiële website van Adobe downloaden en het eenvoudig op je computer installeren. Daarnaast biedt Adobe mobiele apps, zoals Adobe Reader, die voor iOS- en Android-apparaten beschikbaar zijn. Hiermee kun je zelfs als je onderweg bent PDF-bestanden moeiteloos openen.

Kostenaspect en mogelijke gratis alternatieven voor Adobe Acrobat

Hoewel Adobe Acrobat een krachtige software is, kan het kostenaspect voor sommige gebruikers een nadeel zijn. Het programma wordt via een abonnementsmodel aangeboden, waarbij je maandelijks of jaarlijks moet betalen om toegang tot alle functies te krijgen. Gelukkig zijn er ook gratis alternatieven, zoals Foxit Reader en Nitro PDF Reader beschikbaar, die basisfunctionaliteiten bieden voor het openen en het bekijken van PDF bestanden.

Stapsgewijze handleiding voor het openen van PDF bestanden met Adobe Acrobat in Windows

Om een PDF-bestand te kunnen openen met Adobe Acrobat, moet je de software eerst op jouw Windows-computer downloaden en installeren. Volg de onderstaande eenvoudige stappen om hiermee aan de slag te gaan:

 1. Ga naar de officiële website van Adobe.
 2. Zoek naar de downloadpagina voor Adobe Acrobat.
 3. Kies de juiste versie van Adobe Acrobat voor jouw besturingssysteem (in dit geval Windows).
 4. Druk op ‘Downloaden’ en wacht totdat het installatiebestand is gedownload.
 5. Dubbelklik op het installatiebestand en volg de instructies op het scherm om Adobe Acrobat te installeren.

Zodra de installatie is voltooid, kun je verder gaan naar de volgende stap.

Open Adobe Acrobat en navigeer naar het gewenste PDF-bestand

Nadat je Adobe Acrobat hebt geïnstalleerd, kun je jouw PDF-bestand openen. Volg de onderstaande stappen om toegang tot het gewenste bestand te krijgen:

 1. Zoek het pictogram van Adobe Acrobat op jouw bureaublad of in het startmenu en dubbelklik erop om het programma te openen.
 2. Wanneer je het bestand hebt geopend, zie je mogelijk een startscherm waarin wordt gevraagd om een account aan te maken of op een bestaand account in te loggen. Deze stap kun je overslaan als je een PDF wilt openen zonder dat je de extra functies gaat gebruiken.
 3. Navigeer binnen Adobe Acrobat bovenaan het scherm naar de optie “Bestand” in het menu.
 4. Druk op “Openen” in het vervolgkeuzemenu om een nieuw venster te openen waarin je door jouw computerbestanden kunt bladeren.
 5. Zoek het PDF-bestand dat je wilt openen en selecteer het bestand door erop te drukken.
 6. Druk op de knop met de tekst “Openen” om het geselecteerde PDF-bestand te openen in Adobe Acrobat.

Nu heb jij jouw PDF-bestand succesvol geopend met Adobe Acrobat op de Windows-computer.

Gebruik de verschillende tools en functies in Adobe Acrobat om het PDF-bestand te bekijken en te bewerken

Adobe Acrobat biedt een breed scala aan tools en functies waarmee u uw PDF-bestanden kunt bekijken en bewerken. Hier zijn enkele handige tips over hoe u deze kunt gebruiken:

Bekijkmodus:

De bekijkmodus van Adobe Acrobat is een handige functie waarmee je PDF-bestanden kunt bekijken en lezen. In deze modus kun je door het document bladeren, op specifieke pagina’s inzoomen en verschillende weergaveopties selecteren. Om de bekijkmodus te gebruiken, moet je het PDF-bestand openen in Adobe Acrobat. Je kunt dit doen door op het bestand te dubbelklikken of via de functie “Bestand” in het menu van Adobe Acrobat.

Als je het bestand hebt geopend, kun je door het document bladeren door de pijltjestoetsen op je toetsenbord te gebruiken of door op de pijltjesknoppen in de werkbalk van Adobe Acrobat te klikken. Je kunt ook de navigatiebalk aan de linkerkant van het scherm gebruiken om snel naar een specifieke pagina te gaan.

Daarnaast kun je op specifieke pagina’s inzoomen  om details beter te kunnen bekijken. Dit kan worden gedaan door op de inzoomknoppen in de werkbalk van Adobe Acrobat te drukken of door de inzoomgereedschappen in de navigatiebalk te gebruiken. Je kunt het zoomniveau aanpassen door onderaan het scherm op het percentage in de statusbalk te klikken.

PDF bestand openen en op specifieke informatie inzoomen

Verder zijn er verschillende weergaveopties in de bekijkmodus van Adobe Acrobat beschikbaar waardoor je PDF-bestanden gemakkelijker kunt lezen. Hier kun je voor de paginaweergave, waarbij je één pagina per keer kunt bekijken, of de continue weergave, waarbij je meerdere pagina’s naast elkaar kunt bekijken kiezen. Daarnaast kun je de weergave aan je persoonlijke voorkeur aanpassen door de helderheid, het contrast en de lettergrootte aan te passen.

 Standaard wordt een PDF-bestand in de leesmodus geopend, waarin je als een boek door de pagina’s kunt bladeren. Je kunt ook zoomopties gebruiken om tekst en afbeeldingen duidelijker weer te geven.

Bewerkingsfuncties

Adobe Acrobat biedt verschillende bewerkingsfuncties waarmee je PDF-bestanden aan kunt passen en bewerken. Enkele van deze functies zijn:

 1. Tekst bewerken: Met Adobe Acrobat kun je tekst in een PDF-bestand bewerken. Zo kun je tekst toevoegen, verwijderen of wijzigen, en zelfs de lettergrootte, -kleur en -stijl aanpassen. Dit is handig als je een spelfout wilt corrigeren of extra informatie aan een bestaand document toe wilt voegen.
 2. Afbeeldingen bewerken: Naast tekst kun je ook afbeeldingen in een PDF-bestand bewerken. Je kunt afbeeldingen bijsnijden, roteren, vergroten of verkleinen. Hiermee kun je de visuele aspecten van een PDF-bestand aanpassen en verbeteren.
 3. Pagina’s bewerken: Met Adobe Acrobat kun je de volgorde van pagina’s in een PDF-bestand wijzigen. Zo kun je pagina’s verplaatsen, verwijderen of aan een bestaand document toevoegen. Dit is handig wanneer je een inhoudsopgave wilt maken of een specifieke pagina naar een andere locatie wilt verplaatsen.
 4. Formulieren invullen: Als een PDF-bestand een invulbaar formulier bevat, kun je de formuliergegevens met Adobe Acrobat invullen en bewerken. Zo kun je tekst in de juiste velden invoeren, selectievakjes aanvinken, keuzelijsten selecteren en meer. Dit is handig als je een formulier in moet vullen en / of moet ondertekenen.

Adobe Acrobat als standaardprogramma voor het openen van PDF’s in Windows instellen

Het openen van PDF-bestanden is een veelvoorkomende taak op computers, en het is handig om een standaardprogramma te hebben dat automatisch wordt geopend wanneer je een PDF wilt bekijken. Hieronder bespreken we hoe je Adobe Acrobat in Windows als standaardprogramma voor het openen van PDF-bestanden in kunt stellen.

Wil jij optimaal met PDF bestanden kunnen werken?

PDF bewerken met software

Met PDF bestanden kun je informatie op een veilige manier met anderen delen.

 • Dat is: anderen kunnen geen wijzigingen in het bestand aanbrengen
 • Informatie kan met iedereen worden gedeeld
 • De mogelijkheid om PDF bestanden als bijlagen te versturen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg

Toegang tot de standaard programma-instellingen in Windows

Om Adobe Acrobat als het standaardprogramma voor het openen van PDF-bestanden in te stellen, moet je eerst toegang tot de standaard programma-instellingen in Windows krijgen. Volg deze stappen om bij deze instellingen te komen:

 1. Druk met de rechtermuisknop op het Startmenu en druk in het contextmenu op “Instellingen”.
 2. In de Instellingen-app, klik op “Apps”.
 3. Druk vervolgens aan de linkerkant van het venster op “Standaard-apps”.
 4. Scroll naar beneden en zoek naar de sectie “Bestandstype per programma kiezen”. Hier vind je alle bestandstypen en hun bijbehorende standaardprogramma’s.

Selecteer Adobe Acrobat als het standaardprogramma voor het openen van PDF bestanden

Nu je toegang tot de standaard programma-instellingen hebt, kun je Adobe Acrobat als het standaardprogramma voor het openen van PDF-bestanden selecteren. Volg de onderstaande stappen om dit te doen:

 1. Zoek in de lijst met bestandstypen naar “.pdf” (PDF-document).
 2. Druk op de huidige standaardtoepassing naast “.pdf” en selecteer “Adobe Acrobat” in het vervolgkeuzemenu dat verschijnt. Als Adobe Acrobat niet wordt weergegeven, druk dan op “Een andere app kiezen” en zoek naar Adobe Acrobat in de lijst of blader naar de installatie map waar Adobe Acrobat is geïnstalleerd.
 3. Nadat je Adobe Acrobat hebt gekozen, zal Windows dit programma voortaan gebruiken om PDF-bestanden te openen.

Controleer of de wijzigingen correct zijn doorgevoerd en test het door een PDF-bestand te openen

Om er zeker van te zijn dat de wijzigingen correct zijn doorgevoerd en dat Adobe Acrobat nu als standaardprogramma voor het openen van PDF bestanden wordt gebruikt, kun je een snelle test uitvoeren. Volg hiervoor de onderstaande stappen:

PDF bestand openen en controleren of de informatie correct is gewijzigd
 1. Zoek een willekeurig PDF-bestand op je computer.
 2. Dubbelklik op het bestand om het te openen.
 3. Als Adobe Acrobat wordt geopend en het PDF-bestand correct wordt weergegeven, betekent dit dat de wijzigingen succesvol zijn doorgevoerd.

Voordelen van Adobe Acrobat voor het openen van PDF-bestanden

Adobe Acrobat is een veelgebruikte softwaretool die speciaal voor het openen en het bewerken van PDF-bestanden is ontworpen. Ten opzichte van andere programma’s biedt tet tal van voordelen, waardoor het de ideale keuze is voor iedereen die regelmatig met PDF-documenten werkt.

Geavanceerde functies voor tekstherkenning, annotaties en het invullen van formulieren

De uitgebreide functionaliteit die Adobe Acrobat is een van de voordelen van dit programma. Met deze software kun je niet alleen jouw PDF-bestanden openen, maar ook geavanceerde bewerkingen zoals tekstherkenning, annotaties toevoegen en formulieren invullen uitvoeren. Hierdoor kun je jouw documenten op een professionele manier aanpassen en personaliseren.

Met de tekst herkennings functie kun je gescande documenten naar doorzoekbare en bewerkbare tekst converteren. Hierdoor kun je specifieke informatie gemakkelijk in jouw document vinden en waar nodig wijzigingen in het document aanbrengen. Daarnaast kun je met Adobe Acrobat notities, markeringen en commentaren aan jouw PDF-bestanden toevoegen. Dit maakt samenwerking met anderen eenvoudiger en efficiënter.

Bovendien biedt Adobe Acrobat de mogelijkheid om interactieve formulieren in te vullen. Of je nu een enquête in wilt vullen of een sollicitatieformulier wilt voltooien, deze functie maakt het proces snel en gemakkelijk. Je kunt tekst typen, selectievakjes aanvinken en zelfs handtekeningen aan formulieren toevoegen. Dit bespaart tijd en moeite bij het invullen van documenten.

Mogelijkheid om meerdere bestanden binnen één document samen te voegen of te splitsen

Een ander voordeel van Adobe Acrobat is dat je meerdere PDF-bestanden binnen één document kunt samenvoegen of splitsen. Dit kan handig zijn wanneer je verschillende bronnen tot één overzichtelijk bestand wilt combineren, bijvoorbeeld bij het maken van een rapport of een presentatie.

Met Adobe Acrobat kun je eenvoudig meerdere bestanden tot één PDF-document samenvoegen. Je hoeft alleen maar de gewenste bestanden te selecteren en ze in de juiste volgorde te slepen en te plaatsen. Hierdoor kun je al jouw informatie snel en efficiënt bundelen zonder dat je meerdere losse bestanden hoeft te openen.

Daarnaast kun je een groot PDF-bestand met Adobe Acrobat in kleinere delen opsplitsen. Dit kan nuttig zijn wanneer je slechts specifieke pagina’s of secties van een document nodig hebt.

Veelvoorkomende problemen en oplossingen bij het openen van PDF bestanden met Adobe Acrobat

Grote PDF-bestanden kunnen soms traag laden of zelfs vastlopen, wat erg frustrerend kan zijn. Dit probleem kan verschillende oorzaken hebben. Ten eerste kan het zijn dat je computer niet voldoende geheugen heeft om het bestand snel te verwerken. In dit geval kun je proberen om andere programma’s te sluiten waardoor er meer geheugen voor Adobe Acrobat vrij wordt gemaakt.

Een andere mogelijke oorzaak is een trage internetverbinding. Wanneer je een PDF opent vanuit een online bron, kan een langzame verbinding ervoor zorgen dat het bestand langzaam laadt of vastloopt. Controleer je internetverbinding en probeer de PDF opnieuw te openen.

Als laatste kan het probleem bij Adobe Acrobat zelf liggen. Het programma kan verouderd zijn of er kunnen bugs in zitten waardoor bestanden moeilijker kunnen worden geopend. Zorg ervoor dat je altijd de nieuwste versie van Adobe Acrobat gebruikt en controleer regelmatig op updates.

Problemen met het weergeven van afbeeldingen of opmaak in een PDF-document

Soms kunnen afbeeldingen of opmaak in een PDF-document niet correct worden weergegeven, waardoor de inhoud moeilijk leesbaar wordt. Dit probleem kan door verschillende factoren worden veroorzaakt.

Ten eerste kunnen ontbrekende lettertypen ervoor zorgen dat de opmaak niet correct wordt weergegeven. Wanneer je een document ontvangt waarbij bepaalde lettertypen ontbreken, kan Adobe Acrobat de tekst niet correct renderen. Probeer het document op een computer waarop de juiste lettertypen zijn geïnstalleerd te openen.

PDF-bestand openen en foto bekijken

Een andere mogelijke oorzaak zijn beschadigde afbeeldingen in het PDF-document. Als de afbeeldingen beschadigd zijn, kunnen ze niet correct worden weergegeven. Controleer of je de originele bronbestanden van de afbeeldingen hebt en probeer ze opnieuw in het PDF-document in te voegen.

Foutmeldingen zoals “Bestand beschadigd” of “Niet-ondersteund bestandsformaat”

Het kan voorkomen dat je bij het openen van een PDF-bestand foutmeldingen, zoals “Bestand beschadigd” of “Niet-ondersteund bestandsformaat” krijgt. Deze foutmeldingen geven aan dat er iets mis is met het bestand zelf.

Als je de melding “Bestand beschadigd” krijgt, betekent dit dat het PDF-bestand corrupt is geraakt en niet meer correct kan worden geopend. In dit geval kun je indien aanwezig naar een back-up van het bestand zoeken en deze gebruiken.

Conclusie: Altijd probleemloos PDF-bestanden openen met Adobe Acrobat in Windows

Wanneer je regelmatig problemen ondervindt bij het openen van PDF-bestanden in je browser, dan is het tijd om naar Adobe Acrobat over te stappen. Met Adobe Acrobat op je Windows-computer kun je gemakkelijk en probleemloos PDF-bestanden openen. In de voorgaande secties hebben we besproken hoe je Adobe Acrobat als standaardprogramma voor het openen van PDF’s in kunt stellen en hebben we een stapsgewijze handleiding gegeven voor het openen van PDF’s met Adobe Acrobat. We hebben ook de veelvoorkomende problemen, oplossingen en voordelen van Adobe Acrobat benadrukt.

Dus waar wacht je nog op? Maak vandaag nog de overstap naar Adobe Acrobat en zeg vaarwel tegen de frustraties bij het openen van PDF-bestanden. Met Adobe Acrobat kun je al je belangrijke documenten moeiteloos bekijken, bewerken en delen. 

Veel gestelde vragen

Kan ik Adobe Acrobat gratis gebruiken?

Ja, er is een gratis versie beschikbaar genaamd “Adobe Acrobat Reader”. Hiermee kun je PDF-bestanden bekijken en aantekeningen maken, maar in de gratis versie zijn beperkte bewerkingsmogelijkheden beschikbaar. Voor meer geavanceerde functies zoals bewerken, converteren naar andere formaten en beveiligingsopties moet je naar een betaalde versie upgraden.

Kan ik bestanden met Adobe Acrobat naar andere formaten converteren?

Ja, met Adobe Acrobat kun je PDF-bestanden naar verschillende andere bestandsformaten, zoals Word, Excel en PowerPoint converteren. Hierdoor kun je de inhoud gemakkelijk uit een PDF halen en in andere programma’s bewerken.

Kan ik PDF-bestanden met Adobe Acrobat beveiligen?

Ja, Adobe Acrobat biedt verschillende beveiligingsopties waardoor jij je PDF-bestanden kunt beveiligen. Zo kun je wachtwoorden instellen om de toegang tot het bestand te beperken, digitale handtekeningen voor authenticiteit toevoegen en met behulp van redactietools gevoelige informatie zelfs onleesbaar maken.

Kan ik meerdere PDF-bestanden met Adobe Acrobat samenvoegen?

Ja, met Adobe Acrobat kun je meerdere PDF-bestanden tot één document samenvoegen. Dit is handig wanneer je verschillende rapporten of facturen tot één overzichtelijk bestand wilt combineren.

Is het mogelijk om tekst en afbeeldingen in een PDF-bestand te bewerken?

Ja, met Adobe Acrobat kun je tekst en afbeeldingen rechtstreeks in een PDF-bestand bewerken. Je kunt tekst toevoegen, verwijderen of wijzigen, afbeeldingen bijsnijden of vervangen en zelfs nieuwe pagina’s aan het document toevoegen.

Hoe kan ik technische ondersteuning voor Adobe Acrobat krijgen?

Adobe biedt via hun website uitgebreide technische ondersteuning voor hun producten. Je kunt op de supportpagina van Adobe terecht waar je antwoorden op veelgestelde vragen kunt vinden, handleidingen kunt downloaden en indien nodig contact met de klantenservice op kunt nemen.

Wil jij optimaal met PDF bestanden kunnen werken?

PDF bewerken met software

Met PDF bestanden kun je informatie op een veilige manier met anderen delen.

 • Dat is: anderen kunnen geen wijzigingen in het bestand aanbrengen
 • Informatie kan met iedereen worden gedeeld
 • De mogelijkheid om PDF bestanden als bijlagen te versturen

Dit is nog maar een topje van de ijsberg